![]() |
Cevap: Maçı Değerlendirelim
Gol muhteşemdi, Mehdi guzel oyununa devam ediyor..
|
[B][QUOTE=DOGU_BEY;936667][B]bugün mükemmel bir SAVUNMA futbolu oynadık..neredeyse konya 1,5 pozisyonla maçı tamamladı...baskı yedik gibi göründü ama zaten oyun planımız kendi yarı sahamızda çok iyi kapanıp kanatlardan ani hücumlarla çıkmaktı...maçtan önce konya ve gs maçlarından 4 puan çıkarırsak işlem tamam demiştim eğer gs maçından da 3 puan alırsak ki ben sonuna kadar inanıyorum tamamen düzlüğe çıkar ve kupaya asılarak Avrupa planları bile yapabiliriz..
-sergen hoca ve ekibi beni fazlsıyla şaşırtıyor ve gelecek adına oldukça ümit veriyor...hoca oyun okuma konusunda değişiklikler konusunda gerçekten nokta atışlar yapıyor ve eldeki kadroyu harika kullanıp iyi verim alıyor...gel de üzlme şimdi şu takıma geleni atan fernandao gibi diri bir forvet olsaydı diye.. sergen hoca oynattığı futbol ve oyun okuma yönüyle bana bülent uygunun bizi şampiyonluğa oynattığı dönemdeki futbolu hatırlatıyor...ve bu beni gerçekten ilerisi adına heyecanlandırıyor...maça baktığımızda bugünkü maçın yıldızları defansta da costa ibrahim ikilisi ve ortada arı giib olan ve ts maçında da iyi işler yapan mehdiydi..tek kayıp kart cezalısı burhan oldu ama bundan hiç korkum yok zira eğer oynarsa musa sinan ts maçında ben artık hazırım mesajını vermişti..belki de bu maçta kendini ispatlayıp formayı da kapar...sergen hocayla hep 6 puanlık maçları kazandık ve inşallah sırada yine 6 puanlık bir gs maçı var..onu da alırsak tam yol ileri kupa diyorum ve hocaya takıma maşallah diyorum..son bir not: bu haftaki gs maçından itiabren sezon sonuna kadar ALLAH aşkına şu stadı doluralım..konya stadını ve seyircisini gördük, onların yarısıı kadar hevesli olsak bize yeter...[/B][/QUOTE] ayrıca bir ilave daha : sergen hoca geldi geleli hakemlerin de gıkı çıkamaz oldu anında fırçayı basıyor sergen yalçın..dobra adamsın ve yiğidolar da bunu sever hocam...[/B] |
Güzel oynadik ama Konya 'da kötü değildi şans bizden yanaydı tebrikler SS
|
Torku Konyaspor-Medicana Sivasspor Soyunma Odaları
Medicana Sivasspor teknik sorumlusu Sergen Yalçın, deplamanda Torku Konyaspor karşısında aldıkları 1-0 galibiyeti değerlendirirken oyunun tamamında kontrollü oynadıklarını belirtti. Torku Konyaspor-Medicana Sivasspor Soyunma Odaları Medicana Sivasspor teknik sorumlusu Sergen Yalçın, deplamanda Torku Konyaspor karşısında aldıkları 1-0 galibiyeti değerlendirirken oyunun tamamında kontrollü oynadıklarını belirtti. Birlik ve beraberlik anlamında inanılmaz mücadele verdiklerini de vurgulayan Sergen Yalçın, şöyle konuştu: "Gerçekten maçın zor geçeceğini biliyorduk. Bütün çalışmalarımızı ona göre yaptık. Rakibi çok iyi analiz ettik. Artılarını ve eksilerini iyi hesapladık. Oyunun tamamında çok kontrollü oynadık. Oyuncularım oyun disiplini hiçbir şekilde bozmadılar. Birlik ve beraberlik anlamında inanılmaz bir mücadele veriyoruz. Son 2 ayda yaklaşık 11 müsabaka oynadık. Kolay değil, hafta içi 120 dakikamız var. Yorgunuz doğal olarak. Sahada oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele gerçekten mükemmel. Nasıl kazanmamız gerektiğini biliyorduk. O şekilde oynadık ve müsabakayı 3 puanla kazandık. