SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Kilitli Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Pekin Olimpiyatları...! (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=20090)

nuri_58 09.08.2008 11:37

--->: Pekin Olimpiyatları...!

Olimpiyat günlüğü
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu güreşçi, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, olimpiyat oyunlarının açılışını izlemek üzere Pekin´e geldi.
9.8.2008

Hamza Yerlikaya Pekin’e gitti
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu güreşçi, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, olimpiyat oyunlarının açılışını izlemek üzere Pekin’e geldi. Bakan Şahin ve Yerlikaya’yı, havaalanında Pekin Büyükelçisi Oktay Özüye ile GSGM Müdürü Mehmet Atalay karşıladı.

En güvenilir yer Olimpiyat köyü
Uluslararası Olimpiyat Kurulu Başkanı Jacques Rogge, kendisi için olimpiyatlarda en önemli şeyin güvenlik olduğunu belirterek, “Çin bunun için özel şirketlerle de anlaşma yaptı. Yaklaşık 80 ülkenin gizli servisi güvenlik için temas halinde. Aralarında birbirine düşman olanlar da var. Diyebilirim ki, şu anda dünyanın en güvenilir yeri olimpiyat köyü” dedi.

Avustralya Çin’den şikayetçi
Olimpiyatlar öncesinde, Avustralya Olimpiyat Komitesi Başkanı John Coates, ev sahibi Çin ile ilgili şikayetlerini dile getirdi. Coates, “Çin’de işler çok yavaş ilerliyor. İnternet erişiminde ve kullanımında sorun yaşıyoruz. Ayrıca otobüsle nakliye işlemlerinde ve hava kirliliği burada hala büyük bir sorun” şeklinde konuştu.

nuri_58 09.08.2008 11:38

Olimpik çocuk Ediz!
Ediz Yıldırımer... Henüz 15´inde... Olimpiyatta kulaç atmaya hazırlanıyor.
9.8.2008

Ediz Yıldırımer... Henüz 15’inde... Yaşıtları atari salonunda oynarken, o olimpiyatta kulaç atmaya hazırlanıyor. Türkiye’de bir ilk. Dünya’da da yüzme branşında en genç 3.sporcu. Pekin’de tecrübe peşinde. Asıl hedef 2012. Çıta çok yüksek: Altın madalya. Ama sözü söz...

Literatüre girdi
Türkiye’nin bugüne kadar olimpiyatta yarışan en genç sporcusu olan Ediz Yıldırımer’in başarısı bununla da sınırlı değil. Zira Ediz, Dünya’da da bu alanda literatüre girmiş durumda. Michael Phelps ve Ian Thorp’tan sonra olimpiyata katılan en genç yüzücü unvanına sahip olan Ediz, Pekin’de madalya almasının imkansız olduğunu belirterek “15 ve 16 Yaş’ta Dünya’nın en iyi derecelerine sahibim. Ancak olimpiyattaki yarış açık yaş olacağı için madalya almam mucize. Seçmeleri geçebilirsem büyük başarı olur. Benim asıl hedefim 2012 Londra. Londra’da mutlaka altın madalya alacağıma inanıyorum” dedi.

nuri_58 09.08.2008 12:57

İlk madalya halterden
Olimpiyat Oyunları'nda ilk madalyamız halterden geldi. 48 kiloda Sibel Özkan podyuma çıkarken, son olimpiyat şampiyonumuz Nurcan Taylan ise sıfır çekerek büyük hayal kırıklığı yarattı.
9.8.2008

Koparmada 88 kilo
Önceki gece yapılan muhteşem açılış töreniyle startı verilen 29.Pekin Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde ilk madalyamızı aldık. Halterde bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan iki haltercimizden Sibel Özkan gümüş madalyanın sahibi olurken, Atina 2004'ün altın kızı Nurcan Taylan sıfır çekerek hüsrana uğradı. Pekin Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda Sibel Özkan koparmadaki ilk hakkında 86 kilo kaldırdı. İkinci hakkında 88 kiloda başarılı olamayan Özkan, üçüncü hakkında aynı ağırlığı omuzlayarak 95 kilo kaldıran Çinli Xiexia Chen'in ardından ikinciliği elde etti.

