![]() |
Kazanmak için iyi oyun yetmez!
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=29955&token=5559][img]http://resimzade.com/Show.html?i=29955&token=5559[/img][/url]
Sivasspor'un işi bundan sonra daha zor, Allah yardımcısı olsun. İlk iki haftada futbol olarak iyi bir görüntü vermeyen Kırmızı-beyazlı takımın galip gelmesi için sadece rakiplerinden daha iyi oynaması yetmeyecek hakemleri de geçmesi gerekiyor. Geride kalan iki hafta bunu net olarak bize gösterdi. Ligin ilk maçında Karabük karşısında rakibine dokunmadığı halde Sivasspor aleyhine penaltı çalınıyor, son maçta ise hakem her yönüyle skandal bir yönetim gösteriyor. Tabiî ki hakem hata yapar, futbol hata oyunu, ama bu hatalar hep bir takımın canını yakıyorsa, bu iş “hata” olmaktan çıkar “ kasıt”a girer. Şu işe bakın, Sivasspor-Eskişehir maçının üzerinden 3 gün geçti ve hala hakem Barış Şimşek eleştiriliyor duyulan öfke artarak devam ediyor. Öyle kararlar verdi ki, gerçekten günlerce haftalarca üzerinde konuşulsa az bile! Ulusal kanallarda hakemle ilgili az da olsa yorumlar duydum. Tabi, genellikle hakemin Sivasspor'u mağdur ettiği görüşü vardı, ancak bazılarının da hakemi aklama çabası dikkatimi çekti. Hakemi savunacak ya, Sivasspor'a verilmesi gereken penaltı ile yediği ofsayt golü için deniyor ki “Hakemin bu pozisyonu net biçimde görmesi zor,eğer görseydi çalardı” Allah Allah! Bu hakemler ne hikmetse Sivasspor lehine pozisyon olduğu zaman kör oluyor galiba! Onun dışındaki pozisyonlarda canavar gibiler. Eskişehirli futbolcu Sivaslı futbolcunun beline sarılıp yere indiriyor, bütün tribünler görüyor ve ayağa kalkıyor, ama asıl görmesi gereken hakem görmüyor! Ardından maçın sonlarına doğru, kale geçen Rasmussen rakip oyuncuya dokunmuyor bile,( bunu rakip oyuncu itiraf ediyor) ama penaltı çalıyor! Barış Şimşek ne görüyor, ne düşünüyor da bunları yapıyor anlamak mümkün değil. Ayrıca hata sürekli aynı tarafa yapılıyorsa da, iyi niyet, dürüstlük aramak hiç mümkün değil. [B]BARIŞ ŞİMŞEK SİVAS'IN MAÇLARINA VERİLMESİN[/B] MHK Başkanı “kulüpler bize şu hakemi istemiyoruz deseler de biz bildiğimizi yaparız” diyor. Doğrusuda budur zaten! Fakaaat, Barış Şimşek gibi Sivasspor'un yönettiği her maçta skandal kararlarla imza atıyor, Türkiye'nin en centilmen seyircisini bile çileden çıkarıyorsa o zaman durup düşünmek lazım. Ben Şimdi merak ediyorum, MHK Başkanı Barış Şimşek'in yaptığı bu rezaleti gördükten sonra ne düşünüyor acaba? [B]KAŞIKLA TOPLAYIP KEPÇEYLE DAĞTILIYOR![/B] Sivas Emniyet Müdürlüğü Eskişehir maçından önce 5 bin adet el broşürü bastırarak, maça gelenlere 6222 sayılı Sporda Şiddet kanunun bazı maddeleri hatırlatılarak uyarıda bulunuldu. Bu gerçekten son derece güzel ve yerinde bir çalışma. Kanunlar çok ağır ve tavizsiz, onun içinde insanları uyarmakta yarar var. Bu açıdan Sivas Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Ancak, bir yandan maça gelenlere bu kanun ve kaideler hatırlatılırken, diğer yandan, hakemin aşırı “tahrik” edici kararlar vermesi yaman bir çelişki değil mi? Sivas Emniyeti sorumlu davranıp, olası bir taşkınlığa karşı maça gelenleri uyardı, peki bu hakem(!) uyarılacak mı? MHK Başkanı “ Oğlum, sen ne yapmaya çalışıyorsun, bak Sivasspor'un daha önce yönettiği maçlarında da yanlış düdükler çaldın, senin bu adamlara karşı tavrın nedir?” diyecek mi acaba? [B]Her zaman söylediğimi yine tekrarlamak istiyorum “ Türkiye'de temiz futbol isteniyorsa, işe önce hakemlerden başlamak gerekir” Gerisi teferruat!..[/B] Abdullah YİĞİT [email]spor@hurdogan.com[/email] |
Cevap: Kazanmak için iyi oyun yetmez!
