![]() |
-->: BASKETBOL
Panathinaikos geliyor
Beko Basketbol Ligi'nin şampiyonluk adaylarından Efes Pilsen, Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden Panathinaikos ile iki özel karşılaşma yapacak. Yunanistan'ın Panathinaikos takımı ile biri İstanbul'da diğeri Atina'da olmak üzere iki hazırlık maçı yapacak lacivert-beyazlılar, Türkiye Kupası öncesi son ciddi sınavını verecek. Efes Pilsen, Panathinaikos ile ilk hazırlık karşılaşmasını 2 Ekim Perşembe saat 21.00'de Atina'da, ikinci maçını ise 4 Ekim Cumartesi günü Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 18.00'de yapacak. Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Panathinaikos maçları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası öncesinde son ciddi sınavlarını Yunanistan'ın güçlü ekibi Panathinaikos'a karşı vereceklerini belirterek, ''Yeni oyuncuların takıma tam adapte olabilmeleri için elimizden geldiği kadar çok sayıda hazırlık maçı oynamaya çalıştık. Gerek İtalya'da katıldığımız kamplar gerekse Bandırma ve Ankara'da katıldığımız turnuvalar sonuçtan ziyade takım olmak yolunda bizlere çok faydalı oldu. Sezonun başlamasından hemen önce Avrupa Ligi'nin güçlü takımlarından Panathinaikos ile yapacağımız hazırlık karşılaşmalarında oyuncularımızın son durumlarını göreceğiz. Tüm basketbolseverleri cumartesi günü oynanacak olan karşılaşmaya bekliyoruz'' diye konuştu. |
Demirel'den bayram mesajı
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, yayınladığı mesajla basketbol camiasının Ramazan Bayramı'nı kutladı. Federasyonun resmi internet sitesinde yer alan bayram mesajında Demirel, toplumsal yaşamda önemli yeri olan, güzel değerlerin ve duyguların paylaşıldığı bir Ramazan Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: ''Geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında elde ettikleri fevkalade başarılı sonuçlarla hepimizi sevince boğan ve gururlandıran (A) Milli Bayan ile Erkek takımlarımızın üstün performansları da bu özel günlerin bizler için hiç şüphesiz daha anlamlı ve keyifli geçmesine vesile olacaktır. Türk basketbolunun bugünlere gelmesinde emeği geçen başta değerli yöneticiler, sporcular, antrenörler, idareciler, hakemler ve basketbol medyası olmak üzere tüm Türk halkının Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.'' |
Fenerbahçe Ülker yurda döndü
Slovenya'nın Ljubliana kentinde düzenlenen İztok Rems Turnuvası'na katılan Fenerbahçe Ülker, yurda döndü. Turnuvada oynadığı 3 maçın 2'sini kazanan Fenerbahçe Ülker, öğleden sonra Venedik üzerinden İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Ülker Menajeri Cenk Renda, güzel bir turnuva geçirdiklerini belirterek, "Türkiye Kupası öncesi son hazırlık maçlarımızı oynadık. Orada oynadığımız maçlardan ikisini kazanmayı bildik. Fakat ilk oynadığımız maçta mağlup olduk. Turnuvanın ilk maçında mağlup olmamızın sebeplerinden biri de yol nedeniyle oyuncularımızın yorgun olmasıydı. Turnuvanın ilk günleri zaten hep böyle olur. Bu turnuvayla birlikte bu takımın üstlere oynayacağı bir izlenim aldık. Tabi takımda 3 sakat oyuncumuz var. Bunlar da düzelince Fenerbahçe Ülker'in çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum" diye konuştu. Sarı-lacivertli basketbolcu Hakan Demirel ise, şu an takım olarak iyi yolda olduklarını belirterek, "Turnuva boyunca 3 maç oynadık. Bu 3 maçın 2'sinden galibiyetle ayrıldık ve takım olarak çok iyi mücadele ettik. Takımda sakat arkadaşlarımız var. O arkadaşlarımız da iyileşince daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı. |
Genç Telekom şampiyon!
