Orijinalini görmek için tıklayınız : Üç büyükler sonuna kadar haklı!

SivasSpor.Com
11.10.2006, 01:18
http://hurdogan.com/yazarresimler/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Bugünlerde Türk futbolunun gündeminde iki önemli olay var. Birincisi A Milli takımımızın 2008 Avrupa Şampiyonası maçları, ikincisi de süper ligdeki Anadolu Kulüplerinin Federasyona karşı kazan kaldırmaları.
Geçtiğimiz sezon İddaa’dan 450 milyar liraya yakın para alan Anadolu takımına, bu sezon 170 milyar lira verilmeye başlayınca doğal olarak kulüpler ayağa kalktı ve “ Adaletli dağıtım istiyoruz” dediler.

Bugünde İstanbul’da 14 takımın başkanları ve yöneticileri bir toplantı yaparak bu konuyu enine boyuna görüşüp, Federasyonu sert biçimde uyarmaları bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde star televizyonunda yayınlanan Telegol programında bu konuyla ilgili Anadolu kulüplerinin görüşlerini ifade eden Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, aslında üzerinde günlerce durulması,konuşulması ve tartışılması gereken açıklamalar yaptı. İlk açıklaması “ Eğer bir hafta içerisinde bu konuda gereken yapılmazsa ligden çekilmeyi bile göze alırız” dedi.

İkinci ve bence daha çarpıcı açıklaması “ İddaa’dan bize eşit pay verilmezse, 3 büyük takımın ürünlerinin taraftarlarımızdan satın alınmamasını isteyeceğiz” oldu.

Hatırlarsanız, bu konuyla ilgli görüşlerimi bir kaç defa yazıp, hep şunu savunmuşumdur. “ Kimse televizyonlarda hep 3 büyükler konuşuluyor, gazeteler hep onları yazıyor, onlara ayrıcalık tanınıyor” diye dert yanmasın, onlara bu zemini hazırlayan sizlersiniz.

Eğer sizler çoluğunuza çocuğunuza Sivasspor sevgisi aşılama yerine gider üç büyüklerden birisinin formasını alıp giydirirseniz, eğer siz Sivasspor’un kendi evinde oynadığı maçlara bilet alıp gelmeyip 3 büyüklerin oynadığı ve Dijitürk’ten verilen maçı izlemek için aşağı yukarı bilet parası kadar para verip gidip duman altında kahvede izlersen,o zaman basının ve Federasyonun “ Üç büyükler ve diğerleri” ayrımını kabul etmek zorundasın. Üç büyük özentisi ve saplantısı sadece Sivas için değil, bütün Anadolu kulüpleri için geçerli.

Federasyonun ayrıcalık tanıyıp,üç veya dört büyüklere fazla para vermesini hiç mi hiç yadırgamıyorum!. Bu ayrımı başta biz Anadolu takımlarının taraftarları yapmıyor mu? Onları ayrıcalıklı yapan gücü, bu 14 takımın bulunduğu il’deki insanlar vermiyormu?

“Futbolcular zeka kontrolündende geçmeli” diyerek Türkiye’de gündem oluşturan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, üç büyükler için düşündüğü kararı gönülden destekliyorum, ancak uygulama konusunda tereddütlerimin olduğunu belirtmekte yarar görüyorum.

