SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   4 Eylül Stadyumu / Sivasspor Tesisler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Sivas Halkı Kandırılıyor mu ? (Stadyum) (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=32716)

İbrahim58070 10.09.2011 09:22

Sivas Halkı Kandırılıyor mu ? (Stadyum)

[CENTER][FONT="Tahoma"]Değerli Arkadaşlar,

TOKİ' nin Sivas'a yapacağı stad konusunda ciddi şühpelerim var.Sayın R.T.E ' nın son mitinginde verdiği sözde sonra [url]www.toki.gov.tr[/url] internet sitesinin İHALELER kısmında 33.000 Sivas sdad Kompleksi ihalesinin tarihi 23.08.2011 olarak eklenmiştir.Ancak ihale tarihi yaklaştığında, ihale detaylarını TOKİ belirtmemiştir.Nitekim 600 yataklı devlet hastanesi ihalesinin detayları belirlenmiştir ama stad ihale detayları son günde dahi belirtilmemiştir.Ve sonunda ihale tarihide geçti, ancak şuanda tokinin web sitesindeki ihaleler kısmında [B]Sivas 33.000 kişilik Stad Kompleksi isminde bir ihale bulunmamaktadır.[/B] [B]İhale ertelendi ise neden erteleme tarihi yok?[/B] İhale tarihinin geçmesiyle birlikte erteleme tarihi olmadığı gibi Toki tarafından ihale detayları dahi belirlenmemiştir.Stadyumun yapılacağını bir Sivaslı olarak aldatmaca olarak görüyorum.

Saygı ve Sevgilerimle..[/FONT][/CENTER]

davudi 10.09.2011 09:25

Cevap: Sivas Halkı Kandırılıyor mu ? (Stadyum)

bunu düşünmek için erken. zaten stadı dolduramıyoruz birde büyüğünü istiyoruz. önemli olan takımımızın adının temize çıkmasıdır. stad işi bundan sonra gelmelidir.

İbrahim58070 10.09.2011 09:29

[QUOTE=davudi;740135]bunu düşünmek için erken. zaten stadı dolduramıyoruz birde büyüğünü istiyoruz. önemli olan takımımızın adının temize çıkmasıdır. stad işi bundan sonra gelmelidir.[/QUOTE]

Kardeş stadı dolduramıyoruz diyorsun ama senin düşüncen sadece bugünlük içindir.Stadyum yapılsa Sivasspor'un ileriki yıllar için düşüneceksin.Şimdi dolmazsa ileride dolar.Yanlış bir düşünce.Kayseriye 33.000 kişilik stad yapıldı kayserililer en fazla 10 000 kişisini dolsuruyor normal maçlarda sakat bir düşünce

fatih585858 10.09.2011 10:00

Söz verileli kaç yıl oldu daha ihalesi olmadı. Çok merak ediyorum acaba kaç yıl sonra yapılacak stadımız?

mcevahir 10.09.2011 11:02

Evet gerçekten uzadı ama ihalenin yeni tarihinin belli olması için ihaledeki teknik eksiklilerinin giderilmesi gerekiyor proje tamamlanmamış gençlik ve spor genel müdürlüğü projeyi tamamen bitirdikten sonra ihale tarihi yeniden belirlenir. Hilmi Bilgin dün srt de açıkladı bu olayı.belki uzun sürüyor ama sonunun çok güzel olacağını tahmin ediyorum belki bu proje ile Sivas, sporun önemli merkezlerinden birisi olacak özellikle güreşle ilgili.
Ayrıca 2020 olimpiyatlarını da alırsak burada yetişen güreşçilerimiz belki de bizi temsil edebilir.

<Sivasspor58> 10.09.2011 11:05

Bizi daha çoook kandırırlar sadece stat konusunda her konuda Sivas'ım küçülmeye geri gitmeye mahkum zihniyet yok bu şehirde.

ZiDaNe58 10.09.2011 11:55

Bu hikayenin sonu yok arkadaşlar devamını bidahaki miting alanına giderek dinleyebilirsinz.aslinda başbakanın gelmesine gerek yok bi önceki miting kasetini göndersin yeter gene ayni hikayeleRden bahsedip bizi gene kandıracak nede olsa