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra çok iyi müsabakalar oynarız, yolumuza devam ederiz. Ligin bitmesine daha çok uzun bir süre var. Daha çok erken konuşmak için. Önümüzde 14 maç var. Bu müsabakalarda çok daha iyi mücadele edip daha çok 3 puan kazanmak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız." TURU GEÇEBİLİRİZ Ziraat Türkiye Kupasında çeyrek finale yükseldikleri ve rakip olarak düşündükleri bir takım olup olmadığı sorulan Sergen Yalçın, şunları söyledi: "Kimin çıkacağı fark etmez. Tahminen bize eş değer bir rakip çıkacak. Turu geçebiliriz. Karşımıza çıkacak rakibin kim olacağını bilmiyorum ama kim çıkarsa çıksın onlarla rahat bir şekilde başa baş oynayacağız. İnşallah Ziraat Türkiye Kupası'nda da devam etmek istiyoruz. Ancak her zaman söylüyorum, önceliğimiz lig. Biz sıkıntılı bir süreçte takımı devraldık. Bir an evvel ligde pozisyonumuzu korumak ve üst sıralara çıkmak istiyoruz. Çünkü lig, her zaman önemli. Kupada da gidebilirsek yarı final, final artık bundan sonra hedef söylemeye gerek yok. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Tabiki final oynamak istiyoruz ama kolay değil." |
Sergen hocanın ilk galibiyet aldığı zamanlarda demiştim. Özellikle dışarda (deplasmanlarda) oynadığımız ve puan veya puanlarla döndüğümüz maçlarda kredi kazanmalıyız diye.. Şimdi çok güzel bir 3 kredi kazandık. Bu maçlada ikili averajı aldık cebimize koyduk... Maçı seyredemediğim için ahkam kesmek istemiyorum lakin hocamızın demecine kafayı takmış durumdayım. Bu haftayı geçtim. Çünkü GS ile oynayacağımız maçta stad dolu olacaktır illaki. Ama diğer haftalarda da dolması gerekiyor. Artık kupa sayesinde de Avrupa çemberine dahil olduk. Bu kümede kalma potasından çok çabuk sıyrılıp artık her iki kulvarıda önemsememiz gerekiyor.
Tüm takımımızı, Konya ya giden taraftarımızı canı gönülden kutluyorum. İnşallah Galatasaray maçından alnımızın akıyla ayrılırsak bu takımı kimse tutamaz... |
Efsane geri dönüyor sergen hocadan ALLAH RAZI olsun sivassporu çok degistirdi hep böyle devam ederiz inşallah başarılar sivasspor
|
Sivasspor yenmişse bize düğün bayram Allah razı olsun teknik ekipten ve bize bu mutluluğu yaşatan futbolculardan.deplasmanda akıllıca oynanan bu maçtan 3 puanla dönmek müthiş oldu.Sivassporda şu anlar itibari ile tek eksik taraftarların stada gelmeyişi.diğer önemli nokta sergen hocamız bize geldikten sonra hakemlerin bakış açıları değişti,bunun nedeni de hocamızın Tv yorumcusu olmasındandır diye düşünüyorum ! herkese sevgiler.Mutluyuz abi.ha bu arada konya deplasmanına giden taraftarlarımızın açtığı pankartta yazılı olan,''Sizi yalnız bırakacağımızı sandınız'' sloganı benide ağlatmadı değiil.Süpersiniz gururla bizi temsil ettiniz o stadta.
|
Ibrahim Öztürk bugün tüm tecrübesini sahaya yansitti diyebiliriz bence.
