SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Maçı Değerlendirelim (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=36871)

dicanio 01.09.2013 13:54

Cevap: Maçı Değerlendirelim

[QUOTE=mksivas;874344]arkadaslar bu takımdan bır cacık olmaz utaka on uncu hafta gol atar ben dılım varmıyor ama busene sonunda ptt lıgıne hazır olun bu oyunla eskısehır bursa kasımpasa karabuk takımlarınımı9 yenecegız zaten burhan nereye gıtse o takım kumeye gıdıyor herkese selam yonetım ıyı dusunsun transfer bıtmeden benım gorusum tabıkı[/QUOTE]

sen gorusunu kendine sakla cahil adam burhan takimin eniyilerinden daha ligin 3. haftasi felaket tellallari is basinda som agazli adamlarin sitede isi yok bide futboldsn anlamayanlarin

pover58 01.09.2013 14:11

mehdi 5 tane erman eder utaka ise malesef eneramonun aynı al birini vur ötekine.cicinho 5 ugur eder burhan ise zaten 5 erman eder öyleyse neden yenildik diyeceksiniz ?takımın en iyileri olan ziya ve atıf sahada yoktu ondan orta sahanın dinamosu dediginiz kadir sapur supur ümit dengesiz paslar atıyor artı fener hayatının topunu oynadı.ziya ve atıf kendine gelirse takım zımba gibi iyi maçlar çıkarırız.+bide refingomuz var nerdeyse gören varmı yoksa iyi bir golcü lazım.,

Rallim58 01.09.2013 14:12

[QUOTE=schahin;874376]evet yorumları tek tek okuduktan sonra [B]ağzı olan konuşuyor[/B] demek mecburiyetinde kalıyorum....

Takımı küme düşürenler, hocayı gönderenle,r futbolcu beğenmeyenler.... vesaire vesaire [B]günlük durumlara bakarak yapılan yorumlar futbol cahilliğindendir[/B].[/QUOTE]

[B]Kısa ve net yorum olmuş...

Ağzınıza sağlık....

Sezonun daha başındayız, kendi evimizde karşılaşma kaybımız henüz yok.. Daha durun bakalım.. Herkes kendi evindeki karşılaşmayı almak istemesi gibi doğal birşey yok...
[/B]

ozledımeskıyı 01.09.2013 14:58

[B]Bu ferner taraftarı da tek kelimeyle MAL adamlar arsenalden 5 yiyor Eskişehir i şansa yeniyor bizi çok üstün yenseler oynasa da borjan ın 2 kere boşa çıkması hakemin asist yapmasıyla yeniyorlar o kadar şeyden sonra bu sene şampiyonuz iye dolnayorlar Allah akıl fikir versin bunlardan korkup geri çekiliyoruz ya oyunda fıttırıyorum. Arsenal den pahalı kadroları var adamlar kasmadan deplasmanda 3 tane atıyor ey Türk futbolu ölmüşssün de fatiha okuyanın yok.[/B]

Morten58 01.09.2013 15:11

[U][B]Sergen Yalcin dün Kanaltürkte , carlos gelmeden önce Sivasspor hakkinda sunu söyledi.[/B][/U]

[B]Sivasspor'un böyle bir lüksü yok , Roberto Carlos belliki oynayan takim yaratmak istiyor ama tabi sunuda düsünmek lazim ;, Oynayan Takim yaratmak güzel , bende isterim benim takimimda stopere versin o sol beke versin ona tekrar versin o sag beke versin o Adem'e versin Orta Sahada o dönsün ist eöbür yanindakine versin kenardaki Aatif Sesu ya versin , bende isterim öyle oynasinlar ama senin öyle o öyle oynacak gurubu yok birdefa , sen bunu icerdeki Konya macinda yaparsin belki bu oyun anlayisini anlarim icerdeki Konya macinda oynarken veya icerdeki baska rakiplerde oynarken ama sen deplasmana geldigin zaman SANA böyle oyun Oynatmazlar , senin böyle adamlarla böyle oyun oynim yumusak bir takim birdefa orasi da cok entresan cok yumusak bir takim baski yok prek yok , Emenike alip dönüyor , Webo aliyor gidiyor dönüyor , Kuyt gidiyor soldan Caner geliyor , Meirales gidiyor , Selcuk aliyor , isteyen istedigi gibi gidiyor Sivasspor'a karsi topu aldigi zaman.

