SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Stad için İlk Kazma Vuruldu (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=34949)

SivasSpor.Com 02.10.2012 14:58

Stad için İlk Kazma Vuruldu

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=37185&token=24997][img]http://resimzade.com/Show.html?i=37185&token=24997[/img][/url]

TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından Sivas'ta inşa edilecek 25 bin seyirci kapasiteli yeni stadyumun zeminini iyileştirme çalışmaları bugün başladı.

18 Haziran'da ihalesi yapılıp TOKİ tarafından müteahhit firmaya devir teslimini yapılan 130 bin metre kare üzerine kurulacak olan stat için ilk kazma vuruldu. Stadın tribün ve otoparklarının yapılacağı zeminde iş makineleri çalışmaya başladı. Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, şunları söyledi:

"TOKİ, mütahit firmaya devir teslimini yapınca inşaata başlandı. Yoğun kış şartları nedeniyle 5-6 ay inşaata başlanamıyor. Bu yüzden bir an önce zemindeki iyileştirme işlemine başlanma kararı alındı. Zeminde biraz sıkıntı vardı. Bunun için zeminde öncelikli olarak bir iyileştirme yapılacak. Firma 800 gün içerisinde stadı tamamlayarak teslim edecek. Çok farklı bir stadyum oluyor. Sivas'ın iklim şartlarına uygun ve örnek bir stat olacak. 2014 yılının sonlarında yepyeni bir stada kavuşmuş olacağız. Yaklaşık 300 bin metre kare bir alanımız var. Burada stadyum, atletizim stadı, 2 spor salonu, yüzme havuzu, idari binalar, güreş eğitim merkezi binalari olacak. Yani burası örnek bir spor kompleksi olacak. Yeni stadın yapılması bizlere çok büyük bir heyecan veriyor. Sivasspor'un şu anda karşılaşmalarını oynadığı 4 Eylül Stadyumu 1968 yılında yapılmış, tabi son zamanlarda bazı düzenlemeler yapıldı. Tesislerimiz uluslararası standartları taşımıyordu. Böyle bir projenin gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor."

Yeni stadyumda alttan ısıtma sistemi sayesinde kış aylarında stadyum zeminin donmayacağı, enerji tasarrufu sağlayacak aktif enerji üretim sistemlerinin de yer alacağı açıklandı. Yağmur ve kar suyu depolanarak sulama amaçlı kullanılacağı belirtilen yeni stadın temelinin önümüzdeki günlerde atılacak. Yeni stadın tamamlanmasının ardından mevcut 4 Eylül Stadı, TOKİ'ye devredilerek, yerine konut ve iş merkezi yapılacak.

Besyo_cu 02.10.2012 15:03

Cevap: Stad için İlk Kazma Vuruldu

[B]Vurulan kazma Sivas'ın geleceğine vurulan bir kazma olarak tarihe geçecektir. 25 bin kişilik stad yapımına sesini çıkartmayanların hepsi gün gelecek hesap vermek zorunda kalacaktır.[/B]

yerliturkuaz 02.10.2012 15:46

[B]Bu stadı yapmak yaptıranlara göz yumak tüm Sivaslılara ihanet etmiştir. Halkımız koskoca Sivas halkı buna nasıl göz yumar şaşırıyorum...

Şayet ki zamanı gelince tepkilerini koymazlarsa bize ne yaparlarsa müstehakdır...[/B]

silverli 02.10.2012 15:56

yeni stadın yeri tam olarak neresi arkadaslar?

Ricardo Pedriel 02.10.2012 16:18

bence stadın adı darbe arena olmalı sivasın geleceğine ihanet ediliyor gücüme gidiyor
25 bin kişilik stad yeter diyenler sivaslı maskesiyle dolanıyor yani sivaslı değiller

burakpaşa 02.10.2012 16:24

arkadaslar peki yeni yapılacak olan stadyum da trubunler için de ayrı bir ısıtma sistemi yer alacak mı?

Kokomo 02.10.2012 16:32

Mevcut stadımızın yıkılmasını ve yeni stadı istemiyorum ...

