![]() |
MARATON
[img]http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/35788_13_071112014153.jpg[/img]
şunu dün net gördüm. Yere sağlam basıyorlar, yardımlaşıyorlar. Her arkadaşı diğerinin hatasını kapatıyor. Birbirlerine ukalalık yapmıyorlar ve maçı bırakmıyorlar. Böyle bir takımın Türkiye’deki şu futbol kalitesinde ligi ilk 5’te bitirmesi gerekir Sivas oyuna iyi başlamadı. Her şeye rağmen Beşiktaş daha düzgün işler yapıyordu. Beşiktaş için dün gece bir şanssızlık vardı. Hakem ne seyirciden, ne de büyük takımdan etkileniyordu. Bildiği kadarıyla gördüğünü ortadan çalıyordu. Tribünler F.Bahçe’den futbolcu istemeyiz diyor. Sahada Rüştü var, sonradan Mehmet Yozgatlı giriyor. Dönüyorlar; "Sivaslı ayılar İstanbul’da ne arar" diyorlar. Benim bildiğim İbrahim Toraman Sivaslı. Takımlar onar kişi kalınca Sivas oyunun kontrolünü ele aldı. Belki Beşiktaş hücum eder gözüktü ama Sivaslılar kaptıkları her topla iyice dağılan Beşiktaş’ın arkasına mızrak gibi saplandılar. Biraz dikkat etseler fark açılırdı. Sivasspor ne kadar daha liderlik mücadelesi yapar onu bilemem. Ama şunu dün net gördüm. Yere sağlam basıyorlar, yardımlaşıyorlar. Her arkadaşı diğerinin hatasını kapatıyor. Birbirlerine ukalalık yapmıyorlar ve maçı bırakmıyorlar. Böyle bir takımın Türkiye’deki şu futbol kalitesinde ligi ilk 5’te bitirmesi gerekir. Bu da Sivas için büyük başarıdır. Çünkü futbol takımlarındaki başarıya ben, ’Ne kadar verdin, ne kadar aldın’ diye bakarım. “İLK YARIDAKİ OYUNDAN ZEVK ALMADIM!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam dikkatimi çekti, Bülent Uygun, ikinci yarıya çıkarken oyuncularına “Zevk alın oynadığınız futboldan” diyor.. ERMAN TOROĞLU : Şimdi Bülent Uygun’un ne dediğini görmüyorum ama maçın tamamını statta izledim.. Lig ikincisi bir Sivasspor var.. İlk yarıdaki oyundan zevk almadım.. İlk yarı sonunda hep böyle az seyrediyoruz, bu Sivas buraya nasıl geldi dedim.. Ama ikinci yarı, eksik kaldığı zamanda bile bir şeyler yaptılar.. Sonra baktım, Sivasspor buymuş dedim.. “DEMİRÖREN EKİBİNİN İŞİ ÇOK ZOR!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Yıldırım Demirören’in basın toplantısının iptal edildiği yazılı bir açıklamanın yapılacağı söylendi.. ERMAN TOROĞLU : Dün akşamki atmosferi gördükten sonra, Yıldırım Demirören ve ekibinin işi zor.. Çok büyük dalgalar gelip, çok büyük şeyler olup, tersten rüzgarlar çıkmazsa, Demirören ve ekibinin işi zor.. “BİR BAŞKANIN KULÜBÜ BÖYLE BORCA SOKMAYA HATTI VAR MI?..” ŞANSAL BÜYÜKA : Tamam zor diyoruz, yanlış adımlar attıklarını kabul ediyoruz ama bakıyorum Beşiktaş’ta da bu işin altına girecek adamları bulmakta zorlanacaklar.. Beşiktaş öyle bir noktaya geldi ki, parayı veren düdüğü çalar gibi.. Herkes borçtan korkuyor.. ERMAN TOROĞLU : Demirören söylüyor, benim 40 milyon dolar alacağım var.. Bir başkanın kulübü böyle bir borca sokmaya hakkı var mı?.. “ADAMLAR ‘BEN DELİ MİYİM’ DİYOR!