Yani sen bukadar yetenekleri ayaklari bu lüksü tanirsan 3-4 farkli ayrilman bana göre normal , daha da yiyebilirsin yani , o yüzden Sivasspor son derece yanlis bir taktik ile oynadi onu bir defa kenera koyalim Sivasspor cok yanlis cok kötü bir Oyun anlayisiyla sahadaydi , önemli hatalar yaptilar , Kademe hatalari yaptilar , arka bekler geri gelmiyor bombos geliyor arkadan gelenler , Sivasspor'un heryeri ARIZA bir defa , Santraforlarini begendim sana söylim Utaka mi , Utaka'yi begendim iyi oyuncu gercekten cok iyi oyuncu almislar ben ben begendim bak iyi oyunuc almislar o Cocuk iyi bir Santrafor cünkü yani bakiyorum Topu Alisi , servisleri herseyi güzel , herseyi iyi bana göre yani , o oyuncu kaliteli bir Oyuncu .

Fenerbahceye döncemiz zaman , bu gecedeki Kadro tmm , Sivasspora karsi iyi oynadi kazandi ama bu iyi bir Kadro degil baska takimlara karsi zorlanirlar dedi.

Bu ilk 11 cik bakalim Kasimpasa karsina da bak görelim ne olcak hatirlarsan gecen senede söylemsitim dedi.[/B]

ROMANTİK KATİL 01.09.2013 15:54

Neyini degerlendirelim. Kantalardan yıkıldıgımızımı Hakemin oyuna Tesirinimi, En güvendigimiz futbolcuların Vurdumduymazlıgınımı, Yoksa Palyoca Gibi Kalecimizimi. Bu oyun yakısmadı bize. Sezon bası oldugu için sabredelim bakalımm.

kasva 01.09.2013 16:57

Arkadaşlar birşey soracağım.

Katıldığı programda dediki "biz 4-1-4-1 yada 4-2-3-1 oynayacağız herzaman."
Carlos bey "Ziya - Atıf - Cicinho - Burhan" bu oyuncular 4-4-2 ile kanatlarda etkili oynayan oyunculardır.Eğer muhteşem bir ortasahan yok ise 4-1-4-1 yada 4-2-3-1 oynayamassın.Fener maçında olduğu gibi top çeviremedik ortasaha da,kanatları teslim ettik , fark yedik.

Sizcede takımın 4-4-2 oynaması gerekmiyormu? Eğer bu oyunda daha fazla ısrar edersek başımız çok ağrır gibi geliyor? Carlos bunu gözlemleyemedimi?

5sekız 01.09.2013 17:08

zamanla hersey guzel olur uzulduk ama boyle kazalar hataları gormek içn ıyıdır

adres58 01.09.2013 17:32

[QUOTE=schahin;874376]evet yorumları tek tek okuduktan sonra ağzı olan konuşuyor demek mecburiyetinde kalıyorum....takımı küme düşürenler hocayı gönderenler futbolcu beğenmeyenler vesaire vesaire günlük durumlara bakarak yapılan yorumlar futbol cahilliğindendir.[/QUOTE]

