![]() |
bende bi siir istesem tema beril olsun(yav kız için yapnmadığım sey kalmadı anlamadım bir türlü kabul etmiyo kafayı yiyecem)
yazarsanız sevinirim:c |
DOST
Dost bazen minik bir kuş
Bazen var olmayan bir sevgili Kimi zaman saksıda bir çiçektir Ama asıl dost seni senden çok sevendir. *** Bizim ömrümüzde ırmaklar vardır Sularında hayallerimizi yüzdürdüğümüz Bizim ömrümüzde dostlarımız vardır Günlerimiz ayrı geçtiğinde üzüldüğümüz *** Hayatın en güzel anı Herşeyden vazgeçtiğiniz zaman Sizi hayata bağlayan Biri olduğunu düşündüğünüz andır *** Hayat yaşandığı kadar vardır Gerisi ya hafızalarımızda hatıra ya hayallerdeki ümittir Hüsrani ise tek bir yerde kabul ediyorum Yaşamak varken,yaşayamamış olmakta Kaynak: Bilinmiyor |
İSYANI SÜKUT
İSYANI SÜKUT
Gitmişti makama arzuhal için "Bey" dedi yutkundu eğdi başını Bir azar yediki oldu o biçim "Şey" dedi yutkundu eğdi başını *** Kapıdan dört büklüm çıktı dışarı Gözler çakmak çakmak beniz sapsarı Bir baktı konağa alttan yukarı "Vay" dedi yutkundu eğdi başını *** Çekti ayaklar kahveye vardı Açtı paketinden sigara yaktı Daldı neden sonra garsonu gördü "Çay" dedi yutkundu eğdi başını *** İçmedi masada unuttu çayı Kalkaki garsona vere parayı Uzattı çakmak ile sigarayı "Yak" dedi yutkundu eğdi başını *** Yürüdü kör topal çıktı şehirden Ağzına küfürler doldu zehirden Söylendi içinden vazgeçti birden "Offf" dedi yutkundu eğdi başını *** Ben bu yol için koymuşum baş Sanki yüreğime koydular ataş Sordum memleketin neresi gardaş "Köy"dedi yutkundu eğdi başını Kaynak:Mustafa ŞAHİN/ TOKAT |
Way be Gamze kardes gercekten cok guzel siirler bunlar anadoluda yerel gazetenin birinde kizin biri her ay 5-6 satir biseyler yaziyor tutmus sair oldum diyor senin yazilarin tek kelimeyle mukemmel ama forumda daha once bir arkadasin belirttigi gibi sen bu siirleri noterde tastiklet.
|
KATMERLİ HAYALLER
KATMERLİ HAYALLER
Kurbanın olam anam gitme dünyadan, Bu bir dua,isyan değil,dilek Allah'tan. Çayırın koyaklarında sesin çınlar kulaktan Ne bileyim katmer katmer öldüm mü? Mayaçtan çıktım, kirişattığına doğru, Heppp babamı gördüm, hayal işte buydu, Dünya geniş,,, ama babama yer yoktu, Ne bileyim katmer katmer öldüm mü? Hani babam çaldağına eşekle oduna giderdi, Evin altında anam kuş gibi onu beklerdi, Hani arasıra kızar seni de dekmelerdi, Ne bileyim katmer katmer öldüm mü? Bu dünyanın ne çekilmez çileleri var, Bana olmazki anamdan başka bir yar, Senin kucağında apayrı bir sıcaklık var, Ne bileyim katmer katmer öldüm mü? (Cengiz Özcan) |
affet allahım affet. :(
Bitti bende hevesler
Bir mekan beni sesler Değişecek adresler Affet Allahım affet Artık yaklaştı ölüm Nefsime ettim zulüm Çok günahkar bir kulum Affet Allahım affet Bu gidiş değil bitiş Bu gidiş Hakka gidiş Rabbim sana kaldı iş Affet Allahım affet Bir canım var vereyim Rahmetine ereyim Günahkar biçareyim Affet Allahım affet Ben hazırım ölmeye Huzuruna gelmeye Rahmetine ermeye Affet Allahım affet Her şeyi bilen sensin Günahı silen sensin Akla ilk gelen sensin Affet Allahım affet Sen affet Mikdat kulu Defteri günah dolu Sana ulaştı yolu Affet Allahım affet Mikdat Bal |
