![]() |
[b]SEN BU İŞİ BİLİYOSUN KULLANDIĞIN NİCKKİN HAKKINI VERİYOSUN VE ÖYLE BİRİSİ OLDUĞUNU ISPATLIYOSUN ELİNE SAĞLIK KARDEŞ[/b]
|
[QUOTE=erhan_58][b]SEN BU İŞİ BİLİYOSUN KULLANDIĞIN NİCKKİN HAKKINI VERİYOSUN VE ÖYLE BİRİSİ OLDUĞUNU ISPATLIYOSUN ELİNE SAĞLIK KARDEŞ[/b][/QUOTE]
eyvallah gardaşım ALLAH razı olsun bende gönüldaşlara yazdım osman abinin şiirini |
bravo
gardas helal sana helal cok guzelolmus...
|
ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsinki orucumu sorarsın hakikaten gözün yoksa haramda başı açığa niye türban sorarsın rakı şarap içiyorsam sana ne yoksa sana bir zararım içerim ikimizde gelsek kıldan köprüye ben dürüstsem sarhoşkende geçerim esir isen mümkünmüdür ibadet yatıp kalk atatürk'e dua et senin gibi dürzülerin yüzünden dininden de soğuyacak bu millet işgaldeki hali sakın unutma atatürk'e dil uzatma sebepsiz sen anandan yine çıkardın amma baban kimdi bilemezdin,şerefsiz neyzen tevfik kolaylı |
Siir
Hemserilerim kusuruma bakmayin siir belki hosunuza gitmeye bilir ama benden....
Dünya güzel olsaydi,dogarken aglamazdik Sevdiklerimiz yanimizda olmasa bu yalan dünyaya dayanamazdik Derdimize derman sevdiklerimizde...... Aglarsak bizi güldüren, yanlis yaparsak bizi düzelten, hastaysak bizi soran, ac isek bizi doyuran "SEVDIKLERIMIZ HER ZAMAN" Hal hatir sormaliyiz bizi sevenlere o zaman Azrail bir gün sevdiklerimize misafir olacak Sevdiklerimizi alip bizi bu yalan dünyada yalniz birakacak Saplanacak kalbimize iste o zaman paslanmis kör bicak Dünya kötü olmasaydi aglamazdik sevdiklerimizden vedalasirken |
MERDİVEN
Ağır, ağır çıkacaksın bu merdivenlerden, Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak, Ve bir zaman bakacaksın semâya ağlayarak... Sular sarardı... yüzün perde perde solmakta, Kızıl havâları seyret ki akşam olmakta... Eğilmiş arza, kanar, muttasıl kanar güller; Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller, Sular mı yandı? Neden tunca benziyor mermer? Bu bir lisân-ı hafîdir ki ruha dolmakta, Kızıl havâları seyret ki akşam olmakta... Ahmet HAŞİM |
[QUOTE=SivasLady]ASiK VEYSEL
Sevgi dolu kelimeler var sazinin her telinde, Kah aglamis kah gülmüsüz seninle, Asik olmussun memleketine, Duyurmussun Sivas'in adini her yere. Kim demisler bu ASIK VEYSEL, Dostu düsmani çagirmissin Sarkisla'ya Hepimiz insaninz aramizda yoktur engel, Türküler söyleyelim, kardesçe gelelim bir araya. Gözlerin görmedigi halde bütün gerçekleri görmüssün, Eskiya dünyaya hep örnek oluyorsun, Ben giderim adim kalir dostlar beni hatirlasin demissin, Biz seni hiçbir zaman unutmayacagiz, gönlümüzde yasiyorsun.[/QUOTE] ........................... |
Gurbet
SEN GURBETLIGI BILEMEZSIN
