![]() |
Kombine almalı(mı?)yız...
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=35955&token=85565][img]http://resimzade.com/Show.html?i=35955&token=85565[/img][/url]
[B] 2004-2005 sezonundan bugüne Süper ligdeki yerini alan Sivassporumuzda yeni sezonun gerek transfer gerekse kombine satışına hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bunlar devam ederken, Sivasspor Yönetim Kurulu “daha fazla kombine satışı nasıl yapabiliriz” ya da “Yiğidoyu stadyuma nasıl çekebilirizin” beyin jimnastiğini yapıyor mu? Doğrusu merak ediyorum. Bizler 7-8 arkadaş, Sivasspor sevdalısı olarak her sene aldığımız kombinelerle, -27 derece sıcaklıkta da olsa stadyumdaki yerlerimizi alıyoruz. Her konunun olduğu gibi bu konununda Sivasspor Yönetim Kuruluna ulaşacağı düşüncesi ile; yaşadıklarımızı paylaşarak çözüm önerilerini de sunmak isterim. 1- Kombine fiyatları genel itibariyle ekonomik olduğu düşünülürken, sezon başında peşin ödeme yapılarak karşılaşma başına takriben; 17-20 TL arası ödenmektedir. Oysa kombine almayıp “müsabaka seçerek” stadyuma gelen izleyicilerin, maraton ücretleri ise ortalama 10- 12 TL’yi geçmeyen bir fiyatla takip ederlerken, kombine alarak takımına maddi manevi desteğini esirgemeyenlere karşı haksızlık olduğunu düşünüyorum. (Çözüm; Maraton bilet fiyatlarının yükseltilmeyeceği kanatlerimle, henüz oynanmamış karşılaşma için peşin ödeme yapan kombine fiyatlarının aşağı çekilerek, sayının arttırılması sağlanmalıdır) 2- Karşılaşma öncesi stadyuma girişte karşılaşılan problemler : a- Kombine sahipleri ile biletli izleyicilerin giriş turnikeleri kesinlikle ayırt edilmelidir. (Çözüm: Kombine giriş turnikelerinden biletli izleyici alınmamalıdır) b- Kontrol esnasında yapılan aramada, bozuk para alınırken 10 metre ileride çay ocağında istenilmeyen kadar bozuk para bulunuyor olması farklı bir çelişkiyi doğuruyor. (Çözüm: Art niyetli olan taraftar büfeden aldığı bozuk parayıda sahaya atar, şimdiye kadar yaşanmış belirgin olay olmamasından yola çıkılarak bu uygulamaya son verilmelidir) c- Bayrak tutağı olarak kullanılan plastik malzemeler bayraklardan söktürülürken, sözüm ona büyük takımların taraftarları adeta maraton boyunca dalgalandırılan 3-5 metre uzunluğunda ahşap sopalara izin verilmektedir. Oturulacak yerlerin temiz olmadığı düşüncesi ile getirilen gazeteler “yakarsınız” diye alınırken malum stadyumlarda ise, maytap, meşale vs. patlayıcıları rahatca stadyumlara sokulmasına müsaade edilmektedir. (Çözüm: Her kapıya Sivasspor yönetimi adına temsilci gözetmen bırakılmalıdır) d- Kapı girişlerinde Güvenlik tarafından kamerlarla kayıt altına alınan görüntülerin gerekçesi bugüne kadar açıklanmaması taraftarlar arasında farklı dedikodulara neden olmuştur. (Çözüm: En azından alınan Güvenlik kararı açıklanarak taraftar bilgilendirilmelidir) e- Kontrol esnasında elinizde bulunan suya içeri giriş yasağı verilirken 10 metre içeride tonlarca su bulunduğu da gözden kaçmamaktadır. (Çözüm: Taraftarın elinden su alınmamalıdır, veya kapakları alınarak giriş serbestisi sağlanmalıdır) [url]http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=32802&highlight=stadyumda+g%FCvenlik+rezaleti[/url] 3- İçeri de yaşanılan problemler: a- Maratonun en üst kısımları geçiş kolaylığı olsun diye bilinçli olarak bırakılan “geçiş platformlarıdır”. Ne yazık ki çoğunluğu biletsiz olarak alınan kişilerin istilasına uğrayıp geçişe izin verilmediği, devre aralarında ihtiyaç için çıkılmasının imkansız hale gelmesinden dolayı hemen her hafta problem yaşanmaktadır, Aynı zamanda da talimatlara aykırılık yaşatılarak “kulübe ceza” gelmesine neden olduğuda bilinmelidir. (Çözüm: Görevli özel Güvenlik personeli mutlaka eğitime tabi tutulmalı, geçiş platform başlarında görevlendirilen personel takibe alınmalı, görevini layıkı ile yerine getirmeyenlerin görevlerine son verilmelidir) [url]http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33650&highlight=stadyumda+g%FCvenlik+rezaleti[/url] b- Stadyum dışında satılan ürünler, içeride 3-4 kat fahiş fiyatlarla satışa sunulmaktadır. (Çözüm: Fiyatların fahiş olduğu konusunda hemfikir olan taraftarları rahatlatacak fiyat tesbiti yapılmalıdır) 4- Çıkışta ise, kapıların tamamının açılmaması nedeniyle tahliyenin geç olması, bayan taraftarların rahatsız edildiği, olası panik havasında ise facialara neden olacağıda unutulmamalıdır. (Çözüm: Kapıların tamamı son haftalarda açılması ile bu konu bir nebze giderilmiştir. Aynı uygulamanın sezon başından başlayarak devamlılığı sağlanmalıdır) Bu nedenle; 7 yıldır kombine sahibi olan bizler; tüm eziyetlere, olumsuzluklara rağmen kombine almaya devam edeceğimizi belirtiyor, Sivasspor yönetimini ise alması gereken “basit tedbirleri” almaya davet ediyoruz. Yaşanılanlardan unuttuklarımız mutlaka olmuştur. Yiğidolarımız umarım tamamlayacaklardır[/B] |
Cevap: Kombine almalı (mıyız?)
