Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor’un İstanbul kalesi düştü mü?
SivasSpor.Com 14.11.2006, 11:15 http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Beşiktaş maçında bir şey dikkatinizi çektimi? İstanbul’da yaşayan 2 milyon Sivaslı’dan bahsediliyor,ancak Beşiktaş’la oynadığımız maçta sadece 100 kadar Sivaslı takımlarını desteklemek için İnönü stadına geliyor. Bu manzarayı görünce aklıma şu soru geldi. “ İstanbul’daki Sivas adını taşıyan Vakıf ve Dernekleri ne iş yapar?” Amaçlarından biriside, gurbette yaşayan hemşehrilerini özel günlerde bir araya getirmek olan bu tür dernekler böyle günlerde ortaya çıkmayıpta ne zaman çıkacak? Sakın olaki çıkıpta “Ben ne yapalım herkese duyurduk” filan demeyin, zira en başka derneklerin ilgisiz kaldığı ap açık ortada. Çünkü, İstanbul’da “Sivas” adını taşıyan 700 civarında Dernek ve vakıf var.
Demekki her vakıf ve dernekten bir kişi bile gelmiş olsaydı Sivaslı’lara ayrılan tribünde en az 700 kişi olurdu. Sivas’ta Sivasspor’a ilgi ve destek her geçen sezon biraz daha azalıyor, Ankara’da zaten hiç bir dönem takıma ilgi gösterilmedi. Her zaman İstanbul’daki taraftarlarımızla gurur duyar, hatta üç büyüklere bile meydan okurduk! Ama bu son Beşiktaş maçı gsöterdiki İstanbul’daki Sivaslı’larada bir şeyler olmuş! Doyuma çok çabuk mu ulaştılar? Yoksa içlerindeki “Sivas” sevgisine mi bir şeyler oldu?
Maça ilgisizlik nedeniyle Sivas Dernek ve vakıflarını suçlarken,şunuda açıkca belirtmek lazım. Diyelimki, Beşiktaş maçı için hiç bir dernek maç için organize ve duyuru yapmadı. Dernek yapmadı diye maça gelmemekmi lazımdı? Pazar akşamı lig tv.de Maraton programını izlerken Erman Toroğlu bile “ İstanbul’da 30-40 bin taraftara oynayan Sivasspor’a ne oldu?” diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Yine aynı gün ulusal bir gazetenin köşe yazarıda aynı konuyu dile getirmiş ve Sivasspor’un 2.ligde Ali Sami Yen Stadı’nda 20 bin kişiye oynadığını hatırlatmış.
Gerçektende Sivas insanını anlamak mümkün değil! 8-10 yıl öncesinde hayal bile edilmeyecek bir noktaya geldik ve takım yalnız bırakılıyor. Sivasspor’a destek vermek için 2.yada 3.ligdemi olmamız gerekir?
Eğer İstanbul’daki Sivaslı’lar takımlarına destek olup maça gelmiş olsalardı,bugün Sivasspor’un galibiyetiyle birlikte taraftarıda konuşuluyor olurdu.
Bundan sonra hiç kimse çıkıpta “Sadece İstanbul’da şu kadar Sivaslı yaşıyor” diye veyada “ İstanbul’da şu kadar Dernek ve Katıf var” diye böbürlenmesin! Moralim bozuluyor ya!..
sivassss 14.11.2006, 13:00 Sivasspor'un İstanbul kalesi düşmedi ama bana kalırsa bunu sorunu 2 problemden kaynaklandı;
1.) Bilet fiyatının pahalı olması,
2.) Sivasspor taraftarının o 2.ligdeki havasının kalmadığı...
yigidolar06 14.11.2006, 13:18 YAZINIZIN BİR BÖLÜMÜNDE ANKARADAKİ TARAFTARDAN BAHSETTİNİZ HAKLISINIZ KEÇİÖRENLE AKTEPEDE OYNANAN MAÇTA KAÇ KİŞİ VARDI TOPLASAN 3 KİŞİ DEĞİLDİK GEÇEN SENE DE 19 MAYISIN YARISI TARAFTARA AYRILMIŞTI ANKARASPORLA BAYAĞI KALABALIKTIK SİVASTAN GELEN TARAFTARLARLA ANKARA SİVAS BERABER COĞALIYORUZ GİNEDE BAŞKENTTE TARAFTARIMIZ COK VAR
Bence tespit yanlış ! Sivasta kaç kişi izliyorki İstanbulda kaç kişi izlesin ? 2.lig,3.Lig maçlarımızda 10-12 bin kişiye oynarken şimdi 4 Eylülde en fazla 4-5 bin kişi geliyor. İstanbulda da paralel olarak seyirci artık gelmiyor. Sorun bir arkadaşın dediği gibi sanırım "Amaca ulaşma sonunda oluşan doyum duygusu". Kimsenin hevesi kalmadı desek yeridir. İleride bu günleri (1.Ligde olmamızı) çok ararız !!!