Sen gurbetligi bilemezsin Nereden bileceksin yasamadinki Mesela ben senin gibi ezan sesiyle uyanamam Burda ezan yok canlar calar ancak Burda güller solgun acar Kuslar ise sessiz ucar Geceler acimasiz insani yüreginden yaralar Belki inanmayacaksin ama Her cocuk gurbette yetim dogar Sevdiklerin ta ötede Hasret büyütürsün gönlünde Sen bakma güzelim Yüzümüz gülüyor ama Kan damliyor icimizde Burda vefa yok burda sevgi yok Burda hasret var burda özlem var Burasi gurbetlik cekmesi zor Burda her hecede kadere sitem var Sen gurbetligi bilemezsin Nereden bileceksin yasamadinki Bayram gelir mesela Babanin ellerinden öpersin O cok sevdigin annenin bayramini kutlar Siki siki boynuna sarilirsin Biricik kardesine bayram hediyesi alirsin Mahalledeki cocuklara bayram sekeri dagitirsin Eslere dostlara bayramliga gidersin Bayram gelince bir baska cöker icime hüzün Belki inanmayacaksin ama yasla dolar gözüm Yüzüne hasret anama sarilamam Babamin ellerinden öpemem Tek tesellim suskun bir bayram karti Ondanda teselli bekleyemem Burda dostluk yok burda bayram yok Burda hasret var burda özlem var Burasi gurbetlik cekmesi zor Burda her hecede kadere sitem var Sen gurbetligi bilemezsin Nereden bileceksin yasamadinki Ya yarime ne demeli Uzun zaman oldu yüzünü görmeyeli Eli elime teni tenime degmeyeli Söylemek istemiyor ama Isyani mektuplarinda gizli Onada zor geliyor yolumu gözlemek Kendi vataninda gurbetlik cekmek Bitir artik dön gel diyor Ayrilik onuda bitiriyor Kervan gecmez hanlar gibi Gemi ugramaz limanlar gibi Yapayalniz virane gözlü Dört gözle bekliyor yolumu Burda sevgi yok burda sefa yok Burda hasret var burda özlem var Burasi gurbetlik cekmesi zor Burda her hecede kadere sitem var |
GÜHERTAŞ ŞİİRİ
[COLOR=DarkRed][B][FONT=Georgia]Bende köyümü özledim.(Sivas-Zara-Gühertaş)
G Ü H E R T A Ş Gel hemserim gel! Verelim bas basa Hep beraber, hep birlikte gidelim GÜHERTAS'a Tarlasi tasli, yolu yokuslu Daglari, bayirlari yayla çiçegi kokuslu Çoraplari heybeleri Türkmen nakisli Ne hostur, eveligi madimagi GÜHERTAS'in. Bahar geldi mi koyun kuzu çobana emanet Gençlerin önünde boynuzlari çitak öküzler Korucu korkusuyla güderlerdi meralarda Derelerde çimerdi çocuklar Ne hostu, soguk suyun basinda peksimeti GÜHERTAS'in. Hatirlayin… Hatirlayin hele su yayla göçünü Kagni arabalari dizilirdi sira sira… Süslenirdi öküzler…Süslenirdi gelincik kiz gibi Alli pullu kizlar Turnalar söylerdi Yazinin basinda Ne hostu, yollarda kagni gicilatmasi GÜHERTAS'in. Yaylaya bir baksana, yemyesil olmus Koyun gözleri ile dolmus her taraf Kadin, kiz- koyun, kuzu birbirine karismis Kuzun agzinda nisanlisini yakalamis delikanlilar Ne hostu Hacinin Yurdunda davar geçmesi GÜHERTAS'in. Ninemin sirtinda kozak çuvali Dumanlari yükselirdi, yayla evlerinin bacalarindan Insanlar mutlu, huzurlu, yüzler gülerdi Aksam olmus inek bicik hepsi tamam Ne hostu çira isiginda aksami GÜHERTAS'in Zaman göç zamani kosu mali inerdi köye Yüklenirdi kagnilar, dizilirdi katar katar Ellerde kömüs yogurdu, biçak kesmez kaymagi Öglen sicaginda kusluga gelirdi öküzler Demlenirdi kadinsiz evlerde çaylar çirce suyundan Ne hostu bu vakitte Çökeligi GÜHERTAS'in. Bostanlar kazmalanirdi, fideler dikilirdi Mugrasulun otlrari biçilecek zamana gelirdi ‘'Ey Ahali…Yarin ota baslanacak''derdi bekçi Anca beraber, ganca beraber derdi elbet Ne hostu, Sarukayada ot biçmesi GÜHERTAS'in Elinde orak, sirtinda