![]() |
--->: KARAR AÇIKLANDI!!
hadi hayırlı uğurlu olsun.....
|
Hayılrı ugurlu olsun tum camıamıza
|
seninle gururduyuyoruzz hemsolarim
|
yaw bu maç başinda n beri belliydi şimdi ibreti aalem olsunda görsünler bakalım hamsiler şimdi atlayabilirmi???*
|
-->: KARAR AÇIKLANDI!!
Merhaba hemserilerim,
almanyadan bir orijinal sivasli.Sorum var tüm arkadaslara. Karar belli oldu deniliyor,ama Türkiye Futbol Federasyonun websitesinde [url]www.tff.org[/url] Sivas 3.sira da yer almakta. NASIL OLUR ? Bazilari diyor ki daha karar geri alindi ....vs... nedir bu ? biraz aciklik getirilmesini rica ederim. Sevgiler |
arkadaşlar zaten başından bu yana maçın sivassporun olması gerekıyordu olduda,ben inanıyorumki maç tekrar yapılsaydı sivasspor kazanacaktı.trabzondaki maçta bızım kafamıza koltuklar yagdı,küfürler ettiler ama sivaslı kin besleyemiyor.maç bizim olduya o yeterli... yolun açık olsun sivassporum kim tutar seni
|
[COLOR="DarkOrchid"]Gerçekten öncelikle belirtmek gerekir ki ortada bir saha olayının, sahaya fiili müdahalenin olması, bunun FDT kapsamında disiplin yaptırımını gerektirmesi başka bir şey (ki olayda bu yaptırım Trabzonspor Kulübüne uygulanmıştır), bu fiili müdahalenin müsabakanın devamına olanak bırakmamasına bağlı olarak müsabakanın tatili gerekliliği başka bir şeydir. Fiili müdahale bazen belirli bir yoğunlukta olmasına, çok ağır disiplin yaptırımını gerektirmesine karşı müsabakanın devam olanağını ortadan kaldırmayabilir. Bu hususun, hukuk güvenliği gereği, kamuoyunun beklentilerine bağlı hissi bir ortamda ve saiklerle değil, belirtilen hukuki durum karşısında tamamen teknik hukuk prensipleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir. [U]1)Olayda gerek bizzat müsabaka hakeminin beyanları gerekse 4.hakem, temsilciler ve gözlemcilerin beyanları karşısında müsabaka hakeminin, daha soyunma odasına giderken kafasında tatil kararını vermiş olduğu, bu kararı vermeden önce sahanın arındırılıp arındırılmadığı, müsabakanın devamı bakımından gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı hususunda herhangi bir inceleme ve değerlendirmede bulunmadığı, bu hususta bir süre daha sahada kalarak durumu gözlemleme imkanı olan temsilcilerden de bir görüş almadığı, herhangi bir talepte bulunmadığı, kısaca müsabakanın devamına olanak kalıp kalmadığı hususunda somut bir inceleme yapmaksızın sadece olayın oluşuna bağlı olarak soyut ve otomatik bir değerlendirme ile tatil kararı verdiği anlaşılmaktadır.[/U] Bu şekilde bir uygulama, 29.maddenin (b) bendi düzenlemesinin lafzına ve ruhuna aykırı olduğu gibi, Hakem, [U]2)Dördüncü Hakem ve Yardımcı Hakem El Kitabında belirtilen ve yukarıda aktarılan usul ve şartlara da uygun değildir. Kaldı ki, temsilcilerin oyun alanının seyirciden tamamen arındırıldığı, basın mensupları ve güvenlik kuvvetlerinin de sahadan çıkarılmaları halinde (ki bu kolaylıkla ve kısa bir sürede gerçekleştirilebilecek bir durumdur) müsabakanın devamına olanak bulunduğu beyanları, bu husustaki kanaatleri de önemlidir.[/U] Bu nedenlerle kanaatimizce müsabaka hakeminin bu tür bir inceleme yapmaksızın, olayın oluşuna bağlı olarak soyut bir biçimde hemen tatil kararı vermiş olması, usuli açıdan yerinde olmadığı gibi, objektif bir takdirle müsabakanın devamına olanak kalmadığı hususunu da haklı, makul ve hukuki olmaktan çıkarmaktadır. Bu nedenle müsabaka hakeminin tatil kararı yerinde değildir ve bu açıdan TFF Yönetim kurulu'nun kararı sonuç itibariyle doğru ve yerindedir.