58ToPraK58 10.09.2011 12:24

Onlar da suş yok ki buraya gelip Sivas'a değil de İstanbul'a yapılacakları anlatanları dinleyenelerde suç. Bizim stad için ne zaman söz verildi Trabzon için ne zaman ve Trabzon'a başlandı, Trabzona yapılmasına istemiyor değilim tabiki de yapılsın, ama orda deniz doldurulup yapılırken burda zahmet edilip daha ihalesi bile yapılmıyor. Şu da var o stadı dolduramıyoruz daha büyüğünü ne yapacağız diyip geleceği göremeyen şekilde yorumlar olduğu sürece stadın yapılmasını daha çok bekleriz biz. Stad sadece Sivasspor için değil şehir için de kazanç olacak ama bizim insanımız geleceğe yönelik değil de günü kurtarmaya baktığından hala yapılsa ne olur diyorlar. Böyle yapılacaksa zaten yapılması söz dediğin ağızdan bir kere çıkar. Ağızdan çıkana kadar söz sana bağlıdır ağızdan çıktıktan sonra da sen ona bağlısındır. Sivasa hiçbir yatırım yok zaten verilen sözleri miting alanındaki insanları oyalamak için veriyorlar halkımızda her seferinde aynı şeyleri yeniymiş gibi alkışlıyor ne diyelim bu şehri bu hale düşürenler utansın...

HALIL 10.09.2011 12:38

vallaha yine safligimizdan yararlaniyor bunlar yapacaksalar bile 10 yilda biter o styadyum

zaralı19 10.09.2011 13:12

hastanenin ihalesi yapılacak daha yapılmadı ve stadında proje çıktıkdan sonra yapılacak kimse kimseyi kandırmıyor merak etmeyin söz verildi ise yapılacak....

favori58 10.09.2011 13:17

[QUOTE=İbrahim58070;740133][CENTER][FONT="Tahoma"]Değerli Arkadaşlar,

TOKİ' nin Sivas'a yapacağı stad konusunda ciddi şühpelerim var.Sayın R.T.E ' nın son mitinginde verdiği sözde sonra [url]www.toki.gov.tr[/url] internet sitesinin İHALELER kısmında 33.000 Sivas sdad Kompleksi ihalesinin tarihi 23.08.2011 olarak eklenmiştir.Ancak ihale tarihi yaklaştığında, ihale detaylarını TOKİ belirtmemiştir.Nitekim 600 yataklı devlet hastanesi ihalesinin detayları belirlenmiştir ama stad ihale detayları son günde dahi belirtilmemiştir.Ve sonunda ihale tarihide geçti, ancak şuanda tokinin web sitesindeki ihaleler kısmında [B]Sivas 33.000 kişilik Stad Kompleksi isminde bir ihale bulunmamaktadır.[/B] [B]İhale ertelendi ise neden erteleme tarihi yok?[/B] İhale tarihinin geçmesiyle birlikte erteleme tarihi olmadığı gibi Toki tarafından ihale detayları dahi belirlenmemiştir.Stadyumun yapılacağını bir Sivaslı olarak aldatmaca olarak görüyorum.

Saygı ve Sevgilerimle..[/FONT][/CENTER][/QUOTE]

Bu haber için sana teşekkür ibrahim kardeşim. Fakat dikkatimi çekti,sivas basını uyurken bu görevi sen yaptın. Eğer biz gerçekten sivasımıza bir şeyler yapılsın istiyorsak,önce sivas basını görevini yapmalı. Başbakanın stad sözünün üstünden 3-4 yılm geçti,her yıl alay eder gibi açıklama yapılıyor ve hiç bir Sivas basını görevini yapıp haber yapmıyor.
Eğer sivas basını adam olsa, o kasıntı AKP il başkanı burhanettin'e bunun hesabını sorar,ve o da söke söke açıklama yapma zorunda kalır.
Ama nerdeeeee..
Sivasa her şeyin en güzeli yakışır ama Sivasın basını ve halkı kesinlikle buna layık değil.

karakocyakup58 10.09.2011 13:30

ççokta tınnn.. yapmasınlar. stat mıtat.. ihtiyacımız yok suan .. ama er yada geç yapılacak size söyliyim rahat 6 yıl sürer yanı 10 yıla stadyum teslim. ;)

Salim58 10.09.2011 13:32

[QUOTE=favori58;740171]Bu haber için sana teşekkür ibrahim kardeşim. Fakat dikkatimi çekti,sivas basını uyurken bu görevi sen yaptın. Eğer biz gerçekten sivasımıza bir şeyler yapılsın istiyorsak,önce sivas basını görevini yapmalı. Başbakanın stad sözünün üstünden 3-4 yılm geçti,her yıl alay eder gibi açıklama yapılıyor ve hiç bir Sivas basını görevini yapıp haber yapmıyor.
Eğer sivas basını adam olsa, o kasıntı AKP il başkanı burhanettin'e bunun hesabını sorar,ve o da söke söke açıklama yapma zorunda kalır.
Ama nerdeeeee..
Sivasa her şeyin en güzeli yakışır ama Sivasın basını ve halkı kesinlikle buna layık değil.[/QUOTE]