Basketbolda Başkanlık Kupası Turnuvası İzmir'de tamamlanırken, Genç Telekom turnuvada şampiyonluğu elde etti. 100. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada Gelişim Koleji'ni 62-59 mağlup eden Genç Telekom şampiyon olurken, Bornova Belediyespor, Uşak Belediye'yi 57-51 yendi ve turnuvayı ikinci sırada tamamladı. |
Sporculuğu bıraktı, menajer oldu
Alman televizyonlarının başarılı spikeri Nazan Eckes'in basketbolcu kardeşi Cüneyt Üngör, sporculuğu bırakıp basketbol menajerliğine adım attı. İleride ablası gibi başarılı olup, Almanya'da yaşayan bir Türk basketbol menejeri olarak bu iki ülke arasında köprü vazifesi görmek istediğini belirten 26 yaşındaki Cüneyt Üngör şunları söyledi: "Leverkusen'de doğup büyüdüm. Çeşitli liglerde ve çok sayıda takımda oynadım. Türkiye ikinci ligindeki takımlardan da teklifler aldım, ancak sporculuğu bırakıp basketbol menajeri olmaya karar verdim. Köln'de menajerlik bölümünde okuyorum. Gelecek için bir şeyler yapmak istedim. Şu an oyuncuları Amerika'daki kolej takımlarında izleyip Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki takımlara sunup, beğenirlerse transfer ediyoruz. Türkiye'deki takımlarla da iyi bir kontağım var. Geçtiğimiz günlerde Amerika'dan bir oyuncuyu Essen'e transfer ettim. Bu işe yeni başlamama rağmen işler bir hayli yoğun. Benim tüm hayatım sporla geçti. Ablam da Alman televizyonlarında çok başarılı. Belki alanlarımız çok ayrı, ama ileride ablam Nazan Eckes gibi başarılı olmak istiyorum. En büyük hedefim Almanya'da bir Türk menajeri olarak başarılı olmak ve Alman ile Türk basketbolu arasında köprü vazifesi görmek." |
Sunter dertli mi dertli
Uluslararası Ankara Cup'ın ardından değerlendirmelerde bulunan Başantrenör Ercüment Sunter, "Wright'ın sakatlığı nedeniyle dört uzunumu bir arada oynatamadım" dedi. Özellikle hücum organizasyonlarında çok top kaybı yaşadıklarına dikkat çeken Sunter, "Normal top kaybı sayısı bir maçta 10'u geçmemeli. Biz ise 20 kayıpla oynamışız" dedi. Türkiye Kupası öncesi turnuvanın çok yararlı geçtiğine dikkat çeken Başantrenör Ercüment Sunter, turnuvanın aslında tüm takımlar için iyi olduğunu ve Türkiye Kupası öncesi eksiklerini gördüklerini söyledi. Kendi takımı başta olmak üzere diğer ekiplerin de daha lige hazır olmadığını belirten Sunter, "Wright'ın sakatlığından ötürü olmaması, bizim için sıkıntı yarattı. Dört uzun oyuncumu, bir arada oynatamadım. Ama Wright Türkiye Kupası'nda oynayabilecek" dedi. Ankara Cup'da en büyük sorunu hücum organizasyonlarında yaşadıklarını da ifade eden Sunter, "Normal bir maçta hücumda top kaybının, 10'u geçmemesi gerekir. Biz ise 20 civarında top kaybı yapmışız. Savunmada da iletişim eksikliğinden hatalar yapıldı. Bunu zamanla aşacağız" dedi. EFES PİLSEN'İN ZAMANA İHTİYACI VAR Ankara Cup'da karşılaştıkları Efes Pilsen'in iyi oyunculardan oluşan bir kadro kurduğuna dikkat çeken Sunter, "14 iyi oyuncuları var. Bu ekibin uyum içinde olması için tıpkı bizim gibi zamana ihtiyacı var. Alışma dönemini atlatmaya çalışıyorlar. Onların asıl sorunu, Avrupa arenasındaki maçlarının bize göre erken başlaması. Biz bu konuda daha avantajlıyız" dedi. GEÇEN YILDAN DAHA GÜÇLÜYÜZ Ligin çok çekişmeli geçeceğini vurgulayan Ercüment Sunter, geçen sezona oranla daha güçlü bir kadro kurduklarını, zevkli ve çekişmeli bir sezonun yaşanacağını, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu sözlerine ekledi. |
