![]() |
[QUOTE=arifcoskun]SOL YANIM ACIYOR ANNE
Merhaba anne, Yine ben geldim. Merak etme okuldan çıktım da geldim. Anneler de babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama Ali, "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder." demişti de onun için söylüyorum. Geçen hafta öğretmen, sağ elimde sarımsak, sol elimde soğan dedirte dedirte öğretti sağımı solumu. Ben biliyorum artık anne, sağım neresi, solum neresi Ağrıyan yanımın neresi olduğunu. Şimdi iyi biliyorum anne. Hani geçen geldiğimde: Şuram acıyor işte, şuram demiştim de Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne Bak şimdi söylüyorum. Şuram işte, Sol yanım çok acıyor anne. Hem de her gün acıyor anne her gün. Dün sabah annesi Ayşe'nin saçlarını örmüştü. Elinden tutup okula getirdi. Yakası da danteldi. Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi. Ben de ağladım, Ağladım hiç de utanmadım. Öğretmen ne oldu dedi? Düştüm, dizim çok acıyor dedim. Yalan söyledim anne. Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne. Bugün ben de saçım örülsün istedim. Babam ördü ama onunki gibi olmadı. Dantel yaka istedim. Babam; "Ben bilmem ki kızım." dedi. Bari okula sen götür dedim. "Kızım, iş..." dedi. Ben de bana ne dedim, ağladım. "Kızım, ekmek" dedi babam. Sustum ama okula giderken yine ağladım anne. Ha, bi de sol yanım yine çok acıdı anne. Herkesin çorapları bembeyaz, benimkiler gri gibi. Zeynep, "Annem, beyazlara renkli çamaşır katmadan yıkıyormuş" dedi. Babam hepsini birlikte yıkıyor. Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne? Uffff, babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme. Üzülmesin diye söylemiyorum ama Arkadaşlarım her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor. Biliyorum babam pasta yapmasını bilmez anne. Hava kararıyor, ben gideyim anne. Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi. Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum. Kim bozuyor toprağını, Çiçeklerini kim koparıyor? İzin verme anne, Ne olur toprağına el sürdürme! Eve gidince aklıma geliyor bi de bunun için ağlıyorum anne. Bak, kavanoz yanımda, toprağından bir avuç daha alayım. Biliyor musun anne? Her gelişimde aldığım topraklarını Şu kavanozda biriktirdim. Üzerine de resmini yapıştırıp başucuma koydum. Her sabah onu öpüyor kokluyorum. Kimseye söyleme ama anne Bazen de konuşuyorum onunla. Ne yapayım seni çok özlüyorum anne. Ha unutmadan, Öğretmen yarın anneyi anlatan bir yazı yazacaksınız dedi. Ben babama yazdıracağım. Öğretmen anlarsa çok kızar ama bana ne kızarsa kızsın. Ben seni hiç görmedim ki neyi, nasıl anlatacağım anne. Senin adın geçince sol yanım acıyor anne. Hiç bir şey yutamıyorum. Bazen de dayanamayıp ağlıyorum. Kağıda da böyle yazamam ya anne. Ben gidiyorum anne, Toprağını öpeyim, sen de rüyama gel beni öp. Mutlaka gel anne, Sen rüyama gelmeyince Sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne. Sol yanım acıyor anne. İşte tam şurası, Sol yanım çok acıyor anne. Seni çok özledim anne, çooook... Ayla Aydemir'den Çok duygu yüklü bir şiir- Annesiz kalan bir çocuğun duyguları(benim gözlerim yaşardı sizi bilmiyorum) Biraz uzun bir şiir sabrınız için teşekkür.[/QUOTE] arif bu şiiri görüntülü ve müzikli yapmışlar çok güzel olmuş.insan hisleniyor. |
Doğrudur Reşat abi ben görmedim,fakat şiiri okudum benide çok etkiledi.
|
[QUOTE=arifcoskun]DAVET
Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benziyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu dâvet bizim.... Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim...[/QUOTE] nazım hikmetin bu mükemmel dizeleri hangi ruh haliyle yadığını merak ederim yıllarca. vatanı terket kaç.aleyhinde çalış,rusyaya ve başka şeylere methiyeler diz. ve bu dizeler aynı şahısın dilinden dökülsün. bir terslik var ama nerede bilemiyorum. halen okuduğum zaman tüylerim diken diken olur. güzel şiir |
[QUOTE=drummer]nazım hikmetin bu mükemmel dizeleri hangi ruh haliyle yadığını merak ederim yıllarca.
