![]() |
-->: TENIS
Tsonga Djokovic'i devirdi ama...
Çin'in Şangay kentinden devam eden Tenis Masters Cup Altın Grup mücadelesinde, Fransız tenisçi Jo-Wilfried Tsonga, dünyanın 3 numaralı raketi Sırp Novak Djokovic'i 1-6, 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenmesine rağmen gruptan çıkamadı. İlk iki maçını kaybeden Tsonga yarı finale çıkamazken, ilk iki karşılaşmasını kazanan Novak Djokovic, bu maçı kaybetmesine rağmen adını yarı finale yazdırdı. Grubun diğer maçında ise Rus Nikolay Davydenko, Arjantinli tenisçi Juan Martin del Potro'yu geçerek, yarı finale kalan diğer raket oldu. |
--->: TENIS
Roger Federer yerlerde!
Çin'in Şangay kentinden devam eden Tenis Masters Cup Kırmızı Grup mücadelesinde erkeklerde dünya tenisinin 2 numaralı ismi olan İsviçreli raket Roger Federer, İskoç raket Andy Murray'e 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. 6-4, 6-7, 5-7'lik setlerle hayal kırıklığı yaratan Roger Federer Murray karşısında maç içerisinde belinden yaşadığı sakatlık sebebiyle de sağlık molası aldı. Bu sonuçun ardından Roger Federer yarı final şansını kaybederken, turnuvada eşleşmeler şu şekilde oluştu: Djokovic - Simon, Murray - Davydenko şeklinde oluştu. |
ATP Sıralama
No Oyuncu Puan 1 Rafael Nadal 6675 2 Roger Federer 5205 3 Novak Djokovic 4645 WTA Sıralama No Oyuncu Puan 1 Jelena Jankovic 4710 2 Serena Williams 3866 3 Dinara Safina 3817 |
Finalin adı: Djokovic - Davydenko
Avustralya Açık şampiyonu Novak Djokovic Çin'in Shangay kentinde düzenlenen Masters Cup yarı final mücadelesinde Fransız rakibi Gilles Simon'u 4-6 6-3 7-5'lk setler ile 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Kariyerinde ilk kez bir Masters Cup turnuvasında finale yükselen Sırp raketin rakibi ise Rus raket Nikolay Davydenko oldu. Davydenko yarı finalde İskoç raket Andy Murray'i saf dışı bırakarak finale uzanmayı başardı. İkilinin bu sezonki daha önce karşılaşmaları; 11 KASIM 2008 N. Djokovic 2-1 N. Davydenko (7-6, 0-6, 7-5) 10 ŞUBAT 2008 N. Davydenko 1-2 N. Djokovic (4-6, 3-6, 6-4) |
"1 numara olmak istiyorum"
Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyonluğa ulaşan Polonyalı sporcu Agnieszka Radwanska, final maçına hazırlanırken biraz gergin olduğunu, ancak daha sonra iyi oynadığını söyledi. Agnieszka Radwanska, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Rus rakibi Elena Dementieva ile yaptığı final maçının hemen öncesindeki hazırlığında biraz gergin olduğunu belirterek, ''Topu sahanın içinde tutmakta bile zorlanıyordum. Daha sonra iyi oynamaya ve agresif vuruşlar yapmaya başladım'' dedi. Gerginliğinin ilk birkaç oyuna yansıdığını vurgulayan Polonyalı raket, ''2. sete iyi başladım. Daha sonra rahatladım'' derken, gelecek yılla ilgili soruyu ise, ''WTA takvimi gelecek yıl değişiyor. Turnuvanın takvimi de değişebilir. Turnuvayı ve İstanbul'u seviyorum. Seneye bu puanları korumak için geleceğim'' diye konuştu. Bu turnuvanın ardından Fransa'nın başkenti Paris'te yarın başlayacak Roland Garros Turnuvası'na katılacağını ve zamanının fazla olmadığını ifade eden Radwanska, ''Roland Garros'da tablonun alt kısım maçları pazar ve pazartesi yapılıyor. Ben de pazartesi günü oynayacağım. Yarın Paris'e gidiyorum. Pazartesi günü maçım var ve yarım gün dinlenmek zorundayım. Umarım buradaki güzel haftayı Fransa'da da yaşarım'' dedi. Turnuva mı, ''Grand Slam'' başarısını mı tercih edeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Polonyalı sporcu, ''Turnuvayı tercih ederim. Bu tür organizasyonlarda kupa kazanabiliyorsunuz. 'Grand Slam'de ise çeyrek finale dek en az 2 seri başı raketle karşılaşmak zorundasınız'' diye konuştu. Radwanska, 2 yıl önceki turnuva elemelerinden geçememesinin hatırlatılması üzerine, ''2 yıl önce burada turnuvayı kazanacağımı söyleselerdi 'hayal' derdim. Ama geçen yıl çok ilerleme sağladım. Çok çalıştım. Her turnuvada çok çabaladım. Rakip kim olursa olsun, en alt düzeydeki veya en üst düzeydeki her rakibe karşı iyi oynamaya çalıştım. 2 yılda gelişme kaydettim. 3.5 saat tenis antrenmanının ardından 1 saat daha çalışıyorum'' dedi. Hedefleri konusundaki soruyu da yanıtlayan şampiyon tenisçi, ''1 numara olmayı hedefliyorum. Ama önce ilk 10'a girip, daha sonra birinci olmayı amaçlıyorum'' diye konuştu. |
Radwanska 4. şampiyon
İstanbul Cup 2008 Final maçını, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın yanısıra, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de izledi. Hafta içi yapılan maçların tersine tenisseverler final maçına ilgi gösterdi. Turnuvanın ilk günlerinin tersine daha uygun hava koşullarının olmasıyla seyirciler Tekstilkent Tenis Arena'ya gelirken, karşılaşma için tribünlerde yaklaşık 2 bin seyirci yerini aldı. Turnuvada şampiyon olan Agnieszka Radwanska, aynı zamanda 30 bin 500 dolar para ödülünün sahibi olurken, 2. olan Elena Dementieva ise 16 bin 450 dolar para ödülü kazandı. Bu arada final maçının hakem atışını, Türk tenisinin eski isimlerinden olan 1948 yılı Davis Kupası oyuncusu Beliğ Beler yaptı. -RADWANSKA ŞAMPİYON OLDU, İMZALARI DEMENTIEVA VERDİ- Organizasyonda Agnieszka Radwanska şampiyon olurken, tenisseverlerin ilgisi daha çok Elena Dementieva'nın üzerindeydi. Maç sonrası hayranlarına imza dağıtan Dementieva'ya, Türk seyirciler ilgi gösterdi. İstanbul Cup'ın sık konuklarından olan Rus raket, hayranlarına bol bol imza verdi. -DEMENTIEVA, ÜSTÜSTE ŞAMPİYONLUĞU ALAMADI- Geçen yılın şampiyonu Dementieva, bu yıl kupayı finalde rakibine kaptırınca üstüste şampiyonluk sevincini kaçırdı. Dementieva ayrıca, bu yıl şampiyonluğu kaçırınca, gelecek yılki olası şampiyonluğunda üstüste 3 şampiyonluk kazanana verilen Altın Raket'i elde etme şansını da yitirdi. -RADWANSKA, 4. ŞAMPİYON- İstanbul Cup'ın son şampiyonu Agnieszka Radwanska, turnuvanın 4. şampiyonu oldu. Turnuvanın ilk yapıldığı yıl olan 2005'te ABD'li Venus Williams şampiyon olurken, 2006'da İsrailli Shahar Peer ve 2007'de ise Elena Dementieva birinciliğe ulaşmıştı. 