![]() |
--->: Sivas'a Şiir
[B]HELE GARDAŞLAR ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ..[/B]
|
[B]GEÇMİŞE ÖZLEM
Gühertaş köyünde doğdum büyüdüm Nasıl unuturum köyüm ben seni Taşlı tozlu yollarında yürüdüm Nasıl unuturum gühertaş seni Köyde beraberlik hoşgörü vardı Gereçleri ortak kullanırlardı Derde düşenlere yardım yağardı Nasıl unuturum köyüm ben seni Büyükler dinlenir sözü geçerdi Bizim elde renk renk çiçek açardı Sunam orağıyla ekin biçerdi Nasıl unuturum gühartaş seni Anam pişirirdi bir kazan aş ı Sofrada mutlaka olurdu turşu Sofralar ortaktı yer konu komşu Nasıl unuturum köyüm ben seni Çalıştık tarlada bahçede bağda Dolaştık kırlarda ormanda dağda Temmuz zemheridir bizim yaylada Nasıl unuturum gühartaş seni Ekinler ekerdik toplar dererdik Buğdayı yıkardık sergi sererdik Doğa ile iç içe yaşam sürerdik Nasıl unuturum köyüm ben seni Köyümün daracık toprak yolları Yamaçlarda keçi patikaları Hakikidir balı yağı kaymağı Nasıl unuturum gühartaş seni Baharda demirci vururdu örsü Büyük hocamızdan alırdık dersi Hem okulu vardı hem kuran kursu Nasıl unuturum köyüm ben seni Pazartesi günü başlardı düğün Çeşitli oyunlar sürerdi dört gün Zurna öter davul vururdu güm güm Nasıl unuturum gühartaş seni Kuşburnudan olur ekşi pekmezi Kömüş yoğurdunu kaşık kesmezdi Köyün meydanında sohbet bitmezdi Nasıl unuturum köyüm ben seni Nişanlarda lüzum yoktu yüzüğe Şalı açarlardı üç beş kazığa Yağlı kavut yaparlardı azığa Nasıl unuturum gühartaş seni Köyde kağnı idi taşıt aracı Gühartaşı terk eylemek ne acı Kusur işlenmezdi yüz kızartıcı Nasıl unuturum köyüm ben seni Çok büyük değerdi arazi çayır İyi öküz koşan zengin sayılır Yoğurtlar yapılır yayık yayılır Nasıl unuturum gühartaş seni Yayla yolu yaya bir saat çeker Yoncalar çiçekler mis gibi kokar Köreliğin suyu buz gibi akar Nasıl unuturum köyüm ben seni Bazı gençler yasakları delerdik Erik vişne erişmeden yolardık Emen atar çelik çomak oynardık Nasıl unuturum gühartaş seni Çoban dağ başında davar heylerdi Kızlar yol boyunca türkü söylerdi O günler bugünden güzel günlerdi Nasıl unuturum köyüm ben seni Düğünlerde akşam ateş yakardık Türkülerle kurdumuzu dökerdik Davulla zurnayla halay çekerdik Nasıl unuturum gühartaş seni Zaman zaman gurbet ele düşerdik Yardım isteyene derhal koşardık Hilesiz şerefli hayat yaşardık Nasıl unuturum köyüm ben seni Haziran ayıdır yayla zamanı Başından hiç eksik olmaz dumanı Doyomsuzdur madımağı mantarı Nasıl unuturum gühartaş seni Taşkınlık yapana ikaz ederdik Az bile kazansak şükür eylerdik Gelen misafire buyrun derdik Nasıl unuturum köyüm ben seni Nişanlarda yağlı kete pişerdi Her hanenin sofrasına düşerdi Eski insanlar melek gibi yaşardı Nasıl unuturum gühartaş seni Gurbetteyiz ama köyde aklımız Nüfus çoğalınca arttı derdimiz Babamızın yurdu bizim yurdumuz Nasıl unuturum köyüm ben seni CELAL gühartaşı anlattın niye Gelecek nesile olsun hediye Gurbette olsamda aşığim köye Nasıl unuturum gühartaş seni CELAL AKTAŞ TARİH:18.01.2006 ( GÜHERTAŞ KÖYÜWEB SİTESİ [url]www.guhertas.com[/url] DAN ALINMIŞTIR.[/B] |
SİVAS AŞKI MARŞ YAZDIRDI
[B]İstanbulda yaşayan kangallı hemşehrimiz Muharrem AKBAŞ Sivasa duyduğu özlemi Sivasspora yazdığı marşla tescil etti. Artık yiğidolarında sürekli dinleyecekleri bir güzel marşı var ...