sivasspor taraftarı buyuk taraftar,bu kadar zor şartlara,baskıya ve zulume karşı ınadına tribunlere gelıyor,çozum bulunsun
|
Bu yazılanlara eklenecek şeyler mutlaka vardır. Aklıma gelenleri yazacağım sonradan ilave yapabilirim. Bir tanesi Maraton tribünler tarafından girişte en dışta bilet gösterip girmek bence saçma (haydi biletsizlere engel olunması diye düşünelim nerdeeee turnikelerin önü biletsiz seyirci kaynıyor.) oradan girerken çekilen eziyetin on mislini elli mislini çıkarken daha beter yaşıyoruz. Stada mı giriyoruz maçtan mı dağılıyoruz bilemiyorum. Onun yerine ya tamamen kaldır onu ya da sonuna kadar raylı sistem yap maçtan çıkan vatandaş bir daha ezilir vaziyette o işkenceye maruz kalmasın. İkincisi de kombine biletlilerin gerçekten bir ayrıcalığı olması kanaatindeyim. [B]Sezon başında çok fazla para veriyor her maçta bilet kuyruğu beklemeyelim istiyoruz kombinelerimizi alıyoruz biletlilerle aynı eziyeti çekiyoruz[/B].(Kombine Bilet fiyatları 150 TLyi geçmemeli ki daha fazla kombine satma imkanı da doğsun) Girişlerde kombinelilerin turnikesi farklı biletlilerin giriş turnikesi farklı olabilir ama en iyi çözüm B ve C Maraton tribünleri kombine A ve D Maraton tribünleri biletli olması daha mantıklı geliyor. Yönetimin bu sene bu ufacık sorunları çözeceğine ağız tadıyla maçlara gelip zevk almamızı sağlayacağına inanıyorum. Sahipsiz SİVAS'ın güzide taraftarlarını SAHİPSİZ bırakmayın lütfen.
|
[B][I]Bu sorunları geçtiğimiz sezon çok gündeme getirdik zannedersem yaşadığımız sıkıntılardan dolayı çözüm bulunmadı veya bulunamadı.
Yönetim taraftarı stada çekmek için sadece kombine alanların sıkıntılarını değil tüm taraftarların sıkıntılarını gidermesi gerek. Yönetim taraftarı maça davet eder bu ve benzeri sıkıntıları halletmezse taraftar bu sıkıntılara rağmen kaç maça gelir veya gelebilir. İşin özü maçlar başlamadan tüm stad genelinde taraftarın çektiği sıkıntılar gündeme alınıp çözüm bulunmalı,Yoksa her geçen gün taraftar sayımızda düşüş yaşanır buda iç saha performansımıza büyük zarar verir. Sıkıntıların çoğu yazılmış zaten farklı sıkıntılar varsa onuda taraftarlarımız zannedersem yazarlar. Bende bir konuya değinip noktayı koyayım. 1.Yönetim maçlar başlamadan Sivasta'ki taraftar guruplarıyla bi toplantı yapmalı ve maçlarda organize destek konusunda ortak mütabakat sağlanmalı.[/I][/B] |
[QUOTE=Salim58;790997][B][I]
.............................. 1.Yönetim maçlar başlamadan Sivasta'ki taraftar guruplarıyla bi toplantı yapmalı ve maçlarda organize destek konusunda ortak mütabakat sağlanmalı.[/I][/B][/QUOTE] [B]Yılların kanayan yarası olarak devam eden bir başka olay da bu olsa gerek.[/B] |
Cevap: Kombine almalı(mı?)yız...
yönetim yaratıcı fikirler üretmeli forma satamıyoruz diye her yerde söylüyolar örneğin bu sene kombineler 250 tl olduğunu düşünelim taraftar belkide %30 lık kısmı 17 maç 170 tl neden o kadar para veriyim diyor ve kombine almıyor ücreti 200 tl düşüreceğine kombine 250 tl + forma derse hem %30 luk kısmı kombine almaya teşvik ederiz hem forma satmış olunur bu taraftar maça gelirken bu formaları giyer stadyum renkli olur 1 taşla 3 kuş...
