SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Diğer Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   BAŞIMIZ SAĞOLSUN!.. (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=13391)

SivasSpor.Com 08.10.2007 20:06

BAŞIMIZ SAĞOLSUN!..

[CENTER][img]http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages/YeniFotoAnaliz/Türkiye%2013%20şehidine%20ağlıyor/A08142420.jpg[/img][/CENTER]

Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğe dün terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit edilen 13 askerden 5'inin cenazeleri bugün toprağa verildi. Diğer 8 askerin cenazelerinin yarın toprağa verileceği bildirildi.

Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğe dün terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun için 23. Sınır Tümen Komutanlığı içerisindeki Şırnak Asker Hastanesi bahçesinde tören yapıldı.

Şırnak Valisi Selahhatin Aparı ve 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu ile çok sayıda kişinin katıldığı törenin ardından 10 şehidin cenazesi helikopterle, 3 şehidin cenazesi ise kara yoluyla toprağa verilecekleri illere gönderildi.

5 ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ta teröristlerce dün şehit edilen 13 askerden 5'inin cenazeleri bugün toprağa verildi. Diğer 8 askerin cenazelerinin yarın toprağa verileceği bildirildi.

Astsubay Ahmet Sarıoğlu'nun cenazesi Malatya'da, Piyade Onbaşı Fetullah Selçuk'un cenazesi Diyarbakır merkeze bağlı Sati köyünde, A. Şükrü Karataş'ın cenazesi Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Tosunlu köyünde, Turgay Salgar'ın cenazesi Kars'ın Cumhuriyet köyünde, Murat Uçar'ın cenazesi Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Canımana köyünde bugün toprağa verildi.

Komando Er Sıddık Küçükgöz'ün cenazesinin Çorum'un Uğurludağ ilçesine bağlı Aşılıarmut köyünde, Seyfi Altuntaş'ın cenazesinin Samsun'un Ayvacık ilçesinde, Komando Er Emrah Eryılmaz'ın cenazesinin Niğde merkeze bağlı Kiledere beldesinde, Mehmet Yıldırım'ın cenazesinin Konya'nın Kadınhanı ilçesinde, Mehmet Uyar'ın cenazesinin Şanlıurfa'da, Kasım Aksoy'un cenazesinin Şanlıurfa merkeze bağlı Beşat köyünde, Bayram Güzel'in cenazesinin Denizli'nin Kurtluca köyünde, Mehmet Coşkun'un cenazesinin Gaziantep'te yarın toprağa verileceği bildirildi.

ŞEHİT DÜŞEN 13 ASKERİN İSİMLERİ:

Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun,

[CENTER]
[IMG]http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/34388_3_071008125846.jpg[/IMG][/CENTER]

CAGLAYAN 08.10.2007 20:09

--->: BAŞIMIZ SAĞOLSUN!..

[B][I]Şırnak ili Küpeli Dağı Bölgesi’nde teröristlerle girdikleri çatışmada hain kurşunlara hedef olarak şehit düşen 1’i astsubay 13 güvenlik görevlimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere ülkemizin başı sağolsun.[/I][/B]

[B]Sivasspor.com[/B]

sabri simsek 08.10.2007 20:17

Aziz sehitlerimize Allatan rahmet diliyorum basta aileleri olmak uzere turkiyenin basi sagolsun. hainler kotu emellerine ulasamayacaktir

myway 08.10.2007 20:22

-->: BAŞIMIZ SAĞOLSUN!..

[B]13 ocaga 13 haneye ates dustu....
70 milyonun da yureklerine ates dustu...
Bu mubarek gunde icimiz kan agliyor....
Ruhlari sad olsun.... Basimiz sagolsun...

