SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Diğer Sporlar (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   TENIS (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=10032)

TracyMcGrady58 07.09.2008 12:09

-->: TENIS

Pemra Özgen 333. sırada
Milli tenisçi Pemra Özgen, uluslararası bir turnuvaya katılmak üzere Bulgaristan'a gitti. Bulgaristan'ın Rousse kasabasında yarın başlayacak 25 bin Dolar ödüllü turnuvada yer alacak Pemra Özgen'in, ana tabloya 13. sıradan katılacağı ifade edildi. Pemra Özgen, dünya sıralamasında 333. sırada bulunuyor.

TracyMcGrady58 07.09.2008 12:10

Finale kasırga engeli!
Haiti ve ABD kıyılarını hafta başından bu yana etkisi altına alan Hanna kasırgası, yılın 4. ve son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'ı da vurdu. Turnuvada bu sabaha karşı yapılması gereken tek bayanlar final maçı ile Nadal-Murray arasındaki tek erkekler yarı final maçı kasırga nedeniyle ertelendi.

ABD'nin New York kentindeki USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi kortlarında, bu sabaha karşı 2 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic ile 4 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams arasında yapılacak tek bayanlar finali, yarın sabaha karşı yapılacak.

Öte yandan 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile 6 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray arasında yapılan tek erkekler yarı final maçı, Murray'nin üstünlüğü devam ederken yarıda kesildi. 6-2, 7-6 ve 2-3'lük setlerle Murray'nin üstünlüğünde kapanan maç, hava şartları izin verdiği takdirde devam edecek.

Günün diğer tek erkekler yarı final maçında ise 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'i 6-3, 5-7, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 3-1 yenen 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, ilk finalist oldu. Haiti ve ABD kıyılarını hafta başından bu yana vuran ve 137 kişinin ölümüne neden olan ve Kanada'nın Atlantik Okyanusu'na kıyı eyaletleri olan New Brunswick ve Nova Scotia'ya ulaşan kasırga New York'ta da hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

TracyMcGrady58 08.09.2008 11:31

Nadal'ı ezdi geçti!
Sezonun son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık tek erkekler yarı final mücadelesinde, dünyanın bir numaralı raketi İspanyol Rafael Nadal, turnuvanın 6 numaralı tenisçisi İskoç Andy Murray'e 6-2, 7-6, 4-6 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenilerek, turnuvaya veda etti.

Haiti ve ABD kıyılarını hafta başından bu yana vuran ve 137 kişinin ölümüne neden olan ve Kanada'nın Atlantik Okyanusu'na kıyı eyaletleri olan New Brunswick ve Nova Scotia'ya ulaşan kasırga New York'ta da hayatı olumsuz yönde etkiledi ve mücadelede 6-2, 7-6 ve 2-3'lük setlerle Murray'nin üstünlüğü varken maç ertelendi. Kasırganın geçmesiyle devam edilen maçta Nadal, iyi oyunuyla üçüncü seti 6-4 almayı başardı. Dördüncü sette 3-2 öndeyken, servisini kırdıran Nadal, setin 3-3 olmasıyla kötü oynamaya başladı ve yaptığı basit hatalarla seti 6-4 kaybederek, turnuvaya veda etti.

Nadal'ı yenerek, finale çıkan Andy Murray'nin rakibi dünyanın iki numaralı raketi Roger Federer.

TracyMcGrady58 08.09.2008 11:32

ABD'nin kraliçesi Serena
Sezonun son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık tek bayanlar final mücadelesinde, turnuvanın 4 numaralı seribaşı raketi Serena Williams, dünyanın 2 numaralı tenisçisi Sırp Jelena Jankovic'i 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek, şampiyon oldu.

Rahat oynadığı maçta üstünlüğü rakibine hiç kaptırmayan Serena Williams, iki sette de rakibine göz açtırmazken, ABD Açık'ta 3., Grand Slam turnuvalarında ise 9. şampiyonluğuna ulaştı.

Çeyrek finalde ablasını geçen Serena, yarı finalde de Rus Dinara Safina'yı yenerek, finale yükselmişti. Finalde de dünyanın iki numaralı raketini yenmeyi başaran Serena bu sezon ilk Grand Slam zaferine ulaştı.

TracyMcGrady58 09.09.2008 13:03

Federer şampiyon!
Sezonun 4. ve son ''Grand Slam'' mücadelesi olan 128. ABD Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkekler şampiyonluğunu, İsviçreli Roger Federer 5. kez üstüste kazandı.
New York kentindeki USTA Tenis Merkezi Kortları'nda 15 gündür süren 20 milyon 657 bin dolar (yaklaşık 25 milyon 367 bin YTL) toplam ödüllü turnuvanın son gününde yapılan tek erkekler final mücadelesinde, turnuvanın 2 numaralı seribaşı ve son 4 yılın şampiyonu Roger Federer ile bu turnuvada henüz 4. kez yer alan 6 numaralı seribaşı İngiliz raket Andy Murray karşı karşıya geldi.

İlk kez bir ''Grand Slam'' turnuvası finali oynayan 21 yaşındaki genç rakibi önünde maça iyi başlayan 27 yaşındaki Federer, 27 dakika süren ilk seti 6-2 kazandı. 2. sette de üstünlüğünü sürdüren, ancak bir ara skorun 5-5 olmasına engel olamayan Federer, 52 dakika süren bu seti de son 2 oyundaki ustaca oyunuyla 7-5 lehine çevirmesini bildi ve skoru 2-0 yaptı.

3. sete çok rahat başlayan Federer, fazla bir direnç gösteremeyen rakibi önünde 31 dakika süren bu seti de 6-2 kazanarak, toplam 1 saat 50 dakika süren maçtan 3-0'lık galibiyetle şampiyon olarak ayrıldı.

Federer, böylece bu turnuvada, 5. kez üstüste şampiyon olarak, 1924'de ABD'li Bill Tilden'den sonra bu turnuvada bu başarıya ulaşan tarihteki 2. erkek raket unvanına erişti.

Bu yılki 54., kariyerindeki ise 605. maçını kazanan Federer, daha önce 2 kez yenildiği rakibi önünde 2. galibiyetini alarak durumu eşitlemiş oldu.

