SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Süperlig (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Diyarbakırspor kümeye düşüyor (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=28792)

yigidozan 14.03.2010 22:39

Cevap: Diyar %99 düştü

[QUOTE=ahmetbaba;616883]federasyon gereğini yapacaktır. ligde kaldık yaşasın[/QUOTE]

off öldüm gülmekten:D:D aynen böyle düşünüyorum bende. umarım düşürürler

bgürsoy 14.03.2010 22:42

[QUOTE=yigidozan;617252]off öldüm gülmekten:D:D aynen böyle düşünüyorum bende. umarım düşürürler[/QUOTE]

Kardeş bildiğim kadarıyla sen Diyarbakır'da okuyan bir öğrencisin.. Sana göre Diyarbakır ligden düşürülürse ilk baskını nereye yaparlar :D

sinyor 14.03.2010 22:42

Cevap: Diyarbakırspor kümeye düşüyor

Aslında çözüm o kadar basit ama çözülmüyor.
Gecenlerde gazetede okudum ingilterede olmus 3.ligde.swindon tkaımıydı sanırım.
mac esnasında taraftar sadece sahaya inmiş aşırı heyecanlanıp.Taraftara 3 yıl stada girmeme ve mac günleri 100 metre stada yaklasmama cezasıyla birlikte mac günleri mac öncesi 3 saat mactan sonra 9 saat stadın yanına yaklastırmama cezasıyla para cezası verilmiş.
BİZİM TÜRKİYEDE ŞÖYLE YAPILSA :
sahaya atlayana 5 milyar para cezası ve 1 sene stadlara girememe cezası verilse acaba kim sahaya atlayabilir?

Diyarbakırsporlulara da acayip prim tanınıyor. Her gittikleri yerde polisler onları cok serbest bırakmak zorunda kalıyorlar.hiç karısamıyorlar.müdahale etseler suc etmeseler suc. O yüzden diyarbakırlılarda cok rahatlar.

Büyük ceza verilmeli tabi kulübede taraftarlara da

sinyor 14.03.2010 22:45

[QUOTE=bgürsoy;617253]Kardeş bildiğim kadarıyla sen Diyarbakır'da okuyan bir öğrencisin.. Sana göre Diyarbakır ligden düşürülürse ilk baskını nereye yaparlar :D[/QUOTE]

Kardeş ne baskını abartıyorlar. Keske bursalılar 2 otobüs gideydi diyarbakıra. bak bakalım 2 otobüsle nasıl diyarbakırı istila ediyorlardı.
Kavgaya karsıyım ama hak edene hak ettigini vereceksin.
Diyarbakırspğorun maclarını izle stadta dolu g.saray bjk fener forması ve cogu taraftarı da 15-16 yaslarını gecmiyor.coluk cocuk hepsi.

Acılımdı kürt meselesi falan filan derken spora siyaseti karıstırdılar ve adamları zaten ayrıcalıklı yaptılar. Nere gitseler basbakan gibi korunuyorlar.

Sahaya atlayanlara ver 5'er milyar para cezası bak bakalım bundan sonra stadta bişey yapabi,liyorlarmı

sinyor 14.03.2010 22:46

Diyarbakırsporda ligden düşürülür.
Denizlisporu da hükmen küme düşürsünlerde rahatlayalım yoksa böyle diken üstünde günler gecmiyor

yigidozan 14.03.2010 22:47

[QUOTE=bgürsoy;617253]Kardeş bildiğim kadarıyla sen Diyarbakır'da okuyan bir öğrencisin.. Sana göre Diyarbakır ligden düşürülürse ilk baskını nereye yaparlar :D[/QUOTE]

aynen kardeş diyarbakırdayım. kendi klüp binalarını basıp kendi takım otobüslerini yakarlar büyük ihtimalle. öyle bi taraftar ki zira yaktılar kendi takımlarını :confused:

sinyor 14.03.2010 22:49

[QUOTE=yigidozan;617261]aynen kardeş diyarbakırdayım. kendi klüp binalarını basıp kendi takım otobüslerini yakarlar büyük ihtimalle. öyle bi taraftar ki zira yaktılar kendi takımlarını :confused:[/QUOTE]

yok daha neler kardeşim hiç bişey yapamazlar hepsi coluk cocuk
bir kere öyle bir korkuları olsa futbolcular cıkıp sahada ne olursa olsun kazanırlar :)

saddamın ogulları uday ve qusay ırak milli tkaımı yenildiginde soyunma odasında futbolcuları dövermiş sonraki hafta ırak kazanırmıs :) diyarbakır ateş olsa bi lokma yer yakmaz bile

hanifi_2005 14.03.2010 22:51

Ne hallare düştük hiç düşündünüzmü arkadaşlar artık kendi takımımızı bıraktık diyarbakırsporu konuşuyoruz diyarbakır ceza alacak bizler ligde kalacagız bu bizlere yakışıyormu bu şanlı sivasspora yakışıyormu bizi bu duruma düşürenlerin hiç vicdanı sızlıyormu.ama ben inanıyorumki SİVASSPOR ligde kalacak sizlerin içi rahat olsun çünkü bu takım bu lige yakışıyor....

