![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
Her gurbete hazirlanip cikisimda.
Anamin elini opup yola ciktigimda. Anamin Hayir dua sini aldigimda. Anamin Hasretligini dusunurdum. Anacigim seni Cook Seviyorum |
Çeçenistan’da..
Filistin’de.. Afganistan’da.. Ve Ülkemde.. Mazlumlar bin “Ah!!” ediyorsa.. Zulüm ayyûka çıkmışsa.. Ve Biz, “Müslümanım” “İnanmışım” diyenler, BU HALDEYKEN.... BAYRAMSA... Ramazan ve nice Ramazanlar aklayamamışsa bizi.. Gönlümüzde bin put, secde etmişsek; O HİÇ BİLEMEDİĞİMİZE... Kur’an; üstüste indirdiğimiz hatimler, “Boğazdan aşağı inmemişse..” ÖZ başka, SÖZLER başka başkaysa.... DİRİLEMEMİŞSEK İÇİMİZDE BİR TÜRLÜ... BAYRAMSA... GÖNÜLLERE GİREMEMİŞSEK; Çöpten, pazardan yiyecek toplayıp, sofra kuranlara, Yoksul bir eve, Muhtaç bir çocuğa; “Bayram neş’esi” “Ilık bir nefes” “Bir tebessüm” OLAMAMIŞSAK... BAYRAMSA.... Kutlu olsun “BAYRAMIM” diyenlere.. Bayramsa size; MÜBAREK OLSUN.. GÖZLERİNİZ AYDIN OLSUN.. DEĞİLSE... Bir iç hesaplaşma.. Bir duruş, bir diriliş.. Bir özleyiş, bir çağrı, BİR DUA olsun.. BİZE.. İÇİMİZE.. VE... GERÇEK BAYRAMLARA.. MAHZUN BİR BOYUN BÜKÜŞLE, GÖZYAŞLARIYLA.. UYANIŞIMIZ MÜBAREK OLSUN.. |
DARDA KALSAN ONU ARA
BELKİ YARALARI SARA HATIRLA BİR ARA SIRA UNUTMA SEN ASLA canım |
Yaşamak ne zor imiş dünya denen kayıkta
Havlu attırdı bana üç günlük ayrılıkta Ne olur tanrım beni ne olur süründürde O’nu tekrar görmeden beni öldürme, yıkta Gecelerim ermeden günümün şafağına Hasret acısı çöker gözlerimin ağına Ne olur tanrım beni ne olur süründürde Girmeme engel olma yarin barınağına Onsuz geçen günlerim dokunuyor arıma Hasretin karakışı vuruyor baharıma Ne olur tanrım beni ne olur süründürde Paralayıpta atma onsuzluğun harına |
Aleme sunulmuş şöhret ile şan
Benim bağımdaki güller perişan Birde yetmez gibi hepsinde nişan Eyvah eyvah eyvah başıma benim |
Çıksam neye yarar onsuz kenara
İçimde kanarken hasretten yara Hafızam şaşırmış gönlüm kapkara Eyvah eyvah eyvah başıma benim |
Bana derler neden dertli yazarsın
Satırlarda cümle cümle tozarsın Uluorta lisanını bozarsın Bu ortamda bozmayımda neyleyim |
Can dediğin helak edip gitmişse
Bir sevda ki başlamadan bitmişse İçimde ki ateşi kül etmişse Satırlarda tozmayımda neyleyim |
Hasret denen gözlerimde bir kanca
Çivi gibi çakılmışsa o yarca Acısı ki yakıyorsa hünharca İçip içip sızmayımda neyleyim |
Gönül istiyor ki binde bir bile
Adam gibi adam varsa sergile Adalet evinde delalet ile Seni satan eller ne imiş meğer |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:50. |