![]() |
hemşolar şiirler süperrrrrrrrr herkese teşekkürlerrrrrrr
|
-->: BİR DEMET ŞİİR
ALTIN ATEŞTE
KADIN ALTINLA ERKEK DE KADINLA ERİR |
umuttan sivas şiiri 2
GURBETTEN SILAMA
valimiz Canpolata sivaslı şener babaya memlekete hasret kalana selam söyleyin güzel sılama doyum olmaz madımağı dünyada tanınmış kangalı destekleyelim yiğidoları selam söyleyin güzel sılama sılamın yürek delen ozanları sazımın teliyle çalınan semahları ozanlar şehridir sivas diyarı selam söyleyin güzel sılama |
-->: umuttan sivas şiiri 2
gardaş okuduğum bir çok memleket şiirinden daha güzel senin bu şiirin
tebrikler.. |
UGUR ARSLAN'DAN EN GÜZEL ŞİİRLER
[CENTER][COLOR="Red"]Bir kırlangıç hikayesi bu[/COLOR]
[B]Kırlangıçların hikayesi Hani şu altı ayda bi Havalarda soğuduğunda Sıcak ülkelere göçmek zorunda kalanların hikayesi Hani sevmişde kabul görmemiş Sevildiğini fark edememiş Ya da sevdiğini bir türlü söyleyememişlerin hikayesi Hikaye bu ya; Bir gün bir kırlangıç Gider Ve bir adamın penceresine konar Gagasıyala tıklatır pencereyi Ve adam pencereyi acıp sorar "ne var?" diye "biliyorum" der kırlangıç, "sana garip gelecek ama , müsaade edersen eğer seninle kalabilirmiyim?" "niye ki" der adam "uzun zamandır izliyorum seni, evine kimse girip çıkmıyor. Anlaşılan ne eşin, ne dostun, ne de arkdaşın var. Beni içeri al, İster bir kafese koy İster avucuna alıp sev Ne olur bundan sonra seninle kalayım" Der kırlangıç.[/B][/CENTER] ... |
ŞAFAK KARANLIK
[CENTER][B]O elinde tuttuğun zarf bir ihanet anında örülmüştür
Ve zarfın içindeki kağıt er mektubudur Görülmüştür Doğum günüm Bugün 3 Aralık Ve şafak kanlık Bu mektubu sana yazıyorum anne Dün sevgilimle ayrıldık Son mektubuymuş bana yazdığı Bir daha yazmıyacakmış Demek sevda ayrılığa bir ay dayanırmış Ve asker ocağında terk edilmekte varmış Bu mektubu sana yazıyorum anne Bugün doğum günüm 3 Aralık ve şafak karanlık 3-5 nöbetindeydim dün gece Bir şarjörün boşluğunda içtim son sigaramı Ve yorgan gibi örttü üstümü kar, siperde Sabaha karşı biraz içim geçmiş Hayalın gözümen önüne geldi anne. Kız kardeşimi de verdiğinden beri sevdiğine Bir ben bir sen kaldın geriye Üzülme anne! Üşümüyorum Bekliyorum elim tetikte Bekliyorum memleketi ve seni Ve artık beklemiyorum beni beklemeyen sevdiğimi Beklemiyorum yüreğimi ve aşkımı Soğuk bir siperde yalnız bırakan sevgiyi Ve bekliyorum anne elim tetikte Eğer girerse menzile vurup öldüreceğim Hem aşkı hem sevgiyi Geçen gece karakolu bastılar Kurşunlar yağmur gibi yağdı üzerimize Garıp gelecek belki sana ama Ortalık bayram yeri gibi oldu anne Biliyormusun o an hiç korkmuyorsun Herkes kendini bir sipere atıyor Ve gecenin karanlığında kurşun yerine Işıl ışıl yıldız yağıyor sanki üzerimize Ve ölüm aklımıza bile gelmiyor anne Canlar canlar gidiyor anne Gidiyor canlar ve kimbilir ne zaman bahar Bugün doğum günüm 3 Aralık Hiç saymadım kaç günüm kaldığını Daha şafak karanlık Yeni yeni bitmeye başladı dede, torun muhabbetleri Ve yeni yeni öğrendim tokat yemeyi Zamanla herşeye alışıyor insan Akşam postalları boyayıp yatmaya Sabah içtimaya kalkmaya Barut kokusuna tüfeğe havai fişeğe Nohuta ve kara şimşeğe İnsan her şeye alışıyor anne Hele