İlk kez bu kadar alkışı hak ediyorsunnuz Abdullah Bey..!! Daha cesur yazılar bekliyorum sizden..!!
|
Maçtan sonra hakemin yüzündeki salak ifade bu maçta kastı olduğunun bir göstergesi..Çok güzel bir yazı olmuş keşke birileri bunları görse ve düşünse.
|
Ben önce Barış ŞİŞEK'in hakem olup olmadığını merak ediyorum.Çünkü hakeme hiç benzemiyor.
|
biz iyi oynayalımda tek yenilenim ben razıyım böyle salakça maç kaybetmektense adam gibi oynayıp yenilmeyi tercih ederim.En azından iyi oyunda maç kazanma ihtimali var şimdi bu futbolla maç falan kazanmak imkansız.
|
Barış ŞİMŞEK denen zavallının Sivas'la bir alıp-veremediği var ama çözemedim.Sivasspor'un her maçında ön yargılı davranıyor.
|
[QUOTE=Turan 59;743199]Ben önce Barış ŞİŞEK'in hakem olup olmadığını merak ediyorum.Çünkü hakeme hiç benzemiyor.[/QUOTE]
Hakemmi? İnsanmıki hakem olsun alçak!!! |
Yönettiği her Sivas maçı'nda Sivas'ı yakıyorya kesin bir yerleri ferahlıyordur!..
Ayrıca bu güzel düşüncelerinden dolayı Aptullah abiye teşekkür ediyorum,içimizdekilerini söylüyor |
[QUOTE=Turan 59;743201]Barış ŞİMŞEK denen zavallının Sivas'la bir alıp-veremediği var ama çözemedim.Sivasspor'un her maçında ön yargılı davranıyor.[/QUOTE]
Kardes bunda cözemiyecek birsey yok kimligini görmek yetiyor. |
Umarim Ankaragücü macinda hakem hatasi olmazda A. Yigit'de bize hergün hakem türküleri yazmaz.
|
[B]Bunun doğrulunu kanıtlamak için önce iyi oynamak lazım.[/B]
|
insallah hepsi birer kotu hatira olarak kalir ve sezon kotu basladi ama guzel devam eder insallah
|
[QUOTE=Çılgın Türk;743208]Umarim Ankaragücü macinda hakem hatasi olmazda A. Yigit'de bize hergün hakem türküleri yazmaz.[/QUOTE]
hAKLISIN BEYEFENDİ! bEN ABDULLAH YİĞİTİN YERİNDE OLSAM, fB,GS VE BJK YA YAPILAN HAKSIZLIKLARI YAZARIM,ne gerek var sivasspor'a yapılan hakem hatalarını yazmaya değil mi? İçimizdeki yangını söndürmeye çalışan,duygularımızın tercümanı olan bir o vardı onuda eleştirin bakalım sonu nereye varacak . |
[QUOTE=favori58;743215]hAKLISIN BEYEFENDİ! bEN ABDULLAH YİĞİTİN YERİNDE OLSAM, fB,GS VE BJK YA YAPILAN HAKSIZLIKLARI YAZARIM,ne gerek var sivasspor'a yapılan hakem hatalarını yazmaya değil mi?
