SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Kilitli Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   BASKETBOL (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=8655)

TracyMcGrady58 20.02.2007 22:19

-->: BASKETBOL

FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, çeyrek final ilk maçında İspanya'nın Ros Casares takımını 69-67 yendi. Sarı-lacivertliler, aldığı bu galibiyetle seride 1-0 öne geçti.
Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler de izledi.

SALON: Caferağa
HAKEMLER: Marin Mehandjiev xx (Bulgaristan), Sergiy Chebyshev xx (Ukrayna)
FENERBAHÇE: Nilay xx 2, Pondexter xxx 15, Nevriye xxx 10, Fröhlich xx 10, Brown xxx 17, Birsel xx 5, Melike x, Şaziye xx 8, Nalan xx 2
ROS CASARES: Aguilar xx 5, Strong x 3, Tornikidou xxx 16, Milton xxx 19, Erika xx 11, Palau x 3, Jordana x 3, Ferragut xx 7
1. PERİYOT: 15-21 (Ros Casares Lehine)
DEVRE: 33-41 (Ros Casares Lehine)
3. PERİYOT: 49-54 (Ros Casares Lehine)

TracyMcGrady58 20.02.2007 22:20

-->: BASKETBOL

[B]Zaman Gazetesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen basketbolun efsane ismi Vlade Divac, Mehmet Okur için, "NBA'in en iyilerinden olduğunu kanıtladı" dedi.[/B]

Avrupa ve dünya basketbolunun efsane ismi Vlade Divac, onur konuğu olarak Zaman Gazetesi'nin düzenlediği Yılın Sporcusu Ödül Töreni'ne katıldı.

NTV Spor Servisi'nden Irmak Kazuk'un sorularını yanıtlayan Divac, NTVSpor.net okurları için Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'yı değerlendirdi.

[B]Öncelikle hoşgeldin Vlade. Seni ağırlamak gerçekten onur ve mutluluk verici. İstanbul'a ilk kez mi geliyorsun?[/B]
Teşekkür ederim. Evet, bu İstanbul'a ilk gelişim ama çok etkileyici ve güzel bulduğumu söyleyebilirim. Burada yaşayan arkadaşlarımın yanı sıra Türkiye dışında yaşayan arkadaşlarım bana konusu her açıldığında İstanbul'dan övgüyle bahsetmişlerdi. Onların haklı olduğunu gördüm. Gerçekten çok etkileyici.

[B]NBA kariyerine bahsedecek olursak, sen ligde en önemli etkiyi yapan Avrupalılar’dan biriydin. Bize bu süreçten bahseder misin? Kendini nasıl motive ettin?[/B]
Evet. Çok zor bir dönemdi. Zordu çünkü o dönemde Amerikalılar Avrupalılar’a pek güvenmiyorlardı. Ben de, benden sonraki Avrupalılar’a kapıyı açan olduğum için mutlu ve gururluyum. Ama aynı zamanda dünyanın en organize ve güçlü kulüplerinden LA Lakers'ta oynadığım için de şanslıydım. Çünkü Magic Johnson ve James Worthy gibi isimler bana her konuda yardım ederek daha çabuk adapte olmamı sağladılar. Bir şans buldum ve değerlendirdim.

[B]Profesyonel basketbol kariyerinin daha uzun olabileceği hiç aklına geliyor mu?[/B]
Hayır. Bir kaç sene daha oynayabilirdim belki ama geçtiğimiz sezon bir sabah uyandım ve birden antremana gitmek bana zor geldi. Artık bu işten zevk almadığımı düşündüm ve bıraktım. Sanırım zamanlama doğruydu.

[B]Kariyerine dönüp baktığında gerçekleştiremediğin bir hedefin var mı? Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşadın...[/B]
Kariyerimden çok memnunum. Daha iyisini ya da daha kötüsünü yapabilir miydim bilmiyorum. Geçmişi değiştiremem, sadece geleceğime yön verebilirim. O yüzden eksik birşey olduğunu düşünmüyorum.

[B]Ve Hido... Hidayet, Sacramento'dan takım arkadaşındı. Onun hakkında ne düşünüyorsun?[/B]
Hido Avrupa'nın en yetenekli oyuncularından biri. Çok iyi bir NBA kariyerine sahip olabilir. Sadece 1 pozisyonda oynamıyor. Herkese nasip olmayan bir yetenekle sahanın her bölgesinde forma giyebilecek nitelikleri var. Her pozisyonda oynar. Çok iyi bir aileden yetişmiş, çok iyi bir çocuk.

