![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
[FONT="Arial Black"][COLOR="Black"]YAŞAMA HEVESİ KALMAMIŞ
BİR GEZGİN MİSALİ YÜRÜYORUM SOKAKLARDA TEK BAŞIMA HER GECE İÇİYORUM SENİ UNUTMAK İÇİN HER GECE AGLIYORUM SENDEN NEFRET EDİYORUM DİYE HAYKIRIYORUM SOKAKLARDA HER SABAH YİNE SENLE UYANIYORUM BİR GÜNEŞ GİBİ DOGUYOSUN ODAMIN PENCERESİNE HEP SEN OLUYOSUN RÜYALARIMIN EN TATLI ANLARINDA BUNUN ADINA AŞK MI DERLER YOKSA SEVDAMI AHMAKLIKMI DERLER DELİLİK Mİ BEN ANLAYAMADIM TEK ANLADIGIM ŞEY SEN BENİ NE KADAR ALDATSANDA NE KADAR KENDİNDEN NEFRET ETTİRSENDE BEN SENİ O KADAR SEVECEGİM [/COLOR][/FONT] [FONT="Arial Black"][COLOR="DarkOrchid"]MADE İN RAP_BOY[/COLOR][/FONT] |
[FONT="Arial Black"][COLOR="darkorchid"][COLOR="Black"]UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BİR
YAZARININ ANIMSANMADIGI ANLAMSIZ SARSAK BİR ROMAN KAHRAMANIYIM SANKİ MACERADAN MACERAYA KOŞAN HAYATTAN HAYATA GİREN DOSTLARINA YARDIM EDEN İSYANKAR SOKAKLARIN ASİ COCUGUYUM SEN İSE : BAŞ KAREKTER OLAN KIZSIN KAHRAMANINI HİÇ ANLAMAYAN ANLASADA ÖNEMSEMİYEN SEVİLDİGİNİ BİLMEYEN BURNU HAVADA Bİ KIZSIN ROMANIN SONUNDA : HER ZAMAN Kİ GİBİ MUTLU SONLA BİTMEZ AKSİNE ACI VERİCİ HÜSRANLA DOLU ÖLÜM KOKAN BİR SON VAR[/COLOR][/COLOR][/FONT] [FONT="Arial Black"][COLOR="DarkOrchid"]MADE İN RAP_BOY [/COLOR][/FONT] |
[FONT="Arial Black"][COLOR="Black"]HAYATTAN ZEVK ALMAYAN
SADECE BENMİYİM HER DAİM İSYANLARDA OLAN SADECE BENMİYİM SEVİP KARŞILIK BULAMAYAN HEP BENMİYİM HİÇ KİMSEYE LAİK OLAMAYAN BENMİYİM [/COLOR][/FONT] [FONT="Arial Black"][COLOR="DarkOrchid"] MADE İN RAP_BOY[/COLOR][/FONT] |
[FONT="Arial Black"][COLOR="Black"]SENDİN BENİM GÖNLÜMÜN
TEK HAKİMİ SENDİN BENİM HAYATIMIN TEK GERÇEGİ SENDİN HEP BENİM TEK SEVDAM TEK KİŞİLİK SEVDAM [/COLOR][/FONT] [FONT="Arial Black"][COLOR="DarkOrchid"] MADE İN RAP_BOY [/COLOR][/FONT] |
[FONT="Arial Black"][COLOR="Black"]DAYAN
SABIR GEREK YOLUM UZUN VAKİT KISA [/COLOR][/FONT] [FONT="Arial Black"][COLOR="DarkOrchid"]MADE İN RAP_BOY[/COLOR][/FONT] [FONT="Arial Black"][COLOR="black"][COLOR="DarkOrchid"] RAP YAPARKEN GÜNAHAMI GİRDİK [/COLOR][/COLOR][/FONT] |
[FONT="Arial Black"][COLOR="Black"]DAYANILMAZ ACILARA KATLANDIM
BEN SENİN İÇİN YAŞANILMAZ ANLARI YAŞADIM SENİN İÇİN SABRIN SONU SELAMET DEDİM BEN SENİN İÇİN SELAMETİN SONUNUN HÜSRAN OLDUGUNU BİLMEDEN [/COLOR][/FONT] [FONT="Arial Black"][COLOR="DarkOrchid"]MADE İN RAP_BOY [/COLOR][/FONT] |
[QUOTE=Etem-Murat]Benim Babam
