![]() |
Mecnun Otyakmaz'a güveniyorum
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/diger/mehmet-capraz.sivasspor2.jpg[/IMG]
ASİB Onursal Başkanı ve İşadamı Sayın Mehmet Çapraz ile Sivasspor hakkında yapılan söyleşi... [B]Sayın Çapraz Sivasspor'un son durumu hakkında neler düşünüyorsunuz ? [/B] Sivasspor bütün Yiğidoları olduğu gibi son aylarda bizi de üzüyor. Süper Lig'e çıktığı yıllardaki başarısını ne yazıkki son iki yılda devam ettiremedi. Bu durum beklentileri yükselmiş olan taraftarımızda büyük bir üzüntü oluşturdu. [B]Sivasspor'un bu kötü gidişatındaki sebeplerler nelerdir sizce ? [/B] Tabii ben spor adamı değilim, İşadamı ve Sivasspor taraftarıyım. Kötü gidişatın sebebini açık yüreklilikle Başkan Sayın Mecnun Otyakmaz dile getirdi. Bu problemin ana sebebi transfer hatasıdır. Gönderilen futbolcuların yerininin doldurulamamasıdır. Ancak ben bu takıma güveniyorum. Rıza hocanın takımın başına gelmeside çok olumlu olmuştur. Rıza Çalımbay bu toprakların evladırır, elbette sorumluluğu alarak takımın başına geçmiş ve başarılı olacaktır. Ligdeki puan durumuna baktığımızda alınacak bir kaç galibiyetle düşme hattından çabucak kurtulabiliriz. Beşiktaş maçında oynadığı ruh ile Sivasspor yeniden oynayabilirse ligdeki sıralamada yükselecektir. Devre arasında yapılacak transferlerle takımın yeniden kendine geleceğine inanıyorum. Şimdi herkes için destek zamanıdır, bu kötü günlerde konuşmak çok kolay, destek vermek ise Yiğidoya yakışan davranıştır. [B]Taraftar sizinde takip ettiğiniz gibi feveran ediyor, bu şartlarda bir taraftarda olarak nasıl davranmalıyız ? [/B] Efendim adı üstünde taraftar, yani biz bu külübün tarafındayız, her türlü konuda ve sorunda Sivasspor yararına tarafız. Taraftarımızın bu zor günlerde takıma daha çok sahip çıkması gerekiyor, biz kötü gün dostu olmalıyız, Sivasspor'un asıl şimdi taraftarına ihtiyacı, Sivasspor sevdalıların bu zor şartlarda kesinlikle takımına sahip çıkması gerekiyor. Bu Kulüp bütün şehrindir ve Sivaslıların sahip çıkması gerekiyor. [B]Sitemizi takip ettiğinizi biliyoruz, alınan kötü sonuçların ardın üyelerimizin son aylardaki yazılarını nasıl değerlendiriyorsunuz ? [/B] Evet taraftarın tepkisinide anlayışla karşılamak lazım ama bizde unutmayalım ki bu gün Süper Ligde olmayan çok büyük şehirler, taraftarımızda bunun farkında olmalı. 