![]() |
-->: KÜFÜR İSTEMİYORUZ
[QUOTE=serhankaburcuk][B][I][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Küfürsüz tribün için bizde dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz yapmayada devam edeceğiz....Bugün oynadığımız maçta inanın tribünde bir tane bile küfür yoktu...İnşallah bu yoldaki çalışmalarımız devam edecek....[/COLOR][/FONT][/CENTER][/I][/B][/QUOTE]
[B][I][CENTER][FONT="Courier New"]küfüre karşı en büyük savaşı biz dernek olarak açtık...biz herkese örnek olmalıyız...zaten bizde toplu küfürün olması söz konusu değil genelde bireysel küfürler yoğunlukta...o da zamanla azalacak...[/FONT][/CENTER][/I][/B] |
[QUOTE=1967_DERNEK_10UR][B][I][CENTER][FONT="Courier New"]küfüre karşı en büyük savaşı biz dernek olarak açtık...biz herkese örnek olmalıyız...zaten bizde toplu küfürün olması söz konusu değil genelde bireysel küfürler yoğunlukta...o da zamanla azalacak...[/FONT][/CENTER][/I][/B][/QUOTE]
[I][B][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Zaten toplu küfürleri bitirdik...Şuanki çalışmalarımız bireysel küfürleri azaltma yönünde...İnşallah bunuda başarırız....[/COLOR][/FONT][/CENTER][/B][/I] |
[QUOTE=serhankaburcuk][I][B][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Zaten toplu küfürleri bitirdik...Şuanki çalışmalarımız bireysel küfürleri azaltma yönünde...İnşallah bunuda başarırız....[/COLOR][/FONT][/CENTER][/B][/I][/QUOTE]
[B][FONT="Comic Sans MS"]Helal Size.....67 Yğidolar!!!!!!!!!!!!!!!![/FONT][/B] |
[B][I]taraftar takımına zarar verecek herturlu kotu davranıstan uzak durması lazım bı<ım boyle bı sorunumuz yok zaten bı dıyarbakır macını ornek alırsak zamanla butun taslar yerıne oturur [/I][/B]
|
[B][I]sivaslı yiğidoya yakışmaz küfür arkadaşlar demişlerya dostunu söyle
senin kim olduğunu söyleyim demişler o ata sözünü güzel söylemişler bizden örnek alsınlar yiğidolar millet lütfen bu gün de itibaren küfür olmasın spor kardeşlik ve dostluk içindir bizde dostluğumuzu gösterelim[/I][/B] |
kufure karşı slogan bulalım
arkadaşlar şu anda gundemde kufur soz konusu allaha şukur bizim taraftarımız fazla kufur etmiyor kufur sırasında 1. sırada beşiktaş var ha bizde kufur yok gerisi onemli değil dememeliyiz biz bir yiğidoya yakışacak bir slogan bulalım benim fikrim :
KUFUR ETMEYİZ ETTİRMEYİZ sizde sloganlarınızı yazın lutfen |
[B]Herkes bu işin karşısında ama lafla olmuyor bu işler... Güzel sözlerle gerektiğinde rakibi tebrik etmek gerekirken çoğu taraftar küfürü kendine kalkan yapıyor. Ama aynı laf kendine söylenince gururuna yediremiyor. Bu gibi şeylerin önünü kesmek ancak bireyin kendisinde bitiyor. Bilinçli ve aklını kullanan ve islamı gerçekten anlayan insanlar bunun ne denli kötü ve affedilemez bir davranış olduğunu anlarlar...
