![]() |
SİVAS'Ta YoKSuL ÇuCuKLaR
[CENTER][B]Sivas'ta Ulu Camii avlusunda çocuklar
Yalvaran gözlerle etrafa baka baka Açıyorlar küçük esmer avuçlarını: -Emmilerim sadaka! Emmilerim sadaka! Hükümet konağının yanında biri Bir kemik kalmış bir deri... 'Boya cila yimbeş,boya cila yimbeş' diye ağlıyor Ve daha fırça bile tutamıyor elleri. Garipler Pazarı'nda körpe çocuklar Yorgunluktan güzelim yüzleri al al... Öldüren bir çığlık dudaklarında: -Boş hamal!boş hamal!boş hamal! Nane satan su satan yetim çocuklar Şarkı söyleyemediler güneşe aya... Biliyorum ne masal dinlemeye doydular Ne oyun oynamaya... Bezirci'de,Yüceyurt'ta Altıntabak'ta... Çocuklar var incecik yüzleri nurdan Ama toz toprak içinde elleri ayakları Oyuncakları çamurdan... Ve günahkar çocuklar,suçlu çocuklar Mahkeme salonunda bakarım dizi dizi Bu suç bizim suçumuz,bu günah bizim Affedin bizi. Gökteki yıldızlar kadar sayısız Ah yurdumun kimsesiz ve yoksul çocukları Anladım farkınız yok koparılmış başaktan! Alın bu gözleri benden,alın bu yüreği artık Utanıyorum yaşamaktan.[/CENTER] [RIGHT]Yavuz Bülent Bakiler ...[/RIGHT][/B] |
--->: BİR DEMET ŞİİR...
NEDEN UTANAYIM
EDEN UTANSIN... BENİ BU HALE SOKAN UTANSIN... |
--->: BİR DEMET ŞİİR...
DAIMA MERT OL SASMA YOLUNDAN
SEMALARA KADAR UZANSIN SANIN BEKLEME KIMSENIN TUTMASINI KOLUNDAN HEP INSANLIK DOGRULUK ICIN AKSIN KANIN |
Cevap: BİR DEMET ŞİİR...
[B]Anneye Özel[/B]
Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız Anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız Anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi Anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi Anne güllerin bezemesi, gülden deste Anne sözümde tutuklu, tarifsiz beste Anne yanar yürek, can bitkin kafeste Anne hasret bağırda, anne içimde aheste Anne ızdırabın adresi mahzun yüzün Anne baharda mazlum, hazanda güzün Anne çilemde dolmuş ağlar gözün Anne bahtımda yazılı merhamet sözün Anne ayağı altında cennet dizilmiş Anne yavruya hasret ekilmiş Anne gül gözlerin gene üzülmüş Anne hasretine dağlar çözülmüş Anne gene üzdüler mı seni boynun bükük Anne dur gökler ağlayacak halin çökük Anne ümidimde bahtım yırtık sökük Anne halinde öyle bir naz ki nazlar dökük Anne kıymeti bilinmeyen ey kutsal güzel Anne ey kalbin attığı sevgide özel Anne saçlarımı okşayan şefkatten bir el Anne versem ömrümü sana olur mu bedel Anne zahmetim karnında başladı sana Anne çocukken neler yaptım anlatır mısın bana Anne nasıl veririm hakkını beni anlasana Anne çöl misali susuzum özlemine kalbim nasıl kana Anne kaç kere aç kaldın biz yiyelim diye Anne kaç gününü sana zindan ettik Anne uykunu aldık mı gözlerinden Anne kaç gece sardın bizi sabahın ışığına Anne biliyorum saysan bitmez zahmetin şefkatin Anne gücüm yetmez satsam dünyayı olmaz bedelin Anne alsam seni taşısam yüreğimde lime lime Anne hakkın ödenmez tek kelime Anne vursam prangaları gökkuşağına Anne dağlar devirsem kucağına Anne güller diksem ocağına Anne altınlar dizsem bucağına Anne yetmez sana yetmez Anne sen rahmetsin Anne sen özlemsin Anne sen en güzelsin Anne gözümde pınar Anne içimde damar Anne acılar yamar Anne sen var ya bitmeyen dizgi Anne çatlattın ahengi Anne sildin güzeli rengi Anne taçsız sultanım Anne derdim dermanım Anne cennet fermanım Anne lalezar, anne güldeste Anne en güzel şiir, en güzel beste Anne kalbimde uhde Anne dudaklarımda buse Anne kulak ver bu sese Anne bak yanan nefese Anne kuşun çırpınıyor, sığmaz kafese Anne, anne, gül yüzlüm anne Anne, anne, canım anne Kıyamadığım rahmetim anne Sevgisi bambaşka, benim şefkat denizim anne |
[B]Yakındır Kavuşmak[/B]