Rahmet
Yaradan,rahmetini kahrından üstün saydı; Ne olurdu halimiz,gözyaşı olmasaydı? (1982) Necip Fazıl Kısakürek |
Son Sığınak
Hayat perdenin arkasında; Hayatın öte yakasında. Şu gaflet yükü insana bak; Kendinden varlık cakasında. Ve aşksız yobaz... İşi gücü, Namazla Cennet takasında. Tam dört asırdır Müslümanlık, Cansız etiket markasında. Ku'ran kalbi kor ezbercide, Din, üfürükçü muskasında. Batı, Batı der çırpınırlar, Batı tükürük hokkasında. Makine dimdik demirden put, insanoğlu ruh laçkasında. Hürriyet nerde söyleyeyim: Hakka esaret halkasında. Zamanda herşey kopuk, kesik; Biçkisi kader makasında. Ey insan, sana son sığınak, Son peygamberin hğrkasında! Necip Fazıl Kısakürek |
UMUDUM YILLARIN SELİNE DÜŞTÜ,
SAÇININ EN TİTREK TELİNE DÜŞTÜ, KURU YAPRAK GİBİ ELİNE DÜŞTÜ, İSTERSEN RÜZGARA SALIVER GİTSİN... NFK ŞİİRİN ÜSTADI NECİP FAZIL KISAKÜREK'İDE UNUTMAYALIM..RAHMETLE ANIYORUM |
Düş Çiçeği Monolog
Çıkıp gitme bu kepaze hayatımdan, Beni, kimsesizliğimin sindiren çemberi ortasına bırakarak... Baykuş gözlerini dikti üzerime katil, biliyorum, Canımı alacak, leşimi serecek gitmeni bekliyor, Korkuyorum, Beni bu kaltak dünyaya, tüm saflığıyla bağlayan sevdamın, Acil ölümler türeterek, kendi katliamını gerçekleştirmesine izin verme, Gitme. Yalvarmak diyeceksen olsun, çaresizlik olacaksa kabulüm, Gözlerimin kıvrandığı kof manzaralarda, Likit akışıyla günleri tarihime gömen saatlerde, Kurşun askeri olduğum düşüncelerin, kısır açmazlarında, Çağrışımsız müzikleri, boşluktan kurtarmak için, Bu fosseptik hayattan çıkmak için ellerimi uzattığımda, Tutunabilmek için, Kördüğüm olmuş yüreğimi açabilmek umudundan, Meyhanelerde “köşe başının meçhul değişmez adamı” olmamam için İhtiyacım var sana... Göz yaşlarımı mitralyöz hızıyla savururken sevdasızlığa Ve sesimi, savaş meydanında kalmış, yaralı çocukların acılı haykırışlarına benzetmeyi kontrol edemezken, bedenime sülük gibi yapışan kimsesizlikten kurtulmak için, zamanı doldurmak için değil, zamanı fark etmek için, zamanı anlamak için sana ihtiyacım var. Çiçeklere su verebilmek; en azından çay tabağında fasulye yetiştirebilmek, Bir bebeğin elinden tutabilmek; hatta sadece, bana gülümsemesini görebilmek, Bulutlarda umutlu yüzlerin varlığını anlamak, onları sevecen bir dedenin sakallarına benzetebilmek yağmur sonrası toprağın kokusunu duyumsayabilmek, yer yarılınca, “ben girmiyorum içeri” diyebilmek, gecenin skinde, kasavetli kabuslardan uyanıp, sana sarılabilmek bir gri geleceği, üzerime asfalt çekilmeden, talansız yaşayabilmek dinle beni; bir denizi paylaşabilmek için ihtiyacım var sana... bir tek sana tutunuyorum, bırakma, ayrılma hayatımdan dışarı girmesin ömrüme, herkesin öldüğü gibi ölmesin, zaten cennetlik değilim, tövbesizim, çekmişim buz şarapları, sesin; kollarım, ayaklarım, nefesim sesin... sevdam, gururumu vuracak, öykümü bitirecek, canımı alacak korkuyorum... bakışlarım hezeyan, duruşum sefil, bir tek sesim var, canhıraş hırıltılarla dünyayı yerinden oynatan... duymadan gitme; ihtiyacım var... Umut Taydaş |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:26. |