SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivasspor Kulübün'den açıklama (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=35671)

SivasSpor.Com 26.02.2013 09:52

Sivasspor Kulübün'den açıklama

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=39465&token=29722[/IMG]

Sivasspor Kulübü bir açıklama yaparak, maçlarda yapılan hakem hatalarına tepki gösterdi.

Oynanan maçlarda yapılan hataların büyük bir çoğunlukla aleyhimize ve sonucu etkileyecek derecede olması, süreklilik arz etmesi rahatsızlık veren bir durumdur" denildi.

Kulüpten, yönetim kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, giderek yoğunlaşan hakem hatalarının, telafisi mümkün olmayan maçların oynandığı bir dönemde çok daha fazla önem kazandığı gerçeğinden hareketle açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Ligin ilk yarısında hakemlerin formsuzluğundan kaynaklı, oyunun sonucunu etkileyecek hatalar sonucu mağdur olan kulübün, bu rahatsızlığını, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) huzurlu bir ortamda çalışmasına yardımcı olmak ve çeşitli polemiklere yol açmamak için basın açıklaması yoluyla değil, sözlü olarak yetkililere ulaştırmayı tercih ettiği bildirilen açıklamada, "Ancak ligin ikinci yarısının başlaması ile birlikte oynadığımız son 6 maçın 4'ünde kamuoyu tarafından da kabul edilen bariz hakem hataları karşısında artık sözlü olarak değil, basın açıklaması yaparak konuya dikkati çekmek bir zorunluluk olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

[B]"Yıllardır bu cümleleri duymaktan artık bıktık"[/B]

Söz konusu maçları tek tek dile getirmenin basın açıklamasını gereğinden fazla uzatacağı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Gerek duymasak da futbolseverlerin hafızalarını tazelemek amacıyla hepsini görüntülü olarak sunum yapabilecek durumdayız. Bununla birlikte son oynadığımız Sivasspor- Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonları henüz tazeliğini korumaktadır. Bu hatalar, 'hakemler de insandır', 'hangimiz hata yapmıyoruz ki', 'hata olur, yeter ki art niyet olmasın', 'lig bu hakemlerle bitecek', 'elimizde sınırlı sayıda hakem var' gibi klasik laflarla geçiştirilecek hatalar değildir. Yıllardır bu cümleleri duymaktan artık bıktık. Oynanan maçlarda yapılan hataların büyük bir çoğunlukla aleyhimize ve sonucu etkileyecek derecede olması, süreklilik arz etmesi rahatsızlık veren bir durumdur."

Sorumluların sorumluluklarının gereğini yaparak hakem hatalarını kabul edilebilir bir seviyeye indirmek zorunda olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kulübümüzün maçlarında hata yapan hakemlerin ertesi hafta önemli maçlarda görev almaları bu işin ciddi olarak takip edilmediği ve hakemlerin ceza almadığı izlenimini doğurmaktadır. Oysa İstanbul takımlarının maçlarında hata yapan hakemlerimizin uzun zaman maç alamadıkları hatta düdüklerini asmak zorunda bırakıldıkları da hala hafızalarımızdadır. Sivasspor Kulübü olarak hakemlerimize işlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için gerekli ortamı hazırlamakta üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getireceğimizi taahhüt etmekle birlikte kendilerinden de form grafiklerini yükselterek hatalarını en aza indirmelerini bekliyoruz. Umarız bundan sonra maçlarımıza atanacak hakemlerin tecrübeleri göz önünde bulundurulur ve maçlarımız hakemlerimizin istedikleri kadar hata yapabilecekleri bir tecrübe maçı olmaktan çıkar."

muspol58 26.02.2013 10:21

Cevap: Sivasspor Kulübün'den açıklama

evet işte bu şöyle sesimiz çıksın bu neya yeter artık nedir bu hakem bozuntularından çektiğimiz dört büyük denenlerin maçında hata yaptımı hakem daha mümkün degil dört büyüklerin maçını yönetsin bizde öylemi hata yapan hakemi ödüllendiriyorlar birde,TFF MHK en kısa zamanda kendinize çeki düzen verin adam gibi hakem atayın yoksa biz taraftarlar size çek düzen verecegiz sülalenizi sıraya dizecegiz akıllı olun adam gibi işinizi yapın kimsenin ekmeğiylede oynamayın

muspol58 26.02.2013 10:25

hakem bozuntusu Çağatay Şahan hakemlikten kazandığın para gözüne dizine dursun yemek nasip olmasın sana kefen parası olsun adi herif az delikanlı ol taraf tutma adaletli maç yönet nasıl vermezsin o penaltıları maçı neren le takip ediyosun acaba seni hakem diye bu maça atayan tff'nin de hakem heyetininde allah belalarını versin

