SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Bundesliga (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Bundesliga 2008/09 (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=22549)

mustafa_kavak58 13.01.2009 14:04

Cevap: Bundesliga 2008/09

Hoffenheim'ın sırrı
Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) ilk yarısını lider tamamlayan TSG 1899 Hoffenheim'ın takım kaptanı Selim Teber, en önemli güçlerinin, oyunculardan hiçbirinin şımarmaması olduğunu belirtti. Teber, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ''En önemli gücümüz, hiç kimsenin şımarmaması. Bu böyle de kalacak. Herhangi biri büyüklük taslamaya kalkarsa takımın tekmesini yer'' dedi.

Ligin ikinci yarısında da birinci yarıda olduğu gibi güçlü bir performans sergileyeceklerini ifade eden Teber, şöyle devam etti: ''Oyunumuz olağan üstü. Oyun tarzımızı değiştirmemize gerek yok. Rakiplerimizi nasıl ezdiğimiz görüldü. Ancak oyunumuzu mükemmel hale getirmek istiyoruz. Zaman zaman hızımızı azaltmamız ve sadece gol hırsıyla atak yapmamamız lazım.''

Teber, takımdaki Brezilyalı ve Afrikalı oyuncuların sahaya çıktıkları zaman iyi futbol oynadıklarını belirterek, yine de ligin ikinci yarısında biraz daha az farklı skorlara alışmak zorunda kalabileceklerini kaydetti. Kışkırtmalara kapılmamaları gerektiğini de belirten Teber, ''Bize hakaret edildiği zaman topu alıp oyunumuza devam etmemiz lazım'' dedi.

mustafa_kavak58 13.01.2009 14:05

Rüyasında bile futbol oynuyor
Ümit Özat tekrar futbol oynayacağı günleri büyük bir özlemle beklediğini belirterek, "Sahalara dönebilmek için doktorlardan yeşil ışık bekliyorum. Test sonuçlarından çok umutluyum" dedi.

Kalp kası iltihaplanması nedeniyle yaklaşık 4,5 aydan beri tedavi gören FC Köln Kaptanı Ümit Özat, rüyalarında devamlı futbol oynarken gördüğünü söyledi. Alman Express gazetesine açıklama yapan Özat, FC Köln forması altında tekrar futbol oynayacağı günleri büyük bir özlemle beklediğini belirterek, "Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Bugüne kadar yapılan tedavilerin sonucunda iltihap geçti, diyebilirim. Ancak son birkaç kontrol daha yapılacak. Açıkçası doktorlardan sahaya çıkmak için yeşil ışık bekliyorum. Bu kararın da yakın bir zamanda verileceğinden hiç şüphem yok" dedi.

Doktorların dinlenmesi için 6 ay uygun gördüklerini ve bunun 4,5 ayının geride kaldığını belirten Ümit Özat, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geriye kalan bu son 50 gün içinde kafamı dinleyeceğim. En büyük arzum tekrar FC Köln forması giymek. İstanbul'daki tatilim sırasında bu arzumun bende ne kadar yoğun olduğunu bir kez daha fark ettim. Köln'ü ve insanlarını çok seviyorum. Kalbimdeki sorunun beni korkuttuğunu söyleyebilirim, ancak futbolu bırakmayı hiç düşünmedim. Ayrıca bu zor günlerimde desteklerini eksik etmeyen kulüp başkanı Overath başta olmak üzere yardımcısı Glowacz, menajer Meier, Teknik Direktörümüz Daum, antrenörümüz Roland Koch, takım arkadaşlarım ve binlerce FC taraftarından aldığım SMS'ler beni çok mutlu etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

mustafa_kavak58 13.01.2009 14:06

F.Bahçe'ye niyet, Juve'ye kısmet!
Ara transfer döneminin en önemli gelişmelerinden birinin gerçekleşmesine az kaldı! İtalyan devi Juventus'ta transfer komitesinin önümüzdeki hafta Almanya'ya uçarak W.Bremen'in Brezilyalı süper yıldızı Diego Ribas da Cunha için futbolcunun menajeri ve Alman ekibi ile bir görüşme yapacak. Juventus sportif direktörü Alessio Secco da gelişmeyi hafta sonu oynacak Lazio maçının ardından Almanya'ya uçacak ekibin başında bulunacak. W.Bremen ile 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan yetenekli orta saha oyuncusu için Türk medyasında da Fenerbahçe konulu haberler yer alıyordu.