yigidozan 14.03.2010 22:53

[QUOTE=sinyor;617263]yok daha neler kardeşim hiç bişey yapamazlar hepsi coluk cocuk
bir kere öyle bir korkuları olsa futbolcular cıkıp sahada ne olursa olsun kazanırlar :)

saddamın ogulları uday ve qusay ırak milli tkaımı yenildiginde soyunma odasında futbolcuları dövermiş sonraki hafta ırak kazanırmıs :) diyarbakır ateş olsa bi lokma yer yakmaz bile[/QUOTE]

biraz mecaz anlamda söylemiştim klüp basma ve otobüs yakma olayını:D

bgürsoy 14.03.2010 22:58

[QUOTE=hanifi_2005;617265]Ne hallare düştük hiç düşündünüzmü arkadaşlar artık kendi takımımızı bıraktık diyarbakırsporu konuşuyoruz diyarbakır ceza alacak bizler ligde kalacagız bu bizlere yakışıyormu bu şanlı sivasspora yakışıyormu bizi bu duruma düşürenlerin hiç vicdanı sızlıyormu.ama ben inanıyorumki SİVASSPOR ligde kalacak sizlerin içi rahat olsun çünkü bu takım bu lige yakışıyor....[/QUOTE]

Abicim haklısın sivas şehri ve sivasspor bu lige yakışıyor.. ancak bu takımdaki oyuncular yakışmıyor...Sivas ligden düşse kim alır bunları bilmiyorum.. Nelerine güveniyorlar onu da anlamıyorum.. Sivastan başka bir Anadolu takımında ... oynarlar

myway 14.03.2010 22:59

[B]federasyon bir sezonda 2 takımı küme düşürmeyi kurallar öyle dese de göze alamaz kendini kurtarma adına..

ibb maçı kaldıgı yerden devam eder bursa macı 3-0 tescil edilir.. ayrıca diyarbakırspora ekstra para cezaları ve puan silme cezaları gelebilir.. diyarbakır bu sartlarda kümede zaten zor kalır ama imkansız değil ! ortada puan alamayan sivas ankaragucu manisa denizli gibi takımlar varken...

naklen yayın ıhalesiyle kalite arttı denilen ligimizde yaşananlar tam bir fiyasko..[/B]

yigido yakup 14.03.2010 23:22

biz böyle seyler söylüyoruz ama federasyon ve medya bazi yalakalar ibb macini 1-0 tescil edilir bursa macida hükmen olarak tescillenir bu sayede diyarbakir ligden ihrac edilmemis olur diyorlar.
yani bizi gene iskenceli maclar bizi bekliyor insalllah lehimize kararlar cikar.

50sekiz 14.03.2010 23:55

bence bundan sonra bu kural degistirilmeli.
cünkü taraftarlarin yaptigi suc kulube yüklenemez.
en fazla para cezasi verilmeli butür olaylarda.

[B]VARSAYIM[/B]: bakin size örnek vereyim: diyelim ki ligin bitmesine 5-6 hafta kaldi. denizlispor 15 puan geride küme düsmesi ise neredeyse garanti.
denizlispordan birileri 10-20 adam tutuyor ve sivasspor maclarina yolluyorlar.
gelen kisiler sivasspor taraftariymis gibi görünüp sahaya daliyorlar...

al sana hükmen kaybetme...
aradan 2 hafta geciyor ayni kisiler yine ayni olayi yapiyor...
sivas hükmen küme düsüyor!!!

ben bundan sonra bu kuralin degismesi gerektigini düsünüyorum.
cünkü seyircinin/taraftarin cikarttigi olaylardan kulüp ya da futbolcular sorumlu degil. güvenlik sorumludur!!!
kulübe en fazla para cezasi verilmeli, saha kapatma cezasi verilmeli vs. ama su hükmen düsürme ve puan silme olayi bence cok sacma!

tekdoktirin 15.03.2010 00:08

BU FEDEROSYON MUYOPACAK YANİ KÜMEYE YOLLAYACAK KOMİK

KIZILCAN 15.03.2010 00:13

Bu hükümet malum çevrelere kürt açılımıyla şirin görünmeye çalışmışken Diyarbakırın düşmesine seyirci kalmazlar.Ah Sivas ah,adam gibi oynasan da kimin ne yaptığına bakmadan paşa paşa yolumuzda ilerlesek!

karşıyakalı 15.03.2010 00:34

kanunda öyle ama istanbul maçını hükmen yenik saymayacaklar.maç kaldıgı yerden devam edecek.son gelen haber böyle

levent87 15.03.2010 01:56

i.b.b d.bakır maçı 1-0 tescil edilir d.bakır kalkıp geri gelmez istnbul'a maç yapmaya federasyon 1-0 tescil eder maçı

tekdoktiri 15.03.2010 02:01

bu hükümet mi yaptıracak komik olur adamlar baskı yapı yor federesyona bence yani kükümet malesef öyle açılımyaptıkya o işte yazık

sibur 15.03.2010 02:05

bazıları dıyar baire dusurulsun ıstıyor ewet dusmeli ama bu sıvası dusmekten kurtaramayacak denizli yerine sıvas düşecek...maalesef

Salim58 15.03.2010 10:42

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=17846&token=18728][img]http://resimzade.com/Show.html?i=17846&token=18728[/img][/url]

[B]Turkcell Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren ve son oynadığı iki maçı da yarıda kalan Diyarbakırspor'da Başkan Çetin Sümer, "Düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil." dedi. [/B]

Önce Bursaspor, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları yarıda kalınca Diyarbakırspor'un küme düşüp düşmeme konusu gündeme geldi. TFF Futbol Müsabaka Talimatlarına göre 2 kez hükmen mağlubiyetle karşı karşıya kalınması durumunda bir alt kümeye düşürülmesi söz konusu olan Diyarbakırspor'da başkan Çetin Sümer, 'Htspor.com'a adeta içini döktü. Sümer, tele-röportajda, dikkat çeken söylemlerde bulundu.