Bizim askerimiz ;
[COLOR="Red"]"'Kim bu cennet vatanin ugruna olmaz ki feda!!
Suheda fiskiracak topragi siksan suheda!!""
[/COLOR]
Sirrinca hareket eden asker ...Bir an icin canimi bu topraklar icin feda etmeye tereddut etmem""

[COLOR="Red"]
Vatan sagolsun!!!. [B]13 aslanimiz bizi izliyor bu mubarek Kadir gecesinde.....[/B][/COLOR]

En mubarek makamdan....[/B]

musti34 08.10.2007 20:36

başımız sağolsun.bu toprak için canını veren şehitlerimizin ruhu şaad oldun

samet yıldız 08.10.2007 20:42

başımız sağolsun
ne zaman kuruyacak bu terörün kökü

albina58 08.10.2007 20:43

Herkes başka şeyler için mübarek gecelerde dua eder,bende bu kadir gecesinde,ordumuzu bu hale getirenler,elini kolunu bağlayanlar,mehmetçiğin itibarını,hergün halka karalama olarak anlatıp,yan gelip yatma yeri değil diyenler için beddua ediyor ve allah belalarını versin,hem çocuklarına hemde 7 sülaleleri için niyaz ediyorum.

alper58 08.10.2007 20:47

[B]Başımız Saolsun!!Lanet olsun Bu teröre...[/B]

bykim 08.10.2007 20:53

tum turkıyenın bası sagolsun
kısmet olursa ben de kasımda askerım
sehıt olmak bana da de nasıb olur ınsallah
bugun turk bayragını astım askere gıdecegım gun bınaya asacaktım ama nasıb bugunmus

sivas_kangallı 08.10.2007 20:57

başımız sağolsun allah ailelerine sabır wersin....

özgür mehmet 08.10.2007 21:02

başımız sağolsun ALLAH AİLELERİNE SABIR VERSİN NEDESEK NEYAPSAK BOŞ

alkanmustafa 08.10.2007 21:06

[B][I][COLOR="Purple"]İNANIN YAZACAK KELİME BULAMIYORUM İÇİMİZ KAN AĞLIYOR ŞEHİDLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN[/COLOR][/I][/B]

HALIL 08.10.2007 21:06

basimiz sagolsun cok uzuluyorum

kahrolsun pkk !!!!!!!!!!!!!!!! kahrolsun pkk!!!!!!!!!!

sehitler olmez vatan bolunmez !!!!! sehitler olmez vatan bolunmez!!!!!!!! sehitler olmez vatan bolunmez!!!!!!!!!!!

sws-l33 08.10.2007 21:08

ey şehit oğlu şehit isteme benden makber,
sana aguşunu açmış duruyor Peygamber!!!

Mehmet akif

cenk5821 08.10.2007 21:16

Turk milletinin ve ailelerinin basi sagolsunnn....kahrolsunn PKK ve teror

RüStü ElmaS 08.10.2007 21:37

Öncelikle şehit edilen askerlerimizi bu mübarek Kadir Gecesinde rahmetle anıyorum.

Terörle mücadelede yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu resim, mücadele kararlılığımızı azmimizi daha da güçlendirmiştir.

Bu ihaneti lanetliyor, şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

sinan-58 08.10.2007 21:40

başımız sağolsun ruhları şad olsun aile lerine allah sabır versin

ceza_tolga_rep 08.10.2007 21:44

ALLAH RAHMET EYLESİN.BU ÜLKEYİ BÖLEMEYEK HİÇ KİMSE.

ULAN pkk AKLINI BAŞINA AL ********LİK YAPMA.SİZİN GİBİ ÇAPULCULARA KARNIMIZ TOK.

ATATÜRK GENÇLİĞİ HER ZAMAN BU VATAN İÇİN SAVAŞACAKTIR..

GuNaY 08.10.2007 21:45

[B]Maalesef söyleceklerimiz ve yapacaklarımız buradan öteye gitmeyecek, bir Fatihamız var onuda dilimiz döndüğünce okuyacağız...
Allah rahmet eylesin,
Allah ölümünde hayırlı olanını nasip etsin...[/B]

ademgoze 08.10.2007 21:47

çocuk katillerinden ne beklersin ramazan felan dinlemiyorlar halsiyetsiz ş.