İçimizdeki yangını söndürmeye çalışan,duygularımızın tercümanı olan bir o vardı onuda eleştirin bakalım sonu nereye varacak .[/QUOTE] yazimdan o anlami cikarttinsa sana lafim yok :D macin ertesi günü hakemle ilgili yaziyi zaten ele aldi. zaten abdullah yigit'in en sevdigi konu hakem hatalari cünkü futbolculari (Hayrettin disinda), yöneticileri, hocayi elestiremedigi icin hakem hatasi oldugu zaman ona gün doguyor. hakem hatasi olmadan kaybedilen maclarda da zaten sivasspor'u kaleme almiyor |
[QUOTE=Çılgın Türk;743216]yazdigimdan onu anladinsa sana lafim yok :D
macin ertesi günü hakemle ilgili yaziyi zaten ele aldi. zaten abdullah yigit'in en sevdigi konu hakem hatalari cünkü futbolculari (Hayrettin disinda), yöneticileri, hocayi elestiremedigi icin hakem hatasi oldugu zaman ona gün doguyor. hakem hatasi olmadan kaybedilen maclarda da zaten sivasspor'u kaleme almiyor[/QUOTE] Birader sen normalmısın? Bilmiyorum nerede yaşıyorsun ama Sivas'tan ve Abdullah abiden uzak olduğun kesin. Onu tanımadan hemen kararını vermişin. Sivasspor'u yakan hakemi yazması seni niçin rahatsız ediyor onu almıyorum. Eğer yazısını beğenmiyorsan okumazsın olur biter. Böyle bilecen bilecenyazılar yazıpta adamı küstürmeyin Yani gölge etmeyin.... |
[QUOTE=favori58;743217]Birader sen normalmısın? Bilmiyorum nerede yaşıyorsun ama Sivas'tan ve Abdullah abiden uzak olduğun kesin. Onu tanımadan hemen kararını vermişin. Sivasspor'u yakan hakemi yazması seni niçin rahatsız ediyor onu almıyorum. Eğer yazısını beğenmiyorsan okumazsın olur biter. Böyle bilecen bilecenyazılar yazıpta adamı küstürmeyin
Yani gölge etmeyin....[/QUOTE] Beni rahatsiz eden hakemi sürekli yazmasi. Macin ertesi günü hakemi yazdi. Hergün hakemi yazmanin ne anlami var. Yarin Ankaragücü maci var. Kim sakat kim kadro disi takimin havasi nasil. hangi taktik düsünülüyor vs. vs. öyle yazilar bekliyorum ben. Hergün hakem yazilmaz ki kardesim. Bir defa yazarsin olur biter. Allahtan persembe mac var yoksa bütün hafta hakem yazilari yazar. Madem benim yorumumu begenmiyorsun o zaman sende benim yorumumu okumazsin :D Eskisehir maci ile 3 yazi yazdi ücününde konusu hakem [URL="http://www.hurdogan.com/?hur=koseyazisi&yid=abdullah_yigit&id=532"]Sivasspor 9'a 12 kişi oynadı! [/URL] [URL="http://www.hurdogan.com/?hur=koseyazisi&yid=abdullah_yigit&id=531"]Hakem öne çıkanca… [/URL] Kazanmak için iyi oyun yetmez! |
bir takım kötü futbol oynayarak maç kaybedebilir.bu dünyadaki bütün takımlar için geçerlidir.fakat maçı yönetmek için sahaya çıkan hakem bozuntusunun taraflı olma hakkı yok.bizim yörenin bir lafı vardır.tilkiyi sağmaya götürmüşler sıfatına bakıp geri bırakmışlar adamın sıfatında meymenet yok.aldığı para haram olsun.utanma arlanma yok adamda.
|
[QUOTE=Çılgın Türk;743218]Beni rahatsiz eden hakemi sürekli yazmasi.
