SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivasspor için yapılacaklar gayet basit! (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=30239)

SivasSpor.Com 29.09.2010 08:46

Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
[IMG]http://www.hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg[/IMG]

[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B]


Böyle zamanlarda ne yapılması gerekiyorsa onlar yapılmalı. Kim yapacak?Yönetim,teknik heyet,futbolcular,basın ve taraftar.
Öncelikle şunu söyleyeyim,Sivasspor 6 maç oynadı ve topladığı 5 puan var. Bu tablo elbette ki Sivasspor'a yakışmıyor,dahası taraftarın beklentilerini karşılamıyor. Ancak bu kadar fazla karamsar olmaya da gerek yok! İki gündür ,gerek bire bir konuştuğum,gerekse taraftar sitelerindeki mesajlardan okuduğum kadarıyla,taraftarın büyük çoğunluğu inanılmaz biçimde karamsar! Taraftarda “ Geçen sezonki kabusu yeniden mi yaşacağız?” endişesi var. Geride kalan maçlara,helede son oynanan Manisa maçına bakıldığında bu endişeyi taşımaları normal. Bu yüzdende zaman geçirilmeden Sivasspor Teknik heyetinin gerekeni yaparak,futbolculara çeki düzen verip,o “ çok pozisyona giren,rakiplerine az pozisyon veren” Sivasspor'u tekrar göstermeleri gerekir. Şu aşamada yönetimin yapacağı fazla bir şey yok,belkide tek yapacakları bundan sonrası için teknik heyetin dikkatimi çekmek olur. Mesut hocayı son maçı ve daha önceki maçlara ( İyi oynanan maçlarda dahil) bakıldığında ben bir konuda eleştirebilirim. Nedir o? Pedriel Suarez ve Keita'yı niçin uzun zamandır 18'e bile almaması. Gerçektende bu iki futbolcunun 18'e bile alınmaması hep bana garip gelmiştir,hatta bir röportajda da Mesut hocaya bunu sorduğumda “ Herkes sırasını bekleyecek” cevabını vermişti., İbrahim Şahin'le Pedriel'i hoca nasıl bir tutulur,Keita gibi bir futbolcu nasıl oynatılmaz,bunu anlamak zor!
İlk kez lig maçında 45 dakika oynayan Pedriel neler yapabileceğini herkese gösterdi.Sanıyorum Mesut hocada bundan sonra Pedriel'e daha fazla şans verecektir.
Öyle veya böyle,bu takım ikinci transfer dönemine kadar mevcut kadroyla sahaya çıkacak. Burada önemli olan mevcutların içerisinden en iyilerini saha sürmektir. Mesut hocaya birde ricam var. “ Ne olur hocam,isimleri değil formda olanları oynat” formsuz yıldızlarda ısrar edilmesi hem o futbolcuya,hemde Sivasspor'a zarar veriyor.

Salim58 29.09.2010 08:55

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
[I][B]Sırası gelen oynayacakta ne demek Hocam, isterseniz kura çekin kim çıkarsa o oynasın.Elimizdeki mevcut kadroda kim hazırsa o oynasa isme değil formda olan futbolculara görev verilse bu takım güzel şeyler yaparda, Demekki Mesut hoca herşeyi daha iyi biliyor....[/B][/I]

Respect58 29.09.2010 08:56

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
[B]Mesut hocaya akıl vermek yerine istifaya çağırmanızı beklerdim sizden Abdullah bey....[/B]

Ahwettt 29.09.2010 09:01

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
Apdullah abi daha açık ve net yazacaksın.Çünkü Biz Sivaslı ve Sivasspoluyuz kalıcıyız ama bazı vurudum duymaz futbolcular ki Sivasspordan iki yıldır takır takır transfer taksitlerini alıpta 1 maç kurtarmayan (Bülentin kurtarıcı diye aldığı furbolcuları) futbolcuları hemen göndereceksin Erman, İbrahim ŞAHİN, Uğur kavuk gibi , Mehmet yıldız alenen takımı 10 kişi oynatıyor hoca seninde dediğin gibi ismine bakarak oynatıyor.Hiç bir hoca 6 maçta gol atamıyan forveti sahada tutmaz. Bizim bu futbolculara ödediğimiz diyet hiç bitmeyecekmi. Burda en büyük hata ise Hocanın Eskişehir gibi bir takıma tek forvet oynayıpta defansa takımı çektirip ya 3 puanı kurtarırsam diyip ve yada 1 puanda alırsam kar diyen hocanın suçu, geçen yıl bu dönemden, şimdiye kadar en az 20 futbolcu transfer yapıldı.Bu futbolculara para verilmedimi, hangi birisini gönderiken para kazandık. Adam gibi para verilipte 6-7 futbolcu alınsaydı ne Sivasspor taraftarı böyle acı çekerdi , nede kulüp maddi zarara uğrardı.Hoca bellemiş 70 dk kadar aynı kadro ile oyna, sonra erman ve uğuru sok sanki maçı çeviriyorlar gibi. Diğerlerinde emekli sırasını bekelyecek gibi sıranı bekle diyerek açıktan küstüryor.