vatanı terket kaç.aleyhinde çalış,rusyaya ve başka şeylere methiyeler diz. ve bu dizeler aynı şahısın dilinden dökülsün. bir terslik var ama nerede bilemiyorum. halen okuduğum zaman tüylerim diken diken olur. güzel şiir[/QUOTE] Abi ben vatan haini olduğuna hemfikir değilim. Onun bir şiiri daha var."Nazım vatan hainliğine devam ediyor" bilmiyorum okudunuzmu? Bunu yazan insanın ben vatan haini olduğuna inanmak istemiyorum. Tabiki herkesin görüşünede saygılıyım abi. |
[QUOTE=arifcoskun]Abi ben vatan haini olduğuna hemfikir değilim. Onun bir şiiri daha var."Nazım vatan hainliğine devam ediyor" bilmiyorum okudunuzmu? Bunu yazan insanın ben vatan haini olduğuna inanmak istemiyorum. Tabiki herkesin görüşünede saygılıyım abi.[/QUOTE]
[COLOR="Blue"]canım kardeşim ben nazım hikmetle aynı dünya görüşünü paylaşmasamda bütün şiirlerini bilir ve okurum ve severek okurum inan. sanatta ayrım yapmam. her hangi bir siyasi partiye gönül bağımda yoktur. ama nazımın rusyanın başkanı nikita kuruşçev e 1961 de gönderdiği mektup var bir okusan sende şaşırırsın eminim. benimle aynı düşünceleri paylaşacağından eminim.[/COLOR] |
[QUOTE=drummer][COLOR="Blue"]canım kardeşim
ben nazım hikmetle aynı dünya görüşünü paylaşmasamda bütün şiirlerini bilir ve okurum ve severek okurum inan. sanatta ayrım yapmam. her hangi bir siyasi partiye gönül bağımda yoktur. ama nazımın rusyanın başkanı nikita kuruşçev e 1961 de gönderdiği mektup var bir okusan sende şaşırırsın eminim. benimle aynı düşünceleri paylaşacağından eminim.[/COLOR][/QUOTE] Reşat abi,ben o konuya şöyle bakıyorum,şuan da yönetime kızdığımız zaman eleştirmiyormuyuz,şöyle böyle diye,neyse abi buradan fazla yazmak istemiyorum.O mektupla ilgili konuyu özel mesajıma yollayabilirsen sevinirim.Başka arkadaşlara rahatsızlık vermeyelim,biraz özele kaçtı. |
HER İNSAN ĞÜNAH İŞLER,SENDEN SAKLANIRMI SIR
TÖVBE DİLEKCESİYLE SIRTTAN KALKAR BU NASIR KAİNATI YARATTIN DONATTIN RIZIK VERDİN KİMİNE SONSUZ KÖRLUK KİMİNE IŞIK VERDİN YANLIŞ ADIM ATMAYIN DİYE İNDİ HER KİTAP SANA ACILAN ELİ GERİ CEVİRMEZSİN RAB KAPINA GELDİ İŞTE YORGUN BİR AŞK SARHOŞU GARİBİM MUZDARİBİM AMA UMUTSUZ DEĞİLİM SENİNLE DOST OLANLAR CİHANDA MUTSUZ DEĞİL KULUNUM KURBANINIM RABBİM SENİN MÜLKÜNDE GARİP KULUN NE SÖYLER ĞÜLÜMSE ŞİİRİME |
Basarilar hemsehrim. iste ögünebilecegimiz bir hemsehrimiz daha. Yolun açik olsun.
|
[QUOTE=gamze58]Demek Gidiyorsun
[COLOR="Red"]zaman ...sevdalar....[/COLOR] satılır köşe başlarında satılır kaldırım taşlarında satılır eylemlerde... ve aslında sadece ben değil herkes becerebilirdi sevmeyi layık olsaydı sevmeye değer bulduklarımız... ve yol boyu yürüdüğüm duvar yazılarında polisten kaçarak yazılmıştı belki adını yazmıştım... ve olmayacak hiç yazılmayacak bir şiirin yasak mısralarına dökülecektim duvar yazılarındaki gibi... demek gidiyorsun git öyleyse şimdi siyah beyaz bir çizgi üzerindeyim yağmur yağıyor eylül gelmiş dayanmış kapıya ıslak ve yorgun olmamış sevdalar üzerine yazılır şiirler ve ihanetin nisanını kim bilir varsın böyle bilsinler adına dost dediklerimiz varsın böyle bilsinler adına arkadaş dediklerimiz. biz seninle hiç yaşamadık ki... demek gidiyorsun git öyleyse sonra ben yiğitken yani sevdalıyken namımla anılırdım yalnız diyarların kalabalık adamı şimdi ise sadece bir adam... demek gidiyorsun git öyleyse... 1998 Orhan Karahan | harikasın üstadım örnek alacağım bir insansınız bundan sonra teşekkür ediyorum ve sizinle tanıstığım için kendimi sanslı hissediyorum.destekleriniz bekliyorum[/QUOTE] :) [FONT="Comic Sans MS"]Başarılarınızın dewamını dilerim! [/FONT] |
[FONT="Comic Sans MS"]Irakta cocuklar ciglik atarken
Sinsi sinsi siritiyor bu iblis Irakli bacim yerde baygin yatarken gurur duyup siritiyor bu iblis Alay ediyorlar muslumanin haline Dolamislar demokrasiyi diline Sadik namussuzlar inancina dinine Sinsi sinsi siritiyor bu iblis Gozu donmus cani kana doymuyor Yillanmis kinini iraklidan aliyor Araplari bolup parca parca vuruyor Sinsi sinsi siritiyor bu iblis Nerde kemik orda yerin aliyor Yoksul Somalide bile gozu kaliyor Sirplar kendi irkinda pek aldirmiyor Sinsi sinsi siritiyor bu iblis Bu iblis dunyayi hice sayiyor Kararini vermis kimseye danismiyor Cekinmiyor araptan birseye saymiyor Sinsi sinsi siritiyor bu iblis Filistinli kan kusarken gormuyor Yahudiden tek kelime sormuyor Babasindan hicte geri kalmiyor Sinsi sinsi siritiyor bu iblis Her cesit silahi irakta denedi Kadin yasli cocuk ayirt etmedi Yakti yikti zalim yazik demedi Sinsi sinsi siritiyor bi iblis Tabiata bile zulum eyledi Hayvanlarin dahi neslini tuketti Boyle iblisi yeryuzu hic gormedi Sinsi sinsi siritiyor bu iblis Ozan Guner derki gozyasim dinmez Nasil gozki iraktaki vahseti gormez Ne malum Irana Suriyeye sira gelmez Sinsi sinsi siritiyor bu iblis[/FONT] [COLOR="DarkSlateGray"]Amsterdam/7.4.2003[/COLOR] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:35. |