![]() |
-->: BASKETBOL
Karşıyaka çok farklı
Tadım Basketbol Türkiye Kupası'nda Beşiktaş Cola Turka'yı 82-55 yenen Pınar Karşıyaka ikinci yarı finalist oldu. 22. Erkekler Tadım Basketbol Türkiye Kupası'nda Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşan Pınar Karşıyaka, maça hızlı başladı. Maçın ilk 4 dakikası Beşiktaş'a sayı vermeyen Karşıyaka, Serhat ve İnanç'ın basketleriyle ilk periyodu 19-24 önde kapattı. İkinci periyotta da temposunu sürdüren Karşıyaka, özellikle İnanç'ın kaydettiği 3 sayılık atışlarla devreyi 18 sayı farkla tamamladı: 30-48. Çok sayıda Antalyalı sporseverin de ilgi gösterdiği maçın üçüncü periyodunda oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren Pınar Karşıyaka, Beşiktaş'a 32 sayı fark attı. Marcus ve İnanç'ın muhteşem oyunu karşısında bu periyot da 40-72 Karşıyaka lehine tamamlandı. Son periyotta da oyundaki üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, diğer periyotlarda olduğu gibi İnanç ve Serhat'ın üst üste basketleriyle aradaki farkı korudu. Beşiktaş'ın Levent ile arayı kapatma çabaları sonuç vermeyince karşılaşma 82-55 Pınar Karşıyaka lehine sonuçlandı. Bu sonuçla 22. Erkekler Tadım Basketbol Türkiye Kupası'nın ikinci yarı finalisti Pınar Karşıyaka oldu. Salon: Dilek Sabancı Hakemler: Aytuğ Ekti, Sami Özel, Serkan Sert Beşiktaş Cola Turka: Erkan, Cevher 8, Azmi 5, Barış Özcan 5, Levent 19, Ivan Mc Farlin 3, Arın, Arda 2, Barış Güney 2, Erdal 4, Kerem 7 Pınar Karşıyaka: Alvin Snow 3, İnanç 20, Rashard Griffith 4, Serhat 26, Marcus Slaughter 11, Nedim, Umut 9, Berkay 5, Erhan 2, Gökper 2, Nedim, Enes, Hayrettin 1. periyot: 19-24 Devre: 30-48 (Pınar Karşıyaka lehine) 3. periyot: 40-72 5 faulle çıkan: Erdal 37.35 (Beşiktaş Cola Turka) |
F.Bahçe de yarı finalde
Türkiye Basketbol Erkekler Tadım Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom'u 79-68 yenerek, üçüncü yarı finalist oldu. Maça dengeli bir savunmayla başlayan Fenerbahçe, Oğuz'un bu periyotta kaydettiği sayılarıyla öne geçti. Rakibinin ataklarına Tutku Açık ile karşılık veren Türk Telekom, başa baş geçen mücadeleye rağmen ilk periyodu rakibinden 3 sayı geride 22-19 tamamladı. İkinci periyotta temposunu artıran Fenerbahçe Ülker, Mirsad ve Mrsic'in kaydettiği sayılarıyla devreyi 41-34 önde tamamladı. Her iki takımında çok sayıda taraftarının izlediği maçın üçüncü periyodunda, her iki takım başa baş bir mücadele sergiledi. Periyodun hemen başında eşitliği yakalayan Türk Telekom, Fenerbahçe'nin ataklarına dengeli bir savunma yaparak karşılaşmanın üçüncü periyodunda 56-56 eşitliği sağladı. Oldukça çekişmeli başlayan son periyotta 37. dakikaya kadar 64-64 eşitlik bozulmadı. Bu dakikadan sonra rakibi karşısındaki baskısını artıran Fenerbahçe Ülker, Mirsad, Mrsic ve Solomon'un sayılarıyla maçtan 79-68 galip ayrıldı. SALON: Dilek Sabancı Spor Salonu HAKEMLER: Mehmet Keseratar, İsmail Aydın, Serdar Ünal FENERBAHÇE ÜLKER: Wille Solomon 20, Mirsad 12, Ömer 6, İbrahim Kutluay 8, Oğuz 10 , Semih 2, Ira Joe Clark 11, Eddie Basden 2, Damir Mrsic 8 TÜRK TELEKOM: Muratcan, Alper, Derrick Alston 6, Tutku 23, Erwin Dudley 16, Barış, Jan Hendrik Jagla 13, Haluk 10, Umut, Igor Milicic 1. PERİYOT: 22-19 DEVRE: 41-34 (Fenerbahçe Ülker lehine) 3. PERİYOT: 56-56 5 FAULLE ÇIKAN: Willie Solomon 38.25 (Fenerbahçe Ülker), Erwin Dudley 37.55 (Türk Telekom) |