Bu adam benim babam Sekiz köse kasketiyle Omuzunda sekosuyla hey! Cebinde yok parasi Bafra'dir cigarasi Yüregindedir yarasi Alti çocuk büyütmüs Bir isçi maasiyla Bu adam benim babam hey! Aglama benim babam Aglama naçar babam Kara gün geçer babam hey! Bir kapiyi kapayan Gene açar babam Aglama benim babam hey! Aglama mazlum babam Aglama naçar babam Kara gün geçer babam hey! Bir kapiyi kapayan Gene açar babam Allah büyük babam hey! Bu adam benim babam Derdi daglardan büyük Çaresiz (biçare) , beli bükük hey! Bir gün olsun gülmemis Rahat nedir bilmemis Gözyasini silmemis Bir lokma ekmek için Kimseye egilmemis Bu adam benim babam hey! Benim babam mert adamdi Mangal gibi yüregi Yufka gibi kalbi vardi Hayatim boyunca o'na özendim Fedakardi Bir dikili agaci olmadi belki Ama kendisi Onuruyla yasayan koskoca bir çinardi Üstümdeki kol kanat Sirtimi yasladigim dag gibiydi Ben babamin ogluyum Tepeden tirnaga Anadolu'yum... . Fatih Kisaparmak Bu şiiri sevmişimdir daha ilk okuyunca. Benim babam içmese de sigara, başında kasketi, omuzunda sekkosu olmasa da. Benim babam da Anadolu idi. Lapa lapa yağan karlarda, araba bulunmasa da, hasta komşusunu alıp arkasına götüren di hastaneye. Hiç de mühimsemeden, bir bardak su vermişcesine tabii olarak. Hastalandı, geçirdiği felçten zor yürüdü ama yüksünmedi hiç. Dünyada bu kadar dert olur diyerek. Ölüm de, yaşlılık ta çok tabii idi nazarında. Yaşın kemale ermesini güzellik değilde saklanacak bir husus gibi düşünenleri, ölümü ağıza alınmaması gereken nahoş bir konu gibi görenleri hiç anlayamadı Kızı ol[/QUOTE] valla gardas babanindegerini insan baba olunca anliyomus |
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"][COLOR="Red"][FONT="Century Gothic"]Siyah Gözlerine Beni De Götür[/FONT][/COLOR]
daha dokunmadan kurudu irem çöllere bir türlü yağamıyorum yeni bir koşuşun başlangıcında biraz deprem sonrası biraz şehir hülyası bir kalp yangınından geriye kalan siyah gözlerine beni de götür artık bu yerlere sığamıyorum pembe uçurtmalar yollandığından beri sarardı tiryaki menekşeleri sonbaharın tozlu kafeslerinde sevgi turnaları yakalıyorum turnalar gidiyor; ben kalıyorum avareyim, asûdeyim, yorgunum bilmiyorum neden sana vurgunum erzurum garında banklar üstünde uyku tutmuyor karanlıkları yitik düşlerimi kovalıyorum gölgeler gidiyor; ben kalıyorum binbir türlü kokuyorsa yaylalar siyah gözlerine beni de götür baharın koynundan koparıp sana ipek bir mendile sardığım yüreğimle şehzade gülleri gönderiyorum umutlar kalıyor; ben gidiyorum bütün yelkenlileri, deniz fenerlerini kaptanları sorgulayan yanından geçen küheylanların korku tûfanına yakalandığı siyah gözlerine beni de götür güneş ülkesinden gelen yiğitler benzeri olmayan bir dünya kursun cellat, ayrılığın boynunu vursun usul usul intizârı çürüten bu hercai diken, bu çılgın arzu sürüklüyor imkânsız muştuların eşiğine gönül vâdilerini bir ağaçtan düşen yapraklar gibi düşüyorum tanyerine ya topla yaralı kırlangıçları ya da bu vefâsız şarkıyı bitir özgürlüğe giden tutsaklar gibi siyah gözlerine beni de götür SON ŞARKI ey mona liza’nın kıskandığı el bu kaçıncı bekleyiş trenlerin ardında bin pâre olduğum kaçıncı bozgun bir gün bu esrârlı hikâye biter erzurum garında banklar