SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Yazarlar Ne Dedi? (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Taraftardan Haklı Tepki (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33810)

Rallim58 07.03.2012 08:42

Taraftardan Haklı Tepki

[B]Önceki gün oynanan Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında düdük çalan hakem Halis Özkahya'nın vermiş olduğu kararlar karşısında çılgına dönen Yiğidolar, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. Gösterilmeyen kartlar, verilmeyen penaltı ve yapılan bariz fauller karşısında takdir hakkını Galatasaray'dan yana kullanan Özkahya'ya saha içerisinde verilebilecek en güzel tepkiyi ‘işte hakem, işte şampiyon' sözleriyle dile getiren taraftarlar, maç sonrası birçok sosyal paylaşım sitesinde sert eleştirilerde bulundu.

Ligde önceki gün oynanan Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında yaşanan hakem hatalarından dolayı çileden çıkan kırmızı-beyazlı taraftarlar, Merkez Hakem Kurulu'na isyan bayrağını çekti. Ligin ilk yarısında yapılan hakem hatalarından son derece muzdarip olan Sivassporlu taraftarlar, Galatasaray karşılaşmasında düdük çalan FİFA kokartlı hakemlerden Halis Özkahya'ya olan tepkilerini Yiğidolara yakışır bir dilde gösterdi.

Karşılaşmanın sonucuna etki edecek kararlarla tepkileri üzerine çeken Özkahya'yı karşılaşma içerisinde ‘İşte hakem, işte şampiyon. Hakem buraya, yumruk havaya' şeklinde kinayeli göndermelerle protesto eden 12. adam, kırmızı-beyazlı taraftarların sosyal paylaşım sitesi olan [url]www.sivasspor.com[/url] adresinde tepkilerini dile getirdi.

Gösterilmeyen kartlar, verilmeyen penaltı ve yapılan bariz fauller karşısında takdir hakkını Galatasaray'dan yana kullanan Özkahya'yı vermiş olduğu kararlardan dolayı kınayan taraftarlar; “Yeter artık. Hakemlerin gasp ettiği puanları eklediğimizde Sivasssporumuz banko play off'da olacak iken şimdi ilk 8 bile hayal olmaya yüz tutuyor. Yanlı tutumlarından dolayı, taraf tutan hakemleri kınıyor, MHK'yi en son oynanan Galatasaray kasedini izlemeye ve göreve davet ediyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

C.KAAN KARAGUŞ / Sivasın Sesi[/B]

58akif34 07.03.2012 08:49

Cevap: Taraftardan Haklı Tepki

ne kadar konuşsakta bunun böyle olmasını isteyen tff sonuç olarak istediği skoru alan tff hakeme ödül vererek rütbe kazandıracaktır basınında hakemi desteklemesi ile herkes mutlu sivas mutsuz olmuş çokta umurlarında olacaktır

Rallim58 07.03.2012 09:21

[B]Bir elin nesi, iki elin sesi misali tepkilerin gösterilmesi ses getirir.

Aksi halde gelen vurur giden vurur.

Karşılaşmanın 3. dakikasında faulden dolayı sarı kart sahibi olacak, Necati öyle at koşturamazdı. 5. dakika da kırmızı kart alan ujfalusi ve akabinde penaltıdan atılması muhtemel gol sonrası GS bu kadar rahat top koşturamazdı.

Düşünün dakika 5, Sivasspor 1-0 önde GS 10 kişi.

Her alanda ve her yerde adalet isteniyor. Taraf olunmasın, objektiflik isteniyor.[/B]

burak58as553 07.03.2012 10:11

Gsyi şampiyon yapmak istiyorlar ve bunu basaracaklar..fb-gs maçında bu hatayı yapsa hakemler kesin olay çıkarırlar ama bir Anadolu takımı olunca sesimizi cikartmiyorlar..

