![]() |
--->: BİR KAR TANESİ OLSAM
ağzına sağlık abla helal olsun
|
sabiha ablaya tesekurler cok guzel serin bir sir olmus
|
ya ablam gerçekten harika olmuş yüreğine sağlık
|
[B]Şiir olarak güzel olmuş acaba Türk sanat müziği olarak sölense nasıl olur zaten bu şekilde bestelenmiş....[/B]
|
-->: BİR KAR TANESİ OLSAM
emegine, ellerine, agzina saglik. Insallah devami gelir.
Paylasim icin sagol. |
Guzel bir siir,emeginize saglik.Ablacigim arasira boyle guzel siirlerini okumak isteriz.Gunluk sorunlardan biran olsun uzaklasip, ruhumuzu dinlendiririz.Devamini bekliyoruz...
|
[B][I]millet sabiha abla döktürmüş gene.......
yüreğine sağlık sabiha ablanın[/I][/B] |
Arkadaşlar Sabiha ablamızın bu müthiş şiirinden sonra birde sevindirici bi haber daha vereyim sizlere Sabiha ablamın Sivas spora yazdığı marş niteliğindeki şiiri besteleme aşamasındayız kayıt biter bitmez siteye upload edeceğim tabi önce sabiha ablamın izni alarak.
Ablam bu arada arkadaşlarımada kitaplarınızı bulabilecekleri yerler hakkında bilgi verseniz Çünki diğer arkadaşlarımında şiir kitabınızı okuması gerektiğini düşünüyorum.Arkadaşlar ısrar edin Ben volkan kitabeviden temin ettim isteyen olursa yardımcı olabilirim |
HOŞÇAKAL GİDİYORUM
HOŞCAKAL GİDİYORUM
Uyan artık sevgili sen bu tatlı rüyadan Son gücümü toplayıp ben veda ediyorum Bir tek resmindir kalan bana bu hatıradan Bir el salla sevdiğim, hoşça kal, gidiyorum... Geç bulup tez kaybettim sevginden hiç bıkmadan Duydum ya sesini yâr gözlerine bakmadan Feryat ederek ahım dağa taşa çıkmadan Bir el salla sevdiğim, hoşça kal, gidiyorum... Bin bir ömre değerdi seninle olduğum an Bahar olmuş neyleyim saçımı yolduğum an Bil ki sensiz günlerim sararıp solduğum an Bir el salla sevdiğim, hoşça kal, gidiyorum... SABİHA SERİN Güfte: Sabiha Serin Derleyen: Ozan Fedai Koç (Bu şiirim başarılı ozanlarımızdan Ozan Şair Saygıdeğer Ozan Fedai KOÇ bey tarafından derlenerek sesi ve sazının tellerinde can bulmuştur. Kendilerine sonsuz teşekkür ederim..Dinlemek isteyenler [url]http://de.youtube.com/watch?v=PKEnLP656cQ[/url] adresinden dinleyebilir....) |
-->: HOŞÇAKAL GİDİYORUM
ÇOK GÜZEL BİR ŞİİR ABLACIM ELİNE YÜREGİNE SAGLIK...!
|
--->: HOŞÇAKAL GİDİYORUM
emeğine yüreğine sağlık çok güzel bir şiir
|
cok guzel siir paylasım ıcın tesekkurler!...
|
spor sayfasında aşk şiiri ne alaka anlamadım
|
Arkadaşlar Sabiha ablamın kitabını okumanız gerekio ' Efsane ' isminde mükemmel bir şiir kitabı war şiddetle hiddetle hatta ısrarla tavsiye ediyorum Emin olun daha ne şiirler war
|
Çok güzel bir şiir. Yüreğinize sağlık...