yigidolar06 14.11.2006, 13:27 İSTANBUL OLAYI FARKLI SİVASLILAR ÜÇE BÖLÜNMÜŞ FENER GALATA BJK HALA KENDİLERİNİ BU TAKIMLARDAN SOYUTLUYAMIYORLAR DİYELİM BJK TARAFTARI SENE BAŞINDAN KOMBİNELERİNİ ALMIŞ HEPSİ YERLERİNDEN İZLEDİ DİYELİM FENERLİSİ CİMBOMLUSU NERDE DİYELİM VEYADA DERNEK BU MAÇTA HATASIMI VARDI BİZE KAÇ BİLET AYRILDI BU BİLETLER NERDE NASIL SATILDI GELEN SİVASLILARI STADAMI ALMADILAR BU KONULARDA ÖNEMLİ
ahmet kaya 58 14.11.2006, 13:31 YAZINIZIN BİR BÖLÜMÜNDE ANKARADAKİ TARAFTARDAN BAHSETTİNİZ HAKLISINIZ KEÇİÖRENLE AKTEPEDE OYNANAN MAÇTA KAÇ KİŞİ VARDI TOPLASAN 3 KİŞİ DEĞİLDİK GEÇEN SENE DE 19 MAYISIN YARISI TARAFTARA AYRILMIŞTI ANKARASPORLA BAYAĞI KALABALIKTIK SİVASTAN GELEN TARAFTARLARLA ANKARA SİVAS BERABER COĞALIYORUZ GİNEDE BAŞKENTTE TARAFTARIMIZ COK VAR
Gardaş ben Ankara'da maç seyredecem diye cavcava para verecek değilim, hesaplı ve düzgün bir organizasyonla Sivas'a giderim daha iyi. Hem memleketimdeki sevdiklerimi görürüm, hem de Sivas havasında maç coşkusunu yaşarım. Bu benim nacizane fikrim, kusura bakma.
GrP_GARDAŞLAR 14.11.2006, 13:50 vallahi haklısınız abdullah abi hani nerde bu sivaslılar hani nerde buı dernekler lafa geldimi mangalda kül bırakmıyorlar ee maça geldimi ortada kimse yok ha bu arada televizyonda görülen taraftarların bi çoğunluğu sivas tan gitme olduğunu unutmayın.İstanbullulara kaldıysak işimiz çok zor....
PRoFeSSioNaL 14.11.2006, 14:29 canımız sivasspora feda olsun
ayrıca www.sivasspor.com daki üyelere
Son zamanlarda, İstanbul' daki maçlarımızda,
seyirci katılımının düşmesini inkar edemeyiz...!
Tesbit ayrı bir şeydir... Tenkit isa daha ayrı...!
Tümevarım & Tümdengelim
kavramlarından yola çıkarak, (burada tümevarım kuramından
yola çıkmamız gerekir) yani parçalardan bütüne ulaşmamız lazım.
Tabii ki, Neden & Sonuç ilişkisini ne irdelememiz gerekiyor. Bu anlamda,
Şimdiye kadar olan gözlemlerime dayanarak, bir kaç tesbitimi
sizlerle paylaşmak istiyorum.
1- Öncelikle hatayı kendimizde aramamız şart...!
İst. Sİvasspor Taraftar Derneği olarak,
kendi eksikliğimiz ve sorumluluğumuz varsa,
bunu kabullenmemiz lazım ve telafi yoluna gitmemiz gerekir...!
2- Bazı arkadaşlarında dikkatinden kaçmadığı gibi,
sanki anlaşılmaz ve tarifi zor olan bir doyum var gibi.
3- Geçtiğimiz haftaya kadar, takımımızın talihsiz yenilgiler
alması ve kamuoyunda yine anlaşılmazı zor bir ümitsizlik.
BJK maçımız için davetçi olduğumuz hemşehrilerimiz:
nee gedeceeem yaw...gene yenileceez...
Bu takım bu sene küme düşer...3-5 tane yeriz...gibi
tepkileri...! (Oysa, asıl zordayken ve dardayken daha çok destek
olunmalı...!) Hani Kara Gün Dotu misali...