[B][I][U]BU SESSİZLİK NEDEN[/U][/I][/B]

Sivas'taki STK'lar "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" fikriyle koltuklarının tadını çıkarmaya devam ediyor. Sivaslıları ilgilendiren hiçbir konu ile oralı olmayan STK'lar stadyum konusundaki gelişmeler karşısında da sessiz kalmayı tercih etti. Sivaslıların kandırılmasına tepki göstermeyen STK'lar ve muhalefetin ne işe yaradığını sorgulayan kamuoyu, vurdumduymaz STK başkanlarının görevini bırakmasını istiyor.

Sivas, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda büyük sıkıntılarla boğuşan bir memleket olmaktan kurtulamıyor. Sanayi trendini kaçıran ancak hizmet sektöründe de aklını kullanamayan ilimiz, kaçırdığı fırsatlarda hakkını aramayı da bilmiyor. Sivas’ta herkes sus pus oturmayı daha rahat bulduğundan, tepki göstermesi gereken konuları da görmezden geliyor. Sivil toplum kuruluşları ve muhalefet Sivas’ın menfaatlerini yeterince düşünmüyor. STK’lar “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” fikri ile sadece koltuklarının kendilerine sağladığı faydanın tadını çıkarıyor. Devletin yapacağı yatırımların takibini bile yapmaktan aciz olan STK başkanları Sivas’ın kaderini değiştirebilecek konularda bile ne verilirse onu kabullenmekte ısrar ediyor. BU STK’ların nerede konuştukları, neden var oldukları da toplumun hiçbir kesimi tarafından irdelenmiyor. Zaman zaman düzenledikleri basın toplantıları ile vatandaşın karşısına çıkan STK başkanları bu toplantıları da düzenlemiş olmak için düzenliyor. Toplumu yönlendirme konusunda pasif olan STK’lar protokol listesinde fazlalık olarak bulunuyor. Muhalefet de Sivas ile ilgili kararlar karşısında sessiz kalıyor. Özellikle seçimlerden sonra bu suskunluk daha da derinleşmesi dikkat çekiyor.
Yiğidoları yakından ilgilendiren stadyum konusundaki gelişmeler de vurdumduymaz STK’ların ilgisini çekmedi. İhalesi Ağustos ayında gerçekleştirileceği belirtilen ve TOKİ’nin internet sitesinde duyurulan bu haberin de bir yalan olduğu ortaya çıktı ancak STK’lardan ses çıkmadı. Aslında seçim öncesinde vatandaşı susturmak için böyle bir ilanın verildiği ancak stadyum projesinin dahi hazır olmaması nedeniyle ilanın seçim sonrası kaldırıldığı anlaşılsa bile STK’lar ve muhalefet bu duruma seyirci kaldı. Hakkını aramak ve hesap sormak için parmağını kıpırdatmayan STK’lar kamuoyu tarafından kınandı. İhale tarihini öğrenmek için en ufak bir girişimde bulunmayan ve Yiğidoların kandırılmasını doğal karşılayan STK’ların ne işe yaradığı merak ediliyor.

Sivaspostası

eyupk 10.09.2011 14:38

arkadaşlar stadı unutalım, hükümet güvenini artık kaybetti. ben inanmıyorum artık bunların stad yapıcağına, yaparlarsada 20 25 bin civarında yaparlar önümüze koyarlar hadi eyvallah derler.

OzkanBaskan 10.09.2011 14:45

[B]Güzel bir başlık işte siyasetçilerin yapmış olduğu siyaset:)) Ben zaten inanmıyorum buraya stad yapılacağına biz kendi kendimizi kandırıyoruz ve inandırıyoruz.. spor bakanı çıktı söyledi öncelikle trabzon,ordu ve mersin stadları yapılacak ayrıca hani bazen stadtan ses geliyor SAHİPSİZ ŞEHRİN SAHİPLERİYİZ diye çok doğru taraftardan başka bu konularla ilgilenen yok!! bu memleketetn giden vekiller çok çabuk unutuyor.[/B]

mucahitbaba58 10.09.2011 14:48

[B]yw arkadas su stad konusuna girince deli oluyom sinirlerim geriliyor muhattabi kimse basbakan dahil yakasina yapismak istiyorum
gerci ne yalan soyleyim ben soz verildigi gunden beri inanmiyordumda halada inanmiyorum [/B]

yiğidobaytar58 10.09.2011 15:29

[B]herşey millet vekillerimizin elinde...özellkleden savunma bakanı olan ismet yılmazın o bile sözünü geçiremeyip yaptıramazsa , su stadda hastanede zor yapılır...[/B]

asabibaba 10.09.2011 15:47

[B]GÜNAYDINLARRRRR BİZ BUNU SEÇİMDEN ÖNCE SÖYLEDİK KİM SİVASA NE YAPMIŞ Kİ BUNLAR NE YAPACAK DEMİŞLER GÜNAYDINNNN [/B]

migroArmis 10.09.2011 16:06

Bu süreç çok ağır işleyen bri süreç..Bursadaki yapılan stadın önünde bile elli tane engel çıkardılar.Kısa bir süreçte olacağını sanmıyorum..