38 yıl sonra ilk defa Süper Lige çıktık, diğer şehirlerin Süper Lig tecrübesi bizden kat kat fazlayken biz bu konuda tecrübesiz bir şehriz. Sivasspor'u Süper lige çıkaran Menun Otyakmaz ve ekibine sahip çıkılmalı ve kıymetleri bilinmelidir. Aşırı ve zaman geçtiğinde pişman olunacak yorumlardan kaçınmak lazım. Mecnun Otyakmaz ve ekibi Sivaslılara büyük sevinçler yaşatmış, ilk defa Süper Lige takımı çıkarmış, kıl payı ile şampiyonluğu kaçırmış bir takımın yönetimine ağır eleştirilerde bulunmak kolaycılıktır ve geçmişi unutmaktır. Benim açımda Sivasspor'a bu başarıları yaşatmış olan Mecnun Otyakmaz'ın ve yönetiminin kredileri devam etmektedir ve uzun sürede devam edecektir. Taraftarımızda geçmişi unutmasın ve bu yönetime destek versinler. Bu kadar başarıları ilk defa Sivaslılara yaşatmış olan bu yönetime İstifa çağrısı yapmak yakışıksız bir tutumdur. Eleştiriler elbette olabilir ama çok hassas davranmak gerekiyor. Ben Mecnun Otyakmaz ve ekibine güveniyorum ve başarılı olacaklarına inanıyorum. [B]Sivasspor.Com hakkındaki düşüncelerinizi alabilirmiyiz ?[/B] Sayın Rüştü Elmas'ın 2001 yılında kurduğu bu site bu zamana kadar çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. İnternet ile ilgimin az olmasına rağmen Sivasspor.com'un önemini ve yaptığı hizmetlerin bir kısmını bizzat müşahade ettim. Takip edebildiğim kadar ile gün geçtikçe dinamik yapısı içinde büyümeye devam ediyor. Bu dinamik yapısı içinde benim için daha önemli bir konu Sivasspor.com sitesinin ahlaki yapısıdır. Sanal alemin gevşek yapısı içinde bu sitedeki etik anlayış kesinlikle taktir edilmelidir. Sitenizin çok iyi bir yönetim yapısı olduğunu düşünüyorum, binlerce kişinin sürekli bulunduğu Sivasspor.com temiz kalması çok çok önemli ve buradanda başta site başkanı Rüştü Elmas ve ekibini kutlamak istiyorum. Buradanda beyan etmek isterim ki Sivasspor.com'u beğeniyorum ve destekliyorum. [B]Sayın Çapraz görüşlerinizi sitemizle paylaştığınız için teşekkür ederiz.[/B] Ben teşekkür ederim, kıymetli üyelerinize ve hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım. [B]Sivasspor.com Özel Haberi [/B] |
Cevap: Mecnun Otyakmaz'a güveniyorum
Sayın [B]ÇAPRAZ[/B]'ın görüşleri bir spor adamı olmamasına rağmen çok önemli. Fakat eğer bir taş altında tek bir el varsa mutlaka ve mutlaka yeterli değildirki bunu siz değerli işadamlarımızda görmeli ve bu ele destek çıkmalı. Ne güzel söylemişsiniz 38 yıldır Süper lig görmemişiz ve Başkanımıza destek olmalıyız diye. Biz taraftar olarak gücümüzün yettiği yerlere kendi payımıza yetişmeye çalışıyoruz. İşte sizlerde kendi payınıza düşen görevi yapmalısınız. Bu bir [B]EMRİ VAKİ[/B] değil görevdir. Sadece iş adamlarımız değil Siyasi sahnelerde Sivas Milletvekili olarak temsil eden kişilerinde görevidir bu taşın altına elini sokmak. İyi günde herkes alkışlar. Ama kötü günde o alkışlayan eller lütfen ardımızdan sırtını çevirmesin. Kutu kuruya kurbanın olayım artık global futbolun içinde pay edinmiyor. Sizin nezdinizde tüm işadamlarımızın hakikatli 2. vazifesi Sivas ve Sivasspordur diye düşünüyorum. Geçmiş Bayramınızı kutluyor saygılar sunuyorum.