4- Bilet fiyatlarının, kale arkası olmasına rağmen yülsek oluşu.
Ailesiyle veya birkaç arkadaşıyla gelmek isteyenleri zorlması...!
5- Yıllardan beri, Sivas üst kimlikli faaliyet gösteren bir çok
İlçe-köy, vakıf & derneklerin düşündürücü duyarsızlığı...! (700 kuruluştan
sözediliyor, sadece bu kuruluşların yönetim kurulları gelse, en az
7 kişiden oluştuğunu varsayarsak, 700x7 = 4900 eder...! Hadi bırakalım
7 kişilik yönetimleri; sadece başkanları gelse gene 700 eder...!)
Eeeeeeee...? nerdeler...? İsmi mevzu değil, A derneğininin B isimli
başkanını tel. ile arayıp; maça davet ettiğimde: Maç ne zaman, nerde,
kiminle oynuyoruz,... gibi ucube sorularla karşılaşıyorum...! Bilgileri aktardığımda
ise; hemen mazeretler... yeniliriz..! fark yeriz...! küme düşeriz...!... falan-feşmekan...!
6-
.
.
Birçok etken bir araya gelince maalesef, bizleri üzen bu durumu ortaya çıkarıyor...
Son olarak, yine çuvaldızı kendimize batırarak bitirmek istiyorum.
Bizler Dernek olarak, eksiklerimizi, hatalarımızı değerlendireceğiz.
Çrş. günü yönetim toplantımızda ilk gündem maddemiz bu olacak...!
Allah'tan, muhteşem ve tarihi bir zaferimiz oldu...Devamı dileğiyle...
.
.
.
PRoFeSSioNaL 14.11.2006, 14:35 Son zamanlarda, İstanbul' daki maçlarımızda,
Tümevarım & Tümdengelim
kiminle oynuyoruz,... gibi ucube sorularla karşılaşıyorum...! Bilgileri aktardığımda
ise; hemen mazeretler... yeniliriz..! fark yeriz...! küme düşeriz...!... falan-feşmekan...!
6-
.
.
Birçok etken bir araya gelince maalesef, bizleri üzen bu durumu ortaya çıkarıyor...
.
.
.
abi eline sağlık çook güzel konuştun valla
seyirciler azalaıyor ama eminim maça gelmeyen arkadaşlar kesin o güzel kalpleri bizimle sivassporla kalıyor kesinnnn!
maçlara son 2 senedir gelmeye başladım sizleride yeni yeni tanıdım valla
abi sen beni ilk defa dernekte gördün bende seni orda ilk defa gördüm
maçlara gelmeye çalışıyoruz
elimizden geleni yapıyoruz
yigidolar06 14.11.2006, 15:27 Gardaş ben Ankara'da maç seyredecem diye cavcava para verecek değilim, hesaplı ve düzgün bir organizasyonla Sivas'a giderim daha iyi. Hem memleketimdeki sevdiklerimi görürüm, hem de Sivas havasında maç coşkusunu yaşarım. Bu benim nacizane fikrim, kusura bakma.
TARAFTAR SENİN GİBİMİ DÜŞÜNÜYOR EĞER ÖYLEYSE SORUN BURDA ARKADAŞIM TAKIMI DESTEKLEMEK LAZIM TARAFTARSAK MAÇLARA GİDECEĞİZ BİZ MAÇLARA GİTTİK YILLARCA SENİN GİBİ DÜŞÜNMEDİK KİMLERE PARALAR VERMEDİKKİ
sedat yildiz 10.02.2007, 00:47 istanbuldakiler bizim taraftarimiz degilki
olsalardi sivasa gelir nufussayimlarina katilirlar
yigido_furkan 10.02.2007, 01:21 bnce bunun nedeni 2.ligteyken hedef sampiyonluktu şimdiki hedef ligte kalmak veya orta sıralarda tutunabilmek bnce yanlıs sivaslıyım dien herkesın İst. takımı desteklemesi lazım aynı sekilde Sivastada
merkez_emre 10.02.2007, 14:19 nerdeeeeen nereye
bi yanda ıkıncı ligde ali samiyen e sıgmayıp maclarını olımpıyatta yapan takım
bi yanda bjk macında 150 kişilk taraftar
ne diyelim sadece bu sitedeki ist de deki taraftarlar gitse o kale arkası dolardı ama dedimiz gibi klavyeden atıp tutmak olmuyor.biraz taşın altına ellerin sokulması lazım...