58sinan58 26.02.2013 10:41

biz bunlara yeterli tepkiyi göstermezsek penaltımızı da vermezler maçlarımızı da katlederler o düdük çağatay bizim penaltımızı değil de bjk nin penaltısını vermeseydi bakın ne oluyordu eminim medyada aynı tazeliğini koruyup bugünde tartışılırdı ama bize gelince tartışma programlarında on onbeş dakika konuşulup rafa kaldırılıyor

58sinan58 26.02.2013 10:50

tv lerde bile yapılan yorumlar da yorumcular yüzde yüz penaltı ama hakem takdir hakkını oyunu devam ettirmekten yana kullanmış yazık oldu sivasspor a diye cümleler kullanıyorlar neyin takdir hakkı Allah aşkına bu

58_babacan_58 26.02.2013 11:12

[B]2 hatfa üst üste 10 kişi bırakıldık. Verilmeyen panaltılarımız var. Bu kadar emeğe yazık değilmi, bunun hesabını kim verecek . TFF GÖREVE ![/B]

ayna26 26.02.2013 11:13

Hakem hatalarından gerek geçen sezon gerekse bu sezon çok çektik, sürekli aleyhimize kritik kararlar veren hakemlerin hiçbir şekilde MHK tarafından uyarılmaması ve aksine onları ödüllendirerek kritik maçlara verilmesi akıl almaz bir durum sergilemiştir.Yönetimimizin resmi açıklaması geç kalınmış bir davranıştır.Bazı takımlar en ufak hakem hatasında fırtınalar koparırıken bizim aleyhimize verilen kararlara hiç kimsenin çıtı çıkmıyor.Bjk maçında bariz iki net penaltımızı vermeyen hakemin yaptığı davranış etik değil.Bu durumu gören sözüm ona bazı spor yazarları özellikle ilk sezon Bjk maçı sonrası bizim takım oyuncularını kaldırım esnaflığı yapmakla itham eden A.Gökçe neden bu maçtaki hakem hatası ile ilgili doğru ve somut düşüncelerini yazamadılar, yazamazlar çünki onlarda o cesaret yok.Türkiye liginde sanki her takım 3 büyük diye nitelendirilen takım için kurban edilmekte.Bu adaletsizlik ortadan kaybolursa ligimiz gerçek manada profosyonelleşecek.

Külhan 26.02.2013 11:53

Sadece bir defa yönetim tarafindan HK elestirmek bitmemeli bunu ligin sonuna kadar gerekirse herhafta özel toplantilar yaparak hakemlerin dikkatini cekmeliyiz oda olmazsa TFF ya direk etki etmeye ve dikkat cekmeye kadar gitmeliyiz diyer takimlar a karsi bize yapilanlarin onda biri bile yapilmiyor.

SenSetik 26.02.2013 12:13

tüpçü iş başında...antep-bursa maçı ve bizim maçımız son derece şaibelidir...yalaka antebi dipten kurtarma, bjk'yı ilk 4'e taşıma operasyonu başarı ile yürütülmektedir...tebrikler TÜPÇÜ !!!

Salim58 26.02.2013 12:50

[B]Malum takımlar hakem atamalarına itiraz ediyorlar biz itiraz edemiyoruz etsekte dikkate almıyorlar. Bağzı hocalar bize sorulmadan maç tarihi şu güne verildi cüretini gösteriyor bizde aynı katagoride maç yapmamıza rağmen verilen güne sesimizi çıkaramıyoruz çıkıp maçımızı oynuyoruz.

Bir hakem bir takıma yanlış kararlar veriyor o hakem bir iki yıl o şehre giremiyor aynı hataların daha fazlasını bize yapan hakem kısa süre sonra tekrar bizim maça veriliyor..

Beşiktaş maçında bize verilmeyen penaltıların tersi olaydıda bu hakem birdaha İnenüde maça çıkabiliyormuydu.

Bu zihniyette olan hakemlerin yanlı, taraflı, yanlış kararları devam ettiği sürece Türk futbolu hiç bir yere varamaz..[/B]

mishka 26.02.2013 13:13

Bu hafta hakemler açısından bir faciaydı. Bizim maçımızda FB maçında ve Bursa maçında takip edebildiğim kadarıyla çok kötü yönetimler vardı. GS maçının da kötü yönetildiği söyleniyor ama izlemediğim için bir şey diyemeyeceğim. Yalnız artık insanlar futbol yerine tiyatro izlemekten sıkıldı. Yayıncı kuruluş ve federasyon kendi bindiği dalı kesiyor bu rezalet devam ederse yakında bir Allah'ın kulu maç izlemez.