Pozisyona cok iyi ve hizli sekilde girdi ve adam eksiltmedi! Karsisindaki rakipini iyi takip etti cogu kez ve dedigim gibi pozisyonlarda kritik müdahelerde bulundu. Onun disida gözüme carpan birde Ibrahim , Da Costa gibi cok faüller yapmiyor nerdeyse defansta en cok faulleri da costa yapar ama ibrahim simdiye kadar bu özelligi ilede gözüme carpti |
Mehdi eger hep böyle 90 dakika oynarsa cok daha fazla verim alabiliriz ondan!
Ziya bugün bir kac dakikaligina iyidi ama onun disinda yine ayni. Ibrahim Akin en iyi macini cikarmadi ama yinede fena degildi ve asisti ile katki sagladi |
Konyaspor çok baskın görünmesine rağmen net pozisyonu azdı.
Akıllıca oynadık. İyi yoldayız. G.Saray'ı yeneceğimizi düşünüyorum. Konya stadı - taraftarı - ambiansı ile bir harika olmuş , tebrikler adamalara ... |
[QUOTE=DOGU_BEY;936674][B]
ayrıca bir ilave daha : sergen hoca geldi geleli hakemlerin de gıkı çıkamaz oldu anında fırçayı basıyor sergen yalçın..dobra adamsın ve yiğidolar da bunu sever hocam...[/B][/QUOTE] Yanilti icerisinde olmiyasin bu fikrinle.Nedense maclarimiza bizim aleyihimize karar vermeyen hakemler ataniyorda ondan. Ayrica Sergen Yalcin kartlarini güzel oynuyor dersen katilirim,hakemlere hitap tarzinda herhangi bir uygunsuzluk olursa onunda diger teknik direktörler gibi türbün cezasi alacagindan hic süphen olmasin... Sergen Yalcin onlara nasil hitap etmesi gerektigini cok iyi biliyor...Yani nereden baslayip,nerede bitirmesi gerektigini biliyor...Acikcasi hakem dilini cok iyi biliyor:). |
***Maçta göze çarpanlar :Takımız maça Sinan la başlayıp, şeso nun 2 devrede dahil edilmesi takıma daha yararlı olur düşüncesindeyim.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : Sergen hocanın oyuna mudahalesi her zamankinden gec oldu . oyuncu değişiklini gec yaptı her an skor daha farklı olabilrdi. Maçın en iyisi kimdi :ibrahim ÖZTÜRK defansa da güven verdi. Maçın en kötüsü kimdi : batuhan Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : resmen Konya yaya çalıştı ama takımız hakemi yenmiş oldu bu arada. __________________ |
Değerli Arkadaşlar
Öncelikle alınan üç puan için teknik ekibi ve futbolcuları kutluyorum. Şurası bir gerçek ki artık sahada korkan bir Sivasspor değil, korkulan bir Sivasspor var. Özgüveninin kazanan takımımız rahatlayacak, rakipleri ise strese girecek bundan böyle... Maçın sadece özetini seyrettiğim için fazla bir yorum yapma imkanım yok. Ancak pozisyonlara bakılırsa atanın kazanacağı bir maç olmuş ve atan biz olduğumuz için kanan da biz olmuşuz. Son üç maçta üç galibiyet alan futbolcularımız, Sergen Yalçın liderliğinde idmanlarda sıkı çalışmaya, maçlarda akıllı oynamaya ve özellikle de ileride yardımlaşmaya devam ederse, Galatasaray dahil oynayacağımız takımların son üç haftada oynadığımız takımların başına gelenlerin gelmesi hayal olmayacak... İnan, çalış, savaş, üç puan ve alkışlar artık senin Sivassporum... |
[B]Teknik Ekibi Ve Futbolcuları Tebrik Ederiz
Mehdi'nin Son Maçlardaki Patlaması Süper Oldu İnş. Sakatlık Filan Geçirmez.[/B] |