KAŞARım-KAŞAR 08.10.2007 21:49

şehit olan kardeşlerimize yüce mevlamdan rahmet kederli ailelerinin,türk silahlı kuvvetlerinin ve türk halkının başı sağ olsun askerimize kalkan eller kırılsın dağda dolaşan bu bölücü soysuzlarının bu ülkede yatacak yerleri yok

1967-drnk-ahmet 08.10.2007 21:52

[B][I][COLOR="Red"]ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ[/COLOR][/I][/B] AİLELERİNE SABIR WERSİN [B][U]HAİN TUZAKTA 13 ŞEHİT[/U][/B]

SivasLady 08.10.2007 21:54

[B]hepimizin basi sagolsun, sehitlerimize rahmet ailelerine sabir dilerim
mübarek günlerde onlari anip dualarimzi eksik etmeyelim

[QUOTE]Olur ya bir çatışmada ölürsem
Arkamdan yas tutmayın
Bırakın, toprağımda rahat içinde yatayım
Bedenimden komandomu çıkarmayın
Onlar benim gururumdur
Botlarımı çıkarmayın
Onlar nice yollar aşacak
Şehit olursam sırat köprüsünden geçecek
Elimden tüfeğimi almayın
O benim namusumdur
Ölünce mezarıma sembol olacak
Yara'mın kanını silmeyin
Ahirette hesabı sorulacak
Göğsümden kör kurşunu çıkarmayın
O benim madalyam olacak
[/QUOTE][/B]

5841 08.10.2007 21:57

[B]ALLAH RAHMET EYLESİN .BU VATANI HİÇ BİR ZAMAN BÖLEMİYECEKLER.
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN. TÜM ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNE ALLAH SABIR VERSİN.[/B]

Grup-aleM 08.10.2007 22:01

basımız sagolsun aılerlerıne bas sağlıgı dılerız

mesut1160 08.10.2007 22:10

Bastan ailelerine ve tüm aklabarlina bassayli diliyorum sonra bütün 70millionun okutum bitanesin son 23 günü kalmisti allahdan korkun PKKcilar siz insanmisiniz bide bizim vatanimizda yasiyorsuz kahrolsun Pkk erkek gibi cikmiyorsunuz aslinda bizde PIC APO yu asmaliyiz Saddam i yaptiklari gibi yani PKKrcilar ozaman aci ne oldunu görürler bizim Sehtilerden ne istiyorlar xxxxxx cocuklari resmen bu güzel günde asimi boztuliylara benim amcamin oglunda vurdunuz allah sizide vurur insallah amin bi el fatih okuyalim millet sehitler icin

1967_Dernek_Ayhan 08.10.2007 22:16

Böyle televizyonculuk olmaz olsun....

[CENTER][IMG]http://www.samanyoluhaber.com//images/haber/7/4/2/4/74249.jpg[/IMG][/CENTER]
[COLOR="Red"][B][CENTER]BÖYLE GÜNDE BU YAYINLAR YAPILIR MI?[/CENTER][/B][/COLOR]

[B][CENTER]Hain terör 13 fidanımızı daha soldurdu Peki televizyonlar ne yaptı?

Güneydoğu'da PKK terörü 13 askerimizi hain bir saldırıyla şehit etti..

Bu olay son yıllarda PKK'nın güvenlik güçlerine karşı en kanlı eylemi oldu..

Türkiye şehitlerine ağlarken televizyonlarımız hiç bir şey olmamış gibi yayınlarını sürdürerek izleyiciden büyük tepki aldılar..

Atv'de İbo şov dansözüyle, yıldızı sonradana parlayan Bengü'nün kıvırtmalarıyla şen şakrak programını sürdürdü.

Star'da ise yeni aşıklar Ebru Gündeşli Osmantan Erkırlı, Bülent Ersoylu Popstar, bol kahkahalı bir program sürdürdüler..

[IMG]http://www.cnnturk.com/images/turkiye/yemin2.jpg[/IMG][/CENTER][/B]

1967_Dernek_Murat 08.10.2007 22:20

[B][CENTER][COLOR="Black"][FONT="Arial Black"]Şırnak ili Küpeli Dağı Bölgesi’nde teröristlerle girdikleri çatışmada hain kurşunlara hedef olarak şehit düşen 1’i astsubay 13 güvenlik görevlimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere ülkemizin başı sağolsun.[/FONT][/COLOR][/CENTER][/B]

irfan Erol 08.10.2007 22:27

Sehitlerimize Tanridan rahmet acili ailesine Bas sagligi dilerim.

