![]() |
PEŞKEŞSPOR ve TÜRK FUTBOLU
''Ben ülkeyi 3 F ile yönetiyorum.. Futbol, Fiesta (Eğlence) ve Fado (Din)''İspanya’nın ünlü Diktatörü Franco
Bu satırları kaleme almadan önce epeyce bekledim. Görmeden,alel acele birşeyler yazarak ilerde pişman olmuyayım diye düşündüm. Ancak bugün itibari ile görüyorum ki gerçekleşenler tahmin ettiklerimden farklı değil. Hepimizin bildiği bir atasözüdür: “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.” Ateşin olduğu kesin olmasına kesinde, ateşin dumanı gözleri kör ediyor anlaşılan. Dünyayı sarstı Wikileaks belgeleri...Türkiye gündeminede düştü. ABD yetkilileri yalanlamadı. İlginçtir Türkiye belgelerinde birde Süperlig takımının adı geçiyordu. Peki hangi takım ve konunu bizi ilgilendiren tarafı nedir? Önce haberi aynen aktarayım. “08/06/2005 tarihli Edelman'ın siyasi işler danışmanı John Kunstadter tarafından kaleme alınan,"gizli" ibareli notun 7. maddesinde, Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK, milli görüş kökenli bir Trabzon'lu olarak rapor ediliyor ve sakin, itaatkar, ağırbaşlı olarak nitelendiriliyor. Raporun devamında AKP'nin ve Başbakan Erdoğan'ın mevcut popüleritesini korumak adına sporun da kullanıldığı ve bu çerçevede 2004 yerel seçimlerinde AKP'nin Trabzon'da yaşadığı bozgunun tekrarlanmaması adına Devlet Bakanı ÖZAK'ın Trabzonspor seçimlerine müdahil olarak uzun süre kendisinin de yönetiminde görev aldığı ve 1996 yılına kadar 2.5 yıl başkanlığını da yaptığı Trabzonspor'un başına AKP çizgisine yakın bir başkan seçilmesini sağladığı ve aynı zamanda Trabzonspor'a Başbakanlığın örtülü ödeneğinden karşılanarak futbolcu alımında kullanılmak üzere milyonlarca dolar ayırıldığını ifade ediyor.”([url]www.milliyet.com.tr[/url]) Bu ülkede futbolun siyasi emeller için kullanıldığını biliyorduk. Ama bu seferki diğerleri kadar masum değil diye düşünüyorum. Konuyla ilgili bir aydır ilk günlerki haberler dışında en ufak bir aksiyon yok. Kimse konu hakkında konuşmuyor. Trabzonspor’un parlak sezonundan bahsedenler bu konuyu teğet bile geçmiyorlar. Futbol Federeasyonu veya devletin denetleme kurumları konuyu irdelediler mi bilmiyorum. Gerçi Başbakan’ın örtülü ödenek yetkisi vardır. Ancak ortada büyük bir adaletsizlik var. Aslında yapbozun parçalarını birleştirdiğimizde olay apaçık orata çıkıyor. Başbakan’ın 2004 yılı seçimlerinde ülke genelinde kazandığı zafere Trabzon’da yaşanılan hezimet dolayısıyla sevinemediğini ve bunu annesiyle paylaştığı o zaman medyaya yansımıştı. Bu seçimler spor-siyaset ilişkisinde düğmeye basılma tarihidir kanımca. Bu tarihten sonra bakan F.Nafız Özak konuyla ilgili çalışmalara başlamış ve fikir ayrılıkları olduğu için Nuri Albayrak yönetimini Sadri Şener’i destekelyerek safdışı bırakmıştır. Sonrasında Trabzonspor için refah dönemi başladı malumuz. Sadri Şener’i ne zaman ekranda görsem “kaynak yaratma(!)” başarısını anlattığına şahit oluyordum hep. Bakınız HES ihalesinin Trabozunspor’a peşkeş çekilmesinin ardından Sadri Şener yorumu: Başkan Şener, projenin yıllık 12 milyon YTL cirosu olacağını belirterek, "Bazı değişkenler olmakla beraber tamamına yakını kardır. Elde edilecek gelir 10-12 milyon YTL'den aşağı düşmez" diye konuştu. Yaratılan kaynakla sarsıcı transferlerde yapılmıştı. Galatasaray’ın çokca peşinde koştuğu Gökhan Ünal’ı Trabzonspor transfer etmişti. Hatta Wolfsburg’dan alınan Marcelinho o sezon Avrupa’da devre arasında yapılan en pahalı 8. Transfer olarak kayıtlara geçmişti. Bu yazdıklarım azçok medyada ve azçok futbolla ilgilenenler tarafından bilinenlerdi. Ancak Wikileaks belgelerinde gördük ki Trabzonspor bununla da yetinmemiş. Örtülü ödenekten- ki bu ödenekte sizin benim,Bursalının,İzmirlinin,Siirtlinin ..vs. payı vardır- aldıklarıyla yolunu bulmuş. Bu noktada ben kendi takımım adına ne kadar isyan ediyorsam diğer Anadolu takımları adınada isyan ediyorum. Parasızlıktan ligden çekilen Erzurumsporluların devletin gözünde Trabzonsporlulardan farkı olmamalı. Futbolu holiganizm sınırlarında yaşamadıkları için Erzurumlular bir sonraki seçimde siyasi kararlarına futbolu alet etmeyecekler büyük ihtimalle. Bunu bilen iktidarın Erzurumspor’u görmezden gelmesini anlayabiliriz. Ama sonuçta kabul edemesekte,adalet anlayışımıza uymasada holigan olan,tehditkâr Trabzonlular bu çirkeflikleriyle takalarını yürütmüş oluyorlar. Yani bu takım başarılı olmazsa, Fenerbahçeli başbakandan hesap sorulur tehdidine boyun eğmiş iktidar. Trabzonlular daha çok övünebilirler. Onlara heryer Trabzon cidden,Tüm Türkiye genelinde vergiler onlara akıyor zira. Yıllardır üç İstanbul sosyetesinin yanında besleme olarak gerek basından, gerek Federasyondan nemalanan Trabzonspora çekilen bu peşkeşler için hesap sorulmalıdır. Sorulmayacağını bildiğim halde,sorulmalıdır diyorum,temenni ediyorum ve bu satıları okuyanları düşündürmek adına şu soruları soruyorum: -Konya,Sivas,Kayseri,..vs. takımlar iktidarı destekledikleri için cezalandırılmış mı oluyorlar? -Trabzonspor devletten destek alıyorsa,halkın vergilerinden örtülü haraç alıyorsa, Trabzonspor için Trabzon PEŞKEŞSPOR diyelim mi? -Yattara’nın parasını devlet ödediyse, gelecek yıllarda bu topçu iktidara muhalif diğer illere mi gönderilecek? Misal Eskişehirspor,misal Antalyaspor,misal İzmir takımları mı ilerde desteklenecek futbolla ülke yönetmek için? Yoksa Trabzon’a has bir güzellik mi bu yapılanlar? -Bize Her Yer Trabzon kitaplarında görecek miyiz örtülü cukkaları? -Maç sonrasında kolbastı oynayan Trabzonspor topçularına ekstradan prim verilecek mi örtülü ödenekten? Adına örtülü prim diyebiliriz. -Bu sene şampiyon olursa hazmedebilecek mi Trabzon camiası? Şampiyonluğu geçtim bu ligde ceza almadan, örtülü ödenek destekleri yanına kâr kalacak şekilde devam etmeyi hazmedebilecek mi? Son olarak diyorum ki; Sivasspor’lu cefakar gençlerin,Yiğidoların deplasmana gitmek için harçlıklarıyla aldıkları mazottan kesilen vergiyi örtülü ödenek olarak Trabzonspor’a peşkeş çekenleri babam dahi olsa AFFETMEM,HAKKIMI HELAL ETMEM..!!! |
Cevap: PEŞKEŞSPOR ve TÜRK FUTBOLU
Ben yetkililerden bir açıklama geldiği zaman butür konularda yorum yapmayı tercih ediyorum.Ne dersek şuan için TRAŞ.Yetkililer tamam bakarız demiş.Açıklama gelsin yerden yere vuralım.Tabiki aklanmazlarsa...Biz burda böyle yapıyoruz,onlar gülüp geçiyorlar...Yetkililer cimciklesinler sıra bize öyle gelsin.
Şuanda bunlar İddaa dır.Biz küçük bir oluşummuyuz.Trabzonsporu sevmiyor olabiliriz.Ama ortaya birşeyler tam çıkmadan da asla gırgır geçmeyiz.Bu bize yakışmaz.(Kendi aramızda ki konuları ayrı tutuyorum...) PEŞKEŞSPOR demeyelim.Bekleyelim sonra dememiz gerekiyorsa deriz.ANLADİİİİİ. O zaman herşey denir. |
bu yapılanlar peşkeğin taa kendisidir... örtülü ödenek meselesine gelince büyük ihtimalle doğrudur. ben 4 yıldır karadenizde yaşıyorum sadece trabzonspora değil trabzon şehrine yapılanların çeyreği sivasa yapılsa türkiyede sayılı şehirler arasına gireriz siyaset yapmak istemem ama tayyip bey trabzon beledesini almak icin her yolu denemiştir hadi bunlar bi kenara ya ts nin coğu macına bülent yıldırıma verilipte lehine kararlar vermesine ne demeli buda mı peşkeş değil...
|
İktidar uğruna taviz verenler böyle borçlu kaldıkları için şimdi de elleri kolları bağlı olarak izlemek zorundalar. Yukarıda Basayev58 kardeşimin anlatııklarının yeni bir perdesi İstanbul Olimpiyat Stadında sahnelendi. Bülent Yıldırım maşası aleni olarak Trabzonspor'un kazanması için elinden geleni yaptı.
Yetkilileri göreve çağırıyoruz diyemiyorum, Allah'a havale ediyorum... AYK |
peşkeşspor kelimesi ağır olmuş.. bu kadar fanatizm iyi değil
|
Spor Bakanı Trabzonlu her şey anlatıyor
|
Bülent YILDIRIM,ben senin yerinde olsam;Türk halkından özür diler,lisansımı yırtarım.Ama sende o yüreği göremiyorum.
|
Her kim,kimler;başta bu ülkenin kaynaklarını kendi ve/veya çevresinin çıkarlarına adaletsiz şekilde peşkeş çekiyorsa,çekmişse,yetimin hakkını göz göre göre her kim kimler babasının malıymış gibi har vurup harman savuruyorsa,ben hakkımı helal etmiyorum..Zehri zıkkım olsun haram olsun..Allah bu büyük milletin bu mazlum halkın hakkına her kim hainlik yapıyorsa ayağına dolaştırır inşaallah..Bizim sorunumuz zaten dış güçlerle değil içimizdekilerle..
|
geçen sene de bursaspor aynı peşkeşle şampiyon oldu bu sene sıra trabzonda sadri efendi atıp tutuyor kaynak maynak diye demek ki aslı buymuş biz şampiyonluğa oynadığımız 2 senede de dürüst olmamızdan kaybettik peşkeş istemediğimizden kaybettik varsın kaybedelim yeter ki adam gibi kaybedelim böyle onursuz olacağına!
|
ist.b.şehir bel. - trabzon maçındaki penaltı penaltı değildi
|
doğrumu bilmeme ama doğruysa utanmaları lazım
hak ihtilalidir bu böyle iş olamaz o zaman iktidarspor kuralım nereyi kabederse otakım liğ den düşsün:mad: siyaset futbolla düşünülemez bu yüzden avrupada top oynayamıyoruz sike... hakem vs..:mad: |
Dün stadyum programını izlemişsinizdir. Trabzonspor nasıl sisiriliyor. Şimdiden şampiyon gibi methiyeler ardı ardına sıralanıyor. Neden peki?
Çünkü 3 Istanbul takımı yönetim hataları yüzünden çöküşte. Endüstriyel futbol hemen gardını alıyor ve Trabzonspor'u pompalıyor. Şansal Büyüka' yı izleyen anlar. Dün IBB galip geleceği bir maçta havadan bir penaltı sebebiyle mağlup ayrıldı. Kimse bunu konuşmadı ama. Senaryo çizilmiş çünkü. Ben bu konuya burada ilgi olmayacağını da biliyorum zira biz bu yapılanlara duygusal yaklaşadığımız için hep kaybeden bir şehir olduk. çünkü reflekslerimiz zayıf. Şu son yıllarda gördüklerimden sonra ben futboldan (takımından değil!) soğumuş durumdayım. Zira sahne var oyun var....Oyunları gördükçe bazen burada Sedat' in kırmızı kartını, Suarez' in performansını, hakem kararlarını tartışmanın zevkine varamiyorum. |
Aykut hocanin kendi takımı ile ilgili yorumlarından ziyade senaryosu önceden çizilmiş bir lig vurgusuna dikkat çekerim.
