![]() |
-->: Sivas'a Şiir
Sivaslim Gir Halaya -1
Sivaslim gir halaya Oynayalim doya doya Salinarak oynayalim Sarilalim can cana Sivaslim hayranim sana Sivaslim kurbanim sana Nasip olup alamazsam Kiyarim ben bu cana Sivaslim adin GÜLISTAN Oldun dillere destan Ince belde gumus kemer Giyindigin kutni fistan Ah sivaslim sivaslim Elde kina gozu yaslim Belikleri sira sira Surmeli goz kalem kaslim şair:Haşim Koç yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü... |
Super Lige Hosgeldin Sivas
Super lige hosgeldin canim sivas Sevincden agliyoruz gozlerde yas Arkandayiz tum sehir,tum vatandas Yolun acik,golun bol olsun sivas Basarisiz tarih mazide kaldi Korksun digerleri arslanlar geldi Icimizi heyecan,dostluk sardi Yolun acik,golun bol olsun sivas Kardes,dostlugun adi sivas olsun Diger takimlar sana selam dursun Hedefin kazanmak,kardeslik olsun Yolun acik,golun bol olsun sivas Hayranim rengine,kirmizi beyaz Gokte dalgalanan hilalle yildiz Seninle cosariz,senle aglariz Yolun acik,golun bol olsun sivas şair:İbrahim Tamer yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü... |
Cumhuriyet Şehri Sivas
Adi vilayettir basinda vali Yurekler acisi Sivas'in hali Sanayisi yoktur gocmus ahali Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Yurduma temeller burada atildi Manevi degerler nere atildi Fabrikalar hangi kente satildi Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Derin tarihiyle kultur ocagi Ozanlar diyari koyu bucagi Iade etsinler buyuk sancagi Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Bu davaya ait divan kurulsun Faili kimlerdir sorgu sorulsun Dort bir yani fabrikayla sarilsin Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Butun cevher dolu her bir daginda Beklemek olur mu uzay caginda Barajlar kurulsun Tokma cayinda Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Kurulsun carsilar islesin su hal Birlikte kalkinsin orada mahal Agaclar dikilsin yesersin hardal Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Kangal topraklari su gormelidir Maden Divrigi'de islemelidir Ankara da ozan iz surmelidir Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Kapanmis koylerin tum okullari Sefalete mahkum yetim dullari Viraneye donmus evi yollari Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Kangaldir ilcemiz dert mi dert etmez Ilhami'dir adim koyum etyemez Koyum haritada hic mi hic gecmez Sivas CUMHURIYET sehridir beyler şair:ilhami aslantaş yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü.. |
Ben Sivas'in Ogluyum
Bozkirin ortasinda medeniyet besigi Buradan arsa cikar evliyanin isigi Saymakla tukenir mi ozanlari, asigi ..................Veyselle aska geldim, Ruhsatiyle doluyum ..................Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum Alevi, Sunni kardes, kardesligi biliriz Vatan icin yasariz, vatan icin oluruz Provaka etmeyin bir araya geliriz .................Ali benim imamim, Osmana da bagliyim .................Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum Ozumde yigitlik var, haksizliga gelemem Zulme suskun kalip ta dilsiz seytan olamam Dostlarim aglar iken kahkahayla gulemem .................Yanlisa isyan eden Pir Sultan, Korogluyum .................Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum Yildirim'in geldigi Osmanli sehiriyim Kizilirmakla cosan bereket nehiriyim Her ilmin merkeziyim batini, zahiriyim ................Orta Asyadan gelen Oguzlarin koluyum ................Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum Cifte Minaresiyle eder dine sehadet Gokmedrese, sifaiye Selcukludan emanet Kitabinda yer almaz kalleslik ve ihanet .................Talibi'ye meftunum, Ali Izzet'e deliyim .................Sivas benim vatanim, ben sivas'in ogluyum Cumhuriyet temeli saglam oruldu burda Kurtulus Savasina karar verildi burda Bir millet saha kalkti, tekrar dirildi burda ..............Ozgurluk cinarinin yapragiyim, daliyim ..............Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum şair:şahin yılmaz yazan:ökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü.. |
-->: --->: -->: Sivas'a Şiir
[QUOTE=SONMEZ;170175][QUOTE=aslansivasli;167107][COLOR="Purple"][B]ORASI