HababamHa 07.03.2012 10:32

Kaan gardaşım güzel dile getirmişte bu rezilliği sivas basınının tamamının gündeme alması gerek.bu alçak hakem hataları hepmi bizi buluyor sesimizi gür çıkarmazsak aynen devam der devam ederler.

favori58 07.03.2012 10:54

Yönetim her konuda pasif kalıyor arkadaşlar. Mecnun başkanımız daha paçasını kurramadıki bu işlere baksın
Sahada hakemler,tribünde polis ve özel güvenlikçiler elbet canımızı yakar!

eyupk 07.03.2012 11:40

vallahi hakemleri konuşmaktan bıktım artık, Avrupadan hakem getirsinler daha iyi.

Rallim58 07.03.2012 12:34

[QUOTE=favori58;772777]Yönetim her konuda pasif kalıyor arkadaşlar. Mecnun başkanımız daha paçasını kurramadıki bu işlere baksın
Sahada hakemler,tribünde polis ve özel güvenlikçiler elbet canımızı yakar![/QUOTE]

[B]Bunun Mecnun başkanla ilgisi olacağını düşünmüyorum. Mecnun başkan olmadan yapılacak basit işleri bile yapamayan basiretsizlik içerisinde iseler, yazık ki ne yazık.

İşveren konumundaki Sivasspor yönetimi, birkez olsun Özel Güvenlikçilere; "Stada biletsiz kimse alınmayacak, içeri alan ekmeğinden olur, görevini layıkıyla yapmayanın burada işi yok" gibi bir dik duruşunuzu, bir çıkışınızı, bir tepkinizi göremedik.

Bunları yapamayanlar, MHK'ya mı? tepki koyacak. Rüya da görsem inanamam.[/B]

berduh 07.03.2012 13:47

[B][FONT="Arial Black"][COLOR="DarkRed"]BENDEN BİR FİKİR. BENCE ORDU MAÇINDA TRİBÜNLERİMİZİN TAMAMINDA DEV BOYUTTA SİYAH BAYRAK AÇILSIN VE ÜZERİNE DE Referee YAZILSIN[/COLOR][/FONT][/B]

tykinik58 07.03.2012 13:50

[QUOTE=Rallim58;772760][B]Bir elin nesi, iki elin sesi misali tepkilerin gösterilmesi ses getirir.

Aksi halde gelen vurur giden vurur.

Karşılaşmanın 3. dakikasında faulden dolayı sarı kart sahibi olacak, Necati öyle at koşturamazdı. 5. dakika da kırmızı kart alan ujfalusi ve akabinde penaltıdan atılması muhtemel gol sonrası GS bu kadar rahat top koşturamazdı.

Düşünün dakika 5, Sivasspor 1-0 önde GS 10 kişi.

Her alanda ve her yerde adalet isteniyor. Taraf olunmasın, objektiflik isteniyor.[/B][/QUOTE]

Hani diyorlar ya futbolun adaleti yok, futbolun değil hakemlerin adaleti yok. MHK'nın adaleti yok. Pek ala bizim olacak maçı bizim stadda göz göre göre gasp ederek alan Halis efendii G.Saray'a bağışta bulundu. Hepsini ALLAH'a havale ediyorum. Hakkımızı yiyenler bir gün gelecek hesabını verecek hatta hesabını kötü ödeyecek inanıyorum buna.:mad:

Ensar 07.03.2012 14:08

Önceki gün oynanan Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında düdük çalan hakem Halis Özkahya'nın vermiş olduğu kararlar karşısında çılgına dönen Yiğidolar, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. Gösterilmeyen kartlar, verilmeyen penaltı ve yapılan bariz fauller karşısında takdir hakkını Galatasaray'dan yana kullanan Özkahya'ya saha içerisinde verilebilecek en güzel tepkiyi ‘işte hakem, işte şampiyon' sözleriyle dile getiren taraftarlar, maç sonrası birçok sosyal paylaşım sitesinde sert eleştirilerde bulundu.