Futbol değerini yükseltmekten bahsediyorlarsa buna en çok katkı sağlayan Anadolu Kulüpleri. Kısıtlı imkanlarla kurulan Sivasspor, Elazığ, Akhisar, Karabük, Antalya ve elindeki kaynakları maksimum verimle kullanan diğer Anadolu kulüpleri oynadıkları futbol ve yaşattıkları heyecanla Türk futbolunun yüz akıdır. 4 büyükler bunlar kadar kaynaklarını etkin kullanmayıp bir de hakem oyunlarıyla onları bertaraf etmeye çalışmasınlar.

Kokomo 26.02.2013 13:15

Geç kalınmış bir açıklama !

Çok daha önce İSYAN etmeliydik ...

Ağlamayana meme vermiyorlar bu ülkede !

58MUAMMER58 26.02.2013 13:25

[b]:mad:elalem haksız davalarını taaa uefaya casa fifaya şikayet edip taşıyor biz haklı davamızı sesimizi gözümüzün önündeki tff ye mhkye duyuramıyoruz geçen sezonlardada böyle hakemler resmen maçlarımızı katletti kimse sesini çıkarmadı naçizhane ümraniye sivaslılar derneği kendi çabalarıyla benimde içinde bulunduğum grupla tff önünde basın açıklaması yaparak sesimizi duyurmaya kalktık organizasyon eksikliğive yanlışlığı yüzünden belki kalabalık oluşturamadık fakat ulusal basında sesimizi duyrmuş olduk yinede fayda etmedi hakemler resmen maçı bizden alıp rakiplere verdiler avrupaya gidemedik gelinennnoktada hergeçengün hakemlerin formsuzluğu taraf tutmaları 3 4 takıma aleyhte düdük çalmaya korkmaları kendilerine olan güvenimizi fazlasıyla sarsmıştır böyle cılız sonderece efendice basın açıklamalarıyla sonuç alacağımızada zerre kadar ihtimal vermiyorum yönetici konuşsa ceza var hoca konuşşsa ceza var bukonuda özellikle yerel basın daha fazla bu hataları gündeme getirmeli bizlerde taraftarlar olarak SİVASSPOR umuzun kimsenin gülüp eğleneceği sirk maymunu olmadığını asla yanlız olmadığını dosta düşmana göstermemiz gerekiyor enazından 5000 kişiyle 1 gün istiklal caddesinde dövizlerle pankartlarla yürüyüş yapmalıyızyada istinyedeki tff binasına yürüyüş yapıp tepkimizi efendice yapmalıyız ayrıca aleyhimize kasıtlı verilen yanlış kararları görsel olarak cd haline getirip tüm medya organlarına daığıtmalıyız türfutbolu bazılarının insafına takdirine bırakılmamalıdır gerekirse yabancı hakem secenekleri masaya getirilmelidir neyapacağız ligdeki 7 8 hakemin sivasa özel düşmanlığı var yunus yıldırım bülent yıldırım abdullah yılmaz çağatay şahan cünety çakır fırat aydunus vs delikanlı hakemler değil cesur değil eyyamcının önde giden hakemleri bence tffnin bukonuya çare bulması gerekiyor çoğunun memleketi kayseri manisa trabzon izmir yani sivasa düşman gözlüğüyle bakan şehrin insanları elin atinalısı gelse daha tarafsız yöneteceğine inanıyorum tff başkanının ligi dizayn etme huyundan vazgecmesi gerekiyor enson mersin-ts karabük-akhisar antep-bursa bjk -sivas fb-kasımpaşa gs-ordu maçlarındaki hakem hatalarının masumane olduklarına inanmıyorum sakın bjk fb yarıştan uzaklaşırsa ligin heyecanı biter korkusuyla yandaş yalaka bjknin şampiyonluk kapısını açan antepi ligde rahatlatmak düşman bursanın burnunu sürtmek sahipsiz sivası yerle biretmek için özenle hakemler seçilmiş olmasın TÜPÇÜÜ bu işleri çok iyibilir :mad:[/b]

