![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR....
[B][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Acı Gurbet
Çilelerim köprü oldu Tuna'ya, Dilimden anlamaz kulun Almanya. Döneceğim günü hep saya saya, Ömrümü tüketti yılın Almanya. Ne çıkardın beni ne de batırdın, Emeğimi yiye yiye bitirdin, Gençliğimi benden aldın götürdün, Bana mı kalacak malın Almanya? Yıllar var hasretim, yârana dosta, Isıcak bir çorban görmedim tasta, Sana sağlam geldim, eyledin hasta, Zıkkım olsun paran, pulun Almanya. El gibi sıraya katışamadım, Evlat oldum elden tutuşamadım, Anam, babam öldü yetişemedim, Köyüme çok uzak yolun Almanya Ne murat almışım, ne de alırım, Daha çok vatana hasret kalırım, Vâde dolar bir köşende ölürüm, Ârif'i götürür salın Almanya.[/COLOR][/FONT][/CENTER][/B] |
--->: BİR DEMET ŞİİR....
[B]MEDİNEYE UÇAN KUŞLAR
KUŞLAR MERHABA MERHABA SICAKTAN GAVRULAN DAŞLAR DAŞLAR MERHABA MERHABA ÜMMETLERİN DARDA KALMIŞ SENİ SEVEN KARDA KALMIŞ GELEMEYEN SELAM SALMIŞ ÜMMET MERHABA MERHABA CANLAR MERHABA MERHABA DUAYA AÇILAN ELLER SALAVAT SÖYLEYEN DİLLER RASULUN KOKUSU GÜLLER GÜLLER MERHABA MERHABA ÜMMETLERİN DARDA KALMIŞ SENİ SEVEN KARDA KALMIŞ GELEMEYEN SELAM SALMIŞ ÜMMET MERHABA MERHABA CANLAR MERHABA MERHABA MEDİNE ETRAFI DAĞLAR RAVZASINA VARAN AĞLAR GÜL KOKUSU SAÇAN BAĞLAR BAĞLAR MERHABA MERHABA ÜMMETLERİN DARDA KALMIŞ SENİ SEVEN KARDA KALMIŞ GELEMEYEN SELAM SALMIŞ ÜMMET MERHABA MERHABA CANLAR MERHABA MERHABA HASRETİNDEN AĞLAR KULLAR GELMEK İÇİN CANLAR ATAR NE OLUR KISALIN YOLLAR YOLLAR MERHABA MERHABA ÜMMETLERİN DARDA KALMIŞ SENİ SEVEN KARDA KALMIŞ GELEMEYEN SELAM SALMIŞ ÜMMET MERHABA MERHABA CANLAR MERHABA MERHABA AŞKA SUSAMIŞ GÖNÜLLER SENİN NURUNU GÖRÜRLER UĞRUNA CANIN VERİRLER CANLAR MERHABA MERHABA ÜMMETLERİN DARDA KALMIŞ SENİ SEVEN KARDA KALMIŞ GELEMEYEN SELAM SALMIŞ ÜMMET MERHABA MERHABA CANLAR MERHABA MERHABA DOSTLAR BİR ARAYA GELMİŞ SENİN SEVGİNLE BİRLEŞMİŞ SENDEN ŞEFAAT DİLEMİŞ DOSTLAR MERHABA MERHABA ÜMMETLERİN DARDA KALMIŞ SENİ SEVEN KARDA KALMIŞ GELEMEYEN SELAM SALMIŞ ÜMMET MERHABA MERHABA CANLAR MERHABA MERHABA[/B] |
[B]UYAN BE EY GAFİL NEFSİM
UYANMANA NE GALDI Kİ BİR BİR SAYILI NEFESİM TÜKENMEYE NE GALDI Kİ VADEMİZ ERİNCE BİR BAŞ AĞRISI BAHANE UZANIPTA YATAĞINA UYANMANA NE KALDI Kİ HABERİN YOK YÜRÜR GEMİ YOLCUSUN AZIĞIN HANİ ÇOK SEVDİĞİN DÜNYA SENİ YIKMASINA NE KALDI Kİ HER SÖZÜNDE BİN MANA VAR ANLAYANLAR GÜZEL ANLAR YAKASIZ GÖMKLEK İMAMLAR BİÇMESİNE NE KALDI Kİ ACI GELMESİN YA SÖZÜM DİLİM SÖYLER YANAR ÖZÜM ÇOK SEVDİĞİM OĞLUM KIZIM BIKMASINA NE KALDI Kİ AHBAPLARIM GÖTÜRÜPTE BİR ÇUKURA YATIRIPTA TOPRAĞINI BASTIRIPTA DÖNMESİNE NE KALDI Kİ GÜZEL EVİ TERK ETMEYE BİR CANSIZ ATA BİNMEYE VARIPTA O MUSALLAYA YATMASINA NE KALDI Kİ[/B] |
[B][I][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]BiZe HeP YaNLiŞ ŞeLeR öĞReTTiLeR...