velibircan 10.02.2007, 14:28 nerdeeeeen nereye
bi yanda ıkıncı ligde ali samiyen e sıgmayıp maclarını olımpıyatta yapan takım
bi yanda bjk macında 150 kişilk taraftar
ne diyelim sadece bu sitedeki ist de deki taraftarlar gitse o kale arkası dolardı ama dedimiz gibi klavyeden atıp tutmak olmuyor.biraz taşın altına ellerin sokulması lazım...
kesinlikle doğru klavyede atıp tutmaya benzemiyor.olimpiyattaki karagümrük maçnı hatırlıyorsunuzdur bir o tarftara bakın birde şimdiki bir kale arkasını dolduramayan taraftara bakın....merkez tayfa katılıyorum sana bu sitedekiler gitse doldururduk orayı ....
ya şöyle bir mantıklı düşünün : doğup büyüdüğün yerleri ,temsil eden bir takım o senin doğup büyüdüğün yerleri temsil ediyo sen niye onu desteklemiyorsun....
hakandemirezen 10.02.2007, 14:35 Ne hikmetse insanların üzerinde bir ist. psikoljisi var. Her zaman bir olumsuz konu gündeme gelse istanbuldaki sivaslılar yok böyleler yok şöyleler. Yok istanbuldakiler bizim taraftarımız değil olsalar yok nüfus sayımında burda olurlar. ALİ SAMİYENE SIĞMAYAN TARAFTAR İST DAKİ SİVASSLILAR DEĞİLMİYDİ? Şimdi ilgi azaldıysa bunun çözümünü hep beraber üreteceğimize devamlı ist. da yaşayanlara taş atılıyor. Sivasta yaşayan ayrı değil ist da yaşayan ayrı değil TÜRKİYENİN her yerinde yaşayan SİVASLI bizimdir canımızdır kanımızdır. Gelin kendi kendimizi metedeceğimize birbirimize çamur atacağımıza SİVASIMIZA neler verebilirizin arayışına gecelim. Klavye arkasından konuşmuyorum bunları heryerde herzaman her ortamda dile getirirm. Bilen biliyor zaten beni.
Saygılarımla
velibircan 10.02.2007, 14:50 Ne hikmetse insanların üzerinde bir ist. psikoljisi var. Her zaman bir olumsuz konu gündeme gelse istanbuldaki sivaslılar yok böyleler yok şöyleler. Yok istanbuldakiler bizim taraftarımız değil olsalar yok nüfus sayımında burda olurlar. ALİ SAMİYENE SIĞMAYAN TARAFTAR İST DAKİ SİVASSLILAR DEĞİLMİYDİ? Şimdi ilgi azaldıysa bunun çözümünü hep beraber üreteceğimize devamlı ist. da yaşayanlara taş atılıyor. Sivasta yaşayan ayrı değil ist da yaşayan ayrı değil TÜRKİYENİN her yerinde yaşayan SİVASLI bizimdir canımızdır kanımızdır. Gelin kendi kendimizi metedeceğimize birbirimize çamur atacağımıza SİVASIMIZA neler verebilirizin arayışına gecelim. Klavye arkasından konuşmuyorum bunları heryerde herzaman her ortamda dile getirirm. Bilen biliyor zaten beni.
Saygılarımla
haklısın abi bizim bunlara çözüm bulmamız lazım laf atcağımıza.....
ama abi bizim sıkıntımız hep klavye başında hep klavye başında biz burda sivassporla ilgili güzel şeyleri anlatıyoruz organizeleri söylüyoruz sayfalar dolu yorum geliyo ama o yorum ların çoğu maça gelmiyo
1967_Dernek_Murat 10.02.2007, 14:58 10 milyon sivaslı olan bi şehirde bi beşiktaş macına sadece 100=150 kişi gidiyor yazıkkkkkkkk
dragon_58 11.02.2007, 23:18 10 milyon sivaslı olan bi şehirde bi beşiktaş macına sadece 100=150 kişi gidiyor yazıkkkkkkkk
bukadar basit olmayınya Galatasarayın 20 milyon taraftarı var ama olimpiyat stadında 200 kişiye maç oynadılar biz ise 25 bin kişiye aynı şekillde ist. kaç milyon gs ' li war Ali samiyen stadı kapasitesi 28 000 kişi kaç bin ortalamayla oynuyolar 15 000 ortalama
Günay gardaşımın dediklerine aynen katılıyorum.
ince eleyip sık dokuyun
1967_DERNEK_MUSTAFA 12.02.2007, 00:35 abdullah abi ne diyeyim aşağı baksam sakal yukarı baksam bıyık susmak en iyisi susmakta bir cevaptır susuyorum hepte sevmişimdir susmayı
Fatih Bayrak 12.02.2007, 00:59 Son zamanlarda, İstanbul' daki maçlarımızda,
Tümevarım & Tümdengelim
6-
.