"Bu iş tamamıyla siyasi bir olaya döndü" diyen Sümer, Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarının hükmen mağlubiyetle tescillenmesi durumunda talimatlar gereği takımın küme düşürüleceğini hatırlatmamız üzerine, "Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş." dedi.

Yaşananları kabul etmesinin mümkün olmadığını da belirten Sümer, ''Küme düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil, İnanın yorulduk artık, yoktan var ettik bu takımı. Bursaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'nda iki tane sağlam adamı var. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz, onlar gibi göçmen değiliz. Ulusal basında bas bas bağırdık ama. Olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur ve ihanettir'' diye konuşurken, açıklamalarının detayları şöyle;

[B]ARTIK İÇİMİZDE DUYGU KALMADI [/B]

- Diyarbakırspor'un ekonomik anlamda nasıl zorluklar içerisinde Süper Lig'e yükseldiğini, sezon başında yaşanan maddi zorluklara rağmen bir anlamda nasıl vardan yok edilen bir takım oluşturulduğunu hep gözlemledik. Böyle bir durumda Diyarbakırspor Başkanı olarak nasıl duygular içerisindesiniz?

Artık içimizde duygu kalmadı ki. Biz ülkemizin bütünlüğü için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik lakin artık buna karanlık güçler mi diyelim, bizi istemeyenler mi diyelim, Bursa'dan beri bir Hadise var. Aldı başını gidiyor yani. Artık bu iş spor işinden çıktı. Tamamıyla siyasi bir olaya döndü.

[B]- İstanbul Büyükşehir Belediye maçında sahaya giren kişiler hakkında ne diyorsunuz? [/B]

Hiçbir şekilde benim taraftarım bunu yapmaz. Benim taraftarım Denizli'yi, Sivas'ı alkışladı. Bunu Türkiye'deki hassas insanlar görüyor, yazıyor, biliyor. İnsanlar bunu hissediyor. İnanın yorulduk artık biz. Yönetici arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze kattık. Yoktan var ettik bu takımı. Ama ne hikmetse bazı çevrelerde bazı illerde maalesef sıkıntı yaşadık. inanın konuşamıyorum. O kadar rahatsızım.

- Yorulduk artık dediniz. Yorulduk derken bundan sonra içinizden ne yapmak geçiyor?

Biz Türk futboluna yakışır bir takım olma için emin adımlarla ilerlediğimizi zannediyorduk. Biliyorsunuz 15 gün önce Tekvando Gençlik Olimpiyatları'nda Diyarbakırspor'un milli sporcusu Ozan Berken Bindak, dünya şampiyonu oldu. Ülkemize bu şekil faydalı yararlı insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir bayan voleybol takımımız var 1. lig için play-off'u garantiledi. Futbolda da aynı güzellikleri sunmak istedik. Ama önümüze her gün bir problem çıktı. Her gün Diyarbakır olayı.

İnanın şiddet yanlısı olarak anılmaktan ki o görüşte olmadığımızı siz de biliyorsunuz, bütün Türkiye biliyor, ama yordular bizi. Şunu da belirtmek ihtiyacını duyuyorum? Bursa'da yaşadıklarımızı Türkiye'ye kamuoyuna iyi anlatabilseydik, kendimizi ifade edebilseydik veya Bursa cezalandırılsaydı, bu gün bunlar yaşanmayacaktı. Bizim orada 23 tane taraftarımız yaralandı. Bayrağımız indi. Herkes bize ikinci sınıf insan muamelesi gözüyle baktı. Maalesef bunu içim yanarak söylüyorum. Bursa'nın otobüsüne bir taş girdi. Adamlar bu işin hakkını verdiler, bizi bir taraftan barbar, şiddet yanlısı insanlar olarak lanse ettikler, kendilerini de Türkiye'nin gülü. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz. Onlar gibi göçmen de değiliz. Bu ülkenin gerçek sahipleriyiz.

[B]"İÇİM ACIYOR İNANIN" [/B]

Benim içim acıyor inanın. Bursaspor'un federasyonda da 2 tane sağlam adamı var zaten. Bizim lobimiz yok. Biz kendi mücadelemizi onurlu bir şekilde sergiledik. Biz bu manada yalnız bırakıldık. Ama ben yine de bir Türk vatandaşı olarak ülkemim bütünlüğü için o gün İbrahim Yazıcı ile el sıkıştım. Bundan dolayı da hiç pişman değilim. Çünkü federasyon başkanımızın ricası vardı. Ama sonucunda gene cezalandırılan ben oldum. Yönetici arkadaşlarım, teknik heyetim oldu. Para cezası aldık. Şunu ifade edemedik.