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Genel kurul neden karşı çıkmıyor peki?.. Madem bu kadar kötü gidiyor, seyirci bu kadar tepki koyuyor, çıkın ortaya.. ERMAN TOROĞLU : O zaman bu Beşiktaş kongresinin Beşiktaş’a sahip çıkmadığını, sevmediğini, ilgilenmediğini gösteriyor.. Yada gemi tamamen batsın, sonra gelelim diyorlar.. Hatırladığım kadarıyla gelecek gelirleri de harcandı.. Peki nasıl olacak bu?.. Bu işi Süleyman abi temizleyip, pırıl pırıl bırakmıştı.. İşte Beşiktaş’a bu arazileri, tesislerin olduğu yerleri falan kimseye çaktırmadan gidip, bürokrasiyle mücadele edip halletmişti.. Bunlar zengin çocuğu gibi, o hale geldi Beşiktaş takımı.. Önünün çok açılması lazımdı mali olarak.. Şimdi bak nereye geleceğim, Ahmet Dursun Seba gitsin dediler dedin.. Şimdi gelebilecek bir iki etkili kişi var bu takımı toparlayabilecek.. Ama adamlar aptal mı?.. Birileri gelip düzeltecek, sonra onu indirecekler, başkaları gelecek.. Çarşı çok etkili hocam bu işlerde.. Onlarla iyi geçineceksin.. Daha önce böyle oldu bu işler.. Şeref tribünün sağından solundan yönetim istifa diye bağırıldığında, karşı taraftan adamların gelip, kim ulan onlar diye o bağıranlar kim diye bağırıyorlardı.. Köprünün altından ne sular geçti bilmiyorum da, onun için diyorum ki, Beşiktaş’ın başına gelecek olanlar bundan yılıp mı gelmiyor?.. Aziz Yıldırım geldiğinde Fenerbahçe’nin tribünlerindeki nemalanmalara bak, şimdiki duruma bak.. Birilerini kesti kesti kesti.. Bu noktaya geldi.. Paranla rezil olmakta var bu işte.. Verirsin hocam, arkasından elini kolunu isterler.. İki cinayet işleyen zanlılar hala yakalanmadı.. Gidin bakalım o işin içinden neler çıkacak?.. Bazı işlerin aslı belki öyle ortaya çıkacak.. Adam niye gelsin abi?.. Çok isim var gelecek.. Adam ben deli miyim diyor?.. Beşiktaş’ta en büyük tehlike, çoluk çocuk, bayan seyirci kaçtı.. Aile seyirci kaçtı abi.. Kavga dövüş.. En büyük tehlike bu.. -------------------- MAÇIN YILDIZI : MOHAMMED ALİ (Sivasspor) -------------------- “MAKİNE İYİ KURULMUŞ!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam, Sivas’ın penceresinden bakarsak, çok önemli oyuncuları yok.. Buna rağmen mücadelesini sürdürüyor.. ERMAN TOROĞLU : Demek ki makine iyi kurulmuş.. Hocam, antrenmanı 11 kişi yapmıyor.. Demek ki o oynamayanlar da oynayanlar kadar en az çalışıyorlar.. O oyuncular da hazır çıkıyorlar.. Gollerden sonra sevinmelerine bakıyorum, çok candan.. İlk yarıda Sivas’tan zevk almadım.. Ama ikinci yarıya çıkarken Bülent, oynadığınız futboldan zevk alın diyor.. Futbolcu şunu da düşünür, şampiyonluğa gidiyorum, altında kalırım, Beşiktaş kötü diyebilir.. “MEHMET TOPU TUTARKEN, SAVUNMASI ‘OH’ DİYOR!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Mehmet Yıldız’ı ilgiyle izliyorum da çok mu top tutuyor hocam ayağında?.. ERMAN TOROĞLU : Mehmet çok güzel top tutuyor.. Kalçayı falanda koyuyor.. O topu tutarken, defansı, orta sahası çıkıyor.. Geldiği zaman zaten rahatlıyor.. Mehmet iki üç pozisyon topa basarsa, takımı oh diyor.. Ama şöyle bir sarı kartı görmeye hakkı yok oyuncunun.. Formayı çıkartıyorsa, 2000 pirimi varsa 1000’ini keserim.. “SAHAYI ÇOK İYİ PARSELLİYORLAR!