:cool: 29.09.2010 09:27

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
Manisa maçının özetini verdi TRT.Sadece gol pozisyonlarını gösterdi,8 gollü Kasımpaşa-Fenerbahçe maçı özetinden daha uzun sürdü bizim maç.Bizim defans pas yapamıyor,yanındaki adama topu veremiyor bunun izahını kimse yapamaz.Ya takımı sabote ediyorlar,ya da bu hoca harbiden Hakan Kutlu'dan daha kötü hoca.

emre41 29.09.2010 10:34

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
Ekmek kuyruğu bu be; sırası gelen oynayacakmış!!! Hıh saçma!!!

Mesut Bakkal ezbere iş yapıyor, bellediği bi şablon var asla dışına çıkmıyor. Bu ne skolastik bir düşünce yapısıdır ulu Tanrım!!! Mesut Bakkal ile bu iş olmaz; bunu bilmek için ne okul okumaya ne de futbolu bilmeye gerek var.
Azizim, adamın vizyonu dar, vitrini salaş.

Bir de siz Abdullah bey, lütfen öğrenin şu Türkçeyi, kanser oluyorum sizin yazılarınızı okurken. Size günde 3 kez "KABUS! Yeniden mi?" yazısını okumanızı salık veririm, zira ayaklar altına düşse de bir itibarı vardır yazarlığın.

Saygılar efenim....

tonusluyum 29.09.2010 12:50

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
fikret ünsal gitsin fazla irdelemeye gerek yok en büyük sorun o takımdaki

emin kara 29.09.2010 14:05

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
[QUOTE=tonusluyum;656282]fikret ünsal gitsin fazla irdelemeye gerek yok en büyük sorun o takımdaki[/QUOTE]

Bravo gardaş tamamen dogru yazmışsın bu adam takımı düşürene kadar gidecegi yok

Sivmustang58 29.09.2010 14:29

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
SİVASA YENİ BİR HOCA LAZIM YENİ, O KİŞİ DE HAKAN ŞÜKÜR OLABİLİR. HAKAN ŞÜKÜR İLE GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPIP, BÜLENTİN BAŞARILI GÜNLERİNE DÖNEBİLİRİZ.

yiğido sivas 29.09.2010 14:38

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
sivas için yapılacak bir tek şey var oda YÖNETİMİN değişmesi bülentin takımı dağıtmasından sonra gelen teknik adamların bir faydası olmadı :mad: hep teknik adamlara yükleniliyo birde şöle düşünülse shabalala gibi bir transferi bile bedavaya getirmeye çalşıyo yönetim adamın değeri 1 milyon 500 bin senn 2 maç kazanman bu adamın parasını çıkarır sen her galibiyet başına 800 alıyon ve bu adam gelirse emin olki 2 maçta kazanırız... ama bedavaya alışmışız BU GİDİŞ BAŞKA BİR TAKIMDA OLSA ŞİMDİYE KADAR YÖNETİM DEĞİŞMİŞTİ AMA NE HİKMETSE BİZ DAHA TEKNİK ADAM DEĞİŞTİRMEYE GİDİOZ
GERÇEKTENDE SİNİRDEN GÜLÜNECEK BİR DURUMDAYIZ :mad:

fatih585858 29.09.2010 16:04

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
[QUOTE=Sivmustang58;656312]SİVASA YENİ BİR HOCA LAZIM YENİ, O KİŞİ DE HAKAN ŞÜKÜR OLABİLİR. HAKAN ŞÜKÜR İLE GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPIP, BÜLENTİN BAŞARILI GÜNLERİNE DÖNEBİLİRİZ.[/QUOTE]

Ne Hakan Şükürü arkadaş, Bülent uygundan sonra onun arkadaşını getirmek büyük hata olur.

halilxx58 29.09.2010 16:17

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
[QUOTE=fatih585858;656338]Ne Hakan Şükürü arkadaş, Bülent uygundan sonra onun arkadaşını getirmek büyük hata olur.[/QUOTE]

ne alaka??

arkadas oldugu zaman ayni hatalari hakan dami yapmak zorunda???

