SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   4 Eylül Stadyumu / Sivasspor Tesisler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=35)
-   -   İHALE TAMAM (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=34451)

eyupk 19.06.2012 10:37

İHALE TAMAM

[B]İHALE TAMAM
19.06.2012

[IMG]http://www.yeniulke.net/newsletter/haber/6335-12618173227bg.JPG[/IMG]

Sivas 4 Eylül Arena’nın ihalesi dün TOKİ’de yapıldı. İhaleye katılan firmaların dosyası kabul edildi. İhaleyi kazanan firma 10 gün içerisinde açıklanacak [/B]

4 Eylül Arena’nın ihalesi TOKİ’de yapıldı.
Dün TOKİ’nin Ankara Bilkent’te bulunan binasında gerçekleştirilen ihaleye çok sayıda firma katıldı.
İhale şartnamesi gereği 4 Eylül Arena’nın yapımı için şartnameye uygun çalışma yapacak olan firmaların dosyaları kabul edildi.
[B]SAAT 14:00’TE BAŞLADI[/B]
TOKİ tarafından dün saat 14:00’te ihalesi gerçekleştirilen 4 Eylül Arena Stadyumu ile ilgili olarak ihaleye katılan firmaların şartnamede belirtilen 800 günlük yapım şartını kabul ettiği ve buna göre dosyalarını sundukları kaydedilirken ihaleyi yöneten TOKİ?yetkilileri ise dosyaların kabulünün ardından ihaleyi kazanan firmayı 10 gün içerisinde açıklayacaklarını dile getirdiler.
Türkiye’de ilk kez ekolojik olarak enerji tasarrufunun sağlamasının yanı sıra enerjisinin büyük bir bölümünü de kendisi üretecek olan akıllı stadyumla ilgili bekleme başladı.
İhalenin ardından dosya sunumu yapan ve ihaleye katılma hakkını elde eden firmalarla ilgili çalışmalar başlatıldığını dile getiren AK?Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2008 yılında söz verilen Sivas 4 Eylül Arena Stadyumu’nun ihale işlemleri dün tamamlandı. TOKİ binasında gerçekleştirilen ihaleye katılan firmaların sundukları dosyalar incelenmeye başladı.
Ekolojik ve akıllı stad olarak bilinen stadyumumuzun bir an önce tamamlanması için hazırlıklar başlatılırken, ihaleyle ilgili olarak 10 gün içerisinde firma ismi açıklanacak. Firmanın belirlenmesinin ardından 5 gün sonra yer teslimi yapılacak ve bu yer tesliminin ardından 800 günlük yapım süresi de başlamış olacak. Sivas 4 Eylül Arena’nın Sivas’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

[B]Yeni Ülke[/B]

kkemal58 19.06.2012 10:49

Cevap: İHALE TAMAM

Dün Ankara’da gerçekleştirilen ihalede verilen teklifler şu şekilde:
FİRMA ADI TEKLİFİ-TL
ÖZÜLKE İNŞAAT + MAKSEM YAPI 68.722.000,00
BAHADIR MÜHENDİSLİK + ARAS İNŞAAT 72.242.000,00
CAN İNŞAAT + KAHRAMAN İNŞAAT 82.138.000,00
BEGÜM YAPI 85.699.000,00
UZUNLAR İNŞAAT 85.753.058,00
AKAY İNŞAAT + DEMARS İNŞAAT 91.666.000,00
EMT İNŞAAT 98.484.000,00
KAZOVA İNŞAAT + ENDER MÜHENDİSLİK 99.300.000,00
SARIDAĞLAR İNŞAAT 107.050.000,00
ALBAYRAK İNŞAAT + ÖZBURAK İNŞAAT 118.030.000,00

eyupk 19.06.2012 10:54

Hayırlı olur inşallah, boşuna artık ona buna kızmayalım, suçu kendimizde arıyalım, stadda bir pankart bile açmadık, meydanlara inip protesto etmedik. böyle olmasını Sivas halkı istedi, artık 25 bin kişiliğe razı olmaktan başka çare kalmadı, proje gerçekten muhteşem, tekrardan hayırlı olsun Sivasımız için.

cemahmety 19.06.2012 11:20

Arkadaşlar artık ihale bitti bu saatten sonra tek yapacağımız şey stadın zamanında bitmesinin takipçisi olmaktır. kapasite arttırılabilir yapılırsa çok daha iyi olur ve bu ekolojik akıllı stad özellikleriyle kaliteli bir stadımız olsun Hayırlı uğurlu olsun

58_SEMİH_58 19.06.2012 11:25

[B]Burada benim anlamadığım bir konu var.Şimdi ortada hiçbir şekilde stadla ilgili bir proje veya resim felan yok.Stadın projesini ihaleyi kazanan firma kafasına göre çizip kararlaştırıp mı yapacak yoksa Toki tarafından ihaleye katılan firmalara proje verildi mi ?Eğer ortada Toki tarafından hazırlanan bir proje varsa niye gizli tutuluyor ?[/B]

izmirliyigido 19.06.2012 11:27

Kısacası bu işten zevk almaya çalışalım yani, öyle mi demek istiyorsunuz?