|
[B][CENTER]BAŞKANA BİZDE GÜVENİYORUZDA ARTIK HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK BAŞKA ÇARESİ YOK,DEVRE ARASINDA PARAYA KIYIP TRANSFER YAPILACAK,TAKIM GENÇLEŞTİRİLİP YENETEKLİ [COLOR="Red"]HIRSLI MÜCADELECİ[/COLOR] FUTBOLCULAR ALINACAK VE BU TAKIM BU DURUMDAN KURTULACAK....[/CENTER][/B]
|
Başkanımıza bizler de güveniyoruz
Bu takım bu sene ligde kalır hatta ilk 10'u da zorlar bence. Şu 5 maçı atlatalım devre arası başkanımızın çok büyük şeyler yapacağını umuyoruz. |
mehmet çapraz bey in taraftarları sağduyuya davet eden görüşlerine yüzde yüz katılıyorum.mecnun başkana, rıza hocaya ve futbolculara sonuna kadar destek çıkmalı taraftarlarımız. başka çaremiz yok çünkü.şimdi kenetlenme zamanıdır.
başkanımızın ve hocamızın kıymetini bilelim, ikisi de sivas aşığı. düştüğümüz durumdan en fazla rahatsız olan onlar. karabük maçında taraftarlarımız takımlarına hiç sahip çıkmadıkları kadar çıksınlar, yensekde yenilsek de... |
[B]Mehmet bey çok doğru konuşmuş transfer hataları bir şekilde düzelecektir tabi şu anda bizim için en önemli olan son beş maçı en az kayıpla tamamlamak[/B]
|
Madem is adamisiniz cok guzel ve onemli is adami olmakla bitmez klubun transfer ve sponsorlugundada yardimci olmak cok daha guzel olur!o zaman destek verdiginize inanirim.
Zengin olmak bisey degil eger bir yere faydan olmuyorsa tabiki bu sozlerim is adamlarinadir malesef ben son zamanlar sivasli is adamlarina faydasi yoksa kro veya kodoman diyorum sozlerim asla tek kisi icin degil [U]faydasi olmayan sivasimiza sahip cikmayanlaradir [U]dilerim bu msj tum is adamlari okur saygilarimla.....! |
Sayin Mehmet Bey..... BASKANA BIZDE GÜVENIYORUZ FAKAT YENILMEMIZE ENGEL OLAMIYOR yenilmeye devam insallah bundan sonra diliyelimde kara bulutlar gitsin
|
Transfer lagzim TRANSFEEER
|
taş giderek agırlasıyor mecnun baskan tek basına bu agırlık altında yıpranıyor ış adamlarının daha cok maddi yonden taraftarlık gorevlerinı yerıne getırmesı gereklı
|
BİZDE SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ FAKAT NERDE BU SİVASLI İŞ ADAMLARI TARAFTARIN SAHİP ÇIKMASIYLA BU İŞLER OLMUYOR BİRAZDA İŞ ADAMLARIMIZ SAHİP ÇIKSIN BU MEMLEKETE TARAFTAR NE YAPSIN SİZLERİN YARDIMI LAZIM ŞU AN BİRER FUTBOLCU ALIN KALİTELİ Bİ SÜRÜ İŞ ADAMI VAR BİRARAYA GELİNDE GÖRELİM KURU LAFLARLA OLMUYOR BU İŞLER
|
Malesef 2 şeye katılamıyorum.ama 1 gerçek var.1.si bu takım başarılıyken sadece başkan ön planda alkışlanırken bu gün takım başarısızsa başkan iyi ama yönetim kötü mantığı bana ters,başarıyı kim sahipleniyorsa başarısızlığıda o sahiplenmeli.2.si Rıza hocanın başarılı olacağına gelmeden öncede şu anda inanmıyorum.AMA şu gerçekki Şu an bulunduğumuz liğin,başkanın,yönetimin ve takımın her ne olursa olsun düşse dahi kıymetini bilmeliyiz ve hepsini sahiplenip tam destek olmalıyız.Düşürsede çıkartacak olan yine bu değerlerdir.
|
futbolda duygusallıga yer yok sayın capraz:)bize büyük basarılar yakalatması 2 yıl sonra düsüse gecirerek anlamına gelmez..önemli olan o basarıyı yakalamak deil devamlılıgı sağlamak.. buda takımın istekeletini bozmamaktan gecer kayseri ne yaptı kadroyu hic bi zaman dağıtmadı her sene 1-2 nokta transferi yaparak her sene dahada güclendiler.bursa ne yaptı sercanı volkanı satmadı sampiyon oldu..istikrarı olmadıktan sonra neyleym ben öle basarıyı..
|
Ben anlamıyorum bu adının önünde İşadamı sıfatı taşıyan herkes neden hep laf salatası yapıp sadece gaz veriyor. Ben bu beyefendiyi tanımam ama merak ettim acaba bu güne kadar Sivasspor için ne yapmış?