Ulusal basında bas bas bağırdık ama bir türlü yerine oturtamadık. Polis kaskıyla poz verdiler. Polis gidiyor, otobüsün içinde, o fotoğrafı hatıra olarak çeken insanlar futbolcuları kaskla getirdiler görürdüler diyorlar. Bunlar çok yanlış şeyler. İşte bugün önüne geçemeyeceğimiz olaylara sebebiyet verdi. Yani biz futbolu katlettik başka hiçbir şey yapmadık, böyle yorumlanıyor. Bakın biz derken bir Türk insanı olarak söylüyorum. Bu olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur. Bu Diyarbakır'a yapılan bir ihanettir. Çünkü benim taraftarım, benim seyirci portföyüm bu değildir. Benim seyircim mağlubiyette bile alkışlayan bir seyircidir.

- İstanbul Büyükşehir Belediye maçında böyle olaylar olabileceğine dair bir duyum bir ihbar aldınız mı?

Devlet değilim ki. Devletin istihbarat birimleri var, emniyet güçleri var. Bunu ancak devlet sağlar, ben sağlayamam. Eğer Diyarbakırspor taraftarını götürüp maraton tribününde oturtuyorsan, misafir seyirci tribününde oturtmuyorsan, doğru mu? Bununla ilgili emniyet alamıyorsan. Bu benim suçum değil ki.

- Sizin İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşması için bir taraftar organizasyonunuz oldu mu?

Hayır hayır. Hiçbir şekilde benim yönetimim ilk günden bugüne kadar hiçbir dış sahaya seyirci götürmemiştir ve götürmeyecektir. Ben bu konuda çok hassasım. Kendi imkanıyla gelen vatandaşımız veya orada yaşayan vatandaşımız gelir maçını seyreder, efendice çeker gider.

[B]"KÜME DÜŞÜRSELER DE DÜŞÜRMESELER DE UMURUMDA DEĞİL"[/B]

- Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediye maçlarınız hükmen mağlubiyetle tescillenirse, talimatlar açık ve net olarak küme düşürülür diyor.

Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş. Federasyon bu konuda bence hassas ve adil bir şekilde karar vereceğine inanıyorum.

[B]- Umurumda değil derken neyi kasettiniz?[/B]

Yani ben bu kadar mücadele vereceğim. Bunu duyarlı tüm Türk toplumu görecek. Federasyon da bununla ilgili yanlış karar verecek. Sanmıyorum. Yani o manada söyledim. Çünkü federasyon gerçekten bu olayın sportif olmadığını biliyor. Bununla ilgili gerekli yerlerinde açıklama yapacağına inanıyorum. Bu olay sportif değil tamamıyla siyasi bir olaydır.

- Bu olaylardan sonra federasyon başkanıyla bir görüşmeniz oldu mu?

Yok salı günü görüşeceğiz. Gerekte yok, ben de aramıyorum. Orada gözlemcileri var, temsilcileri var. Bizim müdahale etmemiz kulüp başkanı olarak yanlış olur.

(CİHAN)

myway 15.03.2010 10:57

diyarbakırın bu durumda ligden düşürülmesini düşünmek çok mantıksız! şimdi düşünün ki 50 tane diyarbakırlı yada 50 tane manisalı sivasa geliyor 2 maç üst üste sahaya atlıyolar ve oyuncuları kovalıyorlar.. hakem de 2 maçı da tatil ediyor. ne olacak yani bu durumda sivasspor küme mi düşsün?

diyarbakırı ötekilleştirmeye çalışan insanların ??? yaptıkları bir oyun bu bunu görmemek imkansız.. diyarbakıra hiç gitmeyenler uzaktan diyarbakırı yargılıyorlar.. diyarbakır da senin şehrin gibi güzel bi şehir.. gidin merkezine vay be ben nerdeyim burası diyarbakır mı diyeceksiniz..

ama her yerde olabileceği gibi diyarbakırda da bazı başıbozuklar var ha bunların sayısı orada biraz fazla ama bu olayların yükünü tüm diyarbakıra yada diyarbakırspor a yıkamayız.

organize işler bunlar.. hangi taraftarın maça gelip gelmeyeceğine diyarbakırspor klub başkanı karar veremez karışamaz ki üstelik bir de deplasmandasın.. e şimdi kendinizi diyarbakıspor başkanı yerine koyun şu durumda ne kadar çaresizsiniz değil mi?

bu maçta hakemin büyük hatası var.. neymiş efendim soyunma odasına girdikten sonra bir daha çıkmazmış! yok öyle hocam girersin soyunma odasına 15 dakka sonra kafanı o gömdüğün yerden çıkarır bir bakarsın ortalık sakinleşmişse maça kaldıgın yerden devam edersin. varmı öyle hemen maç tatil etmek? amatör küme maçı oylanmıyor orda 400 milyon dolarlık yayın ihalesi yapılmış ligin maçı oynanıyor !

diyarbakırspor u küme düşürmek şehri ötekileştirmeye çalışanların oyununa gelmektir..bursa maçını 3-0 tescil edersin belediye maçını 1-0 tescil edersin yada kaldıgı yerden oynatırsın ama bu kadar da ucuz olamaz ligden düşürme..

yukarda da dediğim gibi herhangi bi takımın taraftarı herhangi bir şehiri gidip karıştırır ve taraftarlar bakar ki hımm demek biz istesek bir takımı küme düşürebiliyoruz der ve bu karar emsal niteliğinde olacağı için olayların da önünü alamazsınız lig karakolda biter.!!