üstünde kalem bana kızgın, kitaplar kızgın hasret katar katar uzayıp gider içimde bir figân her düdük sesi her vagon efkârlı bir uzun hava göçmen kuşlar hâlâ dönmedi geri kurumuş, evlerin karanfilleri ey mona liza’nın kıskandığı el sihrine bir defa dokunmak için hep aynı şarkıyı söyleyip durdum başımı umutsuz taşlara vurdum vermedin bir siyah fotoğrafını ya da bir hatıra parmaklarından beni bir kaygısız neron mu sandın hangi düşmanımın sözüne kandın götür, senin olsun bütün ihtişâm gece mahkûmuna kalır mı akşam erzurum garından ayrılıyorum banklar mütereddit bakıyor ardımsıra abdurrahman gazi yokuşlarında mecnun’la, kerem’le buluşacagiz bu çâresiz derdi konuşacagiz yollar kivrim kivrim, çetin ve uzun daglar melânkoli, dereler hüzün takvimleri görmek istemiyorum karanliga dönmek istemiyorum ey mona liza’nın kıskandığı el bu kar yığınları cehennemden mi bu sokaklar mahşerden mi geliyor gürcükapı ihtirazı bilmezdi altın kalpli zambakların filizlendiği taşmağazalar ilmek ilmek bileklerine geçirmezdi nefret urganlarını nerede dadaşın gür bıyıkları aziziye neden böyle derbeder solan renkler kimin, kaldırımlarda ya bu erzurum erzurum değil ya ben başkasıyım bu erzurum’da ey mona liza’nın kıskandığı el belki de o eski sinemalarda hâlâ bir çin filmi oynamaktadır çifteminareler mum ışığında sonsuzluğa geçit aramaktadır küskün çinileri yakutiye’nin yine sessiz sessiz ağlamaktadır ıssızlığa kurşun sıkan tabyalar başına karalar bağlamaktadır abdurrahman gazi yokuşlarında ne mecnun ve kerem, leyla ve aslı ne de çin filmlerinden kalan görüntü alevli bir köpük sadece dünya erzurum garına, banklar üstüne dönüyorum çıplak ayaklarımla yine kuşlar, yine rüzgâr ve yağmur zavallı gözlerim kırmızı, mahmur unutuyor sevda resimlerini ey mona liza'nın kıskandığı el o eşsiz, ebedî sılâdan mahrum şarkıları sana bırakıyorum[/COLOR][/FONT][/I][/B] |
[I][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"][FONT="Century Gothic"][COLOR="Red"]Öpülürdü Alnımız[/COLOR][/FONT]
Korkmazdık geceden, silah sesinden, Sular kirlenmezdi avucumuzda Uçardık göklerin penceresinden Yıldız ülkesine, mavi sonsuzda Gönlümüze henüz gelmemişti güz, Sevgi sürülürdü ekmeğimize, Neşeyle evcilik oynardık gündüz Bereket dolardı evlerimize Ölümü bilmezdik öldürmeyi de Yaprak dökmemişti umutlarımız Gözünü kırpardı gece, aydede Mehtabı süslerdi bulutlarımız Toprağın gözleri millenmemişti Babamız oyuncak derdi mermiler... Denizler tutuşup küllenmemişti Balıklara arkadaştı gemiler... Kurşunlanmaz öpülürdü alnımız Çiçekler sevginin işaretiydi, Geçip gitti o mutluluk çağımız, Ruhumuz kederden elbise giydi...[/COLOR][/FONT][/B][/I] |
[B][I][CENTER][FONT="Comic Sans MS"]reis hayırdır sen pek şiir yazmazdın ama :D nerden aklına geldi..[/FONT][/CENTER][/I][/B]
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 02:39. |