Yıllardır bu sevda yürekte taşar İnce ince yanar içimde yaşar Doğudan başlayıp batıya koşar Kalbimin sönmeyen nurlu yıldızı Tanımam bir tutku sevdadan öte Korkutmaz eşkiya yıldırmaz çete Düşürse de sevda beni gurbete Döneceğim bekle sabah yıldızı Sevda dedikleri ateşten gerek Yıllarca narına yandı bu yürek Hedef turan eller en büyük erek Yüceliyor sevgim gönül yıldızı Beni saran ateş yaktı yürüdü Dağ taş arasında çekti sürüdü Hain pusu kurdu düşman ürüdü Yine de yücelir sabah yıldızı Doymadım aşkına bırakma sakın Yürekten yüreğe başladı akın Az kaldı vuslata zaman çok yakın Kızıl Elma adlı sabah yıldızı |
[B]Kızıl Elma
[/B] Sürgünler yaşadık,hala yaşıyoruz..! Başımız eğilmedi,eğilmeyecek namerde..! Yüreğimde ateş,yüreğimde sen, Gözlerimde kızıl elma. Koşuyorum durmadan, Koşuyorum yorulmadan, Koşuyorum yılmadan, Koşuyorum...koşuyorum....! Fikirler tutsak,kardeşim tutsak ben tutsak..! Öz yurdunda Türk'ün zulüm,zulüm üstüne...! Kırıyorum tüm zincirleri,prangaları..! Avuçlarım kanıyor,ellerimde kızıl elma. Koşuyorum durmadan, Koşuyorum yorulmadan, Koşuyorum yılmadan, Koşuyorum...koşuyorum....! |
[I]KAPIDA BESLEYİP YAL VERMEYİNİZ[/I]
Allaha değil de mülke tapanı Yetimin hakkını beleş kapanı Bozkurdum diyerek itlik yapanı Kapıda besleyip yal vermeyiniz Edebi adabı yırtıp atana Çakalla tilkiyle birlik yatana On lafına dokuz haram katana Zümrüt diyarından dal vermeyiniz Devletin malını lüp lüp yutana AB yi ecdaddan üstün tutana Merkebe der ise bu tay katana Nalbant dükkanından nal vermeyiniz Global müslimim diyen zındığa İçi küflü dışı süslü fındığa Kuma gelinliğe ceyiz sandığa Telli duvağına al vermeyiniz Kafirle oturup iftar yiyene Camiye giderken frank giyene Yağmurlu müslüman olur diyene Boğulacak olsa sal vermeyiniz Resul düşmanıyla dine sövene Papanın önünde başın eğene Peteğe yapışmış yine bu kene Eşşek arısından bal vermeyiniz Meydanlara çıkıp davar güdene Brüksele cuma için gidene Hazine malını talan edene Yanılıp şaşıp da kol vermeyiniz Milletin işine yaramayana Seçim sonrasında aramayana Emanet alarak korumayana Parasıyla bile mal vermeyiniz Suyun ötesinden emir alanı Ecadın kabrine domuz salanı Sizden uzak tutun böyle yılanı İçi boş fincandan fal vermeyiniz Allaha değil de mülke tapanı Yetimin hakkını beleş kapanı Bozkurdum diyerek itlik yapanı Kapıda besleyip yal vermeyiniz |
[B]KOPARMA GÜLLERİ[/B]
Koparma gülleri dalında kalsın Beni yaktın bir de bülbül yanmasın Duymuyorsun gönlümde ki feryadı Bir gün olur sende hasret çekersin Bir gün olur sende feryat edersin Bir heves diyorsun aşka sevgiye Böyle ise dünyada yaşamak niye Manasızdı sence tüm duygularım Hayatıma girdin söyle ne diye Gençliğimi yıktın söyle ne diye Belki bir gün beni hatırlayınca Yüreğin burkulur gözlerin dolar Kapılınca sen de bir vefasıza Baharı görmeden gençliğin solar |
[B]Varsın geçsin yıllarım,
Yalnızlığın kucağında, Perişan olacaksa, Senin zalim ocağında. Susmaya kin'im var, Heceler dostum benim. Gündüzlere kin'im var, Geceler dostum benim. Bir rüya gibi gelip geçti, Bu sevda üç günde bitti. Ayrılık bu sefer bizi seçti, Yüreğimi toz duman etti.[/B] |
[B]Sana dokunmak isterdim.
Her yanı başımda oturduğunda, Anlatmak isterdim, Sevdamı. Kaçamak bakışlarında. Yaşamak isterdim seninle, Sonsuzluğu. O sıcacık kucağında. Narin ellerini, ellerini ellerime almak Bakışlarını, gülüşlerini Katardım rüyalarıma. Ve.. gezdirmek isterdim Ellerimi, Tel tel olan saçlarında. Sana dokunmak isterdim. Nefesini, nefesime kattığımda. Kıskanırdı gözlerim Kıskanırdı dudaklar Seni anlattığımda. Darılırdı bana , Tüm anlamlı anlamsız kelimeler Seni her çağırışımda . Ve.. Sana dokunmak isterdim. Saniyenin her salisesinde. Ama Korkardım sana dokunmaktan. Dokunsam Sanki bu büyünün bozulacığından, Bu rüyadan uyanacağımdan. Korkardım sana dokunmaktan, Korkardım.Korkardım..[/B] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:04. |