Türkiye Kupası sahibini buluyor
Basketbolda son iki sezondur Tadım Gıda'nın sponsorluğunda düzenlenen 22. Erkekler Türkiye Kupası, hafta sonunda sahibini buluyor. Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda yarın başlayacak kupa mücadelesinde, ilk gün Bandırma Banvitspor-Casa TED Ankara Kolejliler, Beşiktaş ColaTurka-Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom ve Efes Pilsen-Galatasaray Cafe Crown karşılaşmaları yapılacak. Turnuvanın ilk gününde kazanan ekipler arasında yapılacak kura çekimi sonucu yarı final eşleşmeleri belirlenecek. 21 Nisan Cumartesi günü yarı final, 22 Nisan Pazar günü de final karşılaşması yapılacak. KUPAYI EN FAZLA EFES PİLSEN KAZANDI Efes Pilsen, Türkiye Kupası'nı 7 kez ile en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor.Kupada 8 kez final oynayan lacivert-beyazlılar, 1995-96, 96-97 ve 97-98 sezonlarında üst üste 3 kez Türkiye Kupası'nı müzesine götüren ilk takım oldu.Türkiye Kupası'nı ilk kez 1993-94 sezonunda finalde Fenerbahçe'yi yenerek kazanan Efes Pilsen, 2000-2001 sezonunda finalde Türk Telekomspor'u, 2001-2002 sezonunda da Darüşşafaka'yı yenerek 6. kupasını aldı.Lacivert-beyazlılar, geçen sezon da finalde Ülkerspor'u yenerek, 7. kez mutlu sona ulaştı. ÜLKERSPOR VE TOFAŞ'IN 3'ER KUPALARI BULUNUYOR Türkiye Kupası'nı Ülkerspor ve TOFAŞ takımları da 3'er kez kazandı.Ülkerspor, 2002-2003, 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında üst üste 3 kez kupayı kazanarak, bu kupayı üst üste 3 kez kazanan 2. takım olurken, Bursa ekibi ise 1992-93, 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında kupayı müzesine götürdü. Galatasaray ve İTÜ'nün de 2'şer kupası bulunuyor. İLK KUPA FENERBAHÇE'NİN Fenerbahçe, ilk kupayı kazanan takım olma unvanına sahip.Sarı-lacivertliler, 1966-67 sezonunda ilk kez düzenlenen Türkiye Kupası'nı finalde Muhafızgücü'ne üstünlük sağlayarak kazandı. BEŞİKTAŞ'IN KUPADA ''SİFTAHI'' YOK Üç büyük kulüpten yalnızca Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda şampiyonluğu bulunmuyor.Kupada 1970-71 sezonunda İTÜ ve 1971-72 sezonunda da TED Kolejliler ile finalde karşılaşan siyah-beyazlılar, rakiplerine üstünlük kuramadı. KUPAYA 20 YIL ARA VERİLDİ İlki 1966-67 yılında düzenlenen Türkiye Kupası'na 1971-72 sezonundan sonra 1991-92 sezonuna kadar 20 yıl ara verildi. Kupa 1992-93 sezonundan itibaren ''Dörtlü Final'' statüsünde organize ediliyordu. ''Dörtlü Final'', İstanbul, Ankara ve Mersin'de 2'şer kez, Trabzon, İzmir, Kütahya, Adana, Konya, Samsun'da birer kez yapıldı. ''Dörtlü Final'' statüsü 2004-2005 sezonunda 8'li final olarak değişirken, çeyrek, yarı ve final maçları 2004-2005'de Bursa'da, 2005-2006'da ise Adana'da oynandı. Bu sezon ise 8'li final Antalya'da yapılıyor. TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONLARI Erkekler Türkiye Kupası'nda bugüne dek şampiyonluğa ulaşan