2008'de ise Polonyalı Agnieszka Radwanska, şampiyonluğu elde ederek son şampiyon oldu. |
Şampiyon Djokovic
Çin'in Shangay kentinde düzenlenen Tenis Masters Cup'ta turnuvanın 2 numaralı seribaşı Sırp raketi Novak Djokovic final mücadelesinde Rus raket Nikolay Davydenko'yu 6-1 ve 7-5'lik setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Avustralya Açık'ta bu sezon yaşadığı şampiyonluk ile kariyerinin ilk Grand Slam zaferine ulaşan 21 yaşındaki raket ilk Masters Cup finalinde mutlu sona ulaşarak tek erkekler klasmanında Roger Federer, Rafael Nadal egemenliğine darbe vurarak 'ben de varım' dedi. |
Teniste zirve değişmedi
Teniste dünya klasmanında erkeklerde ilk 5, bayanlarda ilk 10 sıra değişmedi. Teniste bayanlar ve erkekler dünya klasmanı açıklandı. Erkekler sıralamasında ilk 5 değişmedi. İspanyol Rafael Nadal'ın 6 bin 675 puanla liderliğini koruduğu sıralamada, İsviçreli Roger Federer 2., Sırp Novak Djokovic de 3. sırada yer aldı. Bayanlarda ise ilk 10 sıradaki isimler aynı kaldı. Sırp tenisçi Jelena Jankovic 4 bin 710 puanla zirvedeki yerini korurken, ABD'li Serena Williams 2.'liğini, Rus Dinara Safina da 3.'lüğünü sürdürdü. Dünya klasmanında ilk 10 sıra ve puanları şöyle: -ERKEKLER- 1. (1) Rafael Nadal (İspanya) 6675 puan 2. (2) Roger Federer (İsviçre) 5305 3. (3) Novak Djokovic (Sırbistan) 5295 4. (4) Andy Murray (İngiltere) 3720 5. (5) Nikolay Davydenko (Rusya) 2715 6. (7) Jo-Wilfried Tsonga (Fransa) 2050 7. (9) Gilles Simon (Fransa) 1980 8. (6) Andy Roddick (ABD) 1970 9. (8) Juan Martin del Potro (Arjantin) 1945 10. (10) James Blake (ABD) 1775 -BAYANLAR- 1. (1) Jelena Jankovic (Sırbistan) 4710 puan 2. (2) Serena Williams (ABD) 3866 3. (3) Dinara Safina (Rusya) 3817 4. (4) Elena Dementieva (Rusya) 3663 5. (5) Ana Ivanovic (Sırbistan) 3457 6. (6) Venus Williams (ABD) 3272 7. (7) Vera Zvonareva (Rusya) 2952 8. (8) Svetlana Kuznetsova (Rusya) 2726 9. (9) Maria Sharapova (Rusya) 2515 10. (10) Agnieszka Radwanska (Polonya) 2286 (Not: Parantez içindeki rakamlar, tenisçilerin bir önceki sıralamasını gösteriyor.) |
Pemra Kazakistan'da galip
Türkiye Şampiyonu milli tenisçi Pemra Özgen, Kazakistan'ın Astana şehrinde düzenlenen 25 Bin dolar ödüllü uluslararası turnuvada ilk tur maçında galip geldi.Kazak rakibi Tatiana Posnikova'ya karşı 6/0 ve 6/1'lik setlerle 2-0 rahat bir oyun çıkaran Pemra ilk 16'daki yerini aldı. Çiftlerde ise yarın Pemra ve partneri Çağla Büyükakçay ile Rus Shamayko/Gürcü Shapatava ikilisine karşı çeyrek finale kalma mücadelesi verecekler. |
Federer 2009'da da iddialı!
Günümüz tenis devlerinden Roger Federer (İsviçre), ABD'den James Blake'i Makao'da yapılan gösteri maçında yenerek 2009'da da iddialı olduğunu gösterdi. 80'li yıllardan ABD'den John McEnroe ve İsveç'ten Björn Borg'ınki ise gösteri maçlarının en hareketli olanıydı ve tenisin eski kurtları yıllar sonra yine birbirlerini sınadılar. Çin'in Makao Özerk Bölgesindeki Venetian Oteli'nde yapılan gösteri maçlarındaki en hareketli kişinin John McEnroe olduğu görüldü. McEnroe 80'li yıllardaki en büyük rakiplerinden biri olan Björn Börg ile dün yaptığı karşılaşmada sadece rakibiyle değil, hakemle de seyircilerle de hatta top toplayıcı çocuklarla da takışmayı ihmal etmedi. Karşılaşmalarda Federer-Blake maçı ciddiydi ve Federer rakibini 2-0 (6-4, 6-4) yendi. Rakibinden çok etrafla mücadele eden McEnroe ise Börg'e yenildi. Her iki usta oyuncunun 1980 ve 1981 yıllarında yaptıkları Wimbledon finalleri tenis tarihinin önemli karşılaşmalarından sayılıyor. |
Cevap: TENIS
Çağla çiftlerde yarı finalde
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İspanya'da katıldığı 10 bin dolar ödüllü uluslararası turnuvada çiftlerde yarı finale yükseldi. Çağla Büyükakçay, partneri İspanyol Sainz Pelegri'yle, Rumen İova-Matei çiftini 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek, yarı finale çıktı. Büyükakçay, teklerde de Polonyalı rakibi Karolina Kosinska'yı 6-1, 4-6 ve 6-1'lik setler sonunda 2-1 yenerek, 2. tura yükseldi. |
Çağla Büyükakçay çeyrek finalde
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İspanya'da katıldığı 10 bin dolar ödüllü uluslararası turnuvada çiftlerde finale yükseldi. Çağla Büyükakçay, partneri İspanyol Sainz Pelegri'yle, Sırp Kozic ve Bulgar Pavlova çiftini 6-1, 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek, finale çıktı. Çağla teklerde ise İspanyol Yera Campos Molina'yı 4-6, 6-4, 6-2'lik setler sonunda 2-1 yenerek, çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi. |
İstanbul Cup 2009 Temmuz ayında!
