![]() |
-->: --->: BASINDA SİVASSPOR
[QUOTE=albina58;363107]Sivas farkı
İki ünlü yazar Mehmet Ali Birand ve Hasan Cemal Yiğidoların şehrinde G.Saray kıyafetleriyle dolaştılar. BİRAND VE CEMAL Coşkunun ve büyük beklentinin kaynar su gibi fokurdadığı Sivas’ta, Türkiye’nin iyi tanıdığı ünlü iki siyasi yazar Mehmet Ali Birand ve Hasan Cemal, maça gitmek üzere otellerinden sarı-kırmızılı atkıları ve Galatasaray formasıyla çıkmışlardı. Şehri boydan boya geçip stadın etrafını saran büyük kalabalığın arasından geçmişlerdi... Bir çok spor yazarının yer bulamadığı Basın tribününe çıkıp oturmuşlardı. Bir tek sataşma da olmaz mıydı? Sanırım gördükleri dostluğa, sevgi ve ilgiye kendileri de şaşırmış olmalılardı! Yine başka iki ilimizdeki bir maç sonrası “34 plakalı” otomobiller saldırıya uğramış, parçalanmış, bazıları itilerek dereye atılmışlardı. Konuk taraftarlar bırakın şehirde dolaşsınlar maç sonrası dönüş yolu boyunca, taşlı sopalı saldırıya uğramış, otobüslerin üzerine kayalar yuvarlanmıştı. Sivas rüyasına bile girse inanmayacağı bir başarıyı canlı canlı yaşarken, Galatasaraylı taraftarlar bırakın dolaşmayı, takımları adına gösteri yapıyor, Sivaslı taraftarlardan alkış alıyorlardı. Stadın hemen dibinde duran bir apartmanın önüne arabamızı park ettik. Arabadan çıkarken gözümüze takıldı. Sanki Ali Sami Yen Stadı’nın önündeydik. Apartmandan bir Galatasaray bayrağı sarkıtmışlardı nerdeyse bizim otomobilin üstüne değiyordu... Böylesine iddialı bir başka şehirde, böylesine rakip bir bayrak asılacaktı ve apartmanda sağlam cam kalacaktı! Mümkün mü?.. [B]Ama orası Sivas’tı[/B] ... [U]Aşık Veysel’in memleketi idi[/U]. İnsanın insana bakmasında bile hoşgörü vardı. MÜKEMMEL İNSANLAR Yaşam felsefemizde vardır; arkadaşlık asker ocağında belli olurmuş. Bana göre seyahatlerde de belli oluyor... Bu yaşıma kadar ülkemi bir uçtan bir uca dolaştım. Geride “kilometre taşları”gibi dizilen “dostluklar” kaldı. Daha Sivas’a ayak bastık, Sivas Valisi Sayın Veysel Dalmaz tüm basını yemeğe davet etti. Anladım ki sevgili vali değildi hemen yanımda konuşan... Aşık Veysel’in ruhu oradaydı, dostluktan, insanlıktan bahsediyordu. Sivas’ın kültürünü, Sivaslı’nın erdemini anlatıyordu. Valisi böyle olunca, elbette emniyeti de öylesine erdemli olacaktı. Kimse itelenmedi, kakılmadı.. Coplar çıkmadı... Sivas Polisi ağzını hep “nezaketle” açtı. İl Genel Meclisi Başkanı A.Turan Erkut ve bana ilk tanışmamızda bir “Aşık Veysel” kitabı hediye eden gazete sahibi Hidayet Çolakoğlu ... Hani derler ya; “ağızlarından bal damlıyor”... Konuşurken gerçekten ağızlarından bal damlayan Sivas sevdalılarıydı. Ve ey dost!...Ey dost! O mükemmel dost... Sivas şampiyon