|  | 
| 
 ANAMIN MEKTUBU [COLOR="DarkRed"][B][I][CENTER][FONT="Georgia"] Mektup geldi aylar sonra anamdan “Çok gittin be oğul, gel!” diye yazmış. “Bir an huzur bulamadım yaramdan, Dertlerim çağlayan sel, ” diye yazmış. Bilemezsin seni özledim ne çok Hasretin sinemi yaralayan ok Gelirim demiştin hâlâ haber yok Hiç değilse haber sal, diye yazmış. Perişan halimi ederim beyan Yarasın içimde özlem kanayan Dayanamam, deme sabreyle, dayan! Anladım, çıkmaz bu yol, diye yazmış. Geçti ömür bitmez azap, çileyle İş başa ermedi kinle, hileyle Kimi günahını sattı kileyle Kimi de mümin kul, diye yazmış. Kolay kolay belli etmez rengini Yüze güler, içten kurar fendini İnsanoğlu en çok sever kendini Dikkat et! aldatır, dil diye yazmış. Unut çocuklukta kurduğun düşü Alın teri yemeklerin en hoşu Hayat menziline ermeyen koşu Ömürse; derilmeyen gül, diye yazmış. Nasıl olur deme, oluyor işte Tırnağın kazancı eriyor dişte Kaybetme kendini olmayan düşte Ara saadeti, bul diye yazmış. Kötü işte eğri yolda didinme Tanı, tutmayanı sırdaş edinme Çiğ süt emmiş, insana çok güvenme Dost kim, düşman kim, bil diye yazmış. Harap vatanda her güzel yerimiz Ne ölümüz rahat, ne de dirimiz Vurdumduymazlık hiç çıkmaz kirimiz Gözlere serpilmiş kül, diye yazmış. Zengin bilmez fukaranın halinden Emer can, kanını, gelse elinden Kendini bunların koru şerrinden Haklıysa, güçsüzle ol diye yazmış. Dünya fâni hiç kimseyi kondurmaz Dert bindiği dalı kırar, ondurmaz Bedavaya kimse bala bandırmaz Zehir olmasın ha! bal diye yazmış. Açgözlünün gözü fakir aşında Akbaba misali döner başında Bir karar ver, iyi düşün taşında Toplama sonradan nal, diye yazmış. Herkes düşer rızkı için yollara Kimi satılır it gibi yallara Kimi de kul olur, âdi kullara Olanlardan ibret al diye yazmış. Sözlerim altındır, sakın unutma! Haksızın elinden ölsen de tutma Helal kazancına haramı katma Haram yeme de tek, öl, diye yazmış,. Olur evin, yurdun inan ki viran Her yüze güleni sanırsan yâran Önderin Muhammed, rehberin Kur’an Bozulama hep öyle kal, diye yazmış. Bak oğul! Sen…sen ol! doğrudan şaşma Düz de olsa ağyar yolundan aşma Meçhulse, menzilin, nâfile koşma Gülmesin haline el, diye yazmış. “Kanıma Cemre düştü” Adlı kitabımdan… [url]www.kadirkaraman.com[/url][/FONT][/CENTER][/I][/B][/COLOR] | 
| 
 Çokgüzelllllllll 10 puan. Teşekkürler duygu yüklü bir şiir. | 
| 
 GARDAŞ KALEMİNE SAĞLIK BU ŞİİR BENİ AĞLATII  ŞİİR LERİ COOK SEVERİM HELE KONUSUNDA ANA VARSA ANA GİBİ YAR BULUNMAZ | 
| 
 ANAYURDUM ÖKSÜZ AĞLAR Gülü mahzun bülbül terki diyarda, Ana yurdum öksüz ağlar ay! anam. Haber yoktur hastalarda, sağlarda, Ciğerlerim yara bağlar vay! anam. Rafa kalktı düğün, davul, zurnalar, Sitem etmiş su vermiyor kurnalar, Yazılardan göç göç oldu turnalar, Kara yasta yüce dağlar hey! anam. Duygularım dağarcıkta basılı, Kış gelen de bütün yollar kesili, Öksüzoğlan kar altında küsülü, Çığlığıyla düşer çığ/lar oy! anam. Viran oldu taş duvarlı yapılar, Muhannetlik ta nisanda tipiler, Kilitlendi eli açık kapılar, Yele gitti sarı tığ/lar zay anam. Eyerledi şu zamane fendini, Deli taylar dağa vurdu kendini, Tohma çayı yine taştı bendini, Bir hâl oldu hüzün çağlar ey! anam. Der ilhami halkı ekmek peşinde, Şehre gitti kimi derdi döşünde, Bulamıyor huzur dahi düşünde, Kuruldu bir kere ağ/lar duy! anam. | 
| 
 [CENTER][B][COLOR="DarkRed"][FONT="Georgia"]Sevgili Çevik Hemşerim, ilgin ve şiir için teşekkür ederim...[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER] | 
| 
 gardaş valla zor tuttum kendimi aglamamak için yanlız olsam aglardım da neyse bisürü insan var eline koluna saglık ne iyi ettinde yazdın  bu güzel ve duygulu şiiri valla yüregim buruktu köyde anam geldi aklımasana tekrar taşekkür ederim  saygılar  TONUSLU İRFAN GÖKTAŞ | 
| 
 süper abi helal olsun | 
| 
 bide sen vur tam olsun boyle icli yazilar yazilirmi yaww | 
| 
 KÜÇÜK BAHADIR Küçük Bahadır'ın hikayesi buda Bahtı kara Bahadır'ın hikayesi buda O depremin öksüz bıraktığı bir çok çocuktan biri Annesi babası ve ablasını kaybetmiş Geriye kalan tek umut dolu yeşil gözleri | 
| 
 KÜÇÜK BAHADIR (devamı) Geriye kalan tek umut dolu yeşil gözleri Ve sığınacağı tek kucak Kendisi gibi herşeyini kaybetmiş olan anneannesi Artık uyurken bir tülbentin kokusuydu Sadece annesinden geriye kalan Ve artık kulaklarında işitemediği ninnisiydi Ölümü bilmeyen çocuk aklıyla düşündüğü Bir gün geri dönermiydi acaba Tülbentteki kokusu bitmeden Bir gün geri gelip yine o sıcak elini Başına koyup sevebilirmiydi Ama kimse diyemedi Hiç kimse ona annesinin Yıldızların gökyüzünü kaplayıp yere indiği bir gecede Ruhunu teslim ettiğini söyleyemedi Bir gün büyüdüğünde bu günleri düşünüp Neden ben diye sorduğunda kendi kendine En mantıklı cevabı verebilecek sağlıklı mantıklı Ve okumuş bir delikanlı oluverecekti Kötü günler geride kalacak kötülükler unutulacak Ama yapılan iyilikler gün gibi aşikar olacaktı Belkide baktığında dünden bu güne olan hayatına Bir anne kaybedip birçok anne kazanmış olduğunu görecekti Onun bir annesi yoktu artık Ama ona anneannesinin kucağında annelik yapacak birçok anne Ve ona görünmeden babalık yapacak birçok baba olmalıydı Ve en korkulu rüyalarında sıçradığında uykusundan anne diye Başucunda birçok anne ve baba bulmalıydı. | 
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 16:04. |