Kariyerindeki 13., bu yılki ise ilk ''Grand Slam'' turnuvası şampiyonluğuna ulaşan Federer, bu şampiyonluğuyla, 1.5 milyon dolarlık (yaklaşık 1 milyon 842 bin YTL) para ödülünün de sahibi oldu.

TracyMcGrady58 09.09.2008 13:03

Klasmanda değişiklik yok
Teniste erkekler dünya klasmanında ilk 3 sıra değişmedi. Yılın 4. ve son ''Grand Slam'' turnuvası olan ABD Açık'ın tek erkekler şampiyonunun da belirlenmesinden sonra, dünya klasmanı sıralaması açıklandı.
Bir önceki listede ilk sırada yer alan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, turnuvanın yarı finalinde 6 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray'e yenilip, final şansını kaybetmesine karşın, 7000 puanla liderliğini korudu.

ABD Açık'ın şampiyonu 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ise bu başarısına rağmen, topladığı 5930 puanla hala 2. sırada yer alıyor.

Federer'in finaldeki rakibi Murray ise 2 basamak yükselerek, 4. sıraya oturdu.

Tek erkeklerde ilk 10 sıra ve puanları şöyle:

1. (1) Rafael Nadal (İspanya) 7000 puan

2. (2) Roger Federer (İsviçre) 5930

3. (3) Novak Djokovic (Sırbistan) 4855

4. (6) Andy Murray (İngiltere) 3040

5. (4) David Ferrer (Spain) 2490

6. (5) Nikolay Davydenko (Rusya) 2400

7. (7) David Nalbandian (Arjantin) 1975

8. (8) Andy Roddick (ABD) 1845

9. (11) Fernando Gonzalez (Chile) 1760

10. (10) Stanislas Wawrinka (İsviçre) 1670

TracyMcGrady58 17.09.2008 18:50

Pemra çeyrek finalde
Kalecolor sponsorluğundaki milli teniscimiz Pemra Özgen Özbekistan’ın Karshi şehrinde devam eden 25 bin dolar ödüllü turnuvada tekler ikinci maçında da galip gelerek çeyrek finale kaldı.

Pemra Hint’li rakibi Parija Maloo’yu 7/5, 6/1’lik setlerle 2-0 yenerek çeyrek finalde Özbek Vlada Ekshibarova ile eşleşti.

TracyMcGrady58 22.09.2008 13:42

Pemra Özgen elendi
Milli tenisçi Pemra Özgen, Özbekistan'da katıldığı turnuvada, teklerde çeyrek finalde elendi.
Karshi kentinde düzenlenen 25 bin dolar ödüllü turnuvada, çeyrek finalde Özbek rakibi Vlada Eskibarova'ya 6-2 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenilen Pemra Özgen, turnuvaya veda etti.

Kalecolor sponsorluğundaki Pemra'nın, İspanya'nın Granada kentinde 22 Eylül Pazartesi günü başlayacak 25 bin dolar ödüllü turnuvada da mücadele edeceği bildirildi.

TracyMcGrady58 22.09.2008 13:43

İpek Şenoğlu'nun büyük yükselişi
Wimbledon ve Amerika Açık Tenis Turnuvaları'nda oynayan ilk Türk tenisçi ünvanına sahip milli tenisçi İpek Şenoğlu, sponsor desteği almasının ardından kısa sürede başarı grafiğini artırdı.
Şenoğlu, uzun süre sponsor sıkıntısı çektikten sonra aldığı sponsor desteği sayesinde son dönemde başarılı
Elde ettiği bu başarıyla dünya sıralamasında 87 numaraya çıkan İpek, 2005 yılındaki başarısına çok yaklaştı. 2005 yılında 85 numaraya kadar yükselen milli tenisçi, önümüzdeki hafta Çin'de katılacağı turnuvada kazanacağı başarılarla bu rekorunu kırmayı hedefliyor.

107 kez milli olan, 41 Türkiye Şampiyonluğu bulunan, 2004 yılında Amerika Açık ve Wimbledon'da, 2005 yılında ise Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda yer alarak Türkiye'ye ilkleri yaşatan Şenoğlu, son dönemde artan başarısında sponsor desteğinin büyük katkısı olduğunu söyledi. İHA'ya açıklamalarda bulunan İpek Şenoğlu, geçtiğimiz yıllarda sponsor desteği alamadığı için büyük sıkıntılar çektiğini ama bu sezon Garanti Koza ve Lotto'nun sponsorluğunda turnuvalara daha rahat çıktığını belirtti. Şenoğlu, ''Yıllardır sponsorum olmadığı için büyük sıkıntılar yaşadım. Turnuvalara katılırken sürekli, 'Acaba en ucuz şekilde nasıl seyahat edebilirim, nerde kalabilirim?' diye düşünüyordum. Turnuva, antrenör, antrenman ve seyahat masraflarımı hep kendi imkanlarımla karşılamak zorunda kaldım. Geçen sene Amerika Açık ve Wimbledon hedefine doğru ilerlerken bu sıkıntılarla uğraştım. Her ne kadar bu sıkıntıları kortlara taşımamaya özen göstersem de, yaşadığım moral bozukluğu ve üzüntü performansımı olumsuz etkiliyordu.

Türkiye'yi çok önemli turnuvalarda tek başıma temsil ediyordum. Bir turnuvada oynarken, diğer turnuvaya nasıl gidebileceğimi düşünüp strese giriyordum. Kafam rahat değildi. Şu anda çok şükür sponsorum var ve bu sıkıntılarla uğraşmıyorum. Ana sponsorluğumu Garanti Koza üstlendi. Son dönemdeki başarımın sırrı da bu. Turnuvalara giderken maddi sıkıntım olmuyor ve bu moralle daha iyi hazırlanıyorum'' diyerek uluslararası alanda başarıya ulaşabilmek ve yabancılarla rekabet edebilmeleri için sponsor desteğinin şart olduğuna dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın da sürekli kendisine moral ve destek verdiğini söyleyen İpek Şenoğlu, ''Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze ve bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıp, bana güvenenlerin yüzünü güldürmek için çalışıyorum. Önümüzdeki hafta Çin'de partnerim Olga Savchuk ile mücadele edeceğiz. Başarımı Çin'de de sürdürüp, dünya sıralamasında yükselmek ve kendi rekorum olan 85 numarayı geçmek istiyorum. Önümüzdeki yıl hedefim ilk 50'ye girmek. İyi çalışıp, bu hedefimi gerçekleştireceğime inanıyorum. Uzun vadede hedefim ise; 2012 Olimpiyatları'na katılmak'' dedi.