FORZA 58 SİVAS 02.10.2012 16:36

sonunda be kardeşim 25 bin iyi kayseri gibi mi olalım her maç rezilmi olalım

bumin58 02.10.2012 16:40

Ey hükümet 25.000 kişilik stadı başınıza çalın

citothehan58 02.10.2012 16:52

[img]http://www.ajanskagithane.com/images_up/sporrrr.jpg[img]
[img]http://www.yeniulke.net/newsletter/haber/6257-12531164045tn.JPG[/img]
[img]http://www.yeniulke.net/newsletter/haber/6234-12527192143bg.JPG[img]
[img]http://img.internethaber.com/other/ekran-resmi-2012-06-21,-1.46.59-pm.png[/img]
[img]http://img.internethaber.com/other/ekran-resmi-2012-06-21,-1.47.32-pm.png[/img]
[img]http://img.internethaber.com/other/ekran-resmi-2012-06-21,-1.48.29-pm.png[/img]

citothehan58 02.10.2012 16:53

[img]http://www.ajanskagithane.com/images_up/sporrrr.jpg[/img]
[img]http://www.yeniulke.net/newsletter/haber/6257-12531164045tn.JPG[/img]
[img][img]http://www.yeniulke.net/newsletter/haber/6234-12527192143bg.JPG[/img]
[img]http://img.internethaber.com/other/ekran-resmi-2012-06-21,-1.46.59-pm.png[/img]
[img]http://img.internethaber.com/other/ekran-resmi-2012-06-21,-1.47.32-pm.png[/img]
[img]http://img.internethaber.com/other/ekran-resmi-2012-06-21,-1.48.29-pm.png[/img]

harbiyiğido 02.10.2012 17:14

inşallah şimdiki stadyumdaki gibi kale arkası sahaya uzak olmaz fotoda yakın gözüküyor

RsT4 02.10.2012 17:33

projeye bakılırsa tribünler 2 katlı

poolat58 02.10.2012 19:10

arkadaşlar artık yapacak bişey yok yeni stadımızı sevmeye çalışacaz. ....

tekdoktiri 02.10.2012 20:23

VUR KAZMAYI VUR ÇAPAYI YAZIK YAZIK ULA URFA NERESİ OTUZ BİN KİŞİLİK STAT SIVAS TA HALA KAZMA VUR DEVAM YAZIK,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

infial§ 02.10.2012 20:41

Bir kazmaya sap olamadık,stadımıza,toprağımıza sahip çıkamadık,mevcut stadyumun nesi kötüydü :mad::mad:

yigidoo 03.10.2012 00:06

Yaziklar olsun bu karar evet diyenler, Sivassporun geleceni dusunmeden alinmis bir kara dir bu, Fifa 35 bin kisilik sitatlar mac veriyor
bizde 25 razi oluyoruz sonra da neden basari olmuyor diye agliyoruz.yazik cok yazik. bir bana anlatirmi 16 binle 25 bini arasinda ne var saten 16 bini doldurmakta zorlaniyoruz barim 25 yapmayin eger Fifa mac vermiyecekse paramiz cebimizde kalsin.

kurtay58 03.10.2012 00:07

stad sözünün verilmesinin üzerine epeyce yıl geçti ama yine de stad planlarını görünce heyecanlanıyorum, kalbim çok neşeli neşeli çarpıyor, inşallah hayırlısıyla zamanında biter herhangi bir problem olmadan.

migroArmis 03.10.2012 00:08

hayırlı uğurlu olsun ama kapasıte konusunda kötü oldu ...

YYILDIRIM 03.10.2012 00:10

[QUOTE=RsT4;809291]projeye bakılırsa tribünler 2 katlı[/QUOTE]

25,000 kişilik stad 2 katlı olması çürkin gözükür tek katlı en iyisi, o resimlere aldanmayın!!!