Toplamda 199 kilo
Silkmede ilk hakkında 108 kilonun altına giren Sibel Özkan, hakemlerden işaret beklemeden barı bırakınca kaldırışı geçersiz sayıldı. Aynı ağırlığı ikinci hakkında kaldıran milli haltercimiz, üçüncü hakkında da 111 kiloyu omuzlayınca toplamda 199 kiloya ulaştı. Özkan, Tayvanlı haltercinin 115 kiloda başarılı olamaması üzerine olimpiyat ikinciliğini elde etti. 48 kiloda altın madalya silkmede 117 kaldırarak toplamda da 212'ye ulaşan Çinli Chen'in oldu. Çinli sporcu bu derecesiyle aynı zamanda 210 kiloyla Nurcan Taylan'a ait olan Olimpiyat Rekoru'nun da yeni sahibi oldu.

Gururun gözyaşları
Müsabaka sonrası büyük bir sevinç yaşayan ve göz yaşlarına hakim olamayan Sibel Özkan, daha iyi bir derece elde edecek performansa sahip olduğunu, ancak koparmadaki ikinci, silkmedeki ilk hakkında konsantarsyon eksikliği nedeniyle başarılı olamadığını söyledi. Müsabaka boyunca sadece kendi yarışmasıyla ilgilendiğini ve son ana kadar rakiplerini izlemediğini belirten Özkan, "Bir anlık dalgınlık sonucu rahatlıkla kaldıracağım ağırlıkları kaldıramadım. Daha sonra telafi ettim, ancak altın madalya için yetmedi. Nurcan'ın ise daha iyi bir yarış çıkarmasını beklerdim" diye konuştu.

Nurcan sıfır çekti
48 kilodaki en büyük madalya umudumuz Nurcan Taylan ise koparma müsabakalarında sıfır çekerek büyük hayal kırıklığı yarattı. Atina 2004'de rekor üstüne rekor kırarak altın madalyayı boynuna geçiren ve ülkemizin olimpiyat şampiyonu ilk bayan sporcusu ünvanını kazanan Taylan, 84 kiloda üç hakkında da başarılı olamayınca, oyunları hüsranla kapadı. Pekin'e sakat sakat gelen ve 10 gün boyunca yoğun bir tedavi programına tabi tutulan Taylan'ın hiç bir varlık gösteremediği müsabaka sonunda barı öperek ve kendisini alkışlayan Çinli seyircileri selamlayarak podyumu terketmesi dikkat çekti.

Hasan Akkuş'tan tepki
Dizindeki sakatlığın nüksettiğini ve çok üzgün olduğunu ifade eden Nurcan Taylan, barı öpmesinin halteri bıraktığı anlamına gelmediğini söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, Nurcan'ın ülkemize bir ilki yaşattığını hatırlatarak, "Sakatlığı nedeniyle istediği performansı gösteremedi. Şimdi kendisine destek vermenin tam zamanı. Nurcan gibi sporcularımızı kaybetme lüksümüz yok" dedi. Halter Federasyonu Hasan Akkuş da Nurcan'ın kendisine söz verdiğini belirterek bu sözünü tutmadığını, yarışarak yenilmek yerine, yarışmadan yenilmeyi tercih ettiğini belirtti

Bakanlar da izledi
Sibel Özkan ile Nurcan Taylan'ın müsabakalarını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile eski spordan sorumlu, şimdinin ise Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de izledi. Her iki bakan da Sibel özkan'ı elde ettiği başarıdan dolayı kutlarken, Türkiye'nin olimpiyata madalyayla başlamasının altını çizdiler ve, "İnşallah devamı gelecek" dediler. Baanlar Nurcan Taylan'a da sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdiler. Öte yandan halterde bugün erkekler 56 kiloda Sedat Artuç B grubu müsabakalarına çıkacak.

Behram ikinci turda
Boksta ilk sınavımızı dün Behram Muzaffer ile verdik. 81 kiloda ringe çıkan Muzaffer ilk turda Kenyalı Aziz Ali ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir müsabaka çıkaran milli boksör, 3-1, 2-1, 2-1, ve 1-0'lık raundların ardından ringden 8-3 galip ayrılarak adını ikinci tura yazdırdı. Muzaffer ikincu turda İrlandalı Kenny Egan ile karşı karşıya gelecek.