[B]Peki Mehmet Okur? Geçtiğimiz hafta All-Star seçilerek çok önemli bir başarıya imza attı. Bir de izleme şansın oldu mu bilmiyorum ama Ersan'ı soracağım. Bu iki isim hakkında ne söyleyeceksiniz?[/B]
Mehmet Okur tipik bir pota altı oyuncusu. 4 numara. Yeteneğinin yanı sıra çok zeki. Bu da onu kendi pozisyonunda Avrupa'nın en iyilerinden biri yapıyor. Şimdi de All-Star olarak, NBA'in en iyi oyuncularından biri olmak için çok önemli bir adım attı. Onun başarısı bizim başarımız. Çünkü o bir Avrupalı ve kariyerine baktığınızda Avrupa'yı NBA'de ne kadar iyi temsil ettiğini görüyorsunuz. Ersan'a gelince o da çok yetenekli biri. Ama daha çok genç. Çok çalışması gerek. Ben onun çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum.

[B]NBA'e baktığımızda Avrupalı oyuncu sayısının arttığını görüyoruz. Sizce bu neye işaret? NBA'in kalitesinin düştüğüne mi, yoksa Avrupa basketbolunun kalitesinin arttığına mı?[/B]
Sanırım Avrupa basketbolunun kalitesi artıyor. Çünkü 10-15 sene önce Avrupa'da yalnızca Rusya, Yugoslavya ve Litvanya varken, şimdi Türkiye, İspanya, Yunanistan gibi ülkeler de söz sahibi oldu. Her birinde çok yetenekli isimler var ve bu isimler çok iyi koçlarla çalışıyorlar. Bu da NBA'deki Avrupalı oyuncu sayısının artmasını sağlıyor.

[B]Şu günlerde Real Madrid'de basketbol şubesinde uluslararası iletişim koordinatörü olarak görev yapıyorsunuz ve heralde Kerem Tunçeri ile hemen hergün birliktesiniz. Onu nasıl buluyorsunuz?[/B]
Kerem takıma önemil katkı yapan bir isim. Madrid'de herkes Kerem'in güzel oyunundan ve kendisinden çok memnun. Sanırım Real'in bu yılki başarısının sebeplerinden biri de bu. Çok önemli pozisyonda oynuyor. Point guard yani takımın sahadaki lideri. Umuyorum ki ligin ikinci yarısında da ilk yarıdaki oyununu sergileyecektir.

[B]Türkiye'den kadronuza katmayı düşündüğünüz başka oyuncular var mı?[/B]
Bu yıl değil. Milli takımda çok yetenekli bir jenerasyon yakaladınız ve takımın başında da Avrupa’nın en iyi koçlarından biri olan Bogdan Tanjeviç var. Sanırım buraya gelip birkaç oyuncu izleyeceğim.

[B]Son olarak genç basketbolculara ne tavsiye edeceksiniz?[/B]
Onlara sadece basketbolu iş değil, eğlence olarak görmelerini önerebilirim. Sadece oynadığınız oyundan zevk alın ve tabii ki çok çalışarak kariyer hedeflerinize inanın. Çünkü herşey olabilir.

gülkız 21.02.2007 00:05

--->: BASKETBOL

[B]Santra

Kazım Kanat
YURTSEVER OLMAK
20.02.2007

Önce bir itiraf
Bizim iki Amerikalı Mehmet ile Hidayet, Ulusal takımda oynamayı, sakatlık gerekçesi ile kabul etmeyince isyan etmiştim.
Hatta bağıra çağıra şunları demiştim;
Ulusal takımda oynamayı reddetmek vatan hainliğidir...
Bu konuda bir milim bile taviz vermem.
Kim olursa olsun ne yaparsa yapsın düşüncem budur.
Öncelik şudur; Yurtsever olmak!
Şimdi konuya gelelim;
Mehmet Okur’u şu meşhur yılın basketbol olayında batı takımında yer alması olağanüstü bir başarıdır.
Ulusça gururlandık.
Bu maçı Türkiye ayakta izledi. Üstelik gecenin bir yarısında.
Bu maçı anne ve babasının Tv başında gözyaşları içinde izlemesi beni duygulandırdı.
Gururu da yaşadım...
Üzüntüyü de...
Üzüntümü tekrarlıyorum:
Sakatlık bahane olamaz. Ne zaman ulusal takım gel dese bizim Mehmet Amerika’dan koşa koşa gelmelidir.

