![]() |
--->: Sivas'a Şiir
[B][COLOR="Indigo"]İSTASYON CADDESİNDE BİR FİRARİ
Saat iki buçuk gece ilerlemekte İstasyon Caddesi'nde voltalar atıyorum Çıldırmışım, gözüm dönmüş bir kere Polis beni soruyor, ben seni arıyorum Bütün işyerleri çoktan kapandı Koca istasyonda yapa yalnızım Devriye geziyor üç beş görevli Sarhoşum bir köşeye sızdım ansızın Eşgalimi vermiş bir ispiyoncu Sanırım bunu yapan Zaloğlu Cabbar Ben miyim bunca suçun sorumsuz sorumlusu Masumum yeni doğmuş günahsız bebek kadar Şimdi başım dertte firariyim velhasıl İstasyon Caddesinden de Sivastan da kaçıyorum İstasyonla çıkarsız iki dosttuk ezelden Burayı cesedimin varisi sayıyorum[/COLOR][/B] [B][COLOR="Blue"]Bu şiir Hakan Yerli külliyatından alınmıştır. [/COLOR][/B] |
[COLOR="Red"][B][I][/I][/B][/COLOR][QUOTE=SONMEZ;190684][B]Zarayı sorarsan arkası dağdır,
Önü Kızılırmak, bahcalı bağdır, İçinde gezenler ağadır beğdir, Ağaları, beğleri görmeye geldim. Kösedağı derler, dağlar ulusu, Kah yağmuru yağar kah dolusu, Bize emir verdi Sivas Valisi, Kara çadırları kurmaya geldim. Tuzlagözü köyü, Yuva mezrası, Kuzular oynaşır, geniştir merası, Soğuk suları hele de Çetin deresi, Çetinderenin güllerini dermeye geldim. Kösedağı derler, Zara eteği, Çobanlar koyuna atar köteği, Arıları bal etmiş, dolmuş peteği, Asıl ballarını yemeye geldim. Kösedağı derler, acısı yoktur, Tatlı su başında menevşe çoktur, Koyunun kuzunun sayısı yoktur, Sürü koyunlarını sağmaya geldim. [COLOR="Blue"]Bu mısralar, ömrü gurbette geçmiş, biricik annem, [COLOR="Red"]Rahime SÖNMEZ' [/COLOR]e ait. Sizlerle paylaşmak istedim.[/COLOR][/B][/QUOTE] ZARALI HEMŞERİM DEĞERLİ SÖNMEZ ABİ ANNENİZİN YÜREĞİNİZE SAĞLIK ELLERİNDEN ÖPERİM ..........ZARALI OLMAK AYRILACIKTIR..................DERNEK MURAT ANLA GARDAŞ BİRDE BANA DİYORSUN FURKAN GARDAŞ ZARANIN NEDEN ETİ SİVASTA EN İYİ GARDAŞ DİYON TADI TUZU BAŞKA DİYON YA GARDAŞ HAVASINDAN SUYUNDAN CANINI YEDİĞİMİ GARDAŞIM YAYLASINDAN:) |
[B][COLOR=blue][COLOR=red]M[/COLOR]eğer ne sevdalı bir tutkuymuş bu bendeki sen,[/COLOR][/B]
[COLOR=blue][B][COLOR=red]U[/COLOR]çuşan kelebeklerini görürüm hep, kapanınca gözlerim,[/B] [B][COLOR=red]S[/COLOR]anki [COLOR=red]Sivasımdan[/COLOR] muştular getirmişcesine çırpınıyorlar,[/B] [B][COLOR=red]T[/COLOR]aa uzaklardan selamlar yüklenmiş kanatlarına ah bilebilsen...[/B] [B][COLOR=red]A[/COLOR]ldım kabul ettim, baştacı yaptım, biliyorum gönderen sen,[/B] [B][COLOR=red]F[/COLOR]erhatın dağları delercesine, ah ben de karlı dağlar aşabilsem,[/B] [B][COLOR=red]A[/COLOR]şıp da düşebilsem yollarına, kekikli dağlarına bir çıkabilsem...[/B] [B][COLOR=red]S[/COLOR]ensin [COLOR=red]Sivasım[/COLOR], ötelerden ötelere beni alıp götüren,[/B] [B][COLOR=red]Ö[/COLOR]ksüz çocuklar gibi kıvranırım, sensizliği yudumladıkça,[/B] [B][COLOR=red]N[/COLOR]e bir çığlık, ne de bir yakarış... çaresiz kalıyor seni yitiren,[/B] [B][COLOR=red]M[/COLOR]azideki derin fısıltıların ruhumun derinliklerinde yankılandıkça,[/B] [B][COLOR=red]E[/COLOR]zelden ebede bir davetçi gibi geliyor bütün kelebeklerim,[/B] [B][COLOR=red]Z[/COLOR]aman durunca, [COLOR=red]Tekkede[/COLOR] toprağınla buluşur gözbebeklerim...[/B][/COLOR] |
[quote=SONMEZ;193008][B][COLOR=blue][COLOR=red]M[/COLOR]eğer ne sevdalı bir tutkuymuş bu bendeki sen,[/COLOR][/B]