|
[B][I]sabiha hanım'ın şiirleri, yazıları;
yüreğimdeki pasların sökülüp atılmasına yardımcı oluyo,iyi geliyo bana.... [/I][/B] |
-->: Sabiha Serin`in Siirleri
KUR TAHTINI YIKILMASIN
Kime kalmış yalan dünya, incitme gül yürekleri İki günlük yaşamında esirgeme sevgileri Ömür geldi, bak gidiyor, unutulmaz hiç izleri Çiçek açıp gönüllerde kur tahtını yıkılmasın... Nedir paylaşamadığın, bunca kalpleri kırdığın Gülümseyerek ansınlar geride dost bıraktığın Sevgi ile yaklaşarak ellerini tutmadığın Bu güzelim yüreklerde kur tahtını yıkılmasın... Hayat kısa bilmez misin? Ama yazık unutursun Uymaz isen başkasına, başköşede oturursun Kazanırsan dostlukları, her ortamda bulunursun Seni seven yüreklerde kur tahtını yıkılmasın... Her insanda farklı maske, kapatırlar yüzlerini Kendisini aldatırlar, kimse tutmaz ellerini Aslında çok zavallıdır, siler durur gözlerini Bahar olup gönüllerde kur tahtını yıkılmasın... At huyunu denizlere, bırak kötü düşünmeyi Bak, o zaman göreceksin, öğrenirsin sen gülmeyi Sıkı sarıl dostlarına, yaşat saygı ve sevgiyi Aç onlara kollarını, kur tahtını yıkılmasın... Güzel düşün, güzel davran, örnek insan ol topluma Ülken için çalış durma, boş işlere kafa yorma Sarıl şanlı bayrağına, toprağından hiç ayrılma Sevgi saygı ilken olsun, kur tahtını yıkılmasın.. SABİHA SERİN |
Sabiha Serin`in Siirleri
ADINI YÜREĞİME KAZIDIM
Ben feleğe neyleyim soldurdu gül yüzümü Yazmış kara yazımı bulamadım çözümü Bir gün silen olmadı kan akan şu gözümü Ey benim kara gözlüm, şirin sözlüm nerdesin Neydi suçum günahım ne yaz gördüm ne bahar Derdim dünyalar kadar yağdı saçlarıma kar Senden ayrı uzakta her yer bana sanki dar Ey benim gonca gülüm, mor sümbülüm nerdesin Ağlarım köşelerde senin için gizlice Adını yüreğime kazıdım bin bir gece Sararım hayalini özlem ile her gece Ey benim yüzü güzel, adı özel nerdesin Son kez seni görmeden kapanamaz gözlerim Bir bilsen seni ne çok ölesiye özlerim Sakın beni unutma belki bu son sözlerim Ey benim kanım canım, salım dalım nerdesin SABİHA SERİN |
--->: Sabiha Serin`in Siirleri
[COLOR="DarkRed"][B]Gerçekten çok güzel anlamlı ve bir o kadarda içten şiirlerinizi bizlerle paylaşmanızdan dolayı onur ve şeref duyduğumuzu bilmelisiniz Sabiha hanım harikasınız..![/B][/COLOR]
|
çok mütiş ve anlamlı şiirler böyle şiir yazan insan çok azdır.teşekkürler ablacım..!
|
Ablacigim siirlerin cok guzel zevkle okudum hele SIVASIM SENI UNUTAMUYORUM adli siiriniz beni aldi goturdu yillar oncesine suleyman samide okurken o kepenek suyundan yillarca ictim.Anilarim canlandi mudurumuz Hazim Zeyrek bey ogretmenim Dogan Alkan bey sayende onlari andim. Hala duruyormu o kepenek cesmesi bilmiyorum.Ablacigim Allah size uzun omurler versin.Versin ki bizde sayenizde guzel siirler okuyalim.Emegine saglik ablacigim.Edebiyat ogretmenimiz bize siirin edebiyatta cok ozel yeri var derdi.Oyle siirler vardirki bir cumlesinden bir roman yazilacagini soylerdi. Bu zor ve guzel ugrasinizda basarilar dilerim. Saygilarimla.
|
--->: SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM
[QUOTE=Sabiha Serin;159098]Sivasımız için bu şiirimi bugün yazdım.
SİVASIM SENİ UNUTAMIYORUM Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivasım Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivasım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğunamı Özdeğerlerinin kaybolduğunamı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiyemi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklaramı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğinemi Taş yığınları arasında kalan anılarınamı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlıklar caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp,parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivasım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivasım beni duyuyormusun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivasım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivasım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivasım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivasım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivasım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarımki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun ,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivasım sevdiklerin yanında olmasada Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmakta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivasım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hemde bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivasım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursada,mevsimler geçsede ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur desede Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsemde birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivasım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olurya Sivasım istemedende olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansın bedenimi yine Sivas'a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivasım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasada ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivasım Seni çok ama çok seviyorum Sivasım seni unutamıyorum.. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar[/QUOTE] ablacığım şiirlerin çok güzel ağzına sağlık sivasımıza yazdığın şiir daha bi başka senin gibi her alanda sivasımızın arkasında duran bir yiğit insan gelirmi acaba teşekkürler:) |
BENİ UNUTMA
Bil ki aşkını unuturum sanma, Her halinle yanımdasın bilesin; Anmadan hiç seni duramam, sorma, Yumak, yumak çözülmeyen çilesin... İnan ki hep doğrudur bu sözlerim, Yokluğunda yollarını gözlerim; Kanamam sevgine, her dem özlerim, Güfteler, şarkılar bizi söylesin... Artık kar yağsa da saçlarımıza, Akar sevgimiz avuçlarımıza; Dertten oyulan yaralarımıza, Bulunmaz ilaç, bu yürek neylesin... Soluyamam sensiz her an anarım, Bir tek sana dertlerimi yanarım; Dilerim ben senden önce solarım, Beni unutma, kabrime gelesin... SABİHA SERİN Güfte: Sabiha SERİN Beste: Timur İLİKAN Makam: Nihavent (Türk Sanat Müziği dalında bestelenmiştir) |
BEDENİMDE NEFESİMDESİN
Yüreğimde sonsuz aşkım kalbimdesin silemem Özlüyorum her günümde neredesin bilemem Hecelerde şiirimde adın gizli kalacak Gözlerinde erimekten başka bir şey dilemem Aşkın bende petek petek sevgin ile örülmüş Böyle sevda ne Ferhat’ da ne Şirin’de görülmüş Gecelerde gündüzümde sevgin çiçek açacak Yüreğimden izlerini bir kez olsun silemem Anıların yeter bana sevgin dünyalar kadar Açamadı kapısını şu kalbimi başka yar Bedenimde nefesimde yerin ayrı olacak Gözlerimden gözlerini atmasını bilemem Seni son kez görmek için şu dağları delerdim Gözlerimi hiç kırpmadan bu canımı sererdim Mevsimlerde senelerde yüzüm yine solacak Ellerinde can vermekten başka bir şey dilemem SABİHA SERİN |
--->: -->: Sabiha Serin`in Siirleri
[QUOTE=Sabiha Serin;378649]BEDENİMDE NEFESİMDESİN
Yüreğimde sonsuz aşkım kalbimdesin silemem Özlüyorum her günümde neredesin bilemem Hecelerde şiirimde adın gizli kalacak Gözlerinde erimekten başka bir şey dilemem Aşkın bende petek petek sevgin ile örülmüş Böyle sevda ne Ferhat’ da ne Şirin’de görülmüş Gecelerde gündüzümde sevgin çiçek açacak Yüreğimden izlerini bir kez olsun silemem Anıların yeter bana sevgin dünyalar kadar Açamadı kapısını şu kalbimi başka yar Bedenimde nefesimde yerin ayrı olacak Gözlerimden gözlerini atmasını bilemem Seni son kez görmek için şu dağları delerdim Gözlerimi hiç kırpmadan bu canımı sererdim Mevsimlerde senelerde yüzüm yine solacak Ellerinde can vermekten başka bir şey dilemem SABİHA SERİN[/QUOTE] ya ablam valla şiir makinesi gibisin yüreğine sağlık şiirlerin gerçekten muhteşem harikasın valla |
BABA EVİN BAŞ TACI
Bugün sizin gününüz gülsün melek yüzünüz Kutlu olsun hepinizin babalar gününüz Varlığınız ilaçtır uzun olsun ömrünüz Kırılmasın kalbiniz sizleri çok severiz Babam olsa kutlardım öperdim ellerini Ne anam var ne babam özlerim ikisini Doyamadım babama öpüyorum kabrini Nur içinde yat babam dualarım hep sana Gece gündüz demeden yuvanıza çalışır Terini hiç silmeden ekmeğini kazanır Yuvasını düşünüp içine dert akıtır Unutulmaz hakkınız öpülmeli eliniz Baba evin baş tacı yuvaların direği Saygı duyun onlara mutlu olsun yüreği Biliniz kıymetini çoktur size emeği Bugün babalar günü güldürün yüzlerini SABİHA SERİN NOT: Bütün babaların babalar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Aramızda olmayan babalarımıza da Allah’tan rahmet dilerim. Nur içinde yatsınlar… |
