![]() |
Bize ne Sivasspor`dan !
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg[/IMG]
[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B] Aslında bugünkü yazıyı Gaziantep galibiyeti üzerine yazıp, bu farklı skorun keyfini yaşamak istiyordum, ancak pazar akşamı gördüklerim, bana bugünkü yazıyı mecbur etti. Sivasspor Antep’le öyle bir kritik maç oynadıki,alınacak bir kötü sonuç Sivasspor’da her şeyi alt-üst edebilirdi! Böyle bir kritik maçta 4 Eylül stadı yarıdan biraz fazla doluydu. Yaz mevsiminden kalma bir hava,yeni Teknik direktörle kendi sahasındaki ilk maçı, biletler sudan ucuz ve rakipte geçen sezon Beşiktaş’tan teşvik pirimi alarak Sivas maçına çıktığı söylenen Gaziantep. Yani bu maçta stadı tıklım tıklım doldurmak için bir çok neden vardı. Fakat Sivas'lı,bu maça gelme yerine,akşam oynanacak Fener-Galatasaray maçını tercih etmiş. Şunu hemen belirteyim,maça gelenlere lafım yok, hele hele gelipte susmadan destek verenlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Benim sözüm ihanete! Akşam Fener-Galatasaray maçı sonrasında dışarı çıktım,aman Allah’ım! Araçlarıyla konvoy yapıp Fener’in galibiyetini kutlayanlar,caddelerde marş söyleyerek zafer sarhoşu olanlar! Diğer tarafta ise üzerlerinde sarı-kırmızı formayla üzgün üzgün evine dönenler! Gündüz oynanan kritik maçı kazanan Sivasspor kimsenin umurunda değil. Bu “utanç” manzarasını yaşatanların yabancılar olduğunu sanmayın. Çok sayıda tanıdık simalarda vardı. Sonradan öğrendiğime göre, Sivasspor maçı sonrasında Fenerli gruplarla Sivasspor taraftarı arasında olaylarda çıkmış. Ne diyeyim, sadece onlara “Yazıklar olsun” demekten başka bir şey içimden gelmiyor. Başka şehrin takımına gösterilen bu ilgi ve sevgi bununla bitmedi. Sabah işe geldiğimde, hiç kimse Sivas’ın 3-0’lık galibiyetini konuşmadı. Onlarında gündeminde varsa yoksa Fener-Galatasaray maçı vardı. Tekrar ediyorum, benim eleştirim ve sitemim sadece Sivaslı olduğunu söyleyip başka takım tutanlara. Sivaslı olmayıp başka takımın peşinde koşanlara saygı duyarım,anlayış gösteririm. Birde şunu çok merak ediyorum! Bu hafta Sivasspor Galatasaray’la oynayacak. Sivasspor yenerse acaba Galatasaray’ı tutan Sivaslılar (!) yine üzülecek mi? |
Cevap: Bize ne Sivasspor`dan !
[B]söyleyecek söz kalmamış bizdeki taraftar sorunuda burada zaten yazıklar olsun.. bu sitede bile SİVASSPOR luyum deyip hala 3 büyük takımı destekleynler var aramızda!!!![/B]
|
[B]Hocam, bunlar dönek.. Sivasspor iyi oldumu baslarlar gurur duymaya... kötü oldugu zaman baslarlar sövmeye..! Herkes tabi Derbi yi merak eder. Ama Sivassporun durumu bence suan herseyden daha önemli.. Benim icin Memleketimin sporu daha öndedir...[/B]
|
abi sen ne yazarsan yaz bu insanları utandıramazsın........yazıklar olsun diyip geçeceksin...
|
Burda taraftarı eleştirince ne kardeşim hep taraftar taraftar diyorsunuz diyordu bazı arkadaşlar ama zaman kimin haklı olduğunu gösterdi. Ben hep diyorum bu şehir bu takımı kesinlikle hak etmiyor.. Bizler bu takımı hak etmiyoruz.. Geçen yıl şehrinin takımı şampiyonluğa oynarken FB, GS, BJK forması giyip rakip takımı tutan çok sivas evladı gördük.. Şampiyonluğa oynarken böyle oluyorsa kümede kalmak için oynayan takım için hafta sonu olanlar normal.. Çünkü Sivaslılar Sivassporun başarısını bile çekemediler..