şahsi fikrim bursa 3-0 belediye 1-0 tescil edilmeli ve diyarbakırspor madem rahatsız taraftarından sezon sonuna kadar maçlarını seyircisiz oynasın ve deplasmanda dahi diyarbakırspor taraftarına yer ayrılmasın.. diyarbakırda kombine sahibi vatandaş da varsa paraları iade edilsin! önümüzdeki sezon için de hem tff hem diyarbakır yönetimi bu olayların önünü kesecek yaptırımlar hazırlasın..

engin78 15.03.2010 11:41

kimin ne olduğu belli.adamların yapısı düşüncesi gün gibi aşikar.lafı fazla uzatmaya gerek yok.futbol oyun kurallarında 2 maç hükmen değil bir takımın bir sezonda 2 maçı tamamlanamazsa o takım küme düşürülür deniliyor.bu durumda d.bakır küme düştü.hakettiler zorla bizi düşürün diyorlar.ellerinden geleni yapıyorlar devler herşeyi seferber etti ama bunlar hala başka arayışlardalar.

calipso 15.03.2010 12:25

[QUOTE=sinyor;617249]ya böyle cahil taraftarlarımızı gördükçe utanıyorum
yahu bunu nasıl söylersin
mac tekrarlanırmıs. Nasıl tekrarlansın hakem hatasından mı ibb nin hatasından mı oldu ki?
yahu bu kadar sacma yorumda yapamyalım lütfen.[/QUOTE]

cehaletten bahsedeceksek, senin yaşın kadar benim okumuşluğum var..ilk önce edebini bil cevap yazacaksan bin düşün bir yaz.. sonrada tff nin güvenlikle ilgili 20. maddesini oku.

oguzhan_1616 15.03.2010 12:47

Trabzon'da 2007-2008'de İlk maçta taraftarlar sahaya girmişti 3-0 Hükmen almıştık.. Bi daha böyle bir olay yapsalardı sezon icinde Ligden düserlermis ne güzel Olurdu :D:D:D heheheh

noname87 15.03.2010 13:08

Kurallar açık talimatlar belli Sivasta olsa Galatasaray Beşiktaş Fenerde olsa küme düşürülmeli eğer ceza vermezlerse daha büyük olaylar çıkacak önlem falan işlemez provakasyon olduğunu falan sanmıyorum Tum golü 87de attı yenilgiyi sindiremediler sırf olay çıkartmaya gelseler o zamana kadar beklemezlerdi

svsli585858 15.03.2010 13:15

[FONT="Comic Sans MS"][B]valla arkadaşlar ne yaparlarsa yapsınlar bu futbolla biz süper ligde kalmayı hiç haketmiyoruz bu sene ligde kalırsak tamamen şansımızın yardımıyla kalırız Allah yardımcımız olsun ne diyim[/B][/FONT]

yiğidom1982 15.03.2010 13:22

selam sivaslı bir genç olarak dicle ünüversitesinde diyarbakırda okuyorum yıllardaı diyarbakırdayım abimin de dediği gibi gerçekten diyarbakıra hayranım çok mukemmel bir şehir ama sporda oyyle şeyler oluyorki diyarbakır şehrini bile yıpratıyor açıkçası bunu demek istıyorum forum yazılanları herşeyi okudum bir çok arkadşımız diyarbakırı ursa maçında haksız buluyor ama oyle değil bursada çıkan olaylar tetkledi iki kez diyarın bayrağı yakılıp daha 11 yaşında 4 çocuğun toplam 23 kişinin başınaı kırıp kanlar içinde kaldu diyar taraftarı bursada sivaslı olarak forumda bunu demek isiyorum yok diyar yok bursa maçında diyar boyle oldu adamlar tribunde sivası çağırdılar sivassporumuzu alkışladılar denizliyi alkışladılar sorun bir kendinize neden boyle oldu bu diyar takımı inanıyom sivassporum ve diyar ligde kalırsa bu iki takımda kanka olur bir ben sivaslı öğrenci değilm çok sivas öğrenci arkadaşlarımda var net bir şekilde diyom diyarbakırda nereye gitsek gidelim sivaslıyız diyoz geliyorlar sohbet ediyorlar misavir ververler y<ni ama sakın diyarbakırda okuyan bir bursalı varsa demesin bursalıyım aman buna dikkat etsinler sadece

Salim58 15.03.2010 13:23

[B]İstanbul Valiside hakemi suçluyor.

gerekli önlemimizi aldık hakem tekrar maçı başlatmamakla hata yaptı diyor.

daha neler diyecekler bekleyelim...[/B]

yiğidom1982 15.03.2010 13:26

ben sivaslı öğrenci değilm çok sivas öğrenci arkadaşlarımda var net bir şekilde diyom diyarbakırda nereye gitsek gidelim sivaslıyız diyoz geliyorlar sohbet ediyorlar misavir ververler y<ni ama sakın diyarbakırda okuyan bir bursalı varsa demesin bursalıyım aman buna dikkat etsinler sadece

bu kısmıda diyarbakırlı arkadaşım murat yazdı illede belirt dedi bana abi murat diyo ki diyar düşsünde aman sivas duşmesin dıyo e ne diyosuzn

erkam 15.03.2010 13:51

Arkadaşlar,son iki haftada yaşanan olaylar inanıyorumki bütün futbol severleri üzmüştür. gerçek taraftar bunu yaparmı?D.bakırspor İst bld maçın özetlerini izleyenler, D.bakırsporun 85. dk verilmeyen penaltısı ve İst. gölünde ortada faul yokken verilen serbest vuruştan gelen gol.pravakatörlermi diyelim beyinsiz taraftarlarmı diyelim olaylara sebeb olmuştur.Tabiki hakem hataları olaylar için mazeret olamaz.beni üzen çok zor şartlarda bu takımı vareden yönetim ve futbolcuların emeğidir.normal şartlarda bu takım rahat ligde kalırdı.hoşça kalın

merekum 15.03.2010 14:01

Dün akşam ki Telelig programında Kerem Öncel efendi gene döktürdü....