.
.
.
.
Haklisin Sönmez baskanim
Bütün Sivas´li gardaslarimizi sagduyulu olmalari gerekiyor
Sivasspor'un İstanbul kalesi;
Daha güçlü, daha organize olarak tribünlerdeki yerlerini alması için çalışmalarımız devam ediyor ;)
Düşen kale değil piyonlardı...
merkez_emre 12.02.2007, 13:34 Ne hikmetse insanların üzerinde bir ist. psikoljisi var. Her zaman bir olumsuz konu gündeme gelse istanbuldaki sivaslılar yok böyleler yok şöyleler. Yok istanbuldakiler bizim taraftarımız değil olsalar yok nüfus sayımında burda olurlar. ALİ SAMİYENE SIĞMAYAN TARAFTAR İST DAKİ SİVASSLILAR DEĞİLMİYDİ? Şimdi ilgi azaldıysa bunun çözümünü hep beraber üreteceğimize devamlı ist. da yaşayanlara taş atılıyor. Sivasta yaşayan ayrı değil ist da yaşayan ayrı değil TÜRKİYENİN her yerinde yaşayan SİVASLI bizimdir canımızdır kanımızdır. Gelin kendi kendimizi metedeceğimize birbirimize çamur atacağımıza SİVASIMIZA neler verebilirizin arayışına gecelim. Klavye arkasından konuşmuyorum bunları heryerde herzaman her ortamda dile getirirm. Bilen biliyor zaten beni.
Saygılarımla
galiba laflarım yanlış anlasılmış ben ist dekilerin hepsine camur atmadım...sadece demek istediğim gerek int. sitelerinde gerekse de normal ortamda en kral Sivassporlu benım deyip arabasına iş yerine Sivasspor arması yapıstırarak kendisini taraftar sananlara....Biz kalkıp ta Sivas tan o kadar yol tepip eziyet cekıp ist. geliyoruz adam İst. bi semtimden kalkıp maca gitmıyo adalet mi bu ?
Bilet paraları bahane ediliyor...O biletler sadece Sivasspor a değil tum takımlara gecerli vede senın İst. en fazla 3 4 macın oluyo ne var yani yılda bi nebze de olsa memleket hasretını gıdersen sahadaki topculara kale arkasını doldurarak pozitif bi etki versen kötü mü olur....
Sakarya macımız ceza nedeniyle ist de oynandı..Sakaryalılar 90 dakka bagırdı bizimkiler 90 dakka sustu..hani İst de en cok Sivaslı vardı hani hepsi memleketini seven insanlardı..sakaryadan 4 5 otobus gelen taraftarlar show yaptı gitti...biz en azından orda bi 5 6 bin kişi olsaydık bi sivas sivas die bagırsak en güzel şekili yapardık...Ama hemşerilerimiz bilet alıp biraz bagırmayı cok goruyorlar....
1967_Dernek_Murat 12.02.2007, 14:06 bukadar basit olmayınya Galatasarayın 20 milyon taraftarı var ama olimpiyat stadında 200 kişiye maç oynadılar biz ise 25 bin kişiye aynı şekillde ist. kaç milyon gs ' li war Ali samiyen stadı kapasitesi 28 000 kişi kaç bin ortalamayla oynuyolar 15 000 ortalama
Günay gardaşımın dediklerine aynen katılıyorum.