|
sivassporda malesef taraftar yok...
sivas kendi gücüyle buralara geldi... taraftarin hicbir etkisi olmadi... galatasaray macini kazanacagiz ve kim üzülürse üzülsün umrumuzda degil... herseyden ve herkesten önce benim icin sivas gelir... |
[B]Ligde şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayan, Şampiyonlar ligi maçı oynayan Avrupa ligi maçı oynayan bir takımı bile tıklım tıklım stadyumda karşılamayanlar ligde 16.sıradaki takımı mı desteklemeye gidecek. Bizdeki taraftarlık başarıyla doğru orantılı.[/B]
|
Sivasspor un geçen seneki şampiyonluğu kaçırmasındaki en büyük neden işte bu yazıda saklı.O şans Bursanın Eskişehir in Ankaragücünün arkasında olsa o son maçlarda stad yıkılırdı resmen.Yıllar sonra bir Anadolu takımı şampiyonluk için bastırıyor ama seyirci takımı yeterince desteklemiyor.Bu çok üzücü bir durum.İnşallah çözülür.
|
ya böyle güzide bir şehrin ferdi olup başka bir takım tutabilmek hangi anlayışa sığıyor anlamıyorum...ya bir sürü gurur duyulacak şeye sahibiz etmeyin tutmayın zaten bu şehir üzerine oynanan oyunların haddi hesabı yok bir de biz kendimizi yiyoruz...oturun bir düşünün başka bir SİVAS yok anlayın bunu...
|
Burda taraftarı eleştirince ne kardeşim hep taraftar taraftar diyorsunuz diyordu bazı arkadaşlar ama zaman kimin haklı olduğunu gösterdi. Ben hep diyorum bu şehir bu takımı kesinlikle hak etmiyor.. Bizler bu takımı hak etmiyoruz.. Geçen yıl şehrinin takımı şampiyonluğa oynarken FB, GS, BJK forması giyip rakip takımı tutan çok sivas evladı gördük.. Şampiyonluğa oynarken böyle oluyorsa kümede kalmak için oynayan takım için hafta sonu olanlar normal.. Çünkü Sivaslılar Sivassporun başarısını bile çekemediler..öncelikle yukarıdaki yazıyı yazan arkadaşıma sonsuz teşekkür ederim. eline sağlık birde Abdullah YİĞİT kardeşimize teşekkür ediyorum. geçen yıl ligi sarsıp şampiyonluk mücadelesi yaparken caddelerde İstanbul takımlarının yalakasını yapan onların formaları ile boy gösteren zavallılara ne demeli gerçekten bunlar Sivaslımı,,,, hala kendimize gelemedik arkadaşlar.. Allah korusun kaçan balık büyük olur. o zamanda iş işten geçer.. lütfen şu yalakalığı bırakıp gerçek kimliğimize bürünelim.. saygılarımla
|
memleketinin milliyetcisi olmayan vataninin milliyetcisi olamaz vatanini satan anasini ve bacisinida satar memleketi dururken istanbul yalakaligi yapanlara yaziklar olsun
|
soyunu bilmeyen SOYSUZdur...........:mad:
|
onlardan ben zaten fayda beklemiyorum, önemli olan mevcut taraftarla devam edip yeni nesile sivassporu aşılamak.