Sayın Öncel e göre diyarbakır a haksızlık yapılıyormuş...
Belediye maçında yeterli önlem alınmamış mış... Belediyeli oyuncuların kovalandığı görüntüleri verilirken bile abartıldığını düşünüyor...

Sayın Öncel bu görüntüler Sivas da yaşansaydı düşünceleriniz değişecek miydi?

Öte yandan Zeki Çol ısrarla Madde 20 deki açık kuralı okumaya devam ederken bile Öncel efendi acaba başka bir yol bulanamaz mı diyor... Kısacası Diyarbakır a ayrıcalık istiyor, birde kişisel görüşüme göre beyefendi Sivas ın düşmesini istiyor....Gerçi kimler istemiyor ki, Trabzonlular mı, iki senededir bizi çekemeyen bir sürü zavallı yok mu?

Devletin televizyonunda Fedarasyonun kararlarını sorgulayanların program sunuculuğu ve işleri de sorgulanmalı...Bu ve bunun gibi çifte standart ta program yapanları kınıyoruz.

BOUN 15.03.2010 14:58

“Futbola siyaset bulaşmamalı” diyip timsah gözyaşı döküp masum rolü oynayan Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer'in Bursaspor - Diyarbakırspor maçı sonrası Amerika'nın Sesi Radyosu'na verdiği Kürtçe demeçte “20 milyon kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söylediğini;

"Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dediğini;

İBB maçında ''Sahaya girenlerin bizle alakası yok'' demesine rağmen, sahaya giren taraftarı yönlendiren şalvarlı, bıyıklı herifin olaylardan sonra koruması gibi Çetin Sümer'in yanına gittiğini ve bu şekilde fotoğraflandığını;

biliyor muydunuz?

Uyan Türkiye'm uyan!

LosTie58 15.03.2010 15:38

[QUOTE=BOUN;617462]“Futbola siyaset bulaşmamalı” diyip timsah gözyaşı döküp masum rolü oynayan Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer'in Bursaspor - Diyarbakırspor maçı sonrası Amerika'nın Sesi Radyosu'na verdiği Kürtçe demeçte “20 milyon kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söylediğini;

"Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dediğini;

İBB maçında ''Sahaya girenlerin bizle alakası yok'' demesine rağmen, sahaya giren taraftarı yönlendiren şalvarlı, bıyıklı herifin olaylardan sonra koruması gibi Çetin Sümer'in yanına gittiğini ve bu şekilde fotoğraflandığını;

biliyor muydunuz?

Uyan Türkiye'm uyan![/QUOTE]

Zaten o adamın o gün maçtan sonraki bir karede sırıtışından belli ne biçim olduğu..

Salim58 15.03.2010 15:45

[QUOTE=BOUN;617462]“Futbola siyaset bulaşmamalı” diyip timsah gözyaşı döküp masum rolü oynayan Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer'in Bursaspor - Diyarbakırspor maçı sonrası Amerika'nın Sesi Radyosu'na verdiği Kürtçe demeçte “20 milyon kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söylediğini;

biliyor muydunuz?

Uyan Türkiye'm uyan![/QUOTE]

[B]Turkcell Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren ve son oynadığı iki maçı da yarıda kalan Diyarbakırspor'da Başkan Çetin Sümer, "Düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil." dedi. [/B]

Önce Bursaspor, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları yarıda kalınca Diyarbakırspor'un küme düşüp düşmeme konusu gündeme geldi. TFF Futbol Müsabaka Talimatlarına göre 2 kez hükmen mağlubiyetle karşı karşıya kalınması durumunda bir alt kümeye düşürülmesi söz konusu olan Diyarbakırspor'da başkan Çetin Sümer, 'Htspor.com'a adeta içini döktü. Sümer, tele-röportajda, dikkat çeken söylemlerde bulundu.

"Bu iş tamamıyla siyasi bir olaya döndü" diyen Sümer, Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarının hükmen mağlubiyetle tescillenmesi durumunda talimatlar gereği takımın küme düşürüleceğini hatırlatmamız üzerine, "Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş." dedi.

Yaşananları kabul etmesinin mümkün olmadığını da belirten Sümer, ''Küme düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil, İnanın yorulduk artık, yoktan var ettik bu takımı. Bursaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'nda iki tane sağlam adamı var. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz, onlar gibi göçmen değiliz. Ulusal basında bas bas bağırdık ama. Olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur ve ihanettir'' diye konuşurken, açıklamalarının detayları şöyle;

[B]ARTIK İÇİMİZDE DUYGU KALMADI [/B]

- Diyarbakırspor'un ekonomik anlamda nasıl zorluklar içerisinde Süper Lig'e yükseldiğini, sezon başında yaşanan maddi zorluklara rağmen bir anlamda nasıl vardan yok edilen bir takım oluşturulduğunu hep gözlemledik. Böyle bir durumda Diyarbakırspor Başkanı olarak nasıl duygular içerisindesiniz?