Ligde önceki gün oynanan Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında yaşanan hakem hatalarından dolayı çileden çıkan kırmızı-beyazlı taraftarlar, Merkez Hakem Kurulu'na isyan bayrağını çekti. Ligin ilk yarısında yapılan hakem hatalarından son derece muzdarip olan Sivassporlu taraftarlar, Galatasaray karşılaşmasında düdük çalan FİFA kokartlı hakemlerden Halis Özkahya'ya olan tepkilerini Yiğidolara yakışır bir dilde gösterdi.

Karşılaşmanın sonucuna etki edecek kararlarla tepkileri üzerine çeken Özkahya'yı karşılaşma içerisinde ‘İşte hakem, işte şampiyon. Hakem buraya, yumruk havaya' şeklinde kinayeli göndermelerle protesto eden 12. adam, kırmızı-beyazlı taraftarların sosyal paylaşım sitesi olan [url]www.sivasspor.com[/url] adresinde tepkilerini dile getirdi.

Gösterilmeyen kartlar, verilmeyen penaltı ve yapılan bariz fauller karşısında takdir hakkını Galatasaray'dan yana kullanan Özkahya'yı vermiş olduğu kararlardan dolayı kınayan taraftarlar; “Yeter artık. Hakemlerin gasp ettiği puanları eklediğimizde Sivasssporumuz banko play off'da olacak iken şimdi ilk 8 bile hayal olmaya yüz tutuyor. Yanlı tutumlarından dolayı, taraf tutan hakemleri kınıyor, MHK'yi en son oynanan Galatasaray kasedini izlemeye ve göreve davet ediyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

C.KAAN KARAGUŞ / Sivasın Sesi

Aynen dogru böyle ahlaksiz bir hakemle inanki insan macdan zevk almiyor sadece sinirleri geriliyor bunlari neden hakem yapiyorlar anlamis degilim tutdugu takimin delegesi olsun hic olmazsa oy kullanir takimina baskan secer ama gizli görev yapiyorlar.Bunlari sikeye bakan savcilar seyretmiyorlarmi bunlara TFF ceza verirse savcilarda belki taraf tutuyorlar resmen diye biri belki haklarinda suc duyurusu yapar tabii bilemiyorum,bunlara cözüm bekliyoruz TFF nundan insallah macdaki tepkiyi dikkata almistirlar.

58 SiVaSıM 58 07.03.2012 15:53

bu sene bu şer...siz hakemlerle gidiyir lig ona rağmen çok iyi durumdayız

tekdoktiri 07.03.2012 19:33

ben hepdi yorum hakemlere selam olsun sismem atik ler dürüst deiller ama hocamıza sitem edi yorum o damı korkuyor ne yazık hoca sana güvenim sonsuz ama takımı harcatma korkma

kara 07.03.2012 23:03

[B] İçerdeki maçımızda büyük bir pankart açıp tepkimizi göstermeliyiz gayet anlamlı bir söz bulup yazmalıyız yazık onca puanımızı çaldırlar medyayada gönderme yapılmalı ama gün gelecek sivasspor hepsine kapak yapacak şu oynadıkları futbol bile kapak zaten çekemiyorlar yiğidolarımı. [/B]

ankastre 08.03.2012 08:41

pankarta gerek kalmadan canlıcanlı verdik gardaşım, en anlamlısıda protestolarla birlikte şu söz oldu

İİİİİŞTE HAAAAKEM İŞTE ŞAMPİYON::::))))

fatih585858 08.03.2012 11:07

Hakem hatalarıdır, iddianamedir bu kadar olumsuzluğu , başka bir Anadolu takımı yaşasaydı; kolay kolay belini doğrultamazdı. İşte sırf bu yüzden bence; Hoca ve takım çok başarılı bir sezon yaşadılar.

falcon58 08.03.2012 12:17

su sosyal medyayı cok iyi kullanmamız lazım...email filan proramlara filan gonderip baskı altına almamız lazım...susmak cozum degil haksız olanlar okadar bagırıyor...