takımlar ve final maçlarının skorları şöyle: Sezon Yer Final Sonuç ------- ------ ---------------------- ------------ 1966-67 - FENERBAHÇE-Muhafızgücü 84-67, 65-76 1967-68 - ALTINORDU-Muhafızgücü 71-56, 63-67 1968-69 - İTÜ-Galatasaray 64-56 1969-70 - GALATASARAY-İTÜ 86-83 1970-71 - İTÜ-Beşiktaş 74-69 1971-72 - TED KOLEJLİLER-Beşiktaş 64-68, 68-56 1991-92 İstanbul ŞİŞECAM PAŞABAHÇE-NASAŞ Spor 79-71 1992-93 Trabzon TOFAŞ-NASAŞ Spor 90-64 1993-94 Mersin EFES PİLSEN-Fenerbahçe 81-76 1994-95 İzmir GALATASARAY-Ortaköy 66-54 1995-96 Ankara EFES PİLSEN-PTT Türk Telekom 89-63 1996-97 Kütahya EFES PİLSEN-Fenerbahçe 84-71 1997-98 Adana EFES PİLSEN-Türk Telekomspor 71-67 1998-99 Samsun TOFAŞ-Fenerbahçe 77-75 1999-00 Mersin TOFAŞ-Ülkerspor 72-54 2000-01 Bursa EFES PİLSEN-Türk Telekomspor 85-78 2001-02 İstanbul EFES PİLSEN-Darüşşafaka 78-74 2002-03 Ankara ÜLKERSPOR-Türk Telekomspor 79-63 2003-04 Konya ÜLKERSPOR-Efes Pilsen 84-74 2004-05 Bursa ÜLKERSPOR-Pınar Karşıyaka 73-41 2005-06 Adana EFES PİLSEN-ÜLKERSPOR 74-68 |
Yarı final kuraları çekildi
Türkiye Basketbol Erkekler Tadım Türkiye Kupası'nda yarı final eşleşmeleri belli oldu. Türk Telekom'u yenerek yarı finale yükselen Fenerbahçe Banvit'le eşleşirken, Efes Pilsen'in rakibi İzmir ekibi Pınar Karşıyka oldu. |
Bu Gece TSI 04.00'de Utah-Houston Playoff ilk maci NTV canli gösterecektir
|
Yumruklar konuştu!
Erdemirspor ile Bahçeşehir Üniversitesi arasındaki basketbol karşılaşmasının ardından sporcular yumruk yumruğa birbirlerine girdi. Polis, hem taraftarları, hem de sahada birbirlerine giren sporcuları yatıştırmakta zorlandı. Türkiye Erkekler Basketbol 2'nci Ligi'nde mücadele eden Erdemirspor ile Bahçeşehir Üniversitesi, play-off karşılaşmalarında karşıya karşıya geldiler. Erdemir Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada tribünleri yaklaşık 2 bin 500 taraftar doldururken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Erdemirspor, Bahçeşehir Üniversitesi'ni 77-74 yenerek adını dörtlü finale yazdırdı. Karşılaşma sonrasında büyük sevinç yaşayan Erdemirspor ile Bahçeşehir Üniversitesi sporcuları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Sporcular salonun ortasında yumruk yumruğa girerken, polis sahada ve tribünlerde bulunan taraftarları yatıştırmakta zorlandı. Polis, Bahçeşehir Üniversitesi takımını güçlükle salondan çıkardı. Beko Basketbol Ligi'ne yükselecek takımı belirleyecek dörtlü finale adını yazdıran Erdemirsporlu oyuncular, olayların yatışmasının ardından sahanın ortasında zafer şarkıları söylediler. Erdemirspor Antrenörü Ayhan Kalyoncu dörtlü final grubunda ilk ikide yer alarak Beko Basketbol Ligi'ne çıkmak istediklerini söyledi |
NBA'de rekor seyirci
NBA'de 2006-07 sezonu geride kalırken, üst üste 3. kez seyirci rekoru kırıldı. Geçtiğimiz sezon maç başına 17.558 seyirci ile maçlar geride kalırken, bu sezon ortalama 17.757 seyirci tribünleri doldururken, toplam 21.8 milyon taraftar basketbolun keyfini çıkarmak için tribünlerdeydi.. Orlando, Portland ve Los Angeles Clippers, %7-10 arasında seyirci sayısını arttırken, 22.253 seyirci ortlaması ile taraftarları Chicago Bulls'u yalnız bırakmadı. Ayrıca, bu sezon 600 karşılaşmada biletler tükenirken, son 10 yılın en fazla sayısına ulaşıldı, geçtiğimiz sezon bu sayı 471'di. |