Bayan tenisinin ünlü sporcularını 4 yıldır Mayıs ayında ağırlayan İstanbul, ünlü raketleri 2009 yılının Temmuz ayında konuk edecek. ''İstanbul Cup'' Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası, 2009 yılında Temmuz ayında yapılacak. ''İstanbul Cup'' Tenis Turnuvası Direktörü Coşkun Erginer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sony Ericsson WTA Tour'un 63 olan turnuva sayısının 52'ye indiğini belirterek, ''2009'da turnuvayı Temmuz ayında yapacağız. Çünkü Sony Ericsson WTA Tour'un yol haritası değişti. Turnuva sayısı 52'ye indi. İstanbul çok önemli bir şehir, gözden çıkarmak olamazdı'' dedi. ''İstanbul Cup''ın Temmuz'da US Open'dan önce yapılacağı ifade eden Erginer, ''Mayıs ayında 'İstanbul Cup', Roland Garros'tan önce toprak kortta oynanıyordu. Şimdi US Open'dan önce sert korta aldılar. 'İstanbul Cup' 31 Ağustos'ta başlayacak US Open öncesi 27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bizim için daha iyi oldu. Okullar da tatil olacağı için daha fazla ilgi olur'' diye konuştu. -''EKONOMİK KRİZDEN FAZLA ETKİLENECEĞİMİZİ SANMIYORUM''- Coşkun Erginer, ''İstanbul Cup'' tenis turnuvasının ekonomik krizden fazla etkilenmeyeceğini söyledi. Şu anda turnuva zamanı olmadığı için krizin bir etkisini hissetmediklerini kaydeden Erginer, şunları söyledi: ''Ekonomik krizden fazla etkileneceğimizi sanmıyorum. Tatil zamanı eğlenceli bir turnuva olacak. Temmuz ayında kriz hala devam ederse bilet fiyatlarını daha indirimli hale getirmek uygun olur. Turnuvaya yine WTA sıralamasında ilk 20'de bulunan tenisçilerden 4'ü gelecek.'' -''TURNUVAYI YEŞİLKÖY'DE YAPACAĞIZ''- Coşkun Erginer, 3 yıldır Tekstilkent'te geçici olarak yaptıkları tesiste düzenledikleri turnuvayı, 2009'da Yeşilköy'de yapacaklarını söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Tenis Federasyonu'na verilen Yeşilköy'deki arsayla ilgili konunun şu anda Bakanlar Kurulu'nda karar aşamasında olduğunu kaydeden Erginer, sözlerini şöyle tamamladı: ''Sayın Başbakanımızın da verdiği destekle yeni yılda çıkmış olacak. Karar çıktıktan sonra Temmuz'daki turnuvaya kadar Yeşilköy'e tesis kuracağız. Tekstilkent'te var olan tesisi getirip kuracağımız için Temmuz'a kadar yetişir. 4 bin kişilik tribünleri getireceğiz ve hemen montajını yapacağız. Bir merkez kort, 4 tane de sert kort yaparız. Yeşilköy'de planladığımız 21 kortlu, 10 bin kişilik arenalı büyük tesisi ise daha sonra yapacağız.'' |
Bravo Melis!
İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın bünyesinde kurulan ''Club İstanbul Tenis Akademisi''nin oyuncusu olan 15 yaşındaki Melis Sezer, Hindistan'da Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) düzenlediği turnuvalarda bir birincilik, bir ikincilik elde etti. ''Club İstanbul Tenis Akademisi''nden yapılan açıklamada, Melis'in Hindistan'da katıldığı 4 turnuvada, bir birincilik, bir ikincilik elde ettiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: ''Melis Sezer, iki hafta önce ITF'in 2 adet 'Grade', toplam 4 tenis turnuvasına katılmak için Hindistan'a gitmişti. Gittiği günün ardından Hindistan'ın Bombay kentinde dünya gündemini sarsan terörist eylemler patlak verdi. Korkunç manzaraları Türkiye'den takip eden ailesi ve yakın çevresinde endişeli günler yaşandı. Melis, akademi ekibi ve ailesinin, dönmesi için yaptığı tüm girişimleri geri çevirerek, turnuvaya devam etme kararı aldı. Akademinin 8 aylık oyuncusu olan Melis, elde ettiği başarılarla Grad Slam turnuvalarında Junior oynayan ilk Türk tenisçi olma yolunda hızla ilerliyor. Akademiye geldiğinde Junior kategorisinde 1040. olan Melis, geçtiğimiz aylarda 200. sıralara kadar yükselmişti. Melis 2009 yılı başında tahminen 160. sıralara kadar yükselecek.'' Melis'in Ocak ayında Hindistan'a tekrar giderek, burada 3 turnuva daha oynayacağı bildirildi. |
Terör de onu korkutmadı
İzmirli tenisçi Melis Sezer'in iki turnuvaya katılmak için gittiği Hindistan'da terör olayları patlak verdi. Buna rağmen geri dönmeyi reddeden genç sporcu, Türkiye'ye bir şampiyonluk, bir ikincilik kazandırdı. İzmirli başarılı tenisçi Melis Sezer, Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) Hindistan'da iki hafta önce düzenlediği iki turnuvada, ülkedeki terör ortamına rağmen bir şampiyonluk, bir ikincilik kupası aldı. 15 yaşındaki gelecek vaat eden sporcunun, Grade 4 turnuvası olarak bilininen turnuvalardan ilkine katılmak için Hindistan'a geldiği gün, Bombay'da 175 kişinin ölümüne yol açan saldırı meydana geldi. Ailesinin ve bağlı olduğu Club İstanbul Tenis Akademisi'nin çağrısına rağmen dönmeyi reddeden Melis, Delhi'deki turnuvada stresli ortama rağmen finale kadar çıkmayı başardı. Delhi'den sonra antrenörü David Gaves'le birlikte saldırıların merkezi konumundaki Bombay'a giden Melis, "Yoğun güvenlik önemleri altında ikinci turnuvaya çıktık. Organizasyonun yapıldığı tesis, teröristlerin ana hedefi olan Tac Mahal Otel'e çok yakındı. Ancak herhangi bir sorun yaşanmadı. Finalde Kazak rakibimi 2-0 yenerek kupayı kazandım. Hindistan'daki kriz ortamı birez gerilim yarattı, ancak bu turnuvada alacağım puanlar önümü açacaktı. Başarıyla döndüğüm için mutluyum" dedi. Tenise 5 yaşında başladığını belirten Melis, "Sekiz yıl Karşıyaka'da lisanslı oynadım. Sekiz aydır ferdi lissansla, Club İstanbul Tenis Akademisi'nin desteğiyle devam ediyorum. Avustralyalı Antrenörüm Gavin Hopper'la, günde beş-altı saati bulan çok ciddi bir antrenman programına girdim. Lise ikinci sınıf öğrencisiyim. Yoğun program nedeniyle Karşıyaka Gazi Lisesi'ndeki kaydımı açık liseye aldırdım. ITF Junior sıralamasında önelmi bir yükselişim oldu. Hedefim Junior Grand Slam'da oynamak. Tenise profesyonel olarak devam etmek istiyorum. En büyük hayalim ise, Wimbledon Tenis Turnuvası'na katılan ilk Türk olabilmek" diye konuştu. Junior kategorisi dünya sıralamasında 1040. sıradayken, Avustralyalı Gavin Hopper'la çalışmaya başladıktan sonra kısa sürede ilk 500 arasına giren Melis, geçtiğimiz aylarda 200. sıralara kadar yükseldi. Melis, son aldığı şampiyonluklarla 2009 yılı başında tahminen 160. sıraya kadar yükselecek. Melis'in Antrenörü FGavin Hopper'ın daha önce ünlü raketlerden, Monica Seles, Jennifer Capriati, Venüs ve Serena Williams kardeşler, Lleyton Hewitt ve Mark Pihilippoussis'i de çalıştırdığı açıklandı. |
Hayali Wimbledon..