"O üç penaltı irdelenmeli!" Son Dakika Spor - 12:48 | 17 Aralık 2010 Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor’un son 3 maçta kazandığı penaltılara dikkat çekti"Trabzonspor son 3 haftada kritik maçlar oynadı. Gaziantepspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor... 3 maç 3 penaltı. 'Bu penaltılar Trabzonspor’a kasten verildi demiyorum; fakat kimse bunlar incelemiyor." Kocaman'ın Hürriyet Gazetesi'nden Feridun Niğdelioğlu'na yaptığı açıklamalar şöyle: "FARK 4 PUANA DÜŞER DİYE UMUDUMUZ VARDI" "Biz Ankaragücü ile oynayacak, Trabzonspor da İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacaktı. Maç haftası yaptığımız antrenmanlar bir teknik adamın en çok haz duyacağ şekilde geçti. Oyuncular bu maça hem mental hem fiziken hazırdılar. Karşılaşma öncesinde yaptığımız toplantıda da bunları hissettik. Ancak beklediğimiz o‘4 puana düşer’ umudu gerçeğe dönüşmedi. Trabzon, maçını kazandı. Onların kazandığı haberi bizde yıkıntı yarattı Biz bu 6 puanlık farkın 4 puana düşmesini beklerken 9 puana çıktı." "SORUNU KENDİMDE ARARIM" "Benim kişiliğim karakterimi herkes bilir. Başkalarının başarı ya da başarısızlığına kılıf aramam. Sorunu kendimde ararım. Ama baz şeylerin de gündemde olması, konuşulması gerek. Bakıyorum kimse gündeme getirmiyor. Trabzonspor takımının aldığ başarıları, Şenol Hoca’nın elde ettiği başarıyı yadsımak yanlış olur. Bir teknik adam olarak alkışlamak durumundayız Ancak kimse yanlış anlamasın ama Trabzonspor son 3 haftada kritik maçlar oynadı. Bu 3 maça bakmak lazım Gaziantepspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor... 3 maç 3 penaltı. Bu penaltılar Trabzonspor’a kasten, isteyerek verildi, demiyorum. Fakat kimse bunları incelemiyor. Ancak maçların kritik anlarınadenk gelen penaltılara bakmak gerek."" DEPLASMAN FOBİMİZ GEÇMİŞ YILLARDA DA VARDI" "Fenerbahçe’nin geçmiş yıllarına da bakmak lazım. 3.5-4 yıldır önceliğe neyi koyarsanız koyun. Bu böyle, değişmedi. Deplasman sıkıntısı ve ikinci yarılardaki düşüş hep vardı. Bu gerilemeler bizim zamanımızda değil geçmiş yıllarda da vardı. Adım adım değiştirmeye farklılaştırmaya çalışıyoruz. Devre arası kampında da bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapacagi. |
Ümit Aktan,biz şampiyonluğa giderken lehimize yapılan her hakem hatasında "federasyonun Anadolu'dan şampiyonu kendi dönemlerinde çıkarma gayretini anlamıyorum" diyordu.Şimdi olayları nasıl yorumluyor merak ediyorum!
|
Arkadaşlar bunlar yazılıp bilinenler ya bilinmeyenler neler bir bilsek daha ne çirkin oyunlar ve oyuncular vardır hemde en üstte bilmeyerek istemeden belkide bizim oy verdiğimiz seçtiğimiz kişiler
|
[QUOTE=basayev58;674524]
Raporun devamında AKP'nin ve Başbakan Erdoğan'ın mevcut popüleritesini korumak adına sporun da kullanıldığı ve bu çerçevede 2004 yerel seçimlerinde AKP'nin Trabzon'da yaşadığı bozgunun tekrarlanmaması adına Devlet Bakanı ÖZAK'ın Trabzonspor seçimlerine müdahil olarak uzun süre kendisinin de yönetiminde görev aldığı ve 1996 yılına kadar 2.5 yıl başkanlığını da yaptığı Trabzonspor'un başına AKP çizgisine yakın bir başkan seçilmesini sağladığı ve aynı zamanda Trabzonspor'a Başbakanlığın örtülü ödeneğinden karşılanarak futbolcu alımında kullanılmak üzere milyonlarca dolar ayırıldığını ifade ediyor.”([url]www.milliyet.com.tr[/url]) Bu ülkede futbolun siyasi emeller için kullanıldığını biliyorduk. Ama bu seferki diğerleri kadar masum değil diye düşünüyorum. Konuyla ilgili bir aydır ilk günlerki haberler dışında en ufak bir aksiyon yok. Kimse konu hakkında konuşmuyor. Trabzonspor’un parlak sezonundan bahsedenler bu konuyu teğet bile geçmiyorlar. Futbol Federeasyonu veya devletin denetleme kurumları konuyu irdelediler mi bilmiyorum. Gerçi Başbakan’ın örtülü ödenek yetkisi vardır. Ancak ortada büyük bir adaletsizlik var. Aslında yapbozun parçalarını birleştirdiğimizde olay apaçık orata çıkıyor. Başbakan’ın 2004 yılı seçimlerinde ülke genelinde kazandığı zafere Trabzon’da yaşanılan hezimet dolayısıyla sevinemediğini ve bunu annesiyle paylaştığı o zaman medyaya yansımıştı. Bu seçimler spor-siyaset ilişkisinde düğmeye basılma tarihidir kanımca. Bu tarihten sonra bakan F.Nafız Özak konuyla ilgili çalışmalara başlamış ve fikir ayrılıkları olduğu için Nuri Albayrak yönetimini Sadri Şener’i destekelyerek safdışı bırakmıştır. Sonrasında Trabzonspor için refah dönemi başladı malumuz. Sadri Şener’i ne zaman ekranda görsem “kaynak yaratma(!)” başarısını anlattığına şahit oluyordum hep. Bakınız HES ihalesinin Trabozunspor’a peşkeş çekilmesinin ardından Sadri Şener yorumu: Başkan Şener, projenin yıllık 12 milyon YTL cirosu olacağını belirterek, "Bazı değişkenler olmakla beraber tamamına yakını kardır. Elde edilecek gelir 10-12 milyon YTL'den aşağı düşmez" diye konuştu. Yaratılan kaynakla sarsıcı transferlerde yapılmıştı. Galatasaray’ın çokca peşinde koştuğu Gökhan Ünal’ı Trabzonspor transfer etmişti. Hatta Wolfsburg’dan alınan Marcelinho o sezon Avrupa’da devre arasında yapılan en pahalı 8. Transfer olarak kayıtlara geçmişti. Bu yazdıklarım azçok medyada ve azçok futbolla ilgilenenler tarafından bilinenlerdi. Ancak Wikileaks belgelerinde gördük ki Trabzonspor bununla da yetinmemiş. Örtülü ödenekten- ki bu ödenekte sizin benim,Bursalının,İzmirlinin,Siirtlinin ..vs. payı vardır- aldıklarıyla yolunu bulmuş. Bu noktada ben kendi takımım adına ne kadar isyan ediyorsam diğer Anadolu takımları adınada isyan ediyorum. Parasızlıktan ligden çekilen Erzurumsporluların devletin gözünde Trabzonsporlulardan farkı olmamalı. Futbolu holiganizm sınırlarında yaşamadıkları için Erzurumlular bir sonraki seçimde siyasi kararlarına futbolu alet etmeyecekler büyük ihtimalle. Bunu bilen iktidarın Erzurumspor’u görmezden gelmesini anlayabiliriz. Ama sonuçta kabul edemesekte,adalet anlayışımıza uymasada holigan olan,tehditkâr Trabzonlular bu çirkeflikleriyle takalarını yürütmüş oluyorlar. Yani bu takım başarılı olmazsa, Fenerbahçeli başbakandan hesap sorulur tehdidine boyun eğmiş iktidar. Trabzonlular daha çok övünebilirler. Onlara heryer Trabzon cidden,Tüm Türkiye genelinde vergiler onlara akıyor zira. Yıllardır üç İstanbul sosyetesinin yanında besleme olarak gerek basından, gerek Federasyondan nemalanan Trabzonspora çekilen bu peşkeşler için hesap sorulmalıdır. Sorulmayacağını bildiğim halde,sorulmalıdır diyorum,temenni ediyorum ve bu satıları okuyanları düşündürmek adına şu soruları soruyorum: -Konya,Sivas,Kayseri,..vs. takımlar iktidarı destekledikleri için cezalandırılmış mı oluyorlar? -Trabzonspor devletten destek alıyorsa,halkın vergilerinden örtülü haraç alıyorsa, Trabzonspor için Trabzon PEŞKEŞSPOR diyelim mi? -Yattara’nın parasını devlet ödediyse, gelecek yıllarda bu topçu iktidara muhalif diğer illere mi gönderilecek? Misal Eskişehirspor,misal Antalyaspor,misal İzmir takımları mı ilerde desteklenecek futbolla ülke yönetmek için? Yoksa Trabzon’a has bir güzellik mi bu yapılanlar? -Bize Her Yer Trabzon kitaplarında görecek miyiz örtülü cukkaları? -Maç sonrasında kolbastı oynayan Trabzonspor topçularına ekstradan prim verilecek mi örtülü ödenekten? Adına örtülü prim diyebiliriz. -Bu sene şampiyon olursa hazmedebilecek mi Trabzon camiası? Şampiyonluğu geçtim bu ligde ceza almadan, örtülü ödenek destekleri yanına kâr kalacak şekilde devam etmeyi hazmedebilecek mi? Son olarak diyorum ki; Sivasspor’lu cefakar gençlerin,Yiğidoların deplasmana gitmek için harçlıklarıyla aldıkları mazottan kesilen vergiyi örtülü ödenek olarak Trabzonspor’a peşkeş çekenleri babam dahi olsa AFFETMEM,HAKKIMI HELAL ETMEM..!!![/QUOTE] okurken gerçekten çok yazık dedim. yazı ilerledikçe çirkeflik boyutunun had safhalara ulaştığını, çekememezliğin inanılmaz derecede arttığını gördüm. Kardeşim, nedir senin TS ile derdin? Sen kendi takımının durumuyla ilgilensene birazcık.. Bir kere ortaya attığın iddiaların hepsi yalan yanlış ve birbiriyle tutarsız. Akp'nin Trabzon'da kaybettiği seçim 2004 yılındaydı fakat o seçimden sonra Albayrak'ın yerine Şener gelmedi. Tam tersine Akp'liliği ile bilinen Nuri Albayrak 2005 yılında Trabzonspor'a başkan oldu. Nuri Albayrak başkan olduktan sonra Fatih Tekke'yi 7.5 Euro'ya Zenit'e sattı ve bu transferden 1 gün sonra Marcelinho transfer edildi. Senin demene göre en yüksek devre arası transferiydi. Fakat tam tersine Marcelinho sezona başlamadan önce yaz aylarında transfer edildi ve devre arasında uyum sorunu yüzünden satıldı. Tayyip Erdoğan, Trabzon'u almak için Nuri Albayrak'ı kullandı diyelim. Peki nasıl oluyor da o Nuri Albayrak Trabzon halkının nefretini kazandı? Trabzon'u kazanmak için örtülü ödenekten para aktarılıyor da, bu paradan Trabzon halkının haberi yoksa bunun Akp'ye geri döngüsü nasıl olabilir? Bu kadar komik bir şey olabilir mi? Senin demene göre Akp'ye yakın olan başkan Sadri Şener oluyor. Oysa ki Sadri Şener'in dünya görüşü olarak Akp'ye en uzak kişi olduğu herkeslerce bilinir. Sadri Şener daha 2008'de başkan oldu Trabzonspor'a. Trabzonspor'a yapılanları bırakın, Trabzon'a yapılanlar Sivas'a yapılmış olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu demişsin. Trabzonspor takımı, değil Türkiye'nin, Dünyanın sayılı şehir takımlarından bir tanesi iken yıllardır süre gelen stad sorununu kimse çözemedi. Kayseri'ye, Galatasaray'a, Rize'ye, Bursa'ya stadlar yapılırken (yapım aşamasına gelirken) Trabzon için stad yapılması planlanan yerin henüz 1ay önce dolgu ihalesi yapılabildi sadece. Gökhan Ünal transferi Sadri Şener zamanında yapılmıştır. Bu transfer de yaklaşık 9 milyon Euro'ya Rubin Kazan'a satılan Gökdeniz'in transferinden sonra gerçekleşmiştir. Trabzonspor Kulübü Hes ihalesini kazanmıştır fakat para olmadığı için henüz hayata geçirilememiştir. Eğer ki bu proje hayata geçirilebilseydi, yatırım maliyetinden yaklaşık bir iki yıl sonra yıllık bir gelir elde etmeye başlanacaktı. Fakat hali hazırda Hes işinden elde edilen hiçbir gelir yok. Faruk Özak'tan önce, Mehmet Ali Yılmaz da spor bakanlığı yapmıştı. Hiçbir faydası da görülmedi. Şayet bir faydaları olsaydı şimdiye kadar yüz kere daha şampiyon olmuştuk. Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un Trabzonlu oluşunu söylemiyorum bile. (O dönemde de kollanmak bir kenara, bir çok yerde hakkımız yenmiştir) Faruk Özak, Trabzonsporluluğunu kullanan veya bulunduğu yerin lobisini kullanarak birşeyler yapabilen bir adam olsaydı, Trabzon şehri 2016 Avrupa Şampiyonasının aday kentleri arasında olurdu. Trabzonlu olmayıp da bu durumu o kadar eleştirenlerin olduğu yerde, Faruk Özak'ın hiçbir şey yapamaması umarım biraz olsun bazı şeyleri anlamana yardımcı oluyordur. İstanbul takımlarının yanında elde ettiğimiz gelirler reklam ve yayın gelirleridir. Açın Lig TV ye telefon sorun bakalım, TS taraftarına kayıtlı kaç tane decoder var diye? Ya da TS nin Türkiye'nin dört bir yanında oynadığı maçlardaki seyirci sayısına bakın. İstanbul takımlarının, İstanbulda dolduramadığı stadyumu TS taraftarının son maçta 60 bin kişi ile doldurması marka değerini açıklamaya yetiyordur herhalde. Bazı Anadolu takımları 5 lira bilet parası verip takımını tribünde desteklemezken, kendilerini TS ile rakip görüp Ts'ye çamur atmalarını çok manidar buluyorum. Trabzonspor şu an ligde fena sayılmayacak bir konumda. Bunu TS'nin oynadığı futbol ile de görebilirsiniz zaten. Bırakın ligi, ligden önce Liverpool karşısında oynadığı futbol ile ilgili olarak o zaman ki gazete başlıklarını ve yorumları okumanı öneririm. TS şuan da ligin en az gol yiyen takımı ve en fazla gol atan ikinci takımı. Deplasmanda hiç yenilmemiş bir takım. Gs'yi, Fener'i, Bjk'yi sahasında, Bursa'yı deplasmanda yenmiş bir takım. Kazandığımız Bursa maçında bir golü verilmemiş Trabzonspor'un. Belkide bu sezonun en iyi topunu oynayıp, Gaziantep'i sahadan sildiği maçta bir penaltı kazanmış ve bu penaltıyla ilgili bir kişi bile penaltı değil yorumu yapmamış, bırakın yorumu, tartışılması bile yanlış olur söylenmiş. Şayet sen bana bu penaltının penaltı olmamasıyla ilgili bir tane yorum bul, ben kafamı kesmeye hazırım... Evinde kazandığı Bucaspor maçında Trabzonspor 1-0 öndeyken, Engin'e ceza sahası içerisinde rakip futbolcu diz koymuş fakat Engin bu dizi büyük bir darbe olarak göstertmiş ve kendisini yere atmıştır. Pozisyonun arkasında kalan Türkiye'nin en iyi hakemi Cüneyt Çakır da penaltı noktasını göstermiş. TS zaten önde iken, Bucaspor'dan gol yemesi imkansıza yakın iken kazanılmış haksız bir penaltıdan bahsediyoruz. Ki bu penaltıda eyyam aramak ne kadar doğru olur, herkes elini vicdanına koysun bakalım. Son ibb maçında TS'nin iki adet penaltısı verilmemiş. Elin almanı Markus Merk bunu söylemiş, yılların yorumcusu Erman Toroğlu söylemiş. O söylemiş bu söylemiş..Erman Toroğlu, Umut'un düşürülüşüne kesin penaltı derken, Markus Merk ben vermem ama hakem yanlış karar verdi söyleyemeyiz dedi. Trabzonspor kulübü, wikileaks belgelerinde söylendiği gibi örtülü ödenek almış bir takım olsaydı 100 trilyon borcumuz olmazdı. Epey bekledim ve ondan sonra yazdım diyorsun ama araştırman sıfırın altında kalmış. Sadece çekememezlikten çamur atmışsın... Bütün bu yazdıklarım ne bir iddiadan ibaret, ne kendi yorumumu içeriyor, ne de başka birşey. Yazdıklarım tamamen ispatlı, gerçek şeyler. Senin yazdıkların gibi kişisel görüş ve yorumlar değil, yanlış bilgiler falan da içermiyor. Aslında sana yapılacak en güzel şey, seni hiç dikkate almamak, bunu da çok iyi biliyorum fakat öyle çamurlar atmışsın ki, öyle yalan iddialarda bulunmuşsun ki cevap vermek istedim. Bu iddialara kayıtsız şartsız inanmayıp, hatta ağır buluan gerçek Sivassporlu kardeşlerime teşekkürü bir borç biliyorum ve Rıza hoca ile ligde başarılar diliyorum... |
karşı cevap çıkmamasından konunun anlaşıldığı hükmüne vardım.
Sivasspor'a başarılar... |
[COLOR="red"]Arkadaşım öncelikle yorumlarını okudum. Bordo-mavi gözlüklerle baktığın çerçevede gördüklerini anlatmışsın. Zaten bildiğimiz hikayeler bunlar. Okurken zaman kaybettim sadece.
Aslında cevap yazarken kararsız kaldım ama cevapsız kaldığı için konu anlaşılmıştır falan gibi safsataların yüzünden cevaplıyorum. Bundan sonrada işi gücü bırakıp bu tarz polemiklere girmem.[/COLOR] okurken gerçekten çok yazık dedim. yazı ilerledikçe çirkeflik boyutunun had safhalara ulaştığını, çekememezliğin inanılmaz derecede arttığını gördüm. Kardeşim, nedir senin TS ile derdin? Sen kendi takımının durumuyla ilgilensene birazcık.. [COLOR="red"]Takımın ile ilgili iddiaları çirkeflik ve çekememezlik olarak nitelendiriyorsan aynı cümleleri ABD gizli belgeleri içinde kuruyorsun sonucu ortaya çıkar. Zira yazıklarım Wikileaks belgeleri temelinde şekillenmiştir. Demekki ABD’de Trabzonspor çekememezliği almış yürümüş.(!) Ha bunlar için sessiz kalmamızın beklenmesi ise laf-ı güzâftır ki; yapılanların ucu benim şehrime,şehrimin takımına ve ayrıca tüm diğer takımlar ile Türk futboluna değmektedir. Adaletin olmadığı yerde anarşi olur. Bu iddialara bu kadar sessiz kalınması İktidarın gücünden ve bu durumun sizin dışınızda birçok kişinin(ligtv,federasyon-ligin marka değeri) işine gelmesindendir. Aynı olaya farklı ülkelerdeki tepkilerde buradan çok farklı olurdu. Dediğim gibi bunlara kayıtsız kalınması sizin takanızı yoluna koymanız anlamına gelir. [/COLOR] Bir kere ortaya attığın iddiaların hepsi yalan yanlış ve birbiriyle tutarsız. Akp'nin Trabzon'da kaybettiği seçim 2004 yılındaydı fakat o seçimden sonra Albayrak'ın yerine Şener gelmedi. Tam tersine Akp'liliği ile bilinen Nuri Albayrak 2005 yılında Trabzonspor'a başkan oldu. [COLOR="red"]Arkadaşım cümleleri düzgün okursan anlarsın. Ben 2004 de seçim kaybetti derken bu tarihte Nuri Albayrak’ın yerine Sadri Şener geldi demedim. Bu tarih bir milattı ve o bölgeyi kazanmak için çalışmalara başlandı dedim. İlkokulda Okuduğunu Anlama ödevlerini yapmayıp arkadaşından geçirdiğin belli. Üstüne bide hepsi yalan yalnış diye lafa başlıyorsun. Nuri Albayrak’la Bakan Özak’ın birbirlerini sevmediğini Trabzonluysan bilmen lazım. Trabzon’u kazanma işini Özak’a verdi Başbakan,oda ilk iş anlaşamadığı Albayrak’tan kurtulmak için Şener’e destek verdi diyerek bir çıkarımda bulundum. Bu benim fikrim,gördüklerimden yorumum budur,beni bağlar ki buna benzer yorumları Trabzonlu arkadaşlarımdan çokca duydum.[/COLOR] Nuri Albayrak başkan olduktan sonra Fatih Tekke'yi 7.5 Euro'ya Zenit'e sattı ve bu transferden 1 gün sonra Marcelinho transfer edildi. Senin demene göre en yüksek devre arası transferiydi. Fakat tam tersine Marcelinho sezona başlamadan önce yaz aylarında transfer edildi ve devre arasında uyum sorunu yüzünden satıldı. [COLOR="red"]Arkadaşım bunlar benim aklımda kalanlardan satırlara döktüklerim. Daha iyisini senin gibi Trabzonlular bilir, aslında internetten çok kolay ulaşılabilecek bilgiler bunlar. Teşekkürler aydınlattığın için. Ha bide Tomas Jun varmış,onada sayende baktım.Albayrak Yönetimi başa gelirken verilen yıldız futbolcu sözlerinin sonucu. Albayrak yönetimi bu tarz transferlerle borçlanmış Bakan Özak desteğiyle Albayrak yönetimine sert bir muhalefet başlamış ve sonuçta başkanlığa Sadri Şener getirilmiştir. Aynı muhalefet Sadri Şener’in yüksek ücretli transferlerinde ortaya konmamıştır. Bunu sen benden daha iyi bilirsin sanırım,ama bilinçli olarak konuyu anlamamazlıktan geliyorsunuz. Ayrıca bu konuları bu kadar detaylı bilmek Sivasspor’lunun işi değildir. Ben yakın çevremdeki arkadaşlarımdan biliyorum bu detayları. Biz sonuca bakarız. Ortada bilinçli bir hareket var. Sen kabul etmesende Trabzonspor kişi ve kaynaklar kullanılarak ele geçirilmiş ve daha sonra propaganda malzemesi yapılmıştır. Bu süreçte örtülü ödeneklerle trabzonlu olmayanlarında vergileri kullanılmıştır. Eğer bu iddialar doğru ise -ki hala bi araştırma-soruşturma yapılmamıştır- tüm diğer spor klüplerinin ve onlara gönül verenlerin hakkı yenilmiştir.[/COLOR] Tayyip Erdoğan, Trabzon'u almak için Nuri Albayrak'ı kullandı diyelim. Peki nasıl oluyor da o Nuri Albayrak Trabzon halkının nefretini kazandı? Trabzon'u kazanmak için örtülü ödenekten para aktarılıyor da, bu paradan Trabzon halkının haberi yoksa bunun Akp'ye geri döngüsü nasıl olabilir? Bu kadar komik bir şey olabilir mi? [COLOR="red"]Ben Nuri Albayrak’ı kullandı demedim. Bunu sen diyorsun. Ve kendi söylediğinden çıkarımda bulunuyorsun. Trabzon camiasında Trabzonspor kötü durumdayken Başbakan’ın Fenerbahçeli olmasıyla ilgili konuşulanları sen daha iyi bilirsin bize oyun oynamayın burada. Antipati nasıl giderildi. Trabzon başarılı bir takım olduğunda. Sende gayet iyi anlarsın ama tecahül-ü arif denir sizin yaptığınıza. Kimisi makarnaya,kimisi havadan penaltıya oy satıyor memlekette demekki.[/COLOR] Senin demene göre Akp'ye yakın olan başkan Sadri Şener oluyor. Oysa ki Sadri Şener'in dünya görüşü olarak Akp'ye en uzak kişi olduğu herkeslerce bilinir. [COLOR="red"]Sadri Şener’in hakkında senden çok çok fazla bilgim vardır.Çok merak ediyorsan özelden bilgi veririm sana.[/COLOR] Sadri Şener daha 2008'de başkan oldu Trabzonspor'a. Trabzonspor'a yapılanları bırakın, Trabzon'a yapılanlar Sivas'a yapılmış olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu demişsin. Trabzonspor takımı, değil Türkiye'nin, Dünyanın sayılı şehir takımlarından bir tanesi iken yıllardır süre gelen stad sorununu kimse çözemedi. Kayseri'ye, Galatasaray'a, Rize'ye, Bursa'ya stadlar yapılırken (yapım aşamasına gelirken) Trabzon için stad yapılması planlanan yerin henüz 1ay önce dolgu ihalesi yapılabildi sadece. [COLOR="red"]Pek anlamadım ama hayırlısı olsun,seneyede yeni stadınızda maçlar yaparsınız inşallah. Olmadı bütçe görüşmeleri var şu sıralar mecliste,örtülü ödenekte bi stad parası artırım yaparlar oldu bitti.[/COLOR] Gökhan Ünal transferi Sadri Şener zamanında yapılmıştır. Bu transfer de yaklaşık 9 milyon Euro'ya Rubin Kazan'a satılan Gökdeniz'in transferinden sonra gerçekleşmiştir. Trabzonspor Kulübü Hes ihalesini kazanmıştır fakat para olmadığı için henüz hayata geçirilememiştir. Eğer ki bu proje hayata geçirilebilseydi, yatırım maliyetinden yaklaşık bir iki yıl sonra yıllık bir gelir elde etmeye başlanacaktı. Fakat hali hazırda Hes işinden elde edilen hiçbir gelir yok. [COLOR="red"]Yazdıklarım Sadri Şener’in kendi demeçlerinden alıntıdır. Başkan Şener, projenin yıllık 12 milyon YTL cirosu olacağını belirterek, "Bazı değişkenler olmakla beraber tamamına yakını kardır. Elde edilecek gelir 10-12 milyon YTL'den aşağı düşmez" diye konuştu.[/COLOR] Faruk Özak'tan önce, Mehmet Ali Yılmaz da spor bakanlığı yapmıştı. Hiçbir faydası da görülmedi. Şayet bir faydaları olsaydı şimdiye kadar yüz kere daha şampiyon olmuştuk. Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un Trabzonlu oluşunu söylemiyorum bile. (O dönemde de kollanmak bir kenara, bir çok yerde hakkımız yenmiştir) Faruk Özak, Trabzonsporluluğunu kullanan veya bulunduğu yerin lobisini kullanarak birşeyler yapabilen bir adam olsaydı, Trabzon şehri 2016 Avrupa Şampiyonasının aday kentleri arasında olurdu. Trabzonlu olmayıp da bu durumu o kadar eleştirenlerin olduğu yerde, Faruk Özak'ın hiçbir şey yapamaması umarım biraz olsun bazı şeyleri anlamana yardımcı oluyordur. İstanbul takımlarının yanında elde ettiğimiz gelirler reklam ve yayın gelirleridir. Açın Lig TV ye telefon sorun bakalım, TS taraftarına kayıtlı kaç tane decoder var diye? Ya da TS nin Türkiye'nin dört bir yanında oynadığı maçlardaki seyirci sayısına bakın. İstanbul takımlarının, İstanbulda dolduramadığı stadyumu TS taraftarının son maçta 60 bin kişi ile doldurması marka değerini açıklamaya yetiyordur herhalde. Bazı Anadolu takımları 5 lira bilet parası verip takımını tribünde desteklemezken, kendilerini TS ile rakip görüp Ts'ye çamur atmalarını çok manidar buluyorum. [COLOR="red"]Bu edebiyatları çok okuduk. Yazımla ne alakası var anlamıyorum. Bir trabzonlunun her konunun altına benzer iliştirmeler yapmasını ben kendimce ego tatmini olarak yorumluyorum. Magazinsel bi konu yazsakta bir Trabzonlunun yorumunun sonunda benzer bir düttürü görürdük. Madem bu tür gerçekler varsa onları tekrar tekrar dillendirmenin anlamsızlığı altında ezilmiyor musunuz? Ayrıca bu ligde her takım birbirinin rakibidir. Haaa TS’nin muhakkak rakipsiz olduğu alanlar vardır. Örtülü ödenek paylarında rakipsiz olabilir mesela. Arkadaşım bu edebiyatları bırak,gerçeklerle yüzleş biraz. Benim derdim takımın adı değil. Bu destek BJK’ya,Kayserispor’a vs. yapılsaydı yine yazardım. Size denk gelmesini ben manidar buluyorum asıl. Nitekim zamanında BJK’ya Federasyonun yaptığı kıyaklar konusunda da yazılar yazdık. Eğer Sivasspor şampiyonluğa oynadığı senelerde bu tarz bir haber çıksaydı Sivasspor hakkında, sizin camianızda neler olabileceğini,nasıl sesler çıkacağını bir düşün,azıcık empati yap,zor değil sanırım. Bu sitede çok üstelenmiyor bile bu konu. Çünkü benim memleketimin insanı başına gelene razı oluyor. Tarih hep böyle yazar bunu. Başkaldırmaz,ses çıkarmaz. O sebepten ezilir hep.İhale kapamaz,yatırım kapamaz,mütahit olamaz,sessiz bir çoğunluk. Bak bunlarda benim özeleştirim,bizim kadar olamayan iller kadar baskı yapamayıp İktidara,biz dünyada bilmem kaç milyon kişiyiz diyenlerin şehirinde doğdum ben. Ama Sivaslıların çoğunluğunun susması bizim gibi istisnaların olmadığı anlamınada gelmez.[/COLOR] Trabzonspor şu an ligde fena sayılmayacak bir konumda. Bunu TS'nin oynadığı futbol ile de görebilirsiniz zaten. Bırakın ligi, ligden önce Liverpool karşısında oynadığı futbol ile ilgili olarak o zaman ki gazete başlıklarını ve yorumları okumanı öneririm. TS şuan da ligin en az gol yiyen takımı ve en fazla gol atan ikinci takımı. Deplasmanda hiç yenilmemiş bir takım. Gs'yi, Fener'i, Bjk'yi sahasında, Bursa'yı deplasmanda yenmiş bir takım. Kazandığımız Bursa maçında bir golü verilmemiş Trabzonspor'un. Belkide bu sezonun en iyi topunu oynayıp, Gaziantep'i sahadan sildiği maçta bir penaltı kazanmış ve bu penaltıyla ilgili bir kişi bile penaltı değil yorumu yapmamış, bırakın yorumu, tartışılması bile yanlış olur söylenmiş. Şayet sen bana bu penaltının penaltı olmamasıyla ilgili bir tane yorum bul, ben kafamı kesmeye hazırım... Evinde kazandığı Bucaspor maçında Trabzonspor 1-0 öndeyken, Engin'e ceza sahası içerisinde rakip futbolcu diz koymuş fakat Engin bu dizi büyük bir darbe olarak göstertmiş ve kendisini yere atmıştır. Pozisyonun arkasında kalan Türkiye'nin en iyi hakemi Cüneyt Çakır da penaltı noktasını göstermiş. TS zaten önde iken, Bucaspor'dan gol yemesi imkansıza yakın iken kazanılmış haksız bir penaltıdan bahsediyoruz. Ki bu penaltıda eyyam aramak ne kadar doğru olur, herkes elini vicdanına koysun bakalım. Son ibb maçında TS'nin iki adet penaltısı verilmemiş. Elin almanı Markus Merk bunu söylemiş, yılların yorumcusu Erman Toroğlu söylemiş. O söylemiş bu söylemiş..Erman Toroğlu, Umut'un düşürülüşüne kesin penaltı derken, Markus Merk ben vermem ama hakem yanlış karar verdi söyleyemeyiz dedi. [COLOR="red"]Arkadaşım yorum dahi yazmıyorum,sizin pencereden görünen bunlar. Sizide bilen bilir bizide. Burada vicdan muhasebesine girme aktif pasif dengen şaşar. Zaman kaybetmemek adına yukardaki yazdılarına sadece “he he öyledir kesin” diyorum.[/COLOR] Trabzonspor kulübü, wikileaks belgelerinde söylendiği gibi örtülü ödenek almış bir takım olsaydı 100 trilyon borcumuz olmazdı. Epey bekledim ve ondan sonra yazdım diyorsun ama araştırman sıfırın altında kalmış. Sadece çekememezlikten çamur atmışsın... Bütün bu yazdıklarım ne bir iddiadan ibaret, ne kendi yorumumu içeriyor, ne de başka birşey. Yazdıklarım tamamen ispatlı, gerçek şeyler. Senin yazdıkların gibi kişisel görüş ve yorumlar değil, yanlış bilgiler falan da içermiyor. Aslında sana yapılacak en güzel şey, seni hiç dikkate almamak, bunu da çok iyi biliyorum fakat öyle çamurlar atmışsın ki, öyle yalan iddialarda bulunmuşsun ki cevap vermek istedim. Bu iddialara kayıtsız şartsız inanmayıp, hatta ağır buluan gerçek Sivassporlu kardeşlerime teşekkürü bir borç biliyorum ve Rıza hoca ile ligde başarılar diliyorum... [COLOR="red"]Son olarak ben TS taraftarından bu olayın üstüne gitmesini isterdim. Sahte baharlar çabuk geçer. Anlıyorum epeydir çok ayakaltı oldunuz ve o kendi dünyanızda yaşadığınız hayal dünyanız iyiden iyiye flu oldu. Bu tarz sahte renkler,pofpoflanmalar,şişirilmeler ruhunuzu okşuyor. Ama eğer siz: “Bunlar neyin nesidir? Bu takımı kuran yönetim devletten destek almış mıdır? Aldıysa hesabını versin bakalım.” Diye yaklaşsaydınız olaya,gözümde büyük bir camia olurdunuz. Ben zaten bunların iddia olduğunu ancak kimsenin araştırmadığını dillendirmediğini söyledim. Bu durumdan yakındım. Ama eğer bu iddialar doğru ise sen haram paralarla kurulmuş bir takım için burada bu edebiyatı yapmış oluyorsun. Çünkü ben benim vergimden TS takımına geçmiş olabilecek bir kuruş var ise bile haram ediyorum. Aynı haber benim takımımım için çıksaydı yemin ediyorum aynı konuyu açardım,yönetimime yazı yazardım. Ezbere böyle birşey yoktur demek bizim harcımız değil. Mükemmellik detaylarda gizlidir. Bence benim gibi düşünen binlerce Yiğido vardır, ve buda bizi biz yapan bizi farklı kılan düşünce sistemidir. Şerefsizce şampiyon olacaksak ben küme düşme taraftarıyım.[/COLOR] |
[QUOTE=basayev58;674524]''Ben ülkeyi 3 F ile yönetiyorum.. Futbol, Fiesta (Eğlence) ve Fado (Din)''İspanya’nın ünlü Diktatörü Franco
Bu satırları kaleme almadan önce epeyce bekledim. Görmeden,alel acele birşeyler yazarak ilerde pişman olmuyayım diye düşündüm. Ancak bugün itibari ile görüyorum ki gerçekleşenler tahmin ettiklerimden farklı değil. Hepimizin bildiği bir atasözüdür: “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.” Ateşin olduğu kesin olmasına kesinde, ateşin dumanı gözleri kör ediyor anlaşılan. Dünyayı sarstı Wikileaks belgeleri...Türkiye gündeminede düştü. ABD yetkilileri yalanlamadı. İlginçtir Türkiye belgelerinde birde Süperlig takımının adı geçiyordu. Peki hangi takım ve konunu bizi ilgilendiren tarafı nedir? Önce haberi aynen aktarayım. “08/06/2005 tarihli Edelman'ın siyasi işler danışmanı John Kunstadter tarafından kaleme alınan,"gizli" ibareli notun 7. maddesinde, Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK, milli görüş kökenli bir Trabzon'lu olarak rapor ediliyor ve sakin, itaatkar, ağırbaşlı olarak nitelendiriliyor. Raporun devamında AKP'nin ve Başbakan Erdoğan'ın mevcut popüleritesini korumak adına sporun da kullanıldığı ve bu çerçevede 2004 yerel seçimlerinde AKP'nin Trabzon'da yaşadığı bozgunun tekrarlanmaması adına Devlet Bakanı ÖZAK'ın Trabzonspor seçimlerine müdahil olarak uzun süre kendisinin de yönetiminde görev aldığı ve 1996 yılına kadar 2.5 yıl başkanlığını da yaptığı Trabzonspor'un başına AKP çizgisine yakın bir başkan seçilmesini sağladığı ve aynı zamanda Trabzonspor'a Başbakanlığın örtülü ödeneğinden karşılanarak futbolcu alımında kullanılmak üzere milyonlarca dolar ayırıldığını ifade ediyor.”([url]www.milliyet.com.tr[/url]) Bu ülkede futbolun siyasi emeller için kullanıldığını biliyorduk. Ama bu seferki diğerleri kadar masum değil diye düşünüyorum. Konuyla ilgili bir aydır ilk günlerki haberler dışında en ufak bir aksiyon yok. Kimse konu hakkında konuşmuyor. Trabzonspor’un parlak sezonundan bahsedenler bu konuyu teğet bile geçmiyorlar. Futbol Federeasyonu veya devletin denetleme kurumları konuyu irdelediler mi bilmiyorum. Gerçi Başbakan’ın örtülü ödenek yetkisi vardır. Ancak ortada büyük bir adaletsizlik var. Aslında yapbozun parçalarını birleştirdiğimizde olay apaçık orata çıkıyor. Başbakan’ın 2004 yılı seçimlerinde ülke genelinde kazandığı zafere Trabzon’da yaşanılan hezimet dolayısıyla sevinemediğini ve bunu annesiyle paylaştığı o zaman medyaya yansımıştı. Bu seçimler spor-siyaset ilişkisinde düğmeye basılma tarihidir kanımca. Bu tarihten sonra bakan F.Nafız Özak konuyla ilgili çalışmalara başlamış ve fikir ayrılıkları olduğu için Nuri Albayrak yönetimini Sadri Şener’i destekelyerek safdışı bırakmıştır. Sonrasında Trabzonspor için refah dönemi başladı malumuz. Sadri Şener’i ne zaman ekranda görsem “kaynak yaratma(!)” başarısını anlattığına şahit oluyordum hep. Bakınız HES ihalesinin Trabozunspor’a peşkeş çekilmesinin ardından Sadri Şener yorumu: Başkan Şener, projenin yıllık 12 milyon YTL cirosu olacağını belirterek, "Bazı değişkenler olmakla beraber tamamına yakını kardır. Elde edilecek gelir 10-12 milyon YTL'den aşağı düşmez" diye konuştu. Yaratılan kaynakla sarsıcı transferlerde yapılmıştı. Galatasaray’ın çokca peşinde koştuğu Gökhan Ünal’ı Trabzonspor transfer etmişti. Hatta Wolfsburg’dan alınan Marcelinho o sezon Avrupa’da devre arasında yapılan en pahalı 8. Transfer olarak kayıtlara geçmişti. Bu yazdıklarım azçok medyada ve azçok futbolla ilgilenenler tarafından bilinenlerdi. Ancak Wikileaks belgelerinde gördük ki Trabzonspor bununla da yetinmemiş. Örtülü ödenekten- ki bu ödenekte sizin benim,Bursalının,İzmirlinin,Siirtlinin ..vs. payı vardır- aldıklarıyla yolunu bulmuş. Bu noktada ben kendi takımım adına ne kadar isyan ediyorsam diğer Anadolu takımları adınada isyan ediyorum. Parasızlıktan ligden çekilen Erzurumsporluların devletin gözünde Trabzonsporlulardan farkı olmamalı. Futbolu holiganizm sınırlarında yaşamadıkları için Erzurumlular bir sonraki seçimde siyasi kararlarına futbolu alet etmeyecekler büyük ihtimalle. Bunu bilen iktidarın Erzurumspor’u görmezden gelmesini anlayabiliriz. Ama sonuçta kabul edemesekte,adalet anlayışımıza uymasada holigan olan,tehditkâr Trabzonlular bu çirkeflikleriyle takalarını yürütmüş oluyorlar. Yani bu takım başarılı olmazsa, Fenerbahçeli başbakandan hesap sorulur tehdidine boyun eğmiş iktidar. Trabzonlular daha çok övünebilirler. Onlara heryer Trabzon cidden,Tüm Türkiye genelinde vergiler onlara akıyor zira. Yıllardır üç İstanbul sosyetesinin yanında besleme olarak gerek basından, gerek Federasyondan nemalanan Trabzonspora çekilen bu peşkeşler için hesap sorulmalıdır. Sorulmayacağını bildiğim halde,sorulmalıdır diyorum,temenni ediyorum ve bu satıları okuyanları düşündürmek adına şu soruları soruyorum: -Konya,Sivas,Kayseri,..vs. takımlar iktidarı destekledikleri için cezalandırılmış mı oluyorlar? -Trabzonspor devletten destek alıyorsa,halkın vergilerinden örtülü haraç alıyorsa, Trabzonspor için Trabzon PEŞKEŞSPOR diyelim mi? -Yattara’nın parasını devlet ödediyse, gelecek yıllarda bu topçu iktidara muhalif diğer illere mi gönderilecek? Misal Eskişehirspor,misal Antalyaspor,misal İzmir takımları mı ilerde desteklenecek futbolla ülke yönetmek için? Yoksa Trabzon’a has bir güzellik mi bu yapılanlar? -Bize Her Yer Trabzon kitaplarında görecek miyiz örtülü cukkaları? -Maç sonrasında kolbastı oynayan Trabzonspor topçularına ekstradan prim verilecek mi örtülü ödenekten? Adına örtülü prim diyebiliriz. -Bu sene şampiyon olursa hazmedebilecek mi Trabzon camiası? Şampiyonluğu geçtim bu ligde ceza almadan, örtülü ödenek destekleri yanına kâr kalacak şekilde devam etmeyi hazmedebilecek mi? Son olarak diyorum ki; Sivasspor’lu cefakar gençlerin,Yiğidoların deplasmana gitmek için harçlıklarıyla aldıkları mazottan kesilen vergiyi örtülü ödenek olarak Trabzonspor’a peşkeş çekenleri babam dahi olsa AFFETMEM,HAKKIMI HELAL ETMEM..!!![/QUOTE] Kardeşim ellerine, diline sağlık... Görüşmek üzere.... |