|
[QUOTE=babapiton;791004]yönetim yaratıcı fikirler üretmeli forma satamıyoruz diye her yerde söylüyolar örneğin bu sene kombineler 250 tl olduğunu düşünelim taraftar belkide %30 lık kısmı 17 maç 170 tl neden o kadar para veriyim diyor ve kombine almıyor ücreti 200 tl düşüreceğine kombine 250 tl + forma derse hem %30 luk kısmı kombine almaya teşvik ederiz hem forma satmış olunur bu taraftar maça gelirken bu formaları giyer stadyum renkli olur 1 taşla 3 kuş...[/QUOTE]
Evet yazacaklarımdan bir tanesi de bu idi aklımdan çıktı. Katılıyorum. SİVASSPOR'um süperlige çıktığı ilk sezonda söylenmişti kombine bilet alanlara forma hediye edilecek diye verilmedi. İkinci sezon dendi verilmedi. Ondan sonraki sezonlar da hiç lafı bile edilmedi. Unutturuldu, bari bu sezon kombine bilet satışlarını artırmak, kombine bilet almaya teşvik etmek için böyle bir uygulama çok güzel olur kanaatindeyim. |
yönetim taraftara değer vermiyor sahipte cıkmıyor paramın delisimiyim evde oturur liğ tv den seyrederim..
|
[QUOTE=Rallim58;791000][B]Yılların kanayan yarası olarak devam eden bir başka olay da bu olsa gerek.[/B][/QUOTE]
Taraftara 2 kuyruk salla akşama kadar otellerde tesislerde sahanın etrafında beleş bilet diye peşinde dolaşsın dimi. taraftar bilinci yok gardas bizde. |
Geçen sezon yaşadığımız rezilliklerden dolayı bu sezon kombine almayı düşünmüyorum.
|
[B][I]Kombine kartın en büyük özelliği ;
Transferlerin yapıldığı bu dönemde kulübe sıcak para girişi sağlamaktır. Yönetiminde kart satışını teşvik etmek amaçlı çalışmalar yapması şart. Ama nerdeeeeeeee[/I][/B] :mad: |
[QUOTE=Rallim58;790991][url=http://resimzade.com/Show.html?i=35955&token=85565][img]http://resimzade.com/Show.html?i=35955&token=85565[/img][/url]
[B] 2004-2005 sezonundan bugüne Süper ligdeki yerini alan Sivassporumuzda yeni sezonun gerek transfer gerekse kombine satışına hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bunlar devam ederken, Sivasspor Yönetim Kurulu “daha fazla kombine satışı nasıl yapabiliriz” ya da “Yiğidoyu stadyuma nasıl çekebilirizin” beyin jimnastiğini yapıyor mu? Doğrusu merak ediyorum. Bizler 7-8 arkadaş, Sivasspor sevdalısı olarak her sene aldığımız kombinelerle, -27 derece sıcaklıkta da olsa stadyumdaki yerlerimizi alıyoruz. Her konunun olduğu gibi bu konununda Sivasspor Yönetim Kuruluna ulaşacağı düşüncesi ile; yaşadıklarımızı paylaşarak çözüm önerilerini de sunmak isterim. 1- Kombine fiyatları genel itibariyle ekonomik olduğu düşünülürken, sezon başında peşin ödeme yapılarak karşılaşma başına takriben; 17-20 TL arası ödenmektedir. Oysa kombine almayıp “müsabaka seçerek” stadyuma gelen izleyicilerin, maraton ücretleri ise ortalama 10- 12 TL’yi geçmeyen bir fiyatla, kombine alarak takımına maddi manevi desteğini esirgemeyenlere karşı haksızlık olduğunu düşünüyorum. (Çözüm; Maraton bilet fiyatlarının yükseltilmeyeceği kanatlerimle, henüz oynanmamış karşılaşma için peşin ödeme yapan kombine fiyatlarının aşağı çekilerek, sayının arttırılması sağlanmalıdır) 2- Karşılaşma öncesi stadyuma girişte karşılaşılan problemler : a- Kombine sahipleri ile biletli izleyicilerin giriş turnikeleri kesinlikle ayırt edilmelidir. (Çözüm: Kombine giriş turnikelerinden biletli izleyici alınmamalıdır) b- Kontrol esnasında yapılan aramada, bozuk para alınırken 10 metre ileride çay ocağında istenilmeyen kadar bozuk para bulunuyor olması farklı bir çelişkiyi doğuruyor. (Çözüm: Art niyetli olan taraftar büfeden aldığı bozuk parayıda sahaya atar, şimdiye kadar yaşanmış belirgin olay olmamasından yola çıkılarak bu uygulamaya son verilmelidir) c- Bayrak tutağı olarak kullanılan plastik malzemeler bayraklardan söktürülürken, sözüm ona büyük takımların taraftarları adeta maraton boyunca dalgalandırılan 3-5 metre uzunluğunda ahşap sopalara izin