Maçta göze çarpanlar : [B]kadir[/B]in yokluğunda orta saha hakimiyetinin daha çok rakipte olması ve oyunun önemli bir kısmının yarı sahamızda geçmesinde etkendi
[B]Atıf[/B]a özel önlem aldıkları belli idi,rakip boş alan bırakmayınca atıf da istediği oyunu oynayamadı [B]Cicinho[/B] da sergen geldikten sonra eskisi kadar ileri çıkmıyor artık, asist kralligina tekrar ulaşması zor görünüyor(olsun takım için yaptığı mücadele her şeyden kiymetlidir) Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : Akıllı oynadık gerçekten, konyanın baskılı oynayacağı belliydi, ilk yirmi dk çok baskı yedik ama iyi savunma yaparak ve korcanın başarılı oyunu ile gol yemeden atlattık ve sonra oyunu dengeleyerek ilk yarıyı istediğimiz gibi bitirdik. Eğer carlosun sistemi ile bu ilk yarıyı oynasa idik ilk yarı emin olun 2-3 gol yerdik. Ikinci yarı ise ilk fırsatta golü bulduk ve rakibin de yorulmasını fırsat bilerek tehlikeli ataklar geliştirmeye devam ettik ancak atamadık, daha da önemlisi yemedik Maçın en iyisi kimdi : [B]Mehdi[/B] herkes gibi ben de değerini geç anladım mehdinin,toplu topsuz her yerde koşuyor, tekniğini ilk geldiği günden beri beğeniyorum,artık skora da direk etki ediyor yalnız biraz da fiziği olsa ikili mücadelelerde ayakta kalabilse daha faydalı olur [B]Korcan[/B] ilk yarıda konyanın çok baskılı oynadığı dakikalarda ve öne geçtikten bir kaç dakika sonra yüzde yüzlük iki topu kurtararak maçın kahramanlarından oldu [B]Ibrahim[/B] bu maçta ümitin oynamasını bekliyordum ama onu görünce hiç endişelenmedim, yaşına aldırmadan canla başla mücadele ediyor [B]Adem[/B] her zamanki gibi gösterişten uzak ama verimli oynuyor, topu bi o tarafa bi bu tarafa atarak rakibin dengesini bozuyor ve oyunu açarak takımını rahatlatıyor, tam bir profesyonellik abidesi Maçın en kötüsü kimdi : [B]Burhan[/B] diyorum başka bir şey demiyorum,tüm pozisyonlarda yerde kalıyor, pozisyonları öldürüyor,biraz kulağının çekilmesi lazım ,inanın kart cezalısı durumuna düşmesine hiç üzülmedim,artık musa sinan daha erken oyuna girmeli ve bazı maçlarda ilk 11e alınmalı [B]Batuhan[/B]bu maçta beklenenden uzak kaldı, eneramo form tutarsa formayı görmesi biraz zor olacak Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : maçın hakemi olduğunu öğrenince aklıma geçen yılki fb maçı geldi ve bana sürekli antipatik geliyordu o günden beri, pozisyonları avantaja çevirmesi oyunu güzelleştirdi, veremediği kartlar oldu, skora etkisi olmadı |
Maçın ilk 20-25. dak. sı hariç hepsini izledim..Sivasspor kazanma alışkanlığını bu hafta da sürdürdü...Mçata en çok göze çarpan oyuncular derseniz Korcan başta olmak üzere Da Costa,İbrahim ve Mehdi idi..Mehdi ye maşallah diyorum;aynı performansı diğer maçlarda da bekliyorum...Korcan bu yılki en iyi maçını oynadı,sivassporun galip gelmesinde en büyük pay Korcan'ın ne attığı golle MEHDİ NİN...Sergen Hoca elindeki malzemeyi iyi kullanıyorum..Allah nazarlardan saklasın,önümüzdeki maçlarda da devamını diliyorum..