SAYIN BASAYEV....Güzel yapmışın bi sürü döküman sunmuşun epey zahmet verip yazmışın emeğine sağlık..Yalnız bunlar pek inandırıcı gelmiyo bana.Ö.Faruk ÖZAK zamanında çok iyi bi kadroyla Trabzon Şampiyonluğu eliyle Fenerbahçe'ye vermedimi..? Bu biirrrrr
Benim gördüğüm kadarıyla şu anki bakanlık ve TFF ve hatta Beden Terbiyesi herkese eşit miktarda sunumda bulunuyor..Bu ikiiii Yalnız atladığınız bişey var Sn.Basayev ben bir SİVASSPOR fanatiği olarak trabzonspor'un bu yılki kadrosunda ve yürüdüğü şampiyonluk yolunda torpil yapılacak bi durumda hiç görmedim..Gerçekten kaliteli va şampiyonluğu hakedecek kadroya sahipler.Bu yüzden torpilmiş,paraymış hakmış v.s. geç kardeşim bunları..Ama şu var İSTANBUL TAKIMLARI OLANA KADAR BEN ANADOLU TAKIMLARINDAN BİRİNİN ŞAMPİYON OLMASINI İSTERİM. Kaldıki bu durumda orayla-şurayla,o takım bu takım değil KENDİ TAKIMIMIZA SAHİP ÇIKALIM YETER... |
Boş konuşuyoruz.Biz söze bakarız:D
Trabzonspor ise söze bakar ama,gel bakalım masada da halledelim der. Aramızdaki fark bunlar.Trabzon zigzag çizerek hareket edecek bir kulüp değil.Varsa birşeyler açıklama bekleyelim ve daha sonra yerden yere vuralım.Okusaydık mühendes,yönetici,araştırmacı olurmuşuz.(olurdum.) |
basayev 58'e
wikileaks, dünyada binlerce şey açıkladı ama hepsi birer iddiadır ve birçok kişi de biliyor ki bu belgeler tamamen amerikanın uydurmalarıdır. muhalefet bile başbakan hakkındaki isviçre bankaları söylemlerinin üzerinde fazla durmadı. ki burada chp ve mhp muhalefetinden bahsediyoruz. bu belgeleri kanıtlanmış iddialarmış gibi aldın yoğurdun, ondan sonra da belge ile konuşuyorum diyorsun. -Sadri Şener köylümdür, babası tanınmış eski bir vekildir ve akp ile uzaktan yakından alakaları yoktur. -cevap verirken aşağılama yaparak üste çıkma çabaların gerçekten okurken seninle ilgili acıma duygularımın kabarmasına sebep oluyor. -2004 te başlayan operasyon 2008 de mi uygulamaya konuldu? Albayrak yönetimi al aşağı edilmemiştir. Zira Albayrak zaten seçime girmemiştir. -Tomas Jun gibi transferleri Albayrak yapmamış, Atay Aktuğ yapmıştır. -Albayrak yönetimi para konusunda değil, ligdeki sıralama sebebiyle muhalefete uğramıştır. -Trabzonsporu bilmek Sivassporlu'nun işi değildir. Doğru diyorsun da neden bu kadar gereksiz ve tutarsız cümleler kirliliği oluşturuyorsun? -ben kabul etmesem de ts örtülü ödenekten pay almış da , senin vergin de bunların içindeymiş de bilmem neler. o kadar komik gözüküyorsun ki, ve bir o kadar da aciz. Bunu senin dışında kim kabul ediyor? Ortada iddia dışında hiçbirşey yok. Sadece bir wikileaks belgesi. Kimselerin de bu belgeye itimat gösterdiği yok. Bütün transferlerimiz, bütün para giriş çıkışları muhasebe kayıtlarında mevcut. Buyur gel mali kongreye de hepsini incele... -Okuduğumu anlamamakla suçlayan kişi, Sadri Şener'in anlattıklarını neresiyle dinledi acaba? Şuan ortada Hes falan yok arkadaşım. Dolayısıyla para falan da yok. Şayet hayata geçirilirse kazanılabilecek paralardan bahsediyordu Sadri Başkan. İstersen yazdıklarımı ve başkanın söylediklerini tekrardan oku, olmadı cümle içinde kullan, belki bu sefer idrak edebilirsin.. - Başbakana olan antipati, başarı gelince falan giderilmedi. Kafadan atma uyduruyorsun sürekli. Başbakan burda bütün seçimlerde 1. parti oldu. Yalnızca bahsedilen belediye seçimlerinde halkın içinden olan Volkan Canalioğlu başkan seçilmiştir. Bunda Akp'nin çıkardığı adayın, il başkanlığınca istenmeyen bir kişi olması ve bu şahsın zamanında sekreterine sarkan bir kişi olmasından kaynaklanıyordu. Akp'liler o seçimde Saadetin adayına oy vermişlerdir, ve oylar bölünmüştür. -3 seneden önce stadın yapılıp bitmesi imkansız. Örtülü ödenek olsaydı 100 tane stadımız olmuştu... -Trabzonspor'un saha içi ve tribün başarılarını tokat gibi yüzüne vurunca "bunların konumuzla ne alakası var" diyorsun. Bu kadar zoruna gittiğini bilseydim yazmazdım. Hani hakemler kayırıyor ya bizi, bulunduğumuz konum tamamen onun eseri dimi? Seni komik çocuk, seni... -Trabzon şehir olarak hiç de fazla yatırım alabilen bir şehir değil. Tanjant denilen yol 30 yılda tamamlanabildi. 50 yıllık terminal binası kullanılıyor hala. Adam gibi bir stadımız bile yok. Atatürk zamanından beri demiryolu döşenemedi buraya.Teşvik kapsamına alınan iller arasında Trabzon yok. Daha sayayım mı? -Üzerine gidilecek bir mevzu olsa gidilir zaten. Saçma sapan belgeler topluluğundan bahsediyoruz burda. Elle tutulur hiçbirşey yok. Sadece bir iddia üzerine karalama yapıyorsun. -Senin zorunu ben çok iyi anlıyorum ama neyse. -Kabullenmek zor geliyor biliyorum. -Bundan sonra cevap vermeyeceğim sana. Zira yanlış ve birbiriyle tutarsız, tamamen hayal dünyanda ürettiğin iddialarınla seni başbaşa bırakıyorum. Kanıtlanmış birşeyler olmadan, çamur atma... |
[QUOTE=basayev58;675978]Aykut hocanin kendi takımı ile ilgili yorumlarından ziyade senaryosu önceden çizilmiş bir lig vurgusuna dikkat çekerim.
"O üç penaltı irdelenmeli!" Son Dakika Spor - 12:48 | 17 Aralık 2010 Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor�un son 3 maçta kazandığı penaltılara dikkat çekti"Trabzonspor son 3 haftada kritik maçlar oynadı. Gaziantepspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor... 3 maç 3 penaltı. 'Bu penaltılar Trabzonspor�a kasten verildi demiyorum; fakat kimse bunlar incelemiyor." Kocaman'ın Hürriyet Gazetesi'nden Feridun Niğdelioğlu'na yaptığı açıklamalar şöyle: "FARK 4 PUANA DÜŞER DİYE UMUDUMUZ VARDI" "Biz Ankaragücü ile oynayacak, Trabzonspor da İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacaktı. Maç haftası yaptığımız antrenmanlar bir teknik adamın en çok haz duyacağ şekilde geçti. Oyuncular bu maça hem mental hem fiziken hazırdılar. Karşılaşma öncesinde yaptığımız toplantıda da bunları hissettik. Ancak beklediğimiz o�4 puana düşer� umudu gerçeğe dönüşmedi. Trabzon, maçını kazandı. Onların kazandığı haberi bizde yıkıntı yarattı Biz bu 6 puanlık farkın 4 puana düşmesini beklerken 9 puana çıktı." "SORUNU KENDİMDE ARARIM" "Benim kişiliğim karakterimi herkes bilir. Başkalarının başarı ya da başarısızlığına kılıf aramam. Sorunu kendimde ararım. Ama baz şeylerin de gündemde olması, konuşulması gerek. Bakıyorum kimse gündeme getirmiyor. Trabzonspor takımının aldığ başarıları, Şenol Hoca�nın elde ettiği başarıyı yadsımak yanlış olur. Bir teknik adam olarak alkışlamak durumundayız Ancak kimse yanlış anlamasın ama Trabzonspor son 3 haftada kritik maçlar oynadı. Bu 3 maça bakmak lazım Gaziantepspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor... 3 maç 3 penaltı. Bu penaltılar Trabzonspor�a kasten, isteyerek verildi, demiyorum. Fakat kimse bunları incelemiyor. Ancak maçların kritik anlarınadenk gelen penaltılara bakmak gerek."" DEPLASMAN FOBİMİZ GEÇMİŞ YILLARDA DA VARDI" "Fenerbahçe�nin geçmiş yıllarına da bakmak lazım. 3.5-4 yıldır önceliğe neyi koyarsanız koyun. Bu böyle, değişmedi. Deplasman sıkıntısı ve ikinci yarılardaki düşüş hep vardı. Bu gerilemeler bizim zamanımızda değil geçmiş yıllarda da vardı. Adım adım değiştirmeye farklılaştırmaya çalışıyoruz. Devre arası kampında da bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapacagi.[/QUOTE] Ahh cahil aykut kocaman ne oldu kovulma dedikoduları ortaya çıktı! sana fark atmış Ts ye sen de mi b.k atmaya başladın? Şuster denilen rahatsız gibi sen de mi hedef saptırıyosun. Aykut da anladı düzenin nasıl işlediği o da sesini yükseltmeye başladı baktı papuç pahalı! Günahtır bu hakemin ts yi destelendiğini söylemek günahtır. Günahtır hiçbir gerçeğe dayanmayan saçma sapan şeylerle ona buna laf atmak. Umutun pozisyonu tv deki yorumcuların en az %70 ine göre penaltı hadi penaltı değil diyelim jayanın pzosiyonu neydi? bUrağın pozisyonu neydi aykut efendi ts bu maçta doğrandı resmen maçtan sonra bu pozisyonara kaç kere baktın? ------------------------- İlk yarıdaki Burak'ın verilmeyen pozisyonu için: Şansal Büyüka: Markus burada penaltı var mı yok mu? Markus Merk: Bu benim için penaltıdır. Duran toptan sonra çok uzun bir şekilde çekiyor Burak'ı. Kendisi rakibini bilinçli bir şekilde engelliyor. Hedefine ulaştıktan sonra da rakibini bırakıyor. Bu iki kolla olan bir çekme, çok açık bir penaltı. Genel hakem yorumları Erman Toroğlu: BÜLENT Yıldırım çok kötü maç yönetti. Bence verdiği penaltı, penaltı. Çünkü Belediyesporlu futbolcunun ayağı yerde, kafaya çıkan Burak havada. Havadaki Burak’a ‘tık’ diye dokundu ve dağıttı. 27. dakikada Holmen’in Burak’ın baldırına taban girişi kesin kırmızı kart. 36. dakikada Jaja’nın ceza alanında indirilişi penaltı. 56. dakikada Burak’ın ceza alanında tutulduğu pozisyon da penaltı. Rakip, topa doğru hareketlenen Burak’ı önce tutuyor; ne zaman top kalecisine gidecek, Burak’ı bırakıyor. Yani Trabzonspor maçı kazanamasaydı, Bülent Yıldırım’ın başı çok ağrırdı. Demek ki, ceza alanını daha iyi süzmesi lazım. Yalnız topun olduğu yere değil, havaya değil, başka yerlere de bakması gerekir. Ahmet Çakar: Trabzonspor hakeme rağmen maçı kazanmasını bildi. -------------------------- Son 3 maç demiş görüldüğü gibi ibb maçında aykutun tersine ts hakeme rağmen maçı söke söke almış. Antep maçında selçuk düşürülmüştü o pozisyonda tek adam olduğu için doğal olarak hem penaltı hem kırmızı kart verildi.Ne olacaktı aykut senin işin görülsün diye ts nin oyuncu mu atılsın? Buca maçında engin baytar kendini kasıtlı olarak yere attı bence de panltı yok yanlız unutulan bişey var ts zaten skor olarak öndeydi maçta.Ts nin şimdiye kadar önde olduğu maçı verdiği maç hatırlamıyorum buca kesin alırdı maçı zaten. At gözlüklerini çıkarmak lazım biraz da insanın kendine bakması lazım. |
Trabzonspor - sivasspor maçını bir araştırın ilk iki gol nasıl başlamış nasıl gole çevrilmiş 6 - 0 hesabının sorulması lazım Benim vijdanım rahat değil o maçtan itibaren sivasın önü hakemler tarafından kesilmiş burdan da allaha havale ediyorum şampiyon olamazlar haram puanlarla
|
Biz şampiyonluğa giderken, lehimize yapılan her hakem hatasında çıldıran,binbir türlü teori çıkaran TS taraftarı şimdi aynı şeylerin kendilerine yapılmasından neden rahatsız?Yaptığınız haksızlıkların size dönmeyeceğini mi sandınız?