eyuphulagu 03.10.2012 01:14

Dün G.Spor il müd. nün konuşmasını dinledim...Beni en çok şaşırtan da gösterilen resimlerdeki statyum projesinin 33.000 kişilik stat projesinin resimleri oldu..Salim Bey yakında temeli atılacak 25.000 kişilik projeyi henüz görmediğini söyledi...Bu projeyi G.Spor il Müdürümüz bile görmediyse kim gördü acaba?İhaleyi alan firmalar yakında temel atıp inşaata başlayacaklar ama işin ilginç yanı şu anda Sivas'ta temeli kazan firmalar hala projeyi G.spor İl Müdürlüğüne göstermemişler...Bu proje geçen yıl Mart aylarında 33.000 den 25.000 e düşürülmemiş miydi;aradan yaklaşık 7 ay geçmiş yeni projeyi kimseye göstermemişler mi;yeni proje niye sır gibi saklanıyor acaba?Düşürüldüğü söylenen 25.000 kişilik projeyi kamuoyuna açıklamak,resimlerini göstermek bu kadar zor mu acaba?Zaten şu anda Sivas kamuoyu stadın 25.000 e düşürüldüğünü biliyor..Niye dün Sivas kamuoyuna 33.000 kişilik proje resimleri tekrar gösterildi...Tekrar söylüyorum Sivas kamuoyu 25.000 kişilik de olsa yeni projenin resimlerini görmeyi istiyor...Acaba proje resimlerinde bir değişmemi oldu ki bu proje kamuoyu ile paylaşılmıyor..Yakında temel atıldığında inşaatı yapan firma projenin resimlerini ve ayrıntısını gösteren tabelayı inşaatın önüne asacak ;o zaman hepimiz sır gibi saklanan bu projeyi görmüş olacağız...G.spor müdürümüz dün tv.58 e yaptığı konuşmanın bir bölümünde ;otopark olarak kullananılacak olan basket,voleybol sahalarının yıkılmamasını orada kalmasını istediğini firmaya söylediğini ama firmanın burayı şantiye olarak kullanacağını söylediğini dile getirdi.....Ama ben yanlış hatırlamıyorsam burada otopark olarak düşünülen Basket ,voleybol sahaları stat kapasitesi 33.000 olacağı için alan dar diye İl Genel Meclisinden talep edilmiş;iL genel meclisi de burayı sonradan otopark olsun,stat alanı genişlesin diye stat arazisine katmıştı..Halbuki şu anda kapasite 25.000 e düşürüldüğüne göre niye bu basket,voleybol sahaları yıkılıp stat arsasına ilave ediliyor acaba?Kapasite düştüğüne,otopark alanı da kapalı otoparka dönüştüğüne göre bu basket ve voleybol sahaları yıkılmasa daha iyi olmaz mı acaba? Otopark demişken;dün il müdürümüz açık otoparkların kapalıya dönüştüğüne de söyledi; bu da proje de yapılan bir değişiklikmiş..Bunu çok olumlu buluyorum...Bakalım yeni proje de daha başka ne gibi ayrıntılar olacak...Kapasite 25.000 de olsa stat projesi diğer projelerden daha güzel ve estetik gözüküyor.....Umarım bu yıl temel atılıp inşaata bir an önce başlanır..25.000 de olsa modern bir futbol stadında maç izlemek taraftar için çok heyecanlı olacak diye düşünüyorum...Çünkü yapılacak projede atletizm pisti olmadığı için bu stadın her yerinden maç izlemek taraftar için çok özel olacak diye düşünüyorum..

eyupk 03.10.2012 01:36

eyuphulagu kardesimiz gibi benide dusunduruuyor bu proje isi, stad kapasitesi 25 bine indirildigine gore acaba projedede degisiklik oldu mu, merak konusu bir konu. eger degisikklik yaptilarsa stad projesindede yaziklar olsun bu kendini bilmez hukumete

migroArmis 03.10.2012 02:03

[QUOTE=YYILDIRIM;809400]25,000 kişilik stad 2 katlı olması çürkin gözükür tek katlı en iyisi, o resimlere aldanmayın!!![/QUOTE]

Bizim Bursa Atatürk stadı 26000 kapasiteli tribün 2 katlı olmaya musaıt deıl ...Bence buda olamaz olursada samı yen gıbı sacma bı goruntusu olur...

stutgart58 03.10.2012 04:07

aslında başkan MECNUN ODYAKMAZ 25 bin kapasiteye karşı çıksa bu stad olmayabilrdi ama başkanda geçen yaptıgı bi konuşmda stadın 25 bin olmasını istediğini söyledi..33 bin olursa stadı dolduramayız şuan ki stadı bile sadece büyük maçlarda zor doluyor 33 bini hiç dolduramayız.. gibisnden şeyler söyledi..yani bence hükümete bakanlara laf söyleyecegnize önce klüp başkanınıza bi bakın..önce onu ikna edicektiniz ki artık çok geç kazma vurldu...ha bu arada o resimlerde görülen stada bakıp boşuna hayal flian kurmayın..25 bin kapasiteli bi stad asla o şekilde görülmez çünkü o resimlerdeki stadlarda tribün çift katlı..ama bu kapasiteyle çift kat olmaz..çok dar olur ki bu da çok çirkin görünür..zorla çift kt yapılmış gibi görnür yapmacık yani..neyse GEÇMİŞ OLSUN SİVASIMA