[/B]

GuNaY 21.02.2007 00:13

[QUOTE=gülkız;193382][B]Santra

Kazım Kanat
YURTSEVER OLMAK
20.02.2007

Önce bir itiraf
Bizim iki Amerikalı Mehmet ile Hidayet, Ulusal takımda oynamayı, sakatlık gerekçesi ile kabul etmeyince isyan etmiştim.
Hatta bağıra çağıra şunları demiştim;
Ulusal takımda oynamayı reddetmek vatan hainliğidir...
Bu konuda bir milim bile taviz vermem.
Kim olursa olsun ne yaparsa yapsın düşüncem budur.
Öncelik şudur; Yurtsever olmak!
Şimdi konuya gelelim;
Mehmet Okur’u şu meşhur yılın basketbol olayında batı takımında yer alması olağanüstü bir başarıdır.
Ulusça gururlandık.
Bu maçı Türkiye ayakta izledi. Üstelik gecenin bir yarısında.
Bu maçı anne ve babasının Tv başında gözyaşları içinde izlemesi beni duygulandırdı.
Gururu da yaşadım...
Üzüntüyü de...
Üzüntümü tekrarlıyorum:
Sakatlık bahane olamaz. Ne zaman ulusal takım gel dese bizim Mehmet Amerika’dan koşa koşa gelmelidir.

[/B][/QUOTE]

[B]Bu ülkede böyle dengesiz bir adamda gazetecilik yapabiliyorda daha ne diyeyim :mad: Onun hakkında bu yazı bile çok geliyor...[/B]

gülkız 21.02.2007 00:31

[QUOTE=GuNaY;193383][B]Bu ülkede böyle dengesiz bir adamda gazetecilik yapabiliyorda daha ne diyeyim :mad: Onun hakkında bu yazı bile çok geliyor...[/B][/QUOTE]

[B]Kazım'ın K'sine bile tahammül edemiyorsun galiba :) Onun görüşüdür ancak ''Mehmet AURELİO Milli Takım formasını giyip ilk 11 de sahaya çıkarsa İstiklal Marşında ayağa kalkmam'' diyen bu zatın İstiklal Marşına duyduğu saygıdan dolayı! milliyetçilik üzerine böyle bir yazı yazması tuhafıma gitti o yüzden foruma transfer etmek istedim.
[/B]

GuNaY 21.02.2007 00:41

[QUOTE=gülkız;193387][B]Kazım'ın K'sine bile tahammül edemiyorsun galiba :) Onun görüşüdür ancak ''Mehmet AURELİO Milli Takım formasını giyip ilk 11 de sahaya çıkarsa İstiklal Marşında ayağa kalkmam'' diyen bu zatın İstiklal Marşına duyduğu saygıdan dolayı! milliyetçilik üzerine böyle bir yazı yazması tuhafıma gitti o yüzden foruma transfer etmek istedim.
[/B][/QUOTE]
[B]Yanlış anlaşılmasın yazıyı foruma atmanı eleştirmedim, ilk cümlende belirttiğin gibi İsmi görünce küçük bir heyezan oldu :)
Sadece aksini iddia etmek uğruna söylemeyeceği şey yoktur:)
Neyse gıyaben çok atmaya gerek yoktur, nede olsa değişmez :D

Mehmet ve Hidayet ile yazılan övgü dolu her türlü yazıyı merakla ve zevkle okuyorum,
Dünya Kupası maçları sırasında yapılan haksızlıklar çok büyüktü...
Tabiri caizse ağzı olan konuştu, kendi görüşüm katılmamaları daha iyi oldu. Tabiki bu düşünceyi destekleyici kendimce fikirlerimde var :)[/B]

gülkız 21.02.2007 00:54

[B]Memo'ya anlamlı destek! :)

İlk yarı boyunca sayı atamayan Mehmet'e devre arasında coachu Mike D'Antoni ve arkadaşları moral verdi. Kevin Garnett, "1998'de Kobe Bryant'a yardım ettim. Aynı şeyi Memo için de yaptım" dedi