1967_DERNEK_MUSTAFA 08.10.2007 22:28

[COLOR="Blue"]ne diyeyimki bende bir tunceli gazisi olarak ne diye bilirimki normal buluyorum alıştık artık alışacağızda bu olayları yaşayanlar anlar başka kimse anlayamaz anlayamaz anlayamaz[/COLOR]

ceza_tolga_rep 08.10.2007 22:29

yavvvv ramazan yyaaa ramazan yapılır mı bu?kandil günü konuştuğumuza bak?müslüman adam nasıl yapar bu nu?ALLAHIM SEN BUNLARI ISLAH ET..

nazimgulturk 08.10.2007 22:55

YÜCE RABBİM ÜLKEMİZİ BUGÜNLERE GETİREN VE TERÖRE MÜSAMA GÖSTEREN İKTİDAR HÜKÜMETİNE İNŞALLAH BU ACILARDAN DAHA BETERLERİNİ YAŞATIR...

SORUMLULAR BİRAN ÖNCE CEZALARINI ÇEKER İNŞALLAH...

ÖNEMLİ OLAN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK DEĞİL TEK YÜREK TEK BİLEK TEK MİLLET OLMAKTIR....

SİYONİZME HİZMET EDENLER BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK BAŞTADA O İNADINA OY VERİLEN MALUM PARTİNİN MENSUPLARI...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

***ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ***

drummer 08.10.2007 22:56

şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum.ama daha kaç kere bu tabloyu izlemeye devam edeceğiz.nasıl bir basiretsizliktir bu.amerika abimiz izin vermediği sürece kuzay ıraka giremiyoruz.biz nasıl bir devlet olduk.anlı şanlı tarihizmizden utanmazlarmı bunlar.en kötü zamanlarımızda dahi baş kaldıran kurtuluş savaşını veren bir millet nasıl bu durumlara düşer.askerlerimiz vatan için şehit düşerken ülkemin en büyük sorununu türban olarak gösteren iktidar bu şehitlerin hesabını nasıl verecek.askerlermiz vatan evlatlarımız allaha emanet olsun.başkasından bir fayda yok.

KÖYLÜM_58 08.10.2007 23:02

Kimse diyemez ki vatan kıymetsiz
Kim kazanmış seni böyle zahmetsiz
Dağlarda kar vardı asker sipersiz
Hududunu kanla çizdiğim vatan

Karsta muşta ölen söyle elmolur
Dere çağlamazsa ırmak sel molur
Gönül verilmezse toprak yar molur
Gönlüme sevdasın koyduğum vatan

ONLAR VATAN İÇİN CANLARINI ORTAYA KOYDULAR RUHLARI ŞAD MEKANLARI CENNET OLSUN.
KAHROLSUN SİONİSTLER KAHROSUN ABD UŞAKLARI
N-E M-U-T-L-U T-Ü-R-K-Ü-M D-İ-Y-E-N

mesut_tncsvs 08.10.2007 23:04

Bursa taraftarından anlamlı çağrı!

Bursa taraftarından anlamlı çağrı!

Bursaspor'lu taraftarlar, Şırnak'ta şehit edilen 14 asker için, tüm takım taraftarlarına ilk maçta kırmızı-beyaz giyinme çağrısı yaptı.

Bursaspor'un ateşli taraftar grubu Teksas tarafından yapılan çağrıda, tüm takım taraftarlarının ilk resmi maçta kendi formaları yerine kırmızı-beyaz forma giymelerini istendi.

Şırnak'ta terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan 14 askerin tüm Türkiye'yi olduğu gibi kendilerini de derinden yaraladığını ifade eden Teksas Tribün Lideri Recep Kurtuluş, "Terör örgütü mensuplarının yaptığı hain saldırılar Türk askerinin ve milletinin bu davadan vazgeçmesine neden olmayacaktır. Biz herkesi bu acı olay karşısında birlik olmaya çağırıyoruz. Tüm takım taraftarlarının ilk Süper Lig maçında kırmızı-beyaz formalarla maça gelmelerini istiyoruz. Türk bayrakları ve milli takım formaları ile maça gelsinler. Biz de terör örgütüne gücümüzü gösterelim. Bir nesil bu bayrağa kanıyla renk verdi, bu nesil de bu vatana can vermeye hazırdır" dedi.