Bu arada son günlerde dizi oyunculuğu ve fotomodellik teklifleri aldığını da doğrulayan Şenoğlu, ''Belki ileride bu teklifleri düşünebilirim ama şu anda tenis benim herşeyim. Bunun dışında başka birşey düşünmüyorum'' diye konuştu.

TracyMcGrady58 22.09.2008 13:43

Japonya'da şampiyon Safina
Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Toray Pan Pacific Open final mücadelesinde turnuvanın 4 numaralı seribaşı raketi Dinara Safina, turnuvanın 5 numaralı seribaşı tenisçisi Rus Svetlana Kuznetsova'yı 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, şampiyon oldu.

Safina ilk sette vatandaşı Kuznetsova karşısında rahat bir oyun ortaya koyarken, bu seti 6-1 aldı. İkinci sette de aynı oyununu sürdüren Safina, bu seti de 6-3 alarak, şampiyonluğa uzandı. Bu sezon birçok turnuvada şampiyon olan Safina, gelecek sezon adından daha çok söz ettireceğe benziyor.

TracyMcGrady58 22.09.2008 13:44

Dinara Safina yükseliyor
Teniste dünya klasmanında erkeklerde ilk 3 sıra değişmezken, bayanlarda 1. ve 2. isim aynı kaldı, Pan Pasifik Açık Tenis Turnuvası'nın şampiyonu Rus Dinara Safina ise 3. sıraya yükseldi.
Teniste bayanlar ve erkekler dünya klasmanı açıklandı.

Teniste yılın 4. ve son ''Grand Slam'' turnuvası olan ABD Açık'ta tek bayanların şampiyonu olduktan sonra liderliğe yükselen ABD'li Serena Williams 4091, 2. sırada yer alan Sırp tenisçi Jelena Jankovic de 3885 puan ile bu hafta da yerlerini korudu.

Hafta sonu Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Pan Pasifik Açık'ın finalinde vatandaşı Svetlana Kuznetsova'yı yenerek, şampiyon olan Safina da 2 basamak ilerleyerek, 3. sıraya yerleşti.

Bu arada Safina, sırtındaki sakatlığın nüksetmesi nedeniyle, bu hafta Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek olan Çin Açık'tan çekildiğini açıkladı.

Erkekler sıralamasında ise ilk 3 değişmedi. İspanyol Rafael Nadal'ın 7000 puanla liderliğini koruduğu sıralamada, İsviçreli Roger Federer 2., Sırp Novak Djokovic de 3. sırada yer aldı.

Dünya klasmanında ilk 10 sıra ve puanları şöyle:

-BAYANLAR-

1. (1) Serena Williams (ABD) 4091 puan

2. (2) Jelena Jankovic (Sırbistan) 3885

3. (5) Dinara Safina (Rusya) 3747

4. (3) Ana Ivanovic (Sırbistan) 3533

5. (4) Elena Dementieva (Rusya) 3470

6. (6) Maria Sharapova (Rusya) 3041

7. (7) Svetlana Kuznetsova (Rusya) 2870

8. (8) Venus Williams (ABD) 2386

9. (9) Vera Zvonareva (Rusya) 2167

10. (10) Agnieszka Radwanska (Polonya) 2146

-ERKEKLER-

3. (3) Novak Djokovic (Sırbistan) 4855

4. (4) Andy Murray (İngiltere) 3040

5. (5) David Ferrer (İspanya) 2490

6. (6) Nikolay Davydenko (Rusya) 2400

8. (8) Andy Roddick (ABD) 1845

9. (9) Stanislas Wawrinka (İsviçre) 1670

10. (10) James Blake (ABD) 1650

(Not: Parantez içindeki rakamlar, tenisçilerin bir önceki sıralamasını gösteriyor.)

TracyMcGrady58 25.09.2008 16:17

Akçakayalıoğlu, adaylığını açıkladı
Tenis Federasyonu'nun 1-2 Kasımda yapılacak 2. olağan genel kurulu öncesi, başkanlık için Hasan Akçakayalıoğlu adaylığını açıkladı.
Ankara'da 1 Kasımda, çoğunluk sağlanamaması halinde ise 2 Kasımda gerçekleştirilecek genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıklayan, BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akçakayalıoğlu, 35 yıldır tenis oynadığını ve kendisi gibi bu sporun içinde olan işadamlarının, federasyon faaliyetlerine katkıda bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

Hasan Akçakayalıoğlu, yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde elde edilecek gelişme ve başarılarla, Türkiye Tenis Federasyonu'nun dünya ölçeğinde örnek alınan bir federasyon olmasını istediklerini belirterek, ''Bu kapsamda öncelikle, Türkiye'de tenisin yaygınlaştırılmasını ve en çok yapılan, izlenen ilk iki spor dalından biri olmasını hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Uluslararası seviyede başarılar elde eden tenisçileri ciddi boyutta desteklemek, bu seviyede başarılı tenisçi sayısını artırmak ve başarı seviyelerini çok daha yukarı çekmek istediklerini dile getiren Hasan Akçakayalıoğlu, bu arada Türkiye'de yapılan turnuva sayısını artırmanın da önemli hedefleri arasında bulunduğunu kaydetti.