İbrahim Akın da Mehdi nin attığı golde yaptığı enfes asist maçı getirdi...Gelelim madalyonun diğer yüzüne;sivasspor bazı arkadaşların dediği gibi Lucescu futbulu oynuyor oynamasına da..Peki ya verilen pozisyonlar;İlk yarı 2 tane 2. yarı 2 tane olmak üzere 4 tane önemli pozisyonları var rakibin..Korcan eğer gününde olmasaydı sonuç nasıl olurdu bilemiyorum...Kimsenin ağzının tadını kaçırmak istemiyorum ama 3 büyüklerle oynanan maçlarda aynı pozisyonları verirsen bu takımlar Konya kadar cömert olmaz;adamı 3 lük 4 lük yaparlar...Dost acı söyler..Biz sadece Konya yı bu hafta yendik kredimizi artırdık;her maçı bu şekilde kazanırmıyız bunu da ilerleyen haftalarda görürüz...Sivassporun acil olarak Enaramo ya ihtiyacı var;Batuhan sadece idare ediyor;son maçlarda da çok formsuz...Utaka umarım g.s maçında sahada daha fazla kalır...İyi bir Utaka ya takımın ihtiyacı var...Atıf bu maçta çok sayıda top ezdi...Burhan çok iyi olmasa da elinden geleni yaptı...Cicinho yine aynı şekilde oynuyor...Haftaya çok zor bir maç oynayacağız umarım bu maçın hakemi adaletli bir maç yönetir...Bu maçta yenemiyorsan yenilmeyeceksin;puan puandır...Sivassporu tebrik ediyorum..Sıradaki gelsin...
|
Akıllı takım.Sivassporu bugün anlatacak tek kelime bu.Kondüsyonu kadar oynuyor.Geride genelde 5 kişi bırakıyor genelde.Bir de takımda Da Costa var.Bildiğin sigorta. Orta sahaya Melo benzeri ileriye Makulma gibi 2 adam alsaydık her maçı sıkıntısız geçerdik.Bir de en büyük özelliğimiz takım olmamız.Beraber oynuyorlar.Batuhan ne oynadı diyorum bugün mesela.Hemen hemen hiç.Ama görevini yaptı.Adem ne oynadı.Hiç ama görevini yaptı.İyi mi oynadık.Yok.Da Costa dışında extra futbol oynayan kimse yoktu.Ama herkes görevini yaptı.Bu akıllı oyunla extra işler yapan oyuncular da eklenirse her takımı yeneriz.Tebrikler Sergen.Tebrikler Sivasspor.
|
vallaha bişey diyemiyoruım artık. galip geliyoruz. iyi. takımın kendine güveni geldi. iyi yani.güzel. devam
|
TEBRIKLER,BIRAZDA OLSA KENDIMIZIE GELDIK ,DEVAMINI DILERIM.
|
[B]Şansal Büyüka [/B]" Sergen Yalçın geldi Sivas'ın havası değişti.
[B]Mustafa Denizli[/B] " Sergen takımın psikolojisini değiştirdi.Hafta içi kupada önemli bir iş yaptılar.Taraftarı Sergen'in destek çağrısına kulak vermeli Galatasaray maçında takımın yanında olmalı.Sivas bu grafikle devam eder görüntüsü var takım büyük ihtimalle yaşadığı zor günleri geride bırakıyor.Önüne umutla bakan bir görüntüsü var.Ligin en iyi takım savunmasını yapan 2-3 ekibinden biri oldu Sivasspor.. [B]Tümer Metin [/B]" Sergen'in elinde sihirli değnek yok.Takıma iyi oyuncular olduğunu hatırlattı.Fert fert bazı oyuncuların grafiğide yükseliyor.Mehdi, Aatif, Utka gibi.Sivas'ın iyi kadrosu vardı.Bulundukları kötü konumu hak etmiyorlardı. [I]Maraton / Lig tv[/I] |
[B]Önceden tek tek değerlendirdiğim yazılarım artık sona erdi sanırım çünkü savunmasıyla, hücumuyla tam bir [COLOR="Red"]TAKIM[/COLOR] olduk.
[/B] +++Sergen hocadan sonra performansında yükseliş olmayan iki isim : Ziya ve Burhan bunu da belirtmekte fayda var. |
[QUOTE=babapiton;936751][B]Önceden tek tek değerlendirdiğim yazılarım artık sona erdi sanırım çünkü savunmasıyla, hücumuyla tam bir [COLOR="Red"]TAKIM[/COLOR] olduk.
