![]() |
Cevap: Eleştiri başka küstahlık başka!
[QUOTE=SivasSpor.Com;677721][IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg[/IMG]
[B][B] Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B][/B] Adamın birisi kışın bir köyden başka bir köye gidiyormuş, Varacağı köyün yakınlarına gelince köyün köpekleri havlayarak adamın üzerine yürümüşler,adam sağa sola bakmış kaçacak yer yok,yere eğilip taş alarak kendini savunmak istemiş,ama taşlar don olduğu için bir türlü yerden koparıp alamamış,sonrada kendi kendine " Ey Allah'ın bu nasıl bir köy,taşları bağlayıp köpekleri salmışlar.." demiş. Dünkü " Sivasspor'u bekleyen asıl tehlike " başlıklı yazımı Sivasspor.com sitesi alıp yayınlamış,okuyucularda altına yorum yapmış. İyi niyetli eleştiri yapanları tenzih ediyorum ama bazı kuş beyinliler,ukala ukala bir şeyler yazıp,sözüm ona beni eleştirmişler! Sen kimsin,kaç kuruşluk adamsın bilmiyorum ama ucuz ve basit olduğun belli. Sivasspor konusunda beni eleştirmek için,benden daha çok emek vermen lazım. Çeşitli rumuzlarla saçma sapan bir şeyler yazmışlar. Ey terbiyesiz adam! Sivasspor'un ilk yarıda hakemlerden yana dertli olduğunu yazıp,ikinci yarıdada dikkatli olması gerektiğini yazmam seni niçin rahatsız ediyor? Bu yazı normal bir insanı rahatsız etmemesi gerekir ama bir-kaç kişiyi nicin rahatsız etmiş anlamış değilim! Öyle veya böyle,kabul et,yada etme! Sivasspo'un hakkını savunan,taraftarın derdini dile getiren birisine nasıl olurda küstahça şeyler yazarsın. Aslında asıl söylemek istediklerimi yukarıdaki hikayeyi yazarak söylediğimi düşünüyorum ama yinede bir kaç satırda olsa yazmak istedim. İşte bu yazı ve yorumlar beni bir konuda daha haklı çıkardı. Hep söylediğim bir şey var. Sivaslı,ne zaman,nerede,kime ve nasıl tepki gsötereceğini bilmiyor diye. Gerçektende öyle. Baksanıza,futbolcular,yönetim ve teknik heyet hakemlerden yana dert yanıyor,kendini taraftar sanan bazı zeka özürlülerde bu gerçekleri bırakıp sağa sola salyalarını akıtıyor. Eğer içimde birazcık Sivas ve Sivasspor sevgisi olmasın,inanın bu insanların yaşadığı,şehirde yaşamak istemem,tututuğu takımıda tutmak istemem. Ancak pireye kızıpta yorgan yakmanında yanlış olduğunuda iyi bilenlerdenim. Ayrıca bir konuyuda özellikle belirtmek istiyorum,altına otobüs ayarlayıp deplasmana gönderdiğim,oradada bir şekilde biletlerini ayarlayıp maça soktuğum sözüm ona taraftar bana Sivasspor konusunda laf söylüyorda ona yanıyorum! Gerçek Sivaslıya selam,sahtesine lanet olsun....[/QUOTE] Ben dün Abdullah beyi elestirdim, hem yazisini hemde yazarligini, kisiligi beni alakadar etmez hiç bir zaman tanismadik. Kaldiki ben yazilarini hiç sevmiyorum ve gerksizce buluyorum, bu benim sahsi görüsüm. Sivasspor asigidir, maddi, manevi katkisi vardir bilmiyorum. Ama ben suna inaniyorumki ben ondan daha çok seviyorum, hem takimim olan Sivasspor'u hemde güzel güzide sehrimi, Sivas'imi. Maddi yönden benden daha çok katki yapiyordur bilemem ama maneviyata dökersek isleri ben ondan daha çok destek oluyorum diye umut ediyorum. Her sey bir yana, kisiligine lafim olmasada, ki haddime degil zaten, ben bu yazisini kendime yazmis olarak görüyorum, ve ona soruyorum gerçek Sivas'li nasil olunur ve sahte Sivas'li nasil olunur çok merak ediyorum. Bu forumdakilerin hepsi gerçek Sivas'lidir benim bundan süphem yoktur, yoksa burda isleri bile olmaz. Sahtesine lanet demis ama böyle seviyesiz, ahmakça, lanet bir yazi yazan bir kisinin artik yazarligindan degilde kisiligenden süphelenmeye baslarim. Burasi Sivasspor tarafatar forumudur, siz kendi isinizi yapiniz, birakin bizde burda düsüncelerimizi paylasalim. Siz bu forumu okudugunaza göre demekki burdaki yayinlanan yazilarina izin veriyorsunuz, o zaman dogal hakkim olarak üyeligim bana verdigi yetkiye dayanarak kendi görüslerimi belirtiyorum. Ha tabi kimse kimseye hakaret etmeye hakki yok ama hakaret seviyesine gelince zaten gereken kisiler islerini yapiyorlar. Her neyse ben bu yazinin bu sitede yayinlanmasini büyük bir trajedi olarak görüyorum. Cok yazik, gerçekten çok yazik !!!! |
[QUOTE=babos;677785][B]Sayın Abdullah bey sızı Sivasspor sevgısını ıyı bılenlerdenım...