YARININ PROGRAMI
--------------

HALTER
05.00: Sedat Artuç (B Grubu)
BOKS
10.00: Adem Kılıçcı-Billly Joe Saunders (69 Kg eleme müsabakası)
YÜZME
14.00: Dilara Buse Günaydın (Bayanlar 100 metre kurbağalama)
15.10: Derya Büyükuncu (Erkekler 100 metre sırtüstü)

nuri_58 09.08.2008 12:58

"Madalyasız dönmez"
Serbest Güreş Milli Takım Çalıştırıcısı Mehmet Esenceli, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları´na katılacak olan milli güreşçi Şeref Eroğlu´nun, olimpiyatlardan podyuma çıkacağına inandığını söyledi.
9.8.2008

Mehmet Esenceli, yaptığı açıklamada, Şeref Eroğlu’nun, olimpiyatlarda son kez mindere çıkacağını ve kendine yakışanı yapacağına inandığını bildirdi. "Şeref Eroğlu’nun alacağı madalya altın olursa çok mükemmel olur" diyen Esenceli, heyecanla olimpiyatlardan büyük bir başarı beklediğini kaydetti. Eroğlu’nun, Pekin’den madalyayla dönmesi durumunda çok büyük bir başarıya imza atacağını belirten Esenceli, şöyle konuştu: "Eroğlu, ülkemiz adına, Kahramanmaraş adına olimpiyatlarda mindere çıkacak. Bu yüzden çok büyük bir heyecan duyuyorum. Eğer Şeref, Pekin’den bir madalyayla dönerse, aktif güreş hayatı boyunca en fazla başarı sağlayan ve madalya getiren ender sporcularımız arasına girmiş olacak. Kendisini şimdiye kadar katıldığı müsabakaların çok azından madalyasız döndü. Başaramaması için bir neden görmüyorum. Dualarımız Şeref için, ondan altın madalya bekliyoruz."

nuri_58 09.08.2008 12:59

Azmin zaferi
2008 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye halterde ilk madalyayı kazandıran Sibel Özkan'ın, yetiştirme yurdunda başlayan başarı öyküsü dünya şampiyonluğuna kadar uzanıyor...
9.8.2008

Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de bugün başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye ilk madalyayı halterde kazandıran Sibel Özkan’ın bugüne dek Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları ikinciliği ve Türkiye’de birçok birinciliği bulunuyor.

Anne ve babası boşandığı için 6 yaşında Konya’daki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu’na yerleştirilen Sibel Özkan, 11 yaşındayken burada ilk olarak judo sporuna başladı. Vali Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurdu’na geçen Özkan, judoda il ve Türkiye birinciliği kazandı, 13 yaşına geldiğinde ise haltere ilgi duymaya başlayınca, bu spor dalına yöneldi.

Halterde bugüne dek türlü dereceler elde eden 20 yaşındaki Sibel Özkan’ın kazandığı başarılar şöyle:

2001-2002 yılında Halter Milli Takımı’na seçildi. 2004’te Norveç’teki Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda 53 kiloda Avrupa Şampiyonu, 2005’te Güney Kore’deki Dünya Gençler Şampiyonası’nda 48 kiloda Dünya Şampiyonu, İspanya’da 2005’deki 15. Akdeniz Oyunları’nda ise 48 kiloda 2. oldu. Başarıları süren Özkan, 2007 yılında İspanya’daki Avrupa Gençler Şampiyonası’nda silkme ve toplamda altın madalya, Dünya Gençler Şampiyonası’nda, 48 kiloda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Özkan, bu yıl Kolombiya’daki Dünya, İtalya’daki de Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandı, ayrıca Avrupa Gençler Rekoru kırdı.

MADDİ OLANAKSIZLIKLARI OLMASA

Ancak maddi olanaksızlıkların peşini hiç bırakmadığını belirten Sibel Özkan, 2006 yılında verdiği özel röportajda, şunları söylemişti. "Birçok madalyam olmasına rağmen maddi imkansızlıklar yüzünden zor günler geçiriyorum. Maddi sıkıntılar yüzünden çoğu zaman antrenmanlara ve okula gidebilmek için arkadaşlarından yol parası almak zorunda bile kalıyorum. Maddi konuda destek veren yok. Kiramı bile ödeyemiyorum, arkadaşlarımdan yol parasını bile borç alıyorum. Maddi sıkıntım olmasa başarılarım devam edecek. Yurtdışındaki her müsabakada Türk bayrağını dalgalandıracağım."