da olabilirdi, ama bu şansını kaybetti. Ama Sivas büyük bir zafer kazandı. Ben ve benim yaşım da olanlar, musalla taşına gidinceye kadar tanıdıkları bu mükemmel Sivas olaylarını kendilerine öykü yapacak, gelecek nesillere anlatacaklardı. Benim Sivas’ım... Benim Yiğidolarım; Size kaybetti mi diyorlar? Hayır Sivas kazandı! Siz Sivaslılar kazandınız... TALAY ERKER FOTOSPOR ,08.05.2008[/QUOTE] zaten boyle birşey başka yerde olmaz adamlar bize yapmadıklarını bırakmıyor biz hala dostluktan bahsediyoz |
--->: BASINDA SİVASSPOR
arkadşlar bu bi başlangınç dewamı inşallah gelecek
|
--->: -->: --->: BASINDA SİVASSPOR
[QUOTE=sinan-58;363114]zaten boyle birşey başka yerde olmaz adamlar bize yapmadıklarını bırakmıyor biz hala dostluktan bahsediyoz[/QUOTE]
Hemşerim,herşey bir kupadan ibaret değildir. Futbol bir temaşa oyunudur,bazen yenileceğiz,bazen yeneceğiz.Gün gelecek kupa alacağız,geçmiş günde olduğu gibi kupayıda kıl payı kaçıracağız.Asıl önemli olan hem kazanırken,hem kaybederkende, onurlu bir mücadele vererek,dik duruşumuzu sergilememiz. Benim için,önemli olan veya olması gerekende bu günki gibi bulunduğumuz ortamlarda hakkımızda iyi şeylerin söylenmesidir. İyi olanlar bir günde unutulur gider.... Ama olası kötü bir olayda veya durumda ise o seneler boyu hafızalardan silinmez.Hani atalarımız demiş ya'' Kötü söz çabuk duyulur'' |
bu yazılar geçmişimize ve gelecegimize ışık tutacak.
|
insallah yigidolar yine basini kendinden bahsettirecek trabzonuda eleyerek basarilar yigidolar
|
Cevap: BASINDA SİVASSPOR
sivas spor sen bizim herşeyimizsin. Kolluca'li
|
ANADOLUNUN GURURU YİĞİDOLARIMIZI CANİ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM VE EKLİYORUM BASINDA BİRAZ DAHA FAZLA KALMAMIZ GEREKLİ ONUN İÇİN YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAKİ SİVASLILAR OLARAK KENDİ TAKIMIMIZIN TARAFTARI OLMAK ZORUNDAYIZ.ÇÜNKİ BASINI 3 BÜYÜKLER BİRAZDA TSPORU KONUŞUYOR ALMAYALIM GAZETELERİNİ NASIL OLSA 7 MİLYON SİVASLI VAR. BELKİ BASIN KENDİNE GELİR BU TEPKİMİZLE...
|
MEHMET YILDIZ İÇİN BİRAZ KONUŞMAK İSTERİM.MEHMET ANADOLU KÜLTÜRÜ VE AHLAKI İLE YOĞRULMUŞ ŞU AN TÜRKİYE VE AVRUPADA EŞİNE BİLE ZOR BULUNACAK BİR FORVET BASINDAN TAKİP ETTİĞİM KADARIYLA ARKADAŞIM APDULLAH YİĞİT İN KALEMİNDEN ÇIKAN YAZILARI TAKİP EDEREK MEHMET YILDIZ GEÇEN SEZON VE BU SEZON PAF TAKIMIN 8 VEYA 10 FUTBOLCUSU ÇEŞİTLİ KURULUŞLARIN MİSAFİRHANELERİNDE KALDIKLARINI VE MEHMETİN O GENÇLERE SORUNLARIYLA İLGİLENMESİNİ OKUDUĞUMDA İŞTE ANADOLU GENCİ İŞTE ADAMLIK İŞTE TAKIM KAPTANLIĞI TEK KELİME İLE HELAL OLSUN SANA MEHMET YILDIZ. BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM.
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:39. |