Kendını bılmez uc bes dengesız cıkıpta sıze yorum yapamaz veya elestıremez... Herzaman sıvasspor yazılarını beklıyoruz... Zaten sızden baskada yazan yok, Sıvasspor sevdalısı olarak sevgılerle S. Arabıstandan yıgıdo[/B][/QUOTE] Kardesim, bizlerle bu düsüncelerini paylastigin için sahsim adina sana minnetarim, hiç bu kadar gülesim yoktu, yoksa biz bu yazinda bir ironimi aramaliyiz ??:rolleyes: |
Son olarak sayin Abdullah bey sunu bilmelisinizki, siz ekmeginizi Sivasspor'un sirtandan çikariyorsunuz, isiniz geregi Sivasspor'u her an takip etmek zorundasiniz, tahmin edebiliyorum bunu büyük bir keyifle yapiyorsunuzdur.
Ama herkes sizin gibi sansli degil bu konuda, burda nice hemsehirlilerimiz varki sabahtan aksam zor sartlarda çalisiyorlar, aksam eve döndüklerinde onlari bekleyen bir kadinlari, çocuklari var, sizin gibi zaman ayiramiyorlar maalesef Sivasspor haberlini almaya. Ayrica bizler ekmegimizi Sivasspor sayesinde kazanmiyoruz ama yinede o ekmegi gün geldiginde Sivasspor'la paylasiyoruz, hiç esirgemiyoruz. Bizimkisi sadece ve sadece gönül isi, baska bir beklentimiz yok açikcasi !!! |
[B]Bu yazıda büyük bir hakaret var. Acaba bu yazıdaki hakaret kadar bir yorum yazsak bizim yazdığımız yorum bu sitede kalır mı? Silinir mi? [/B]
|
aBDULLAH BEY HAKLI YAZISIDA SON DERCE DOĞRU İDİ
|
[QUOTE=Yiğiter;210223]bu yazar sıradan yazılar yazıyor değişik görüşleri yok..yazar dediğin halkın göremediği halkın düşünemediği noktaları yazacak ki okunmaya değer olsun..yazdığı şeyler zaten gün gibi ortada olan düşünceler...farklı noktaları bize gösterse daha iyi olur..[/QUOTE]
Alıntı yaptığım mesajım 16 Nisan 2007 tarihli bir mesaj,yani 3,5 yıl geçmiş.Ancak A.Yiğit'in yazarlığı konusunda herhangi bir ilerleme yok. A.Yiğit Sivas'ı ve Sivasspor'u çok seven birisidir ve takımın menfaatleri için yazar.Bundan şüphe yok!Biz de eleştirilerimizi onun kişiliği üzerinden değil,yazdığı yazılar üzerinden, yazarlığı üzerinden yapmak durumundayız.Yazdığı yazaıları önyargı ile karşılayıp,yazı üzerinden kişiliğine saldırmak seviyesizliktir.Ancak ne olursa olsun her kesimden insanın okuduğu bir gazetede ,toplumun önündeki kişilerin ağza alınmayacak sözleri kullanması hoş olmadı.Sitemizde hakaret yazan üyelerin kim olduğunu bilmiyoruz,sosyal konumundan bihaberiz.Ancak biz hepimiz A.Yiğit'i tanıyoruz.Bu yüzden site üyeleri ne yazdığına 1 kere dikkat etmeli ise A.Yiğit 10 kere dikkat etmeli.Zira o toplumun önünde duran bir şahsiyet!Köşe yazısında maalesef kendine yakışanı yapmamış sayın Yiğit.Ve doktorundan,öğretmenine,memurundan,esnafına pek çok pozisyondan üyenin bulunduğu sitemizde,kendisi hakkında hakarete varmayan eleştirilere kulak asmalıdır.Haklı iken haksız duruma düşmek bu olsa gerek! |
Hakemlere dikkat edelim demiş adam dünkü yazısında bunda ne var anlamadım gitti. Düşüncelerini eleştirirsiniz tamam da iş hakarete varmış aşağılamaya kadar gitmiş. Bunu okuyunca anlayamayanlara vede müdahale edemeyen moderatörlerin beceriksizliği ve pısırıklığı sebepdir.