|
[QUOTE=kağanhan58;674844]geçen sene de bursaspor aynı peşkeşle şampiyon oldu bu sene sıra trabzonda sadri efendi atıp tutuyor kaynak maynak diye demek ki aslı buymuş biz şampiyonluğa oynadığımız 2 senede de dürüst olmamızdan kaybettik peşkeş istemediğimizden kaybettik varsın kaybedelim yeter ki adam gibi kaybedelim böyle onursuz olacağına![/QUOTE]
Buradaki Bursaspor sendromunu anlamıs değilim..Bursaspora geçen yıl hangi olay peskes çekilmis,gizli yollardan paramı aktarılmıs veya diyarbakırda milletin kafası gözü yarılmıs insanlar öldürülecekken maç iptali olumsta 3 puan werilmis bunlarmı peskes...gecen bi kardesimde burada beter olsunlar küme düssünler falan yazmıs..inanın cewap werme gereği bile duymadım..burada herkez fikrini yazıyor bende herkez gibi saygı duyuyorum .ama anlayamadığım tek bir sey war ki bunu biri bana çıkıp anlatsın..anlatsın ki bizde bilelim ...Sivasta gördüğüm kadarıyla Bursasporun sampiyonluğunu istemeyen önemli bir kitle war..bu neden istenmiyor neden bu Bursasporu istanbul takımı gibi görüyorlar..bunun nedeni Bursa halkının tutumu olamaz çünkü bütün Bursa tek yumruk halinde Sivasın yanında olmustur olacaktır bunu buradaki herkez biliyor anlatmaya gerek yok..geriye baska ne gibi bir neden kalabilir ki.. Sivasta yasayıp veya Sivaslı olup istanbul takımlarını tutan kisilermidir bunlar..lütfen biri bunu söylesin..bu önemli bir olay bu ..Bana bir etkisi olacağını sanmıyorum çünkü ben Sivası gönülden sewen ayrıca bir Siwaslı kadar gönülden sampiyon olmasını isteyen biriyim..Bursadaki kardeslerime arkadaslarımada buradaki ortamı anlatıyoruz hep ..ama inanın bu gibi yorumlar farkında olmadan Sivasa olan sewgi saygıyı zedeliyor.. Bursaspor daha doğrusu Bursa halkı bunu haketmiyor......... |
[QUOTE=migroArmis;676068]Buradaki Bursaspor sendromunu anlamıs değilim..Bursaspora geçen yıl hangi olay peskes çekilmis,gizli yollardan paramı aktarılmıs veya diyarbakırda milletin kafası gözü yarılmıs insanlar öldürülecekken maç iptali olumsta 3 puan werilmis bunlarmı peskes...gecen bi kardesimde burada beter olsunlar küme düssünler falan yazmıs..inanın cewap werme gereği bile duymadım..burada herkez fikrini yazıyor bende herkez gibi saygı duyuyorum .ama anlayamadığım tek bir sey war ki bunu biri bana çıkıp anlatsın..anlatsın ki bizde bilelim ...Sivasta gördüğüm kadarıyla Bursasporun sampiyonluğunu istemeyen önemli bir kitle war..bu neden istenmiyor neden bu Bursasporu istanbul takımı gibi görüyorlar..bunun nedeni Bursa halkının tutumu olamaz çünkü bütün Bursa tek yumruk halinde Sivasın yanında olmustur olacaktır bunu buradaki herkez biliyor anlatmaya gerek yok..geriye baska ne gibi bir neden kalabilir ki.. Sivasta yasayıp veya Sivaslı olup istanbul takımlarını tutan kisilermidir bunlar..lütfen biri bunu söylesin..bu önemli bir olay bu ..Bana bir etkisi olacağını sanmıyorum çünkü ben Sivası gönülden sewen ayrıca bir Siwaslı kadar gönülden sampiyon olmasını isteyen biriyim..Bursadaki kardeslerime arkadaslarımada buradaki ortamı anlatıyoruz hep ..ama inanın bu gibi yorumlar farkında olmadan Sivasa olan sewgi saygıyı zedeliyor.. Bursaspor daha doğrusu Bursa halkı bunu haketmiyor.........[/QUOTE]
kardeş kimsenin sendrom mendron moduna girdiği yok sadece olaya tarafsız bakmaya çalış bakalım geçen sene hükmen kazandığınız maçlar ve levent kzıılın federasyondaki fonksiyonunu ve etkisini cümle alem biliyor ikincisi geçen sezon boyu penaltıdan kazandığınız goller -ki sivas aynı şampiyonluğa oyandığı dönemlerde verilmeyen penaltıları devre arasında talimat alınca ölümüne oynayan bir antep maçı ve federasyonda levent kızıl gibi bir adamının olmaması ayrıca diyarbakır maçındaki olayları demişssin madem adalaet var sizin statta da benzer durumlar geçen sezon yaşandı nedne hiç bir yaptırım olmadı??? hadi bunların hepsini ama hepsini geçtik buradaki sivas-bursa maçında ertuğrul efendinin tribünlere karşı yaptığı hareketler ve takındığı tavırlar o ukala volkan şenin tribünlere yaptığı hareketler sonra da TİMSAH gözyaşalrıyla yalandan özür dilemesi ivankovun hareketleri ? ve ayrıca şampiyonluğa oynadığınz dönemde son hafatalra gelince biz sivas değiliz şampiyon oluruz cinsiden futboılcularınız ve forum sitelerinde taraftar gruplarınız verdiği demeçler? işte esas bunlardan sonra size karşı birçok kişinin U dönüşü olmuştur.ayrıca milletin gözünü efendilikle adam gibi adamlıkla boyayan eruğrul sağlam ise tam bir iki yüzlü üstelik ağzı da çok bozuk bizzzat bunu sivas- bursa maçında yedek kulubesinin arkasındaki tribündeydim orda şahit olduk küfürlerine hareketlerine ve ayrıca kayserili yakın bir arkadaşmın ertuğrul kayseriyi çalıtırırken onunla ilgili söyledikleri -ki bu kasyerili arkdaşm da kayserisporun maçalrını ve idmanalrını sürekli takip eder- ertuğrulun aslında hiç de adil olmayan ve çok kaypak bir adam olduğuna yemin edrk bizat yakından şahit olduğunu analtması...işte bütün bunalr en azından bende bursaspora karşı olumsuz bir tavır oluşturudu sevgili kardeşim ayrıca sivas şampiyonluğa oyandığı dönemlerde ne sizden ne de diğer anadolu takımlarından öyle dstek mesetek de görmedi bırakın bu masalları! |
Diğer takım taraftarları ile girilen çatışmalardan çıkardığım sonuçlar ve edinidiğim dersler özetle şu şekildedir:
Velev ki iddialarımız doğru olsun (ki doğruluk payı içeren bir çok iddia var, atalarımız ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler), kendi kulübümüz için harcayacağımız enerji ve oluşturacağımız sinerjiyi başkaları için boşuna harcıyoruz, veya başkaları ile ilgili iddialara verdiğimiz önemi kendi kulübümüzün geleceği ve menfaatleri için göstermiyoruz. Belki de haklı bir şekilde sahip çıkanımız -Trabzon veya Bursa gibi- olmadığı için, siyasi, ekonomik vb bir çok yönden kendimizi Anadolu'nun terkedilmiş gariban çocukları olarak görmeye alıştığımız ve hep kendimizi himayeye muhtaç hissettiğimiz içindir ki, Bursa'yı veya Trabzon'u sahiplenen, destek çıkan birilerini gördüğümüzde bas bas bağırıyoruz. Aslında bu çığlıkların altında Trabzon'dan veya Bursa'dan kaynaklanan neferet değil, onlara birileri sahiplenip destek çıktığı ve aynı konumda olmadığımız için yetim kalmış bir çocuk gibi 'baba' hasreti çekiyoruz. Yalan mı??? Yorumların, feryat figanların derininde yatan ifade şu: 'Ey birileri, lütfen, lütfen, lütfen bize de sahip çıkın, bizi de ezdirmeyin, bize de haksızlık yapılmasına engel olun! Lütfen.....' Sahip olamadığımız himayeye sahip takımlara vurarak bu çığlığımızı ifade ediyoruz. Koskoca bir şehir, dışarıya verdiği 4 milyon civarındaki göçle birlikte yeryüzüne dağılmış 5-6 milyonluk bir kitlenin içerisinden Sivasspor'a sahip çıkacak nitelikli bir insan olarak sadece sevgili Mecnun Odyakmaz'ın çıkması, ikinci bir alternatif veya yedeğinin olmaması bu yaşadığımız trajedinin göstergesi değil mi? Son olarak, Sivasspor varlığını başka takımlara düşmanlık veya muhalefet üzerine inşa etmemelidir. Bu yola tevessül eden taraftarları kardeşçe uyarıyorum. Sivasspor varlığını ve dolayısıyla biz taraftarları olarak varlığımızı kendi başarılarımız üzerine inşa etmeliyiz! Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca bir İstanbul takımını şampiyon olarak görmektense bin kez Bursa'yı ve [B]bir[/B] kez :) Trabzon'u şampiyon olarak görmeyi tercih ederim. Oluşturdukları şehir kimliğine ve sevdasına saygı duyuyor ve örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. |
[QUOTE=kağanhan58;676074]kardeş kimsenin sendrom mendron moduna girdiği yok sadece olaya tarafsız bakmaya çalış bakalım geçen sene hükmen kazandığınız maçlar ve levent kzıılın federasyondaki fonksiyonunu ve etkisini cümle alem biliyor ikincisi geçen sezon boyu penaltıdan kazandığınız goller -ki sivas aynı şampiyonluğa oyandığı dönemlerde verilmeyen penaltıları devre arasında talimat alınca ölümüne oynayan bir antep maçı ve federasyonda levent kızıl gibi bir adamının olmaması ayrıca diyarbakır maçındaki olayları demişssin madem adalaet var sizin statta da benzer durumlar geçen sezon yaşandı nedne hiç bir yaptırım olmadı???
