![]() |
--->: Sivas'a Şiir
Tesekkürler Arkadaslar bu güzel siirlerinizden dolayi Ellerinize yüreklerinize saglik ...Saygilarim ile
|
ünal torun yağmur tanesi
sivaslı amator ınternette en hıt şiir ve admınler silmeyın sakın az yürekli olun
ben erzurumluyum sız sıvaslı ama sıvaslının şiriini sılıyorsunuz sacmalık [B][url="http://rapidshare.com/files/4004699/uenal_Sezen__Yagmur_Tanesi_.rar.html"]SIIR ICIN TIKLAYIN[/url][/B] [COLOR="Red"][B]kardes linki vermissin isteyen ordan okusun burda 7-77 kadar insanlar var onuda düsün yazarken SivasLady[/B][/COLOR] |
-->: Sivas'a Şiir
GARDAŞ SEN SIVASIN NERESINDENSIN?
Dur gardas! Bir selam ver gec, dostuna Yabanci degilsin, bizim eldensin Endamin gururun bize benziyor Yigidin harman oldugu yerdensin ------ Sivaslisin gardas tanidim seni Neredensin soyle gardas ilceni? Bilirim ben Sivasimdan goceni Gardas, sen Sivas’in neresindensin? ------ Demirim, celigim sana emanet Yigitlik var serde , etmezsin minnet Caliskan, hatirnaz, hem dost hem de mert Gardas, Divrigi’nin neresindensin? ------ Gokpinarin berrak suyundan misin? Selcuklarin asil soyundan misin? Yoksa uc beldenin birinden misin? Gardas, sen Gürünün neresindensin? ------ Namin duyurmussun dunya alemde Balikli cermigin tibbin dilinde Garabas gur sesli, yayla yolunda Gardas, sen Kangalin neresindensin? ------ Kosedagi kanat gerer ustune Yigit gardas, mert davranin dostuna Sahip cikan hemsehrine, nesline Gardas, Susehrinin neresindensin? ------ Kosedag yaylasinin zirvesinden mi? Poturge golunun cevresinden mi? Kizilirmagimin cehresinden mi? Gardas, sen Zaranin neresindensin? ------- Asil soylu, guzel huylu hemsehrim Buyuk golden su icmise benziyon Sivasima gonul verin yurekten Gardas, sen Hafigin neresindensin? ------ Kelkit vadisinin guzel yerinden Sessiz durup yukselirsin derinden Kosedagin yigit bekcilerinden Gardas, Koyulhisarin neresindensin? ------ Gonul gozu ile dunyayi goren Insanliga ornek olan, yon veren Asik Veyselimin dogdugu yerden Gardas, Şarkislanin neresindensin? ------ Pir Sultan Abdalin bagnazindan mi? Acilarla dolu ayvazindan mi? Kabayelinden mi, poyrazindan mi? Gardas, Yildizelinin neresindensin? ------ Gur sesiyle yukseklerden haykiran Sarilirsin Sivasina dogrudan Issizlikten goctun sen de yurdundan Gardas, Imranlinin neresindensin? ------ Hosgeldin hemsehrim, dost kervanina Susehri, Zarayi aldin yanina Gogsum kabariyor guzel adina Gardas, Akincilarin neresindensin? ------ Yeni girdin, ilce olup araya El attik, seni de kattik halay a Sen de cikan Kosedaga, Yaylaya Gardas, Golovanin neresindensin? ------ Ictiniz mi gardas, tecer suyundan? Karabas koyunun Kangal soyundan Merkezime yakin cevre koyumden Gardas, sen Ulasin neresindensin? ------ Ata sporumu yasatan sensin Kisbet giyip perdah atanim sensin Can hemsehrimizsin, sen de bizdensin Gardas, Dogansarin neresindensin? ------ Uzunyayla siper olmus bagrina Şiirler yazilmis senin ugruna Hosgelmissin sen de dost kervanina Gardas, Altinyaylanin neresindensin? ------ Baba vatanimsin, benim ilcemsin Gonlumde taht kuran gulsun, ciceksin Seni sevenleri candan seversin? Gardas, Gemeregin neresindensin? ------ Yigitler diyari aslan ilinden Dostlarin soyundan, asik dilinden Badelerle dolu pirler elinden Gardas, sen Sivasin neresindensin? şair:ihsan akpınardır yazan:gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü |
--->: -->: Sivas'a Şiir
[QUOTE=aslansivasli;167107][COLOR="Purple"][B]ORASI
Orası öyle bir yer ki anlatamam Anlatamam orasının güzelliğini Anlatamam insanlarının sıcaklığını,doğallığını Anlatamam sokaklarında gezmenin zevkini Anlatılmaz ki orası,anlatılamaz ki Başkası için sıradan bir yerdir belki, Ama... Benim için anlatamayacağım Anlatsamda nereden başlayacağımı Bilmediğim bir yer Masmavi denizi yok belki Yemyeşil ormanlarıda yok Ama toprağı var Bir avucu bile benim için değerli olan Toprağı... Dolaşmak isterdim sokaklarına Doya doya O doğallığın içine dalmak isterdim Sokaklarında kaybolmak isterdim Sokakların derinliğine dalmak. O sokaklar öyle ki İnsanı içine alır,bambaşka bir dünya gibi O dünya öyle ki İnsanı yeni hayatlara sürükler. Orası neresimi? Orası Benim DÜNYAM [/B][/COLOR][/quote] [B][COLOR="Blue"]İşte bu dizeler beni şuramdan vurdu...! ...Ve beni aldııııı...biryerlere götürdü... O yer, benim hayalim, O yer, benim dünyam, O yer, benim sevdam, O yer, benim herşeyim... . . .[/COLOR][/B] |
SIVAS YOLLARINDA
Sivas yollarında geceleri Katar katar kagnılar gider Tekerleri meşeden. Agız dil vermeyen köylüler Odun mu, tuz mu, hasta mı götürürler? Ağır ağır kagnılar gider Sivas yollarında geceleri. Ne, yıldızlar kaynaşır gökyüzünde, Ne, sevdayla dolup tasar gönüller, Bir rüzgar eser ki, bıçak gibi El ayak şişer. Sivas yollarında geceleri Ağır ağır kağnılar gider. Kamyonlar gelir geçer, kamyonlar gider Toz duman içinde, Şavkı vurur yollara, Arabalar dağılır şöförler söğer, Sivas yollarında geceleri Katar katar kağnılar gider. şair:Cahit Külebi yazan:gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü... |
Sivas'a
Bre Sivas havan soguk, Yaylalarin ovan soguk, Insanlarin sicak kanli, Sanilmasin dogan soguk, Asiklarin atisirlar, Celallenir yatisirlar, Muhabbete tutusurlar, Sohbet sicak divan soguk. Kaynar genclerinin kani, Civan, cihan pehlivani, Silada koyup canani, Gurbet gurbet savan soguk, Guzellerin dokur hali, Motif olur gulun dali, Meshurdur Zara’nin bali, Petek sirli kovan soguk. Şifaiye nakis nakis, Gez gor mazi ile bakis, Gelse bahar gecse de kis, Mekan serin tavan soguk. Yildiz, Tecer tipi boran,, Yolculardan hesap soran,, Yaras beli Yagdonduran,, Dagin tasin yuvan soguk.. Balkan’dan Diyar-i Rum’dan,, Oz vatani Erzurum’dan,, Gelip otag kurdugundan,, Seni candan seven soguk. şair:Güven tahtakıran yazan:gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü... |
--->: Sivas'a Şiir
Kurtar beni Sivaslım gel tut elimden!
