![]() |
-->: TENIS
Dinara Safina yükseliyor
Teniste dünya klasmanında erkeklerde ilk 3 sıra değişmezken, bayanlarda 1. ve 2. isim aynı kaldı, Pan Pasifik Açık Tenis Turnuvası'nın şampiyonu Rus Dinara Safina ise 3. sıraya yükseldi. Teniste bayanlar ve erkekler dünya klasmanı açıklandı. Teniste yılın 4. ve son ''Grand Slam'' turnuvası olan ABD Açık'ta tek bayanların şampiyonu olduktan sonra liderliğe yükselen ABD'li Serena Williams 4091, 2. sırada yer alan Sırp tenisçi Jelena Jankovic de 3885 puan ile bu hafta da yerlerini korudu. Hafta sonu Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Pan Pasifik Açık'ın finalinde vatandaşı Svetlana Kuznetsova'yı yenerek, şampiyon olan Safina da 2 basamak ilerleyerek, 3. sıraya yerleşti. Bu arada Safina, sırtındaki sakatlığın nüksetmesi nedeniyle, bu hafta Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek olan Çin Açık'tan çekildiğini açıkladı. Erkekler sıralamasında ise ilk 3 değişmedi. İspanyol Rafael Nadal'ın 7000 puanla liderliğini koruduğu sıralamada, İsviçreli Roger Federer 2., Sırp Novak Djokovic de 3. sırada yer aldı. Dünya klasmanında ilk 10 sıra ve puanları şöyle: -BAYANLAR- 1. (1) Serena Williams (ABD) 4091 puan 2. (2) Jelena Jankovic (Sırbistan) 3885 3. (5) Dinara Safina (Rusya) 3747 4. (3) Ana Ivanovic (Sırbistan) 3533 5. (4) Elena Dementieva (Rusya) 3470 6. (6) Maria Sharapova (Rusya) 3041 7. (7) Svetlana Kuznetsova (Rusya) 2870 8. (8) Venus Williams (ABD) 2386 9. (9) Vera Zvonareva (Rusya) 2167 10. (10) Agnieszka Radwanska (Polonya) 2146 -ERKEKLER- 1. (1) Rafael Nadal (İspanya) 7000 puan 2. (2) Roger Federer (İsviçre) 5930 3. (3) Novak Djokovic (Sırbistan) 4855 4. (4) Andy Murray (İngiltere) 3040 5. (5) David Ferrer (İspanya) 2490 6. (6) Nikolay Davydenko (Rusya) 2400 7. (7) David Nalbandian (Arjantin) 1975 8. (8) Andy Roddick (ABD) 1845 9. (9) Stanislas Wawrinka (İsviçre) 1670 10. (10) James Blake (ABD) 1650 (Not: Parantez içindeki rakamlar, tenisçilerin bir önceki sıralamasını gösteriyor.) |
Akçakayalıoğlu, adaylığını açıkladı
Tenis Federasyonu'nun 1-2 Kasımda yapılacak 2. olağan genel kurulu öncesi, başkanlık için Hasan Akçakayalıoğlu adaylığını açıkladı. Ankara'da 1 Kasımda, çoğunluk sağlanamaması halinde ise 2 Kasımda gerçekleştirilecek genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıklayan, BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akçakayalıoğlu, 35 yıldır tenis oynadığını ve kendisi gibi bu sporun içinde olan işadamlarının, federasyon faaliyetlerine katkıda bulunmasının önemli olduğunu söyledi. Hasan Akçakayalıoğlu, yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde elde edilecek gelişme ve başarılarla, Türkiye Tenis Federasyonu'nun dünya ölçeğinde örnek alınan bir federasyon olmasını istediklerini belirterek, ''Bu kapsamda öncelikle, Türkiye'de tenisin yaygınlaştırılmasını ve en çok yapılan, izlenen ilk iki spor dalından biri olmasını hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı. Uluslararası seviyede başarılar elde eden tenisçileri ciddi boyutta desteklemek, bu seviyede başarılı tenisçi sayısını artırmak ve başarı seviyelerini çok daha yukarı çekmek istediklerini dile getiren Hasan Akçakayalıoğlu, bu arada Türkiye'de yapılan turnuva sayısını artırmanın da önemli hedefleri arasında bulunduğunu kaydetti. Hakem ve antrenörlerin gelişiminin, Türk tenisinin gelişiminde önemli bir yeri olduğunu, bu gelişimi, başarılı sporcu çıkarmanın ön koşulu olarak gördüklerini anlatan Akçakayalıoğlu, diğer hedeflerini şöyle açıkladı: ''Kulüpler başta