Skora göre yorum yapmak, en kral teknik direktörlük, köşe yazarlığı bizde maşallah. Bu sene çok çetin geçecek bu lig eyvallah bunda herkes hem fikir. Ama unutmalıki geçen seneden bir örnek var karşımızda oda Kayserispor. küme düşmeye aday deniliyordu. Üst üste 2-3 maç sonra Avrupaya oynadılar. Bu takımda özellikle son iki maç baz alınarak Burhanı eleştirenler futbol acemileridir. Özellikle bir kaç futbolcumuz formsuz bunlar her zaman bu şekilde olmayacaklar. Ziyayı bir kenara koyarsak Utakanın da o seyrettiğimiz Utakaya yakın bir form göstermesi halinde mutlaka faydası olacağı kanaatindeyim. Sadece şunu söyleyin, geçen seneden gelen hastalığımız çok çabuk demorialize oluyoruz ve ardı ardına goller yiyoruz. Bunda ya etken kalecimiz oluyor yada defansımı veya orta sahamız. Mutlaka direnç göstermemiz gerekiyor. Kasımpaşa geriden aldı Bursa geriden aldı maçı. Bunlar futbolun doğasında var. Lakin farklı yenildik diye ''yok cacık yok ayran yok küme'' söylemleri sizce çok erken değilmi... Bu söylemler hamsi ve İstanbul mahalle takımı söylemleridir. Eğer sizde onlara ayak uydurursanız onlardan farkınız kalmaz.

Varın selametle gidin....

A.Turan Korkmaz 01.09.2013 18:01

Maçın özetini tekrar seyredince bir daha değerlendirmek istedim.
1) Yenilen ilk golde oyuncumuz topu alıp şöyle bir bakıyor, hakem pas atacağı oyuncuyla tam arasında, böyle durumlarda oyuncu topu hakemin ayaklarına atar, hakem de topun geleceğini bilir ve 'ip atlama' edasıyla üzerinden atlar. Bu pek çok yerli ve Avrupa maçlarında sıradan birşeydir, lakin bizim hakemimiz sezon başı kampını iyi geçirememiş anlaşılan, hoplayamıyor bile. Futbolcularımızın tepkisi hakeme güvenip o topu atmaları ve onun yüzünden golü yememizdir ve haklıdırlar.
2) Yediğimiz ikinci golden önce sağlı sollu birkaç orta gelmiş ve takımımız kenardan yapılan ortalara müsaade etmiştir. Yani 2. gol geliyorum demektedir. Gol pozisyonunda, dikkat edin, yapılan ortada Bruno Alves'le kafaya çıkan oyuncumuz yoktur. Yani adam zaten gol atacaktır. 2. golde Borjan mecburen ileri çıkmıştır. İşin daha vahimi aynı Alves birkaç dakika önce de bomboş kafaya çıkmış ama vuruşu Borjan' da kalmıştır. Takım defansif olarak uykudadır.
3) Kalecimiz Borjan'ın hatalı çıkışı 3. goldedir. Yapılan ortaya iki oyuncumuz çıkmışken kalecinin kalesini terketmesi gereksizdi ve pahalıya mal oldu zaten.
4) Webo'nun attığı 4. gol ise maçın ikinci yarısındadır. Takım bir devre bitirmiş, 15 dakika içerde hocadan hatalarını dinlemiş, taktik de almış ama takım savunması halen çok yumuşak, antrenmanda yenmeyecek golün oluşumunu tüm takım sadece seyrediyor.
5) Alper'in attığı gole değinmeyeceğim bile. Attığımız iki gol ise FB'nin galibiyeti garantileyip vites küçültmesi ve baskıyı azaltmasıyla geldi.
Bu değerlendirmeyi şunun için yaptım. Maçı değerlendirirken, ben de aynı hataya düştüm, şu iyiydi bu kötüydü, diye sınıflandırma yapıyor, bazı oyuncuları suçluyoruz. Oysa takım olarak hazır değiliz. Olmamız gerekenin %40'ı falanız. Kenar yönetim dahil herkes kusurlu. Diğer takımların maçlarına baktığınızda %kaç hazır durumda olduklarını kıyaslamak zor değil.
Bu itibarla Carlos'un takıma dört gün izin vermesini anlamakta zorlanıyorum. Aksine bu milli maç arası çok iyi değerlendirilebilir, transfer düşüncelerinden oyuncuların kondisyon düzeylerini artırmaya kadar çok şey yapılabilirdi.
Bize düşen ilk antrenmandan itibaren takımın yanına gidip onlara moral ve hırs aşılamak olmalı. Eskişehir'i burada yenip yeniden başlamalıyız.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 11:08.