SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   MALTA :2 TÜRKİYE:2 (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=12840)

gülkız 09.09.2007 15:05

--->: MALTA :2 TÜRKİYE:2

[B]Maltalıların maaşı Terim'inkinin yarısı değil

hurriyet.com.tr 9 Eylül 2007

Malta maçı sonrası Türkiye çok önemli olan şu soruyu tartışıyor: Nasıl oluyorda toplam maaşları 22 bin Euroyu geçmeyen Malta'ya, yüzbinlerce Euro maaş alan A Milli Futbol Takımımız yeniliyor?

Bir başka sonuç ise şu: Maltalı futbolcuların toplam maaşları Fatih Terim'in 1 aylık maaşının yarısı bile etmiyor. Bu nasıl sonuç?

Malta Milli Takımı’nın dünkü kadrosunda yer alan isimlerden sadece Haber, Dimech, Mifsud, Schemberi, Pace, M.Muscat ve Agius profesyonel olarak futbol oynuyor. Milli takımımıza gol atan Said kimya sektöründe çalışırken, Woods turizmci, Mallia su tesisatçısı, Azzopardi de serbest meslek sahibi. Yedek kulübesinde oturan futbolculardan Pullicino fırıncı, kaleci Muscat ise aşçılık yapıyor. Küçük bir ada ülkesi olan Malta’da milli takım futbolcuları haftanın üç günü bir araya gelerek antrenman yapıyor.

İşte toplam nüfusu 400 bin olan Malta'da milli takımdaki oyuncuların kazandığı ve A Milli Takımımızın kazandığı paralar. İki takım arasındaki 'uçurum' ne yazık ki dün akşam sahada oynanan futbola yansımadı

[/B]

gülkız 09.09.2007 15:25

[B]Malta basını Türkiye beraberliği sonrası zafer başlıkları attı

Övünç ÖZDEM / MALTA

ADA’da en çok tiraj yapan The Malta Times Gazetesi haberin başlığında "Kurtuluş Günü’nde gelen zafer" ifadesini kullandı. Malta’nın beklenilenden daha fazla mücadele gösterdiğini yazan gazete alt başlığında ise "Bu kadar taraftar beklemiyorduk ama stada gelen herkes hem futboldan hem de skordan memnun olarak evlerine geri döndü" dedi.
Ada’nın önemli bir diğer gazetesi The Malta İndependent Gazetesi ise 1. sayfadan verdiği haberde "Türkler ciddiye almadı, Malta inadı ve inancıyla zafer kazandı" başlığını kullandı.
Gazete Fatih Terim’in maç sonu yaptığı basın toplantısına da yer vererek, "Terim bizi beraberlikten dolayı tebrik etti. Bu kadar güçlü bir takım karşısında bu kadar güçlü bir takım gördüğüne o da şaşırmıştı" diye yazdı.
Gazete ayrıca "Türkler Malta’ya şans tanımazken yaptığımız sürprizle tüm Avrupa’yı şaşırttık" yorumunu yaptı.
Ada’da Malta dilinde yayın yapan İllum Gazetesi ise 1. sayfasından "Türkler hezimete uğradı" başlığı altında karşılaşma ile ilgili haberi verdi. Gazete,"Türklerin Avrupa Finalleri için son bir şansları kalmıştı onu da Ada’da kaybettiler" şeklinde maç haberini duyurdu.

MİLLİYET

[/B]

talha58 09.09.2007 16:12

[QUOTE=sisortali;247619]Gerçi bir arkadaşıma gerekli açıklamayı yapmıştım. Cümlenin sonunda (!) işareti kullandım.
Dünya'da herşeyin alternatifi olduğuna inanıyorum. Yani hiç bir şey alternatifsiz değildir.
Her Fatih Terim ve Hakan Şükür tartışmasında Ersun Yanal dönemi örneklenir. "Bak Hakan oynamadı da guptan çıkamadak" diye söylenir. Ama biraz araştırma yaptığımızda 2006 elemelerinde Faih Terim, Hakan Şükür'ü son 5 maçın (İkisi eleme maçı) 4'ünde Hakan Şükür'ü oynatmış fakat atılan 8 golün hiçbirinde Hakan'ın imzası yoktur. Ersun Yanal'ın Hakan Şükür'ün yerine alternatif olarak sunduğu Fatih Tekke ise grup maçlarında atılan 19 golün 8'ine imza atmıştır.[/QUOTE]
[B][COLOR="Indigo"]
Atılan golde imzası olmamak demek o golü atan kişi olmamaktır. Şunu da sordun mu acaba kendi kendine. Fatih Terim döneminde hakan Şükür'ün de takıma girmesiyle gol sayımız acaba neden arttı. Hatta en zor maçlarımızı oynamamıza rağmen. İstersen Tümer'in Ukrayna'ya attığı golü hatırla. O zaman görürsün Hakan Şükür'ün imzasını. Bir santfor her zaman gol atamaz. Takımın hücüm gücüne katkı yapıyorsa gerçek futbolcu odur. Gelip bana burda Ersun Yanal'ı övmeyin. Bütün sorunlar orda başladı zaten[/COLOR][/B]

adem2458 09.09.2007 16:35

bende maçı seyrettim hakan en iyi oynayanlar arasındaydı.ben ibrahim üzülmezin milli takımda oynamasını anlamıyorum.türkiyede bu adamın alternatifi yokmu.maç boyunca kaç tane olumlu hareket yaptı

ayazoğlu 09.09.2007 16:54

Fatih Terim,in miyadı doldu artık gitmeli bence

NAUGHTYBOY58 09.09.2007 17:12

-->: MALTA :2 TÜRKİYE:2

[B]Tek Kelimeyle Rezillik...!!![/B]111111!!

SEMİH-58 09.09.2007 19:16

çok kötü oldu ya biz o maçda hiç puan kaybetmemeliydik adamlar sevinçden ne yapacagını şaşırdı bir puanla...

engin2609 09.09.2007 19:17

Toplam 1 Eklenti Bulunuyor.
bence genç ve güzel futbolcu oynatması lazım hayrettin.nuri şahin mehmet topuz gibi ama yinede fatih hoca bilir

ama ben gruptan cıkcagımıza inanıyorum

mekansiz5834 09.09.2007 19:39

Arkadaşlar maltayı yenemeyen takımdan ne beklenebilirki.Bu gidişle gruptan çıkmak zor.

yigidomustafa58 09.09.2007 19:46

Hayrettin Yerlikaya girmedi oyuna o nasıl oluyo

WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:12.