bir de olmasa şu çarşı izni Doyasıya yemek yemek Ve eşe dosta telefon etmek Her şeye alıştım da bir alışamadım sevdiğimin Başkasına gidişine Benden saklama anne Sende biliyorsun bir haftaya kadar Nikah masasına oturacağını Kızma ama anne Bu terk ediliş ya firara gebe Yada bir daha hiç dönmemeye Sitemem sana değil anne Ama bu terk ediliş Ya firara gebe Yada hiç dönmemeye. Geçen gece yine karakolu bastılar Kurşunlar yine kurşun gibi Yağdı üzerimize, Garip gelecek belki sana ama Ortalık bayram yeri gibi oldu yine anne Biliyormusun? O an hiç kokmuyorsun Herkes kendini bir spere atıyor Ve gecenin karanlığında Kurşun yerine ışıl ışıl yıldızlar yağıyor üzerimize Ve ölüm Akılına bile gelmiyor anne. Yıldızlar yağıyor üzerimize Ve kurşundan yağmurlar Ama ben değil onlar Sadece Şehitler ıslanıyor anne Ben değil Onlar. Onlar canlar Kim bilir Onlar için Ne zaman bahar.[/B][/CENTER] . . . |
KAVUŞURSAK BİTERİZ BİZ
[CENTER][B][COLOR="Red"]Kavuşursak biteriz biz
Biz mutlu sonlar katiliyiz Kavuşursak biteriz biz Sevgiyle bakan gözleri kör ederiz Herkesin bildiği bir aşk Herkesin attığı bir imza Herkes gibi değiliz biz Belki biraz serseri, belki biraz deliyiz. Ama kavuşursak biteriz biz Bir kor var içimizde yanan Onu küllendiremeyiz Görüşemeyiz, konuşamayız, şevişemeyiz Bir aşk var bizi biz yapan Kavuşarsak biteriz biz ... İki sınır ülkenin dikenli telleriyiz Dokunsak kanar ellerimiz Hiçkimseye söylemez Gizli gizli severiz Kavuşarsak biteriz biz[/COLOR][/B][/CENTER] ... |
KÜÇÜĞÜM
[LEFT][COLOR="DarkGreen"][FONT="Comic Sans MS"]Aynı sokakta oturuyorduk
Adı esrarengiz Herkes onun hakkında farklı şeyler söylerdi Hepsi nedensiz Kirli sakalları vardı Kahverengi gözleri, kumraldı Ben nefret ederim Ama mahallenin bütün kızları ona hayrandı Bir gün onunla yolda karşılaştık Çok güzel bir yüzü vardı O an sankı kalbim durdu Deli gönlüm ona aşık oldu Birgün kızlarla evde otururken Mahalleyi sirenler içinde bir ambulans geldi Ambulansdan alelacele inenler hızla onun evine girdi Bütün mahalle aşşağıya indik ve seyre daldık, Birkaç dakika sonra onu sedyeyle dışarı çıkardılar Önümden geçerken "bende seni küçüğüm" dedi ve gözlerini yumdu Donup kaldım herkes bana bakıyordu eve doğru koşmaya başladım Gözyaşlarım durmadan akıyordu[/FONT][/COLOR][/LEFT] ... |
[I][B][CENTER][COLOR="Navy"][FONT="Comic Sans MS"]Hayırdır Levent bu Uğur Aslan hastalığıda nerden başladı bakayım....???[/FONT][/COLOR][/CENTER][/B][/I]
|
YILDIZ GÖZLÜM
[CENTER][COLOR="Red"][FONT="Comic Sans MS"]Bu kez alnından öpüyorum
Gidiyorum iki gözüm Neden diye sormazsın biliyorum Seni bu yüzden seviyorum Gece uyurken açık olmasın üstün Ayaza meydan okuma kalın giyin Kendi gider hatırası kalır Evladiyelik değil aşk dediğin Kirli sakallarımı sevdiğin günden beri Hasat mevsimi gelmedi yüzüme Ayrılık ensemizden hiç inmedi Ellerim başka ele değmedi Sana benden yalan yok bilirsin Alnım açık gül yüzlüm Hadi sil göz yaşlarını Ve hakkını helal et yıldız gözlüm Yar Yar Benim için ağlama Bana o koyar Gördüğümüz günler Gezdiğimiz yollar Yakama yapışırda hesap sorar...[/FONT][/COLOR][/CENTER] ... |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 19:11. |