Hakem ve antrenörlerin gelişiminin, Türk tenisinin gelişiminde önemli bir yeri olduğunu, bu gelişimi, başarılı sporcu çıkarmanın ön koşulu olarak gördüklerini anlatan Akçakayalıoğlu, diğer hedeflerini şöyle açıkladı:

''Kulüpler başta olmak üzere tüm paydaşlarla sağlıklı bir iletişim ve iş birliği içinde olacağız. Tüm kurulları yeniden yapılandıracağız. İdari, teknik ve diğer tüm kurulları çok zengin bir kadroyla oluşturup inisiyatif vereceğiz, faal ve üretken olmalarını sağlayacağız. Bu bağlamda, koyulan hedefler bazında performansımızı, kulüplerin, sporcuların, hakem ve antrenörlerin değerlendirmeleri dahil, bağımsız bir kuruluşa ölçtürüp şeffaf bir şekilde yayınlamayı hedefliyoruz. Sadece kural koyan ve uygulayan bir yapı değil, kulüpleri destekleyen, önlerini açan ve sorunların çözümü gibi alanlarda hizmet veren bir anlayışı benimseyeceğiz. Planlı, organize, katılımcı, profesyonel ve istekli bir organizasyon oluşturmayı hedefliyoruz. Bundan böyle de tenis için bu anlayışla çalışan yapıların önünü açmak, örnek teşkil etmek istiyoruz.''

TracyMcGrady58 25.09.2008 16:18

Canas'a gasp şoku
Arjantinli ünlü tenisçi Guillermo Canas, Buenos Aires yakınlarındaki La Matanza bölgesinde, evinden çıktığı sırada iki hırsız tarafından güpegündüz gasp edildi.
Salı günü öğle yemeği için ailesiyle birlikte yaşadığı La Matanza bölgesindeki evinden çıkan Arjantinli tenisçi Guillermo Canas, evinden uzaklaştığı sırada kimliği belirsiz silahlı iki kişi tarafından gasp edildi. Canas'ın bir tenis raketinin de bulunduğu antrenman çantasının yanı sıra, para cüzdanı, kimlik kartı ve kredi kartlarıyla, çok miktarda parasını ve boynuna taktığı kolyeyi aldıkları bildirildi.

Guillermo Canas, hafta sonu Arjantin'in Rusya'yı devirdiği Buenos Aires'teki Davis Cup'ın yarı finalinde de mücadele etmişti.

TracyMcGrady58 25.09.2008 16:19

Pemra ilk turda zorlanmadı
Bu sene 22. uluslararası turnuvasını oynayan Pemra Özgen, İspanya'da ilk tur maçında rahat bir galibiyet aldı. Milli tenisçi Pemra Özgen, İspanya'nın Granada şehrinde düzenlenen 25bin dolar ödüllü turnuvada rakibi İspanyol Teresa Ferrer Lopez-Cuervo'yu 6/1'lik setlerle 2-0 yenerek ilk 16'daki yerini aldı. Pemra'nın tekler bir üst turda rakibi İspanyol Estrella Cabeza-Candela olurken çiftlerde ise partneri Alman Justine Olga ile ilk turu bay geçerek çeyrek finalde Gürcistan'lı Gorgodze/Kwatsabaia ile karşılaşacaklar.

TracyMcGrady58 25.09.2008 16:19

İpek Şenoğlu çeyrek finalde
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen China Open Tenis Turnuvası'nda mücadele eden İpek Şenoğlu, çiftlerde çeyrek finale yükseldi.

Toplam 600 bin dolar ödüllü turnuvada İpek Şenoğlu-Olga Savchuk (Ukrayna) çifti, Çinli Peng Shuai-Sun Tiantian ikilisini 7-5 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek yarı finale yükselme başarısı gösterdiler. Şenoğlu-Savchuk ikilisi, çeyrek finalde yine Çinli Han Yinyun-Yuyi Fan ikilisiyle karşı karşıya gelecek.

TracyMcGrady58 25.09.2008 16:20

Jankovic emin adımlarla ilerliyor
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Çin Açık 2. tur mücadelesinde, turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Sırp Jelena Jankovic, Kanadalı tenisçi Aleksandra Wozniak'ı 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek, bir üst tura yükseldi.

Bu sezon istikrarlı bir oyun sergileyen Jankovic, sezonun son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'ta final oynamış ama Serena Williams'a elenmekten kurtulamamıştı.

Bu sezon gösterdiği başarılı performansla dünya sıralamasında 2. sıradaki yerini koruyan Sırp raket, Çin'de zafere ulaşmak için emin adımlarla ilerliyor.

mustafa_kavak58 25.09.2008 16:37

--->: TENIS

"1 numara olmak istiyorum"
Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyonluğa ulaşan Polonyalı sporcu Agnieszka Radwanska, final maçına hazırlanırken biraz gergin olduğunu, ancak daha sonra iyi oynadığını söyledi.

Agnieszka Radwanska, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Rus rakibi Elena Dementieva ile yaptığı final maçının hemen öncesindeki hazırlığında biraz gergin olduğunu belirterek, ''Topu sahanın içinde tutmakta bile zorlanıyordum. Daha sonra iyi oynamaya ve agresif vuruşlar yapmaya başladım'' dedi. Gerginliğinin ilk birkaç oyuna yansıdığını vurgulayan Polonyalı raket, ''2. sete iyi başladım. Daha sonra rahatladım'' derken, gelecek yılla ilgili soruyu ise, ''WTA takvimi gelecek yıl değişiyor. Turnuvanın takvimi de değişebilir. Turnuvayı ve İstanbul'u seviyorum. Seneye bu puanları korumak için geleceğim'' diye konuştu.

Bu turnuvanın ardından Fransa'nın başkenti Paris'te yarın başlayacak Roland Garros Turnuvası'na katılacağını ve zamanının fazla olmadığını ifade eden Radwanska, ''Roland Garros'da tablonun alt kısım maçları pazar ve pazartesi yapılıyor. Ben de pazartesi günü oynayacağım. Yarın Paris'e gidiyorum. Pazartesi günü maçım var ve yarım gün dinlenmek zorundayım. Umarım buradaki güzel haftayı Fransa'da da yaşarım'' dedi.

Turnuva mı, ''Grand Slam'' başarısını mı tercih edeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Polonyalı sporcu, ''Turnuvayı tercih ederim. Bu tür organizasyonlarda kupa kazanabiliyorsunuz. 'Grand Slam'de ise çeyrek finale dek en az 2 seri başı raketle karşılaşmak zorundasınız'' diye konuştu.