Yarı final maçları yarın
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde play-off yarı final serisi yarın İstanbul'da yapılacak maçlarla başlıyor. Çeyrek final serisinde rakiplerini eleyen Fenerbahçe, Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray ve BOTAŞ Spor'un mücadele edeceği yarı final serisinde ilk maçlar yarın İstanbul'da yapılacak. Yarı finalde Fenerbahçe-Galatasaray ve Beşiktaş Cola Turka-BOTAŞ Spor eşleşmeleri gerçekleşmişti. Yarı final mücadelesinin ilk maçı BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde saat 13.30'da Beşiktaş Cola Turka ile BOTAŞ Spor takımları arasında oynanacak. Normal sezonda rakibini 2 kez mağlup eden Beşiktaş Cola Turka, seriye 1-0 önde başlayacak. Günün diğer mücadelesinde ise ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda saat 18.15'de karşı karşıya gelecek. Bu seride de Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü bulunuyor. 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği yarı final serisinin ikinci maçları 25 Nisan Çarşamba günü, gerekirse üçüncü maçları 27 Nisan Cuma günü, dördüncü maçları ise 30 Nisan Pazartesi günü yapılacak. |
İlk finalist Banvit: 88-87
22. Tadım Erkekler Basketbol Türkiye Kupası yarı finalinde Banvit, Fenerbahçe Ülker'i uzatmada 88-87 yenerek, kupanın ilk finalisti oldu. Tadım Basketbol Türkiye Kupası yarı final karşılaşmaları, Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker-Banvit karşılaşmasıyla başladı. Maça hızlı başlayan Banvit, rakibi karşısında ilk periyodun 5. dakikasını 16-5 önde geçti. Bu dakikadan sonra Mirsad'ın sayılarıyla oyunda dengeyi sağlayan Fenerbahçe Ülker, Banvit'in başarılı oyuncusu Long'u durduramayınca, ilk periyot 26-18 Banvit lehine geçildi. Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde temposunu artıran Banvit, sık sık pas hatası yapan rakibi karşısında bir ara farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Bekir, Caner ve Arthur üçlüsüyle etkili olan Banvit, devreyi 42-34 önde tamamladı. 3. periyotta toparlanan Fenerbahçe Ülker, özellikle Mirsad'ın çabaları, İbrahim Kutluay ve Solomon'un attığı sayılarla rakibiyle arasındaki sayı farkını azaltsa da çeyrek 59-79 Banvit'in üstünlüğüyle sona erdi. Son periyotta iki takımın da oldukça hırslı olduğu dikkati çekti. Başa baş geçen karşılaşmanın son 22 saniyesine takımlar 77-77 berabere girdi. Fenerbahçe'den Mirsad'ın son saniyelerde kazanılan çift atışı sayıya çevirememesi, karşılaşmayı uzatmaya götürdü. Uzatma dakikalarında da büyük mücadele yaşanırken, son saniyelerde iki takım arasında adeta taktik savaşı yaşandı. Banvit, son 3 saniyede attığı sayıyla karşılaşmadan 88-87 galip ayrıldı. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Banvitli Arthur Long ile Fenerbahçe Ülkerli taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Taraftarlara el hareketi yaptığı görülen Long, arkadaşları tarafından sahadan uzaklaştırılırken, Fenerbahçe Ülker taraftarları sahaya çok sayıda yabancı madde attı. Günün diğer yarı final maçı, Efes Pilsen ile Pınar Karşıyaka arasında yapılacak. FENERBAHÇE ÜLKER: 87 - BANVİT: 88 Salon: Dilek Sabancı Hakemler: Halil Baldemir, Deniz Kıyak, Özlem Yalman Fenerbahçe Ülker: Solomon, Mirsad, Ömer, İbrahim Kutluay, Oğuz, Semih, Eddie Basden, Damir Mrsic, Ira Joe Clark Banvit: Perry, Caner, Bekir, Onur, Arthur Long, Corsley Edwards, Ersin, Önder, Miroslav Radosevic, Yiğitcan 1. periyot: 18-26 Devre: 42-34 (Banvit lehine) 3. periyot: 57-59 Normal süre: 77-77 |
[B]Ve perde açılıyor...[/B]
NBA Playoff ilk tur maçları bu akşam oynanacak Toronto Raptors - New Jersey Nets maçıyla başlıyor. Hidayet Türkoğlu'lu Orlando Magic ve Mehmet Okur'lu Utah Jazz'ın da mücadele vereceği ilk tur serileri, konferans şampiyonları ve NBA şampiyonu tahminlerini NBA otoritelerine sorduk... [B]Yiğiter Uluğ[/B] Batı'da birbirinden güçlü takımlar var ama en iyisi Dallas. Geçen sene tecrübesizliğinin kurbanı olan Dallas Mavericks 2-0'dan Miami'ye 4-2 kaybedip NBA Şampiyonu olamamıştı. Ancak bu kez aynı şeye izin vermezler ve sonuna kadar giderler diye düşünüyorum. San Antonio-Dallas Batı'da final oynarlar. Doğu'da ise Detroit'in, tecrübesiyle ve savunmasıyla rakiplerine oranla bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Cleveland da zorlanmadan finale çıkabilir. Çünkü eşleştikleri Washington sakatlık problemleri yaşıyor. Bu turdan sonra da New Jersey ya da Toronto'yla karşılaşacaklar. Nitekim bu da onların dişine göre olduğundan yıpranmadan Doğu Finali'ne çıkabilirler. Detroit-Cleveland finali olacak gibi görünüyor. (8) Orlando Magic vs. (1) Detroit Pistons: Detroit (7) Washington Wizards vs. (2) Cleveland Cavaliers: Cleveland (6) New Jersey Nets vs. (3) Toronto Raptors: Toronto (5) Chicago Bulls vs. (4) Miami Heat: Chicago (8) Golden State Warriors vs. (1) Dallas Mavericks: Dallas (7) Los Angeles Lakers vs. (2) Phoenix Suns: Phoenix (6) Denver Nuggets vs. (3) San Antonio Spurs: San Antonio (5) Houston Rockets vs. (4) Utah Jazz: Houston [B]Kaan Kural[/B] Batı'da gerçekten çok güzel eşleşmeler var ve çok güzel maçlara sahne olacağı kesin. Çok fazla sürpriz beklemiyorum. Toronto dışında ligi iyi yerde bitiren takımlar tur atlarlar diye düşünüyorum. Ancak asıl mücadele diğer turda başlar. 2 yıl aradan sonra Memo ve Hido'nun tekrar play-off'larda olması gerçekten güzel ancak ikisinin de tur görmeleri büyük sürpriz olur. (8) Orlando Magic vs. (1) Detroit Pistons: Detroit (7) Washington Wizards vs. (2) Cleveland Cavaliers: Cleveland (6) New Jersey Nets vs. (3) Toronto Raptors: New Jersey (5) Chicago Bulls vs. (4) Miami Heat: Chicago (8) Golden State Warriors vs. (1) Dallas Mavericks: Dallas (7) Los Angeles Lakers vs. (2) Phoenix Suns: Phoenix (6) Denver Nuggets vs. (3) San Antonio Spurs: San Antonio (5) Houston Rockets vs. (4) Utah Jazz: Houston Doğu Finali: Cleveland-Chicago Batı Finali: Phoenix-Dallas NBA Finali: Chicago-Phoenix [B]Mete Aktaş[/B] İlk turda sürpriz olmaz. Washington'daki sakatlıklardan dolayı Cleveland'ın bu seriyi 4-0'la geçeceğini