verilmektedir. Oturulacak yerlerin temiz olmadığı düşüncesi ile getirilen gazeteler “yakarsınız” düşüncesiyle alınırken malum stadyumlarda ise, maytap, meşale vs. patlayıcıları rahatca stadyumlara sokulmasına müsaade edilmektedir. (Çözüm: Her kapıya Sivasspor yönetimi adına temsilci gözetmen bırakılmalıdır) d- Kapı girişlerinde Güvenlik tarafından kamerlarla kayıt altına alınan görüntülerin gerekçesi bugüne kadar açılanmaması taraftarlar arasında farklı dedikodulara neden olmuştur. (Çözüm: En azından alınan Güvenlik kararı açıklanarak traftar bilgilendirilmelidir) e- Kontrol esnasında elinizde bulunan suya içeri giriş yasağı verilirken 10 metre içeride tonlarca su bulunduğu da gözden kaçmamaktadır. (Çözüm: Taraftarın elinden su alınmamalıdır, veya kapakları alınarak giriş serbestisi sağlanmalıdır) [url]http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=32802&highlight=stadyumda+g%FCvenlik+rezaleti[/url] 3- İçeri de yaşanılan problemler: a- Maratonun en üst kısımları geçiş kolaylığı olsun diye bilinçli olarak bırakılan “geçiş platformlarıdır”. Ne yazık ki çoğunluğu biletsiz olarak alınan kişilerin istilasına uğrayıp geçişe izin verilmediği, devre aralarında ihtiyaç için çıkılmasının imkansız hale gelmesinden dolayı hemen her hafta problem oluşmaktadır, Aynı zamanda da talimatlara aykırılık yaşatılarak “kulübe ceza” gelmesine neden olduğuda bilinmelidir. (Çözüm: Görevli özel Güvenlik personeli mutlaka eğitime tabi tutulmalı, geçiş platform başlarında görevlendirilen personel takibe alınmalı, görevini layıkı ile yerine getirmeyenlerin görevlerine son verilmelidir) [url]http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33650&highlight=stadyumda+g%FCvenlik+rezaleti[/url] b- Stadyum dışında satılan ürünlerin içeride 3-4 kat fahiş fiyatlarla ürünler satışa sunulmaktadır. (Çözüm: Fiyatların fahiş olduğu konusunda hemfikir olan taraftarları rahatlatacak fiyat tesbiti yapılmalıdır) 4- Çıkışta ise, kapıların tamamının açılmaması nedeniyle tahliyenin geç olması, bayan taraftarların rahatsız edildiği, olası panik havasında ise facialara neden olacağıda unutulmamalıdır. (Çözüm: Kapıların tamamı son haftalarda açılması ile bu konu bir nebze giderilmiş işi. Aynı uygulamanın sezon başından başlayarak devamlılığı sağlanmalıdır) Bu nedenle; 7 yıldır kombine sahibi olan bizler; tüm eziyetlere, olumsuzluklara rağmen kombine almaya devam edeceğimizi belirtiyor, Sivasspor yönetimini ise alması gereken “basit tedbirleri” almaya davet ediyoruz. Yaşanılanlardan unuttuklarımız mutlaka olmuştur. Yiğidolarımız umarım tamamlayacaklardır[/B][/QUOTE] Abi çok uzun yazmışsın, eccük kısa yaz da hepsini okuyak be :D:D |
[QUOTE=MaXiMuM;791060][B][I]Kombine kartın en büyük özelliği ;
Transferlerin yapıldığı bu dönemde kulübe sıcak para girişi sağlamaktır. Yönetiminde kart satışını teşvik etmek amaçlı çalışmalar yapması şart. Ama nerdeeeeeeee[/I][/B] :mad:[/QUOTE] Düzelecek inşallah... Yeni stadımızda bu uygulamalar dahada modernize bir şekilde uygulanacaktır. |
[QUOTE=adres58;791063]Düzelecek inşallah... Yeni stadımızda bu uygulamalar dahada modernize bir şekilde uygulanacaktır.[/QUOTE]
[I][B]İnşallah ciğerim inşallah [/B][/I]:) |
her ne kadar sportif anlamda kulubumuz basarılı sayılsada bu tur konulara hep zayıfız
|
[B] Bu kadar olumsuzluğa karşı gidiyoruz gitmeyede devam edeceğiz ama yönetimin artık bi çözüm bulması lazım bayraklarımız olsun davullarımız çalsın renklensin artık stadımız ya adamlar bando takımı ile giriyor stada biz bir davulun tokmağını sokamıyoruz içeriye böyle birşey varmı ya. [/B]
|
[B]Rallim 58 [U]ağabeyimiz[/U] herşeyi o kadar güzelce ve yerinde anlatmış ki katılmamak elde değil....Yazdığın şeylerin hepsi doğru çünkü bunları yaşayarak yazdın ve biz de yaşadığımız için bunların doğruluğunu biliyoruz...