A.Turan Korkmaz 29.09.2010 16:52

Cevap: Sivasspor için yapılacaklar gayet basit!
 
[FONT="Times New Roman"][COLOR="Black"]Yorum yazmanın en zor olduğu günlerdeyiz. Yas tutan bir insana ne yemek ne de su verebilirsiniz, pek konuşmaz da. Biz de bir takımdan 6,birinden 3 yemişiz, beterinden de Allah korumuş. Şimdi sağlıklı şeyler yazmak öyle zor ki.
Öncelikle hocaya , yönetime bindiren arkadaşları anlamak gerek. Kötü sonuçlar insanın sinirini bozuyor. Ama en zor anda bile sakin düşünmek lazım.

Kötü sonuçların nedenlerine gelince:
1) Sivassporumuz geçtiğimiz sezonun son maçlarındaki beraberlikler serisinde genelde şu onbirle oynuyordu.
Petkoviç , Abdurrahman , Sedat , Yasin , Hayrettin , Kadir , Keita ( İbrahim Dağaşan ), Cihan , Musa ( Erman ), Kamanan ( İbrahim Şahin ), Mehmet Yıldız
Bu onbirden şu anda kalede ramoviç, Sedatın yerine Diallo, Yasin'in yerine Ivanovs, Musanın yerine Mehmet Nas,Kamananın yerine de Ceyhun görev almaktadır. Yerinde kalanlar ile yeni gelenler arasındaki uyum sorunu henüz halledilememiştir. Mehmet yıldız Ceyhunu ( Kamanananı anladığı kadar) anlayamıyor. Zaten görev yerleri de değişti. Defansta yeni oluşan dörtlü birarada yeterince oynamadı. Cihanın mevkisi ve görevleri değişti, Mehmet Nas eski takımındakinden farklı görevler alınca verimi düştü.....
Bunları görmeden mevcut durumu değerlendirmek eksiklik olur. Futbol bireysel değil,takım oyunudur. Messi,milli takımında nasıl,kulüp takımında nasıl oynuyor ve neden? Düşünelim. Bir takımın oturması da zaman ve tecrübe meselesidir. Sabır gerektirir.

2) Hakemlerin (geçen yılı saymıyorum), bu yılın ilk beş maçına ( istemeyerek de olsa) nasıl etki ettiklerini yazmıştık,tekrar etmeyelim. Şimdi, nasıl da unuttuk yorum yazarken.

3) Mesut hoca ile yönetim anlaşıp, transferler de ortaya çıkınca ben de burada çok uyaran yazı yazdım. Ama artık lig başladı, Ocak ayına dek kadro belli. Bu anda hocayla uğraşmak en son düşünülmesi gereken şeydir. Evet,maçlarda biraz daha aktif olmalı,oyuncu değişikliği gereğini zamanında farkedip yapmalı, oyuna erken müdahale etmeli, herkesi her an oynayacakmış gibi hazır tutmalı. Ama son durumu belirleyen futbolcularımız.

4) Futbolcuları da motive eden ya da edecek bizleriz. Şimdi kim bana Eskişehirspor maçında tümden coşkulu bir seyircimiz olduğunu söyleyebilir? Maratondaydım. Karşı kapalı tribün 'Maraton ses ver!' diye bağırdı, çıt yok. Ardından kırmızı diye bağırdılar, maratondan ben ve bir iki kişi beyaz diye karşılık verebildik. Sonradan birkaç kişi daha katılınca tezahürat belli belirsiz tamamlanmıştı. Son beş dakka maç bitmediği halde seyircinin bir kısmı staddan ayrılıyordu. maç 1-0 biter havasındaydılar. sanki trabzondan 6 yediniz,ömür billah affetmeyiz sizi tavrı vardı. Daha ne diyeyim... Yiğido takımına küsmez. Sonuna kadar destekler.

Özeti şudur. Sivassporumuzun başarı ya da başarısızlığında birçok neden vardır, bu da normaldir. Tek bir sebebe yüklenmek doğru olmaz. Biraz daha sabır edelim. Gaziantepspor maçını güçlü tezahürat ve desteğimizle hayırlısıyla kazanalım. Önümüzü daha rahat görelim.[/COLOR][/FONT]


WEZ Format +2. Şuan Saat: 19:34.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © 2005