Bu arada Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Sibel Özkan’a destek olmak için girişimlerinin bulunduğu öğrenildi.

XXCakir58 09.08.2008 13:33

-->: Pekin Olimpiyatları...!

ilk madalyamizi halterle kazamisik.
Insallah daha iyi olacagiz.

nuri_58 09.08.2008 16:34

Spor pazarı
Pekin'de devam eden 29. yaz oyunlarında pazar gününün müsabaka programı belli oldu.
9.8.2008

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda yarın yapılacak müsabakaların programı belli oldu. Pekin-2008’de yarın TSİ müsabakaların programı şöyle:

YÜZME
Erkekler 400m karışık finali (05.00)
Bayanlar 100m kelebek yarıfinali (05.10)
Erkekler 400m serbest finali (05.21)
Bayanlar 400m karışık finali (05.39)
Erkekler 100m kurbağalama yarıfinali (05.58)
Bayanlar 4X100m serbest bayrak yarışı (06.18)
Bayanlar 100m sırtüstü (13.30)
Erkekler 200m serbest (13.54)
Bayanlar 100m kurbağalama (14.43)
Erkekler 100m sırtüstü (15.08)
Bayanlar 400m serbest (15.40)
Erkekler 4X100m serbest bayrak (16.11)

ARTİSTİK CİMNASTİK
Bayanlar elemeler (05.00)
Bayanlar elemeler (08.30)
Bayanlar elemeler (12.00)
Bayanlar elemeler (15.00)

BOKS
Erkekler 64kg elemeleri (08.30)
Erkekler 69kg elemeleri (10.01)
Erkekler 64kg elemeleri (14.00)
Erkekler 69kg elemeleri (15.31)

BİSİKLET
Bayanlar yol yarışı (09.00)

TENİS
Erkekler ve Bayanlar tekler ilk tur müsabakaları (05.30-09.30)
Erkekler ve Bayanlar çiftler ilk tur müsabakaları (05.30-09.30)
Erkekler ve Bayanlar tekler ilk tur müsabakaları (12.00.18.00)
Erkekler ve Bayanlar çiftler ilk tur müsabakaları (12.00-18.00)

FUTBOL
Erkekler Grup A, B, C ve D maçları (12.00)
Erkekler Grup A, B, C ve D maçları (13.45)

BASKETBOL
Erkekler Grup A ve B maçları (04.00-17.15)

YELKEN
49er Sınıfı 1, 2 ve 3. yarışlar (08.00)
Finn 3 ve 4. yarışlar (08.00)
Bayanlar Yngling (08.00)

HALTER
Erkekler 56kg - Grup B (05.00)
Bayanlar 53kg - Grup B (07.30)
Bayanlar 53kg - Grup A (10.30)
Erkekler 56kg - Grup A (14.00)

KÜREK
Bayanlar hafif kilo iki çifte (09.50)
Erkekler hafif kilo iki çifte (10.20)
Erkekler hafif kilo dört tek dümencisiz (11.00)
Bayanlar 4 çifte (11.30)
Erkekler 4 çifte (11.50)
Bayanlar 8 tek dümencili (12.20)
Erkekler 8 tek dümencili (12.40)

ATLAMA
Bayanlar senkronize 3m tramplen atlama finali (09.30)

BİNİCİLİK
Takım Dresaj - ikinci gün (01.30)
Bireysel Dresaj - ikinci gün (01.30)

ESKRİM
Erkekler bireysel epe elemeleri (05.00)
Erkekler bireysel epe elemeleri (06.30)
Erkekler bireysel epe elemeleri (08.30)
Erkekler bireysel epe çeyrek finalleri (09.30)
Erkekler bireysel epe yarı finalleri (12.00)
Erkekler bireysel epe brnoz madalya müsabakası (13.10)
Erkekler bireysel epe finali (13.40)

PLAJ VOLEYBOLU
Erkekler ve bayanlar grup maçları (04.00-18.00)