Bursaspor taraftarlarının ilk resmi maçta Milli Takım formaları ile maça gelecekleri ve olayı protesto edecekleri öğrenildi.

alkanmustafa 08.10.2007 23:10

--->: Bursa taraftarından anlamlı çağrı!

[B][I][COLOR="Purple"]BURSASPOR TARAFTARINI KUTLUYORUM ÇOK GÜZEL BİR DÜŞÜNCE BÜTÜN TAKIMLARIN AYYILDIZLI FORMAYLA MAÇA ÇIKMASI EVİMİZİN BALKONUNA İŞYERLERİMİZE BAYRAK AÇMALIYIZ

[/COLOR][/I][/B]

yigido0058 08.10.2007 23:10

-->: Bursa taraftarından anlamlı çağrı!

bursaspor taraftarını bu duyarlılıkları için kutluyorum çok anlamlı bir davranış sivassporumuzun rengi kırmızı beyaz olduğundan dolayı daha da güzel olacaktır herkes kırmızı beyaz formalarla türk bayraklarıyla maça gelirlerse o hainlere yılmayacağımızı kararlığımızı göstermiş oluruz teksas grubunu tekrar kutluyorum

mesut_tncsvs 08.10.2007 23:11

başımız sağolsun artık bilemiyorum bir adım atmak için kaç askerimizin kaç mehmetçiğimizin daha şehit olması gerekiyor.

gülkız 08.10.2007 23:16

[COLOR="Red"][B]HİSSETMİŞTİM ANNE[/COLOR]

Ana bu sabah yine erken uyandık
Botları boyadık,düzeni yaptık
Sabah sabah iştimada dimdik ayaktaydık
Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne

Bir emir geldi babacan komutandan
Araçlara bindik tam teşhizat hep bir andan
Karamanlı başladı dua okumaya ağzından

Mataramda ki su sanki zem zemdi
Tetiğim gül oya,süngüm bir çiçekti
Yüreğimde ki sevda daha bir depreşti

Sen geldin aklıma giderken göreve
Sivaslının gözündeki yaşa takıldı aklım
Sordum kendi kendime acep niye
Biliyordu o da kavuşmayacaktı nişanlısı Emine'ye

Bir ses duyuldu önce kulaklarım oldu sağır
Az sonra geldim kendime koştum cenke
Arkadaşlar dökülüyordu tek tek yere bağır ALLAH diye bağır
Gözümde ki yaş düşmüştü gönlüme orda oldu kahır

Vatan içindi dökülen kanlar yere
Çakallar karşı cephede mehmetçikler yerlerde
Tokatlı,Yozgatlı düşmüş kalmışlar üst üste
Allahım sen onlarında gazasını mübarek eyle
Doğduğum anı bilmem ama anam
Ölürken son sözüm oldu VATAN
Helaldir ona bu uğurda verilen her can
Ana ağlamaysın oğlun oldu şehit OSMAN
VATAN SAĞOLSUN

[/B]

RECEP_YÜKSEL 08.10.2007 23:24

[COLOR="Green"][B]EVET BAŞIMIZ SAĞ OLSUN ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ DİYORUZ HEP AYNI NAKARAT AMA BİR TOPLULUK ÇIKIPDA SES GETİRECEK YÜRÜYÜŞ YAPAMIYOR