Hindistan'da katıldığı Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) düzenlediği Grade-4 turnuvalarında 1 ikincilik, 1 şampiyonluk kupası elde eden Türkiye'nin yeni yıldızı Melis Sezer, Wimbledon'da ilk Türk tenisçi olmayı hedeflediğini söyledi. Milli tenisçi Melis Sezer'in, elde ettiği şampiyonlukla 2009 yılında dünya sıralamasında ilk 160 tenisçi arasına girmesi bekleniyor. Melis'in başarısına ABD'nin günlük gazetesi USA Today başta olmak üzere çok sayıda yabancı yayın organı geniş bir şekilde yer verdi. Turnuvaya katılmak üzere Hindistan'a gittiği gün Bombay'da terörist saldırıların meydana geldiğini belirten 15 yaşındaki milli tenisçi Melis Sezer, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen turnuvaya katılmaktan vazgeçmediğini ifade etti. Hindistan'daki terörist saldırılar nedeniyle endişelendiğini, fakat hedefine ulaşmak için turnuvaya katıldığını belirten genç sporcu Melis Sezer, "Hindistan'a vardığım gün teröristler saldırı yapmıştı. Çok heyecanlandım, ilk defa başıma böyle bir şey gelmişti. Ailem ve bütün çevrem endişelendi benim için. Fakat ben orada turnuvayı oynamak zorundaydım. Hedefime ulaşmam için puan toplamam gerekiyordu, bunun için de turnuvayı oynadım. Ailemle sürekli konuşuyordum. Beni merak ediyorlardı ve sürekli haber almak istiyorlardı. Fakat ben turnuvaya katılmak istiyordum ve bütün bu olumsuzluklara rağmen turnuvaya katıldım" dedi. Sezer, alınan geniş güvenlik önlemleri sayesinde Hindistan'da kötü bir olay yaşamadığını belirtti. "HAYALİ WIMBLEDON'DA OYNAMAK" Kategorisinde şu anda 215. sıraya yükseldiğini, hedefinin ise ilk 100'e girip Grand Slam Junior Turnuvası'na katılmak olduğunu belirten milli tenisçi Melis Sezer, gelecekteki hedefleriyle ilgili olarak ise, "Seneye grand slamlerin juniorlarında oynamak istiyorum. Bunun için de ilk 100'e girmem ve daha üst seviyede turnuvalarda oynamam gerekiyor. En büyük hayalim ise Wimbledon'da ilk Türk tenisçi olmak. 8 aydır Clup İstanbul Tenis Akademisi ile birlikte çalışıyorum. Onlara bana verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Onların da desteği ile ilk Türk tenisçi olmayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı. Kariyer hedefinin profesyonel tenisçi olmak olduğunu belirten Sezer, hedefine ulaşamazsa ABD'den burs alıp, eğitimime devam etmeyi düşündüğünü dile getirdi. Tenise 5 yaşında başladığını, 8 yaşında lisanslı tenisçi olduğunu belirten Melis Sezer, Karşıyaka Kulübü'nde de 8 yıl tenis oynadığını, Türkiye'de çok sayıda turnuvaya katıldığını, yurtdışındaki turnuvalara da son bir yıldır düzenli olarak gittiğini kaydetti. Ailece tenis oynadıklarını, bu sayede de tenise merak sardığını anlatan Sezer, "Ablam tenise başlamıştı. Ben kortlarda büyüdüm denebilir. Çünkü ailem de tenis oynuyordu. Ablam başlayınca ben ona çok özendim ve ben de tenise başlamaya karar verdim" dedi. Clup İstanbul Tenis Akademisi'nin 8 aylık oyuncusu olduğunu belirten Melis Sezer, akademiye ilk gittiğinde junior kategorisinde 1040. sırada olduğunu, başantrenörü Avustralyalı Gavin Hopper ile çalışmaya başlamasıyla kısa sürede 500 tenisçi arasına girdiğini, şu anda ise 200. sıralara kadar yükseldiğini söyledi. Sezer, 2009 yılında dünya sıralamasında 160. sıraya yükselmeyi istediğini ifade etti. Dünyanın en önemli tenis hocalarının başında gelen Gavin Hopper, daha önce dünya sıralamasındaki ünlü raketlerden, Monica Seles, Jennifer Capriati, Venüs ve Serena Williams kardeşler, Lleyton Hewitt ve Mark Pihilippoussis gibi birçok başarılı tenisçiyi çalıştırdı. Hindistan'a Gavin Hopper'in yardımcı koçu David Gaves ile giden Melis Sezer, finalde Kazak rakibini 6/3 ve 6/4 gibi rahat bir skorla geçerek sampiyonluk kupasını aldı.Yarı finalde ise turnuvanın 1 numaralı seribaşı ve ITF sıralamasında dünya 95. sırada olan rakibini 6/1, 6/0'lık skorlarla geçmişti. Melis Sezer, Ocak ayında Hindistan'a tekrar gidecek. Bu kez ard arda 3 turnuva daha oynayacak olan Melis Sezer, bu turnuvalarda elde edeceği başarılarla Grand Slam oynama şansını elde edecek. |
Melis Sezer Hindistan'da şampiyon!
Türkiye'nin tenisteki yeni yıldızı Melis Sezer, teröristlerin savaş alanına çevirdiği Hindistan'dan, 1 ikincilik, 1 şampiyonluk kupasıyla geri döndü. Melis bu şampiyonlukla dünya sıralamasında ilk 160 tenisçi arasına girerek bir ilke imza attı. Bu başarıyı, Amerika'nın USA Today'de yer aldı.. Türkiye’nin tenisteki yeni yıldızı Melis Sezer, teröristlerin savaş alanına çevirdiği Hindistan’dan, 1 ikincilik, 1 şampiyonluk kupasıyla geri döndü. Melis bu şampiyonlukla, dünya sıralamasında ilk 160 tenisçi arasına girerek bir ilke imza attı. Bu başarıyı, Amerika’nın günlük gazetesi USA Today, haber olarak yer verdi. 15 yaşındaki Milli tenisçimiz Melis Sezer, iki hafta önce Uluslararası Tenis Federasyonu, kısa adıyla ITF’in düzenlediği, 2 adet Grade 4 tenis turnuvasina katılmak için Hindistana gitmişti. Gitiği günün ardından Hindistan’ın Bombay kentinde dünya gündemini sarsan terörist eylemler patlak verdi. Korkunç manzaraları Türkiye’den takip eden ailesi ve yakın çevresinde endişeli günler yaşandı. Bağlı bulunduğu, Club İstanbul Tenis Akademisi ekibi ve ailesinin, dönmesi için yaptığı tüm girişimleri geri çevirerek, turnuvaya devam etme kararı aldı. İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nın bünyesinde kurulan, Club Istanbul Tennis Academy’nin 8 aylık oyuncusu olan Melis Sezer, elde ettiği başarılarla Grad Slam Tunruvalarında Junior oynayan ilk Türk tenisçi olma yolunda hızla ilerliyor. Club Istanbul Tennis Academy’sine geldiğinde, Junior kategorisinde dünyanın 1040. iken Akademinin baş antrenörü Avustralyalı Gavin Hopper’in çalıştırmaya başlamasıyla birlikte basamakları hızla çıkmaya başladı. Kısa sürede ilk 500 tenisçi arasına giren Melis geçtiğimiz aylarda 200. sıralara kadar yükselmişti. Melis 2009 yılı başında tahminen 160. sıralara kadar yükselecek. Dünyanın en önemli tenis hocalarının başında gelen Gavin Hopper, daha önce dünya sıralamasındaki ünlü raketlerden, Monica Seles, Jennifer Capriati, Venüs ve Serena Williams kardeşler, Lleyton Hewitt ve Mark Pihilippoussis gibi bir çok ünlüyü çalıştırmıştır. Melis için, “Çok büyük yetenek, o 5 sene içinde dünya sıralamasındaki ilk 100 tenisçiden biri olabilecek yetenekte. Ama daha yolun başında” diyor. |