HababamHa 08.03.2012 16:22

[QUOTE=ankastre;773032]pankarta gerek kalmadan canlıcanlı verdik gardaşım, en anlamlısıda protestolarla birlikte şu söz oldu

İİİİİŞTE HAAAAKEM İŞTE ŞAMPİYON::::))))[/QUOTE]

Gardaş bazen sesi kısıyorlardı demekki bunun içinmiş.

Külhan 08.03.2012 20:12

[QUOTE=58akif34;772756]ne kadar konuşsakta bunun böyle olmasını isteyen tff sonuç olarak istediği skoru alan tff hakeme ödül vererek rütbe kazandıracaktır basınında hakemi desteklemesi ile herkes mutlu sivas mutsuz olmuş çokta umurlarında olacaktır[/QUOTE]

Böylesi hakemlere nasil FIFA kokardi veriliyor bular kendi memleketlerinde bile adil degiller kalmiski avrupada mac yönetiyorlar EY hakem efendiler siz hic tarih okumadinizmi tarihte Süleyman AS ile Fil ve Karinca hikayesini sizlere hatirlatmak isterim insallah sivasin ahdi sizi perme perisan edecek ettikleriniz bir gün ayaklariniza dolasacak insallah bu cok yakin zira kul hakki dünyada can cikmadan kisiye musallat olurmus atalarimiz bunlari cok kere denemis ve yasamislar insallah sizede pek yakidindir ya kendinize ceki düzen verirsiniz yada akibetinize razi olur sunuz Görelim mevla neyler eyler ise güzel eyler.

Külhan 08.03.2012 20:23

Sabret ey sivasim karanliklar dagilmaya az kaldi safak sökecek yeterki sen metanetini kayip etme bu sezon olmasada gelecek sezon cok daha baska olacagiz bir insan acilarla yogrularak tecrübe kazanirmis bizde insallah gelecek sezon bu yasadiklarimizdan tecrübe edinecegiz ve isi siki tutacagiz ve nihayetinde istedigimiz güzel yerlerde olacagiz hic karamsarliga kapilmaya gerek yok.

mnt3 08.03.2012 20:30

Halis Özkahya gibi hakemlere fifa kokartı verenlere yazıklar olsun.Ujfalusi Eneramo yu apaçık tuttu indirdi.Penaltıyı verecek cesareti,yüreği olmayan Halis Özkahya gibilerle Türk futbolu bir adım ileri gidemez.

58nursah58 09.03.2012 06:42

Taraftar dert küpü!

Sivasspor’un pazartesi oynayacağı Trabzon maçının hakemi belli olunca taraftarlar kendi sitlerinden hakemle ilginç yorumlar yaparak endişelerini dile getirmişler. Bazılarının yazdıklarını okurken aklıma Temel fıkrası geldi. Temel yolda yürürken birden bire “ Eyvah! Yine düşeceğum” demiş,yanındaki “ ne oldu ki” deyince “ Ne olacak az ileride muz kabuğu var!” cevabını vermiş. Trabzon-Sivasspor maçının hakemi Kuddusi Müftüoğlu olunca Yiğiodolarda Temel gibi “ Yine hakem faciası yaşayacağız” Hakem skandalına hazırlıklı olun” şeklinde yorumlar yapmış.

Sivasspor taraftarı endişe duymakta haksız sayılmaz. Zira,Kuddusi Müftüoğlu’nun yönettiği daha önceki maçlara baktığımızda,dengesiz kararlar verdiğini görmek mümkün. Bu sezon Sivasspor’un oynadığı deplasmanlardaki Gaziantep ve Beşiktaş maçlarını yönetti. Özellikle Beşiktaş maçında yapmadığı eyyam kalmamıştı. Bir önceki sezonda ise Sivasspor’un 4 Eylül’de 3-2 yenildiği maçtada yine tribünlere saç-baş yolduran kararlar vermişti. Şunuda açıkca söylemeliyimki,yine geçen sezon Sivasspor’un deplasmanda 4-0 kazandığı maçta bu hakem Sivasspor lehine öyle bir penaltı vermiştiki şaşırıp kalmıştık! Kuddusi Müftüoğlu freni patlamış kamyon gibi kimi ezeceği belli olmuyor!Tabi benim temennim hiç olmazsa bu maçta sonucu etkileyecek hatalar yapmaması ve maçın sonucunu her iki takımın futbolcularının belirlemesi. Ama,çoğu taraftar gibi bende kesinlikle bu hakemin iyi bir yönetim göstereceğini düşünmüyorum.