Yanlış anlaşılma olmasın sözüm bu beyefendiye değil tüm SİVASLI işadamı sıfatı taşıyanlara |
Mehmet bey sizin Mecnun baskana güveniniz sonsuz olabilir,fakat madalyonun öbür yüzü bambaska.Nasilmi ?Gayet basit.Düsme hattindaki takimlara bakarsaniz orada gercekler su yüzünde.Buca ve Kasimpasa´nin ligden düstügünü varsayalim, 3. takim sanayi sehri olan Konya´mi,yoksa Eskisehir´mi olur.Ikisinide düsürmezler olan gene sahipsiz SIVASSPOR´UMA olur.Ilk yarinin son 5 macindan yeterli puan cikaramazsak,bizi kimse kurtaramaz.
|
takımdaki basarısızlık sayın baskanın baskanlık makamını yargılayamaz ..kaldıki bu kisi mecnun baskansa...kendisini çok fazla tanımam lakin durusu takındığı tawırlarıyla sehrine sahip çıkıp sehrinin buyuk bir kısmının benimsediği ender baskanlardan biridir...ben bu durustaki baskanı taswip ediyor güveniyor ve destekliyorum....
|
Sayın mehmet çapraz çok güzel konuşmuş ve çok güzel konulara deginmiş.Fakat burada anlamadıgım birşey var....Her zaman birşey istenirken taraftardan ve SİVAS'lılardan isteniyor.Yönetimin yanlış politikası alınan kalitesiz futbolcular yanlış hoca seçimleri bunların taraftarla ne alakası var.Neden önce taraftara hesap soruluyor günah keçisi taraftar ve SİVAS halkımı.Sayısız iş adamlarımız var peki bunlar neden taraftarın yarısı kadar SİVASSPOR ve SİVAS'a yardım etmiyor yatırım yapmıyorlar.Mecliste kendini temsil etmekten aciz millet vekillerimiz var bunlar kimi temsil ediyorlar.Yönetim futfolcuları satıp paraları cebe koyarken onların yerine hiç bir yerde kendine takım bulamayan futbolcuları toplarken taraftaramı sordular acaba şimdi taraftar suçlu taraftar takıma sahip çıkmıyor diye sitem ediliyor.Birde bu konuları gündeme alalım konuşalım.SİVASSPOR hepimizin takımı hepimizin gönlünün şampiyonu hepimizin gönlünde yatan aslan ama suçlu günah keçisi fatura kesilecek olan biz degiliz.
