SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Maçı değerlendirelim (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=34797)

eyuphulagu 03.09.2012 00:18

Cevap: Maçı değerlendirelim

Çok güzel bir maç oldu;zaman zaman çok da tempolu bir maç oldu..Hele M. Topal ve Erman ın attığı muhteşem şutlar maçın güzelliğine güzellik kattı...Sivassporun 5-6 tane ,f.b. nin ise 3-4 tane net pozisyonu vardı...Enaramo, Egemen ve Yobo ile maç boyunca boğuştu durdu..Herkesin atladığı bir pozisyon var:Egemen'in Enaramo yu ceza sahasının dışında çekerek ancak durabilmesi..Hakem ve yardımcısı bu pozisyonu es geçti..trt 3 deki eski hakem Bünyamin Baba da maç yorumunda Egemen'in son adam olduğu için kırmızı kart görmesi gerektiğini söyledi...Malesef Atıf atamadığı ve vermediği paslarla maça damga vurdu...İlk yarı Atıf çaprazdan kaleye vuracağına topu arkadaşına çıkarsa sivasspor 1-0 öne geçmişti..2.yarı oyundan düşen Atıf bir pozisyonda kaleye vurmak yerine topu ayaklarına dolaştırdı;Atıf ın kalitesi tartışılmaz ama büyük maçlarda bencillik kaldırmaz...Atıf ya ilk yarı oynayıp 60 veya 65 lerde oyundan çıkmalı;ya da 2. yarı oyuna alınmalı diye düşünüyorum..Pedriel çıkana kadar ofansif olarak gözükmese de defansif olarak kademeye girerek görevini yaptı...Doğa bu maçta nasıl oynadı biz de anlayamadık..Erhan bu maçta geçen maça göre daha iyiydi..Ama ben olsam onu sağ bekte düşünürüm...Murat bence Erhan dan daha iyi stoper oynar diye düşünüyorum..Raynoch malesef ön libero da istenileni veremiyor;girer girmez hemen kartını gördü..Grosecki oyuna biraz geç alındı diye düşünüyorum....Defans ve kaleci uyumu bu maçta daha iyiydi...Umarım Bednar ve Abdulkadir takıma bir an önce katılır..Bu 2 forvetten 1 tanesi hazır olursa en azından bazı maçlarda belki de Enaramo yu dinlendirebiliriz;ya da ilk yarı oynatıp 2. yarı çıkarabiliriz..Enaramo maç boyunca neredeyse hiç nefes almadan oynuyor..Ziya her zamanki gibi görevini yaptı..Bu maç ta bitti..Yenamiyorsan yenilmeyeceksin;4 büyüklerden alınan her puan takıma ilerki maçlarda büyük moral olur...

AYIBOAN 03.09.2012 01:22

Maçta göze çarpanlar :

Erhan'ın mücadeleci oyunu,
kuyt'un egemen'e dayaması,
eneramo'nun egemen'e 4 eylül'ü tersten göstermesi,
selçuk şahin'in son dakikada attığı muhteşem pas ve bu pasa tribünlerden aldığı tepki :D,

Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler :

genel olarak maçın hakkı beraberlikti; ama galibiyet almamızda son derece mümkündü.

Maçın en iyisi kimdi :

bu seçimi yapmak oldukça güç olur çünkü; takım halinde bir oyun oynandı ve oyun içinde herkes kendi üzerine düşen işi az veya çok yaptı ama oyunun kaderine etki edecek bir isim çıkmadı. Takım oyunumuz maçın en iyisiydi.

Maçın en kötüsü kimdi :

takım ounumuz içinde en kötü duran oyuncu uğur kavuk diyebiliriz. ama ben buna sebep olarakta sağ kanadımızda pedriel ile uğur'un uyumsuz olmasıdan kaynaklıymış gibi geliyor.

Taraftarımız nasıldı :

stadı doldurarak görevlerini yerine getirdiler. oyundaki gelişmeler verdikleri tepkiler gayet yerindeydi; ama biraz da takımı ateşleyici rolü üstlenmesi lazım.

Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler :

ince-ince doğrandığımız, gol atıp da alamadığmız hakemlere göre iyi bir maç yönetti ama hataları yok değildi; fb'yi koruyucu bazı kararlar verdi; sonuçta bizans takımlarından korkuyorlar. bjk-gs maçında hakemlere karşı alınan tutumu ortada. Ama bizi de ezip sindirmedi.

Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz :

yaptığı değişiklerler oyunun dengesini korumaya çalıştı ve bu konuda etkilide oldu diyebiliriz; sonuçta gezçen sezona göre baktığımzda kulübe oldukça zengin sakatlıklar bitince daha iyi hamleler olacaktır.

sivaslıadem 03.09.2012 01:57

Maçta göze çarpanlar :haftalar ilerledikçe takım birbirine uyum sağlıyor yeni transferler alışmaya başladı-çok eleştirdiğimiz erhan ile Doğa bile-
hazırlık maçlarındaki farklı mağlubiyetler bizi korkutmuştu ancak korkulan olmadı ilerleyen haftalarda çok can yakacağa benziyoruz
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : fb bizim göbekten iyi hücum ettiğimizi bellemiş olacak ki ortada çok dikkatliydi ,ermanın 2. Yarıda peş peşe çektiği şutlardan bir tanesi çarpmadan kaleyi bulsaydı direk 90da idi
Kanatlarda yeterince üretken olamadık sol kanat biraz iyi işledi ama yetersiz idi
Kazanacağımız bir maçtı daha maç başlamadan takıma güvenim vardı en azından yenilmedik rakibi elimizden kaçırdık 1 gol bizi zirveye ortak yapacaktı ama kısmet

Maçın en iyisi kimdi : eneramo iyi ki geri döndü insaallah seneye de gidecek yer bulamaz ve yine bize gelir ah yanında bir forvet daha olsaydı üretken olacaktı atıfa güvendi biraz ama olmadı
Borjani beğendim geçen sezon kiralık gitmesi olgunlaştırmış
Kadir geçen yılki performansını tekrar hatırlattı bize
Maçın en kötüsü kimdi : pedriel ile atıf geçen haftalara göre biraz performans düşüklüğü yaşıyorlar
Uğuru begenmedim biraz da ancak ciddi bir hata yapmadı
Ama geçici bir durum takımdan umutluyum

Taraftarımız nasıldı : fb maçı olmasından ötürü olsa gerek stad çakılı idi
Ancak tezahürat konusunda daha çok yol almamız lazım
Ama taraftarımız ile her zaman gurur duymuşumdur
Küfürde seviyeyi asmıyorlar ve bu yüzden hiç ciddi ceza almıyoruz kaç sezondur insaallah böyle devam eder ve tüm stad tezahüratlarda hep birlikte hareket eder

Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : inisiyatifi biraz fb lehine kullandı özellikle kartlarda bizim kartlar belki doğruydu ama fbli oyunculara gösteremediği kartlar oldu egemen gibi

Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : cerny oyuna girmeliydi bence
Diğer değişiklikler grosıcki ve murat akçanin girmesi yerindeydi murat akçayı alması 1 puanı garantiye almak içindi zaten o dakikalarda fb balığına gol atıp 3 puanı almak için saldırmaya başlamıştı

bassguitar 03.09.2012 02:03

Maçta göze çarpanlar : taraftar ve takım uyumsuzlugu..

Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : fenerbahce cok kötuydu sivassporun 3 puan cıkarması gereken bir mactı ama olmadı.defans ilk müdahalede iyi ama oyun kurmada sıkıntı var,dönen topların cogu rakibe gitti.kadir ve doga da defansif anlamda iyi mücadele ettiler ama üretkenlikleri yoktu.nerdeyse bu ikiliden hic arapası girisiimi olmadıi

Maçın en iyisi kimdi : michael eneramo

Maçın en kötüsü kimdi : ugur kavuk

Taraftarımız nasıldı : takımın atak geliştirdigi dakikalar haric sadece kalabalık vardı..

Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : iyi

Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : top sürme adam gecme ve sürat özelligi olmayan pedrieli sag acıkta ısrarla 70 dk tutması ilginc

Abdullah DuMaN 03.09.2012 07:49

Harika bir maç oldu uğur ve kadiri pek beğenmedim atıf sanki ilk kez takımla oynuyo gibiydi savunmada erhanı muhteşemdi navratille iyi anlaştılar borjan iyi bir maç çıkarttı eneramo gördüğüm kadarı ile bu sezonun savunmaların en çok korktuğu forvet olacak topu ayağına alıp arkasını döndüğünde daha o topu almanın imkanı yok :) maçın yıldızı bence erhandı

Ferhat06 03.09.2012 08:17

[QUOTE=MaXiMuM;804873]Alexin bir kafa vuruşu, birde penaltı noktasında vurduğu pozisyon..

Kuyt un borjanın hatalı çıkması yüzünde üzerinden yaptığı aşırtma vuruşu

Mehmet Topalın direkten dönen topu

Sowun pozisyonu ..........

Kaç oldu say.................

Bunlar mı net pozisyon değil ?[/QUOTE]

Haklısınız bence hocanın Borjanı kaleyi boşaltma diye uyarması lazım.

savaş2 03.09.2012 08:27

[QUOTE=MaXiMuM;804845][I][B]Yorumları okudukça şaşırıyorum, acaba ben başka bir maç mı izledim diyorum..

Sadece ilk yarı en az 5 net gollük pozisyon verdik ve bizim akıllarda kalan, ah bu da kaçar mı dediğimiz bir pozisyonumuz yok...Sadece iyi mücadele ettik o kadar. Sahanın en iyisi de geldiği günden beri eleştirdiğimiz Erhan Güven'di.