ince eleyip sık dokuyun
VALLA KİMSE BASİT DEGİL GARDAŞ SEN BASİTSİN Kİ KARŞINDAKİ İNSANLARA BASİT KELİMESİNİ KULLANIYORSUN.BANA BİRDAHA BU KELİMEYİ KULLAN MAAAAAAAAAAA
BİZİ GS İLGİLENDİRMİYOR BEN TA SİVASDAN KALKIP GELİYORSAM İST. İST DAKİ SİVASLILARINDA GELMESİ GEREKİR 10 SİVASLI VAR MACA GELEN 10 KİŞİ NERDELER DİYERLERİ
dragon_58 12.02.2007, 16:36 VALLA KİMSE BASİT DEGİL GARDAŞ SEN BASİTSİN Kİ KARŞINDAKİ İNSANLARA BASİT KELİMESİNİ KULLANIYORSUN.BANA BİRDAHA BU KELİMEYİ KULLAN MAAAAAAAAAAA
BİZİ GS İLGİLENDİRMİYOR BEN TA SİVASDAN KALKIP GELİYORSAM İST. İST DAKİ SİVASLILARINDA GELMESİ GEREKİR 10 SİVASLI VAR MACA GELEN 10 KİŞİ NERDELER DİYERLERİ
uzaktan bakması kolaydır nese uzatmanın alemi yok
HEP DESTEK TAM DESTEK
istanbulu bir yana bırakalımda sivas a bakalım...
sivasta stad dolmuyor bunu halletmeliyiz öncelikle...
bjk fb gs stadına 2000 kişi gitse ne yazar önemli olan içerde stadı doldurabilmek...
herkese sesleniyorum her gelen yanında 1 2 kişi getirse maça full çekeriz...
karakule58 12.02.2007, 17:46 sivassporun istanbul kalesi çökmedi ve çökmezde ve eskisindende iyi olacaktır taraftarın bütünleşmesi için bir dernek kuruldu bundan sonraki maçlarda ben çok eminim taraftarımız kendisine ayrılan bölümü dolduracaktır....
dragon_58 12.02.2007, 19:24 sivassporun istanbul kalesi çökmedi ve çökmezde ve eskisindende iyi olacaktır taraftarın bütünleşmesi için bir dernek kuruldu bundan sonraki maçlarda ben çok eminim taraftarımız kendisine ayrılan bölümü dolduracaktır....
::::::: +1967 :::::::::
abi birkez istanbula gittim. Maça gidecektim. biletler 30-50ytl gibiydi zorda olsa girdik ama sivasspora 50ytl değil 50milyar ytl az gelir feda olsun...
yigidolar06 02.03.2007, 19:04 FENERİ TUTAN FENERLİYİM DİYEN SİVASLILAR NÜFUS KAĞIDINDA SİVAS YAZAN FENERLİLER İSTANBULDA YAŞAYAN SİVASLI FENERLİLER BU MACA GİTMEYİN VEYA SİVAS A AYRILAN BÖLÜME GİDİN KENDİNİZİ AFFETTİRİN KOMBİNESİ OLANLAR BU HAFTA TÜRÜBÜNLERDEKİ YERLERİNİZİ OLMAYIN YADA SİVASSPOR FORMALARIYLA KAŞKOLLERİYLE OTURUN
Turan 59 02.03.2007, 19:45 Sivasspor'un İstanbul'daki kalesi hiç bir zaman düşmez.Anadalu takımları içerisinde en çok seyircisi olan yine Sivasspor dur.
sinan-58 02.03.2007, 19:55 diyosunuzki bilet fiyatları pahalı anadolu takımlar 4 buyuklerle oynarken rakıp ın bilet fıyatlarını yuksek tutarlar 4 buyuklerde sivasla oynarken bilet fiyatlarını yuksek tutar ama burda bizim işimiz bunları tartışmak değil oturup çozum aramak şimdi ist.de 40.000 kişiye oynasak butun turkıye bizi konuşur tabi bu iş için istdeki maçı olimpyatta oynamak lazım hadi lutfen birrrrrrr çozum bulalım
UTKUM_58 02.03.2007, 20:04 KIM NE DERSE DESIN SAYGILIYIM HEYECAN YOK BIRSEY YOK HAKLI OLARAK
SEYIRCI DUSER TABI;;KIMSE KIMSENIN CEBINDEN HABERI YOK;YADA ÖZET GÖRÜNTÜSÜ YETIYOR;YADA FUTBOL ARTIK KARIN DOYURMUYOR DIYENLER COKTUR EMINIM..