|
MECNUN başkan sana canım feda sen üzülme bu durumlardan çıkmak için her türlü azim ve kararlılık gene sende
|
[QUOTE=mgulseven;669255]Sayın mehmet çapraz çok güzel konuşmuş ve çok güzel konulara deginmiş.Fakat burada anlamadıgım birşey var....Her zaman birşey istenirken taraftardan ve SİVAS'lılardan isteniyor.Yönetimin yanlış politikası alınan kalitesiz futbolcular yanlış hoca seçimleri bunların taraftarla ne alakası var.Neden önce taraftara hesap soruluyor günah keçisi taraftar ve SİVAS halkımı.Sayısız iş adamlarımız var peki bunlar neden taraftarın yarısı kadar SİVASSPOR ve SİVAS'a yardım etmiyor yatırım yapmıyorlar.Mecliste kendini temsil etmekten aciz millet vekillerimiz var bunlar kimi temsil ediyorlar.Yönetim futfolcuları satıp paraları cebe koyarken onların yerine hiç bir yerde kendine takım bulamayan futbolcuları toplarken taraftaramı sordular acaba şimdi taraftar suçlu taraftar takıma sahip çıkmıyor diye sitem ediliyor.Birde bu konuları gündeme alalım konuşalım.SİVASSPOR hepimizin takımı hepimizin gönlünün şampiyonu hepimizin gönlünde yatan aslan ama suçlu günah keçisi fatura kesilecek olan biz degiliz.[/QUOTE]
bende bir çok yorumumda Sivas halkının takımına destek çıkmasını belirttim ve istedim...suclu kimdir illaki birini göster dersen ben her daim bu suclunun baskan ve yönetim olduğunuda belirttim..ama baskana her zamanda destek werdim..birseyleri yanlıs yapmak o kısının kellesını ıstemek olmamalı mantığı we sayın baskanın durusundaki samımıyeti her zaman bu sekilde düsünmemi sağladı...yukarıdaki yorumu yapan kisiyı tanımıyorum ama kisi senin belirttiğin gibi taraftarı ve Sivas halkını günah keçisi ilan etmiyor anladığım kadarıyla.....sadece soruyu soran kisiye cok acık bir sekilde ''bundan sonrada takıma destek werilmeli ''mesajını weriyor..ben herhangi bir kitleyi suclar weya gunah kecısı yapacak bır ifade göremedim bence anafikir sudur burada herkes Sivassporu sewiyor destekliyor.sivasın kötülüğünü isteyen biri yok...sartlar her ne olursa olsun..yapılan yanlıslar fazlada olsa birincil amaç bu çamurdan çıkmak süper lige tutmak olacaksa eğer..çatlak bütün seslere olumsuz her duruma karsı siz sewgili sivasların bu kötü günler bitene dek öncekinden dahada fazla takıma destek vermeli ve sahip çıkılmalı olduğunu düsünüyorum... |
[B][I]Mehmet ağbinin Sivas ve Sivasspor sevdasına yakinen tanıklık etmiş birisi olarak söyleşideki düşüncelerinin önemli ve yol gösterici olarak buluyorum. Elbette bu zor zamanda gemiyi en son terk edecek ve hatta hiç terk etmeyecek olan Sivaslılardır. Futbolcu, teknikdrektör v.s gider ama bu arma bu taraftar her zaman burada olacaktır. Zor zamanda destek olmalıyız, bazen köre kör demekte zulüm olabilir, bu yüzden ara transfer dönemine kadar bu kadro ile yola devam etmek zorundayız. Sıralamadaki puan durumunda da şükürki büyük fark yok, bu senede kıyıdan köşeden döneriz inşaallah. [/I][/B]
|
[B]Biz Baskanimiza güveniyoruz, elinden geleni yapacaginada inaniyoruz
baskanimiz ve hocamiz el birligi ile takimi dogru yola getireceklerdir dünkü macta görüldügü gibi güzel bir sonuc elde edildi ins. devam gelir M. Capraz`da biz Taraftarlardan oldugu icin bizi iyi anliyor. her zaman takimimiza destek vermeliyiz ve veriyoruzda ama yeri gelisinde bu destegimizi elestiri ilede yapiyoruz tabiki dozunu kacirmadan Mehmet beyin dedigi gibi bu takim bizlerindir ve biz her zaman sahip cikmaliyiz Mehmet beyin Sivas ve Sivasspor`umuzun tanitimi icin verdigi emekleri biliriz bu yüzden kendisine hem bu söyleyis hemde destekleri icin tesekkür ederiz[/B] |
sana kalpten katiliyorum istanbulda ankarada izmirde öyle is adamlari varki hepisinin cebinde akrep var bir seyi unutuyorlar sivasi sivaslidan baskasi düsünmeyecegini saygilar gardasim
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 00:41. |