[/B] +++Sergen hocadan sonra performansında yükseliş olmayan iki isim : Ziya ve Burhan bunu da belirtmekte fayda var.[/QUOTE] Yav piton bizi alıştırdın tek tek oyuncu değerlendirmesinde Az önce bir heyecanla açtım sayfayı bi baktım ana! Hiç bir şey yok Bizi resmen pazara gönderdin şimdi :) |
[QUOTE=sivaslıadem;936753]Yav piton bizi alıştırdın tek tek oyuncu değerlendirmesinde
Az önce bir heyecanla açtım sayfayı bi baktım ana! Hiç bir şey yok Bizi resmen pazara gönderdin şimdi :)[/QUOTE] Gs'yi yenersek söz :) |
Adem koçaka ayrı bı parantez açmak gerekıyor, benim kanaatimde maçin Yıldız'ı
|
Emeği geçen herkese teşekkürler.
buruk ve üzüntülü günlerin yerini sevinç ve mutluluk aldı. Bunları bize yaşatanlarada ALLAH güç kuvvet versin. Böyle Devam et YİĞİDOM. |
Süperiz. Başka söze gerek yok
|
takım olarak yine çok iyi bir mücadele izledik iyi kapandık mükemmel bir galibiyet oldu.Stoperlerimiz her topa vurdular çokta bi şey söylemeye gerek yok bugünlerin tadını çıkarmak lazım...
|
Konyanın yeni stadı merkeze epeyce uzak 40 dakika belediye otobüsüyle yolculuktan sonra maçın 15.dakikasında tribündeydik.Adem ve Da Costa başta olmak üzere çok iyiydik.Korcan skoru tutmamızda büyük rol oynadı.Maçın sonunda NALÇACILAR grubu ile epey seviştik.:D Biz yeşil diyoruz onlar beyaz diyor.Onlar kırmızı diyor biz beyaz yani adamlardaki hoşgörü bizde yok,eğer biz yenilseydik aynı şeyi biz yapar mıydık ,soru işareti.
|
Akıllı oynadık vesselam
Her zaman deli gibi saldırmanın anlamı yok Takımdaki en büyük değişikliklerden biride bu oldu Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyor ise ona göre oynadık. |
Bazan taraftar takım için negatif baskı unsuru olabiliyor Konyaspor taraftarı çok etkili ama bu takıma olumsuz yansıdı bir türlü organize olamadılar.Hep acele ataklar ve panikle doldur boşalt yapdılar o da bizim hava toplarında etkili Costa ve İbrahim sayesinde boşa çıktı.Kenarları hiç kullanmadılar,göbekte de bizim akıllı oyunumuz netice almamızı sağladı.
|
Bir de başka bir maç değerlendirelim:Bursaspor aleyhine 90 artıda verilen penaltı.Anadolu takımları bu ligde maalesef dolgu malzemesi işlevi görüyor,bunu o penaltı çok güzel açıklıyor.Ligin şampiyonluk mücadelesi 3 takım arasında geçsin diye itinayla penaltılar veriliyor.Fenere verilen,Beşiktaşa verilen ve belki bugün GS a verilecek olan penaltılar.
|
3 Puan bizi çok rahatlattı ancak bu maçta diğer maçlara göre çok pozisyon verdik konyanın ileri hattı son vuruşlarda biraz etkili olsa çok büyük sıkıntı çekerdik. forvet hattında sıkıntılıydık eneramo umarın kısa sürede döner.