dogan5880 03.10.2012 04:45

yav kardeşım beşıktaşın stadı 3 katlı ve 20 sene oncede 3 katlıydı ozaman 25 kısılıktı sımdı 30 bın oldu yıne 3 katlı tek katlı sdat olmazz

tekdoktirin 03.10.2012 08:51

benim anlamadım hala satıyor lar birileri sıvası ş,ler adamgibi sıtat yada vermeyin gardaşım statın yerini ayıbı örenin satmayın sıvası hayat tekerrürden ibarettir eden bulur

Ferhat06 03.10.2012 09:14

Stadyumun yapıldığı arazi aslına rücu etti,bizim küçüklüğümüzde yine sportif amaçla kullanıyordu ve at yarışları yapılıyordu.
Orayla alakalı küçük bir anımı anlatayım,3 gardaş satabiliriz düşüncesiyle çok miktarda simit alıp at yarışına gitmiştik ve simitler elimizde kaldı satamadık,bayağı bir zarar etmiştik.
Stadyum kompleksinin şehre uzak fikrine katılmadığımı da ifade etmek isterim.

tykinik58 03.10.2012 09:57

25 bin kişilk stada hayır yine hayııırrrrr....:mad:

58MUAMMER58 03.10.2012 10:14

[b]:mad:sözü 4 yıl önce 33 bin kişi olarak verilmişti aradan geçen busürede kapasitesi 25 bine düşürüldü yeri geldi toki başkanı bu sivası komple satsan 55 milyon tl etmez dedi buna sivasspor yöneticileri ve mecnun odyakmaz başta olmak üzere vekkillerimiz sivil toplum örgütlerimiz taraftarlarımız yaw neyimize yetmiyor 25 bin daha mevcut stadı dolduramıyoruz diyerek çanak tuttular sonunda gecikmelide olsa kazma vuruldu aslında bu kazma sivasa vurulmuş darbedir içimden hayırlı olsun demek geçmiyor buna sebeb olanların işi rast gitmesin yazıklar olsun sivasın yarısı nüfusa sahip trabzona deniz doldurup 40 bin kişilik yapan 3.ligdeki şehirlere 33 bin kişilik yapan sivasın 7 de 1 nüfusuna sahip rizeye 25 bin yapan 3.ligdeki erzuruma 30 bin yapan zihniyete ve yalakçılarınada hakkımı helal etmiyorum [/b]:mad:

üçyıldız58 03.10.2012 12:23

büyük şehrin küçük düşünen insanlarına çok bile seni başbakan aldatıyorsa,senin oylarında seçtiğin ankaraya vekil olarak gönderdiğin bakanın aldatıyorsa koy 25.000 olsun
burda hepimiz sallıyoruz kaç kişi bakanın facesine yorum yaptı ben devamlı takip ettim ben dahil mesaj atan beş kişi vardık

PETKOVİC 03.10.2012 12:24

Bizim stadımız bize yeterdi. O stadda çok hatıralarımız var. O stadda ilk 94 yılında maç izlemiştim daha dün gibi aklımda o günler şimdiye göre çok daha güzeldi. batmanların ünyelerin merzifonların şekersporların çarşambasporların siirt jetpaların olduğu seneler benim için daha güzel senelerdi :(

hanifi_2005 03.10.2012 13:22

Bir gün gelecek 25 bin kişilik stad bize yetmeyecek bunu bize yapanlar çok pişman olacakar ben şunu söylemek istiyor sivasın ve sivaslının kaderiyle kim oynuyorsa yazıklar olsun

asdera58 03.10.2012 13:25

ya stad 2014 ün sonlarına doğrumu bitecek çok uzun bi zaman değil mi millet 1 yılda yapıo stadı

Mete209 03.10.2012 14:13

[QUOTE=bumin58;809448]O kazmayı ebenizin damına vurun. tarabzona denizi doldurarak 40 bin yapın sivasa koskoca 4 eylülü alıp yerine şehir dışına 25 bin yapın. Sizin adaletinizie so****[/QUOTE]

Sakin ol Yiğido!

Tepkilerimizi medeni bir şeklide dile getirmeliyiz.