Hakan Demir'e men cezası
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Hakan Demir ile Aliağa Belediyesi Antrenörü Mete Babaoğlu'na 1'er maç müsabakalardan men ve 2 bin 500 YTL para cezası verdi. Kuruldan yapılan açıklamada, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yapılan 4. Banvit-TÜBAD Turnuvası'nda Beşiktaş Cola Turka-Antalya Büyükşehir Belediyesi maçı sırasında Hakan Demir'in müsabaka hakemine yönelik uygunsuz söz ve davranışlarda bulunması nedeniyle, Demir'e 1 maç müsabakalardan men ve 2 bin 500 YTL para cezası verildiği bildirildi. Yine aynı turnuvada yapılan Banvitspor-Aliağa Petkim hazırlık maçı sırasında Mete Babaoğlu'nun müsabakanın hakemine yönelik uygunsuz söz ve davranışlarda bulunması nedeniyle, Babaoğlu'na da aynı cezanın verildiği kaydedildi. |
Botaş'a dev pivot
Bayanlar Basketbol 1. Ligi takımlarından Botaşspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken dış transferde ise Almanya Milli Takımı'nın 23 yaşındaki 2.03'lük pivotu Katja Bavendam'ı kadrosuna dahil etti. Menajer Abdullah Kutlu, 2004-2008 yılları arasında St. Francis College, NY USA takımında oynayan Bavendam'ın aynı zamanda Alman Milli Takımı'nda forma giydiğini ve Botaşspor için de önemli bir transfer olduğunu söyledi. Katja'nın Kuşadası'nda yapılan uluslararası bayanlar basketbol turnuvasında smaç kraliçesi seçildiğine de değinen Kutlu, "Katja, bizim pota altındaki en önemli silahımız olacak. 2.03'lük boyu ile Katja, takımımıza önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. |
F.Bahçe çok farklı başladı: 88-64
Fenerium 5. Uluslararası Bayan Basketbol Turnuvası'nın ilk gününde Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Bulgaristan'ın Lukoil takımını 88-64 yendi. Fenerbahçe'nin yanı sıra geçen sezonun Avrupa şampiyonu Rus ekibi Spartak Moskova, Çek Cumhuriyeti'nden USK Praha ve Bulgaristan'ın Lukoil takımlarının katıldığı 5. Uluslararası Fenerium Bayan Basketbol Turnuvası, Caferağa Spor Salonu'nda başladı. Turnuvada ilk maçına Lukoil karşısında çıkan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, sahadan 88-64'lük skorla galip ayrıldı. Fenerbahçe, turnuvada yarın saat 20.00'de Cagerağa Spor Salonu'nda USK Praha takımıyla karşılaşacak. Bu maçtan önce 17.45'te aynı salonda Spartak Moskova-Lukoil maçı oynanacak. |
Moskova farklı geçti: 91-77
5. Uluslararası Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası karşılaşmasında Rus ekibi Spartak Moskova, Çek Cumhuriyeti'nden USK Prag'ı 91-77 yendi. Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmanın ilk yarısını da Spartak Moskova 46-40 önde tamamladı. Turnuvanın ilk günü bu müsabakayla tamamlanırken, yarın Spartak Moskova-Lukoil ve Fenerbahçe-USK Prag maçları yapılacak. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:44. |