bunun içinde ilkokuldan başlayarak proje üretmek lazım, her hafta özellikle küçük yaştakilere ailelerinin nezaretinde ücretsiz maç izlettirilmeli sivasspor sevdası aşılanmalıdır... onlar bize zarar vermesinler ben başka birşey istemiyorum.. sene 2008 nisan askerdeyim, bölükte sivaslı bi eleman var konu geldi sivasspor a, 1 hafta önce bjk ye sivasta 2/1 kaybetmişiz eleman baktım üzülüo meğer bjk nin gol yemesine üzülmüş yav nasıl sinir oldum.ondan sonra çocukla muhabbeti kestim...bunlardan zarar gelmesin yeter!!! |
[COLOR="Red"][FONT="Century Gothic"][B]Allah akil fikir versin, ne diyim........... Ama sunu bilsinlerki, burasi SiVAS, hic kimse artik kolay kolay febe gese diyip sokaklara cikip tezahurat yapamaz...cunku karsiniza elbet bir yigido cikar:mad:[/B][/FONT][/COLOR]
|
bunlar sivasi tutmuyorlar tutmayanda gelmesin ozel sivas karti yaptirin kimde varsa iceri alin yoksa almayin
|
Çok can alıcı yerden yazmışsın.Kalemine sağlık teşekkürler.Kimlik kartında Sivas yazıpta başka takım tutanlara yazıklar olsun.
|
bizim hem futbolcuya hemde taraftar trasferine ihtiyaçımız var hemde çok acil taraftara ihtiyaçımız var böyle olacak iş değil ya senin takımın süper ligde oynuyor sana ihtiyacın var ama nerde taraftar yok olmaz böyle olmazzz aslında yazacak çok sözler varda ne diyim ben bilmiyorum ki
|
sivasspor varken neden gs ve fb yada bjk yi tutiyorlar!!!
sivasin kendi takimi buralara gelince istanbul büyükleriyle mucadele edince hic mi gurulanmiyorlar hic mi sevinmiyorlar:confused: |
ben eskiden koyu bir gsliydim hemde ruyalarimda bile goruyordum ancak sivas superlige cikti benim icin o istanbul takimlari bitti
gecenki macda yenilen gsye sadece guldum bi o kadarda sevindim cunki ordan cikan kartar ve moral bozuklugu bizim macimizi etkileyecek insallah onuda kazanip seri yakalayacaz ayrica yazarimizin bu tutumunu cok begeniyorum saygilar abdullah bey tesekkurler bende yaziklar olsun diyorum istanbul takimi tutanlara!! |
[B]çok doğru bir yazı ama o yalakalarıda bitirmek yine bize düşüyor boşverelim demekle olmuyor yani ben izmir ksk de oturuyorum çarşıda hadi bi tane göztepeli altaylı bucalı forma giysinde çıksın göriyim f.b geçen yılki avrupa macerasında bile tur atan ne kadar araba varsa indirdiler yani anlaşılan o fenerlileri g.slilar bjklileride indireceksin ibret olacak bakalim yapabiliyorlarmı[/B]
|
[B]BİZ SİVASLILAR OLARAK NEDENSE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKAMIYORUZ SADECE BÜYÜK DEĞERLERİMİZİ KAYBEDİNCE ANLIYORUZ NEYİN NE OLDUĞUNU !!![/B]
|
insan nasıl memleketi dururken başka takımı tutabilir inanın arkadaşlar belki aranızda en fanatik başka takım tutan bendim hasta bir galatasaraylıydım,ama eskidendi o.ben bile fanatik bir gsli iken 2005 yılından itibaren gsyi bırakıp da doğru yolu bulduysam,gerçek takımım olan sivasspru tutuyorsam diğerleri nasıl sivassporu tutmaz anlamıyorum.amatöre düşsk de bırakan kahpe olsun.forzaaaaaaaaaaaaaaaa sivassssssssssss forzaaaaaaaaa YİĞİDOLAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.....
|
yaw elin piçi bitmez...........................