BiZe FiZiĞi YaNLiŞ öĞReTTiLeR... iNSaN SeSi uÇaK SeSiNi BaSTiRaMaZ DeDiLeR... oNLaR 4 EYLÜL'ü GöRMeDiLeR... BiZe HaYaT BiLGiSiNi YaNLiŞ öĞReTTiLeR. YeRLi MaLi, YuRDuM MaLi KuLLaN DeDiLeR. oNLaR BALİLİ’i GöRMeDiLeR... BiZe MaTeMaTiĞi YaNLiŞ öĞReTTiLeR KaLe DiReKLeRiNiN aCiSi 90 DeRCeDiR DeDiLeR HAKKI’NiN FRiKiKLeRiNDe 95 oLDuĞuNu GöRMeDiLeR BiZe MüZiĞi YaNlIş öĞReTTiLeR eN ZoR oLaNı ÇoK SeSLi KoRoDuR DeDiLeR oNLaR 17.000 YİĞİDOYU aYNı aNda GöRMeDiLeR... BiZe eDeBiYaTı YaNLıŞ öĞReTTiLeR. eN GüZeL eSeRLeR aRuZLa YaZıLıDıR DeDiLeR. oNLaR SİVAS ŞiiRLeRiNi DiNLeMeDiLeR... BiZe eFSaNe aŞKLaRı YaNLıŞ öĞReTTiLeR.. KeReM'Le aSLı, FeRHaT’La ŞiRiN DeDiLeR. oNLaR SİVASSPOR aŞKıNı HiÇ TaTMaDıLaR... BiZe BiR TeK Şei DoRu öĞReTTiLeR.. EN BÜYÜK SİVASSPOR BASKA BÜYÜK YOK DEDİLER... [/COLOR][/FONT][/CENTER][/I][/B] |
[B]ELİM AYAĞIM TİTRİYOR
GÜCÜM KUVVETİM BİTİYOR GÜNDEN GÜNE ERİTİYOR YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK İNAN ABLA YAŞIYORUM EL DEĞMEDEN DÜŞÜYORUM AĞUSTOSTA ÜŞÜYORUM YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK KÜÇÜKKEN ÇOK ÇİLE ÇEKTİM İKİ BÜKLÜM OLDUM BİLE DEDEMDEN BASTON KALMIŞTI BENİM OLUR YAKINDA ABLA İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK GÖZLERİMİN NURU SOLDU BEDENİM DERTLERLE DOLDU HATUN BİLE BAKMAZ OLDU YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK UYAN BE EY GAFİL NEFSİM UYANMANA NE KALDI Kİ BİR BİR SAYILI NEFESİM TÜKENMEYE NE KALDI Kİ İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK VADEMİZ ERİNCE BİR BAŞ AĞRISI BAHANE UZANIPTA YATAĞINA UYANMANA NE KALDI Kİ İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK HABERİN YOK YÜRÜR GEMİ YOLCUSUN AZIĞIN HANİ ÇOK SEVDİĞİM DÜNYANIN YIKMASINA NE KALDI Kİ İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK HER SÖZÜNDE BİN MANA VAR ANLAYANLAR GÜZEL ANLAR YAKASIZ GÖMKLEK İMAMLAR BİÇMESİNE NE KALDI Kİ İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK ACI GELMESİN YA SÖZÜM DİLİM SÖYLER YANAR ÖZÜM ÇOK SEVDİĞİM ABLAM EVİ TERK ETMEME NE KALDI Kİ İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK AHBAPLARIM GÖTÜRÜPTE BİR ÇUKURA YATIRIPTA TOPRAĞINI BASTIRIPTA DÖNMESİNE NE KALDI Kİ İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK GÜZEL EVİ TERK ETMEYE BİR CANSIZ ATA BİNMEYE VARIPTA O MUSALLAYA ............... NE KALDI Kİ İHTİYARLIK İHTİYARLIK YAKLAŞTIKCA İHTİYARLIK GELMEZ SANDIM GELDİ BAŞA NE ZOR İMİŞ İHTİYARLIK[/B] |
[B][FONT="Comic Sans MS"][CENTER][COLOR="Navy"].....MONAROZA.....