Orası öyle bir yer ki anlatamam Anlatamam orasının güzelliğini Anlatamam insanlarının sıcaklığını,doğallığını Anlatamam sokaklarında gezmenin zevkini Anlatılmaz ki orası,anlatılamaz ki Başkası için sıradan bir yerdir belki, Ama... Benim için anlatamayacağım Anlatsamda nereden başlayacağımı Bilmediğim bir yer Masmavi denizi yok belki Yemyeşil ormanlarıda yok Ama toprağı var Bir avucu bile benim için değerli olan Toprağı... Dolaşmak isterdim sokaklarına Doya doya O doğallığın içine dalmak isterdim Sokaklarında kaybolmak isterdim Sokakların derinliğine dalmak. O sokaklar öyle ki İnsanı içine alır,bambaşka bir dünya gibi O dünya öyle ki İnsanı yeni hayatlara sürükler. Orası neresimi? Orası Benim DÜNYAM [/B][/COLOR][/QUOTE] [B][COLOR="Blue"]İşte bu dizeler beni şuramdan vurdu...! ...Ve beni aldııııı...biryerlere götürdü... O yer, benim hayalim, O yer, benim dünyam, O yer, benim sevdam, O yer, benim herşeyim... . . .[/COLOR][/B][/QUOTE] ...................... :) :)........................ |
[QUOTE=mermerbey58;164880]ne anam var nede babam
herşeyimsin sivasspor ....... benim hayatımı sana taptım sivasspor sivasspor sivasspor herşeyimsin sivasspor sivasspor sivasspor ............ sivasspor sivassporu çok seviyoruz.sivasa ve sivasspora şiirlerinizi yazın arkadaşlar.okuyalım duygulanalım ve mutlu olalım.....[/QUOTE] [B][COLOR="Indigo"]Yüregine sağlık ...............[/COLOR][/B] |
--->: Sivas'a Şiir
[B]NERDESİN
Sivas'ta iplik iplik bir yağmurla ansızın Bir ince hüzünle başladı yine akşam Bütün kuşlar döndü yuvalarına Ya sen nerdesin turnam? Bir Sivas kilimi dokur gibi gönlüme Renk renk,nakış nakış seni dokudum Ve yurdumun el değmemiş gözelerinde Seni içtim yudum yudum Seninle avundum yıllar yılı çaresiz Seninle uyandım uyudum Masallarda,türkülerde,cönklerde Seni buldum,seni duydum,seni okudum Duruşun,yürüyüşün,başını çevirişin Salınışın Erzurum'un kız barlarında İri güzel gözlerini dallarda unutmuşsun Saçlarını ekin tarlalarında Seninle anladım yaşamak nedir? Nedir yokluğunun yüklediği gam Bin yıllık bir yürekle sessiz sedasız Yurdum gibi sevdim seni hep turnam Tutmaya kıyamadım gül gibi ellerini Bir türlü içimden çıkarıp atamadım Ve bir kapı önünde deli divane gibi Korkarak öptüğüm avuçlarının İnce güzelliğini unutmadım [B] YAVUZ BÜLENT BAKİLER[/B][/B] |
aşkta sınır tanımayız yiğidin harman olanındanız yoldada hızlıyız havası sert insanı mert diyardanız sevdimi allahına kadar taparız aşkın kitabını yazarız ölümüüü!!!allahtan korkar adeta ölümle dans yaparız aşıklar diyarındanız sivaslı dedimi kör kurşuna yatarız gardaş dedimi canımıza can katarız aşkı dünyaya öğreten adamız haksızlık oldumu kralını takmayız ama övünmek hakkımız kusura bakma gardaş biz SİVASLIYIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!58
|
[B]SİVASLI GARDAŞ
Buram, buram hasret kokar her taşı Unutur mu yiğit kavım gardaşı Madımak çorbası tarhana aşı Burnunda tütmezimi Sivaslı gardaş Çiçek açar yaz bahar'da yaylası Bir efsane gibi taş ve kayası Gönlümün sevdası kalbim aynası Gel desem gelmez mi Sivaslı gardaş Örnek almış cümle âlem huyunu Dağında meleşir kuzu koyunu İçmeye doymazsın Tecer suyunu Bu hasret yetmezimi Sivaslı gardaş Görmen mi yol olsa bir de vesile Gök medrese çifte minaresiyle Bir seher vaktinde ezan sesiyle Gel artık yetmez mi Sivaslı gardaş Selçukludan almış Atam soyumuz Ergenekon Tuna nehri boyumuz Öksüz garip kalmış yetim köyümüz Bu dert hiç gitmez mi Sivaslı gardaş Sen tedbir al verir takdirin Hak’tan Su içtiğin o yer kızıl ırmaktan Bıkmadın mı Gard aş uzak olmaktan Dost sitem etmez mi Sivaslı gardaş Ecdadın yâd etmiş Sivas adını Bırakmam ben elden itikadımı Genç ihtiyar yaşlı kız ve kadını Söyle dert bitmez mi Sivaslı gardaş Bu yurt senin sevki sen sevilensin Temiz bir iz bırak dönüp gelesin Atan var Deden var bur da bilesin Gurbet hiç bitmez mi Sivaslı gardaş Yol bizde der; Âlim Türkoğlu Türk'te Cumhuriyet bizle biz Atatürk'le Destan yazar yiğit bak süper ligde Durduğun yetmez mi Sivaslı gardaş Not : Bu Şiir BERGÜZAR İsimli Şiir Kitabımdan Alınmıştır...[/B] |
S-Süper lig hakkımızdı çıktık biz bu sene
İ- İçim içime sığmaz oldu bu günlerde V-Vatanımın tam ortası şirin bir ilde A-Aldık kupamızı çıktık süperlige S-Sivassporum artık kalacak hep bu yerde S-Sivasspor'um sen çok yaşa P-Plakanı taşır futbolcular sırtında O-Ortalık coşar sevginden döner karnavala R-Rota hep Sivasspor'dur dönülmez asla! Bende Sivasspor'um için bir şiir yazmıştım,çıktığımız yılda. Burada Sivas için şiir köşesini görünce bende göndermek istedim.Şiirimin bir özelliği yukardan aşağıya doğru okunduğunda baş harfleirnin Sivasspor oluşturmasıdır.Beğeneceğinizi umuyorum.Saygılar. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 03:08. |