|
[B]başka maçlarda sivassporlu fakat o kendi tuttugu takım 4 eylüle geldigi zaman onların tarafında maç seyreden sivasspora söven kişiliksiz karektersiz insanlar var [/B]
|
pazar günü dövüştüğümüz fenerbahçelilerden bi tanesi okulumuza gelmiş ben de vardım kimse bişe edemedi dio insanda biraz şeef halsiyet sen gel sivasın ekmeğini istanbul takımını tut banane sivasspordan de sivasdan yediğiniz tüm ekmekler zehir zıkkım olsun benden geçeni haram ediyorum ved e eminimki diğer bizimle kavgaya giren sivassporlu kardeşlerim de haram ediyorduı*r İYİ GÜNDE HERKES VARDI KÖTÜ GÜNDE SADECE YİĞİDO GENÇLİK VARDI
|
[QUOTE=avsaryigido;577305]memleketinin milliyetcisi olmayan vataninin milliyetcisi olamaz vatanini satan anasini ve bacisinida satar memleketi dururken istanbul yalakaligi yapanlara yaziklar olsun[/QUOTE]
AĞZINA SAĞLİK KARDEŞİM NEDE GÜZEL SÖLEMİŞİN |
parani kendi memleketinin takimina yatir,sende kazan memleketinde kazansin.istanbul takimlarına yatirırsan sonrada istanbula hayran kalirsın sivasi begenmezsin...bu dupeduz malliktir..
|
Öyle Kiritik bir mac öncesi Sivas caddelerinde tezahürat yapan O kansizlari gören Sivassporlu Futbolcularimizi Gaziantep macina Muhsin Hocamiz nasil Motive etsin. yaziklar olsun sizin gibi sivaslilara
|
[QUOTE=fatihtuztas;577391]insan nasıl memleketi dururken başka takımı tutabilir inanın arkadaşlar belki aranızda en fanatik başka takım tutan bendim hasta bir galatasaraylıydım,ama eskidendi o.ben bile fanatik bir gsli iken 2005 yılından itibaren gsyi bırakıp da doğru yolu bulduysam,gerçek takımım olan sivasspru tutuyorsam diğerleri nasıl sivassporu tutmaz anlamıyorum.amatöre düşsk de bırakan kahpe olsun.forzaaaaaaaaaaaaaaaa sivassssssssssss forzaaaaaaaaa YİĞİDOLAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.....[/QUOTE]
Bravo genc kardesim gercek yolu erken bulanlardansin,sivasli olduguna göre Sivastan baska takimi tutmak yigidoya yakismaz. Bir Gün GS,FB,BJK li Sivaslilarda Dogru yolu bulup gercek takimlarina sahip cikacaklar bundan emin ol.. ... |
[B]Elindeki değere sahip cıkmayanlar yarın pişman olsalarda yapılacak bir şeyin kalmadığını göreceklar her şeye rağmen sivassporum seni çok ama çok seviyorum ben[COLOR="Red"] BEN BAZILARI GİBİ CAKMA SİVASSSPORLU DEĞİL KALBİ HER ATTIĞINDA SİVASSPORU ANAN BİR YİĞİDOYUM[/COLOR][/B]
|
Ben sivassporluyum diyen her insan, sivassporludur.Binlerce taraftar basari icin taraftarsa kalsin oyle taraftar olmasin,az olsun saglam olsun.
|
geçen sene bu takımın başında muhsin hoca gibi karakterli bir hocamız olsaydı,biz şampiyon olmuştuk ve bu konuşmaların hiçbiriside yapılmayacaktı,çünkü artık kimse başka bir formayla SİVAS caddelerinde gezemeyecekti.ama ne yazıktırki bülent gibi satılmış bir ezik vardı bu takımın başında ve bu takımı sadece diliyle(arka planda neler yaptığını anlatmaya gerek yok,defalarca söylendi çünki)şampiyonluktan etmeyi başardı ve bu takımın şuanda içinde bulunduğu durumdan yegane sorumlu kişi odur.kusura bakmayın bu adama kinim bitmek bilmiyor ama geçmiş geçmişte kaldı.bu sene bizim için bitti gibi bişey,ligde kalalım yeter ama seneye İNŞALLAH çok farklı olacak.