[COLOR=blue][B][COLOR=red]U[/COLOR]çuşan kelebeklerini görürüm hep, kapanınca gözlerim,[/B] [B][COLOR=red]S[/COLOR]anki [COLOR=red]Sivasımdan[/COLOR] muştular getirmişcesine çırpınıyorlar,[/B] [B][COLOR=red]T[/COLOR]aa uzaklardan selamlar yüklenmiş kanatlarına ah bilebilsen...[/B] [B][COLOR=red]A[/COLOR]ldım kabul ettim, baştacı yaptım, biliyorum gönderen sen,[/B] [B][COLOR=red]F[/COLOR]erhatın dağları delercesine, ah ben de karlı dağlar aşabilsem,[/B] [B][COLOR=red]A[/COLOR]şıp da düşebilsem yollarına, kekikli dağlarına bir çıkabilsem...[/B] [B][COLOR=red]S[/COLOR]ensin [COLOR=red]Sivasım[/COLOR], ötelerden ötelere beni alıp götüren,[/B] [B][COLOR=red]Ö[/COLOR]ksüz çocuklar gibi kıvranırım, sensizliği yudumladıkça,[/B] [B][COLOR=red]N[/COLOR]e bir çığlık, ne de bir yakarış... çaresiz kalıyor seni yitiren,[/B] [B][COLOR=red]M[/COLOR]azideki derin fısıltıların ruhumun derinliklerinde yankılandıkça,[/B] [B][COLOR=red]E[/COLOR]zelden ebede bir davetçi gibi geliyor bütün kelebeklerim,[/B] [B][COLOR=red]Z[/COLOR]aman durunca, [COLOR=red]Tekkede[/COLOR] toprağınla buluşur gözbebeklerim...[/B][/COLOR][/quote] [B]cok güzel olmus baskanim :) [/B] [B]yüregindekini dile dökmüsün hemde cok basarili[/B] [B]:rolleyes: banada yazilsa fena olmaz demi yani :D :D[/B] |
gurbetci sivaslilar
SIVASLIM
Salkım saçak insanların gurbette Kimi hasret kimi hasta ne dertte Bulamamış bir ekmeği bu yurtta Toplamış göçünü gider Sivaslim Muhanete muhtaç olmamak için Hepisi bir ekmek sadece geçim Sürekli dışarıya akıyor göçün Kaderine sitem eder Sivaslim İş imkanı olmamış fakirlik serde En ağır işlerle düşmüşler derde Her ilde bulunur bütün her yerde Geçen günler sana keder sivaslim Sen bilmezsin dala vere hileyi Anlatmadın kendini çektin çileyi Elli yılda devlet den yedin silleyi İsyan edip demez yeter sivaslim İrfanım her nere gittimse gördüm Ne için geldiğini merakla sordum Sade ekmek dedi ağzından duydum Gurbet elde ömrü biter sivaslim |
SEÇKİNİ'DEN SİVASSPOR'AŞİİR
-SİVASSPOR A-
Sana olan sevdaları bilirsin Bu sezon bir başka can sivasspor İyi gün kötü gün bizle olursun Albeyaz gülümüz sen sivasspor Üçyıldız göğsüne güzel yazılı Kırmızı beyaza güller dizili Yiğidolar güçlü yiğit pazılı En üst zirvelere kon sivasspor Daha imrenmeyin başka illere Bir daha düşme ha kötü hallere Sevenler koşuyor senle yollara Bekliyoruz çabuk dön sivasspor NE FENER NE CİMBOM NEDE BEŞİKTAŞ SANA SEVDALIYIZ ANLA ARKADAŞ ELİMDE BAYRAKLAR DİLİMDE GARDAŞ HER YANA DAĞILSIN ŞAN SİVASSPOR SEÇKİNİYİM EKMEĞİMİZ AŞIMIZ NAĞMERTLERE HİÇ EĞMEDİK BAŞIMIZ BU LİGLERDE BULUNURMU EŞİMİZ NİCE OTAĞLARDA HAN SİVASSPOR AŞIK SEÇKİNİ(HASAN BASRİ GÜNGÖR) |
şiirler
suşehride öpdum seni ilk defa
Bindik otobüse, tersti bakışlar Muavin uyardı; sonra karışmam… Yanımdaydın gülüm ah bu yakışlar Teslimim, seninle, asla yarışmam Kelkit çayı muzip muzip akarken Suşehri’nde öptüm seni ilk defa Kanattın elimi çiçek toplarken Dişlerinin izi, vermiyor cefa Düşünce ıslandık, serindi sular Bir çoban ateşi, sonrası sırdır O yeşil gözlerle oynadım kumar Aşkımızın sonu, izbe ahırdır Ayırdılar bizi acımadılar Öleyim dedimde, ölemedim ben Yalvardım yakardım bırakmadılar Bir daha kaçmayı denemedin sen Nihal’im diyordum, Yağmur’um derdin O zamanlar yalnız, benimdin gülüm Gittin, bedenini o ite verdin Ruhun benim, hasret, bitmeyen zulüm Bindik otobüse, tersti bakışlar Muavin uyardı; sonra karışmam… Yanımdaydın gülüm ah bu yakışlar Teslimim, seninle, asla yarışmam Kelkit çayı muzip muzip akarken Suşehri’nde