Ama işte gönlümüzdeki Sivasspor sevdasına söz geçmiyor, yine gidip alacağız kombinemizi... Burda değinmek istediğim 2 konu var ve bence bunlar çok önemli: 1-Allah rızası için yönetimden birisi, gerekirse sayın başkanımız veya Rıza hocamız şu emniyetle bir görüşssünler de emniyet artık Sivasspor taraftarına iç sahada deplasman takımından daha kötü muamele yapmayı, önyargılı ve katı tutumla yaklaşmayı bıraksın...Bu konu mutlaka çözülmeli nedir kardeşim ya statta bayrak dağıtlır bayrağın sapındaki hortumu emniyet girişte alır, davul tokmağını sokmaz bizi didik didik ararken rakip taraftalara bi bakarsın meşale, patlayıcı ..vs herşeyi sokmuş içeri...Nedir bu Sivastaki emniyetin taraftara karşı anlaşılmaz tutumu? Lütfen bu konuda yönetim üstüne düşeni yapsın, Abdullah Yiğit Bey ve diğer basından kalemler bu konuya mutlaka değinsin.. 2- Sivasspor transfer döneminde artık yıldız tabir edeceğimiz ses getirecek bir transfer mutlaka yapmalıdır...Yani kombineyi satmak istiyorsan en etkili ve kısa yol budur...[/B] |
[QUOTE=MaXiMuM;791061]Abi çok uzun yazmışsın, eccük kısa yaz da hepsini okuyak be :D:D[/QUOTE]
[B]Demekki yaşanılan, olumsuz o kadar çok şey varki yazılan da bir o kadar uzun oluyor...:)[/B] [QUOTE=Cley;791059]Geçen sezon yaşadığımız rezilliklerden dolayı bu sezon kombine almayı düşünmüyorum.[/QUOTE] [B]Tevazu gösterip o yaşanılanlara pek girmedim.[/B] [B]Zira, arada kalıp yaşadığım o talihsiz olaydan hatıra kalan, 5 aydır sol omuzumdaki yırtık halen düzelmedi ve sol kolumu kullanmakta problem yaşıyorum...[/B] |
[B]''Ne kadar ekmek o kadar köfte''[/B]
Taraftarınıza iyi bakacaksınız, taraftarınız sizin gözbebeğinizdir, taraftar size sıcak paranın ilk adresidir... Rahat etmeyen taraftar müsabakaya teşriz etmez. Onları stadyuma çekecek girişimlerde bulunulması lazım... Rallim58 ağabeyimiz bizlere görünen bir çok sorunları dile getirdiği için teşekkür ederiz. Umarım yönetim bu konularda ciddi!!! adımlar atar. Zira artık he rgeçen gün bu seyirci!!! profili taraftar modeline doğru geçiş yapıyor. Onları göz ardı etmemek lazım... |
Kombinelerinizi alın takıma Sivasta gereken desteği verin diyeceğim ama yaşanan sıkıntıları okuyunca geri adım atmak zorunda kaldım.
Yönetim taraftara sahip çıkmalı sıkıntılar giderilmeliki taraftarda maç gelsin |
Gardas Kendi stadında pankart asamıyorsun varmı ötesi?
|
bu sezon taraftar ve guvenlıkcıler arasında buyuk sıkıntılar yasandı ben sıvasta hıc süper lig macına gıtmedım fakat gıdenlerden duydugum ve netıcesınde gözlemlediğim kadarı ile içeriye davul vb. alınmıyor taraftarı ateşlemek için lazım olan şeylerı içeriye sokmazlarsa bu taraftar nasıl cosacak bu taraftrarı nasıl stat a cekecez mıllet ben olımpıyatta davulu almıyorlar dıye kavga edıyorum adamlar sızın statta bıle alınmıyor ben neden alıyım deseler dıyecek söz yok bızden tarftar olmaz fakat bu olayı engellıyen unsurlar kaldırılırsa bızden cok guzel taraftar olur.
|
Kombine almalı(mı?)yız
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//taraftar/1.kombine.jpg[/IMG]
2004-2005 sezonundan bugüne Süper ligdeki yerini alan Sivassporumuzda yeni sezonun gerek transfer gerekse kombine satışına hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bunlar devam ederken, Sivasspor Yönetim Kurulu “daha fazla kombine satışı nasıl yapabiliriz” ya da “Yiğidoyu stadyuma nasıl çekebilirizin” beyin jimnastiğini yapıyor mu? Doğrusu merak ediyorum. Bizler 7-8 arkadaş, Sivasspor sevdalısı olarak her sene aldığımız kombinelerle, -27 derece sıcaklıkta da olsa stadyumdaki yerlerimizi alıyoruz. Her konunun olduğu gibi bu konununda Sivasspor Yönetim Kuruluna ulaşacağı düşüncesi ile; yaşadıklarımızı paylaşarak çözüm önerilerini de sunmak isterim. [B]1-[/B] Kombine fiyatları genel itibariyle ekonomik olduğu düşünülürken, sezon başında peşin ödeme yapılarak karşılaşma başına takriben; 17-20 TL arası ödenmektedir. Oysa kombine almayıp “müsabaka seçerek” stadyuma gelen izleyicilerin, maraton ücretleri ise ortalama 10- 12 TL’yi geçmeyen bir fiyatla takip ederlerken, kombine alarak takımına maddi manevi desteğini esirgemeyenlere karşı haksızlık olduğunu düşünüyorum. (Çözüm; Maraton bilet fiyatlarının yükseltilmeyeceği kanatlerimle, henüz oynanmamış karşılaşma için peşin ödeme yapan kombine fiyatlarının aşağı çekilerek, sayının arttırılması sağlanmalıdır) [B]2-[/B] Karşılaşma öncesi stadyuma girişte karşılaşılan