Turan 59 02.03.2007, 22:19 Sinan 58 isimli üyenin fikirlerine tamamen katılıyorum.Bize çok az bir bölüm ayrılıyor,taraftar maça giemem diye gelmiyor.
byCERAN58 02.03.2007, 22:33 BEN YAZARIMIZIN GÖRÜŞLERİNE HARFİYEN KATILIYORUM...2.LİGDE İSTBÜYÜK ŞEHİR BLD. İLE İNONUDE OYNADIĞI MAÇTA 20000 AŞKIN SEYİRCİ VARDI. ŞİMDİ , SÜPER LİGDEYİZ VEDE İYİ DURUMDAYIZ. SEYİRCİ DURUMLARI NASIL ?? TEK KELİME İLE BERBAT. OLİMPİYAT STADI ÖNERİ OLARAK SUNULMUŞ. SİVASSPORUMUZ OLİMPİYAT STADINDA DA OYNADI. GÖRÜDÜK KAÇ KİŞİ GELDİ.. MAÇA GİREMEME KORKUSUNA GELİNCE ... İLK YARIDA, ALİ SAMİYEN STADINDA OYNAN SAKARYA MAÇI.. O ZAMANDA MI MAÇA GİREMEME KORKUSU VARDI DA , SEYİRİCİ MAÇA GELMEDİ.. BİRLİK BERABERLİK YOK KARDEŞİM... İST KALESİ DÜŞTÜ GİBİ....
BUNUN AKSİNİ İDDA EDECEK BİR DELİL VAR MI ??? YOK ....
SAYGILARIMLA
yigidolar06 05.03.2007, 10:29 FENERİ TUTAN FENERLİYİM DİYEN SİVASLILAR NÜFUS KAĞIDINDA SİVAS YAZAN FENERLİLER İSTANBULDA YAŞAYAN SİVASLI FENERLİLER BU MACA GİTMEYİN VEYA SİVAS A AYRILAN BÖLÜME GİDİN KENDİNİZİ AFFETTİRİN KOMBİNESİ OLANLAR BU HAFTA TÜRÜBÜNLERDEKİ YERLERİNİZİ OLMAYIN YADA SİVASSPOR FORMALARIYLA KAŞKOLLERİYLE OTURUN
BU CAĞRIYA BİR KİŞİ SES VERMİŞ COCUKLARIYLA MACA GELEN SİVASLI KIZLARINA FENER FORMASI OĞLUNADA SİVAS FORMASI GİYDİREREK BİZLERİ GURURLANDIRMIŞTIR ARTIK DİYER STADLARDADA BÖYLE OLUŞUMLARI GÖRMEK İSTİYORUZ. BU SİVASLI KARDEŞİMİZİDE KUTLARIZ
BU CAĞRIYA BİR KİŞİ SES VERMİŞ COCUKLARIYLA MACA GELEN SİVASLI KIZLARINA FENER FORMASI OĞLUNADA SİVAS FORMASI GİYDİREREK BİZLERİ GURURLANDIRMIŞTIR ARTIK DİYER STADLARDADA BÖYLE OLUŞUMLARI GÖRMEK İSTİYORUZ. BU SİVASLI KARDEŞİMİZİDE KUTLARIZ
Tokatlı bir arkadaş maçta yanımızdaydı, normal Feneri tutarım ama konu Sivas olunca durum değişir dedi maçta bizimle birlikte Bağırdı, yüreğine sağlık arkadasın ;)
yigidolar06 06.03.2007, 17:50 istanbulda yaşayan hemşerilerimize hiç yakışmıyor. Tokatlı hemşerimize canı gönülden teşekkürler
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Beşiktaş maçında bir şey dikkatinizi çektimi? İstanbul’da yaşayan 2 milyon Sivaslı’dan bahsediliyor,ancak Beşiktaş’la oynadığımız maçta sadece 100 kadar Sivaslı takımlarını desteklemek için İnönü stadına geliyor. Bu manzarayı görünce aklıma şu soru geldi. “ İstanbul’daki Sivas adını taşıyan Vakıf ve Dernekleri ne iş yapar?” Amaçlarından biriside, gurbette yaşayan hemşehrilerini özel günlerde bir araya getirmek olan bu tür dernekler böyle günlerde ortaya çıkmayıpta ne zaman çıkacak? Sakın olaki çıkıpta “Ben ne yapalım herkese duyurduk” filan demeyin, zira en başka derneklerin ilgisiz kaldığı ap açık ortada. Çünkü, İstanbul’da “Sivas” adını taşıyan 700 civarında Dernek ve vakıf var.
Demekki her vakıf ve dernekten bir kişi bile gelmiş olsaydı Sivaslı’lara ayrılan tribünde en az 700 kişi olurdu. Sivas’ta Sivasspor’a ilgi ve destek her geçen sezon biraz daha azalıyor, Ankara’da zaten hiç bir dönem takıma ilgi gösterilmedi. Her zaman İstanbul’daki taraftarlarımızla gurur duyar, hatta üç büyüklere bile meydan okurduk! Ama bu son Beşiktaş maçı gsöterdiki İstanbul’daki Sivaslı’larada bir şeyler olmuş! Doyuma çok çabuk mu ulaştılar? Yoksa içlerindeki “Sivas” sevgisine mi bir şeyler oldu?