Artık içimizde duygu kalmadı ki. Biz ülkemizin bütünlüğü için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik lakin artık buna karanlık güçler mi diyelim, bizi istemeyenler mi diyelim, Bursa'dan beri bir Hadise var. Aldı başını gidiyor yani. Artık bu iş spor işinden çıktı. Tamamıyla siyasi bir olaya döndü.

-[B] İstanbul Büyükşehir Belediye maçında sahaya giren kişiler hakkında ne diyorsunuz? [/B]

Hiçbir şekilde benim taraftarım bunu yapmaz. Benim taraftarım Denizli'yi, Sivas'ı alkışladı. Bunu Türkiye'deki hassas insanlar görüyor, yazıyor, biliyor. İnsanlar bunu hissediyor. İnanın yorulduk artık biz. Yönetici arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze kattık. Yoktan var ettik bu takımı. Ama ne hikmetse bazı çevrelerde bazı illerde maalesef sıkıntı yaşadık. inanın konuşamıyorum. O kadar rahatsızım.

[B]- Yorulduk artık dediniz. Yorulduk derken bundan sonra içinizden ne yapmak geçiyor? [/B]

Biz Türk futboluna yakışır bir takım olma için emin adımlarla ilerlediğimizi zannediyorduk. Biliyorsunuz 15 gün önce Tekvando Gençlik Olimpiyatları'nda Diyarbakırspor'un milli sporcusu Ozan Berken Bindak, dünya şampiyonu oldu. Ülkemize bu şekil faydalı yararlı insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir bayan voleybol takımımız var 1. lig için play-off'u garantiledi. Futbolda da aynı güzellikleri sunmak istedik. Ama önümüze her gün bir problem çıktı. Her gün Diyarbakır olayı.

İnanın şiddet yanlısı olarak anılmaktan ki o görüşte olmadığımızı siz de biliyorsunuz, bütün Türkiye biliyor, ama yordular bizi. Şunu da belirtmek ihtiyacını duyuyorum? Bursa'da yaşadıklarımızı Türkiye'ye kamuoyuna iyi anlatabilseydik, kendimizi ifade edebilseydik veya Bursa cezalandırılsaydı, bu gün bunlar yaşanmayacaktı. Bizim orada 23 tane taraftarımız yaralandı. Bayrağımız indi. Herkes bize ikinci sınıf insan muamelesi gözüyle baktı. Maalesef bunu içim yanarak söylüyorum. Bursa'nın otobüsüne bir taş girdi. Adamlar bu işin hakkını verdiler, bizi bir taraftan barbar, şiddet yanlısı insanlar olarak lanse ettikler, kendilerini de Türkiye'nin gülü. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz. Onlar gibi göçmen de değiliz. Bu ülkenin gerçek sahipleriyiz.

[B]"İÇİM ACIYOR İNANIN" [/B]

Benim içim acıyor inanın. Bursaspor'un federasyonda da 2 tane sağlam adamı var zaten. Bizim lobimiz yok. Biz kendi mücadelemizi onurlu bir şekilde sergiledik. Biz bu manada yalnız bırakıldık. Ama ben yine de bir Türk vatandaşı olarak ülkemim bütünlüğü için o gün İbrahim Yazıcı ile el sıkıştım. Bundan dolayı da hiç pişman değilim. Çünkü federasyon başkanımızın ricası vardı. Ama sonucunda gene cezalandırılan ben oldum. Yönetici arkadaşlarım, teknik heyetim oldu. Para cezası aldık. Şunu ifade edemedik.

Ulusal basında bas bas bağırdık ama bir türlü yerine oturtamadık. Polis kaskıyla poz verdiler. Polis gidiyor, otobüsün içinde, o fotoğrafı hatıra olarak çeken insanlar futbolcuları kaskla getirdiler görürdüler diyorlar. Bunlar çok yanlış şeyler. İşte bugün önüne geçemeyeceğimiz olaylara sebebiyet verdi. Yani biz futbolu katlettik başka hiçbir şey yapmadık, böyle yorumlanıyor. Bakın biz derken bir Türk insanı olarak söylüyorum. Bu olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur. Bu Diyarbakır'a yapılan bir ihanettir. Çünkü benim taraftarım, benim seyirci portföyüm bu değildir. Benim seyircim mağlubiyette bile alkışlayan bir seyircidir.

- İstanbul Büyükşehir Belediye maçında böyle olaylar olabileceğine dair bir duyum bir ihbar aldınız mı?

Devlet değilim ki. Devletin istihbarat birimleri var, emniyet güçleri var. Bunu ancak devlet sağlar, ben sağlayamam. Eğer Diyarbakırspor taraftarını götürüp maraton tribününde oturtuyorsan, misafir seyirci tribününde oturtmuyorsan, doğru mu? Bununla ilgili emniyet alamıyorsan. Bu benim suçum değil ki.

[B]- Sizin İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşması için bir taraftar organizasyonunuz oldu mu? [/B]

Hayır hayır. Hiçbir şekilde benim yönetimim ilk günden bugüne kadar hiçbir dış sahaya seyirci götürmemiştir ve götürmeyecektir. Ben bu konuda çok hassasım. Kendi imkanıyla gelen vatandaşımız veya orada yaşayan vatandaşımız gelir maçını seyreder, efendice çeker gider.