BİTİRDİLER TÜRKÇEMİ
..Bitirdiler Ülkemin gururu, güzelim Türkçemi Herkesin dilinde Türkçeden uzak, tuhaf sözler Türkçe ile ilgisi olmayan anlaşılmaz özentiler Nerede doğru Alfabem, nerede o doğru kelimeler Öyle ise sahip çıkıp sevelim, Ülkemi ve Türkçemi ..Devletimizin büyükleri dahi, bilmez ise Türkçemi Üzere kelimesi yerine, bir çoğu üzre diyorsa Vatandaş ise kendisine onları örnek alıyorsa Medyanın da bir çoğu Türkçeme zarar veriyorsa Öyle ise kınarım onları, korurum Ülkemi ve Türkçemi ..Moda oldu batı hevesi, modernleşmek bu mudur sanki Merhaba oldu hello, güle güle ise oldu gutbay Sevinince oley, tamam oldu okey,hoşça kal ise by,by Evet yerine aynen öyle, veya yes, hayır ise no, hiç olur mu Öyle ise dönelim özümüze, sevelim Ülkemi ve Türkçemi ..Yok mudur? koruyacak hiç kimse! Ülkemi ve Türkçemi Bu kadar mı sahipsiz? yavrularımızın gelecekleri Otururlar masaya uyurlar, görmezler bu gerçekleri Taştı artık sabrım, çok üzülürüm bitirmeyin Türkçemi Öyle ise; birlik olalım, yaşatalım Ülkemi ve Türkçemi ..Özenirler batıya, insafsızca, bitirirler Türkçemi Her yerde yabancı marka ve isimler, bu da modernlik mi Türk Ulusu kendine gel, aslına dön, unut batı hevesini Unutma özünü, konuş sana yakışan güzel Türkçeni Öyle ise sevelim, herkese sevdirelim Ülkemi ve Türkçemi ..SABİHA SERİN |
HAYALİNİ DÜŞÜMDE SARIYORUM
Deli bir rüzgâr gibi gelip geçti ilkbahar Gönül telimden söyler, saçlarıma düşen kar Şu koskoca kâinat, sensiz her gün daha dar Ey benim kır çiçeğim, gül nakışlım nerdesin Bana kastın ne felek, soldurdun gül yüzümü Dertlerim bir kördüğüm bulamadım çözümü Sanki yardan uzakta yumacağım gözümü Ey benim mor menekşem hoş bakışlım nerdesin Ağlarım köşelerde senin için gizlice Hayalini düşümde sarıyorum her gece Adını mısralara yazarım bin bir hece Ey benim biriciğim su akışlım nerdesin Yüreğimde gizlisin taşıyorum ismini Öperek kokluyorum ahu gözlü resmini Sanma unutacağım sonsuza dek cismini Ey benim karakaşlım, kor yakışlım nerdesin SABİHA SERİN |
İSTANBULADA YAŞASAKTA
KALBİMİZ HEP SİVASTA SİVASIMA GÖNÜL VERDİM İSTANBULDAN DESTEK VERDİM -------------------------- AŞIKLAR DİYARI SİVAS OZANLAR DİYARI SİVAS SENİN YARAN BENDE SİVAS SENSİZ YAŞANMIYOR SİVAS -------------------------- ANADOLUNUN GURURU SENSİN TÜM VARLIĞIM HAZİNEMSİN ÖLSEMDE GÖNLÜMDESİN GURBET ELDE GÖZÜMDE TÜTERSİN --------------------------- NİCE ŞAİRLERİN OZANLARIN VAR SİVAS GÖNLÜ ZENGİN İNSANLARIN VAR SİVAS ŞANIYLA MEŞHUR KANGALLARIN VAR SİVAS SENİN YERİN BENDE BAŞKADIR SİVAS |
ben malesef bayramda orda olamiyacagim gurbette oldugum icin ama gönlüm hep orda olacak :)
|
sayın sabiha serin emek dökmüşsün birşeyler yazmışsın.gayretine saygılıyım.ancak burasını bu şekilde kullanmanın ne düzeyde doğru olacağını düşünmek gerektiğini belirtmek istiyorum.ihk
|
[QUOTE=konartr58;380270]sayın sabiha serin emek dökmüşsün birşeyler yazmışsın.gayretine saygılıyım.ancak burasını bu şekilde kullanmanın ne düzeyde doğru olacağını düşünmek gerektiğini belirtmek istiyorum.ihk[/QUOTE]
gardaş ne demek istediğini ben şahsen anlayamadım konuyu biraz daha açabilirmisin |
-->: --->: Sabiha Serin`in Siirleri
[QUOTE=konartr58;380270]sayın sabiha serin emek dökmüşsün birşeyler yazmışsın.gayretine saygılıyım.ancak burasını bu şekilde kullanmanın ne düzeyde doğru olacağını düşünmek gerektiğini belirtmek istiyorum.ihk[/QUOTE]
Saygıdeğer üyemiz konartr58 Ben burada sayın üyelerimizin de isteği üzerine emek verdiğim eserlerimi, yazı ve şiirlerimi paylaşmaktan onur duyuyorum.Sizin ifade ettiğiniz gibi biryerleri kullanma düşüncem asla olmadı ve bunada gereksinim zaten yok. Bu ard niyetiniz nedendir ve eserlerimi sayın üyelerimiz ile paylaşmam sizi neden bu kadar rahatsız etti acaba doğrusu anlayamadım.Nedenini açıklarmısınız. Uzun süredir tatilde idim ve şu an yorumunuzu yeni okudum.Esere ve emeğe madem saygım var diyorsunuz ama doğrusu buna inanmak sanırım güç... Ben saygıdeğer üyelerimiz eserlerimi okumayı istedikleri sürece paylaşmaktan onur duyacağım. Konuya biraz daha açıklama getirmenizi bekler, saygılarımı sunarım. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 20:36. |