Bunlara meydan verenler çok seviyesiz durumlara hazırlansınlar sitenin itibarı yokolmak üzere. |
[QUOTE=Yiğiter;677842]Alıntı yaptığım mesajım 16 Nisan 2007 tarihli bir mesaj,yani 3,5 yıl geçmiş.Ancak A.Yiğit'in yazarlığı konusunda herhangi bir ilerleme yok.[/QUOTE]
Ister Yigiter kardesin dedigi gibide benim elestirim bu yönde idi, aynen katiliyorum, yazarlik konusu veya seviyesi. Demekki sayin büyügümüz ya bunun farkina vardi ve sinirlendi yada hepsini okumadim ama demekki baya ileri gidenler oldu. Fakat insanlarin bu tür bir yaziyi desteklemeleri bile bence çok vahim bir durum heleki bizlerin, Yigidolarin, Sivas'lilarin. Neyse bence bu yazdigi yaziyi kendisi defalarca tekrar tekrar gözden geçirmesi lazim. |
[QUOTE=BOUN;677787]Sayın Abdullah Yiğit eleştirilerinde önemli ölçüde haklı. Sanırım bu forumda yorum yapan arkadaşların bir kısmı Abdullah Bey'in dünki yazsının altına yazılan terbiyesiz ifadeleri görmediler. Görmemiş olabilirler çünkü günün ilerleyen saatlerinde bu terbiyesiz ve seviyesiz ibareler forum yöneticilerimiz tarafından kaldırıldı.
Eminim ki Abdullah Yiğit kendisinin futbol bilgisi, kültürü veya yazılarının içeriği hakkında gelen yazılara kızmıyordur veya darılmıyordur. Abdullah Bey'i bu kadar kızdıran dün bazı ''seviyesiz''lerin yapmış olduğu ve daha sonra silinmiş olan ''terbiyesizce'' ibarelerdir. İnsanların fikirlerini, düşüncelerini, kılık kıyafetlerini, tavırlarını, ideolojilerini vs beğenmeyebilirsiniz. Ancak kişiliği ile dalga geçmeye çalışırsanız o insanın damarına basmış olursunuz. Abdullah Bey'in yazısının sert olduğunu kabul ediyorum ancak bu yazıyı kişiliğine saldırılmış bir insanın feryadı olarak anlamak gerekir. Umarım bu yazıdan sonra dünkü ifadeleri kullananlar çıkıp Abdullah Bey'den özür dilerler. Saygılarımla.[/QUOTE] [B][I]Arkadaş gayet net özetlemiş Abdullah Yiğit'in neden böyle yazdığını. Bende o kaldırılan bölümleri okumadım. Şayet böyleyse Abdullah Yiğit az bile yazmış. 2 gün maça gidip kendilerini taraftar sananlar yıllardır Sivassporla yatıp Sivassporla kalkanlardan kendilerini büyük görmeye başladılar. Hatta stadyumda senelerdir bu takıma gönül veren insanlara küfür etmeye kadar götürüyorlar bu işleri.... Kalemine sağlık Abdullah Yiğit.... [/I][/B] |
ABDULLAH YİĞİT
Sivasspor'u bekleyen asıl tehlike Sivasspor'un ileride sıkıntı yaşamaması için ligin ikinci yarısına daha güçlü bir takımla girmesi şart. Çünkü ikinci yarıya bütün takımlar takviye yapmış,dolayısıyla da daha güçlü olarak gelecek.Sivasspor'un sıkıntı yaşamaması için sadece iyi takım kurması yetmez,hakem konusundada çalışma yapması gerekiyor. Geriye dönüp şöyle bir baktığımda Sivasspor aleyhine inanılmaz hakem hataları yapıldığını görüyorum. Bunlardan ilk aklıma gelen, Bursa ve Kayserispor maçlarında Cüneyt Çakır ince ince Sivasspor'u doğraması. Bursaspor'un gol atması için elinden gelen desteği gösteren Cüneyt Çakır,Kayserispor maçında da Sivasspor 1-0 öndeyken,Kayserili futbolcu Saida'nun üzerine basıp yükselerek gol atmış,Cüneyt Çakır'da bu golü vermişti.Bu gol bir anda dengeleri değiştirip Sivasspor'un sahadan farklı yenik ayrılmasına vesile olmuştu. Gaziantepspor maçında Sivasspor'lu Kadir'in kafayla attığı golü iptal eden Halis Özkahya Sivasspor'un iki puanını alıp götürürken,benzer olay Buca maçında yaşandı. Barış Şimşek,Sivassor lehine tartışması bile yapılmayacak bariz penaltıları es geçerek Sivasspor'un iki puanının daha gitmesine neden oldu. Son oynanan Fenerbahçe maçında ise Yunus Yıldırım önce Bekir'in topu eliyle kontrol edip kaleye vurduğu topa göz