öptüm seni ilk defa Kanattın elimi çiçek toplarken Dişlerinin izi, vermiyor cefa Düşünce ıslandık, serindi sular Bir çoban ateşi, sonrası sırdır O yeşil gözlerle oynadım kumar Aşkımızın sonu, izbe ahırdır Ayırdılar bizi acımadılar Öleyim dedimde, ölemedim ben Yalvardım yakardım bırakmadılar Bir daha kaçmayı denemedin sen Nihal’im diyordum, Yağmur’um derdin O zamanlar yalnız, benimdin gülüm Gittin, bedenini o ite verdin Ruhun benim, hasret, bitmeyen zulüm Bindik otobüse, tersti bakışlar Muavin uyardı; sonra karışmam… Yanımdaydın gülüm ah bu yakışlar Teslimim, seninle, asla yarışmam Kelkit çayı muzip muzip akarken Suşehri’nde öptüm seni ilk defa Kanattın elimi çiçek toplarken Dişlerinin izi, vermiyor cefa Düşünce ıslandık, serindi sular Bir çoban ateşi, sonrası sırdır O yeşil gözlerle oynadım kumar Aşkımızın sonu, izbe ahırdır Ayırdılar bizi acımadılar Öleyim dedimde, ölemedim ben Yalvardım yakardım bırakmadılar Bir daha kaçmayı denemedin sen Nihal’im diyordum, Yağmur’um derdin O zamanlar yalnız, benimdin gülüm Gittin, bedenini o ite verdin Ruhun benim, hasret, bitmeyen zulüm SUŞEHRİ GÜNAHSIZ Uykusuz geceler armağanındır Sabahlara kadar sabır çekerim Sevdiğin, erkeğin, darmadağındır Seni bilmem ben hep kahır çekerim O gün otobüsden atmıştı kaptan Resmimi düşürdün Türkçe Kitaptan Bağırdım 'düşmüşüz ulan biz çaptan' Gamzelim o güne hasret çekerim. Acımıştı bize, o yaşlı ebe, Demişti; kızım de, ismini hele, Bana bağırmıştı ' dokunam deme Vallahi gözüne miller çekerim.' “Ayrı odalarda, iki genç aşık, Bizde gençtik Hacı, almaz yakışık Şunlara bak nasıl sevda bulaşık Gürültü duyarsam kulak çekerim. Hacı emmi yalancıktan horlamış Gelenleri ebe, geri yollamış Vicdansız, zalimler yolu kollamış Halâ o geceye eyvah çekerim. Suşehri günahsız, günah o köyde İspiyon eyleyen kahpe Bekir’de Yarımdır muradım, kor’dur içimde Ağardı saçlarım, çile çekerim Jandarmanın namlusuna bakarken Unutamam Yağmur diye ağlarken Titremez mi kalem, bizi yazarken Otuz yıldır neden günah çekerim. SİVASLI YARİM Gece saat 03 On dakika önce dalmıştım oysa Terlemişim Hamamdan çıkmış gibi Tekrar uyumak istesem de Uyuyamam Kaçan uykumu Kolay kolay yakalayamam Yorgan düşmüş Yastık kaymış başımın altından Sızlıyor sağ elim Duvara attığım yumruktan Rüyam da “ gidiyorum, Adanalım, gidiyorum” Diyordun bana, uyanmışım. Akşamdan yarım kalan ekmeğim kurumuş Yiyecek bir şeyim yok Midem kazınmakta Bir sigara, Bir sigara, Bir sigara daha Dışarıda soğuk var Sarhoşun biri Küfürler savurmakta İçimden bir ses git bulaş diyor Bıçağı vardır en azından Temelli Kurtarır beni Belki de sensizlikten, özlemimden, acılarımdan Fırlıyorum dışarı Sokaklar boş… Dolanıyorum iki baştan Kaybolmuş inek Giriyorum evime titreyerek Ahhhh ulan Sivaslı Yarim Ne olurdu şu kapıda Beni karşılasan. Ezanlar okunuyor Güneş doğdu, doğacak Bil ki, Yalan değil sözlerim İyi dinle beni, Sivaslı Yarim, Yılgın Yağmur’un, koca bebeğin Sana hasret çekmeyim diye Bir gece Vurulacak… Bilerek ve isteyerek, senin hasretinden Kurtulacak. |
--->: -->: Sivas'a Şiir
[QUOTE=Sabiha Serin;166967]SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM
Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivasım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivasım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğunamı Özdeğerlerinin kaybolduğunamı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiyemi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklaramı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğinemi Taş yığınları arasında kalan anılarınamı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlık caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp,parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivasım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivasım beni duyuyormusun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivasım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivasım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivasım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivasım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivasım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarımki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun ,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivasım sevdiklerin yanında olmasada Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmakta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivasım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hemde bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivasım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursada,mevsimler geçsede ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur desede Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsemde birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivasım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olurya Sivasım istemedende olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansın bedenimi yine Sivas'a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivasım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasada ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivasım Seni çok ama çok seviyorum Sivasım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar[/QUOTE] ABLACIĞIM NEDE GÜZEL YAZMIŞ.BAŞKA ŞİİRLERİNİDE BEKLİYORUZ. |
-->: Sivas'a Şiir
SİVAS ACISI
Ben tanırım Bu bulut bizim oranın bulutu Hemşeriyiz ne de olsa Benim için kalkmış ta Sivas'tan gelmiş Yurdumun bulutu Başımın üstünde yeri var Ben bilirim Bu rüzgar bizim oranın rüzgarı Hemşerimiz ne de olsa Benim için kopup gelmiş yayladan Yurdumun rüzgarı Kurutsun diye akan kanlarımı Ben anlarım Bu acı bizim ora işi, hançer acısı Bir ülkedeniz ne de olsa Aynı dili konuşsak da Anlamayız birbirimizi Hançerin nakışı Tanıdım acısından, Sivas işi Ben duyarım, duyumsarım Bizim oranın sızısı bu Binip kara bir buluta Sivas ilinden Sivas rüzgarında uçup gelmiş Helallik dilemeye Ey yüreğimin onmaz acıları Ey beynimin dinmez sancıları Suç ne bende, ne de sende Ne de olsa yurttaşımsın Kapalı da olsa bütün vicdan kapıları yüzüme Bilmelisin, bir yerin var can evimde |
SİVAS HASRETİ
Ne güzel seni sevmek böyle uzaktan Ve seni düşünmek bir çocuk hevesiyle Her sabah yeniden ezan sesiyle Müslüman Müslüman uyanan şehir Bir Selçuklu nakışında seni bulmak ne güzel Ne güzel seni duymak bir ney sesinde Şems-i Sivasi'nin mübarek türbesinde Kandil kandil yanan şehir Halayların, türkülerin çağırır beni uzaktan Yüreğim hep Mısmıl ırmak gibi tertemiz Nerde Çifte Minare'miz, Gök Medrese'miz Ey sımsıcak dualarla maziyi anan şehir. Alacakaranlıkta yoksul kağnılar Ağlar inim inim senin yerine Tozlu sokaklarına, kerpiçten evlerine Bakarak kendinden utanan şehir |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:52. |