![]() |
-->: --->: Sivas'a Şiir
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"][B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"][/COLOR][/FONT][/I][/B][QUOTE=1967_DERNEK_MUSTAFA;179602][COLOR="Blue"]İçimde duygular kördüğüm oldu
Çözeceksen buyur gönül haneme Ne yazacak şiir ne de söz kaldı Sezeceksen buyur gönül haneme Ayırıp bedeni can yeleğinden Kurtularak nefsin her dileğinden Top yekün hayatı aşk eleğinden Süzeceksen buyur Gönül haneme Binbir kaygıyla korkular saçtım Kendimi görünce kendimden kaçtım Halimin resminden bir sergi açtım Gezeceksen buyur Gönül haneme Uzanır sonsuza aşkın yolu bir.. Baki olmak için bir gönüle gir Bu yolda ne varsa gurura dair Ezeceksen buyur gönül haneme Ezeceksen buyur gönül haneme.................. Sizde Buyrun Mustafa'nın Gönül Hanesine...... [/COLOR][/QUOTE] Eyvallah abi sağol.........................[/COLOR][/FONT][/I][/B] |
--->: Sivas'a Şiir
[QUOTE=SONMEZ;179591][B][COLOR="Blue"][COLOR="Red"]S[/COLOR]evda bulutları kanatırken yüreğimin taa derinliklerini
[COLOR="Red"]İ[/COLOR]nanılmaz ve acımasız acıların girdabında boğulurken, [COLOR="Red"]V[/COLOR]akur, işveli ve bir o kadar da inatçı sancılar kor gibi [COLOR="Red"]A[/COLOR]ma ani bir kıvılcım, şaşkın bir şimşek..! [COLOR="Red"]S[/COLOR]avurdu birden inatçı bulutları ve sancılarımı... [COLOR="Red"]B[/COLOR]edenim, bir rüya aleminde bulutlar üzerinde sanki, [COLOR="Red"]E[/COLOR]ngin bir yeşilliğin ucunda, derin bir maviliğin derinliğinde [COLOR="Red"]N[/COLOR]emrut'un ateşine meydan okuyan İbrahimler misali [COLOR="Red"]İ[/COLOR]lmik ilmik, nakış nakış, nağme nağme işliyor toprağımı [COLOR="Red"]M[/COLOR]eçhule giden bir geminin yolcuları gibi umarsızca [COLOR="Red"]H[/COLOR]üzünlü gecelerin aydınlığında varolmuşum ben, [COLOR="Red"]E[/COLOR]n güneşli gündüzlerin karanlığında kaybolmuşum ben, [COLOR="Red"]R[/COLOR]eyhan kokulu, kekik kokulu, madımak kokulu Sivasımı özlemişim ben, [COLOR="Red"]Ş[/COLOR]u yüreğim lime lime parçalanırken diyar-ı gurbette [COLOR="Red"]E[/COLOR]şsiz Sivasımın eşsiz güzelliklerini harmanlıyorum düven misali [COLOR="Red"]Y[/COLOR]ok mu feryadımı duyacak bir dost, acımı dindirecek bir yaren ? [COLOR="Red"]İ[/COLOR]liklerim sızlıyor, Kösedağı düşündükçe, sızlatan suyunu hayal ettikçe... [COLOR="Red"]M[/COLOR]oça Dağı, Tecer Dağı, Bey Dağı, Yıldız, Kızılırmak duyun sesimi... [/COLOR][/B][/QUOTE] [COLOR="DarkOrange"][B] GÖRÜYORUMDA ABILERIM SIIRLERI DÖKTÜRMÜS ELLERINIZE YÜREGINIZE SAGLIK COK GÜZELLER :)[/B][/COLOR] [QUOTE=1967_DERNEK_MUSTAFA;179602][COLOR="Blue"]İçimde duygular kördüğüm oldu Çözeceksen buyur gönül haneme Ne yazacak şiir ne de söz kaldı Sezeceksen buyur gönül haneme Ayırıp bedeni can yeleğinden Kurtularak nefsin her dileğinden Top yekün hayatı aşk eleğinden Süzeceksen buyur Gönül haneme Binbir kaygıyla korkular saçtım Kendimi görünce kendimden kaçtım Halimin resminden bir sergi açtım Gezeceksen buyur Gönül haneme Uzanır sonsuza aşkın yolu bir.. Baki olmak için bir gönüle gir Bu yolda ne varsa gurura dair Ezeceksen buyur gönül haneme Ezeceksen buyur gönül haneme.................. Sizde Buyrun Mustafa'nın Gönül Hanesine...... [/COLOR][/QUOTE] |