Radwanska, 2 yıl önceki turnuva elemelerinden geçememesinin hatırlatılması üzerine, ''2 yıl önce burada turnuvayı kazanacağımı söyleselerdi 'hayal' derdim. Ama geçen yıl çok ilerleme sağladım. Çok çalıştım. Her turnuvada çok çabaladım. Rakip kim olursa olsun, en alt düzeydeki veya en üst düzeydeki her rakibe karşı iyi oynamaya çalıştım. 2 yılda gelişme kaydettim. 3.5 saat tenis antrenmanının ardından 1 saat daha çalışıyorum'' dedi.

Hedefleri konusundaki soruyu da yanıtlayan şampiyon tenisçi, ''1 numara olmayı hedefliyorum. Ama önce ilk 10'a girip, daha sonra birinci olmayı amaçlıyorum'' diye konuştu.

mustafa_kavak58 29.09.2008 14:05

Pemra ilk turda zorlanmadı
Bu sene 22. uluslararası turnuvasını oynayan Pemra Özgen, İspanya'da ilk tur maçında rahat bir galibiyet aldı. Milli tenisçi Pemra Özgen, İspanya'nın Granada şehrinde düzenlenen 25bin dolar ödüllü turnuvada rakibi İspanyol Teresa Ferrer Lopez-Cuervo'yu 6/1'lik setlerle 2-0 yenerek ilk 16'daki yerini aldı. Pemra'nın tekler bir üst turda rakibi İspanyol Estrella Cabeza-Candela olurken çiftlerde ise partneri Alman Justine Olga ile ilk turu bay geçerek çeyrek finalde Gürcistan'lı Gorgodze/Kwatsabaia ile karşılaşacaklar

mustafa_kavak58 29.09.2008 14:05

İpek Şenoğlu çeyrek finalde
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen China Open Tenis Turnuvası'nda mücadele eden İpek Şenoğlu, çiftlerde çeyrek finale yükseldi.

Toplam 600 bin dolar ödüllü turnuvada İpek Şenoğlu-Olga Savchuk (Ukrayna) çifti, Çinli Peng Shuai-Sun Tiantian ikilisini 7-5 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek yarı finale yükselme başarısı gösterdiler. Şenoğlu-Savchuk ikilisi, çeyrek finalde yine Çinli Han Yinyun-Yuyi Fan ikilisiyle karşı karşıya gelecek.

mustafa_kavak58 29.09.2008 14:06

Tsonga rövanşı Tayland'da aldı
Bangkok'ta düzenlenen Tayland Açık final mücadelesinde dünyanın 3 numaralı raketi Sırp Novak Djokovic, Fransız tenisçi Jo-Wilfried Tsonga'ya 7-6 ve 6-4'lük setlerler 2-0 yenilerek, kupaya uzanamadı.

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'ta sürpriz bir şekilde finale çıkan Tsonga, Djokovic'e boyun eğerek, şampiyonluğu kaçırmıştı. Fransız raket Tayland'da ise rövanşı aldı ve şampiyon oldu.

TracyMcGrady58 29.09.2008 14:13

Bugün yazdigin iki haberi ben daha önce (25.09.2008) yazmistim buraya. Hatta biraz daha yukari bakarsan ayni haberi görebilirsin. Lütfen biraz dikkat olalim

TracyMcGrady58 02.10.2008 21:51

Sharapova sezonu kapattı
Doha'da 3 Kasım'da başlayacak Sony Ericcson Champiohship'te Maria Sharapova'yı izlemek isteyenlere kötü haber: Rus raket, omzundaki sakatlığı yüzünden sezonu kapattığını açıkladı.

Geçen yıl geçirdiği omuz sakatlığını 2008'le birlikte atlatan Rus raket, sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Open'ı kazanmış ve 22-1'lik müthiş bir seri yakalamıştı. Ancak sakatlığının tekrarlaması ile yavaşlayan Sharapova katıldığı son 5 turnuvada bekleneni verememiş, Roland Garros ve Wimbledon da çeyrek finale bile kalamamıştı. Olimpiyatları ve US Open'ı da kaçıran Rus raket, ekibiyle yaptığı durum değerlendirmesinde, "Kendimi daha iyi hissediyorum ama tedavi planlarımdan uzun zaman alacak. Bu şartlarda, 2009'a sağlıklı girebilmem için sezonu kapatma kararı aldık" dedi.

TracyMcGrady58 03.10.2008 11:27

Jelena Jankovic yine 1 numara
Teniste tek bayanlarda Dünya 1 numarası Serena Williams'ın, Porshce Tennis Grand Prix'sinde Çinli raket Na Li'ye sürpriz bir şekilde daha 1. turda elenmesiyle zirve de el değiştirdi.

Dünya 2 numarası Sırp oyuncu Jelena Jankovic, bu turnuvada Alona Bondarenko'yu da 2-0 yenerek pazartesi günü açıklanacak yeni sıralamada, 1 numaraya yükselmeyi garantiledi. Sırp raket 11 Ağustos'ta da 1 numaraya yükselmiş ancak bu pozisyonda sadece 1 hafta kalabilmişti.

TracyMcGrady58 03.10.2008 20:19

Roddick onsuz yapamıyor!
Dünya sıralamasında 8. durumda olan ABD'li raket Andy Roddick'in son günlerde performansında yükselme var. Geçtiğimiz sezonu çok iyi geçiremeyen Andy Roddick, gözünü önümüzdeki sezona çevirdi. Maçlarda Roddick'i yalnız bırakmayan bir isim varki, onun kortlardaki en büyük destekçisi ve başarısının sırrı... Amerikalı model Brooklyn Decker, Andy Roddick'i hiçbir maçta yalnız bırakmıyor.

:D:D:D:D:D

TracyMcGrady58 04.10.2008 11:50

Williams yarı finalde
Venus Williams, Stuttgart'ta devam eden Porsche Grand Prix'te, Dinara Safina'yı 6-4 ve 6-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.
Venus, Vera Zvonareva'yı -6 (10-8) 7-6 (7-5) setlerle mağlup eden Jelena Jankovic'le eşleşti.

Amerikalı tenisçi ve Safina ilk kez karşılaşırken, Williams yaptığı açıklamada, bu sezon 4 şampiyonluk yaşayan bir rakibi yenmekten dolayı memnun olduğunu ve Safina'nın kendisini çok zorladığını belirtti.