Macin ertesi günü hakemi yazdi. Hergün hakemi yazmanin ne anlami var. Yarin Ankaragücü maci var. Kim sakat kim kadro disi takimin havasi nasil. hangi taktik düsünülüyor vs. vs. öyle yazilar bekliyorum ben. Hergün hakem yazilmaz ki kardesim. Bir defa yazarsin olur biter. Allahtan persembe mac var yoksa bütün hafta hakem yazilari yazar. Madem benim yorumumu begenmiyorsun o zaman sende benim yorumumu okumazsin :D Eskisehir maci ile 3 yazi yazdi ücününde konusu hakem [URL="http://www.hurdogan.com/?hur=koseyazisi&yid=abdullah_yigit&id=532"]Sivasspor 9'a 12 kişi oynadı! [/URL] [URL="http://www.hurdogan.com/?hur=koseyazisi&yid=abdullah_yigit&id=531"]Hakem öne çıkanca… [/URL] Kazanmak için iyi oyun yetmez![/QUOTE] Beyefendi,Sivastan uzaük olduğun gerçekten çok eblli,şu anda burada herkesin gündeminde bu var,ayrıca adamın yazdığı her şey doğru. Takımdaki bilgileride gazetesinde haber olarak veriyor zaten. Sizinki üzüm yemek mi bağcıyı dövmekmi anlamadık gitti. Bak kardeşim,yaşı genç olan birisi gibisin öğreneceğin çok şey var.Sivas'ın yetiştirdiği Yiğidolarında saygı duyduğu bir insanı alay eder gibi eleştirmek doğru değil |
[QUOTE=favori58;743238]Beyefendi,Sivastan uzaük olduğun gerçekten çok eblli,şu anda burada herkesin gündeminde bu var,ayrıca adamın yazdığı her şey doğru. Takımdaki bilgileride gazetesinde haber olarak veriyor zaten. Sizinki üzüm yemek mi bağcıyı dövmekmi anlamadık gitti.
Bak kardeşim,yaşı genç olan birisi gibisin öğreneceğin çok şey var.Sivas'ın yetiştirdiği Yiğidolarında saygı duyduğu bir insanı alay eder gibi eleştirmek doğru değil[/QUOTE] Abdullah Yigit'in gündeminde hep hakem vardir özellikle takim kaybedince :) Bak gör simdi de Bursaspor maci hakemi Cüneyt Cakir ile ilgili haberler yapar. Gecmis sezonlarda Cüneyt Cakir su macta bu hatayi yapti idi öyle yapti böyle yapti diye haberler yapar. Ben sivasta diger köse yazarlarinida okuyorum hic birisi A. Yigit gibi Hakem takintili degil. Ben niye hakemi elestirdi demiyorum. Hakem kötü olur elestirirsin ama bunu bir gün yaparsin. Eskisehirspor macinin üzerinden 3 gün gecmis hala hakem yaziyor. Dolasiyi ile okuyucuya gina geliyor. |
:mad:KAZANMAK için iyi futbol yetmiyor yetmeyecekte abdullah yiğitin yorumlarına sonuna kadar katılıyorum tmm bazı sorunlarımız var istediğimiz oyunu futbolu oynayamıyoruz futbolcularımız ve hocamız hata yapabilir elbetteki önce futbolumuza bakacağızda karabük maçında 2 -0 yenilecek kadar kötü oynamadığımızı düşünüyorum hakem haksız penaltılarla takımın şevkini kırdı ,eskişehir maçının ilk yarısında sivasspor çok kötü oynadı diyemeyiz maç yorumcusuda öyle dedi sansa bigol yedik fırsatlarda yakaladık olmadı 2.yarı hakem yapacağını yaptı belki yine yenilebirdik bunu bilemeyiz hakem rakibe kırmızı verse penaltı verse belki durum farklı olacaktı ihtimal herşey MHK ye sormak lazım ilk 2 hafta sivas maçına trabzon kökenli hakem verilmesinin mantığı nedir ?bundan sonra hakemlerin şerefsiz olduğunu unutmadan daha dikkatli oynamamız gerekir yoksa ne kadar iyi oynasakda kazanamayız.:mad:
|
[QUOTE=Çılgın Türk;743239]Abdullah Yigit'in gündeminde hep hakem vardir özellikle takim kaybedince :)
Bak gör simdi de Bursaspor maci hakemi Cüneyt Cakir ile ilgili haberler yapar. Gecmis sezonlarda Cüneyt Cakir su macta bu hatayi yapti idi öyle yapti böyle yapti diye haberler yapar. Ben sivasta diger köse yazarlarinida okuyorum hic birisi A. Yigit gibi Hakem takintili degil. Ben niye hakemi elestirdi demiyorum. Hakem kötü olur elestirirsin ama bunu bir gün yaparsin. Eskisehirspor macinin üzerinden 3 gün gecmis hala hakem yaziyor. Dolasiyi ile okuyucuya gina geliyor.[/QUOTE] Anlaşıldı senin Abdullah yiğit takıntın var. Ben hala anlamadım,bizim adımıza hakemi eleştirmesine niçin bu kadar karşısın kardeşim? Kusura bakma ama böyle şerefsieiz hakemler iki günü bırak her gün eleştirilse azdır. Yürü Abdullah abi kim tutar seni!!!!!!!!!!!!! |
Sivas'ta başka yazarlardan bahsediyorsun,bizim iş yerine 3 gazete geliyor,diğerlerine internetten bakmaya çalışıyorufm,ama bugüne kadar günlük köşe yazanı hiç rastalamadım. Valla senin Sivasta olmadığına şimdi tam emin oldum
Sen sıkıyorsun ama hep karavana gidiyor,eleştirmek için başka bahane bul |
[QUOTE=favori58;743249]Anlaşıldı senin Abdullah yiğit takıntın var. Ben hala anlamadım,bizim adımıza hakemi eleştirmesine niçin bu kadar karşısın kardeşim? Kusura bakma ama böyle şerefsieiz hakemler iki günü bırak her gün eleştirilse azdır.