[B][COLOR="Blue"]Of ulan of bir elinde kalem
Dudagında salem Sosyetik olmuş benim cingenem Ugrunda leylası varmış Güzel leylası Tango leylası Onun leylası varsa Agugun meyhaneside benım için Selam dedim boncur dedi Göz kırptım yes dedi Kes ulan kes Bıcagımın ucu gibi Sivrildi sabrım Dinamit gibiyi hah şimdi patlayacagım Hey agug nerde kaldı bizim yarım Getirde leyla perdesinden bizde kafayı bulalım Mezemiz leblebi cekirdek olsun Sayit hafızdan bir plak calınsın Kafamız hoş şen olsun OOOFFF ulan of Sosyetigin insanları tümünüzü bir dopleye degişirsem eger OOOOffff ulan offffffff dibi delik dünya aha sen yokmusun Garibanı garıban eden Zengini hada zengin eden[/COLOR][/B] [B][COLOR="Blue"] KAHTALI MIÇI[/COLOR][/B] |
-->: Sivas'a Şiir
Yollar uzun olsada
Ayrılık bizi bulsada Sevgilim gurbette kalsada Ey memleketim Bekle geliyorum Bizi ayıran yollar olsun Kalbim seninle dolsun Yolculuk sılayı bulsun Ey memleketim Bekle geliyorum GELİYOR...GELİYOR ...GELİYOR...YİĞİDOLAR GELİYOR... BAYRAĞIMIZDAN ALDIK RENKLERİMİZİ ... KIRMIZIYI...BEYAZINI ÇOK SEVİYORUZ.... EVELALLAH HEPİMİZE YİĞİDO DERLER... SİVAS ELLERİNDEN ÇIKTIK BİZ GELİYORUZ... KARIYLA KIZLA İŞİMİZ OLMAZ YAĞMURLAR ÇAMURLAR BİZİ YILDIRMAZ POLİSİN JOPLARI BİZİ KORKUTMAZ ÇILDIRIRSA ÇILGINLAR KİMSE TUTAMAZ.. Yıllarca KahrolsaK Dertten Kederden, Bilsekki Kopacak KeLLe Bedenden Aşkımız Harbiden Hemde Derinden Asla Vazgeçmeyiz Sivasım Senden sivasspor herşey sensin hayat sensin gerçek sensin gelecekse tüm acılar biz hazırız senden gelsin bu sevdadan vazgeçersek ALLAH BELAMIZI VERSİN.... BİZ İSYANKAR SOKAKLARDA BÜYÜDÜK ANLAMAYIZ BALLI YEMEKTEN MARKALI GİYİNMEKTEN 15 YAŞINDA MAÇLAR HOBİMİZ 18 YAŞINDA STADLAR EVİMİZ 20 YAŞINDA İSE TRİBÜNLERDE UYUYORDUK BİZ.... NASIL GELDİYSEK ÖYLE GİDECEĞİZ ÇILGINLAR OLARAK GELDİK ÇILGINLAR OLARAK ÖLECEĞİZ............... BİR GÜNDE KRAL OLMADIK BİR GÜNDE TAHTAN İNMEYİZ.......... |
[QUOTE=1967_DERNEK_MUSTAFA;179602][COLOR="Blue"]İçimde duygular kördüğüm oldu
Çözeceksen buyur gönül haneme Ne yazacak şiir ne de söz kaldı Sezeceksen buyur gönül haneme Ayırıp bedeni can yeleğinden Kurtularak nefsin her dileğinden Top yekün hayatı aşk eleğinden Süzeceksen buyur Gönül haneme Binbir kaygıyla korkular saçtım Kendimi görünce kendimden kaçtım Halimin resminden bir sergi açtım Gezeceksen buyur Gönül haneme Uzanır sonsuza aşkın yolu bir.. Baki olmak için bir gönüle gir Bu yolda ne varsa gurura dair Ezeceksen buyur gönül haneme Ezeceksen buyur gönül haneme.................. Sizde Buyrun Mustafa'nın Gönül Hanesine...... [/COLOR][/QUOTE] [B][COLOR="Red"][I]herkes buyurmasın mustafa abımın gonul hanesıne .. hakedenler deger verenler ıkı kurusa alıp uc kurusa satmayanlar buyursun.. dostlar buyursun .. adam gıbı adamalar buyursun.. sevgı buuyursun ,,yanında saygıyıda alsın.. ..... CUNKU SENDE HERSEYIN EN DELIKANLISI ,EN MERTI VAR.. EN DOSTA EN GUZEL YUREGE SAHIPSIN.. O YUZDEN GONLUNE HERKESI DAVET ETME..[/I][/COLOR][/B] |