problemler : [B]a[/B]- Kombine sahipleri ile biletli izleyicilerin giriş turnikeleri kesinlikle ayırt edilmelidir. (Çözüm: Kombine giriş turnikelerinden biletli izleyici alınmamalıdır) [B]b[/B]- Kontrol esnasında yapılan aramada, bozuk para alınırken 10 metre ileride çay ocağında istenilmeyen kadar bozuk para bulunuyor olması farklı bir çelişkiyi doğuruyor. (Çözüm: Art niyetli olan taraftar büfeden aldığı bozuk parayıda sahaya atar, şimdiye kadar yaşanmış belirgin olay olmamasından yola çıkılarak bu uygulamaya son verilmelidir) [B]c[/B]- Bayrak tutağı olarak kullanılan plastik malzemeler bayraklardan söktürülürken, sözüm ona büyük takımların taraftarları adeta maraton boyunca dalgalandırılan 3-5 metre uzunluğunda ahşap sopalara izin verilmektedir. Oturulacak yerlerin temiz olmadığı düşüncesi ile getirilen gazeteler “yakarsınız” düşüncesiyle alınırken malum stadyumlarda ise, maytap, meşale vs. patlayıcıları rahatca stadyumlara sokulmasına müsaade edilmektedir. (Çözüm: Her kapıya Sivasspor yönetimi adına temsilci gözetmen bırakılmalıdır) [B]d[/B]- Kapı girişlerinde Güvenlik tarafından kamerlarla kayıt altına alınan görüntülerin gerekçesi bugüne kadar açıklanmaması taraftarlar arasında farklı dedikodulara neden olmuştur. (Çözüm: En azından alınan Güvenlik kararı açıklanarak taraftar bilgilendirilmelidir) e[B]- Kontrol esnasında elinizde bulunan suya içeri giriş yasağı verilirken 10 metre içeride tonlarca su bulunduğu da gözden kaçmamaktadır. (Çözüm: Taraftarın elinden su alınmamalıdır, veya kapakları alınarak giriş serbestisi sağlanmalıdır) [url]http://www.sivasspor.com/forum/showt...enlik+rezaleti[/url] [B]3- İçeri de yaşanılan problemler:[/B] [B]a[/B]- Maratonun en üst kısımları geçiş kolaylığı olsun diye bilinçli olarak bırakılan “geçiş platformlarıdır”. Ne yazık ki çoğunluğu biletsiz olarak alınan kişilerin istilasına uğrayıp geçişe izin verilmediği, devre aralarında ihtiyaç için çıkılmasının imkansız hale gelmesinden dolayı hemen her hafta problem yaşanmaktadır, Aynı zamanda da talimatlara aykırılık yaşatılarak “kulübe ceza” gelmesine neden olduğuda bilinmelidir. (Çözüm: Görevli özel Güvenlik personeli mutlaka eğitime tabi tutulmalı, geçiş platform başlarında görevlendirilen personel takibe alınmalı, görevini layıkı ile yerine getirmeyenlerin görevlerine son verilmelidir) [url]http://www.sivasspor.com/forum/showt...enlik+rezaleti[/url] [B]b[/B]- Stadyum dışında satılan ürünler, içeride 3-4 kat fahiş fiyatlarla satışa sunulmaktadır. (Çözüm: Fiyatların fahiş olduğu konusunda hemfikir olan taraftarları rahatlatacak fiyat tesbiti yapılmalıdır) [/B]4- Çıkışta ise, kapıların tamamının açılmaması nedeniyle tahliyenin geç olması, bayan taraftarların rahatsız edildiği, olası panik havasında ise facialara neden olacağıda unutulmamalıdır. (Çözüm: Kapıların tamamı son haftalarda açılması ile bu konu bir nebze giderilmiş işi. Aynı uygulamanın sezon başından başlayarak devamlılığı sağlanmalıdır) Bu nedenle; 7 yıldır kombine sahibi olan bizler; tüm eziyetlere, olumsuzluklara rağmen kombine almaya devam edeceğimizi belirtiyor, Sivasspor yönetimini ise alması gereken “basit tedbirleri” almaya davet ediyoruz. Yaşanılanlardan unuttuklarımız mutlaka olmuştur. Yiğidolarımız umarım tamamlayacaklardır |
Cevap: Kombine almalı(mı?)yız
Yonetım kombıne konusunda cok duyarsız. herhangı bi kampanya yapmıyor. nasıl daha fazla satarız dıye dusunmuyor. mesela toptan kombıne alanlara ucrette guzellık yapılsa devlet veya ozel kurumlara gıdılıp kombınenın avantajlarını anlatıp cazıp hale felan getırılse cok ıyı olur ama nerdeee. guzel reklamını yapsalar en azından ekonomık olarak destek olunur bıraz ama yok sadece fıyat acıklanıyor baska yapılan bısey yok
|
YÖNETİM kombine konusunda her zamn sınıfta kaldı halada kalıyor bizler her yıl C maraton H dan kombine alıyorduk geçen yıl buraları bilet yaptılar vede insanları kombine almaktan tiksindirdiler
|
kombineler ucuz olsa stad ful çeker gelmeyen kombineyi başkasına verir en azından 5 bin kişyi oynaya kadr kombineyi satcaksın 10 bin kişiye çıkacak
|
Taksit taksit 17 hafta boyunca alınan para mı daha önemlidir yoksa lig başlamadan tek seferde (ya da en fazla 3 taksit) alınan para mı daha önemlidir? Tabi ki peşin alınan bilet parası yönetim adına daha önemlidir. 250 liradan 2000 kişiye kombine satsan 500.000 yapar, idare eder bir futbolcu alınır bu parayla.