Maça ilgisizlik nedeniyle Sivas Dernek ve vakıflarını suçlarken,şunuda açıkca belirtmek lazım. Diyelimki, Beşiktaş maçı için hiç bir dernek maç için organize ve duyuru yapmadı. Dernek yapmadı diye maça gelmemekmi lazımdı? Pazar akşamı lig tv.de Maraton programını izlerken Erman Toroğlu bile “ İstanbul’da 30-40 bin taraftara oynayan Sivasspor’a ne oldu?” diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Yine aynı gün ulusal bir gazetenin köşe yazarıda aynı konuyu dile getirmiş ve Sivasspor’un 2.ligde Ali Sami Yen Stadı’nda 20 bin kişiye oynadığını hatırlatmış.
Gerçektende Sivas insanını anlamak mümkün değil! 8-10 yıl öncesinde hayal bile edilmeyecek bir noktaya geldik ve takım yalnız bırakılıyor. Sivasspor’a destek vermek için 2.yada 3.ligdemi olmamız gerekir?
Eğer İstanbul’daki Sivaslı’lar takımlarına destek olup maça gelmiş olsalardı,bugün Sivasspor’un galibiyetiyle birlikte taraftarıda konuşuluyor olurdu.
Bundan sonra hiç kimse çıkıpta “Sadece İstanbul’da şu kadar Sivaslı yaşıyor” diye veyada “ İstanbul’da şu kadar Dernek ve Katıf var” diye böbürlenmesin! Moralim bozuluyor ya!..
AYNEN KATILIYORUM YUKARDAKİ SATIRLARA .....
SİVASIN İSTANBULDA KALESİ BENCE DE DÜŞMEZ..
SONUÇTA BÜYÜK BİR POTANSİYELİMİZ VAR ORDA..
.ZANNEDERSEM ORDAKİ TARAFTAR HENÜZ TAM OLARAK SİVASSPORA GEÇEMEDİ..
HALA BJK FB G. SARAY I TUTUYOLAR.EN ÖNEMLİ SORUN BU..
BEN HAFTASONU KADIKÖY ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADINDA Bİ ÇOK SİVASLININ OLDUĞUNDAN EMİNİM.
.AMA MAALESEF YANLIŞ TARAFTA..
BU BLİNCİN OLUŞMASI DA ZAMANLA OLACAKTIR
.ANLAYIŞLA KARŞILAMAK LAZIM..
sivasli_boy 07.03.2007, 01:26 Adamlar 4 büyük sevdasından vazgecemiyorlar ki SİVASSPORU desteklesinler...
albina58 07.03.2007, 03:06 AYNEN KATILIYORUM YUKARDAKİ SATIRLARA .....
Evet çok çoook haklısınız istanbulda 100 kişi maça gider adam gibi maç alınır ama 15 000 kişinin gittiği maçlar alınmaz burda sorun nerde bende anlamış değilim.
Acaba maçı kazanmak mı önemli yoksa maça kaç kişinin gittiğimi.
Amaç sadece tirübünleri doldurmakmı yoksa ne ?
Amaç tekrar tekrar bir konu üzerinde bozuk plak gibi çene yormak mı ?
Yoksa bir kaşık suda mide bulandırmak mı?
Lütfen boş konuşmalar yerine veya aynen katılıyorum gibi tasdikleyici sözler yerine bir fikir beyan ediniz,ilerisi için bir görüş belirtiniz.
İstanbulda kale falan düşmedi,rahat olun.Bir maça istanbulda 1 500 kişi gitsin adam gibi olsun yeter.
yigidolar06 07.03.2007, 13:09 SENEYE ÜÇ BÜYÜKLER SİVASSPORLA MAÇLARI OLDUĞUNDA ŞU GERCEKKİ 12 ADAMLARI SUSMUŞ MAÇLARDA ÇEKİRDEK YİYECEKLERMİŞ DİYE HABERLER YAYILIYOR
bdogan58 08.03.2007, 21:14 SON FB MAÇININ BİLETLERİ O KADAR PAHALIYDI Kİ FENERİN KENDİ TARAFTARLARI BİLE GELMEDİ MAÇA
İNŞALLAH İSTANBULSPOR VE İST BŞBLD ÇIKARDA İSTANBULDAKİ MAÇ SAYIMIZ 5 OLUR
|
|