![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
Uykuların kaçar geceleri
Bir türlü sabah olmayı bilmez Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar, ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın Onun unutamadığın hayali Sigaradan derin bir nefes çekmişcesine dolar içine Sevmek ne imiş bir gün anlarsın Bir gün anlarsın aslında her şeyin boş olduğunu Şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin Gün gelir de sesini bir kerecik duymak için Vurursun başını soğuk taş duvarlara Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın Duyarsın |
Bir nurdu onun gördüğü kalbinde
İlk bakışında bile çok şeyler hissettiği. Üzerinden bir hayli zaman geçti yine de Yetinmesini bildi hissettiği o çok şeylerle. “Ne zamana kadar” diye sorarsam içimden; Ta ki mahşere kadar silemedi içinden. Bir azalma olmuştu, bunu bilmişti fakat Bilemedi ne kadar kaybetti o sevgiden. Sayılmıyordu çünkü bilinmiyordu zarar Bilinmedi de hesap günü gelip çatana kadar. Kafası karışıp ta artık aklı almazken Bir ipucu yakaladı kalbinin derininden Aklı sıra bir nurdu kalbinde gördüğü şey Gördüm sanmıştı ama yinede yanılmıştı “Yanılmadım” diyerek son bir çaba sarf etti Sarf ettiği son çabayı Hak, katında reddetti O zaman hatırladı nerde olduğunu o an Biraz kımıldamaya bile takati kalmamıştı Alaca karanlıkta saatini aradı. Kafası karışıp ta artık aklı almazken “Çok geç” dedi derinden ses son perdeyi kaparken Perdeler kapanınca ışıklar da sönünce Yalnız gerçekler vardı o an gördüklerinde Hani sahneydi ya bu gerçekte neyin nesi Akıl almaz kulunun sahte bir hikayesi… |
Aradığım sen değilsin aslında,
özlediğim sen değil. Kopuk,kopuk anılara saklanışım, senden değil. Ne dalıp gidişimsin uzaklara, ne nedensiz gülümsememsin. Ne alkollü akşamlarımda ki, bir şarkı mırıldanışım, ne bildik bir güftede ki duygulanışım, senden değil. Sebebim değilsin,nedenim değil Ne gençliğimsin özlediğim, ne yaşanmamış yıllarımla yitirdiklerim. Sevgilim değilsin,sevdiğim değil |
Sacıma dokunma
Ne kaçarsın benden Hasretliğin Solgun bir gül dokununca Gurbet Eski Sandal Salıverdi Gün eksilmesin Penceremdem Ben hayatta en çok babamı sevdim Yüzünü aradın sen hep Sahildeki Küçük ev Dilsizim Benim Kırmızı Gölgeler Sana Dediler bırakın dikeni gül dalında Tutsak Yanık umut kokusu Haydi Durmayalım Hasret Sarhoşu Hüzünler ağlasın Dokunmayın Unutuldun Senin Sesin Sensizlik ülkesine sürgünüm Kalemle Gönül Kimin işi Çırılçıplak Seni unuttukdan sonra Gül tanesi Pencereme Gelsen En güzel Türkü Geliyorum |
Efendim lütfeyle Hakk'ı seversen
Gel ağlatma beni eller içinde Senin salınışın öldürür beni Selviye benzettim dallar içinde Ben seni seveli bir dem gülmedim Derdim pek yeğindir ilaç bul'madım Çok gülistan gezdim asla görmedim Sencileyin gonca güller içinde Efendim hışımla yüzüme bakar Ayrılık ateşi bağrımı yakar Gözüm yaşı durmaz çağlayıp akar Kalmışım sultanım seller içinde Kâtibî der imiş ah ü zar m'ola Yar da bencileyin intizar m'ola Acep sevdiğimden güzel var m'ola Şu fani dünyada kullar içinde |
[QUOTE=mermerbey58]ETEM ABİ YİNE HARİKASIN.ŞİİRLERİNİ OKUDUM...[/QUOTE]
Şakaklarıma kar mı yağdı ne? Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz; Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? sağ ol canım teşekkürler |
Suları hep akar nedense oluk oluk
İnsanlarının sıcaklığına inadına soğuk Her evden görünüyor mezarlık, neden? Giyilecek son elbise unutulmasın diye kefen |
telaşlı karanlıkta yumuşak yarasalar
gittikçe genişleyen yakılmış ot kokusu yıldızlar inanılmayacak bir irilikte yansımalar tutmuş bütün sâhili çünkü ayrılmanın da vahşi bir tadı var öyle vahşi bir tad ki dayanılır gibi değil çünkü ayrılık da sevdâya dahil çünkü ayrılanlar hâlâ sevgili |
Zamanla nasıl değişiyor insan!
Hangi resmime baksam ben değilim: Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim |
[FONT="Arial Black"][COLOR="Black"][FONT="Arial Black"][COLOR="Purple"]E[/COLOR][/FONT]lim kapıya gitmiyordu
[FONT="Arial Black"][COLOR="Purple"]L[/COLOR][/FONT]amba hala kırmızı yanıyordu [FONT="Arial Black"][COLOR="Purple"]V[/COLOR][/FONT]aziyetim ortadaydı [FONT="Arial Black"][COLOR="purple"][COLOR="Purple"]E[/COLOR][/COLOR][/FONT]ski bir paçavra vardı üzerimde [FONT="Arial Black"][COLOR="Purple"]D[/COLOR][/FONT]ayanılmaz bir özlemle [FONT="Arial Black"][COLOR="Purple"]A[/COLOR][/FONT]yrılmıştık......Hatırlarmısın [FONT="Arial Black"][COLOR="DarkOrchid"] MADE İN RAP_BOY[/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:52. |