yumdu,sonra gole giden Mehmet Nas düşürüldü devam dedi.Asıl skandal kararı da Mehmet Topuz'un Ceyhun'a yumruk atmasına göz yummasıyla verdi. Yunus Yıldırım yumruk atan Mehmet Topuz'u eliyle itekleyip ayırdıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi oyunu devam ettirdi. Bütün bunları yaşadıktan sonra ikinci yarı için endişe duymamak mümkün değil. Hele hele Cüneyt Çakır,Yunus Yıldırım,Abdullah Yılmaz ve Barış Şimşek gibi hakemlerin yönettiği maçlarda Sivasspor kesinlikle dikkatli olmak zorunda. Onun için, Mecnun başkanın böyle hakemlere dur diyecek girişimlerde bulunması şart. Uzun lafın kısası,ikinci yarı için Sivasspor'un iyi bir takım kurması kadar,böyle hakemlere dur denilmesi de önemli. ---------------------------------------------------------------------------- Saygıdeğer Sivas'lılar yiğit yiğidolar, Aklıbaşında sağduyu sahibi herkes muhakkak ki eleştiri ile hakareti biribirinden ayırt eder. Yiğitlik veya yiğidoluk fiziksel yapıdaki kuvvetten değil Mertlikten dolayı ifade edilen deyimlerdir. [B]Şimdi özellikle tartışmalara konu olan yazının başlangıcını yukarıya kopya ettim. Lütfen sağduyu sahibi insanlar olarak yukardaki yazıyı dikkatlice tekrar okuyun, burada taraftarı kızdıracak, Abdullah Yiğit'e hakarete varan yazmaya sebep olacak ne var lütfen ''şu cümlesinden'' dolayı diyebileceğiniz bir bir olumsuzluk varmı ? Sanıyorum tamamınıza yakını ''burada Abdullah Yiğit'e hakaret edilmesini gerektirecek veya eleştiriyi gerektirecek birşey yok Sivassporun haklarını savunmuş'' dediğinizi duyar gibiyim. [/B] O halde vicdanlarınıza soruyorum Siz Abdullah Yiğit'in yerinde olsanız yıllarınızı sivasspor sevdası için mücadeleyle geçirseniz yukardaki sivasspou savunmaktan başka bir amacınız olmayan yazıyı yazsanız ve size bundan dolayı hakarete varan cümleler sarfedilse siz ne cevap verirdiniz ? Zaten hakarete varan yazıları yazanların haksızlığı, yukardaki başlangıç yazısında eleştirilecek,hakaret edilecek bir cümlesinin dahi olmaması ile belli olmuyormu ? Demekki Abdullah yiğit' e önyargılı bir biçimde yaklaşılmıştır. Şunu diyeceklerini duyar gibi oluyorum '' tamam iyi ama Abdullah yiğit'in sonraki cevap yazısında sertlik,hakaret yokmu ?'' Değerli arkadaşlarıma bu durumda şunu ifade etmek isterim o zaman A.yiğit'in ilk yazısında hakereti hakedecek bir ifadesi yoksa A.Yiğit'e hakaret edenleri eleştirsinler ''Siz hangi gerekçeyle, hangi cümlesinden dolayı adama hakeret ediyorsunuz ?'' diye. Bir konuya daha değinmek istiyorum haksız yere saldırılan,suçlanan insanların içinde bulunduğu durumu açıklamak için kullanılan ,ifadeler vardır ve toplumda edebiyatta buna Teşbih yani benzetme denir,yani teşbihte hata olmaz denir. Havlayan köpeklerden korunmak için alınmak istenen taşın buzdan donması yere yapışması ve alınamaması ,yani savunmasız kalmasını vurgulamak içindir yoksa eleştiri yapan insanları köpek yerine koymak değildir, okur yazar olan veya hayatı biraz tanıyan herkez bu deyimi ve anlamını bilir. İlk yazısında hiçbir şekilde eleştiri ve hakareti haketmeyen bir insanın üzerine haksızca saldırı ve hakaretler yapılınca Abdullah yiğit te dayanamamış ve sert bir yazı kaleme alarak ikinci yazıyı yazmıştır. Bunu da büyük haksızlığa uğrayan bir insanın feryadı olarak değerlendirmek en doğrusudur diye düşünüyorum. Yukardaki ilk yazıyı tekrar okumak ve vicdanınızın sesine göre karar vermek.. Yiğidoluk işte budur .Yiğidoluk haksız yere bir insanın üzerine yığınlarla çullanmak değil, mağdurun yanında yer almaktır. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 08:55. |