1967_DERNEK_MUSTAFA
11.10.2006, 01:31
abi yazdıkların enine boyuna hep doğru ben hala şunu çözemiyorum diğer takımlar hangi konumdaysa sivassporda aynı konumda fark yok süper ligteyiz süper ligte olmasak diğer takımları tuta bilirsiniz amennaaaa buna sözümüz yok artık şu 3 büyük sevdasından vaz geçelim özellikle sivaslılar bizlere ne faydası var formaları satılıyo kaşkolleri satılıyo kanallardan o kadar para alıyorlar hangisi size çıkıpta bunda sizinde hakkınız var dediler ne yaptılar paramı verdiler teşekkür plaketimi verdiler yok hiç bir şeyde vermezler vermedilerde öyleyse sişvassporumuzun ürünlerini alalım sivasspor için ne yapılacaksa onu yapalım sadece sivassporu tutalım 3 büyük hobisi sivasspor süper lige çıktıktan sonra bu olay kapanmıştır sivassporun 3 büyüklerle karşılaşması olduğu günler onların tarafına değilde bizim yani sivassporlu olanların bölümüne geçin sivasspor gol attığı zaman sivasspor için sevinin gol yiyen takıma üzülmeyin onlarda bize ol attıkları zaman onlara sevinmeyin bizim için üzülün ne diyeyim vicdanınıza kalmış birşey zorla güzellik olmaz sivasspor burda diğer 3 büyükler orda midemiz kaldırıyor sindire biliyorsak onları tutmaya devam edin saygılar herşey sivas ve sivasspor için başka sivas ve sivasspor yokkkkkkkkkkkkkkkkkkk 1967

ertugrulss
11.10.2006, 01:47
BAŞKANIMIZI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM YAPTIĞI AÇIKLAMALARIN HEPSİ ACI AMA GERÇEKTİR! İNŞALLAH BU DURUM EN KISA ZAMANDA HALLEDİLİR!!! ''HERŞEY SİVASSPOR İÇİN''

lezgi
11.10.2006, 03:09
telegolde başkanımız gerekli açıklamaları yaptı gerekirse ligden çekileceklerini söyledi yöneticilerimiz nederse o????????

MK5834
11.10.2006, 10:29
olmayacak duaya amin denilmez.fevri açıklamalara gerek yok.kulüpler birliğinde bu 14 takım kamuoyu oluşturarak bu olay çözülebilir.ligden çekilmeyi telaffuz etmek bile hata

SivasLady
11.10.2006, 10:41
malesef bir cok kisi eski takimlarindan vazgecemiyorlar
ve hala istanbul takimlari pesinden kosuyorlar
herkes kendi memleket-takimina sahip ciksa
hersey farkli olur, insallah birgün herkes bunun farkina varacak

Delikanli Adamin Tuttugu Takim Nüfus Cüzdaninda Yazar :D

SONMEZ
11.10.2006, 12:07
Bu konu mutlaka çözülmeli...
Çünkü, ortada bir haksız ve adil olmayan
bir uygulama sözkonusu...!!!

Hem takımların sırtından para kazanacaksın...
Hem de haklarını vermeyeceksin...!
Sadaka verir gibi gıdım gıdım verdiğini de kırpacaksın...
Yok öyle 25 kuruşa 3 köfte...!

İsim sen, çalışan sen, yırtınan sen, terleyen sen,
yağmur çamur demeden koşuşturan sen, sıkıntıyı
çeken sen, stresi yaşayan sen, cefayı çeken sen.......
................

Eee.....
sefayı süren başkası...!
kaymağı yiyen başkası...!
.........
.
.
Hele hele hiç alakası olmayan kurumların, sefa düşkünlüğü ise,
yoğurdun üstüne sarımsaklı cacık gibi bişiiiii.....

Mecnun Başkanımızın ifade ettiği gibi;
Dik bir duruş ve tavır gerekiyor...!
Ve bu duruş yapılmıştır...!

HEP DESTEK...TAM DESTEK...!!!
.
..

Dağcı
11.10.2006, 12:34
Bursa, Eskişehir, Sakarya seyircisi gibi olmalı tüm anadolu şehirleri...

58 memo
11.10.2006, 12:58
ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU
MAALESEF SİVASLI OLAN HEMŞEHRİLERİMİZ
SİVASSPOR UN MAÇINDA BAŞKA TAKIMIN FORMASINI GİYEREK GELİYORLAR
KENDİ MEMLEKETLERİNİN TAKIMI VARKEN
FB-BJK-GS FORMALARIYLA GELEN KİŞİLER VAR...
O FORMALARI ALANA KADAR KENDİ MEMLEKETİNİZİN ÜRÜNÜNÜ ALSANIZ SİVASSPOR A FAYDANIZ OLSA DAHA İYİ OLMAZMI YANİ????
ÖRNEK VERİRSEK
SAKARYALILAR SAKARYASPORDAN BAŞKA TAKIM TUTMAZLAR
BURSALILAR BURSASPORDAN BAŞKA TAKIM TUTMAZLAR
ESKİŞEHİRLİLER ESKİŞEHİRSPORDAN BAŞKA TAKIM TUTMAZLAR
İŞTE BİZ SİVASLILARINDA SİVASSPORDAN BAŞKA BİR TAKIMI DESTEKLEMEMEMİZ LAZIM...
SAYGILAR...