düşünüyorum. Aynı şekilde Detroit'in de Orlando'yu süpürmesi muhtemel. Doğu'da en zor eşleşme Chicago-Miami. Tecrübesiyle Miami'nin Chicago'yu 4-3'le geçeceğini düşünüyorum. Houston-Utah maçı bizim açımızdan güzel tabii ki. İkisi de iyi takım ancak Utah'ın, Yao Ming'e verecek cevabı yok. Bu nedenden dolayı Houston'ın Utah'ı eleyeceğini düşünüyorum. Phoenix de aynı hatayı tekrarlamaz ve Lakers'ın işini bu sefer erken bitirir. Denver son zamanlarda toparlansa da San Antonio karşısında pek fazla şansları yok. Nene ve Marcus Camby'nin faul problemleri yaşamaması lazım Denver'ın San Antonio'yu elemesi için. Dallas-Golden State eşleşmesi ilginç olacak. Dallas'ın eski koçu Don Nelson, Nowitzki ve arkadaşlarını çok iyi tanıyor. Golden State bu sebepten dolayı 1 ya da 2 maç alabilir ancak Dallas 4-2 ya da 4-1'le turu geçer. (8) Orlando Magic vs. (1) Detroit Pistons: Detroit (7) Washington Wizards vs. (2) Cleveland Cavaliers: Cleveland (6) New Jersey Nets vs. (3) Toronto Raptors: New Jersey (5) Chicago Bulls vs. (4) Miami Heat: Miami (8) Golden State Warriors vs. (1) Dallas Mavericks: Dallas (7) Los Angeles Lakers vs. (2) Phoenix Suns: Phoenix (6) Denver Nuggets vs. (3) San Antonio Spurs: San Antonio (5) Houston Rockets vs. (4) Utah Jazz: Houston Doğu Finali: Detroit-Cleveland Batı Finali: Phoenix-Dallas NBA Finali: Dallas-Detroit Şampiyon: Detroit [B]Sedat Balcı / Sporx[/B] Doğu konferansında Detroit Pistons tecrübesiyle ağır basıyor. Chicago Bulls, Toronto Raptors ve Cleveland Cavaliers'ın ilerleyen turlarda playoff baskısını kaldırabileceğini sanmıyorum. Üç takımın da zirve yolunda zamana ihtiyaçları var. New Jersey Nets ise daha ilk turdan epeyce hırpalanacak ve eğer ilk turu geçmeyi başarırsa her geçen maç performans kaybı yaşamaları muhtemel. Son şampiyon Miami Heat ise sakatlıklar nedeniyle bu sezon doğru dürüst bir arada oynamadı ve sakatlıktan yeni çıkan Dwyane Wade'in bilinen süper yıldız performansını gösterip gösteremeyeceği bilinmiyor. Aynı şekilde Shaq'ın da sezonu tamamlayacağı şüpheli. Diğer oyuncular zaten bu sezon ortalama performansı aşamadılar. Hem kadro derinliği hem de playoff tecrübesiyle ilk turu fazla zorlanmadan geçmesi beklenen Detroit Pistons'ı doğu konferansı şampiyonluğundaki en büyük favorim. Batı'da ise ilk turu en rahat geçmesi beklenen takım Phoenix Suns gibi ancak onlar bile 1 veya 2 yenilgi alabilirler. Dallas'ın da aynı şekilde kendisine ters gelen Golden State Warriors karşısında yıpranması muhtemel. Bu arada Dallas'da Nowitzki ve Howard'ın sürpriz sakatlıklar yaşamaları halinde son konferans şampiyonunun vedası beklenenden erken olabilir. San Antonio Spurs ise, normal sezonun son haftalarının en formda ekibi Denver Nuggets karşısında işi pek kolay değil. Teksas ekibi de muhtemelen bir yada iki maç kaybedebilir ancak bence, geniş rotasyonu,tecrübesi ve en önemlisi ligin en iyi savunmacı takımı olmasıyla bir adım öne çıkıyor. Houston Rockets-Utah Jazz eşleşmesinde ise Rockets formuyla ön plana çıkıyor. Ancak T-Mac'in kariyeri boyunca playoff ilk turundan ötesini görememiş olması psikolojik bir