hadi bunların hepsini ama hepsini geçtik buradaki sivas-bursa maçında ertuğrul efendinin tribünlere karşı yaptığı hareketler ve takındığı tavırlar o ukala volkan şenin tribünlere yaptığı hareketler sonra da TİMSAH gözyaşalrıyla yalandan özür dilemesi ivankovun hareketleri ? ve ayrıca şampiyonluğa oynadığınz dönemde son hafatalra gelince biz sivas değiliz şampiyon oluruz cinsiden futboılcularınız ve forum sitelerinde taraftar gruplarınız verdiği demeçler? işte esas bunlardan sonra size karşı birçok kişinin U dönüşü olmuştur.ayrıca milletin gözünü efendilikle adam gibi adamlıkla boyayan eruğrul sağlam ise tam bir iki yüzlü üstelik ağzı da çok bozuk bizzzat bunu sivas- bursa maçında yedek kulubesinin arkasındaki tribündeydim orda şahit olduk küfürlerine hareketlerine ve ayrıca kayserili yakın bir arkadaşmın ertuğrul kayseriyi çalıtırırken onunla ilgili söyledikleri -ki bu kasyerili arkdaşm da kayserisporun maçalrını ve idmanalrını sürekli takip eder- ertuğrulun aslında hiç de adil olmayan ve çok kaypak bir adam olduğuna yemin edrk bizat yakından şahit olduğunu analtması...işte bütün bunalr en azından bende bursaspora karşı olumsuz bir tavır oluşturudu sevgili kardeşim ayrıca sivas şampiyonluğa oyandığı dönemlerde ne sizden ne de diğer anadolu takımlarından öyle dstek mesetek de görmedi bırakın bu masalları![/QUOTE] Ewwela anlattığın her cümleye saygı duyuyorum...ama hepsi yanlıs...sondan baslayarak söylemeliyimki hiç kimse masal anlatmıyor...Bursa sampiyonluğa giderken haksız penaltılar aldı Sivas giderken penaltıları werilmedi bu mudur tarafsız bakıs acısı...2009-2010 yılının istatistiklerine bi göz atarsan Bursasporun en az penaltı kullanan takımlardan biri olduğunu görürsün...Diyarbakırda yapılmaya çalısan katliamın hiç birisi Bursada olmadı..sen oradan konusuyorsun ben 37 yasındayım 30 yıldır Bursa stadında maç izlerim...Bursada hiç kimse Diyarbakır halkı veya takımına küfür etmemistir ..teröristbası ve malum gruba tepki vardır ki bizim tribünü bilirsen cok sehit weren bir tribündür bunun için besteler yapılmıstır ve bu sadece d. bakır macı değil her maç söylenir..anlatmak istediğin olaylı mac buysa cewabı budur bunun dısında Bursada hiç bir takımla problem yasanmamıstır...Sivas hakkındaki demc olayını cıkarıp temcit pilavı gibi sürekli vizyona koyan istanbul basınıdır bursadaki her futbolcu we yöneticinin werdiği demeçler Bursa kenti sanayii ve futbol kültürüne sahip bir sehirdir Sivasspor sampiyonluğu kowaladıktan sonra bir takım hatalar yapmıstırki ligin altına inmistir biz bu duruma düsmeyiz düsmemek için bir çok gerekcemiz ve sahip olduğumuz olgular wardır....bunun neresi Sivassporu küçümsemektir...Ertuğrul Sağlamın avukatı değilim kendi karakteri onu bağlar..tarafsız bir gözle değerlendirecek olursak bir yanda 3 milyon sehir ve türkiyenin geneli bağrına basmıs bir yanda senin kayserili arkadasın basmamıs...buradan herkez kendine bir fikir edinir..wolkan senın Siwasta yaptığı hareket kalp hareketidir ki bunun bence olduğu gibi buradaki bir çok kardesimcede sorun olmadığı söylenmistir..we son olarak benim güzel kardesim..Bursa bize destek wermedi demissin..en cok bu tebessum ettirdi beni..en cokta bunun gibi cümleler üzüyor bizleri...Bursa stadında kardesimiz ankaragücünden sonra actığımız tek bayrak SİVASSPOR bayrağıdır siz sampiyonluğa giderken...biz Sivasa sunu yaptık bunu yaptık gibi seyler söylemek istemiyorum artık görünen köy klawuzda istemez..bunu burada çok kardesim görüyor zaten..en büyük temennim bizlerinde yanlısı warsa bunu duzeltmemiz ama senin gibi değerli kardesleriminde yanlıs bildiği seylerden arınmasıdır......... |
[QUOTE=migroArmis;676077]Ewwela anlattığın her cümleye saygı duyuyorum...ama hepsi yanlıs...sondan baslayarak söylemeliyimki hiç kimse masal anlatmıyor...Bursa sampiyonluğa giderken haksız penaltılar aldı Sivas giderken penaltıları werilmedi bu mudur tarafsız bakıs acısı...2009-2010 yılının istatistiklerine bi göz atarsan Bursasporun en az penaltı kullanan takımlardan biri olduğunu görürsün...Diyarbakırda yapılmaya çalısan katliamın hiç birisi Bursada olmadı..sen oradan konusuyorsun ben 37 yasındayım 30 yıldır Bursa stadında maç izlerim...Bursada hiç kimse Diyarbakır halkı veya takımına küfür etmemistir ..teröristbası ve malum gruba tepki vardır ki bizim tribünü bilirsen cok sehit weren bir tribündür bunun için besteler yapılmıstır ve bu sadece d. bakır macı değil her maç söylenir..anlatmak istediğin olaylı mac buysa cewabı budur bunun dısında Bursada hiç bir takımla problem yasanmamıstır...Sivas hakkındaki demc olayını cıkarıp temcit pilavı gibi sürekli vizyona koyan istanbul basınıdır bursadaki her futbolcu we yöneticinin werdiği demeçler Bursa kenti sanayii ve futbol kültürüne sahip bir sehirdir Sivasspor sampiyonluğu kowaladıktan sonra bir takım hatalar yapmıstırki ligin altına inmistir biz bu duruma düsmeyiz düsmemek için bir çok gerekcemiz ve sahip olduğumuz olgular wardır....bunun neresi Sivassporu küçümsemektir...Ertuğrul Sağlamın avukatı değilim kendi karakteri onu bağlar..tarafsız bir gözle değerlendirecek olursak bir yanda 3 milyon sehir ve türkiyenin geneli bağrına basmıs bir yanda senin kayserili arkadasın basmamıs...buradan herkez kendine bir fikir edinir..wolkan senın Siwasta yaptığı hareket kalp hareketidir ki bunun bence olduğu gibi buradaki bir çok kardesimcede sorun olmadığı söylenmistir..we son olarak benim güzel kardesim..Bursa bize destek wermedi demissin..en cok bu tebessum ettirdi beni..en cokta bunun gibi cümleler üzüyor bizleri...Bursa stadında kardesimiz ankaragücünden sonra actığımız tek bayrak SİVASSPOR bayrağıdır siz sampiyonluğa giderken...biz Sivasa sunu yaptık bunu yaptık gibi seyler söylemek istemiyorum artık görünen köy klawuzda istemez..bunu burada çok kardesim görüyor zaten..en büyük temennim bizlerinde yanlısı warsa bunu duzeltmemiz ama senin gibi değerli kardesleriminde yanlıs bildiği seylerden arınmasıdır.........[/QUOTE]
haklsın kardeş senin bütün söylediklerin ve bildiklerin doğru bizim gözümğüzle görüp bizzat şahit olduklarımız yalan ne diyelim haklsın bnim veya bir sivassporlunun bursayla ne problemi veya kini olabilir ama sen demişssin ki istanbul basının sürekli ısıtıp gündeme getirmesi falan ya ben sana diyorum ki bizzata yakında gördüm o olayları ve hareketleri ayrıca aynı şekilde bursa tezahuratları ve şampiyon anadoludan sloganları siz başta dürüst ve saygılı giderken buırada da yapıldı merak etme ama kalkıp burada sütten çıkmış ak kaşık gibi herşeyi bursa lehine göstermey çalışma bayrak açtınız da ne oldu sonra şampiyonluğa yaklaştıkça biz sivas değiliz söylemlerine başladnz bunu gerçekten art niyetli söylememiş hatalara düşmeyeceğiz şekliden söyleyenler de elbette olmuştur ama art niyetli söyleyenler de olmuştur malesef |
[QUOTE=BOUN;676076] Ayrıca bir İstanbul takımını şampiyon olarak görmektense bin kez Bursa'yı ve [B]bir[/B] kez :) Trabzon'u şampiyon olarak görmeyi tercih ederim. Oluşturdukları şehir kimliğine ve sevdasına saygı duyuyor ve örnek alınması gerektiğini düşünüyorum.[/QUOTE]
ben böyle kendini beğenmiş ve ahlak namından yoksun bir takımı asla şampiyon görmek istemem hocam 1 defa değil çeyrek defa bile..git onlara da sor yüzde 90 sivas kümeye derler hadi ordan şampiyonluk neyinize derler bu ahlak fakirleri |
[QUOTE=BOUN;676076]Diğer takım taraftarları ile girilen çatışmalardan çıkardığım sonuçlar ve edinidiğim dersler özetle şu şekildedir:
Velev ki iddialarımız doğru olsun (ki doğruluk payı içeren bir çok iddia var, atalarımız ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler), kendi kulübümüz için harcayacağımız enerji ve oluşturacağımız sinerjiyi başkaları için boşuna harcıyoruz, veya başkaları ile ilgili iddialara verdiğimiz önemi kendi kulübümüzün geleceği ve menfaatleri için göstermiyoruz. Belki de haklı bir şekilde sahip çıkanımız -Trabzon veya Bursa gibi- olmadığı için, siyasi, ekonomik vb bir çok yönden kendimizi Anadolu'nun terkedilmiş gariban çocukları olarak görmeye alıştığımız ve hep kendimizi himayeye muhtaç hissettiğimiz içindir ki, Bursa'yı veya Trabzon'u sahiplenen, destek çıkan birilerini gördüğümüzde bas bas bağırıyoruz. Aslında bu çığlıkların altında Trabzon'dan veya Bursa'dan kaynaklanan neferet değil, onlara birileri sahiplenip destek çıktığı ve aynı konumda olmadığımız için yetim kalmış bir çocuk gibi 'baba' hasreti çekiyoruz. Yalan mı??? Yorumların, feryat figanların derininde yatan ifade şu: 'Ey birileri, lütfen, lütfen, lütfen bize de sahip çıkın, bizi de ezdirmeyin, bize de haksızlık yapılmasına engel olun! Lütfen.....' Sahip olamadığımız himayeye sahip takımlara vurarak bu çığlığımızı ifade ediyoruz. Koskoca bir şehir, dışarıya verdiği 4 milyon civarındaki göçle birlikte yeryüzüne dağılmış 5-6 milyonluk bir kitlenin içerisinden Sivasspor'a sahip çıkacak nitelikli bir insan olarak sadece sevgili Mecnun Odyakmaz'ın çıkması, ikinci bir alternatif veya yedeğinin olmaması bu yaşadığımız trajedinin göstergesi değil mi? Son olarak, Sivasspor varlığını başka takımlara düşmanlık veya muhalefet üzerine inşa etmemelidir. Bu yola tevessül eden taraftarları kardeşçe uyarıyorum. Sivasspor varlığını ve dolayısıyla biz taraftarları olarak varlığımızı kendi başarılarımız üzerine inşa etmeliyiz! Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca bir İstanbul takımını şampiyon olarak görmektense bin kez Bursa'yı ve [B]bir[/B] kez :) Trabzon'u şampiyon olarak görmeyi tercih ederim. Oluşturdukları şehir kimliğine ve sevdasına saygı duyuyor ve örnek alınması gerektiğini düşünüyorum.[/QUOTE] Israrla anlatmak istediğimiz sizin anlattıklarınızdır.Tribünde büyüdüğüm için Sivas ve anadolu hakkında Bursaspor taraftarının ne düsündüğünü herkesten iyi biliyorum ve bunu anlatmaya çalısıyorum kaç yıldır.Abartmadan söylüyorum ki Bursaspor taraftarı açık ve net olarak Anadolu bütünlüğünü isteyen ve bu olusumun içinde Ankaragücü ve Sivası bir parça öne çıkarmıs bir taraftar grubudur.. |
türk futboluna sayisiz yildizi kazandiran taraftari ile türk futbolunun en önde gelen klübü yersiz asilsiz suclamalari basarinin karsisindaki kiskancligin bir göstergesidir maglumuz lig baslamadan bütün futbol oterideleri tarafindanda trabzonsporun en kuvvetli sampiyonluk adayi oldugu defalarca belirdilmisdir
trabzonspora yöneldilmis asilsiz bu suclamalari kepazelik olarak görüyorum sivas gibi türkiyenin birliginde ön önde yer alan ilimiz insanlarina bu tür aciklamalar kesinlikle yakismiyor |
Evvela bende bu sözlere Aykut Kocaman'ın bir kaç çizim demeçleri ile cevap vermek istiyorum. bugün Hürriyette kaleme geçilmiş. Diyorki Muhterem '' Trabzona verilen son üç penaltının mercek altına alınması gerekiyor'' Çok doğru tesbit edilmiş ve ince dokunmalar var. -Ki bende Aykut Kocaman a katılıyorum. Özellikle ikili mücadele vasfı taşıyabilecek ve Ceza saha sı dışında bile verilmeyecek fauller nedense Trabzona bu sene her şekilde Penaltı olarak dönüyor. İ.Belediye hocası Sayın Abdullah Avcı sanki demeye çalışmış ve kelamdan çıkan sözler kaleme dökülmemiş gibi. Ben Bursayı bu platformdan ayrı tutmak istiyorum. Ayrıca Bursa seyircisinin yüzde 90 nını... Çünkü onların eline geçirdiği fırsatı bizde elimize geçirdik ve bazı kirli oyunlarla (Bursalı arkadaşlar belki detaylarını bilmezler) ellerimizle hediye ettik... Ama onlar bu durumu lehlerine çevirmesini bildiler. Her sezonda yaşanır bu tarz hakem hataları ve şaibe kokan durumlar. Bu bizim lehimizede olmuştur Bursa lehinede A takımınada B takımınada. Ama bu sene o leh'ler adeta toleransa dönüştü. Curling sporunu bilirsiniz. Topların önü açılır süpürülür ve topa hız kazandırarak karşı topa vurup hem sayı hemde rakibe dezavantajlar sağlar. Adeta bu sene Trabzon a hem federasyon hemde Hakem komitesi Curling oynatıyor. Hiç bir Bursalı kardeşlerimiz yanlış anlamasınlar fakat özellikle bu leh ve sempati bu sene Trabzondan yana Toleransa döndü... Nasıl dönmesinki, ellerinde Siyaset diye bir malzeme var, HES diye bir proje var (hayata geçiyor) erkekseniz yapmayın yoksa ben size siyaseten şamarı vururum diyor. Seneye Kasımpaşa düşmezse Şampiyon olsunda sen seyreyle tiyatroyu. Yok o kadar demeyin dahada beteri var. 2 sezon sonra Siirtden de bir atak bekliyorda olabiliriz. Latife bir yana önümüze bir A4 kağıdı konmuşsa ve bunun rengi beyazsa Trabzonlu Mor derse mordur Siyah derse siyahdır.