Yürü Abdullah abi kim tutar seni!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Yazdigimi anlamiyor musun ya da anlamak mi istemiyorsun? Ben hergün yazilmasina karsiyim. 3 gün icinde üc yazi yaziyor hepsinin konusuda hakem beni rahatsiz eden bu. |
[QUOTE=favori58;743250]Sivas'ta başka yazarlardan bahsediyorsun,bizim iş yerine 3 gazete geliyor,diğerlerine internetten bakmaya çalışıyorufm,ama bugüne kadar günlük köşe yazanı hiç rastalamadım. Valla senin Sivasta olmadığına şimdi tam emin oldum
Sen sıkıyorsun ama hep karavana gidiyor,eleştirmek için başka bahane bul[/QUOTE] yazimda günlük köse yazari diye bir ibare geciyor mu? :) bu arada sen Abdullah Yigit'in ta kendisisin |
[QUOTE=Çılgın Türk;743254]yazimda günlük köse yazari diye bir ibare geciyor mu? :)
bu arada sen Abdullah Yigit'in ta kendisisin[/QUOTE] Acaba; Senin gibi ortamı geren, Rıza hocaya haksız eleştiriler yapan yazı yazmadığı için olmasın bu tepkin. |
Hakemin maçı çığrından çıkardığını zaten maçı izleyen herkes gördü. Hakemi haklı şekilde eleştirirken, futbolcuların "vurdum duymaz" oyununuda görmezden gelmememiz gerekir. Karabük maçında olduğu gibi Eskişehir maçındada pozisyona girmekte zorlandığımız , takım savunmasında çok hatalar yaptığımız apaçık ortada. Hocamızın bu eksikleri gidermesini umuyorum.
|
[QUOTE=Harput0658;743256]Acaba;
Senin gibi ortamı geren, Rıza hocaya haksız eleştiriler yapan yazı yazmadığı için olmasın bu tepkin.[/QUOTE] Hayir, benim Riza hoca ile bir sorunum yok (taktik hatalari disinda). Benim sorunum hakemleri öne cikararak futbolu konusamamak. Hakem kötü olur elestirirsin, bir yazi kaleme alirsin ama bunu otomatige baglamazsin. 3 günde 3 hakem yazisi yazmazsin. Eger bunu yapiyorsan bazi seyleri kamufle etme cabasinda oldugunun hissi dogar bende. |
öncelikle hep beraber gördük ki, hakem objektif bir yönetim de gösterse, bu futbolla eskişehiri yenemezdik...ancak şunu da gördük ki, hakem sivasspora sadece bir maçla değil, daha kalıcı zarar vermek istedi...tüm kararları seyirciyi tahrik edip daha fazla olay çıkarmaya yönelikti...trabzonlu olan hakem, böyle ters kararların onda biri bile avni akerde verildiğinde sahanın nasıl arenaya dönüştüğünü iyi biliyor...ben yenilginin ana nedeninin hakem olmadığını düşünsem de, bu hakemin son derece art niyetli olarak buraya geldiğini de iyi biliyorum...bunu anlamak için beyninin içini açıp bakmaya gerek yok, nüfus cüzdanında memleketi kısmına bakmak yeterli...