[QUOTE=1967_Dernek_Murat;179656][B][COLOR="Blue"]Of ulan of bir elinde kalem
Dudagında salem Sosyetik olmuş benim cingenem Ugrunda leylası varmış Güzel leylası Tango leylası Onun leylası varsa Agugun meyhaneside benım için Selam dedim boncur dedi Göz kırptım yes dedi Kes ulan kes Bıcagımın ucu gibi Sivrildi sabrım Dinamit gibiyi hah şimdi patlayacagım Hey agug nerde kaldı bizim yarım Getirde leyla perdesinden bizde kafayı bulalım Mezemiz leblebi cekirdek olsun Sayit hafızdan bir plak calınsın Kafamız hoş şen olsun OOOFFF ulan of Sosyetigin insanları tümünüzü bir dopleye degişirsem eger OOOOffff ulan offffffff dibi delik dünya aha sen yokmusun Garibanı garıban eden Zengini hada zengin eden[/COLOR][/B] [B][COLOR="Blue"] KAHTALI MIÇI[/COLOR][/B][/QUOTE] [B][I][CENTER][FONT="Century Gothic"][COLOR="Black"]vay gözlerini yiyim murat gardaş yapmışsın damardan.bende seyfettin sucudan bir tane yazıyım bari.:) :) [/COLOR][/FONT][/CENTER][/I][/B] |
seni nasilmetedeyim sivas golovada sirimi sirin
kankali dersen hepsinden güzel ala sarkisla dersen sanatinyeri sairi seri türkiyenin oyunlari sivas üzerinde oynanir sanmayin gallesler buyaniniza kalir yildizelinde vardir bunlarin yandasi |
gardaş sen sivas'ın neresindensin
ark.bu şiire ihtiyacım var bulamadım bi türlü
[B][COLOR="Red"]yönetimden: siirler arasinda vardi sayfa 3[/COLOR][/B] [QUOTE=gok58han;170171]GARDAŞ SEN SIVASIN NERESINDENSIN? Dur gardas! Bir selam ver gec, dostuna Yabanci degilsin, bizim eldensin Endamin gururun bize benziyor Yigidin harman oldugu yerdensin ------ Sivaslisin gardas tanidim seni Neredensin soyle gardas ilceni? Bilirim ben Sivasimdan goceni Gardas, sen Sivas’in neresindensin? ------ Demirim, celigim sana emanet Yigitlik var serde , etmezsin minnet Caliskan, hatirnaz, hem dost hem de mert Gardas, Divrigi’nin neresindensin? ------ Gokpinarin berrak suyundan misin? Selcuklarin asil soyundan misin? Yoksa uc beldenin birinden misin? Gardas, sen Gürünün neresindensin? ------ Namin duyurmussun dunya alemde Balikli cermigin tibbin dilinde Garabas gur sesli, yayla yolunda Gardas, sen Kangalin neresindensin? ------ Kosedagi kanat gerer ustune Yigit gardas, mert davranin dostuna Sahip cikan hemsehrine, nesline Gardas, Susehrinin neresindensin? ------ Kosedag yaylasinin zirvesinden mi? Poturge golunun cevresinden mi? Kizilirmagimin cehresinden mi? Gardas, sen Zaranin neresindensin? ------- Asil soylu, guzel huylu hemsehrim Buyuk golden su icmise benziyon Sivasima gonul verin yurekten Gardas, sen Hafigin neresindensin? ------ Kelkit vadisinin guzel yerinden Sessiz durup yukselirsin derinden Kosedagin yigit bekcilerinden Gardas, Koyulhisarin neresindensin? ------ Gonul gozu ile dunyayi goren Insanliga ornek olan, yon veren Asik Veyselimin dogdugu yerden Gardas, Şarkislanin neresindensin? ------ Pir Sultan Abdalin bagnazindan mi? Acilarla dolu ayvazindan mi? Kabayelinden mi, poyrazindan