Haa ne yapmalı derseniz hiç bir şey yapamazsınız. Türkiyede gündem değiştirmek kadar basit ve kolay bir şey yok. Trabzon Şampiyon olur 3 gün sonra ''Van minüt'' :D versiyon II çıkar geçer gider. Ama olan yine midemize aklımıza olur. |
[QUOTE=Alibeyoglu;676082]türk futboluna sayisiz yildizi kazandiran taraftari ile türk futbolunun en önde gelen klübü yersiz asilsiz suclamalari basarinin karsisindaki kiskancligin bir göstergesidir maglumuz lig baslamadan bütün futbol oterideleri tarafindanda trabzonsporun en kuvvetli sampiyonluk adayi oldugu defalarca belirdilmisdir
trabzonspora yöneldilmis asilsiz bu suclamalari kepazelik olarak görüyorum sivas gibi türkiyenin birliginde ön önde yer alan ilimiz insanlarina bu tür aciklamalar kesinlikle yakismiyor[/QUOTE] Türkiyenin en önde gelen kuluplerinden biri dersen katılırım sana....en önde gelen kulubu olma ihtimali yok..Ama bu yıl bende Trabzonsporun güzel futbolunu izleyenlerdenim..belki bir kaç bedava penaltı veya yanlı tutum lehinize sonuçlanmıs olsada bu yıl bu noktaya hakederek geldiğinize inanıyorum..Allah daim etsin...Bu arada kepazelik falan demissin bence biraz ağır olmus ..burası bir taraftar sitesinin platformu herkez fikrini beyan ediyor ve buna herkesin hakkı war..burada kepazelik olmaz tartısma ortamı olur..Kaldıki bizim gibi rakip takım taraftarlarının sözüde dinleniyor..biraz daha ılıman yaklasmak gerek bence ..saygılar.. |
[QUOTE=adres58;676083]Evvela bende bu sözlere Aykut Kocaman'ın bir kaç çizim demeçleri iel cevap vermek istiyorum. bugün Hürriyette kaleme geçilmiş. Diyorki Muhterem '' Trabzona verilen son üç penaltının mercek altına alınması gerekiyor'' Çok doğru tesbit edilmiş ve ince dokunmalar var. -Ki bende Aykut Kocaman a katılıyorum. Özellikle ikili mücadele vasfı taşıyabilecek ve Ceza saha sı dışında bile verilmeyecek fauller nedense Trabzona bu sene her şekilde Penaltı olarak dönüyor. İ.Belediye hocası Sayın Abdullah Avcı sanki demeye çalışmış ve kelamdan çıkan sözler kaleme dökülmemiş gibi. Ben Bursayı bu platformdan ayrı tutmak istiyorum. Ayrıca Bursa seyircisinin yüzde 90 nını... Çünkü onların eline geçirdiği fırsatı bizde elimize geçirdik ve bazı kirli oyunlarla (Bursalı arkadaşlar belki detaylarını bilmezler) ellerimizle hediye ettik... Ama onlar bu durumu lehlerine çevirmesini bildiler. Her sezonda yaşanır bu tarz hakem hataları ve şaibe kokan durumlar. Bu bizim lehimizede olmuştur Bursa lehinede A takımınada B takımınada. Ama bu sene o leh'ler adeta toleransa dönüştü. Curling sporunu bilirsiniz. Topların önü açılır süpürülür ve topa hız kazandırarak karşı topa vurup hem sayı hemde rakibe dezavantajlar sağlar. Adeta bu sene Trabzon a hem federasyon hemde Hakem komitesi Curling oynatıyor. Hiç bir Bursalı kardeşlerimiz yanlış anlamasınlar fakat özellikle bu leh ve sempati bu sene Trabzondan yana Toleransa döndü... Nasıl dönmesinki, ellerinde Siyaset diye bir malzeme var, HES diye bir proje var (hayata geçiyor) erkekseniz yapmayın yoksa ben size siyaseten şamarı vururum diyor. Seneye Kasımpaşa düşmezse Şampiyon olsunda sen seyreyle tiyatroyu. Yok o kadar demeyin dahada beteri var. 2 sezon sonra Siirtden de bir atak bekliyorda olabiliriz. Latife bir yana önümüze bir A4 kağıdı konmuşsa ve bunun rengi beyazsa Trabzonlu Mor derse mordur Siyah derse siyahdır.
Haa ne yapmalı derseniz hiç bir şey yapamazsınız. Türkiyede gündem değiştirmek kadar basit ve kolay bir şey yok. Trabzon Şampiyon olur 3 gün sonra ''Van minüt'' :D versiyon II çıkar geçer gider. Ama olan yine midemize aklımıza olur.[/QUOTE] Söyledikleriniz doğru..Futbolda siyaset warmıdır elbette vardır...Lobisi olan takımla olmayan takımın arasında elbette çok büyük farklar olur..bu lobide genelde siyasetten ve siyasetçilerden olusur çoğu zaman..Sahip olduğum bir fikir war ki paylasmak isterim kisisel fikrimdir..Trabzon değil bu sene önümüzdeki 10 yıl sampiyon falan olamaz bunun gerekcesini burada yazamam sayfalar yetmez..eğer bu sampiyonlukta kasdedilen sey lobi ve siyaset yardımıysa süper ligde Trabzondan üstün 5-6 takım sayarım size..ama gözlerden kaçan bir sey war.Trabzona verilen haksız penaltılar weya yanlı tutum bence çok büyütülüyor..bunun nedenide istanbul takımlarının basarısızlığını örtme cabasıdır..bunuda basını kullanarak yapıyorlar.Neden kendileri(ist takımları)sampiyonluğa kosarken bunları anlatmıyorlar neden bas bas bağırmıyorlar..ben mewcut fedarasyonun tüm zamanların en tarafsız(hataları olsada)olduğuna inanıyorum.açıkçası Trabzondan çok fazla hoslanmam ama simdi oldukları pozisyonda oynadıkları futboluda görmek gerekir..ama her ne olursa olsun ben Trabzonun bunu basaracağını sanmıyorum... |
[QUOTE=migroArmis;676085]Türkiyenin en önde gelen kuluplerinden biri dersen katılırım sana....en önde gelen kulubu olma ihtimali yok..Ama bu yıl bende Trabzonsporun güzel futbolunu izleyenlerdenim..belki bir kaç bedava penaltı veya yanlı tutum lehinize sonuçlanmıs olsada bu yıl bu noktaya hakederek geldiğinize inanıyorum..Allah daim etsin...Bu arada kepazelik falan demissin bence biraz ağır olmus ..burası bir taraftar sitesinin platformu herkez fikrini beyan ediyor ve buna herkesin hakkı war..burada kepazelik olmaz tartısma ortamı olur..Kaldıki bizim gibi rakip takım taraftarlarının sözüde dinleniyor..biraz daha ılıman yaklasmak gerek bence ..saygılar..[/QUOTE]
güzel kardesim konunun basligina bakarsan o kelime ona uygun geliyor güzel kardesim o penaltilar dünyanin gelmis gecmis en iyi hakemleri arasinda gösterilen markus merkin onayini almis penaltilardir ayrica yillardir türk futboluna basari ile hizmet vermis türk futbolunun krali hakan süküründe onayini almis penaltilardir anliyorum sizi siz yillardir alismisiniz erman toroglu gibi ahmet cakar gibi cikarlara hizmet eden yorumculara eski hakemlere simdi dürüstce yorum yapan dünyaca ünlü almanyanin en iyi hakemi markus merkin yorumlari isinize gelmiyor tabi ben punu puan farkinin acilmasinin getirdigi piskolajiye bakiyorum bursasporun sampiyon oldugunda 10 metrelik ofsayti görmeyen hakemleride gördük biz fenerbahce ve trabzonspor maclarinda adeda hakem tarafindan trabzonsporun sampiyonlugunun elinden calindigi yillarida yasadik biz gönül isterki burada suan trabzonspor aleyinde yapilan acimasizca sorumlari sizle o dönemdede yapsaydiniz inanin anlardim sizi diger tarafdan ibb trabzonspor macinda oyundan atilmasi gereken ibb oyuncularda vardi.gelin basariyi taktir edelim cikarlari degil futbola deger verelim bütün futbol oterileri tarafindan oyun üstünlügü kabul edilen ve milli takima sayisiz futbolcu veren trabzonsporu karalama kampanyasindan vazgecelim |
[QUOTE=migroArmis;676088]Söyledikleriniz doğru..Futbolda siyaset warmıdır elbette vardır...Lobisi olan takımla olmayan takımın arasında elbette çok büyük farklar olur..bu lobide genelde siyasetten ve siyasetçilerden olusur çoğu zaman..Sahip olduğum bir fikir war ki paylasmak isterim kisisel fikrimdir..Trabzon değil bu sene önümüzdeki 10 yıl sampiyon falan olamaz bunun gerekcesini burada yazamam sayfalar yetmez..eğer bu sampiyonlukta kasdedilen sey lobi ve siyaset yardımıysa süper ligde Trabzondan üstün 5-6 takım sayarım size..ama gözlerden kaçan bir sey war.Trabzona verilen haksız penaltılar weya yanlı tutum bence çok büyütülüyor..bunun nedenide istanbul takımlarının basarısızlığını örtme cabasıdır..bunuda basını kullanarak yapıyorlar.Neden kendileri(ist takımları)sampiyonluğa kosarken bunları anlatmıyorlar neden bas bas bağırmıyorlar..ben mewcut fedarasyonun tüm zamanların en tarafsız(hataları olsada)olduğuna inanıyorum.açıkçası Trabzondan çok fazla hoslanmam ama simdi oldukları pozisyonda oynadıkları futboluda görmek gerekir..ama her ne olursa olsun ben Trabzonun bunu basaracağını sanmıyorum...[/QUOTE]
cok celiskiye düsüyorsun maden trabzonsporun öyle bir gücü vardi neden 26 sene sampiyon olamadi bursasporda lobisi ilemi sampiyon oldu? kiskancik senin beynini isgal etmis ne yazik ki trabzonspor bursasporun sampiyonlugunda pay sahibi oldu hata yapmis trabzonspor |
yigido lakabini almissiniz o halde yigidolara yakisani yapin
site yönedimini sporun amacina hizmet edmeyen sporda dostluk gardaslik ilkesine aykiri olan tamamiyle kurundular üzerine kurulu olan bu basligi kapatmasini rica ediyorum |
[QUOTE=Alibeyoglu;676095]yigido lakabini almissiniz o halde yigidolara yakisani yapin
site yönedimini sporun amacina hizmet edmeyen sporda dostluk gardaslik ilkesine aykiri olan tamamiyle kurundular üzerine kurulu olan bu basligi kapatmasini rica ediyorum[/QUOTE] [I][B]T harflerine alerjin var sanırım :) T yerine D yazmışsında, o zaman Trabzon derken de Drabzon yaz da anlayalım :)[/B][/I] |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 01:08. |