NBA'deki gururumuz Mehmet Okur, All Star maçında Batı Karması'ndaki coachu Mike D'Antoni ve takım arkadaşlarından büyük destek aldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdiğinde, soyunma odasına sayı atamadan dönen tek oyuncunun Memo olduğunu hatırlatan D'Antoni, bunu ikinci yarıda telafi etmek için takım olarak hareket ettiklerini söyledi. Kevin Garnett da, 1998'deki All Star'da Kobe Bryant'a da yardım ettiğini hatırlatarak, "Aynı şeyi Mehmet için de yapmaya çalıştım. O'na, 'sana pas vereceğim, bana dikkat et' dedim. İşe yaradı" diye konuştu.
Memo, kaçırdığı faul atışları ile ilgili olarak ise "İlkini sayı yapmak istedim, ama olmadı. İkincisinde ise Tracy McGrady, smaç yapmak için bilerek kaçırmamı istedi, ben de kaçırdım" dedi. Memo, All Star'ın kendisi için inanılmaz bir tecrübe olduğunu da ifade ederek, "Gerçekten muhteşemdi. Ülkemin bayrağını burada dalgalandırmak benim için büyük onurdu. Hem eğlendim, hem ülkem adına gururlandım, hem de bir yıldız gibi ağırlandım. Bundan böyle her yıl All Star olmak istiyorum" yorumunu yaptı.

Kaynak:[url]www.milliyet.com.tr[/url][/B]

GuNaY 21.02.2007 00:59

[QUOTE=gülkız;193395][B]Memo'ya anlamlı destek! :)

İlk yarı boyunca sayı atamayan Mehmet'e devre arasında coachu Mike D'Antoni ve arkadaşları moral verdi. Kevin Garnett, "1998'de Kobe Bryant'a yardım ettim. Aynı şeyi Memo için de yaptım" dedi

NBA'deki gururumuz Mehmet Okur, All Star maçında Batı Karması'ndaki coachu Mike D'Antoni ve takım arkadaşlarından büyük destek aldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdiğinde, soyunma odasına sayı atamadan dönen tek oyuncunun Memo olduğunu hatırlatan D'Antoni, bunu ikinci yarıda telafi etmek için takım olarak hareket ettiklerini söyledi. Kevin Garnett da, 1998'deki All Star'da Kobe Bryant'a da yardım ettiğini hatırlatarak, "Aynı şeyi Mehmet için de yapmaya çalıştım. O'na, 'sana pas vereceğim, bana dikkat et' dedim. İşe yaradı" diye konuştu.
Memo, kaçırdığı faul atışları ile ilgili olarak ise "İlkini sayı yapmak istedim, ama olmadı. İkincisinde ise Tracy McGrady, smaç yapmak için bilerek kaçırmamı istedi, ben de kaçırdım" dedi. Memo, All Star'ın kendisi için inanılmaz bir tecrübe olduğunu da ifade ederek, "Gerçekten muhteşemdi. Ülkemin bayrağını burada dalgalandırmak benim için büyük onurdu. Hem eğlendim, hem ülkem adına gururlandım, hem de bir yıldız gibi ağırlandım. Bundan böyle her yıl All Star olmak istiyorum" yorumunu yaptı.

Kaynak:[url]www.milliyet.com.tr[/url][/B][/QUOTE]

[B]Evet Mehmet'in attığı iki basketinde asistini Garnett yaptı,
yıldız oyuncu olmasına rağmen pek sempati duymuyordum, ama şimdi durum biraz daha değişti,
Bir aksilik çıkmazsa 6 Ekimde oynanacak olan Efes-Minnesota maçına gitmeyi düşünüyorum. Böylece Garnett ile daha samimi oluruz :D[/B]

gülkız 21.02.2007 01:08

[QUOTE=GuNaY;193396][B]Evet Mehmet'in attığı iki basketinde asistini Garnett yaptı,
yıldız oyuncu olmasına rağmen pek sempati duymuyordum, ama şimdi durum biraz daha değişti,
Bir aksilik çıkmazsa 6 Ekimde oynanacak olan Efes-Minnesota maçına gitmeyi düşünüyorum. Böylece Garnett ile daha samimi oluruz :D[/B][/QUOTE]

[B]Mehmet OKUR milli başarıdan sonra şahsi bir başarıya imza atacak desene :)Sempati duymadığın oyuncu ile kankalık vaziyetleri falan.All Star nelere kadirmiş :D[/B]

GuNaY 21.02.2007 01:11

[QUOTE=gülkız;193398][B]Mehmet OKUR milli başarıdan sonra şahsi bir başarıya imza atacak desene :)Sempati duymadığın oyuncu ile kankalık vaziyetleri falan.All Star nelere kadirmiş :D[/B][/QUOTE]

:D :D :D
[B]Haklısın All-Star'ın ulusarası ilişkilerimi bu kadar değiştireceğini hiç sanmıyordum :D :D :D[/B]

WEZ Format +2. Şuan Saat: 10:00.