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam Sivas’ın çıktığı hücumlarda hep Beşiktaş savunması az adamla yakalandı.. ERMAN TOROĞLU : Hocam Sivas ilk yarı iyi oynamamasına rağmen genelde bir şeyi beğendim.. Sahayı çok iyi parselliyorlar.. Tribünden baktığın zaman sahanın her yerinde belli mesafelerde her futbolcuyu görüyorsun.. Boş alanı az veriyorlar rakiplerine.. Oynayan oyuncu sağına soluna ne kadar mesafesi olduğuna bakıyor.. “SİVAS’I İYİ ÇALIŞMAMIŞLAR!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Toraman’ın kırmızı gördüğü pozisyon var hocam.. Göbekten giriyor içeriye Muhammed.. Sivas ezberlemiş.. Beşiktaş savunması yerleşemiyor.. ERMAN TOROĞLU : Sivas’ı iyi çalışmamışlar.. Sivas klasik Sivas.. Avrupa’dan gelince de grode olmuşlar hocam.. Golde baraj kuruluyor, önü bomboş Mohemmed’in.. Kale önünde.. Görüyor kaleyi.. Hocam, şurada baraj doğruysa, ki barajı kurduran Rüştü, ama barajı kurdurduysa, bu oyuncu şuraya vurabilir diyor ve onun için gidip o köşeyi tercih ediyor.. Barajın üstünden vuracağını düşünüyor.. Ama oyuncu oraya vursa, topun gidiş mesafesi fazla.. Ben burada gol olursa baraja suç bulmam, Rüştü’ye suç bulurum hocam.. “OFSAYT FALAN YOK!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Higuain’in kesilen bir pozisyonu var hocam.. Ofsayt var mı?.. ERMAN TOROĞLU : Görüldüğü gibi ofsayt falan yok.. “AZ KALSIN SÜNNET EDECEKMİŞ!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Balili’nin kırmızı kartı var.. ERMAN TOROĞLU : Ben maçtaydım ve gördüm.. Burada pozisyona bakmamak lazım.. Hakeme bakacağız.. Hakem doğruyu gösterir.. Bazılarının içinde şeytan var diyoruz ya, hakemin önünde.. Görüyor, kırmızıya elini atıyor ve gösteriyor.. Balili az daha sünnet edecekmiş zaten.. Net kırmızı.. “ÇOK NET BİR KIRMIZI!..” ŞANSAL BÜYÜKA : İbrahim Toraman’ın kırmızısı.. ERMAN TOROĞLU : Bariz gol şansı var hocam.. İbrahim Mehmet’i tutmasa o gidecek zaten.. Tutuyor, sonra bırakıyor ama çok net bir kırmızı kart ve doğru karar.. “HAKEM KAFAMIZI KARIŞTIRIYOR!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Beşiktaş’ın penaltı itirazında bulunduğu pozisyon var hocam.. ERMAN TOROĞLU : Bu yüklenmede Bobo vuruş şeklini değiştiriyor mu ona bakmak lazım.. Bobo golü rahat atabilir miydi?.. Bana pek inandırıcı gibi gelmedi.. Ama hakem çalsa da bir şey diyemezsin.. Hakem inanmadı.. Aynı hakem iki hafta önce Galatasaray maçında Ümit Karan’a bir penaltı çaldı, evlere şenlik.. Tamam hepsi tamam.. Hakemin kararlarını gördük.. Bülent Uygun diyor ki, hakemin vereceği kararlar çok önemli.. Penaltı adam gibi penaltı olmalı.. Aynı maçta, aynı pozisyondan bir iki dakika sonra, Sedat, Cisse’yi indiriyor, alakasız pozisyonda faul veriyor.. Buna veriyorsan, ona da vereceksin.. Kafamızı karıştırma.. Buna veriyorsan, ona da vereceksin.. Bu hakem gördüğünü çalmaya çalışan dürüst bir oğlan.. Ama bunları yapmayacak.. “DEMİRÖREN İSTİFA ETMEDİĞİ SÜRECE BU SORULAR GÜNDEME GELECEK!..” ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam bir seyircimiz “Sayın Sinan Engin, taraftar yardım etmedi, şampiyonluk yolunda önemli bir maçı kaybettik diyor.. Hafta başında maça PAF takımla çıkacağız, taraftarımız gelmesin demişlerdi!..” diyor.. ERMAN TOROĞLU : Bu akşamki soruların hepsine vereceğim bir cevap var, Beşiktaş kulübünde çok kötü başkanlık örneği veren ve Beşiktaş’a gelecek en kötü başkanlar arasında en kötü üç başkan arasına girecek olan Demirören istifa etmediği sürece bu sorular hep gündeme gelecek.. Sinan falan hikaye.. “KAÇ TANE 8-0’LIK MAÇ HATIRLIYORSUNUZ?..” ŞANSAL BÜYÜKA : Hocam, Beşiktaş taraftarının bu tepkisinin normal olmadığını söyleyebiliriz.. Yani ben Sinan Engin’e biraz hak veriyorum.. ERMAN TOROĞLU : Beşiktaş kaç tane 8-0 maç kaybetti şu ana kadar?.. Hatırlamıyorsunuz.. O zaman bırakın da eleştirsinler.. Taraftar da tepkisini koysun.. “BASKET TAKIMI GİBİ OLDU!..” ŞANSAL BÜYÜKA : “Herkes sorunları konuşuyor ama Beşiktaş’ın bu kaostan nasıl kurtulacağını kimse söyleyemiyor.. Siz söyleyebilir misiniz?” diye sormuş bir seyircimiz.. ERMAN TOROĞLU : Beşiktaş kongresi olağanüstü toplanacak ve tabanca gibi bir liste çıkartacaklar, masaya vuracak, masayı kıracak, iş düzelecek.. Beşiktaş’ta hiç kimse vıdı vıdı yapmasın abi.. Cepheden oynamıyorlar, arkadan dedikodu yapıyorlar.. Çıkacak beyanat verecekler basına.. Ben böyle bir şey görmedim hocam.. Platini de gitsin, UEFA’daki hakem komitesi de gitsin.. Beşiktaş üzerine oyunlar mı oynuyor bunlar?.. Yoksa 8 yemezdi Beşiktaş.. Dörtte falan kalırdı.. Basket takımı gibi oldu ya.. |
-->: MARATON
Erman toroğlu ve şansal büyükanın yaptığı maraton proramda bütün gercekleri ortaya koymuşlar her iki yorumcuda sivassporumuzu iyi ve yönde eleştirmiş olmaları sevindirici demekki biz iyi gidiyoruz Balilinin kırmızı kart görmesi kayserisporu müthiş sevindirecektir korkulu rüyalarının oynayamıyor olması avantajlarına oldu olsun bizde daha ne balililer var canımız sağ olsun
|
--->: MARATON
bende erman hoca ile şansal beyi izleme fırsatı buldum onca programlar arasında sivassporumuzun hakkını veren tek programdı.
teşekkürler maraton. |
[B]Sivasspor'u konuşan ender programlardandı... Dün akşam özellikle bütün programlara baktım... Tv8'de sunucu değil ama yorumcular Sivas'ın hakkını verdi gayet güzel konuştular ve ilk yarıyı böyle bitirmesi halinde ikinci yarı şampiyonluk adayıdır dediler...[/B]
|
bu maçta ilkleri duydum mesala mehmet yıldız tekvandocuymuş önceden:) muhammed oli 3 sezondur süper ligdeyiz ve 2 haftadır sivas 3 sezonda 58 dklarda hiç gol atamadı ve muhammed son 2 haftadır 58 dk da gol atıyor mehde iki golde mükemmel tam bir gol kralına yakışıyor. Balilininde önceden atletizimci olduğu var tabi ondan deparları :D hızlı atıyor. Gurbanov da ilk golünü attı ve iyi attı kazandık. başka ilkler varsa yazabilirsiniz.???