etki yapar mı bilinmez. Yine de Rockets, ligin ikinci devresinden itibaren form düşüklüğü yaşayan Utah Jazz önünde bu seriden mutlu ayrılmaya yakın taraf konumunda. Batı finalini ise hücum-savunma dengesini en iyi biçimde sahaya yansıtabilen Dallas ve San Antonio oynar diye düşünüyorum. Bu seriden kim çıkarsa çıksın sürpriz olmaz ancak yine de Tim Duncan ve arkadaşlarına hem Dallas Mavericks karşısında hem de Detroit Pistons karşısında olacak muhtemel bir NBA final serisi mücadelesinde güveniyorum. Bu bakımdan şampiyon adayım San Antonio Spurs. (8) Orlando Magic vs. (1) Detroit Pistons: Detroit (7) Washington Wizards vs. (2) Cleveland Cavaliers: Cleveland (6) New Jersey Nets vs. (3) Toronto Raptors: New Jersey (5) Chicago Bulls vs. (4) Miami Heat: Chicago (8) Golden State Warriors vs. (1) Dallas Mavericks: Dallas (7) Los Angeles Lakers vs. (2) Phoenix Suns: Phoenix (6) Denver Nuggets vs. (3) San Antonio Spurs: San Antonio (5) Houston Rockets vs. (4) Utah Jazz: Houston Batı Konferansı Şampiyonu: San Antonio Doğu Konferansı Şampiyonu: Detroit NBA Şampiyonu: San Antonio [B]Umut Çelik / Sporx[/B] Batı'da çok zor eşleşmeler var. Ligin en iyi takımı Dallas'ın, Golden State karşısında çok zorlanacağını düşünüyorum. 4-2 yada 4-3'le Dallas turu geçer ancak çok yıpranırlar. Phoenix-Lakers eşleşmesi ise bol skorlu maçlara sahne olacak gibi. Kobe Bryant'ın çabalarıyla Los Angeles en fazla 2 maç kazanabilir ancak Phoenix çok güçlü ve bu turu geçer diye düşünüyorum. Houston-Utah serisinin ise gerçekten zor olacağını ve kazananın 7. maçta belli olacağını düşünüyorum. Houston T-Mac'in önderliğinde bir adım önde. Denver-San Antonio eşleşmesindeyse San Antonio'nun tecrübesiyle Denver'ı geçeceğini düşünüyorum. Doğu'da ise Detroit'in ilk turu çok rahat geçeceğini, aynı şekilde Cleveland'ın da Washington'a en fazla 1 maç vererek eleyeceğini düşünüyorum. Chris Bosh'lu Toronto, Vince Carter'lı, Jason Kidd'li New Jersey'ye zor anlar yaşatabilir. Gönlümden geçen Kanada temsilcisinin diğer tura yükselmesi ancak bu seri de 7 maç sonunda belli olabilir. T.J Ford'un performansı, Toronto'nun başarısı için çok önemli. T.J eğer Bosh'a iyi destek verirse New Jersey'i eleyebilirler. Doğu'daki eşleşmeler arasında hiç süphesiz en zoru Chicago-Miami arasındaki maçlar olacak. Geçen yılın şampiyonu Miami Heat inişli çıkışlı performansının faturasını ağır ödeyebilir. Shaq ve Wade ikilisinin eline bakan Miami, Chicago'yu eleyebilir ancak bu, 7 maçlık zor bir seriden önce olmaz. Doğu Finali: Cleveland-Miami Batı Finali: Dallas-Phoenix NBA Finali: Dallas-Cleveland Şampiyon: Dallas (8) Orlando Magic vs. (1) Detroit Pistons: Detroit (7) Washington Wizards vs. (2) Cleveland Cavaliers: Cleveland (6) New Jersey Nets vs. (3) Toronto Raptors: Toronto (5) Chicago Bulls vs. (4) Miami Heat: Miami (8) Golden State Warriors vs. (1) Dallas Mavericks: Dallas (7) Los Angeles Lakers vs. (2) Phoenix Suns: Phoenix (6) Denver Nuggets vs. (3) San Antonio Spurs: San Antonio (5) Houston Rockets vs. (4) Utah Jazz: Houston |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:33. |