Bu transferde en önemli noktanın ise Werder Bremen'in Diego için isteyeceği bonservis bedeli olduğu ifade ediliyor. Alman ekibi Diego için kapıyı 20 milyon avro'dan açmayı düşünüyor. Juventus'da 24 yaşındaki isim ile yapılan ilk görüşmenin ise olumlu geçtiği ve senelik 4 milyon avro'dan 4 yıllık bir sözleşme için Diego ile Juventus'un prensip anlaşmasına vardığı ortaya atılan bir başka iddia. Juventus'un bu sert atağı olumlu sonuçlanırsa, İtalyan ekibinin daha önce transfer listesine aldığı Liverpool'un hızlı futbolcusu Ryan Babel ve Fiorentina'nın sağlam stoperi Manuel Da Costa transferini askıya alacağı ifade ediliyor.

Diego 2006 yılında Portekiz temsilcisi Porto ile yaşadığı sorunlu günlere bir son verip kulübün kendisini 6 milyon avro bonservis bedeliyle Werder Bremen'e satışını kabul etmişti. Mayıs 2006'dan beri Bremen forması altında 74 maçta 34 golü bulunan isim teknik ve orta sahada hırçın yapısıyla dikkat çekiyor. Brezilyalı futbolcu Avrupa'ya adımını ise 2004 yılında Santos'u bırakıp Porto'ya transfer olarak gerçekleştirmişti.

mustafa_kavak58 13.01.2009 14:07

Mondragon'un G.Saray özlemi!
İkinci yarı kamp çalışmaları için takımı FC Köln ile birlikte Antalya'ya gelen Kolombiyalı file bekçisi Aly Faryd Mondragon, Galatasaray'ı unutamadığını ve Galatasaray'a karşı oynayacağı bir maçla futbola veda etmek istediğini söyledi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Köln, Antalya'nın Seril İlçesine bağlı Belek Beldesi'ndeki Cornelia Oteli'nin futbol sahasında ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktörü Christoph Daum yönetiminde çalışmalarını sürdüren Köln'ü Antalya'da bulunan Alman vatandaşlar da yalnız bırakmıyorlar.

Galatasaray'da uzun yıllar başarıyla görev yaptıktan sonra Köln'e transfer olan Kolombiyalı file bekçisi Mondragon, takımının antrenmanı sonrası İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Mondragon, Galatasaray formasını 6 yıl giydiğini vurgulayarak, "Kulübü, takımı, tabii ki taraftarları unutamıyorum. Burada çok güzel günlerim geçti. Türkiye'yi çok seviyorum. Galatasaray'ı çok seviyorum" dedi. Mondragon, Türkiye'de geçirdiği günleri unutamadığını sık sık vurgularken, Köln'de şu anda çok mutlu olduğunun da altını çizdi. Köln taraftarlarıyla, Sarı-kırmızılı taraftarları da karşılaştıran Mondragon, "Köln'de ortalama 50 bin taraftara karşı maçlarımızı oynuyoruz. Buradaki taraftarlar da çok iyi. Ama Galatasaraylı taraftarların yeri benim için ayrı" diye konuştu.

Mondragon "Jübileni Galatasaray'da yapmak ister misin?" şeklindeki bir soruya ise, "Köln'de mutluyum. Burada futbolu bırakacağım. Ancak Galatasaray'a karşı oynayacağımız bir maçlar futbolu bırakmak istiyorum. Galatasaraylı taraftarların karşısında jübile istiyorum" diye cevap verdi. FC Köln, ikinci yarı hazırlıklarını günde çift idman yaparak sürdürürken, Daum'un yardımcısı olan ve Beşiktaş ve Fenerbahçe'de de yardımcı antrenörlük yaptığı dönemde ağır idmanlarıyla dikkat çeken Roland Koch, Köln'de de adeta futbolcuların pestilini çıkartıyor. Koch, ilginç motivasyon hareketleri ve sözleriyle de kampın neşe kaynağı oluyor.

mustafa_kavak58 15.01.2009 11:46

Hamit ve Ribery Umre'ye gitti
Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) güçlü ekiplerinden FC Bayern Münih'te forma giyen Hamit Altıntop ve eski Galatasaraylı Fransız futbolcu Frank Ribery'nin Umre'ye gittikleri bildirildi.
FC Bayern Münih Kulübü'nün internet sayfasında yapılan açıklamada, Dubai'de kamp yapan FC Bayern Münihli oyuncuların, El Wheda ile yapılan hazırlık maçından sonra Umre için Suudi Arabistan'ın Mekke kentine gittikleri, takımın Almanya'ya dönüşünden önce de kafileye dahil oldukları bildirildi.

Öte yandan Suudi Arabistan takımı El Wheda ile yapılan hazırlık maçındaki ufak çaplı krizi futbolcu Sebastian Schweinsteiger önledi. El Wheda'nın kalecisinin, FC Bayern Münih takımının formasıyla aynı renkte forma giymesi nedeniyle maçın hakemi oyunu durdurdu. Bunun üzerine Schweinsteiger, kendi takımından hemen bir antrenman yeleğini kaleciye vererek maçın sürmesini sağladı.

mustafa_kavak58 15.01.2009 11:47

Nickenig Vaduz'da!
Almanya Ligi'nde (Bundesliga) Christoph Daum'un çalıştırdığı Köln'ün 24 yaşındaki defans oyuncusu Tobias Nickening'in sezonun sonuna kadar İsviçre Ligi takımlarından FC Vaduz`a gönderildiği öğrenildi.