Diğer yarı final eşleşmesinde ise 19 yaşındaki raket Victoria Azarenka, Olimpiyat şampiyonu Elena Dementieva'yı 7-6 (7-6) 3-6 6-1 setlerle mağlup ederek, Nadia Petrova'nın rakibi oldu.

TracyMcGrady58 06.10.2008 13:54

Almanya'da zafer Jankovic'in
Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Porsche Grand Prix'si final mücadelesinde turnuvanın bir numaralı raketi Sırp Jelena Jankovic, Rus tenisçi Nadia Petrova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, iki hafta içindeki ikinci şampiyonluğuna uzandı.

23 yaşındaki Sırp raket geçen hafta da Çin Açık'ı kazanmıştı. Jankovic bu yıl 3. tekler şampiyonluğuna uzandı.

Jankovic, geçtiğimiz günlerde açıklanan dünya sıralamasında Serena Williams'tan birinciliği almıştı. Williams'a ABD Açık finalinde yenildikten sonra birinciliği kaybeden Jankovic, Serena'nın Stuttgart'ta açılış maçında elenmesiyle tekrar 1 numaraya yükseldi.

TracyMcGrady58 06.10.2008 13:54

Dünya klasmanında değişiklik yok
Teniste dünya klasmanında erkeklerde ilk 3 sıra değişmezken, bayanlarda Sırp tenisçi Jelena Jankovic birinci sıraya yükseldi, geçen sıralamanın lideri ABD'li Serena Williams ise 2. sıraya düştü.
Teniste bayanlar ve erkekler dünya klasmanı açıklandı.

Hafta sonu Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Porsche Grand Prix'si finalinde Rus rakibi Nadia Petrova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, şampiyon olan Jankovic, 4230 puanla bayanlar dünya klasmanında ilk sıraya yükseldi.

23 yaşındaki Sırp tenisçi, geçen hafta da Çin Açık'ın şampiyonu olmuştu.

Bu durumda, yılın 4. ve son ''Grand Slam'' turnuvası olan ABD Açık'ta tek bayanların şampiyonu olduktan sonra liderliğe yükselen ABD'li Serena Williams 2. sıraya gerilerken, 3. sırada bulunan Dinara Safina yerini korudu.

Erkekler sıralamasında ise ilk 3 değişmedi. İspanyol Rafael Nadal'ın 7000 puanla liderliğini koruduğu sıralamada, İsviçreli Roger Federer 2'nci, Sırp Novak Djokovic de 3. sırada yer aldı.

-BAYANLAR-

1. (2) Jelena Jankovic (Sırbistan) 4230 puan

2. (1) Serena Williams (ABD) 4017

3. (3) Dinara Safina (Rusya) 3782

4. (4) Elena Dementieva (Rusya) 3470

5. (5) Ana Ivanovic (Sırbistan) 3288

6. (6) Maria Sharapova (Rusya) 3041

7. (7) Svetlana Kuznetsova (Rusya) 2920

8. (8) Venus Williams (ABD) 2311

9. (9) Vera Zvonareva (Rusya) 2182

10. (10) Agnieszka Radwanska (Polonya) 2146

-ERKEKLER-

3. (3) Novak Djokovic (Sırbistan) 4960

4. (4) Andy Murray (İngiltere) 2995

5. (6) Nikolay Davydenko (Rusya) 2400

6. (5) David Ferrer (İspanya) 2315

8. (8) Andy Roddick (ABD) 1970

9. (12) Juan Martin del Potro (Arjantin) 1685

10. (9) Stanislas Wawrinka (İsviçre) 1670

(Not: Parantez içindeki rakamlar, tenisçilerin bir önceki sıralamasını gösteriyor.)

TracyMcGrady58 06.10.2008 18:58

145 bin dolar Cirstea'nın
Özbekistan'da düzenlenen 145 bin dolar ödüllü WTA Taşkent Açık 2008 Uluslararası Tenis Turnuvası'nı Romanyalı tenisçi Sorana Cirstea kazandı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen turnuvanın 3 numaralı seri başı Romanyalı tenisçi Sorana Cirstea, finalde Alman rakibi 4 numaralı seribaşı Sabine Lisicki'yi 2-6, 6-4, 7-6'lık setlerle yendi.

kerami58 06.10.2008 20:02

tenisten hiç anlamam çünki hiç görmedim ki....

kerami58 06.10.2008 20:03

şimdilik futbol yetr................

TracyMcGrady58 07.10.2008 22:48

Pemra Özgen elendi
Milli tenisçi Pemra Özgen, Lübnan'da katıldığı uluslararası turnuvada, teklerde ve çiftlerde elendi.

Beyrut'ta düzenlenen, 50 bin Dolar ödüllü turnuvada mücadele eden Pemra Özgen, teklerde Slovak Lenka Wienerova'ya 2-0 yenilerek elendi. Özgen, Yunanlı partneri Gerasimou ile çıktığı çiftler maçını ise Slovak Tvaroskova/Kachlikova ikilisi karşısında 2-1 kaybederek turnuvaya veda etti.

TracyMcGrady58 08.10.2008 11:46

V.Williams'tan erken veda
Teniste tek bayanlar klasmanında Moskova'da başlayan Kremlin Cup'ta Venus Williams, Flavia Pennetta'ya 3 setin ardından yenildi. 18. sırada yer alan İtalyan raket, 6-4, 2-6 ve 6-4'lük setlerin ardından gülen taraf olurken, Williams karşısında da 3-1 öne geçmiş oldu.

Erkekler tekte mücadele eden Nikolay Davydenko, Fransız rakibi Florent Serra'yı 6-1 ve 7-5 mağlup etti. Kremlin Cup'a sakatlıkları devam eden 2 numaralı Serena Williams ve 6 numaralı Maria Sharapova katılamadı.

TracyMcGrady58 08.10.2008 11:46

Avustralya Açık'ta para ödülüne zam
Teniste sezonun ilk ''Grand Slam'' turnuvası olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda şampiyonlara verilen toplam para ödülü, 22 milyon Avustralya dolarına (21,704 milyon YTL) yükseltildi.
Avustralya Açık Tenis Turnuvası Direktörü Craig Tiley, gelecek yılki turnuvada verilecek toplam para ödülünün, 20,6 milyon Avustralya dolarından, 22 milyon Avustralya dolarına yükseltildiğini bildirdi.