Davenport çekildi
3 ''Grand Slam'' şampiyonluğu bulunan ABD'li tenisçi Lindsay Davenport, hamilelik gerekçesiyle Avustralya Açık Tenis Şampiyonası'ndan çekildiğini açıkladı. Davenport, ikinci çocuğuna hamile olduğunu belirterek, 19 Ocak 2009'da başlayıp, 1 Şubat'ta sona erecek Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na katılamayacağını bildirdi. 32 yaşındaki tenisçi, ''Bu, beklenmeyen ancak güzel sürpriz, beni bir süreliğine kortlardan uzak tutacak'' dedi. İlk çocuğunun doğumundan sonra kortlara geçen yıl dönen Davenport, tek bayanlarda Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) 1996, ABD Açık Tenis Turnuvası'nda 1997, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda da 1999 yılı şampiyonu olmuş, Atlanta-1996'da da altın madalya kazanmıştı. |
Dünya klasmanında değişiklik yok
Teniste dünya klasmanında erkekler ve bayanlarda ilk 10 sıra değişmedi. Profesyonel Tenisçiler Birliği'nce (ATP) açıklanan bayanlar ve erkekler dünya tenis klasmanına göre, iki kategorinin sıralamasında da ilk 10 aynı kaldı. İspanyol Rafael Nadal'ın 6 bin 675 puanla liderliğini koruduğu sıralamada, İsviçreli Roger Federer ikinci, Sırp Novak Djokovic de 3. sırada yer aldı. Bayanlarda Sırp tenisçi Jelena Jankovic 4 bin 710 puanla zirvedeki yerini korurken, ABD'li Serena Williams ikinciliğini, Rus Dinara Safina da üçüncülüğünü sürdürdü. Dünya klasmanında ilk 10 sıra ve puanları şöyle: -ERKEKLER- 1. Rafael Nadal (İspanya) 6675 puan 2. Roger Federer (İsviçre) 5305 3. Novak Djokovic (Sırbistan) 5295 4. Andy Murray (İngiltere) 3720 5. Nikolay Davydenko (Rusya) 2715 6. Jo-Wilfried Tsonga (Fransa) 2050 7. Gilles Simon (Fransa) 1980 8. Andy Roddick (ABD) 1970 9. Juan Martin del Potro (Arjantin) 1945 10. James Blake (ABD) 1775 -BAYANLAR 1. Jelena Jankovic (Sırbistan) 4710 puan 2. Serena Williams (ABD) 3866 3. Dinara Safina (Rusya) 3817 4. Elena Dementieva (Rusya) 3663 5. Ana Ivanovic (Sırbistan) 3457 6. Venus Williams (ABD) 3272 7. Vera Zvonareva (Rusya) 2952 8. Svetlana Kuznetsova (Rusya) 2726 9. Maria Sharapova (Rusya) 2515 10. Agnieszka Radwanska (Polonya) 2286 |
"Grand Slam'de Türk göreceğiz"
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Mesut Polat, Türk tenisçilerin ''Grand Slam'de oynama'' hayalinin hayalden öteye gideceğini belirterek, ''Görev süremde, Grand Slam'de oynayan Türk oyuncusu göreceğimize inanıyorum'' dedi. Polat, yaptığı açıklamada, Türk tenisçilerin son dönemlerde önemli başarılar kazandığını ifade ederek, uluslararası turnuvalarda kazanılan birinciliklerin ''alışkanlığa dönüşeceğini'' söyledi. Uluslararası Tenis Federasyonu'nun Hindistan'da düzenlediği turnuvalarda bir birincilik ve bir ikincilik elde eden Melis Sezer'in ''Grand Slam'de oynayan ilk Türk olma'' hayalini taşıdığını hatırlatan Polat, Sezer gibi başka genç tenisçilerin de uluslararası başarılara imza attığını, Grand Slam'de oynamanın Türk tenisçiler için hayalden öteye gitmeye başladığını belirtti. Polat, Türk sporcuların dünya sıralamasında iyi yere gelebilmesi için yılda 20-30 hafta uluslararası turnuvalarda oynatılması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Sporcularımızın oralarda alacakları puanlar önemli. Tabi buralara katılmak için para gerekiyor. Sadece para da yetmiyor. Zaman zaman vize sorunu yaşıyoruz. Ama sorunları bir şekilde aşıyoruz. Melis, Hindistan'a gitti, dünya kadar olayın içinde birinci olmayı başardı. Dünyanın öbür taraflarına giden oyuncularımız var. Buralarda bu başarılara alışacaklar ve çok kısa zaman içinde, kendi görev süremde Grand Slam'de Türk oyuncusu göreceğimize inanıyorum. Televizyonda, Grand Slam izlerken 'Türk' yazan bir oyuncu görürüz diye düşünüyorum.'' -''GENÇLERİMİZ ALT YAŞ GURUBUNDA OLAĞANÜSTÜ BAŞARILI, AMA''- Yaklaşık 12 yıldır federasyonda görevli olduğunu belirten Polat, Türkiye'de gençlerin özellikle teniste alt yaş gruplarında olağanüstü başarılı olduğunu gördüğünü söyledi. Polat, ancak ilerleyen yaşla birlikte eğitimin devreye girdiğini kaydederek, ''Ne zaman ki eğitim devreye giriyor, SBS, ÖSS. Çocuklar bocalamaya başlıyor'' dedi. Çocukların başarılar kazanmaya başlamasıyla ailelerin de yavaş yavaş spora adapte olmaya başladığına dikkati çeken Polat şunları kaydetti: ''Aileler bunun bir meslek olabileceğini, buradan para kazanılabileceğini görmeye başladı. Kendisini gece okuluna, açık öğretim liselerine kaydettiren, zaman zaman eğitimini donduran tenise gönül vermiş çocuklar var. İzmirli Melis onlardan biri. Böyle bir çok çocuğumuz var. Yeter ki tenise destek verilsin. Biz federasyon olarak olağanüstü destekliyoruz. Gereken destekler verildiğinde yeni tenisçilerin çığ gibi geleceğini biliyoruz. Bir kaç sene öncesine kadar hayal bile edemediğimiz başarılar kazanıyoruz.'' -TENİS MESLEK LİSESİ PROJESİ- Polat, çocukların eğitimleri nedeniyle tenise gerekli ilgiyi gösteremediğini, tenisten uzaklaştığını belirterek, eğitimi konusunun tenis için handikap olduğunu söyledi. Çocukların eğitimle tenisi bir arada yürütebilmesi için tenis meslek lisesi projesini geliştirdiğini anlatan Polat, şöyle devam etti: ''Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Mesela Silifke Belediyesi böyle bir lise kurabilmemiz için 30 dönüm yer vermeyi taahhüt etti. Hem eğitime devam etsinler, hem de tenise. Bu liselerde yarım gün eğitim verilmesini, yarım gün de milli antrenörlerin desteğiyle tenis eğitimi verilmesini düşünüyoruz. İzmir bu konuda da önemli bir kent. Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nin yanında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait 5 dönümlük yer var. Bu yerin bize verilmesini istedim okul yapmak için. Yapılacak okulun yanında 16 kort var zaten. Öğrenciler buradan faydalanabilir.'' -''TENİSE YAPILAN YATIRIMLAR YETERLİ DEĞİL''- Federasyon Başkanı Polat, Türkiye'de tenis adına yapılan yatırımların yeterli olmadığını savunarak, özellikle devlet tarafından yapılan yatırımların istenilen düzeye ulaşmadığını kaydetti. İzmir'in tenise yapılan yatırımlar konusunda en şanslı il olduğunu vurgulayan Polat, şunları söyledi: ''2005 yılındaki Yaz Üniversite Oyunları'nda yapılan Ulusal Tenis Eğitim Merkezi devletin tenise yaptığı en ciddi yatırımdır. O 7 trilyonluk yatırım, Türk tenisi için bir göz bebeği. Bu yatırımlar çok daha önce yapılabilseydi şu anda Türk tenisi çok daha yukarılarda olurdu. Biliyorsunuz tesis olmadan sporcu yetiştirmek zor. Bu konunun yükünü şimdiye kadar hep özel kuruluşlar çekmiş. Kulüpler devletin yapamadığını yapmışlar.'' |
haziran ayında artık tenis de iddaa da;)
|
Mersin'de tenis okulu açıldı
Mersin'de Ata Tenis Kulübü'nce 1 milyon YTL'yi bulacak yatırımla 5 kortlu tenis okulu açıldı. Ata Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde tenise ciddi oranda bir ilginin bulunduğunu, ancak istenilen seviyede kapsamlı tesisin bulunmadığı söyledi. Bu eksikliği dikkate alarak harekete geçtiklerini ve 9 yıl önce kulüp kurduklarını ifade eden Yıldız, Yenişehir Belediyesi'nin de desteğini alarak 1 milyon YTL'yi bulacak yatırıma başladıklarını anımsattı. İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan ve 4 gün önce hizmete açılan tesisin tamamını 1 yıla kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Yıldız, şöyle konuştu: ''Tesisimizde yüzme havuzundan, çalışma gruplarına kadar çok geniş kapsamlı alanlar oluşturuldu. 9 dönümlük alan üzerinde olan tesis, Mersin'in önemli bir eksikliğini giderecek ve spora teşvik edecek. Ayrıca tesiste kentimizdeki en modern tesis olma niteliğini elinde bulunduran 5 tenis kortumuz da yer alıyor.'' Mahallenin çocuklarının da tenisi ilgiyle izlediğini gözlemlediklerini bildiren Yıldız, ''Tesise çok emek verdik ve Mersin'e çok önemli bir yer kazandırdık. Herkesi mutlu etmeyi başaran tesisimize vatandaşlarımızı bekliyoruz'' diye konuştu. Yıldız, tesisin oluşmasında büyük destek veren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'e de şükranlarını sunduğunu kaydetti. -YENİ SPORCULAR YETİŞTİRECEK- Başantrenör Emre Karatay da, okullarla görüşüp, yetenekli öğrencilere eğitim vereceklerini, böylelikle tenis sporuna genç yetenekler kazandıracaklarını belirterek, ''Burada çocuklarımız sadece tenisi öğrenmekle kalmayıp, sporu sevecek ve spor kültürüyle tanışacak. Aileleriyle buraya gelen çocuklarımız birlikte zaman da geçirebilecek'' dedi. |
Marsel İlhan Yeşilyurt'lu oldu
Mili Tenisçi Marsel İlhan, yarın düzenlenecek tören ile Yeşilyurt Spor Kulübü'ne transfer olacak. Yeşilyurt Spor Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Marsel İlhan'ın transfer töreni, kulübün tesislerinde saat 11.00'de yapılacak. Marsel İlhan, 2007 yılında 1370. olarak girdiği profesyonel tenis dünya sıralamasında 2008 yılı sonunda 215. olarak büyük bir başarı yakaladı. İlhan, birçok uluslararası turnuvada topladığı puanlarla Grand Slam turnuvalarına katılan ilk Türk tenisçi olma özelliğini de taşıyor. |
Marsel İlhan kavgası
Son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken milli tenisçi Marsel İlhan, Yeşilyurt ve Taçspor kulüplerini karşı karşıya getirdi. Yeşilyurt Kulübü, yarın Marsel İlhan ile sözleşme imzalayacağını açıklarken, Taçspor Kulübü, sporcunun kendileriyle olan sözleşmesinin devam ettiğini duyurdu. Taçspor Kulübü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Sözleşmeli sporcumuz olan milli tenisçi Marsel İlhan'ın, basın ortamında çıkan bazı haberlerde, yarın Yeşilyurt Kulübü ile sözleşme imzalayacağı duyurulmuştur. Taçspor Kulübü olarak, halen 2009 yılı sonuna dek sözleşmeli sporcumuz olan Marsel İlhan'ın bir başka kulüple anlaşma imzalamasının hukuki açıdan mümkün olmadığını bildirir, konuyla ilgili tüm hukuki çalışmaların başlatıldığını ve tüm kanuni haklarımızın takibinde olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.'' |
Nadal'ı da yenerler
Teniste raketler, Avustralya Açık öncesi, katıldıkları turnuvalarla hazırlıklarını sürdürüyor. Erkeklerde, Abu Dabi turnuvasında boy gösteren 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile 4 numaralı seribaşı Andy Murray turnuva finalinde kozlarını paylaştı. Murray rakibini 6-4, 5-7, 6-3'lük setlerle 2-1 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu ve yeni yıla şampiyonlukla girdi. İskoç raket Cuma günü oynadığı yarı final mücadelesinde dünya klasmanında iki numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer'i elemişti. 21 yaşındaki raket bu şampiyonlukla 250 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu. Murray, 5-10 Ocak 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Rafael Nadal'ın yanısıra Roger Federer'in de katılacağı Katar'ın Doha şehrindek, Katar Açık'ta bu başarısını tekrar ettirmeye çalışacak. |
2009 yaramadı!