ofgurleyuk78
12.10.2006, 00:43
Su an bizim sitemizde bile kim bilir kaç tane 3 büyük taraftari vardir. Artik bizde büyük olduk. En büyük SiVASSPOR. Var mi itirazi olan.

1967_DERNEK_MUSTAFA
12.10.2006, 01:24
Su an bizim sitemizde bile kim bilir kaç tane 3 büyük taraftari vardir. Artik bizde büyük olduk. En büyük SiVASSPOR. Var mi itirazi olan.

AYNENNNNNNNNN İTİRAZI OLANANIN TAHTADAN KAŞIĞI KIRILSIN

Ultra sivasli
03.12.2006, 03:31
BIR GÜN HERKES GERCEK ÖZÜNE DÖNECEK BASKA SIVAS YOK SIVAS GIBI TAKIMIM VARKEN BEN NE YAPAYIM BASKA TAKIMLARI TEK TAKIMLI RÜZGAR ABUZER

demiryurt58
03.12.2006, 09:34
arkadaşlar konu açık ve net herkes kendi kulübüne sahip çıksa üç büyüklerin maçına gitmese sorun kendiğinden çözülür zaten.

abdullah58
03.12.2006, 11:51
AYNEN BENI RAHATSIZ EDEN EN BÜYÜK HASTALIKMI DIYEYIM KANSERMI DIYEYIM NE DIYEYIM BILMIYORUMKI
ARKADASLAR INSANLAR TAKIM TUTA BILIR BENDE BESIKTASI TUTUYORUM
VE BU YÜZDENDE KIMSEYI KINAMIYORUM
YALINIZ BIR YERDE DUR ARKADAS
SENIN 1 LIGDE TAKIMIN VARSA ÖNCE O TAKIM GELIR
BIZ SIVASLILAR ICINDE ÖNCE ASKLA SEVGIYLE SIVASSPOR GELMESI LAZIM
ONDAN SONRA ISTANBUL TAKIMLARI GELMESI LAZIM
VE BUNU BASKAD ALTERNATIVI YOK VE OLAMAZDA
VE INANIYORUMKI HER SIVASLIDA BÖYLE DÜSÜNÜYORDUR
BEYPINARLI

ahmetkarayigit
12.03.2007, 06:40
Yazinizda sonuna kadar haklisiniz gercekler bu kadar ortada.Kendi düsen aglamaz.Ama sunu iyi bilmeliyizki Sivassporùn basarisi her seyden önemli,sehrimizin bile gelisimi buna bagli en basit örnegi artik faal calisan hava alanimiz var ve yurtdisindanda seferler baslayacak bu bile Sivas sporun sayesinde aslinda sivasin en büyük fabrikasi Sivas spor ileriki zamanlarda bunu herkes görecek. Saygilarimla S.S`a basarilar.

HALIL Y.EKECIK
12.03.2007, 09:19
bu konuya deyindigin icin sana tessekkurler sivasta maca gelen sivaslilar baska takim formalariyla maca geliyorlar acaba sivassporun bu basarisini goruncu o uzerindeki formayi bir daha giymiyecegine vede sivasspor formasindan baska forma giymiyecegine soz vermis olmuyormu acaba bunu cok merak ediyorum arkadaslar sivasspordan baska sivasspor yok bunu lutfen iyi dusunmemiz gerekiyor lutfen sivassporumuza sahip cikalim bize bizden baska sahip cikan olmaz saygilar