Yukarida Altini Cizdigim kisimlarin aciklamasini asgida [COLOR="Red"]Kirmizi renkle ve 1),2)... siralanmis sekilde aciklamaya calisdim.[/COLOR] [/COLOR][COLOR="Red"] Bundan ne cikarmak gerekir yani tahkim kurulundaki KARŞI OY (MUHALEFET ŞERHİ) kulanan Zat, diyorki: Evet Sahaya Seyirci girdi ve Sivassporlu Futbolculara Fiziki müdahelede bulundular bunlarin sayisi 30 ila 35 civarinda idi fakat bu fiziki Müdahele Macin hemen Tatil edilmesini gerektirmiyor imis. 1) Hakem Sahanin ortasina gidecekmis ve orda mümkünse 10 veya 15 dakika Olaylarin nasil ceyran etdigini seyir edecekmis (Bu arada 29.maddenin (a) "bendine de hakeme fiili saldırı sebebiyle" imkan vermis olur, yani O Trabzondaki 35 beyinsizin biri gelip icabinda hakeme bir yumruk veya bicak veya sis ile saldirmasina imkan saglamasini gerektigini söylemis. 29 maddenin (b) bendi yetmiyormus gibi. (a) bendide olsa daha iyi olur mantigi yatiyor burda bana göre. Yani Hakem hemen Soyunma odasina gitmis ve Kafasinda Zaaten Maci Tatil etmek varmis. Saha Arindirilmis veya Arindirilmamis mi sormamis veya cikip bakmamis. (Benim Sahsi Fikrim Vallahi bir Hakem Soyunma Odasina gitmis ise bu Macin Kesin Tatil edildigi anlamina gelir. Hic Sahaya yeniden gidip bakacakmis yok öyle bir sey. Kamuoyunda söyle bir Ön yargi olusur koridorda Pazarlik basladi; "ne kadar olur ne kadar olmaz" süphesini olusturmadan yani, Türkcesi Öyle Dansöz gibi Ortada kivirmadan, Adam gibi Soyunma Odasina Gitdigi Zaman bunun Dönüsü Olmamali. Yoksa Kamoyunda bunun arkasinda baska güclerin Meseleye Müdahele etdiklerinin fikri olusur hakli yere). 2)Burda diyorki 4 Hakem ve Gözlemci O Gözü dönmüs Holiganlari hemen trübünlere yollasinlar bu kisa zamanda olabilecek bir mesele imis ve hemen Asayis saglanmis olurmus [U]ha bu arada Eminiyet Görevlilerinide Trübüne Yolluyor[/U]. ve bunlar Olup bitdigi zaman Hakem Sahaya cikip maci devam etdirmesi gerekiyor imis. Bunlar Trabzonspor ile Sivasspor macinda Dikkate alinmadigi icin beyefendi TFF verdigi macin tekrari kararini yerli buluyor. [B][U]Vallahi cok KOMIK Ancak bir Karadeniz Fikrasi beni bu kadar güldüre bilirdi.[/COLOR][/U][/B] Benim Sahsi Fikrim :Macin Tatil edilemesi için ilk şart seyircilerin "müsabakaya fiili eylemleri" nin söz konusu olması, ikinci şart ise bu eylemlere bağlı olarak "müsabakanın devam ettirilmesine olanak kalmaması" dır. Hakem Trabzonda durumu takip etdi sahada seyirci ve Futbolcu bir birine girmis kimin kime ne ile saldirdigi belli olmayan bir ortam tamamen Sahada Terör esiyor. burda gereken ilk is dogru Soyunma odasina gidip ve karari vermis bulunmak. Trabzonda Sahaya 35 Holigan girmis bunlarin "Cilginlar" adi altinda 300 Kisilik bir Guruba mensup olduklari biliniyor. Avni Aker Stadinin Tel Örgüsünün bulunmadigi biliniyor. Gecmis Sezonlarda Trabzon Seyircisinin Holiganik tavirlari ve eylemleri Kamuoyu tarafindan biliniyor. Hakem iyimser davraniyor ve 10 dakika saha icinde bekliyor kendi Caninin pahasina orda Trabzon Halkini üzmek istemiyor ve vicdani el vermedigi icin maci hemen tatil etmiyior yani Soyunma Odasina gitmiyor bu arada Gazeteciler dögülüyor baska Futbolcular Saldiriya ugruyor Sahada Özel Güvenlik Sirketinin Elemanlari Fiziki ve Fiili Saldirida ve Hakaretlerde bulunuyor Effendiligi ile Taninan Bülent Uygun Hoca Kendi Kontrolünden cikkmis ve kendinin sonradan tasvip etmeyecegi cirkin bir ortamin ortasinda buluyor kendini ne yapsin kolay degil ALLAH Sabir versin Adamin Futbolcusunun Ayagini Koparacak gibi Vahsi bir Saldiriya ugruyor ayni Zamanda Hakaretlere Mahsur Kaliyor öte yandan Sahada bir kac Futbolcusuna Seyirci tarafindan fiili mudahelede bulunuluyor. Soyunma odasina giderken yine müdaheler devam ediyor. Trübünler Cilgincasina " BURASI TRABZON BURDAN CIKIS YOK " diye haykiriyor, halbuki Trabzon Otobana Kavustu GIREN CIKAN belli degil. [B][FONT="Arial Black"]Macin Sivasspor lehine 3:0 ve 3 Puan seklinde kararini ben burda Tahkim kurulunu kutluyorum ve Memleketi Kaotik bir durumdan kurtardilar tesekkür ediyorum.[/FONT][/B] |
-->: KARAR AÇIKLANDI!!
İmza atılmadan hiç bir şeyi kabullenemiyorum. Bu federasyon her türlü ahlaksızlığı yapar.
|
HELE ŞU SAHAYA ÇIKSAYDIM 3-5 SİVASLIYI OYUNDAN ATACAKTIM İFTİRASI TRABZONLULARIN NASIL BİZANS OYUNLARI OYNADIKLARINI APAÇIK GÖSTERİYOR UTANMADIKLARI GİBİ BİRDE ÇİRKİN İFTİRALAR ATTILAR TAKIMIMIZA BUNLARIN YÜZÜ KAYSERİYE ÇARIK..:-)
|
TESCİL EDİLMEDİKİ.O YÜZDEN 12 PUANDAYIZ HALEN.
AÇIKLAMA DEĞİL TESCİL EDİLİP EDİLMEDİĞİNE BAKACAĞSINIZ. AMA %99 3 PUAN BİZİM OLDU. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:28. |