Avustralya Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası 1.tur mücadelesinde, dünyanın 3 numaralı raketi Sırp Novak Djokovic, Letonyalı Ernests Gulbis'e 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenilerek, turnuvaya erkenden veda etti. Tenis sezonunun başlaması ile hayal kırıklığı bir sonuç yaşayan Djokovic, sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık öncesi pek de iyi sinyaller vermedi. Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası 1. tur sonuçları: Ernests Gulbis - Novak Djokovic (1), 6-4, 6-4 Jo-Wilfried Tsonga (2) - Agustin Calleri, 6-2, 7-5 Tomas Berdych (5) - Brydan Klein, 6-0, 6-4 Michael Llodra - Joseph Sirianni, 5-7, 7-6 (7-3), 6-2 Kei Nishikori - Bobby Reynolds, 6-3, 6-2 Mario Ancic - Amer Delic, 7-6 (7-2), 6-7 (4-7), 7-6 (8-6) Florent Serra - Juan Carlos Ferrero, 6-3, 7-6 (7-3) Paul-Henri Mathieu - Teimuraz Gabashvili, 6-3, 6-3 |
Federer yeni yılda umutlu
İsviçreli tenisçi Roger Federer, erkekler dünya klasmanında yeniden lider olabileceğini söyledi. Dünya klasmanındaki 4,5 yıllık liderliğini, Ağustos ayında Pekin-2008'in tek erkekler şampiyonu, İspanyol raket Rafael Nadal'a kaptıran Federer, bu yıl yeniden lider olabileceğine inandığını belirtti. 2009 yılının, kendisi için ''büyük bir yıl'' olacağını ifade eden İsviçreli tenisçi, ''Bu sezonun anlamı, benim için büyük olacak. Pete Sampras'ın rekoruna ulaşabilirim. Kariyerime, bir Wimbledon şampiyonluğu daha ekleyebilir, Roland Garros'ta ilk şampiyonluğumu tadabilirim. Yeni sezonu dört gözle bekliyorum'' dedi. Federer, geçen yıl kanındaki bazı değerlerin yüksek çıkmasından ötürü performansında düşme olduğunu belirtirken, bu yıl kendisini daha iyi hissettiğini, artık istediği gibi antrenman yapabileceğini kaydetti. ''Bu yılki antrenmanlarım iyi geçiyor, kendime güveniyorum'' diyen 27 yaşındaki raket, 19 Ocak'ta başlayacak sezonun ilk ''Grand Slam'' turnuvası Avustralya Açık'a, Katar Açık'ta hazırlandığını, Katar'daki maçları da alacağını iddia etti. Federer, Nadal için ise ''Rafael benim baş rakibim. Yıllardır bu böyle, maçlarımız oldukça çekişmeli geçiyor'' diye konuştu. |
Nadal kasırgası başladı
Katar'ın Doha kentinde düzenlenen Qatar ExxonMobil Açık 1. tur mücadelesinde, dünyanın 1 numaralı raketi Rafael Nadal, Fransız tenisçi Fabrice Santoro'yu 6-0 ve 6-1'lik setler ile 2-0 yenerek, turnuvaya iyi bir giriş yaptı. Nadal maça fırtına gibi başlarken, ilk sette rakibine top göstermedi ve bu seti oyun vermeden 6-0 aldı. İkinci sette de aynı performans ile devam eden Nadal, bu sette rakibine sadece bir oyun vererek, bu seti de 6-1 alarak, maçı kolay kazandı. Geçtiğimiz sezon bir numarayı Roger Federer'den alan Nadal'ın bu performansı ile zirveyi geri vermeye hiç niyeti yok gibi duruyor. Qatar ExxonMobil Açık 1. tur sonuçları: Rafael Nadal (1) - Fabrice Santoro, 6-0, 6-1 Roger Federer (2) - Potito Starace, 6-2, 6-2 Andy Murray (3) - Albert Montanes, 6-2, 6-4 Mikhail Youzhny - Igor Andreev (6), 4-6, 6-3, 6-4 Alexander Peya - Dmitry Tursunov (7), 2-6, 6-3, 6-4 Philipp Kohlschreiber (8) - Marco Chiudinelli, 6-4, 6-3 Kristof Vliegen - Oscar Hernandez, 6-1, 6-7 (4-7), 7-6 (7-5) Arnaud Clement - Diego Junqueira, 6-1, 6-2 Karol Beck - Michal Przysiezny, 4-6, 6-4, 7-5 |
Vaidisova'dan erken veda
Yeni Zelenda'nın Auckland kentinde düzenlenen ASB Classic Tenis Turnuvası 2. tur mücadelesinde, turnuvanın 6 numaralı seribaşı raketi Nicole Vaidisova, Rus tenisçi Elena Vesnina'ya 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenilerek, turnuvaya erken veda etti. Vaidisova ilk sette rakibini zorlamasına rağmen, bu seti 6-4 kaybetti. İkinci sette ise daha kötü bir oyun ortaya koyan Vaidisova, bu seti de 6-3 kaybederek, turnuvaya veda etti. ASB Classic 2. tur sonuçları: Elena Dementieva (1) - Marina Erakovic, 6-2, 6-3 Caroline Wozniacki (2) - Jill Craybas, 6-4, 7-5 Edina Gallovits - Anabel Medina Garrigues (3), 6-3, 6-3 Ayumi Morita - Aleksandra Wozniak (4), 7-5, 6-2 Shahar Peer (5) - Barbora Zahlavova Strycova, 6-3, 4-6, 6-2 Elena Vesnina - Nicole Vaidisova (6), 6-4, 6-3 Aravane Rezai - Anastasia Pavlyuchenkova (7), 6-2, 6-3 Anne Keothavong - Carla Suarez Navarro (8), 6-2, 6-4 |
Davydenko Avustralya'da yok!
Dünya klasmanında erkeklerde 5. sırada bulunan Rus tenisçi Nikolay Davydenko, sakatlandığı için Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na katılamayacak. Hindistan'da düzenlenen Chennai Açık'ın ikinci turunda Çek Lucas Dlouhy ile karşılaştığı sırada sol topuğundan sakatlanan Davydenko, 19 Ocak'ta başlayacak olan, sezonun ilk ''Grand Slam'' turnuvası Avustralya Açık'ta yarışamayacağını söyledi. Bir süredir sol topuğunun ağrıdığını ve ağrı kesicilerle ayakta durduğunu belirten Rus tenisçi, bu turnuvada rahatsızlığının daha da arttığını ve sakatladığını ifade etti. Topuğundaki sorunun, geçen yıl da var olduğunu söyleyen 27 yaşındaki tenisçi, ''Bunu dikkate almamış, Kasım ayındaki Şangay Masters'da da ağrılar içinde oynamaya devam etmiştim'' diye konuştu. |
Federer emin adımlarla
Katar'ın Doha knetinde düzenlenen Katar ExxonMobil Açık 2. tur mücadelesinde, dünyanın 2 numaralı raketi Roger Federer, İtalyan tenisçi Andreas Seppi'yi 6-3 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, bir üst tura yükseldi. Federer maç boyunca iyi bir performans gösterirken, ilk iki seti de aynı skorla 6-3 kazanarak, adını bir üst tura taşıdı. Katar ExxonMobil Açık 2. tur sonuçları: Rafael Nadal (1) - Karol Beck, 6-1, 6-2 Roger Federer (2) - Andreas Seppi, 6-3, 6-3 Andy Murray (3) - Philipp Petzschner, 6-2, 6-4 Andy Roddick (4) - Arnaud Clement, 6-3, 7-5 Gael Monfils (5) - Nicolas Devilder, 7-5, 7-6 (7-4) Philipp Kohlschreiber (8) - Kristof Vliegen, 6-4, 6-7 (4-7), 6-4 Sergiy Stakhovsky - Alexander Peya, 7-5, 6-3 Victor Hanescu - Mikhail Youzhny, 6-2, 6-4 |
Ivanovic tanınmaz halde
Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası çeyrek final mücadelesinde, trunuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Sırp Ana Ivanovic, Fransız tenisçi Amelie Mauresmo'ya iki set sonunda 6-3 ve 6-2'lik setlerle yenilerek, turnuvaya veda etti. 2008'in son bölümlerinde de kötü sonuçlar alan Ivanovic, 2009'a da pek iyi başlayamadı. Ivanovic sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık öncesi bu performansı ile kötü sinyaller veriyor. Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası çeyrek final sonuçları: Amelie Mauresmo (5) - Ana Ivanovic (1), 6-3, 6-2 Victoria Azarenka (2) - Lucie Safarova, 7-6 (7-5), 6-4 |
Nadal'a soğuk duş!