|
ben istanbulda oturuyorum yazınızı okudum haklısınız bu taraftar la bukadar.geçen sene maçlara gittim adam 20 dak var maçıbırakıp gidiyor.ayrıca çekirdek yemekle bunlar olmuyor.ben niye g.s formasını giyip sevineyim ya hayret ya..............anlamıyom bu sivaslıyım diyenleri. utanıyorum
|
İstanbul takımlarını tutan birkaç Sivaslı arkadaşla bu konuyu konuştum.Kendi memleketinin takımı dururken neden elin takımlarını tutarsınız diye sordum.Onların verdiği cevaplar şuydu.Biz Sivasspor'u tutmadan önce onları tutuyorduk.Onlar hep bizim gönlümüzde vardı.Bir başka cevap: Bu iş sevgili-beşik kertmesi olayına benziyor.Sevgilini sen yıllarca sevmişsin,sonra ortaya beşik kertmesi çıkıyor ve bununla evleneneceksin diyorlar.Sen olsan hangisini seçersin?...Ben olsam tabiki beşik kertmesini seçerim.Böyle beşik kertmesine can kurban.Ki o beşik kertmesi doğduğumda büyüğümde sevdiğim,aşık olduğum,ölene kadar seveceğim bir beşik kertmesi.Tabi saatlerce anlatsan anlamazlar.Bana göre bu takımları tutma amaçları tamamıyle popüler olmaları.Yazılı,görsel basın hep bunlardan bahsediyor,kahvede işyerinde dersanede insanlar hep üç büyüklerden,derbilerden bahsediyor.Bu muhabbeti de diğer Anadolu takımlarıyla yapamayacaklarını zannettikleri için körü körüne desteklemeye devam ediyorlar.
|
belki bizim takımımızı tutmak zorunda değiller ama müslüman mahallesindede salyangoz satılmaz ki kardeşim. h ben yinede satacam dşyorsan salyangozunu o zaman birşeyler yapmak gerekiyor
|
Kafanıza takmayın heryerde aynı şeyler var. Biz Sivassporu tutanları kaybetmeyelim de.
Adam tutmuyorsa Sivasspordan bizene der tabiiki. Ama şehirde başka takım renkleriyle gezmelerine ve konvoy yapmalarına izin VERİLMEMELİ. Gerekirse dövülmeli. |
ABDULLAH HOCAM VALLAHA ; KISACA VE ÖZCE SENİN YAZDIĞIN YAZIDAN KOPYA YAPTIM : HAKKINI HELLA ET AMA ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN....
BENDE AYNISINI DÜŞÜNÜYORUM... [COLOR="DarkRed"][B]Bu “utanç” manzarasını yaşatanların yabancılar olduğunu sanmayın. Çok sayıda tanıdık simalarda vardı. Sonradan öğrendiğime göre, Sivasspor maçı sonrasında Fenerli gruplarla Sivasspor taraftarı arasında olaylarda çıkmış. Ne diyeyim, sadece onlara “Yazıklar olsun” demekten başka bir şey içimden gelmiyor[/B][/COLOR] YAZIK BİZE YAZIK... SİVASLIYIM DİYİPTE SİVASIN EKMEĞİNİ YİYİPTE ; BUNU YAPANLARA YAZIKLAR OLSUN. |
mükemmel bir yazı nufus cüzdanında sivas yazıpta başka takım tutanları kınıyorum......HERZAMAN SİVASSPOR
|
[QUOTE=rsimsek;577600]mükemmel bir yazı nufus cüzdanında sivas yazıpta başka takım tutanları kınıyorum......HERZAMAN SİVASSPOR[/QUOTE]
Bu yAzı beni çok üzdü yahu :(( Ankarada yıllardır İstanbul takımlarını tutanlarla tatlı-sert uğraşıyorum.bana Neden Sivas diyenlere ''Benim nüfus cüzdanımda SİVAS yazıyor,sizin İstanbulla ne bağınız var??''diyerek karşılık veriyorum..Ama bu takımın KALBİNDE MABEDİNDE SİVAS DA BUNLAR OLMAMALI.Biz buralarda bunu savunurken HİÇ OLMAMALIYDI..Lisanslı formamı alıp AnkaRADA ki maçları kaçırmamaya çalışarak elimden geleni yapıyorum.Bu beni herçekten üzdü ya... |
[B]çok güzel bir şeye değinmiş özellikle maçlara bile fb-gs formasıyla gelenler vardı......
nese maç sonundada bildirdik onlara haddini...[/B] |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:01. |