Tiyan-Şan Kadır-Gan ufuklarından Getirdiğin halı gibi nakışlı türkülerle Çektiğin güzelim halaylara can kurban YAVUZ BÜLENT BAKİLER (Gurbet ve Hasret Şairi) |
SIVAS'LIYIM
Sivas'liyim yigidin harman yerinden. Cavusbasi'ndan, Becirci'den, Kaleardi'ndan, Cagiragzi'ndan, Ücbeyler'den, Yahyabey'den, Yigitler cikar her mahallemden. Sivas'liyim catalyurek delikanliyim. Laf soyletmem kimseye arkamdan. Naram duyulur Cibillar Parki'ndan. Basimda sekiz koseli kasketim, Cebimde Sivas yapisi bicagim, Istasyon Caddesi'nde volta atarim, Yillardir nami soylenen Yadigar'im, Firtinayim, karim, borayim, Seyfebeli'nde yokusum, Hazar'da duz ovayim. Dertlerin ortagi uzun havayim, Davulum, zurnayim, halayim, Genc kizlarin ellerinde kinayim, Gokyuzunde ucan alli turnayim, Cerkez'in kahvesinde cayim, sohbetim, Kepenek suyu sana hasretim. Merekum'den esen aci poyrazim, Icime islemis kuru ayazin, Yiyidoyum maclarinda Sivas'in Tashan'da aslan basli cesmeyim, Haliyim, kilimim, heybeyim, Etembey Parki'nda semaverim, Kusburnuyum, karamugum, bogurtlenim, Cadirlar kurulan Sicak Cermigim Eveligim, madimagim, yemligim, Arpayim, bugdayim, figim, Adina turkuler soylenen Mehrali Beyim. Gardaslar'dan esen seher yeliyim, Ulucami'de ezan sesiyim, Cifte Minare'yim, Gokmedrese'yim, Kabakazisi'yim, Temeltepe'yim, Pasafabrikasi'yim, mesire yeriyim, 4 Eylulde Cumhuriyetin temeliyim, Sivas padisahi Kadi Burhanettin'im, Şeyhlerin seyhi Arap Şemsettin'im, Yukaritekke'de Abdulvahap Gazi'yim, Soguk Cermik'te Ahmedi Turan Veli'yim, Soyletmeyin beni gardas, yarami desmeyin, Şarkisla'da Veysel'im sadik yari toprak olan, Banaz'da Pir Sultan'im Sivas ellerinde sazi calinan, Kizilirmagim alli gelini alan, Egrikopru'yum senelerdir boynu bukuk duran. Sivas Kalesiyim tarihten kalan. Sivas'liyim guzele merakliyim. Kara kasa, kara goze, Guzel soze sevdaliyim. şair:İhsan içözen yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü... |
Sivasla Hasbihal
Karanlikta kandil olur yanarsin Kuraklikta caglayan bir pinarsin Koku derinlerde ulu cinarsin Tâ ezelden bagri yaniksin Sivas Turk’un tarihine taniksin Sivas Bir zamanlar Danisment’e yurt idin Zulme karsi havan gibi sert idin Tarih boyu hep mertoglu mert idin Tâ ezelden bagri yaniksin Sivas Turk’un tarihine taniksin Sivas Ilhanli ugradi ezip de gecti Eretna adalet yazip da gecti Mugiseddin Tugrul kizip da gecti Tâ ezelden bagri yaniksin Sivas Turk’un tarihine taniksin Sivas Osmanliya gozde muhit oldun sen Timur’a direndin sehit oldun sen Genc Cumhuriyet’e sahit oldun sen Tâ ezelden bagri yaniksin Sivas Turk’un tarihine taniksin Sivas şair:Güven Tahtakıran yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü... |
SIVASLI KARINCA
Koca Kızılırmak köpüre köpüre Akıyordu, Bir telgraf direği dibinde, Zamanlar kadar telâşsız ve köpüksüz, Yürüyordu. Sıvaslı bir karınca. Karşı kıyıdan parlak, Kişniyordu Atlar doru doru... Atların şarkısından ayrılmış, Yürüyordu, Atların mesafelerini anlamaz. Sesi, adımlarının sesi, memnun ve bahtiyar, Duyuluyordu, Kahraman. Bir açlığın ayaklarınca aziz Yürüyordu, Yeryüzünden. Rahat gidişinden belli, Biliyordu Dağı, suyu, otları, lezzetle, Başka karıncalardan kopmuş, Yürüyordu, Başka karıncalara. Gayretle, çalışmakla, yorulmazlıkla, Benziyordu, Afrika'dakine, Çin'dekine, Paris'tekine, Kara toprağın alnı üstünde, kara, Yürüyordu, Alın yazısından daha hür. Yoktu fikirlerden, davalardan haberi, Yürümüyordu Rüyası hiç. Buğday tanesi üzre Yürüyordu Sıvaslı bir karınca. şair:Fazıl Hüsnü Dağlarca yazan:yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü... |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 01:41. |