yiğidomustafa 10.09.2011 16:09

[B][COLOR="Red"]Söz verileli kaç yıl oldu daha ihalesi olmadı. Çok merak ediyorum acaba kaç yıl sonra yapılacak stadımız ?[/COLOR][/B]

PETKOVİC 10.09.2011 18:36

yapılır yapılmasına da biraz uzun sürecek gibi

sivasfutbol 10.09.2011 18:44

sivas zaten köy olmuş durumda son 3 yılda sivastan 53000 kişi büyük şehirlere göç etmiş durumda memleketimizde iş yok devlet dairelerinde çalışan insan sayısıda en alt seviyeye düşmüş durumda mesela tc karayollarında 4000 kişi calışırken şimdi sadece 300 kişi calışır durumda hemen hepsininde emekliliği gelmiş durumda biten köy olan bir şehire hiç kise yatırım yapmaz 600 yataklı hastane neyinize birde kalkmış 33 bin kişilik stad istiyorsunuz çok zor kardeşim çok elinizdekinide kaybetmeyinde...

mexsis 10.09.2011 18:59

Mesele tartisma konusu degil. Tokinin kendi internet sitesinin ve bilgi verenlerinin cahil olmasindan kaynaklaniyor. Düsününkü bir büyük site cocuklar tarafindan idare ediliyor, maalesef kimsede bu durumu tvlerde elestirmiyor. Sözüm ona spor programi yapanlar bir defa bile tokiyi elestirmedi...Tokiyi yönetenlerden kuskum cok büyük, nedenine gelince, karadeniz kökenli cok idareci var onun icindirki trabzon samsun gibi sehirlerrin stadlari okeylendi..

58MUAMMER58 10.09.2011 20:38

:mad:STADYUM YAPILIP içinde maç oynandığını görmeden inanmam demiştim hala aynı düşüncedeyim bu stad sözüyle sivas 3 seçim geçirdi hala ortada bişey yok sivas halkı kendilerini kandıran aptal yurduna koyanları cezalandırmayı öğrenemesse daha çok seçim gecirir TOKİ kurulduğundan beri karadeniz kökenli yöneticiler tarafından yönetiliyor kamuoyunda ucuz kaliteli ev yapıp ihtiyaç sahiplerine satıyor görünüyor öyle değil aslında degerli arazileri toki aracılıyla ucuza kapatıp basta ekşioğulları ve ağa oğulları oomak üzere kolpacı laz mütehitlere 3 30 a peşkeş çekiyor ayrımcılığında daniskasını yapıyor trabzon samsun stadlarını daha bi sevkle yürüyorlar bu stad yapılır er yada geç söz verildiğinde 36 yasındaydım şimdi 41 belki yasarsam 50 yasında insatt calışmalarını görrüm diye düşünüyorum aslında konuşacak çok şey varda içimizdeki yalakaları üzmek iştemiyorum.:mad:

alemdarlar 10.09.2011 20:47

RTE nı sevmiyorum ama ağzından çıkanı yapıyor.Geçte olsa erkende olsa.Ama ne yazıkki bizim işimiz tabikide geç biter.Çünkü biz sandıklarda malın bankosuyuz.Çok gol attı RTE bize.Yani 2-3 sezon sonra yeni stadda oynarız.Belkide yerel seçimleride bekleyebilir.Gelir Sivasa der ki; Size stad yapacağım.Sizde:D:D:d:FDf:f:Fd

Salim58 10.09.2011 20:49

[QUOTE=Salim58;733946][B][I]
Daha öncede yazmıştım stad nezaman yapılır ilk maçı izlersem işte ozaman inanırım.
[/I][/B][/QUOTE]

Bu mesajı yaklaşık iki ay önce yazmıştım bu sürede hiç bi gelişme olmadı bundan sonra olurmu olursada belki bizler göremeyiz.