Yönetimin kombineyi taraftar için daha cazip hale getirmesi lazım. Kombinelilere biraz daha ayrıcalık tanınmalı. Mesela kombine alana bir adet [B]atkı[/B] ve bir adet [B]forma[/B] yanında hediye edilmeli. Taraftarın forma giymemesi eleştiriliyor, bu sayede bu sorun da aşılır. Üstteki yorumlarda taraftarın gerek stad girişlerinde gerek stad içerisinde yaşadığı sorunlar dile getirilmiş. Yönetimin bu sorunlara acilen çözüm bulması gerekiyor. Bu sorunlar nedeniyle birçok taraftarımız stadyumdan soğudu. Taraftar [B]gidip stadda rezil olacağıma gider kahvede izlerim hem sıcak olur hem fazla para vermem[/B] diye düşünür oldu. Umarım kulüp yöneticileri buraları okuyordur ve taraftarın bu sitemine kulak verir. |
Senelerdir Süper Lig'deyiz ama Sivassporumuza olan bağlılığımız Süper Lige çıkışımızdan bu yana çok kısıtlı bir taraftar sayısıyla artış gösterdi. Hiçbir takım Süper Lige cıkışında 3 defa şampiyonluk kapısına bu kadar yaklaşmamıştır ve takımımız bunu çok iyi yaptı. Anadolu kulübünden öte Anadolu kulüplerine Şampiyonluğun hayal olmadığını örnek teşkil etti. Kombine almak tabiki çok iyi olur ama bu işin maddiyat boyutunun ekonomik olarak şehir halkının karşılayabileceği şekilde ayarlanıp, şehir halkınında önyargılarını kırıp artık gönüllerde olan desteğinin tribünlerde yerini alıp avaz avaz ben burdayım, diyebilmelidir. Büyük bir camia olmayan kulüplerin sesleri yeterince duyulmuyor. Maçlardaki hakem hataları konusunda çok cektik mesela.. Camia yeteri kadar bütünlük sağlayamadığı için ufaklı guruplarla sanal alemde sesimiz duyulmuyor. Yeri geldiğinde bu büyük camia toplanıp basının önünde bildirgesini okuyup kulübünün yalnız olmadığını ve her türlü yasal yolda hakkını araması gerektiğini bilmelidir. Trabzon'un Bursa'nın bunu yaptıklarının örneklerini cok gördük ve işe yaradı. Onun için bu iki şey Memleketimizin insanlarına ve yönetime iş düşüyor.
|
Kombine konusunda burada geçen yılda konuştuk epey...Bir ara iş Sivas halkının ekonomik alım gücüne kadar geldi... Sivasta kombineler ortalama 150-250 tl gibi..ve yanılmıyorsam bu taksitlerede bölünebiliyor...Bence her kesimden insanlar kombinesini alsa bu bütçelerinede zarar vereceğini düşünmüyorum..Eğer olursada bunlar istisnadır..Çok açık söylüyorum sizde kombineler çok uygun..Kesinlikle alınmalı..
|
[QUOTE=kaptann58;791271]YÖNETİM kombine konusunda her zamn sınıfta kaldı halada kalıyor bizler her yıl C maraton H dan kombine alıyorduk geçen yıl buraları bilet yaptılar vede insanları kombine almaktan tiksindirdiler[/QUOTE]
[B]Ah dayı ah... Hangi organizasyonluktan bahsedeyim sana... Havaalanı yolunda yaşadıklarımızı biliyorsun. Ertesi günü yaşanılanları da. Kışlık Kabanımın yırtılmasına neden olanlar halen mont alacaklar :)[/B] [QUOTE=migroArmis;791337]Kombine konusunda burada geçen yılda konuştuk epey...Bir ara iş Sivas halkının ekonomik alım gücüne kadar geldi... Sivasta kombineler ortalama 150-250 tl gibi..ve yanılmıyorsam bu taksitlerede bölünebiliyor...Bence her kesimden insanlar kombinesini alsa bu bütçelerinede zarar vereceğini düşünmüyorum..Eğer olursada bunlar istisnadır..Çok açık söylüyorum sizde kombineler çok uygun..Kesinlikle alınmalı..[/QUOTE] [B]migroArmis kardeşim yazının içeriğinde de var. Genel anlamda kombine ucuz gözüküyor olabilir, ama olaya farklı baktığınızda aynı yerin (maraton) biletlerinin daha ucuz konumda olduğu yazıda belirtiliyor. Dikkatinizden kaçtı sanırım..[/B] |
[QUOTE=infial§;790994]sivasspor taraftarı buyuk taraftar,bu kadar zor şartlara,baskıya ve zulume karşı ınadına tribunlere gelıyor,çozum bulunsun[/QUOTE]
aynen eyle gardaşım, cefakar taraftarın sesine kulak verilmezse satda giden çok az olur. sonrada niye gelmiyorlar diye kimse söylemsin.arkadaşların tamamını yazdıkları doğru.acilen çözüm bulunmazsa kombine almamız hayal. |
ya arkadas maç izlemek işgence sular akmaz ama tuvalet önünde su birikintisi vardır basınca ayakların ıslanır otoparka arabayı park edersin inip tellerden atlayarak geçersin stada koltuga gidersin birisi oturmus kaldırırısın birsürü tantana zaten o koltuklarda hiç yıkanmaz pislik içindedir ayrı mesele daha ne sayyım ha herşeye ramen maça gitmemiz şart biz bu takımı desteklemekle yükümlüyüz asla bundan vazgeçemeyiz.