BADMİNTON
Bayanlar çiftler ilk tur müsabakaları (05.00)
Bayanlar tekler ikinci tur müsabakaları (05.00)
Erkekler tekler ilk tur müsabakaları (05.00)
Bayanlar çiftler ilk tur müsabakaları (13.30)
Bayanlar tekler ikinci tur müsabakaları (13.30)
Erkekler tekler ilk tur müsabakaları (13.30)

ÇİM HOKEYİ
Bayanlar grup müsabakaları (03.30-16.00)

SUTOPU
Erkekler grup maçları (04.30-09.00)

HENTBOL
Erkekler grup maçları (04.00-15.35)

VOLEYBOL
Erkekler grup maçları (05.00-17.00)

JUDO
Bayanlar 52kg (07.00-11.30)
Erkekler 66kg (07.00-11.30)
Bayanlar 52kg (13.00-14.30)
Erkekler 66kg (13.00-14.30)
Bayanlar 52kg bronz madalya müsabakası (13.00-14.30)
Erkekler 66kg bronz madalya müsabakası (13.00-14.30)
Bayanlar 52kg altın madalya müsabakası (13.00-14.30)
Erkekler 66kg altın madalya müsabakası (13.00-14.30)

OKÇULUK
Bayanlar takım eleme müsabakaları (05.00)
Bayanlar takım çeyrek final müsabakaları (05.50)
Bayanlar takım yarı final müsabakaları (11.00)
Bayanlar takım bronz madalya müsabakası (11.50)
Bayanlar takım altın madalya müsabakası (12.25)

ATICILIK
Bayanlar 10m havalı tabanca (04.00)
Erkekler trap (04.00)
Bayanlar 10m havalı tabanca finali (07.00)
Erkekler 10m havalı tabanca finali (10.00)

nuri_58 09.08.2008 16:36

"Benden mucize beklendi"
29. Yaz Olimpiyat Oyunları´nın ilk gününde, halterde bayanlar 48 kilo müsabakasında "sıfır" çeken milli halterci Nurcan Taylan, kendisini savundu.
9.8.2008

Oyunlara 25 gün kala sakatlık yaşadığını ve bu yüzden antrenman yapamadığını ifade eden Nurcan Taylan, "Sakat olduğumu herkes biliyordu. Burada kaybedeceğimi bile bile podyuma çıktım. Bu belki bir maceraydı. Benden bir mucize beklendi, fakat ben bu mucizeyi gerçekleştiremedim" dedi.

Halterde mucizelere yer olmadığını, 20-25 gün antrenman yapmayan bir sporcunun performansında yüzde 80 gerileme meydana gelmesinin normal olduğunu vurgulayan Taylan, şöyle devam etti: "Burada dünya rekoruyla başlayalım dedik. Bu yüzden de çok ağır ve hatalı bir antrenman programı uyguladık. Kaybedeceğimi bile bile podyuma çıktım. Çünkü 20 gündür dizimdeki ağrı nedeniyle oturmakta dahi güçlük çekiyorum. Herşeye rağmen bayrağımı temsil etmek istedim. Buraya gelmeseydim hakkımda başka şeyler söylenecekti. Antrenörlerim bana çok güvendiler. Çünkü iyi antrenmanlarım vardı. Burada olmamı istediler, çünkü mucizeyi gerçekleştirebileceğime inandılar. Fakat olmadı. 4 yıldır burası için hazırlanıyordum ama nasip değilmiş. Bana inandığı için federasyon başkanımız Hasan Akkuş’a da teşekkür ediyorum."

Taylan, sporu bırakmasının sözkonusu olmadığını da belirterek, "3 ay önce Avrupa Şampiyonu olurken elde ettiğim derece, bu olimpiyatta ikincilik için yeterliydi. Henüz yaşım 25 ve sporu bırakmam için hiçbir neden yok. Kendimi toparlayabilirim, önümde daha çok güzel günler olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

XXCakir58 09.08.2008 16:37

-->: Pekin Olimpiyatları...!

insallah bizim Türklerimiz ülkemizi en iyi sekilde temsil eder.
Dualarimiz sizinle. Allah yardimciniz olsun.
Paylasim icin sagol.

şafak58_35 09.08.2008 18:17

tüm sporcularımıza başarılar............

WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:02.