Köln'de geçtiğimiz sezon 10 karşılaşmada görev yapan 1,90 boyundaki Nickening, 2008-09 sezonun ilk yarısında ise sadece 1 maçta görev alabilmişti. Bu transferin Vaduz kulübü teknik direktörü Pierre Littbarski'nin raporu doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi.

mustafa_kavak58 15.01.2009 11:47

Daum'un favorisi Türkiye
Türkiye'de Beşiktaş ve F.Bahçe'nin başında büyük başarılara imza atmış olan, şimdi de Almanya'da Köln'ü çalıştıran Christoph Daum, Türk Milli Takımı'nı Dünya Kupası elemelerinde favori gösterdi.
Alman teknik adam, "Türkiye, bu başarıyı bileğinin hakkıyla kazandı. 2010 Dünya Kupası'na da mutlaka gidecektir. Fatih Terim ve öğrencilerinin İspanya maçlarını lehine çevireceğinden ve finallere gideceğinden eminim" dedi.

Bu arada Daum, Antalya'da bir araya geldiği Hakan Şükür için de "Hep takımımda olmasını istedim. O benim canımı çok yaktı. Çünkü ona karşı aldığım hiçbir önlem işe yaramıyordu" diye konuştu.

kadir0911 08.02.2009 00:33

[B][U]Hoffenheim 1 puana duacı: 1-1[/U]

Bundesliga'da 19. hafta mücadelesinde lider Hoffenheim, Borussia M.Gladbach'a konuk oldu. Bundesliga'da bu szonun flaş ekibi ligdeki 5. yenilgisini Gladbach deplasmanında 89.dakikada Wellington'un attığı gol ile 1 puanı zor kurtardı: 1-1
Ev sahibi ekip 44. dakikada BaumJohann ile öne geçerek maçın sonuna kadar bu üstünlüğünü koruyabilmişti ama istediği 3 puana kalesinde son dakikalarda gördüğü gol ile uzanamadı.

Bu sonucun ardından Hoffenheim'in ligde 39 puanlı liderliği devam ederken, Hamburg Karsluher deplasmanında aldığı 3-2'lik yenilgiyle liderlik fırsatını elinin tersiyle itti, 36 puanda kaldı.[/B]

kadir0911 08.02.2009 00:34

[B]Schalke'nin günü: 1-0

Almanya Bundesliga'da oynanan 19. hafta karşılaşmasında Schalke 04, sahasında Werder Bremen'i konuk etti ve karşılaşmadan 1-0'lık galibiyet ile ayrıldı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta, Schalke'ye 3 puanı getiren golü 48. dakikada B.Howedes kaydetti.

Bu sonucun ardından Schalke 04, ligdeki puanını 30'a yükseltirken, Werder Bremen 26 puanda kaldı.

Mücadeleye ilk 11'de başlayan temsilcimiz Halil Altıntop ise devre arası yerini Kevin Kuranyi'ye bıraktı[/B]

kadir0911 08.02.2009 00:35

[B]Bundesliga'da 19. hafta mücadelesinde Bayer Leverkusen kendi sahasında Stuttgart'a 4-2 mağlup oldu. BayArena'da insaat nedeniyle Düsseldorf'un LTU Arenasinda oynanan maçın gollerini konuk ekip Stuttgart adına, 3. ve 75. dakikalarda Mario Gomez, 51. dakikada Thomas Hitzlsperger, 90. dakikada Sami Khedira kaydetti. Ev sahibi Levekusen'in golleri 67. dakikada Stefan Kießling, 90. dakikada Charesiteas'dan geldi. Karşılaşmanın 49. dakikada Bayer Leverkusen'den Arturo Vidal kırmızı kartla oyundan atıldı.
Maça hızlı başlayan deplasman ekibi Stuttgart erken golü bulmasıyla Leverkusen'in tüm planlarını altüst etti. İlk yarı da 1-0 Stuttgart'ın üstünlüğüyle geçidi. İkinci yarının hemen başında Arturo Vidal'in kırmızı kartla oyunda atılmasıyla maçın kontrolünü tamamen eline geçiren Stuttgart, yıldız oyuncuları Mario Gomez ve Thomas Hitzlsperger'in üstün performanslarıyla bu zor deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı. Bu sonuçla Bayer Leverkusen 33 puanda kalırken Stuttgart ise puanını 31'e yükseltti. [/B]

WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:24.