mi? Gardas, Yildizelinin neresindensin? ------ Gur sesiyle yukseklerden haykiran Sarilirsin Sivasina dogrudan Issizlikten goctun sen de yurdundan Gardas, Imranlinin neresindensin? ------ Hosgeldin hemsehrim, dost kervanina Susehri, Zarayi aldin yanina Gogsum kabariyor guzel adina Gardas, Akincilarin neresindensin? ------ Yeni girdin, ilce olup araya El attik, seni de kattik halay a Sen de cikan Kosedaga, Yaylaya Gardas, Golovanin neresindensin? ------ Ictiniz mi gardas, tecer suyundan? Karabas koyunun Kangal soyundan Merkezime yakin cevre koyumden Gardas, sen Ulasin neresindensin? ------ Ata sporumu yasatan sensin Kisbet giyip perdah atanim sensin Can hemsehrimizsin, sen de bizdensin Gardas, Dogansarin neresindensin? ------ Uzunyayla siper olmus bagrina Şiirler yazilmis senin ugruna Hosgelmissin sen de dost kervanina Gardas, Altinyaylanin neresindensin? ------ Baba vatanimsin, benim ilcemsin Gonlumde taht kuran gulsun, ciceksin Seni sevenleri candan seversin? Gardas, Gemeregin neresindensin? ------ Yigitler diyari aslan ilinden Dostlarin soyundan, asik dilinden Badelerle dolu pirler elinden Gardas, sen Sivasin neresindensin? şair:ihsan akpınardır yazan:gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü[/QUOTE] |
[B]Zarayı sorarsan arkası dağdır,
Önü Kızılırmak, bahcalı bağdır, İçinde gezenler ağadır beğdir, Ağaları, beğleri görmeye geldim. Kösedağı derler, dağlar ulusu, Kah yağmuru yağar kah dolusu, Bize emir verdi Sivas Valisi, Kara çadırları kurmaya geldim. Tuzlagözü köyü, Yuva mezrası, Kuzular oynaşır, geniştir merası, Soğuk suları hele de Çetin deresi, Çetinderenin güllerini dermeye geldim. Kösedağı derler, Zara eteği, Çobanlar koyuna atar köteği, Arıları bal etmiş, dolmuş peteği, Asıl ballarını yemeye geldim. Kösedağı derler, acısı yoktur, Tatlı su başında menevşe çoktur, Koyunun kuzunun sayısı yoktur, Sürü koyunlarını sağmaya geldim. [COLOR="Blue"]Bu mısralar, ömrü gurbette geçmiş, biricik annem, [COLOR="Red"]Rahime SÖNMEZ' [/COLOR]e ait. Sizlerle paylaşmak istedim.[/COLOR][/B] |
[QUOTE=SONMEZ;190684][B]Zarayı sorarsan arkası dağdır,
Önü Kızılırmak, bahcalı bağdır, İçinde gezenler ağadır beğdir, Ağaları, beğleri görmeye geldim. Kösedağı derler, dağlar ulusu, Kah yağmuru yağar kah dolusu, Bize emir verdi Sivas Valisi, Kara çadırları kurmaya geldim. Tuzlagözü köyü, Yuva mezrası, Kuzular oynaşır, geniştir merası, Soğuk suları hele de Çetin deresi, Çetinderenin güllerini dermeye geldim. Kösedağı derler, Zara eteği, Çobanlar koyuna atar köteği, Arıları bal etmiş, dolmuş peteği, Asıl ballarını yemeye geldim. Kösedağı derler, acısı yoktur, Tatlı su başında menevşe çoktur, Koyunun kuzunun sayısı yoktur, Sürü koyunlarını sağmaya geldim. [COLOR="Blue"]Bu mısralar, ömrü gurbette geçmiş, biricik annem, [COLOR="Red"]Rahime SÖNMEZ' [/COLOR]e ait. Sizlerle paylaşmak istedim.[/COLOR][/B][/QUOTE] [B]annenin yüregine seninde eline saglik abi cok güzel bir siir bizlerle paylastigin icin tskler[/B] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:52. |