olmak üzere tüm paydaşlarla sağlıklı bir iletişim ve iş birliği içinde olacağız. Tüm kurulları yeniden yapılandıracağız. İdari, teknik ve diğer tüm kurulları çok zengin bir kadroyla oluşturup inisiyatif vereceğiz, faal ve üretken olmalarını sağlayacağız. Bu bağlamda, koyulan hedefler bazında performansımızı, kulüplerin, sporcuların, hakem ve antrenörlerin değerlendirmeleri dahil, bağımsız bir kuruluşa ölçtürüp şeffaf bir şekilde yayınlamayı hedefliyoruz. Sadece kural koyan ve uygulayan bir yapı değil, kulüpleri destekleyen, önlerini açan ve sorunların çözümü gibi alanlarda hizmet veren bir anlayışı benimseyeceğiz. Planlı, organize, katılımcı, profesyonel ve istekli bir organizasyon oluşturmayı hedefliyoruz. Bundan böyle de tenis için bu anlayışla çalışan yapıların önünü açmak, örnek teşkil etmek istiyoruz.'' |
Canas'a gasp şoku
Arjantinli ünlü tenisçi Guillermo Canas, Buenos Aires yakınlarındaki La Matanza bölgesinde, evinden çıktığı sırada iki hırsız tarafından güpegündüz gasp edildi. Salı günü öğle yemeği için ailesiyle birlikte yaşadığı La Matanza bölgesindeki evinden çıkan Arjantinli tenisçi Guillermo Canas, evinden uzaklaştığı sırada kimliği belirsiz silahlı iki kişi tarafından gasp edildi. Canas'ın bir tenis raketinin de bulunduğu antrenman çantasının yanı sıra, para cüzdanı, kimlik kartı ve kredi kartlarıyla, çok miktarda parasını ve boynuna taktığı kolyeyi aldıkları bildirildi. Guillermo Canas, hafta sonu Arjantin'in Rusya'yı devirdiği Buenos Aires'teki Davis Cup'ın yarı finalinde de mücadele etmişti. |
Pemra ilk turda zorlanmadı
Bu sene 22. uluslararası turnuvasını oynayan Pemra Özgen, İspanya'da ilk tur maçında rahat bir galibiyet aldı. Milli tenisçi Pemra Özgen, İspanya'nın Granada şehrinde düzenlenen 25bin dolar ödüllü turnuvada rakibi İspanyol Teresa Ferrer Lopez-Cuervo'yu 6/1'lik setlerle 2-0 yenerek ilk 16'daki yerini aldı. Pemra'nın tekler bir üst turda rakibi İspanyol Estrella Cabeza-Candela olurken çiftlerde ise partneri Alman Justine Olga ile ilk turu bay geçerek çeyrek finalde Gürcistan'lı Gorgodze/Kwatsabaia ile karşılaşacaklar. |
İpek Şenoğlu çeyrek finalde
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen China Open Tenis Turnuvası'nda mücadele eden İpek Şenoğlu, çiftlerde çeyrek finale yükseldi. Toplam 600 bin dolar ödüllü turnuvada İpek Şenoğlu-Olga Savchuk (Ukrayna) çifti, Çinli Peng Shuai-Sun Tiantian ikilisini 7-5 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek yarı finale yükselme başarısı gösterdiler. Şenoğlu-Savchuk ikilisi, çeyrek finalde yine Çinli Han Yinyun-Yuyi Fan ikilisiyle karşı karşıya gelecek. |
Jankovic emin adımlarla ilerliyor
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Çin Açık 2. tur mücadelesinde, turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Sırp Jelena Jankovic, Kanadalı tenisçi Aleksandra Wozniak'ı 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek, bir üst tura yükseldi. Bu sezon istikrarlı bir oyun sergileyen Jankovic, sezonun son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'ta final oynamış ama Serena Williams'a elenmekten kurtulamamıştı. Bu sezon gösterdiği başarılı performansla dünya sıralamasında 2. sıradaki yerini koruyan Sırp raket, Çin'de zafere ulaşmak için emin adımlarla ilerliyor. |
--->: TENIS
"1 numara olmak istiyorum"
Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyonluğa ulaşan Polonyalı sporcu Agnieszka Radwanska, final maçına hazırlanırken biraz gergin olduğunu, ancak daha sonra iyi oynadığını söyledi. Agnieszka Radwanska, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Rus rakibi Elena Dementieva ile yaptığı final maçının hemen öncesindeki hazırlığında biraz gergin olduğunu belirterek, ''Topu sahanın içinde tutmakta bile zorlanıyordum. Daha sonra iyi oynamaya ve agresif vuruşlar yapmaya başladım'' dedi. Gerginliğinin ilk birkaç oyuna yansıdığını vurgulayan Polonyalı raket, ''2. sete iyi başladım. Daha sonra rahatladım'' derken, gelecek yılla ilgili soruyu ise, ''WTA takvimi gelecek yıl değişiyor. Turnuvanın takvimi de değişebilir. Turnuvayı ve İstanbul'u seviyorum. Seneye bu puanları korumak için geleceğim'' diye konuştu. Bu turnuvanın ardından Fransa'nın başkenti Paris'te yarın başlayacak Roland Garros Turnuvası'na katılacağını ve zamanının fazla olmadığını ifade eden Radwanska, ''Roland Garros'da tablonun alt kısım maçları pazar ve pazartesi yapılıyor. Ben de pazartesi günü oynayacağım. Yarın Paris'e gidiyorum. Pazartesi günü maçım var ve yarım gün dinlenmek zorundayım. Umarım buradaki güzel haftayı Fransa'da da yaşarım'' dedi. Turnuva mı, ''Grand Slam'' başarısını mı tercih edeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Polonyalı sporcu, ''Turnuvayı tercih ederim. Bu tür organizasyonlarda kupa kazanabiliyorsunuz. 'Grand Slam'de ise çeyrek finale dek en az 2 seri başı raketle karşılaşmak zorundasınız'' diye konuştu. Radwanska, 2 yıl önceki turnuva elemelerinden geçememesinin hatırlatılması üzerine, ''2 yıl önce burada turnuvayı kazanacağımı söyleselerdi 'hayal' derdim. Ama geçen yıl çok ilerleme sağladım. Çok çalıştım. Her turnuvada çok çabaladım. Rakip kim olursa olsun, en alt düzeydeki veya en üst düzeydeki her rakibe karşı iyi oynamaya çalıştım. 2 yılda gelişme kaydettim. 3.5 saat tenis antrenmanının ardından 1 saat daha çalışıyorum'' dedi. Hedefleri konusundaki soruyu da yanıtlayan şampiyon tenisçi, ''1 numara olmayı hedefliyorum. Ama önce ilk 10'a girip, daha sonra birinci olmayı amaçlıyorum'' diye konuştu. |
Pemra ilk turda zorlanmadı
Bu sene 22. uluslararası turnuvasını oynayan Pemra Özgen, İspanya'da ilk tur maçında rahat bir galibiyet aldı. Milli tenisçi Pemra Özgen, İspanya'nın Granada şehrinde düzenlenen 25bin dolar ödüllü turnuvada rakibi İspanyol Teresa Ferrer Lopez-Cuervo'yu 6/1'lik setlerle 2-0 yenerek ilk 16'daki yerini aldı. Pemra'nın tekler bir üst turda rakibi İspanyol Estrella Cabeza-Candela olurken çiftlerde ise partneri Alman Justine Olga ile ilk turu bay geçerek çeyrek finalde Gürcistan'lı Gorgodze/Kwatsabaia ile karşılaşacaklar |
İpek Şenoğlu çeyrek finalde
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen China Open Tenis Turnuvası'nda mücadele eden İpek Şenoğlu, çiftlerde çeyrek finale yükseldi. Toplam 600 bin dolar ödüllü turnuvada İpek Şenoğlu-Olga Savchuk (Ukrayna) çifti, Çinli Peng Shuai-Sun Tiantian ikilisini 7-5 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek yarı finale yükselme başarısı gösterdiler. Şenoğlu-Savchuk ikilisi, çeyrek finalde yine Çinli Han Yinyun-Yuyi Fan ikilisiyle karşı karşıya gelecek. |
Tsonga rövanşı Tayland'da aldı
Bangkok'ta düzenlenen Tayland Açık final mücadelesinde dünyanın 3 numaralı raketi Sırp Novak Djokovic, Fransız tenisçi Jo-Wilfried Tsonga'ya 7-6 ve 6-4'lük setlerler 2-0 yenilerek, kupaya uzanamadı. Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'ta sürpriz bir şekilde finale çıkan Tsonga, Djokovic'e boyun eğerek, şampiyonluğu kaçırmıştı. Fransız raket Tayland'da ise rövanşı aldı ve şampiyon oldu. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:05. |