34orhan58 10.09.2011 21:30

şike olayları filan sebep olurmu diye düşünüyorum ama mazeret sayılamaz tabii he birde stat dolmuyor deniliyor doğru dolmuyor fakat öbnüzmüdeki yılarda nüfus arttıkça seyircide artcak haliylee kayseri stadını dolu göremiyoruz öyle değilmi kandırılmak değilde bizim pasif kalmamızdan kaynaklanıyor bence pankart yaptırıp parti önünde filan ( olaysız ve küfürsüz tabiki) protesto yapılabilir buda mutlaka iktidara iletilir iktidar partisinin önünde yapılacak bir protesto

sebasteia 10.09.2011 21:39

bu konuda tavarih başkandan açıklama bekliyoruz! ;)

hadi bir kez daha yüreklere su serp başkanım! :)

MaXiMuM 10.09.2011 22:27

[B]Söz Namustur[/B] diyorum, başka da birşey demiyorum....

yigidoss 10.09.2011 22:37

AB nin ülkemize yaptığını ülkemizin yöneticileri! de maalesef bize yapıyorlar. Yazık çok yazık

kamışlı58 10.09.2011 22:44

Söz verenler utansın tabi utanmayı bilmekte bir erdemliktir

kamışlı58 10.09.2011 22:47

SİVASSPORUMUZA Stat degil taraftar destegi lazım bizim sahada gereken cevabı vermemiz gerekiyor

kurtay58 10.09.2011 22:51

önümüzdeki yerel seçimde, bilemedin genel seçimde, yada 2023 de veya 2071 de :mad:

şarkışla 58 10.09.2011 22:53

Neden 33000 kişilik stadın istendiği konusu buradan defalarca ben ve diğer arkadaşlar tarafından belirtildi.Ancak hala konuyu anlamayan arkadaşlar olduğu için bir defa daha açıklama ihtiyacı duydum.

Kapasitesi 30000 altında olan stadlara,Milli maç,ş.ligi finali,uefa finali veya turnuva ve olimpiyat maçları verilmiyor.

58akif34 11.09.2011 07:29

tam beklediğim bir sonuç ama biz yılmadan bizi kandıranlara oy vermeye devam edelim

alcaponemontana 11.09.2011 08:40

Kardesim sayin basakanimiz ulkenin dort bir yanina canla basla yatirim yapiyor sivasimiza verdigi sozude tutacaktir, benim anlamadigim sizin siyasi gorusunuzden dolayi hukumete dusmanlik yapmanizdir, yaziklar olsun her firsatta sayin basbakani karalamakicin elinizden gelni yapiyorsunuz, sivaslimizi sivasimizi rezil ettiginiz yeter artik, susun ve bekleyin

sebasteia 11.09.2011 10:03

[QUOTE=alcaponemontana;740281]Kardesim sayin basakanimiz ulkenin dort bir yanina canla basla yatirim yapiyor sivasimiza verdigi sozude tutacaktir, benim anlamadigim sizin siyasi gorusunuzden dolayi hukumete dusmanlik yapmanizdir, yaziklar olsun her firsatta sayin basbakani karalamakicin elinizden gelni yapiyorsunuz, sivaslimizi sivasimizi rezil ettiginiz yeter artik, susun ve bekleyin[/QUOTE]

hop dedik birader, ağır ol biraz. burada tam 4 yıldır elli kez sözü verilip yapılmayan bir iş var ve insanlar bu yüzden feveran ediyor. kimsenin kimseye düşmanlık filan ettiği de yok. burada kimse başbakanın diğer icraatlerine laf atmadı ki, sen getirip diğer icraatlerini milletin gözüne sokuyorsun. ağır ol, batman gel. önce konuyu anla, söyleyecek sözün varsa söyle dinleyelim, alacağımızı alalım. yoksa da ortalığı boş yere germe.

subasi29 11.09.2011 15:23

[B]Basbakan Guzel Islere Imza Atiyor !Ona Lafimiz Yok,Lakin Bizde Senelerdir Bekliyoruz,Umutlarimiz Yeserdi Derken Birde Ne Duyuyoruz ? Ihale Tokinin Sitesinden Kaldirilmis , Baskanimiz Yapin Dese Yaparlar Buna Emin Ol ! Sanki O Dedi de Toki mi Baslamiyor !!!
Bizi Her Secimde Affedersiniz Etli Eekmek Malzemesi Gibi Kullaniyorlar .[/B]

mustafa58aa 11.09.2011 15:39

kardeşim sizniye üzülüyorsunuz gönderdiğimiz insanlar utansın
stat yapılmadıysa

mustafa58aa 11.09.2011 15:41

kardeşim bunların hepsi sivaslı işte gelend aynı gidende

WEZ Format +2. Şuan Saat: 21:50.