Önceki günde yazımda belirttiğim gibi,Galatasaray maçından sonra inanılmaz tepkiler aldım. Bu tepkilerin büyük çoğunluğu özel güvenlikten olduğunu söyleyebilirim. Soy adını yazmayacağım Kenan isimli bir taraftar dün aşağı yukarı bir sayfaya yakın faks göndererek stadda yaşadığı sıkıntıyı anlatmış.Hatta “Ne olur bu derdimizi dile getir” diyede adeta yalvarmış.

Özellikle,Beşiktaş ve son oynanan Galatasaray maçlarında girişte çok büyük sıkıntılar yaşamış ve bundan sonrada maçlara gitmemeyi bile düşündüğünü ifade etmiş.Kenan bey yaşadıklarını şu şekilde ifade ediyor “ Maça bir saat kala stadda gittim,her girişte üç turnuki vardı ama sadece biri çalışıyordu. Taraftarlar üst üste ve birbirlerini eziyordu.Ancak maçın 18. Dakiksında maça girebildik.Beşiktaş maçındada 10. Dakikada girebilmiştik. Bizden sonra en az 2-3 bin kişi daha olmasına rağmen içeri girdiğimizde tribünün (maraton) tıklım tıklım dolu olduğunu gördük. Dışarıda biletli 2-3 bin kişi varken içeride nasıl yer olmaz? Soruyorum: Stad girişlerinden kim sorumlu? Dışarıda o kadar insan varken,içeride niçin tribünler dolu? Staddaki giriş ve çıkışlardaki izdihamı kim önleyecek?”

Kenan beyin yazılı isyanını özellikle diye getirdim,zira bu konularda sayısız telefon ve mesaj aldım.

Taraftarlarımızın sıkıntılarını her zaman dile getirdim,bundan sonrada getireceğim. Ancak benimde taraftarlardan şikayetim var! Maçtan 2 gün önce ve maç günü stadın girişinde,üzerinde “Mecnun Otyakmaz” yazan kırmızı-beyaz kaşkoller ve bayraklar dağıtıldı,bende taraftarlara soruyorum; “Nerede bu kaşkoller ve bayraklar?” Hadi bayrakların ucunda plastik boru olduğu için özel güvenlik işgüvarlık yapıp içeri almamış,peki kaşkollere ne oldu? Ben maç esnasında özellikle maraton tribünün kaşkol şov yapıp kırmızı-beyaz renklerin hakim olacağını düşündüm ama karşıdan bakıldığında çok az sayıda kaşkol ve hiç yok denecek kadar bayrak vardı,dolayısıylada tribünler kırmızı-beyaz yerine siyah ağırlıklı bir görüntü içerisindeydi.Ben bu işe akıl sır erdiremiyorum. Zira geçmiş yıllarda da Mecnun Başkan İstanbul’dan yüzlerce bayrak getirttirip tribünlere dağıttırmış ama bir sonraki maçta 3-5 tanesi ancak vardı.Böyle bir şey bize mahsus herhalde!..Ya arkadaş;Maça giderken alınan kaşkol ve bayrak ne yapılır Allah aşkına?

Bana birisi bunun cevabını versin…

Abdullah YİĞİT
Hürdoğan Gazetesi

izmirliyigido 09.03.2012 07:44

[QUOTE=58nursah58;773161]Taraftar dert küpü!