özmen58nadim 26.02.2013 15:40

bir tarftar olarak bizim paralarımızla ödenen hakem ücretlerinde ( çağtay saha ) denen neüdü belirsiz yaratığa verilen parada bir kuruş bile hakkım varsa ben haram ediyorum dileğim odurki her iki cihanda azab içinde olsun ve takrar belkirtmek istiyorum o parada hakkım varsa haram olsun

gülkız 26.02.2013 17:42

Bu tür açıklamayı ben gündem şaşırtmaca olarak görürüm…Takımın şu hali düşünülürse en son eleştirilecek kesim hakemlerdir..Takımın orta sahası yol geçen hanına dönmüşse suçlu hakem değildir..Çömez Hakan ve rakibe asistlik yapan Kadir forma giyiyorsa suçlu hakem değildir..Uğur gibi bir sağ bekin varsa suçlu hakem değildir..Eneramo tek oynatılıyorsa,onun paslarını ve indirdiği topları alacak kimse yoksa suçlu hakem değildir..Kamil ve Atıf verkaç yapmasın diye ayrı ayrı kanatlarda oynatılıyorsa suçlu hakem değildir..Bu zamana kadar takımın iskeleti halen oluşmamışsa suçlu hakem değildir..Hep aynı taktikle ve oyun içinde hiç değişiklik yapılmadan sahaya çıkılıyorsa suçlu hakem değildir..Takım 2 senedir penaltı atamıyorsa suçlu hakem değildir.. Bir oyuncu Türkçe bilmiyor diye komik bir nedenle sahaya çıkartılmıyorsa suçlu hakem değildir..İstediği oyuncular alınmadı diye tavır yapan kişi de hakem değildir..Suçlu kim,tabi ki Rıza Çalımbay…Rıza Çalımbayın kısa vadede takıma emeği olmuştur ona eyvallah denir ancak uzun vadede takımın başında olmasının imkanının kalmadığı açıkça görülmüştür..Daha öncede dediğim gibi benim gözümde Rıza Çalımbay Sivasspor teknik direktörü değildir artık…

tekdoktiri 26.02.2013 18:25

ya bukadar şerefli maçlar yenetmek allah herkese nasipetsin bakın f b maçı b j k maçları ayıbıda bilmiyor bunlar ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bizde sıvasta gerekeni yapalım maçlarda ol mazsa böyle neyacaz başka ne yapanım başka

58_SEMİH_58 26.02.2013 18:32

Çok yumuşak bir açıklama gereken özveri gösterilmemiş.

serkan_ozcan58 26.02.2013 18:36

yönetim geç bile kaldı bu açıklama için dün futbol analizde de izledik rıza hoca tek kaldığı söyledi basın açıklamalarında artık yeter hakkımızın yendiği yönetimimizin artık sesi gür çıkmalı...

lanbilal 26.02.2013 19:41

Açıklamamız yumuşak da olsa tepki niteliğinde olduğundan yapılması gerekliydi. Fakat arkadaşlarımızın da dediği gibi geç kalınmış bir açıklama. Bu aralar hem bizim maçlarımızda hem de bütün maçlarda hakem hataları aldı başını gidiyor. Maç katletmekten zevk alır hale geldi bunlar. Aldıkları parayı nasıl gönül raharlığıyla yiyorlar anlamıyorum.

hüso58 27.02.2013 06:40

bunla istanbul yalakalrı gardaş sivasa maçmı verirler

mnt3 27.02.2013 06:56

Yönetim Kurulumuzu kulübümüzün haklarını savunduğu için tebrik ederim.Kimse çocuk kandırmaya çalışmasın.Abdullah Yılmaz,Barış Şimşek,Kuddusi Müftüoğlu, Çağatay Şahan gibi karaktersiz,utanmaz adamlar pozisyonları görmüyor falan değiller.Bal gibi de görüyorlar.

SivassporunSesi 27.02.2013 08:49

[B]Aaaa açıklama yapan bir yönetimimiz varmış...[/B]
[B][I]Rıza Hoca'nın bir nebze üstünden yük alınmış oldu inşallah her hafta sürer bu açıklamalar.[/I][/B]

cılgınsivas58 27.02.2013 09:39

futbolun katili i..... hakemler

ccey 27.02.2013 10:49

onlarda haklı cüneyt çakır bir fb liye kırmızı gösterse yada çağatay efendi beşiktaşın penaltısını vermese kazara adamı asarlar en az 1 hafta gündem olur yerden yere sürüklenir, ama sivasınkini vermeyince ne oluyor, sadce maç günü bir kaç sivaslı eleştiriyor o kadar unutulup gidiyor. Örneğin Beşiktaş maçı lig tv de veya ntv de görseniz sanki bjk çok üstün oynamış onlarca gol kaçırmış eze eze yenmiş gibi o anlatılıyor, ne şansan ne diğerleri penaltıya şöyle bakıp geçiyor verebilirdi diye eleştiri varmı hayır, tabi öyle olunca da hakemler böyle vicansızca hata yapıyor veya kasıtlı olarak veremiyorlar

tekdoktirin 27.02.2013 11:11

yapılacak tekşey var anadolu liği kurmak yoksa bunlara katlanmak, hakemler mi alayına bir kaçanca çıkar ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ler

kaptann58 27.02.2013 11:18

hani çarşı herşeye karşıydı delikanlı geçinen çarşı ne oldu verilmeyen penaltılar ve hakedilmeyen puanlara neden karşı değilsiniz soruyorum sizlere

