SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   ŞENER YOKSA, BİZDE YOKUZ (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=11385)

albina58 11.06.2007 16:44

--->: ŞENER YOKSA, BİZDE YOKUZ

Şırnak 6. Motorize Piyade Tugay Komutanlığında görevliyken şehit olan binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun cenaze töreninde gerginlik, alkış ve protesto birarada yaşandı.

Kocatepe Cammii'nde düzenlenen cenaze töreninde ilk kez protokol ve törene katılanlar arasında polis kordonu kuruldu. Çelik barikatlarla oluşturulan alanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP lideri Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yarın emekliye ayrılacak olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, kuvvet komutanları, 7 bakan, milletvekilleri, üst düzey bürokratların yanı sıra çok sayıda askeri personel ile vatandaş, cenaze törenine katıldı.

BAKANLARA PROTESTO

Tören alanına alkışlarla gelen Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları kendilerine ayrılan yere geçerken hükümet kanadından Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin şehit yakınlarına başsağılığı dilemek için tören alanına geldi. Vatandaşlar Şahin'i protesto etti. Kalabalık, "Hainler dışarı", "AKP dışarı" ve "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" şeklinde sloganlar attıktan sonra 'yuh' çektiler. Törene katılan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de protesto edildi.

[COLOR="Red"]ŞENER ALKIŞLARLA KARŞILANDI [/COLOR]

Tören alanına diğer bakanlardan ayrı gelen devlet Bakanı Abdüllatif Şener ise alkışlarla karşılandı. Törene katılanlar diğer bakanların yakınında duran Şener'e "Çık oradan" diye slogan attılar.

Polis barikatının arkasında bulunan vatandaşlar da ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile "Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri", "Kelle değil, hepsi şehit", "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attılar. Törene, CHP'ye katılan eski Bakan Yaşar Okuyan, MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da katıldı.

SEZER'E ALKIŞ SELİ

Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Sezer, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı. Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra vatandaşlarla selamlaştı.

Yiğiter 11.06.2007 16:48

-->: ŞENER YOKSA, BİZDE YOKUZ

Şener: Belki de geri dönmem

Aday olmama kararının siyasete güvenini yitiren toplumda umut oluşturduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Şener, siyaset dışındaki hayatını daha çok severse geri dönmeyebileceğini söyledi.

NTV’de Çiğdem Anad ile Kürşat Başar’ın sunduğu “Siyaset Hakkında Her Şey” adlı sohbet programının ilk konuğu, seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener oldu.

Adaylığının en çok istendiği bir dönemde seçime girmeme kararı aldığını belirten Şener, doğru bir şey yaptığını düşündüğünü ve bu kararından memnun olduğunu söyledi. Şener, “Elimdeki bir şeyi istemiyorum diye reddettim. Her zaman insanlığa ulaşmak elde etmekten veya elde ettiklerinizi çoğaltmaktan geçmiyor. Bazen elinizde olanları terk etmeyi bileceksiniz” diye konuştu.

Kararının siyaseti bıraktığı anlamına gelmediğini yineleyen Şener, siyasetsiz bir hayatı daha çok sevebileceğini söyledi. Şener, “Ara vereceğim. Bu ara dönemde tekrar siyasete bakacağım. Eksiklerim vardır, bu eksiklikleri nasıl tamamlayacağım diye düşüneceğim. Muhtemelen siyaset dışındaki hayatı daha çok seveceğim. Tekrar dönmeyebilirim ama bu yolu kapatmadım” dedi.