BEN DÜN AKŞAM O GÜZEL İFTARDAN GELDİM YENİ DOSTLUKLAR KURMANIN SEVİNÇİYLE EVE GELDİM PC BAŞINA GEÇTİM HABERLERE BAKIN CA ARTIK O AN BİTİĞİM ANDI O AN NE SİVASSPOR DÜŞÜNBİLDİM NE BİR KUPA OLAYI NE DE O GÜZEL İFTAR YEMEĞİNİ BEN OLAYLARA YAŞAYANLARIN GÖZÜYLE BAKMAYI BİLEN BİRİYİM VE BİR ŞEHİT ANASI GİBİ BİR ŞEHİT BABASI GİBİ DÜŞÜNDÜM ONLAR DEDİM ŞU AN KAN AĞLIYORLAR KAHPE KURŞUNLA VURULAN MEHMEDİM İÇİN ANALARI 13 ANA BABA AĞLIYOR DEDİM KENDİME EY RECEP SEN NE YAPIYON BAYRAĞIMI BALKONA ASMAKATAN BAŞKA BİRŞEY YOK VE UZUN ZAMANDIR SABAHA KADAR TAKILMADIĞIM BU SİTEDE SABAHA KADAR UYUYAMDIM VE SABAH İŞE GEÇ KALDIM HİÇBİRİ UMRUMDA DEĞİLDİ SABAH İŞE GİTTİĞİMDE ARKADAŞLAR YA ŞU TAKIMA BAK BERABER YOK ŞU TAKIM GALİP BENDE DEDİMKİ YA SİZ NE DİYONUZ ASKERİYEDEN BİR TAKIMDAN VAZLASI GİTMİŞ SİZ NEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ O AĞLAYAN ANAYI DÜŞÜNÜN DEDİM ONUN EVLADI KİMLER İÇİN ŞEHİT OLDU BİR FATİHA OKUDUNUZMU DEDİM YANIMDAN KAÇANLAR OLDU EVET SPORU SEVİYORUM VE SEVİYORUZ AMA ŞUNUDA UNUTMAYIN BU VATANI SPORDAN AZ SEVDİĞİMİ SÖYLERSEM YAKIŞMAZ BANA VE BİZLERE
ONUN İÇİN Kİ SPOR KONUSUNA GİRMEDİM VE BUGÜN 16 OLAN ŞEHİTLERİMİZE BURDA YAZARKEN BİLE FATİHA OKUYUN UNUTMAYALIMKİ HERKEZİ EVLADI VAR YARINI DÜŞÜNMEYEN İSNALARIN ÜLKELERİN GELECEĞİ OLMAZ [/B][/COLOR]

[COLOR="Red"][B]Istiklal Marsi
Korkma, sönmez bu safaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yildizidir, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayim çehreni ey nazli hilal!
Kahraman irkima bir gül! ne bu siddet bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarimiz sonra helal,
Hakkidir, Hak'ka tapan, milletimin istiklal!

Ben ezelden beridir hür yasadim, hür yasarim.
Hangi çilgin bana zincir vuracakmis? Sasarim;
Kükremis sel gibiyim, bendimi çigner asarim;
Yirtarim daglari, enginlere sigmam, tasarim.

Garbin afakini sarmissa çelik zirhli duvar,
Benim iman dolu gögsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasil böyle bir imani bogar.
"Medeniyet!" dedigin tek disi kalmis canavar?

Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma sakin!
Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin.
Dogacaktir sana vaadettigi günler Hak'kin;
Kim bilir, belki yarin, belki yarindan da yakin.

Bastigin yerleri "toprak" diyerek geçme, tani!
Düsün altindaki binlerce kefensiz yatani.
Sen sehit oglusun, incitme, yaziktir atani;
Verme, dünyalari alsan da bu cennet vatani.

Kim bu cennet vatanin ugruna olmaz ki feda?
Süheda fiskiracak, topragi siksan süheda!
Cani, canani, bütün varimi alsin da Hüda,
Etmesin tek vatanimdan beni dünyada cüda.

Ruhumun senden ilahi, sudur ancak emeli;
Degmesin mabedimin gögsüne na-mahrem eli!
Bu ezanlar ki sahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli

O zaman vecdile bin secde eder varsa tasim;
Her cerihamdan, ilahi, bosanip kanli yasim,
Fiskirir ruh-i mücerret gibi yerden nasim;
O zaman yükselerek arsa deger belki basim!

Dalgalan sen de safaklar gibi ey sanli hilal;
Olsun artik dökülen kanlarimin hepsi helal!
Ebediyen sana yok, irkima yok izmihlal.
Hakkidir, hür yasamis bayragimin hürriyet;
Hakkidir, Hak'ka tapan milletimin istiklal!

Mehmet Akif Ersoy[/B][/COLOR]

WEZ Format +2. Şuan Saat: 07:38.