58 SiVaSıM 58 27.02.2013 15:26

bu açıklama öylesine yapılmış bi açıklama ama mecnun baskan gerekli müdahaleyi içerden yapacaktır

Sahin 58 28.02.2013 04:55

Bu tür açıklamayı ben gündem şaşırtmaca olarak görürüm…Takımın şu hali düşünülürse en son eleştirilecek kesim hakemlerdir..Takımın orta sahası yol geçen hanına dönmüşse suçlu hakem değildir..Çömez Hakan ve rakibe asistlik yapan Kadir forma giyiyorsa suçlu hakem değildir..Uğur gibi bir sağ bekin varsa suçlu hakem değildir..Eneramo tek oynatılıyorsa,onun paslarını ve indirdiği topları alacak kimse yoksa suçlu hakem değildir..Kamil ve Atıf verkaç yapmasın diye ayrı ayrı kanatlarda oynatılıyorsa suçlu hakem değildir..Bu zamana kadar takımın iskeleti halen oluşmamışsa suçlu hakem değildir..Hep aynı taktikle ve oyun içinde hiç değişiklik yapılmadan sahaya çıkılıyorsa suçlu hakem değildir..Takım 2 senedir penaltı atamıyorsa suçlu hakem değildir.. Bir oyuncu Türkçe bilmiyor diye komik bir nedenle sahaya çıkartılmıyorsa suçlu hakem değildir..İstediği oyuncular alınmadı diye tavır yapan kişi de hakem değildir..Suçlu kim,tabi ki Rıza Çalımbay…Rıza Çalımbayın kısa vadede takıma emeği olmuştur ona eyvallah denir ancak uzun vadede takımın başında olmasının imkanının kalmadığı açıkça görülmüştür..Daha öncede dediğim gibi benim gözümde Rıza Çalımbay Sivasspor teknik direktörü değildir artık…

Vallahide billahide yüzde bir milyon haklisin
bence temel suc takimin basinda
syn riza efendi aldigi kararlari gözden gecirmeli
hadi geldikten bir süre sonrasina kadar kabul ettik
ben almadim ben satmadim
e peki kardesim bu sene takimi kim kurdu
yoksa benmi ???

Sahin 58 28.02.2013 05:04

syn riza calimbay efendi
1461 in maclarini seyrette yürekle nasil oynanirmis ögren elinde atif gibi bir cevher var ve takim futbolu oynatamiyorsun
birde genel olarak türk calistiricilarina (antrenör diyince kiziyor beyler)
bir önergem var kardeslerim korkarak oynatmayin eger rakip güclüyse zaten yenecek seni ha 1 yemisin ha 5
5 yersen belkide sen gol nasil atilirmis ögreneceksin
kolay para nasil olsa dimi hocalar.............

kaplanlı 28.02.2013 17:25

ben bunların hata olduğunu düşünmüyorum.bizim takımı ve ili kasıtlı olarak küme düşürmek istiyorlar.maçları yönetmeye çıkan hakem bozuntularıda buna çanak tutuyorlar.aldığı paralar haram olsun.ama bunu başaramayacaklar.biz bu ligde sürekli olacağız.yeterki sivas kimliği taşıyanlar büyüklerin yalakası olmasın.

SIVAS58FOREVER 01.03.2013 09:31

Yönetimin yaptığı basın açıklaması inşallah Bursa maçında meyvelerini vermeye başlar

ydurdag 01.03.2013 13:14

sivasspor için candan samimi olarak oynamayan kasıtlı şekilde rakipleri yaralayanları def edin gitsin rakipde futboldan ekmegini kazanıyor yazık degilmi o adam kim olursa olsun hayatını söndürmeye niyetlimisiniz sanki adam tam bir kareteci çık kareti olarak kazancını sagla yazıklar olsunki takımıda perişan ettin sana bir şey demiyorum seni vicdanınla baş başa bırakıyorum tek kelime ile çok yazık çok

WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:16.