Mona Roza siyah güller, ak güller Geyve'nin güleri ve beyaz yatak kanadı kırık kuş merhamet ister Aa! senin yüzünden kana batacak! Mona Roza siyah güller, ak güller Ulur aya karşi kirli çakallar Ürkek tavşanlar bakar dağa Mona Roza, bugün bende bir hal var Yağmur iğri iğri düşer toprağa Ulur aya karşı kirli çakallar Açma pencereni perdeleri çek Mona Roza seni görmemeliyim Bir bakışın ölmem için yeteçek Anla Mona Roza, ben bir deliyim Açma pencereni perdeleri çek.. Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi bende çıkar güneş aydınlığına Bir nişan yüzüğü, bir kapı sesi Seni hatırlatır her zaman bana Zeytin zetin ağaçları, söğüt gölgesi Zambaklar en ısısız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte guru Bir mumun altında bekleyen rüzgar ışıksız ruhumu sallar da durur Zambaklar en ısız yerlerde açar Ellerin ellerin ve parmaklarin Bir nar çiçeği eziyor gibi Ellerinden belli olur bir kadın Denizin dibinde geziyor gibi Ellerin ellerin ve parmaklarin Zaman ne de çabuk geçiyor Mona Saat onikidir söndü lambalar Uykunda turnalar girsin rüyana Bakma tuhaf tuhaf göğe bu kadar Zaman ne de çabuk geçiyor Mona Akşamlar gelir incir kuşlar Konar bahçenin incirlerine Kiminin rengi ak, kiminin sarı Ah! biri huridir bir kuş yerine Akşamları gelir incir kuşları Ki ben Mona Roza bulurum seni Incir kuşlarının bakışlarında Hayatla doldurur bu boş yelkeni O masum bakışlar su kenarında Ki ben Mona Roza bulurum seni Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza Henüz dinlemedin benden tütküler Benim aşkım uymaz öyle her saza En güzel şarkıyı bir kurşun söyler Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza Artık inan bana muhacir kızı Dinle ve kabul et itirafımı Bir soguk, bir garip, bir mavi sızı Alev alev sardı her tarafımı Artık inan bana muhacir kızı Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Meyveler sabırla olgunlaşırmış Birgün ta gözlerimin içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış Yağmurdan sonra büyürmüş başak Altın bilezikler o, kokulu ten Cevap versin bu kanlı kuş tüyüne Bir tüy ki can verir gülümsesen Bir tüy ki kapalı geceye gün Altın bilezikler o, kokulu ten Mona Roza siyah güller, ak güller Geyve'nin güleri ve beyaz yatak kanadı kırık kuş merhamet ister Aa! senin yüzünden kana batacak! Mona Roza siyah güller, ak güller Abdurrahim Karakoç[/COLOR][/CENTER][/FONT][/B] |
--->: -->: BİR DEMET ŞİİR....
Hadi Gel
Hep sevgine yol alan ırmak gibiyim Hazan vakti sararan kuru yaprak gibiyim Yağmurları bekleyen susuz toprak gibiyim Kızıl kanlar içinde atan şafak gibiyim Hadi gel ne olursun bekletme artık beni Canımdan çok severim bilirsin ki ben seni Hastalığın sonunda hep yaşamak gibiyim Yeni gelin başında süslü yaşmak gibiyim Kabına sığamayıp selce taşmak gibiyim Ham idim piştim artık sende doğmak gibiyim Hadi gel ne olursun bekletme artık beni DOGAN ÜMIT AKSEL |
Yıllarım
Yıllarım boşa geçti ellerin benden uzak Sensiz gecen günleri bilesin yaşamadım Tatmadım hiç sevgiyi gözlerimde acılar Serseriye çıktı bak tertemiz güzel adam Ağıtlar hep benim dostum arkadaş oldu Sevgiyi bilemedim hayatı tadamadım Senden sonra inan ki sevgiye hasret kaldım Sen benim sevgilimdin sen bedim can yoldaşım Doğan Ümit Aksel |
Bir Ben Kaldım Buralarda
Dostlar gitti birer birer Bir ben kaldım buralarda İçime bir hüzün çöker Bir ben kaldım buralarda Duman çöktü gökyüzüne Sıkıntı düştü göğsüme Sözüm geçmedi gönlüme Bir ben kaldım buralarda Bugünü düne ekledim Yalnızlığı hiç sevmedim Haşa! hiç isyan etmedim Bir ben kaldım buralarda Birde sen gidince artık Çekilmez oldu yalnızlık Gözüm puslu, kaşım çatık Bir ben kaldım buralarda |
Annem
anne dediğin bir melek kıymetini bilmen gerek gitme derim gidersin nice sözler söylersin sızlayan kalbime merhem bile sürmezsin ne yapsanda kıyamam sana evimin çiçeğisin kalbimin direğisin |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 02:38. |