Şimdi birçok arkadaşımız biz yiğidoyuz bize küfür yakışmaz diyorlar ama kim olursa olsun bir insana hele helede Müslüman ve Türk bir insana küfür hiç yakışmıyor. Bilinçsizce lafların nereye ve nasıl gittiğini bilmeden kullanmayalım. Sadece küfür değil insanları incitecek kaba sözlerden bile kaçınalım. Bu hem taraftarlık hemde en önemlisi insanlık için gerekli.... [/B] |
[img]http://www.maraton.com.tr/images/SB.jpg[/img]
[B] BU UYGULAMA ÇOK SERT GÖRÜNEBİLİR AMA GÜZELLİKTEN ANLAMIYORUZ. 'LÜTFEN'İ DİKKATE ALMIYORUZ. O ZAMAN BÖYLE BİR UYGULAMA ŞART!.. [/B] [CENTER] [img]http://www.sivasspor.com/images/stories/lutfenk.jpg[/img] [img]http://www.sivasspor.com/images/stories/lutfenk.jpg[/img] [img]http://www.sivasspor.com/images/stories/lutfenk.jpg[/img] [img]http://www.sivasspor.com/images/stories/lutfenk.jpg[/img] [/CENTER] Geçmiş dönemlerin Milli Eğitim Bakanı “şu okullar olmasaydı eğitimi ne güzel yönetirdim” demiş ya, bizim geçmiş dönemin federasyonu da “küfüre karşı son çare” olan “Anons”u da bu işe benzetti. “Hakemlere zor oluyor” gerekçesi ile “Anons”u kaldırma kolaycılığına kaçıp işi para cezasına çevirdi. Oysa küfür için son ve kesin çareydi Anons. Hani “Silah çıktı mertlik bozuldu” misali, “Anons” kalktı, küfür “tavan” yaptı. Analar, bacılar, karılar, şerefler, namuslar her maçta ayaklar altında. Neyse, son çare “Anons” için yeniden girişim başladı. Önce İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler, ardından Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Haluk Ulusoy, “Anons”un çok acele yeniden uygulamaya gireceğini açıkladılar.Tebrik ediyorum. Ancak yeni bir “Anons” sistemi gelirken dikkat edilecek şeyler var. Geçmiş dönemlerde ilk iki anonsa para cezası verildiği, ancak üçüncü anonsta saha kapatma, ya da seyircisiz oynama cezası geldiği için seyirciler üçüncü anonsa kadar rahatça küfür edebiliyordu. Maçtan önce cezai bir uygulama olmadığı için başlama düdüğüne kadar tribünlerden küfür eksik olmuyordu. Şimdi yapılacak şu olmalı. Hadi dördüncü hakem maç öncesi toplantıda diyelim. Ama maçın temsilcisi en az iki saat öncesinden stada geldiği için, başlama vuruşundan öncesi küfürler için anons yaptırabilir. Yeni uygulamada anons kararını dördüncü hakem ile temsilcinin vermesi bekleniyor. Ancak anons sayısı üçten ikiye inmeli. Birinci anonsta çok sıkı bir para cezası ya da seyircisiz oynama cezası uygulanmalı, ikinci anonsta maç tatil edilip, küfür eden taraf hükmen yenik sayılmalı. Bu uygulama çok sert görünebilir. Ama görünen ve yaşanan bir şey daha var. Güzellikten anlamıyoruz. “Lütfen”i dikkate almıyoruz. O zaman böyle bir uygulama şart. Hani bir şey demişler de, ben burada pek yazamıyorum. Bilmem kimin hakkından bilmem kim gelir diye. |
[QUOTE=erdalguler][B]Herkes bu işin karşısında ama lafla olmuyor bu işler... Güzel sözlerle gerektiğinde rakibi tebrik etmek gerekirken çoğu taraftar küfürü kendine kalkan yapıyor. Ama aynı laf kendine söylenince gururuna yediremiyor. Bu gibi şeylerin önünü kesmek ancak bireyin kendisinde bitiyor. Bilinçli ve aklını kullanan ve islamı gerçekten anlayan insanlar bunun ne denli kötü ve affedilemez bir davranış olduğunu anlarlar...
Şimdi birçok arkadaşımız biz yiğidoyuz bize küfür yakışmaz diyorlar ama kim olursa olsun bir insana hele helede Müslüman ve Türk bir insana küfür hiç yakışmıyor. Bilinçsizce lafların nereye ve nasıl gittiğini bilmeden kullanmayalım. Sadece küfür değil insanları incitecek kaba sözlerden bile kaçınalım. Bu hem taraftarlık hemde en önemlisi insanlık için gerekli.... [/B][/QUOTE] Erdal. konuya farklı bir yönden yaklaşmış, çok güzel yorumlamışsın, |
Evet beyler öyle kişiler verki sadece küfür etmek için oraya geliyorlar.Bu kişilerin çoğunun yaşlarıda bayağı ilerlemiş ama beyni ilerlememiş akıl hastaları var.Bunları eğitmeli karşı çıkmalıdırlar.
Ben Pazar günü sivas paf takımının maçını biraz izledim dışarda 50yaş üzerinde bir kişi ne yaptığını bilmeden herkese küfür ettiği gördüm kendimden utandım.Yapmayın beyler bize yakışmaz böyle şeyler.Ayıptır. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:54. |