İŞTE SİVAS SEVDASI… Bülbül’ü altın kafese koysan ah vatanım dermiş, işte Sivas dışında yaşayanlar memleketlerinin değerini ancak Sivas dışında anlıyorlar. Gurbet kimisini şair kimisini yazar yapıyor, tabi vatan sevdasının derecesi çok önemli. İstanbullu bir hemşerimiz Sivas marşı ile Sivas’a olan sevdasını anlatmış bu şiirde, SİVASSPOR SEVDASINI…[/B] [COLOR="Red"][B] SİVAS MARŞI Toroslara dayanır dağlarımız Denizlere dökülür ırmağımız Atamızdan armağandır Yiğidolardır lakabımız Geliyor Sivas bakınız biraz İşte geldi kırmızı beyaz Kanaryayı susturacağız Aslanı terbiye edeceğiz Kartalı yuvadan uçuracağız Trabzon’u takası ile batıracağız Geliyor Sivas bakınız biraz İşte geldi kırmızı beyaz Süper ligde eseceğiz Bütün rakipleri ezeceğiz Bekle bizi Avrupa Yakında senide titreteceğiz Geliyor Sivas bakınız biraz İşte geldi kırmızı beyaz Kırmızı beyaz renklerimiz Bükülmez çelik bileğimiz Futbol tarihine yazacağız Anlı şanlı SİVAS’ımızı. Geliyor Sivas bakınız biraz İşte geldi kırmızı beyaz [/B][/COLOR] [B]MUHARREM AKBAŞ 1966 SİVAS / Kangal doğumlu İSTANBUL’da yaşıyor… Kaynak: hber58.com[/B] |
[B][COLOR="Indigo"]Yavuz Bülent Bakiler'in kendi sesinden Sivas'a Şiir'i dinlemek ister misiniz.
İşte adres : [url]http://www.youtube.com/watch?v=ls9UJrrJ7Qk[/url][/COLOR][/B] |
[URL="http://www.youtube.com/watch?v=ls9UJrrJ7Qk"][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/6538/ybbjc4.jpg[/IMG][/URL]
|
[B][COLOR="Indigo"]Evet. Bu da Yavuz Bülent Bakiler'in Sivas'ta Yoksul Çocuklar isimli şiirinin Murat Kıral tarafından yorumlanmış hali. İzlemek için resme tıklayın. [/COLOR][/B]
[URL="http://www.youtube.com/watch?v=g1q8oOw_AHo"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/2268/siirai1.jpg[/IMG][/URL] |
Kara Toprak=
Bu Şiiri Ünlü Şairimiz AŞIK VEYSEL ŞATIR OGLU yazdı besdeledi çok güzel bir türkü:D ben sevdimm
Dostlar beni hatırlasın Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han, konan göçer Ay dolanır yıllar geçer Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca, yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın |
Vatan Şirrleri
[COLOR="Red"]Bir çocuksam
Kucaksız, Oyuncaksız; Bir delikanlıysam Atsız, Pusatsız Olabilirim... Bayraksız olamam! Taşıp yirmi yaş dileklerinden Ufuk ufuk süzülen Bir gemiyim ben... Rüzgârsız kalabilirim, Yelkensiz olabilirim... Bayraksız olamam! Eşsizsem, yalnızsam; Kısmetini bekleyen bir genç kızsam Ve gelirse, eğer mutlu günüm Yapılırsa bir gün düğünüm Telsiz, duvaksız olabilirim... Bayraksız olamam! İster erkek, ister kadın Çocuğuyum bu vatanın Ve gazada can borcuyum... Susuz olabilirim, Uykusuz olabilirim, Bayraksız olamam! Ölürsem taşım, yazım Kaygı olmasın yakınlarıma... Bir şey istemem, Yeter ki ay doğsun mezarıma! Taşsız olabilirim; Yazısız kalabilirim; Bayraksız olamam! Konaksız, saraysız; Evsiz, yuvasız, köysüz Kalabilirim... Sevdiklerim gidebilir, Sevenlerim ihanet edebilir... Her şeysiz kalabilirim, her şeysiz olabilirim Bayraksız olamam, Bayraksız olamam! Bizans önlerinde bir yeniçeri... Kılıç tutar, bayrak tutar eli... "Bu kimdir?" diye sorarsan Benim: Ulubatlı Hasan Benim... Elim kesilebilir, Ayağım eksilebilir Ve oklar delebilir, ateşler eriyip Yakabilir beni... Kollarım kanatlarım bir bir Bırakabilir beni... Kolsuz olabilirim, Kanatsız olabilirim; Bayraksız olamam, Bayraksız olamam![/COLOR] |
--->: Vatan Şirrleri
[COLOR="Red"][B]Bu Vatan Kimin[/COLOR]
Bu vatan ne senindir ne benimdir Yüreğimde vatan yarası derindir Bu vatan soyguncunun vurguncunundur Bu vatan ne senindir ne benim Bu vatan batakçının kumarcınındır Bu vatan ne senin ne benimdir Bu vatan hayali ihracatçınındır Bu vatan düzenbazın hokkabazındır Bu vatan ne senindir ne benimdir Kuranı kaldıran başörtüsünü yıkanlarındır Bu vatan körpe çocukları sokağa atanlarındır Bu vatan karnı tok, sırtı pek yatanlarındır. Bu vatan ne senin ne benimdir Bu vatanhavyar yeyip şampanya içenlerindir Bu vatan kurana gerici diyenlerindir Bu vatan domuz eti yiyenlerindir Bu vatan ne senindir ne benimdir Bu vatan devleti soyanlarındır Milletin sırtından milyarlar vuranlarındır Aç gözünü bu vatan ne senin ne benimdir Bu vatan ne senin ne de benimdir Bu vatan faizcinin tefecinindir Bu vatan el etek öpenlerindir Bu vatan gerden bükenlerindir...[/B] |
--->: Vatan Şirrleri
VATAN
Vatan namustur, Vatan şereftir, Vatan korunacak tek hedeftir. Vatan sevdadır, Vatan aşktır, Vatan için fedakarlık bir başkadır. Vatan candır, Vatan kandır, Vatana sahip çıkmak imandandır. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:17. |