[B]"KÜME DÜŞÜRSELER DE DÜŞÜRMESELER DE UMURUMDA DEĞİL" [/B]

- Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediye maçlarınız hükmen mağlubiyetle tescillenirse, talimatlar açık ve net olarak küme düşürülür diyor.

Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş. Federasyon bu konuda bence hassas ve adil bir şekilde karar vereceğine inanıyorum.

[B]- Umurumda değil derken neyi kasettiniz? [/B]

Yani ben bu kadar mücadele vereceğim. Bunu duyarlı tüm Türk toplumu görecek. Federasyon da bununla ilgili yanlış karar verecek. Sanmıyorum. Yani o manada söyledim. Çünkü federasyon gerçekten bu olayın sportif olmadığını biliyor. Bununla ilgili gerekli yerlerinde açıklama yapacağına inanıyorum. Bu olay sportif değil tamamıyla siyasi bir olaydır.

[B]- Bu olaylardan sonra federasyon başkanıyla bir görüşmeniz oldu mu? [/B]

Yok salı günü görüşeceğiz. Gerekte yok, ben de aramıyorum. Orada gözlemcileri var, temsilcileri var. Bizim müdahale etmemiz kulüp başkanı olarak yanlış olur.

(CİHAN)

[B]buda başka bir demeci aradaki farkı bulmak gerek.:)[/B]

yıldız beldesi 15.03.2010 15:47

istanbul valisi muammer güler hakem acele etti demiş hakem tamam acele etti de diyarbakır kendisi oluşturdu bu imajı. hakemin acele etmesinde diyarbakır taraftarının etkisi de var olayları bu konuma getirmemelilerdi. diyarbakır taraftarının bu ana kadar yaptıkları bardağı doldurdu tansiyonun yüksek olduğu bir anda diyarbakır taraftarı (hakiki taraftar böyle olmaz) bardağı taşıran son damlayı da döktü bardağa hakemin kararı doğrudur. yazılı bir dayanağı vardır. ama imtiyaz sağlayabilirdi normal bir takıma karşı ama diyarbakır taraftarına yeteri kadar imtiyaz sağlandı siyasi imtiyazları görünce onlar da azıttı. artık hakemlerin de canına tak etti ve hakem artık uğraşamam deyip maçı tatil etti bu durumda hakem haklıdır. hakem yanlış karar verdi diyenler kendilerini o atmosferde hakemin yerine koysunlar.

yadel 15.03.2010 16:32

[QUOTE=yiğidom1982;617449]selam sivaslı bir genç olarak dicle ünüversitesinde diyarbakırda okuyorum yıllardaı diyarbakırdayım abimin de dediği gibi gerçekten diyarbakıra hayranım çok mukemmel bir şehir ama sporda oyyle şeyler oluyorki diyarbakır şehrini bile yıpratıyor açıkçası bunu demek istıyorum forum yazılanları herşeyi okudum bir çok arkadşımız diyarbakırı ursa maçında haksız buluyor ama oyle değil bursada çıkan olaylar tetkledi iki kez diyarın bayrağı yakılıp daha 11 yaşında 4 çocuğun toplam 23 kişinin başınaı kırıp kanlar içinde kaldu diyar taraftarı bursada sivaslı olarak forumda bunu demek isiyorum yok diyar yok bursa maçında diyar boyle oldu adamlar tribunde sivası çağırdılar sivassporumuzu alkışladılar denizliyi alkışladılar sorun bir kendinize neden boyle oldu bu diyar takımı inanıyom sivassporum ve diyar ligde kalırsa bu iki takımda kanka olur bir ben sivaslı öğrenci değilm çok sivas öğrenci arkadaşlarımda var net bir şekilde diyom diyarbakırda nereye gitsek gidelim sivaslıyız diyoz geliyorlar sohbet ediyorlar misavir ververler y<ni ama sakın diyarbakırda okuyan bir bursalı varsa demesin bursalıyım aman buna dikkat etsinler sadece[/QUOTE]

Sevgili hemşom Diyarbakır ın İstiklal Marşımıza yaptığı saygısızlık affedilecek birşey değil.

babapiton 15.03.2010 16:59

Bu Türk futbolunun zararına ama bu kararı ummaktan başka çaremiz yok tek umudumuz DİYARBAKIRSPOR!!!!!!!

Metal Gear 15.03.2010 17:12

bazı arkadaşlar tarafatrlar yüzünden,bir kaç kişi yüzünden haksızlık edilmemeli takıma diyor ancaktüm takımlar cezaların çoğunu tarafatrı yüzünden alır.
Trabzon-Sivas maçında son saniyede sahaya atlayıp,maçı götüren,5 maç da kapama cezası verdiren 7-8 kişinin provoke edilmediğini kim kanıtlayacak!

savasaltun58 15.03.2010 17:31

diyar bakırı düşürmezler şimdi herkez nasıl kıvıracagizda bu işi düzeltiriz diye ugraşiyor hem dıyarbakır düşse bile denizli bizi gecer bizden kötü oynuyan yok şu ligde bizim başakan daha neyi beklıyor anlamadım şu teknık direktörü degiştirsin

dejavu 15.03.2010 17:44

federesyon tff maddesine gore mecburen diyarbakır mecburen duşurecek

WEZ Format +2. Şuan Saat: 14:19.