|
ne diyosunuz abi ya.takım iyi oynamıyor kötüde oynamıyor çünkü ortada oyun yok eskişehir maçında tek güzel atak varmı.karabük maçında tek güzel atak varmı YOKKK. takımda ruh yok rezalet futbolcular sen iyi oyna golünü at herhalde hakem onu iptal etmez bakalım ag maçı ne olacak merakla bekliyorum
|
barış şimşek her türlü küfrü hakeden hakemlerin arasında yer almakta
|
[QUOTE=Çılgın Türk;743254]yazimda günlük köse yazari diye bir ibare geciyor mu? :)
bu arada sen Abdullah Yigit'in ta kendisisin[/QUOTE] ya harbiden çok bilencensin, merak etme ne söylemek istiyorsan söyle ben Aptullah ağbiyi hemen hemen hergün görüyorum,mesajını iletirim. ayrıca sıkmaya başladın cevap yazmak istemiyorum |
o insanlıkdan nasibini almamış mankurtlaş barışa küfür bile az gelir bize yaptıgı bu hatayı büyütülmüş takımlara yapsadaydı yer yerinden oynardı o sattılmış medya gündemde tutmak için seferber olurdu hakemligine son verirlerdi bizim takım daha 2. hafta olmasına ragmen 2 maçdada hakem kurbanı olduk acaba başkanın hapisde olmasıyla takımımız sahibsizmi kaldı bizim yerel medya gereken destegi niçin vermiyor yöneticiler niçin sesiz kalıyor bizim takımın haklarını kim savunacak bunlarda sesizligini bozmasa takım için iyi sonuç beklemek hayel olur yöneticiler gerekli yerlere sesini duyurmak zorunda bunun aksisi takımı hakemlere ezdirmek olur artık yeter demenin zamanı fazla gec olmadan
|
Kazanmak icin Oyun yetmeyebilir ama kazanmak icin Oyuna konsantre olmamiz lazim. Bide sonuna kadar mücadale etmemiz ve iki Forvet ile oynamamiz sart.
|
Doğru sadece iyi oyun yetmez iyi oyunla sadece rakibi yeneriz hakemleride yenmenin bir formülünü bulmamız lazım:rolleyes:
|
Eskişehirspor 3 | 7
2 Fenerbahçe 3 | 7 3 İstanbul B.B. 3 | 7 4 Bursaspor 3 | 6 5 Beşiktas 3 | 6 6 MP Antalyaspor 3 | 6 7 Mersin İdmany. 3 | 6 8 K. Karabükspor 3 | 4 9 Gençlerbirliği 3 | 4 10 Galatasaray 3 | 4 11 Orduspor 3 | 4 12 Samsunspor 3 | 4 [B]13 Kayserispor 3 | 3[/B] 14 Sivasspor 3 | 3 15 Manisaspor 3 | 2 [B]16 Trabzonspor 3 | 2[/B] 17 MKE Ankaragücü 3 | 0 [B]18 Gaziantepspor 3 | 0[/B] Lig temizlensin diyen pislikler. Lig temizlenince haliniz ortada işte :) |
[QUOTE=MaXiMuM;743981]Eskişehirspor 3 | 7
2 Fenerbahçe 3 | 7 3 İstanbul B.B. 3 | 7 4 Bursaspor 3 | 6 5 Beşiktas 3 | 6 6 MP Antalyaspor 3 | 6 7 Mersin İdmany. 3 | 6 8 K. Karabükspor 3 | 4 9 Gençlerbirliği 3 | 4 10 Galatasaray 3 | 4 11 Orduspor 3 | 4 12 Samsunspor 3 | 4 [B]13 Kayserispor 3 | 3[/B] 14 Sivasspor 3 | 3 15 Manisaspor 3 | 2 [B]16 Trabzonspor 3 | 2[/B] 17 MKE Ankaragücü 3 | 0 [B]18 Gaziantepspor 3 | 0[/B] Lig temizlensin diyen pislikler. Lig temizlenince haliniz ortada işte :)[/QUOTE] sorma oyle seviniyorum ki :) kardes hatta yapmissin biz 13. sayiliriz su anda |
geçmişi bırakalım önümüzdeki maçlara bakalım.Hergün ağlayacak değiliz.
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:13. |