|
Beşişkta taraftarı başta söylediği o sözün acısını kötü aldı sivas ve kendısini alkışlatmayı başardır işte bizim takım bu bjk tafaftarının dediği gibi HELAL OLSUN SİVAS HELAL OLSUN....
|
yaz gunu karı nerden buldun :D:DD:D: hemsom
|
-->: --->: MARATON
[QUOTE=ibrahimovic7;273264]sivas 3 sezonda 58 dklarda hiç gol atamadı..[/QUOTE]
geçen sene kayseriye attığımızı hatırlıyorum ben, galiba üçüncü goldü.. :) |
konumuzla lakalı deil ama maroton hangı kanal da ya bana soleyın ileti atarak
|
maraton kanali lig tvde yayinlaniyo ayrica hakem maci cok iyi yonettii
|
bjk tarfatarı ilhanın oğlua kan vermişti ama o tezahuratları hiç hoş deildi.
|
iyi ki hakem balili'yi oyundan attı......balili atıldıktan sonra oyunu çevirmeyi bildik....
|
[B][QUOTE=cenk5821;273388]maraton kanali lig tvde yayinlaniyo ayrica hakem maci cok iyi yonettii[/QUOTE]
senle aynı kararda değilim hiç güzel bir yönetme olmadı ayriyetten maça tecrübeli hakem koyulmalıydı... [/B] |
biz böyle başarıyla ilerlersek medya artık bizi konuşmak zorunda kalacak..ben ilk yarıyı 41 puanla kapatacağımıza inancım sonsuz..haydi yiğidom..
|
sivassporu tek konusan programdı helal olsun maraton programına tebrikler...
|
[B]Erman Hoca Yı sevıyoruzz :).............[/B]
|
[QUOTE=1967_CLUB_ÖZGÜR;273792][B]Erman Hoca Yı sevıyoruzz :).............[/B][/QUOTE]
biz de seni seviyoruz özgür :) |
[QUOTE=1967_Dernek_Cley;273795]biz de seni seviyoruz özgür :)[/QUOTE]
[B]:) [COLOR="Red"]Eyvallah Ağbi Yürekler bir[/COLOR];) Çarşı grubu Tamam sağlam adını duyurmuş Guzel bı Insancık Toplulugu ;) Ama adam deıller Yaw... Bıraz düşünerek Tezahurat yapın Biraz düşünerek Yiğido ya Laf atın.. AyYıldız Üzerine KızılhAçlar Gelemez!! Kudursada Tüm Çarşılılar Bir Sivaslı Ile Baş edemez !!!!![/B] |
[FONT="Verdana"][B][I]Suan hangi programa baksam sivasspor konusuluyor tabiki Sivassporun su anki konumu onlari mecbur ediyor... Süperligin sahaya en iyi yayilan ve sahanin her yerinde press yapan en iyi takimi Sivasspor... Bundan bir kac yil önce sivasspor bana Juventusturini hatirlatti her rakib futbolcu karsinda 3 juventusluyu görünce sasirmistim, o sene sampiyonlar liginin kupasini almislardi. Sivassporlu futbolcularda sahada rakibin karsisinda 2 Sivasspolu görmek mümkün sahanin her yerini cok iyi parselliyorlar, toplu hücüm toplu savunma bence Sivassporun süperligdeki basarisindaki en büyük etkende bu olmali. Bunu yapmak icin takimin cok iyi kondisyonu olmasi gerekiyor kosmayan futbolcularla böyle güzel futbolu sahaya yansitmak mümkün degil [/I][/B][/FONT]
|
toroğluda sonunda anladı 5.büyük olmaya geldik
|
ya valla biz biz hiç izleyemiyoruz çünkü lig tv yok hepsini aldı napalım ayda yılda bi dayımlara gidersek izliyoruz
|
Alışacaksınız alışacaksınız....!
İster istemez alışacaksınız. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:52. |