Doha'da düzenlenen 1.110.250 dolar ödüllü Qatar ExxonMobil Open Tenis Turnuvası'nda, turnuvanın ve dünya klasmanının 1 numarası Rafael Nadal, çeyrek final karşılaşmasında Fransız Gael Monfils ile karşılaştı ve maçtan 2-0'lık mağlubiyet ile ayrılarak turnuvaya veda etti. Nadal, rakibi karşısında iki seti de 6-4'lük skorlarla kaybederek elendi. Doha'daki Qatar ExxonMobil Open Tenis Turnuvası'nda ilk turda Fransız Santoro'yu, ikinci turda da Slovak raket Beck'i set vermeden geçen Nadal, böylece favori gösterildiği turnuvaya devam edemezken, daha önceki turlarda Çek Henrych ve Fransız Devilder'i eleyen Monfils, 1.110.250 dolar ödüllü organizasyonda yoluna devam etti. |
Gasquet vatandaşına acımadı
Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası çeyrek final mücadelesinde Fransız Richard Gasquet, vatandaşı Jo-Wilfried Tsonga'yı ilk seti 6-1 kaybetmesine rağmen, diğer setleri 6-4 ve 6-2 alarak yendi ve yarı finale yükseldi. Maça iyi başlayan Tsonga, ilk sette rakibine şans tanımadı ve bu seti 6-1 aldı. İkinci sette rüzgar bir anda Tsonga için ters esmeye başladı ve bu seti 6-4 Gasquet aldı. Final setinde de iyi oyun ortaya koyan Gasquet, bu seti de 6-2 alarak, yarı finale yükseldi. Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası çeyrek final maçları: Richard Gasquet (7) - Jo-Wilfried Tsonga (2), 1-6, 6-4, 6-2 Radek Stepanek (8) - Robin Soderling (4), 2-6, 6-4, 6-3 |
Federer'in vedası!
Doha'da favoriler elenmeye devam ediyor! Daha önce dünyanın 1 numarası Rafael Nadal'ın turnuvaya veda etmesinin ardından şimdi de Nadal'ın ezeli rakibi Federer turnuva dışı kaldı! Doha'da düzenlenen 1.110.250 dolar ödüllü Qatar ExxonMobil Open Tenis Turnuvası'nda oynanan yarı final karşılaşmasında, dünyanın en iyi raketlerinden biri olarak gösterilen Roger Federer ile İngiliz tenisçi Andy Murray karşı karşıya geldi. Üç set süren maçta kazanan ve finale yükselen isim Andy Murray oldu. Murray, ilk seti 7-6 kaybetmesinin ardından ikinci seti ve son seti 6-2 kazanarak finale yükseldi. Andy Murray, 1.110.250 dolar ödüllü Qatar ExxonMobil Open Tenis Turnuvası'nda final karşılaşmasında Amerikalı raket Andy Roddick ile oynayacak. Roddick yarı finalde G.Monfils'i mağlup ederek finale yükselmişti. |
Murray Doha'yı fethetti
2009'un ilk turnuvası olan ATP Doha'yı İskoç raket Andy Murray kazandı ve Avusturalya Açık öncesi rakiplerine göz dağı verdi. Murray, yarı finalde, tenis dünyasının 2 numarası Roger Federer'i eleyerek, finalde Amerikalı raket Andy Roddick'in rakibi oldu. Roddick karşısında muhteşem bir oyun sergileyen A.Murray; tecrübeli rakibi karşısında setlerde 6-4 ve 6-2'lik üstünlük sağladı ve zafere ulaştı. Ocak ayında başlayacak Grand Slam'in ilk ayağı olan Avusturalya Açık'ta gözler Andy Murray'in üstünde olacak. İskoç raket bu formunu devam ettirse, ilk Grand Slam'ini kazanmaya yakın taraf olabilir. |
Marsel İlhan Avustralya Açık elemelerinde
Milli Tenisçi Marsel İlhan, sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda eleme maçları oynayacak. Yeşilyurt Kulübü'nden yapılan açıklamada, Marsel İlhan'ın Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda ana tabloda yer alma mücadelesi için Melbourne'e gittiği bildirildi. Marsel İlhan'ın 13 Ocak Salı günü yapılacak eleme fikstürü çekiminden sonra, ilk eleme maçını 14 Ocak Çarşamba günü oynayacağı ifade edildi. |
Sharapova'dan şok karar
Rus tenisçi Maria Sharapova, sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'ndan çekildiğini bildirdi. Geçen yılki Avustralya Açık'ın şampiyonu Sharapova, omzundaki sakatlığın tam anlamıyla düzelmediğini belirtirken, ''Bu yılki turnuvada, şampiyonluğumu devam ettiremeyecek olmaktan ötürü çok üzgünüm. Omzum giderek iyileşiyor, birkaç hafta önce antrenmanlara başladım, ancak kendimi hala yeterli görmüyorum'' dedi. Belçikalı tenisçi Justine Henin'in, geçen yıl Mayıs ayında kortları bırakmasının ardından, dünya klasmanında 2. sırada bulunan Sharapova, otomatikman liderliğe yükselmişti. Haziran ayında Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın (Roland Garros) 4. turunda elenen Rus tenisçi, yeniden 2. sıraya düşmüş, turnuvanın şampiyonu Sırp Ana Ivanovic ise liderlik koltuğuna oturmuştu. Omzundaki sakatlığın da etkisiyle, dünya klasmanında giderek gerileyen Sharapova, halen listenin 9. sırasında bulunuyor. Melbourne Park'ta düzenlenecek olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası, 19 Ocak Pazartesi günü başlayıp, 1 Şubat'ta sona erecek. |
Tomas Berdych tepetaklak!
Avustralya'nın Sidney şehrinde düzenlenen Medibank Uluslararası Tenis Turnuvası 1. tur mücadelesinde, turnuvanın 6 numaralı seribaşı raketi Çek Tomas Berdych, Avustralyalı tenisçi Chris Guccione'ye 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenilerek, turnuvaya erken havlu attı. İlk sette rakibine üstünlük kuramayan Berdych, ilk seti 6-3 kaybetti. İkinci sette biraz daha iyi oynamasına rağmen, oyunda üstünlüğü bir türlü eline alamayan Çek raket, bu seti de 6-4 kaybederek, turnuvaya ilk turda veda etti. Geçen sezon iyi bir performans ortaya koyan Berdych bu sezona ise kötü başladı. Medibank Uluslararası Tenis Turnuvası 1. tur sonuçları: Igor Andreev (5) - Frank Dancevic, 7-6 (7-2), 6-3 Chris Guccione - Tomas Berdych (6), 6-3, 6-4 Tommy Robredo (7) - Jurgen Melzer, 6-3, 6-4 Janko Tipsarevic - Mardy Fish (8), 6-4, 3-6, 6-4 Mario Ancic - Xavier Malisse, 4-6, 7-6 (7-5), 6-3 Simone Bolelli - Potito Starace, 7-6 (7-1), 6-4 Jarkko Nieminen - Feliciano Lopez, 6-2, 7-6 (11-9) Michael Llodra - Denis Gremelmayr, 6-0, 6-2 Paul-Henri Mathieu - Andreas Seppi, 6-2, 2-6, 6-3 Lleyton Hewitt - Julien Benneteau, 5-7, 6-2, 6-4 |
Melis Sezer şampiyon!
İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın bünyesinde kurulan ''Club İstanbul Tenis Akademisi''nin oyuncusu olan 15 yaşındaki Melis Sezer, Hindistan'da Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) düzenlediği ITF Juniors Turnuvası'nda çiftlerde şampiyon oldu. Hindistan'ın Chandigarh şehrinde yapılan turnuvada Melis, çiftlerde Japon partneri Ishuzu ile birlikte şampiyonluk kazandı. Melis Sezer daha önce de Hindistan'da ITF tarafından düzenlenen turnuvalarda bir birincilik, bir ikincilik elde etmişti. Melis, Chandigarh'daki turnuvada kazandığı puanların ardından dünya sıralamasında 144. sıraya yükseldi. Sezer'in Hindistan'daki turnuva serisinin son etabına, Delhi şehrinde bir başka ITF Juniors Turnuvası ile devam edeceği bildirildi. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:05. |