Stat için zamanında mail göndermediğim yer kalmadı fakat ne yapalım adamlar halkı karşısına alma pahasına da olsa 25.000'e düşürdüler kapasiteyi. :(

Şimdi bize düşen iki şey var: Öncelikle fırsat bulduğumuzda bu haksızlığı bütün yetkililere hatırlatmak, (ki daha sonra yapılacak muhtemel yatırımların aynı akıbete uğramaması için) ve seçimlerde gereken'i yapmak ( herkesin kendisine kalmış birşey bu. "Bir stat için partimi değiştirmem!"de diyebilirsiniz.)
Ikincisi ise, "Bizden daha kalabalık şehirlere de 25.000'lik statlar yapılıyor." deyip kendimizi avutmak ve stadımızı sevmeye çalışmak.

Ayrıca proje benim çok hoşuma gitti. Diğer şehirlere yapılan statlara fark atmış resmen. Inşallah bu saatten sonra proje de değişikliğe gitmezler.

halimsancak58 03.10.2012 16:04

25 bin olsun da cehenneme çevirelim,kayseri bile kendi stadını daha açılış haric dolduramadı heleki bizim taraftar profili için çok iyi rakam, hatırlarsanız ali sami yen i avrupa cehennem olarak bilirdi aynı kapasite ayrıca daha modern sahaya daha yakın tadını çıkaralım herşeye olumsuz bakmayalım lütfen stad bitinceye kadar taraftar örgütlenmesine hazırlanalım

adres58 03.10.2012 19:04

Bu stad için kazmayı vurduk diye böbürlenerek demeç verenler ne Sivaslıdır nede Sivassporludur. Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan müsabakalarda yer alamayacak şehrimizi Türkiye coğrafyasında elit katogorisinden dışlamak demektir. Türkiyenin en fazla nüfusuna sahip olan vilayetimizi aşağılamak demektir. Özellikle stadımızın dolmayacağından bahseden embesiller hala olayın vehametinden bi haber ve endişesizdirler. Süper lige artık demir atmış bir şehrin çocuğu olarak içim kan ağlıyor. Stadın kapasitesi sırf doluluk oranı ile değildir. Ekonomik ve sosyal aktivitasyonu artıracak bir çok organizasyonlar dan bizi mahrum eden kişileri Allaha havale ediyorum. Bunun önemini U18 müsabakaları başlayınca kaymağını yiyen vilayetlere ağzınızın suyuyla bakarken anlayacaksınız. Daha bunun gibi bir çok organizasyonu kaçıracağız maalesef. Ben hakkımı helal etmeyeceğim. Sizler hala bu kapasitenin yeterli olacağını savuna durun...

B.DUMANLI 03.10.2012 19:40

Su anda lig dördüncüsüyüz,basarili bir sekilde yillardan beri bu ligde yer aliyoruz.Buna ragmen kasitli olarak Sivas´a 33000 kisilik stadyumu cok görüp bunu engellemeye calisan kisilerle isbirligi yapmak hangi akla hizmettir bilinmez ,gercek olan tek sey Sivas´in ileri gelenleri bu is icin hic mücadele vermedi.Aradaki 8000 kisilik fark icin en azindan tüm Sivas´lilar arasinda bir kampanya baslatilabilirdi.Her zaman dünyada 7 Milyon Sivas´li var diye övünüyoruz.Yapilacak stadyum önümüzdeki 40-50 yila hitap edecek.Sivas´li bu kampanyaya ilgi duyardi.Böyle bir eseri her Sivas´li Sivas´da görmek isterdi.Bize köstek olanlara biz adeta alkis tuttuk.

mrhgnr58 03.10.2012 20:15

önemli olan stad degil ! önemli olan taraftarin o stadi nasil costurdugudur!

RsT4 03.10.2012 21:05

yaw artık bıktım hala 33 binlik stadı tartışıyosunuz , büyük organizasyonlardan bahsediyorsunuz iyi güzel ama 4 eylül şampiyonlar ligi maçında bile dolmadı neyin kafasını yaşıyosunuz kaldı ki millet büyük organizasyonlara mı gidecek güldürmeyin lütfen sivasta taraftarlık geleneği yok olmasıda biraz zor zaten o yüzden olmuş bitmiş suyunu çıkarmayın artık .

baris58sivas 03.10.2012 21:11

stad tam nereye yapiliyo gurbetciyim :D????

WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:19.