“ANLIK BİR KARAR DEĞİLDİ”
22 Temmuz seçiminde aday olmama kararının anlık bir karar olmadığını, uzun yıllara dayandığını belirten Şener, “Hayatta tek bir olaya istinaden bu tür kararlar vermem. Son birkaç yıldır zaten dönemin sonunda milletvekilliğini bırakacağımı söylüyordum. Aile içinde de konuşıyorduk, eşim ve çocuklar bıramamı istiyordu. Hatta ilk tebrik eden de oğlum oldu” diye konuştu.

abircan 11.06.2007 18:01

bu halk aptal değil, koyun değil, ama hala halkı aptal yerine koyup oyunu alıp koyun gibi güdeceğini zannediyorlar, bence hala politikacılar, gazeteciler aydın geçinen yar enteller, liboşlar, abd, ab yanlıları, bopçular, bölücüler, yeşilciler hala tandoğanı, çağlayanı, gündoğanı sokağa dökülen milyonların ne demek istediğini anlamadılar, abdullatif şener bir parça olsun anladı ve hatasından döndü, eğer arkasında halk desteği blursa daha çok hizmet edeceği aşikardır, bakanımıza sahip çıkalım, teşvik edelim oyunu bozacak bir yiğido o, bu işin sağı solu milliyetçisi ulusalcısı laiiki inananı diye bakmak bu memlekete en büyük ihanettir, dürüst insanların arkasında olalım destekleyelim lütfen, türkiyemiş büyük bir kuşatılmışlığın içinde ülkemize sahip çıkalım lütfen

BOUN 11.06.2007 19:23

Abdüllatif Şener'in son kararı

11 Haziran 2007 Pazartesi 00:46

Abdüllatif Şener siyaseti bıraktı mı bırakmadı mı? Gazeteciler yine sordu.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, siyaseti bırakmadığını, ara da vermediğini belirterek, “Siyasete devam ediyorum. Sadece 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağımı ilan ettim ve olmadım'' dedi.

Sakarya’nın Akyazı İlçesi Altındere Beldesi’nde düzenlenen Ahbaz Şurası'na katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Aydüllatif Şener, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

‘Siyaseti bıraktınız mı?’ sorusuna Şener şöyle cevap verdi:

“Siyaseti bırakmadım, ara da vermedim. Siyasete devam ediyorum. Sadece 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağımı ilan ettim ve olmadım. Yani 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı değilim. Ama siyasete devam ediyorum. Belki şöyle diyebiliriz, milletvekilliğine ara veriyorum ama siyasete devam ediyorum''

Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz? şeklindeki soruya ise Şener, “Bu konular farklı platformlarda farklı şekillerde değerlendirilmesi gereken konular. Şimdiye kadar bu konuda istiyorum veya istemiyorum diye bir cevap vermedim. Ben eski uslübümu sürdürüyorum'' dedi.

BOUN 11.06.2007 19:26

ŞEHİT EŞİ SADECE ŞENER’İN ELİNİ SIKTI

11 Haziran 2007 Pazartesi 15:26

Cenazede Büyükanıt ve Sezer alkışlandı.. Şehit eşi sadece Şener'in elini sıktı...
Şehit Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun cenaze töreni hükümeti protesto gösterisine dönüştü. Sezer ve Büyükanıt alkışlanırken, kabine üyelerinden sadece Şener alkışlandı. Şener için 'onurlu bakan' denildi.

Armutçuoğlu cenaze devletin zirvesinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Tören sırasında vatandaşlar PKK aleyhine slogan attı, hükümet de protesto edildi.

Cumhurbaşkanı Sezer'i alkışlarla karşılayan şehit Binbaşı'nın yakınları, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' tezahüratında bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanlarını da alkışlarla karşılayan şehit yakınları, kabine üyelerine ise tepki gösterdi. Şehit Binbaşı'nın yakınları, hükümet üyelerinden sadece Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener'i alkışladı.

ŞEHİT EŞİ SADECE ŞENER’İN ELİNİ SIKTI

Şehit binbaşının eşi Nilgün Armutçuoğlu, kabine üyelerinden hiç birinin elini sıkmadı, yalnızca, “Onurlu bakan, sadece senin elini sıkıyorum” diyerek Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in taziyesini kabul etti.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 16:02.