besik, tarlaya giderdi kadinlar Ekinler biçilirdi, hanlar bölünürdü, yigilirdi yiginlar Hüzünlü türkülerle inler daglar taslar Kagnilar yüklenirdi özene bezene Yollarda kagni arabalari gicilardi dertli dertli Ne hostu sap arabasinda uyumasi GÜHERTAS'in. Saplar çekilirdi, düvenler dönerdi Agustos sicagi vururdu öküzlerin basina Düveni alip kaçarlardi gölge yere Sirtinda kazakla harman aktarirdi Ahmet Amca Ne hostu, Agustosta serin gölgesi GÜHERTAS'in, Aksam odlu mu, kurulurdu makinelar Gelirdi her harmandan bir makina sesi Tiglar çikarilir, çecler elenirdi Bugdaylar doldurulurdu kil çuvallara Bir isi bitirmenin mutlulugu vardi gözlerde Ne hostu, harmanda tozu topragi GÜHERTAS'in Otururdu caminin kapisinda ak sakalli dedeler Göklere yükselirdi, minareden bes vakit ezan sesi Cuma günleri cami dolardi tiklim tiklim, Köyün sorunlari konusulurdu Cuma çikisinda Baslardi, çekis, dögüs, bagirmalar, çagirmalar Ne hostu, Cuma çikisinda kavgasi GÜHERTAS'in Harmanlar içeri atilinca gönüller rahatlardi Biraz keven kesilirdi, birazda gazel toplanirdi Odunumuz az derdi Mehmet dayi biraz daha odun Kis dedigin derin dere ne olur ne olmaz Ne hostu, kis aylarinda kizak kaymasi GÜHERTAS'in. Kis geldimi dügün dernek kurulurdu Danis yenirdi, kahya seçilirdi, saçi salinirdi Güres meydanlarinda kizisirdi pehlivanlar Damat da damatti hani, fesli salvarli Ata binerdi telli duvakli gelinler Ne hostu, dügünlerde davulu zurnasi GÜHERTAS'in. Okul civil civildi.Hoca mektebi dolup tasardi. Ellerinde Kur'an, sokakta gezerdi delikanlilar Kizlar agiz dersi alir, çikardi Fergaba Mektebe gelirdi, findiklar, armutlar Ne hostu, Hoca mektebinde falakasi GÜHERTAS'in Kis aksamlari toplanilirdi Büyük odaya Yalilar anlatirlardi, yasadiklari anilari Gençler toplanmis saya oynaylardi bacalarda Kimi Ibis, kimi Gelin, kimi Fate olurdu. Gezilirdi ev, ev, toplanirdi bahsisler Ne hostu, kis aylarinda Sayasi GÜHERTAS'in Ey hemserim! Birde simdi gör köyünü Boynunu bükmüs, mahzun mahzun bakar minare Evler issiz, yollar insansiz, harmanlar kuzusuz Madimak oymaklari, bekler olmus elleri kinali kizlari Armutlar Bile arar olmus dallarini kiran çocuklari Ne hostu, büyük hocadan çalinan menündüsü GÜHERTAS'in Üzülme! Üzülme ayriyim diye köyümden Geçim derdi, gelecek derdi, seni ayirdi yurdundan Ama bozmadi Gühertas'li Dirligini düzenini hiçbir zaman Gühertas orda kaldi. Ama sen Gühertas yaptin ISTANBUL'u Ne hostu, Ne hostur Kültür Merkezi GÜHERTAS'in… SON Yazar: Mustafa COSKUN [/FONT] [/B] [/COLOR] |
SİİR FASIL-I
SENI DÜSÜNDÜM
Seni dusundum,gectin kalbimden Birseyler yazmak geldi icimden Senden uzaklarda gurbet ellerde Mektupla halini sormak istedim. Aylardir ayriyiz, gormedim seni Kalbimin icinde gizledim seni Bana hayat veren tatli sesini Tellerle konusup duymak istedim. Nekadar dirensem durmuyor icim Sana tutkunlugum bir baska bicim Her satirda seni yasamak icin Adina bir siir yazmak istedim. Yazan; bilinmiyor ama illaki oda benim gibi gurbetcinin biridir. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 01:17. |