Tiley, tek erkekler ve tek bayanların şampiyonlarına ayrı ayrı verilen para ödülün de 1,62 milyon Avustralya dolarına (1,60 milyon YTL) çıkarıldığını kaydetti.

-TURNUVADAKİ YENİLİKLER-

Turnuvaların yapıldığı Melbourne Park kortlarında, birtakım yeniliklere gidildiğini ifade eden Tiley, buraya yeni bir restoran ve spor tesisi eklenip, sporcuların hizmetinde çalışacak bir grup personelin görevlendirildiğini söyledi.

Tiley, ''Sporcuların, Melbourne Park'a adım attıktan ayrılana kadar, iyi bir turnuva çıkarmaları için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Turnuvanın icra kurulu başkanı Steve Wood da Çin'den CN Spor İnteraktif Medya Grup ile 3, Güney Afrika'dan ''Super Sport'' ile de 5 yıllık yeni televizyon anlaşmaları yaptıklarını kaydetti.

Avustralya'dan ''Channel Seven'' televizyon kanalının ev sahibi yayıncı olduğunu hatırlatan Wood, ESPN Star Sports'un da 2014 yılına kadar Pan-Asya haklarını aldığını bildirdi.

Wood, ''Çin ve Güney Afrika ile yaptığımız anlaşmalarla dünyaya açılacağız'' diye konuştu.

Bu arada, her yıl turnuvanın 2. cumartesi günü, öğleden sonra oynanan tek bayanlar finali, yayın saatlerine uydurulması amacıyla akşam saatlerine kaydırıldı.

memet24 08.10.2008 13:32

maşallah.......................................

TracyMcGrady58 12.10.2008 18:59

100 bin lisanslı tenisçi
2007 yılında Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) başlattığı 'Tenisi Dünyaya Sevdirme Projesi' çalışmalarının Türkiye ayağında, dün Ankara'da başlayan seminer bugün sona erdi. 70 ülkede başlatılan çalışmaların ilk 30 içersinde bulunan Türkiye ayağında, Türkiye Tenis Federasyonu ve Uluslararası Tenis Federasyonu'nun düzenlediği seminer bugün Ankara'da sona erdi.

Seminere katılan 120 antrenöre sertifikaları Tenis Federasyonu Başkan Vekili ve Tenis Federasyonu Başkan Adayı Mesut Polat tarıfından verildi. Seminerin son gününde katılımcı antrenörlere Amerika'da dört yıldır uygulanan Kardio Tenis tanıtıldı.

Seminerin sonunda 8 yıldır Tenis Federasyonu'nda Başkan yardımcısı olarak görev yapan ve Tenis Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını koyan Mesut Polat, DHA'ya projelerini ve hedeflerini anlattı.

Tenis Federasyonu Başkan adayı Mesut Polat, Tenis Sporu'nu ülke geneline yaymayı amaçladıklarını belirterek, 'Tenis Oyna, Teniste Kal' projesiyle, mümkün olduğu kadar tenis oynayan kitleyi genişletmeyi hedefliyoruz. Amacımız bu sporu Türkiye'ye yaymak. Bu konuda ITF'nin yaklaşık 30 ülkede birden başlattığı bir proje var. İlk kez korta çıkan bir insanın tenis oynayabilmesini gerçekleştiren bir sistem. Biz eğitmenlerimize bununla ilgili eğitimimizi aldırdık. Dünde gördüğünüz gibi İngiliz eğitmenle beraber bu sistemi başlattık. Bunun ilk denemesini iki ay önce Ağrı'da başlattık. 500'e yakın insan tenis oynamaya başladı. Ağrı'ya ilk gittiğimizde bir kort vardı ve şimdi ise 5 kort bulunuyor. Bu sistem insanların spor yapmaları için bir imkan sağlıyor. Bizim tenis oynayan insan sayısını mümkün olduğu kadar yukarı çıkarmamız gerekiyor. Şu anda Fransa'da 2 milyon civarında tenis oynayan insan olduğunu biliyoruz. Ülkemizde şu an 15 bin sınırında. Belli hedeflerimiz var. Ülkemizin genç nüfusundan övünüyoruz. Ama bu nüfusa ulaşmamız lazım. Biz burada antrenörlerimize gerekli eğitimi veriyoruz. Sistemin malzemelerini biz veriyoruz. İstiyoruz ki biran önce başlasın. Bizde istediğimiz hedeflere ulaşabilelim" dedi.

Tenis aerobiği olarak tanımlanan Kardiyotenis Projesi ile daha fazla kitleye ulaşacaklarını ifade eden Polat, "Amerika'da aşırı şişmanlığa karşı son yıllarda öne çıkan Kardiyotenis Projesi, kortta yaklaşık 18-20 kişi ile yapılan bir aktivite. Burada amaç, mümkün olduğu kadar insanların hızlı spor yapabilmeleri ve kilo vermeleri. Obezite büyük bir sorun. Türkiye Tenis Federasyonu olarak Kardiyo'nun lisansını aldık getirdik. Tenise olan ilginin giderek artmasını istiyoruz. Kardiyotenis Projesi, ülkemizde hem tenis oynamayı hemde seyretmeyi arttırmak için yapılan bir çalışma" diye konuştu.

Tenis sporunda hedeflerinin olduğunu ve bunuda gerçekleştirmek için Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığına adaylığını koyduğunu vurgulayan Mesut Polat, "Bu bir sosyal sorumluluktu. Ben sanayiciyim ve 12 yıldır sporun içindeyim. 12 yıldır ilk 10 yılı altyapıyla çok uğraştım. Türkiye'de sporun gelişmemesi için çok gerekçe var. Bunların üstüne gidilmesi gerekiyordu. Bu çalışmalar bir tür usta-çırak ilişkisi ile geldi. Artık başkan olarakta hizmet etmenin zamanı geldiğini düşündük. Çok güzel projelerimiz var. Çok iyi yetişmiş bir ekiple geliyoruz. Amacımız, bu tür projeleri devam ettirmek. Çünkü, Türk tenisi bir çıkışa geçti. İnsanlara belli sözlerimiz var. İnsanlarımız, bir Türk sporcusunun Wimbledon'da oynadığını görmek istiyorlar. Birşeyleri hedeflemiştik. O hedeflere son noktayı koyabilmek için başkan adayı oldum. Üç yıl içerisinde büyük spor yetiştirmek istiyoruz. Televizyonda büyük turnuvalarda yarışırken altta Türkiye yazması bizim hayalimiz. Sözüm var, önümüzdeki 3 yıl içerisinde mutlaka ilk 100'e 5 sporcu sokacağım. Bunun nasıl yapılacağını biliyoruz. Bu yüzdende aday oldum" şeklinde konuştu.