Maçın genelne baktığımızda konya üstündü ancak 40-50 dk arası gol için bastırdık ve golü bulduktan sonra çekildik baskıyı azaltmadan 2 yi bulmamız lazımdı. Nihayetinde 3 puanı aldık sergen hocayı tebrik etmek lazım.. |
[QUOTE=Ferhat06;936773]Konyanın yeni stadı merkeze epeyce uzak 40 dakika belediye otobüsüyle yolculuktan sonra maçın 15.dakikasında tribündeydik.Adem ve Da Costa başta olmak üzere çok iyiydik.Korcan skoru tutmamızda büyük rol oynadı.Maçın sonunda NALÇACILAR grubu ile epey seviştik.:D Biz yeşil diyoruz onlar beyaz diyor.Onlar kırmızı diyor biz beyaz yani adamlardaki hoşgörü bizde yok,eğer biz yenilseydik aynı şeyi biz yapar mıydık ,soru işareti.[/QUOTE]
Abi adamlarin stadı süper ama, maşallah taraftarda taraftar hayran kaldım. |
Uzun bir aradan sonra tribünden izleme imkanı bulduğum maç, bizi mutlu mesut evimize gönderdi...
Tribünden izlediğimiz için olana bitene ekran karşısındaki kadar hakim olamıyoruz. İlginç olan ise şu idi ki, Sergen Hoca her duruma göre enteresan garip planlar yapıp uyguluyor. Mesela TV'den fark edilmemiş olabilir ama Utaka bir ara sol bek oynadı ve Da Costa, İbrahim Öztürk ve Ziya 3'lü stoper oynadılar. Yani Sergen'in kafasında net çizgiler yok, o an o durum neyi gerektiriyorsa onu oynatıyor. Kupa maçında Musa Sinan'ı sağ bek oynatması örneğinde de görülebileceği gibi bunu yaparken de futbolcuların mevkilerine çok bağlı kalmıyor. Ve böylece bence müthiş bir iş çıkarıyor. Konya'nın stadına hayran kalmamak elde değil, sanki Avrupa'da bir stada gitmişiz gibiydi. Taraftarı da oldukça ateşli, takımlarına uzun süreler boyunca toplu şekilde destek verdiler. Maç sonunda da karşılıklı birbirimizi alkışladık, küfür falan da pek olmadı. Hatta bir ara biz "Yeşiiiil" diye bağırdık, onlar "Beyaaaz" diye karşılık verdi, sonra onlar "Kırmızıııı" diye bağırdı, biz "Beyaaaz" diye karşılık verdik falan. Maçın sonunda atkıları değiştirdik. Velhasıl oldukça dostane bir atmosfer oluştu. Önümüze gelenle düşmanlık kurmak yerine Anadolu kulüpleri ile bu şekilde bir dostluk kurabilsek keşke. Bence önümüzdeki yıllarda Passolig nedeniyle stada girişi engellenen müptezellerin yokluğu böyle bir ortam oluşmasına ön ayak olabilir. Sergen Hoca'nın taraftar isyanı da çok haklı, zira orada o gürültüde, o taraftarın önünde bizim futbolculara acayip bir baskı oluştu. Ben 4 Eylül'de 2009 senesinden falan itibaren öyle bir baskı oluşturabildiğimizi hatırlamıyorum. Dün ikinci yarı başlayınca gol atan taraf biz değil de Konya olsa stad kimbilir nasıl bir havaya bürünecekti. Golü atmamıza rağmen taraftar desteği tam olarak bitmedi. Sadece artık son 5 dakikaya falan gelince kendi yönetimlerini eleştiren tezahüratlar yaptılar, yani yine suskunluk olmadı. Yabancı futbolcularımız adamlar hala tezahürat yapıyor sanmış bile olabilir. 3 puan bizim için mükemmel oldu, 11 maç 9 galibiyet 1 beraberlik ortalamasını da aklınızda tutun, bir daha bakalım böyle bir istatistik ne zaman yakalarız. Sergen Hoca sene sonunda bir yere gitmez de sezon arasını ve yeni sezon transfer dönemini istediği şekilde geçirebilirse mükemmel işler çıkarabiliriz. Ama sanki Sergen Hoca bizi bu durumdan kurtarıp gidecek gibi bir algı oluşmaya başladı. Bunu zamanla göreceğiz. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 05:43. |