|
[QUOTE=karamik;791357]ya arkadas maç izlemek işgence sular akmaz ama tuvalet önünde su birikintisi vardır basınca ayakların ıslanır otoparka arabayı park edersin inip tellerden atlayarak geçersin stada koltuga gidersin birisi oturmus kaldırırısın birsürü tantana zaten o koltuklarda hiç yıkanmaz pislik içindedir ayrı mesele daha ne sayyım ha herşeye ramen maça gitmemiz şart biz bu takımı desteklemekle yükümlüyüz asla bundan vazgeçemeyiz.[/QUOTE]
[B]WC'lerin rezaleti, oturakların pisliği de bir başka dert. Teşekkürler hatırlattığınız için...[/B] |
Bu konu ile ilgili daha önceden yazmış olduğum yazılarda da belirtmeye çalıştım.Her yer kameralarla donatımış iken yapılacak fevri hareketler gözlenirken ve ayrıca meşalelerin hemen her maçta bulunduğu stadda art niyetli olmayanları kurunun yanında ki yaş misali yanması engellenmeli.
|
yönetime önerim, geçen sezonun kombinesini getir, 50 TL daha ekonomik al kampanyası olabilir. orjinal formalardan kombine ile birlikte hediye hemen verilebilir...
|
[QUOTE=ankastre;791371]yönetime önerim, geçen sezonun kombinesini getir, 50 TL daha ekonomik al kampanyası olabilir. orjinal formalardan kombine ile birlikte hediye hemen verilebilir...[/QUOTE]
Güzel fikir bence... HEm Taraftar şevkle istekle kombinesini alır. Hemde taraftar kaybını aza indirger. Hatta mükemmel bir öneri. Promosyonsuz olmaz bu işler ;) |
aslında yönetimdekiler bunu düşünecek kadar zeki diye biliyorum isterlerse yaparlar.aslında önceki sezonun son maçında kombinesini 250-500 e satmayıp sivassporunu desteklemeye gelenlere bir kıyak geçmeleri lazımdı. çümkü kombineyi satmayan toplam 200-300 kişi yoktu. kombineni getir yenisini verelim yapmaları lazımdı yapmadılar. hatta bri ağbimzi anlattı, o son maçta kombinesini gençfb derneğine satıp bu sitede sivasspor sevdalısı geçinenlerde varmış ama bana ismini söylemiyor.
|
[QUOTE=Rallim58;791344][B]Ah dayı ah...
Hangi organizasyonluktan bahsedeyim sana... Havaalanı yolunda yaşadıklarımızı biliyorsun. Ertesi günü yaşanılanları da. Kışlık Kabanımın yırtılmasına neden olanlar halen mont alacaklar :)[/B] [B]migroArmis kardeşim yazının içeriğinde de var. Genel anlamda kombine ucuz gözüküyor olabilir, ama olaya farklı baktığınızda aynı yerin (maraton) biletlerinin daha ucuz konumda olduğu yazıda belirtiliyor. Dikkatinizden kaçtı sanırım..[/B][/QUOTE] Evet haklısınız..Gerçi ben yorumumu Yiğido_ Furkan kardeşimin yorumuna istinaden yapmıştım ama alıntı yaparak yorumlamadığım için sizin yazınıza yorum getirmiş gibi oldum...Ama belirttiğiniz husus gerçektende gözümden kaçmış..Teşekkürler... |
agzına yüregine saglık biz yinede takımımızı desdekleyelim saygılar orhan
|
[QUOTE=canberat;791433]agzına yüregine saglık biz yinede takımımızı desdekleyelim saygılar orhan[/QUOTE]
[B]Estağfurullah; bizler yaşadıklarımızı paylaşarak; 1- Taraftarı tribüne/stadyuma nasıl çekeriz 2- Yiğidoya daha kaliteli hizmeti nasıl sunarız, tartışmasını oluşturmak istedim... Geçmiş konularda resimlerle belgeli stadyumda, maraton giriş önüne çatıdan düşen dev kar yığınının alınmasına aciz olan Sivasspor yönetimi değildi...[/B] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:25. |