.

58akif34 19.06.2012 11:29

10 yilda ihale yapildi 20 yil da yapimi surer taraftarin maca gitmesii pamuk ipligine bagli oldgu icin sehir disi diye kimse maca gitmez sonunfa basbakan cikar ben hakliyim 25 bin kisilik stat yaptim kimse gitmedi der ve eski stat yerine para gwtirecek projeler yapilir herkes mutlu olur hayirli ugurlu olsun adini dag basi arena koyalim anlamli olur

kkemal58 19.06.2012 11:43

[QUOTE=eyupk;792276]Hayırlı olur inşallah, boşuna artık ona buna kızmayalım, suçu kendimizde arıyalım, stadda bir pankart bile açmadık, meydanlara inip protesto etmedik. böyle olmasını Sivas halkı istedi, artık 25 bin kişiliğe razı olmaktan başka çare kalmadı, proje gerçekten muhteşem, tekrardan hayırlı olsun Sivasımız için.[/QUOTE]

haklısın çağrı yaptık ama bir tane ben de varım diyen olmadı 3 kişi haricinde. inşALLAH proje küçültülmemiştir de koltuk sayısı azaltılmıştır. İleride koltuklarla oynarak kapasite artırılabilir

kkemal58 19.06.2012 11:44

[QUOTE=58_SEMİH_58;792281][B]Burada benim anlamadığım bir konu var.Şimdi ortada hiçbir şekilde stadla ilgili bir proje veya resim felan yok.Stadın projesini ihaleyi kazanan firma kafasına göre çizip kararlaştırıp mı yapacak yoksa Toki tarafından ihaleye katılan firmalara proje verildi mi ?Eğer ortada Toki tarafından hazırlanan bir proje varsa niye gizli tutuluyor ?[/B][/QUOTE]

devlet sırrı ya kozmik odada saklıyorlar projeyi. Bir tane dışarıdan bir resim vermişler o da 33.000 de de aynıydı hala aynı.

tykinik58 19.06.2012 11:50

[QUOTE=58akif34;792283]10 yilda ihale yapildi 20 yil da yapimi surer taraftarin maca gitmesii pamuk ipligine bagli oldgu icin sehir disi diye kimse maca gitmez sonunfa basbakan cikar ben hakliyim 25 bin kisilik stat yaptim kimse gitmedi der ve eski stat yerine para gwtirecek projeler yapilir herkes mutlu olur hayirli ugurlu olsun adini dag basi arena koyalim anlamli olur[/QUOTE]
Alsın başlarına çalsınlar diyerek başlamak istiyorum. Dediğin çok doğru arkadaş, 4 Eylül'ü doldurabildik mi de? 33 000 kişilik stad istiyorsunuz diye 25 000 kişilik yeni stad olsun diye kıçlarını yırtanlar şimdi kına yaksınlar da maçlara gelsinler görelim. Daha önceleri de yazmıştım. Yeni stada ne minibüs (o da yok ya) ne otobüs ne de kendi araçlarıyla ve de yürüyerek gelirler, gelebilirler. Şehrin dışında stad mı olur, oraya gideceğime yol parası, bilet parası vereceğime kahvehanede seyrederim, cafede seyredrim diyecek gelmeyecek ve yeni stad da dolmayacak herkesin ağzına sakız olacağız. 33 000 kişilik isteyenler hadi 25 000 kişilik stadı doldurunda görelim bakın biz haklı çıktık daha 25 000 kişilik stadı dolduramıyorsunuz düne kadar da 33 000 kişilik istiyordunuz diyecekler başta sözünde durmayan hükümeti destekleyen sözde yiğido seyircilerim, Sivas Milletvekilleri, Sivas Gençlik ve spor İl Müd. Etliye sütlüye karışmayan varlığı ile yokluğu belli olmayan Sivas belediyesi, Sivas'a sahip çıkmayan Valimiz, bürokratımız Sivas Ticaret odası başkanı, Sivasspor başkanı, yönetimi vs. vs. daha saymaya gerek yok Sahipsiz YİĞİDOLAR'ı sahipsiz bırakan herkesin gözü aydın. Keşke ihale yapılamasaydı yapılacak stad hiç yapılmasa... :mad: :mad: :mad:

WEZ Format +2. Şuan Saat: 02:31.