Taraftarlarımızın sıkıntılarını her zaman dile getirdim,bundan sonrada getireceğim. Ancak benimde taraftarlardan şikayetim var! Maçtan 2 gün önce ve maç günü stadın girişinde,üzerinde “Mecnun Otyakmaz” yazan kırmızı-beyaz kaşkoller ve bayraklar dağıtıldı,bende taraftarlara soruyorum; “Nerede bu kaşkoller ve bayraklar?” Hadi bayrakların ucunda plastik boru olduğu için özel güvenlik işgüvarlık yapıp içeri almamış,peki kaşkollere ne oldu? Ben maç esnasında özellikle maraton tribünün kaşkol şov yapıp kırmızı-beyaz renklerin hakim olacağını düşündüm ama karşıdan bakıldığında çok az sayıda kaşkol ve hiç yok denecek kadar bayrak vardı,dolayısıylada tribünler kırmızı-beyaz yerine siyah ağırlıklı bir görüntü içerisindeydi.Ben bu işe akıl sır erdiremiyorum.

Zira geçmiş yıllarda da Mecnun Başkan İstanbul’dan yüzlerce bayrak getirttirip tribünlere dağıttırmış ama bir sonraki maçta 3-5 tanesi ancak vardı.Böyle bir şey bize mahsus herhalde!..Ya arkadaş;Maça giderken alınan kaşkol ve bayrak ne yapılır Allah aşkına?

Bana birisi bunun cevabını versin…[/QUOTE]

[B]Yazının bu kısmı da entersan geldi bana, o yüzden burayı pasajladım. Millet dağıtılan veya aldığı kaşkolü hatıra diye dolabında saklıyor. Stadda da sallamıyor ki, tozlanmasın, kirlenmesin diye, sokuyor koynuna alıyor eve götürüyor, saklıyor. Bir daha ancak birisine göstermek, övünmek, hava atmak için çıkartıyor. Yoksa bir Bursaspor, bir Eskişehirspor tribünleri gibi olması için almıyor. Zaten olamayız da.[/B]

Bende tribünleri gördüğüm zaman şu şekilde görmek istiyorum. Her tarafta hakim renk KIRMIZI-BEYAZ'ın olduğu günleri görmek bize çok uzak. Halbu ki bu renkler ne kadar da çok yakışıyor tribünlere, bir bakarmısınız?

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=34706&token=125437[/IMG]

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=34707&token=62495[/IMG]

(Not: Fotolar (ç)alıntıdır...

[B]Haydi bayrakların çubuklarını kendilerine (!) lazım oluyor diye alıyorlar bayrak sallayamıyorsunuz, bari hiç olmazsa üzerinize Sivasspor forması, kabanı, yağmurluğu haydi hiç birşey bulamadın ya kırmızı, yada beyaz bir giysi ile gel ne olur yani?[/B]

.

ankastre 09.03.2012 08:50

Bizim arkadaş Mecnun başganı karşılamaya giderken meydanda bayrak-kaşkol satışı yapanları görmüşler. Bu bayraklar, kaşoller o değildir inşallah

Rallim58 09.03.2012 10:24

[QUOTE=ankastre;773165]Bizim arkadaş Mecnun başganı karşılamaya giderken meydanda bayrak-kaşkol satışı yapanları görmüşler. Bu bayraklar, kaşoller o değildir inşallah[/QUOTE]

[B]Satılanlar başka bayrak ve Mecnun Otyakmaz kaşkolleri olabilir.

İnanmıyorum, inanmak bile istemiyorum. Eğer gerçek ise çok yazık.[/B]

Salim58 09.03.2012 12:54

[B][I]Taraftar tepki veriyor bu tepkilerinde'de sonuna kadar haklılar ama bu ve benzeri sıkıntılar birçok kez yazıldı çizildi ama bunu duyan yok.

Yönetim taraftarın sıkıntılarını duymalı çözüm üretmeliki taraftar'da bir sonraki maça giderken rahat ve huzur içinde gitsin.Yok böyle devam denirse taraftar maçtan soğur seyirci ısınır onlarda çekirdek çıtlatarak maçı tamamlayıp eve dönerler.:)[/I][/B]

WEZ Format +2. Şuan Saat: 02:34.