TracyMcGrady58 12.10.2008 23:24

Seniorler Tenis Şampiyonası başladı
Teniste dünyanın en büyük ve yüksek katılımlı organizasyonu olan Dünya Seniorler Tenis Şampiyonası, Antalya'da başladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesi ile Serik ilçesi Belek beldesinde bulunan Club Alibey Tatil Köyleri Kortları'nda yapılan maçlara, 61 ülkeden 375 takımın katıldığı bildirildi.

1200'ün üzerinde sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Türk Milli Takımı'nı Mustafa Azkara, Yavuz Erkangil, Metin Gürel, Cem Bayram, Erkan Naibi, Stella Penciu ve Duygu Akşit'in temsil ettikleri öğrenildi.

Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen ve 19 kategoride gerçekleştirilecek şampiyona, 18 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

TracyMcGrady58 13.10.2008 12:59

Jankovic'i tutmak ne mümkün
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Kremlin Cup final mücadelesinde dünyanın bir numaralı raketi Jelena Jankovic, Rus Vera Zvonavera'yı 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek, üç haftada 3. şampiyonluğuna ulaştı.

Maça çok iyi başlayan Sırp raket ilk seti rahat bir şekilde 6-2 kazandı. İkinci sette daha çok zorlanmasına rağmen, Jankovic bu seti de 6-4 alarak, şampiyon oldu.

23 yaşındaki Sırp raket daha önce Çin Açık'ı ve en son da Porsche Grand Prix'sini kazanmıştı. Jankovic bu yıl 4. tekler şampiyonluğuna uzandı.

TracyMcGrady58 13.10.2008 17:00

Dinara Safina 2 numarada!
Teniste dünya klasmanında erkeklerde ilk 3 sıra değişmezken, bayanlarda Sırp tenisçi Jelena Jankovic liderliğini sürdürdü, Rus Dinara Safina da 2. sıraya yükseldi. Teniste bayanlar ve erkekler dünya klasmanı açıklandı.
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Kremlin Kupası'nda yarı final oynaması nedeniyle puanını 3782'ye çıkartan Safina, bayanlar dünya klasmanında ikinciliğe yükseldi.

Kremlin Kupası'nın şampiyonu Jankovic'in, 4555 puanla liderliğini koruduğu sıralamada, bu yılki ABD Açık'ta tek bayanların şampiyonu ABD'li Serena Williams ise 3. sıraya geriledi.

Erkekler sıralamasında ise ilk 3 değişmedi.

İspanyol Rafael Nadal'ın 7000 puanla liderliğini koruduğu sıralamada, İsviçreli Roger Federer ikinci, Sırp Novak Djokovic de üçüncü sırada yer aldı.

-TEK BAYANLAR-

1. (1) Jelena Jankovic (Sırbistan) 4555 puan

2. (3) Dinara Safina (Rusya) 3782

3. (2) Serena Williams (ABD) 3717

4. (5) Ana Ivanovic (Sırbistan) 3289

5. (4) Elena Dementieva (Rusya) 3235

6. (6) Maria Sharapova (Rusya) 3040

7. (7) Svetlana Kuznetsova (Rusya) 2835

8. (9) Vera Zvonareva (Rusya) 2372

9. (8) Venus Williams (ABD) 2247

10. (10) Agnieszka Radwanska (Polonya) 2126

-TEK ERKEKLER-

3. (3) Novak Djokovic (Sırbistan) 4725

4. (4) Andy Murray (İngiltere) 2995

5. (6) David Ferrer (İspanya) 2315

6. (5) Nikolay Davydenko (Rusya) 2260

7. (7) David Nalbandian (Arjantin) 2175

8. (8) Andy Roddick (ABD) 1970

9. (9) Juan Martin del Potro (Arjantin) 1685

10. (12) Fernando Gonzalez (Şili) 1645

TracyMcGrady58 15.10.2008 14:31

Hürriyet Cup tenis turnuvası devam ediyor
13. Geleneksel Hürriyet Cup Tenis Dostluk Turnuvası 2. gün karşılaşmalarıyla devam etti. Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü (TED) kortlarında devam eden turnuvanın 2. gününde 7 karşılaşma oynandı. Yine büyük ilgi gören turnuva 19 Ekim'de sona erecek. Turnuvada dereceye girenlere ödülleri 19 Ekim Pazar akşamı düzenlenecek törenle verilecek. 2. günde alınan sonuçlar şöyle:
Atıf Çetiner - Nezih Kutay 6/2 4/2

Burhan Kıranoğlu - Metin Karabiber 6/0 6/1

Hakan Ağdaş - Sinan Solaklar 3/6 6/3 7/5

Akın Bartı - Fuat Arslan 6/3 6/4

Savaş Karakuş/Hamdi Mermut - Seyhan Tekelioğlu/Habil Tangören 6/0 6/1

Fatma Divan - Esra Balaban 6/1 6/2

TracyMcGrady58 16.10.2008 12:47

Madrid'de Federer şov
Madrid Masters Series 2. tur mücadelesinde dünyanın iki numaralı raketi İsviçreli Roger Federer, Çek tenisçi Radek Stepanek'i 2 set sonunda 6-3 ve 7-6 yenerek, bir üst tura yükseldi.

Maça iyi başlayan Federer ilk seti rahat bir oyunun ardından 6-3 almayı başardı. İkinci set büyük çekişmeye sahne olurken bu seti de tie-break sonucu 7-6 almayı başaran Federer maçı da kazandı.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:07.