Borjan yine bildiğimiz gibi kaleyi boşaltıp saçmalamaya devam ediyor yine.
Uğur Kavuk tren oldu resmen. Neyse ki Erhan açığını kapattı onun.

Bu şartlarda alınan 1 puan iyidir.
[/B][/I][/QUOTE]
akıyor

***cok doğru arkdş her kes sonuca bakıyor.şans bizden yanaydı ,alex dün istekli olsaydı o bir puanda gelmezdi.
***artık uğur ve hayrettin iyi bir yedek olsun.kara murat dün hava toplarında cok başarılıydı artık yerini almalı takımda

Ferhat06 03.09.2012 08:42

[QUOTE=DOGU_BEY;804884][B]maçın ilk yarısında fenerin girdiği sanırım 3 net pozisyon vardı hele daha maçın başında bunlardan birisini yeseydik sahamızda farklı mağlup ayrılabilirdik...Maça kalabalıktan dolayı anca girdik ilk 11'lerde en çok merak ettiğim şey Alexin olup olmamasıydı...Bunun bizle ne alakası var diyebilirsiniz ama çok alakalı...İddia ediyorum eğer fener alex olmadan başlasaydı (ve ben de keşke yine alexsiz başlasa diye umut ediyordum) biz ilk yarıda daha iyi oynar ve öne geçerdik...öne geçince de büyük ihtimal bu maçı alırdık...Alex etkili olmasa bile dağıttığı paslar ve her zaman tehlikeli oluşu nedeniyle fenere özgüven veriyor..Nitekim ilk yarıda fener daha hırslı başladı ve neyse ki o aralık golü yemedik..İkinci yarı alex ve topuzun çıkması aslında bizim için mükemmel bir fırsattı...o aralar Atıf ve Grosicki biraz daha dikkatli olsalar golü bulur maçı 1-0 alırdık...2.yarı takım oyuna ağırlığını daha fazla koydu...İlk yarıda Suarezin bulunduğu kanat koridora döndü...Doğa bu maçta ekstra olarak çok daha fazla mücadele etti ve topa bastı..Bugün belki iyi gibi gözükse de hala Erhan Güvenden stoper olmaz görüşümün arkasındayım...İlk yarıda verdiğimiz pozisyonlarda yine yer hatası vardı tıpkı mersin maçındaki gibi..Maçın son 10 dakikası hariç Avrupai düzeyde bir mücadele ve futbol izledim diyebilirm...Çok keyifli bir maçtı..bizim adımıza tek eksik şey goldü...Son 10 dakika ise hem fener hem Sivas sanki 1 puana razı gibiydi...Atıf, Eneramo, bazı bölümlerde Erman ve Ziya iyiydiler...Bir de unutmadan bizim için çok faydalı olan bir isim de fenerli Selçuktu :D Sağolsun özellikle 2.devre çok top verdi bize ve maç sonuna doğru bizim taraftardan da Selçuk SELÇUK tezahüratlarıyla ödülünü aldı :D Şaka bi yana Selçuk gibi bir kazma sırf Fenerde diye zamanında milli takımda oynuyor da çoktan hakeden Erman Ziya gibi adamlar milli takıma alınmıyor bu da tam bir ZÜBÜK filmi vesselam! Bu arada stadyumun doluluk oranı süperdi 17 bin kişilik stadyumda sanırım 15 bin veya 16 bin seyrici vardı .... Fakat bu doluluk genel anlamda baskılı tezahürata çok yansımadı, ara ara yapabildik..Zaten böyle dolulukla 5-6 maç oynayıp biraz da tezahürat kültürünü arttırsak 4 Eylül deplasmanı tam bir cehennem olur...Maçtaki tek üzücü şey maçın başlamasına dakikalar kala maraton A blok kısmındakilerin birbirleriyle yumruklaşmasıydı...[/B][/QUOTE]

Selçuk Şahine hakettiği alkışı yapan seyircimiz bence FAİRPLAY ödülüne adaydır.

B.Demirci 03.09.2012 09:11

Maçta hakem yine eyyam yaptı. Büyük takımlara karşı adamların kolları kanatları kırık. Maçın sonlarına doğru Eneramo, egemen tarafından çekilip düşürülmese %100 lük gol pozisyonu olacaktı. Ama hakem faul bile çalmadı. Yazıklar olsun. İşte emek hırsızı bir hakem. Bütün futbol yorumcuları bu pozisyonun faul olduğu ve kartlık bir pozisyon olduğu konusunda hemfikirler. Peki hakem niye devam dedi. İşte bu sorunun cevabı karanlık ve derinlerde..

58hsn58 03.09.2012 09:52

erhan masallah cok guzel oynadi, insallah boyle devam eder... Her zaman soyledim bidaha soyleyim bari, ugurun yerin kesinlikle transfer yapilmali, cogu zaman topu kaybediyor ve yavas kaliyor... ha bide bitirici forvet lazim, eneramo guzel top sakliyor, ikinci forvetle isimiz dahada kolaylasir bence...

WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:44.