SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Yazarlar Ne Dedi? (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Kötü Olan Kaybetti.. (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=37342)

SivasSpor.Com 24.12.2013 14:17

Kötü Olan Kaybetti..
 
Spikerin ses tonundaki soğukluk, bu saatte burda ne işim var gibi anlattığı maç sanki Sivasspor’unda özeti gibiydi… Ne işi vardı Aatıf’ınforvet’te… Ne işi vardı Mehdi’nin forvet arkasında…
Dizilişteki isimlerin farklı olması, taktik anlayışı da değiştirmeliydi.

Sivassporun’un sadece bir maçını izlemiş adama Sivasspor’u anlattıracak olsanız söyleyebileceği belli başlı şeyler vardır. Sağ kanattaki Cicinho – Burhan üretkenliği, Aatıf’ın birazda abartıya kaçarak yapacağı şahsi hareketler ve Aydın Karabulut ortaya çıkana kadar sol kanattaki Ziya etkisi. Bu varyasyonlar hep yarım forvet üzerine uygulanan ve çoğu kez fayda getirmiş etkinliklerdi. Köküne kıran mı girdi bilmiyorum, o yarım forveti dün akşam sahaya çıkaramadık. Maçtan önceki genel kanı iki yarım forvetin olmamasının bile takıma faydalı olacağı yönündeydi, çünkü haftalardır yarım forvetlerden sıkılmıştık. Yalnız bir gerçeği unutmuşuz onu da Akhisar bize hatırlattı, ‘Yarım forvet hiç forvetten iyidir’.

Futbolcularınızda çok iyi bir taktik disiplin yoksa, siz ne kadar ona ‘sol bek’te sen oynayacaksın, aman bu adamı kaçırma’ derseniz deyin adam sol açıksa yavaş yavaş kendini sol açığa doğru taşır, topu ayağına aldığında sol açık rahatlığıyla, sol açık düşüncesiyle hareket eder. Buna en iyi örnek bu haftaya kadar Ziya’nın yerine adapte edilmeye çalışılan Aydın’dı. Bu hafta aynı şeyi Aatıf için söylemek gerekir. Olması gereken bir yer var, ceza sahası yayının çevresi. Orda yarım tane adamınız olsa rakibiniz önlem almak zorunda kalacak, ceza sahası çevresinde yaptığınız paslardan rahatsız olacak.

Pas trafiğindeki anlamsız sorundan dolayı zaten oyunu rakibin sahasına yıkamamışsınız, nadiren gittiğiniz ceza sahası çevresinde durum şuydu. Topa bakan her an pas alıp birine vermeyi düşünen, topun çevresindeki 3 tane Sivassporlu başlarında 2 tane Akhisarlı. Penaltı noktası civarında bizim adımıza in cin top oynuyor.

Kaleye şut çekecek adam yok. 10 şut, 3 şutu kaleyi bulmamış. Geriye kalanlarda gol dışında şutu çekenin bile gol olmasını düşünerek vurduğu toplar değil. E şut çeksin gol atsın diye ileriye koyduğun adamdan sonra topta sende kalmamış. Topla oynaman, Antalya’dan kendi sahamızda 3 yerden %53, Galatasaray’a yenilirken %57 dün akşam %44.
Velhasılı kelam topu ayağında tutamamışsın, kaleye şut çekememişsin, rakipte iyi niyetli, dürüst, top oynamaya çalışan, çalışkan bir ekip olunca maç spikerin anlattığından da sıkıcı ve çekilmez oldu.

Netice itibarıyla Başkan’ın, yönetimin ve Hoca’nın bir şeye karar vermesi lazım. Saman alevi gibi 3 hafta parlayan 2 hafta bocalayan 1 hafta yenilmeyen 2 hafta yenemeyen bir Sivasspor bize yeter diyorlarsa ‘takımın forvete ihtiyacı yok’ desinler bizde ayaklarımızı yere basalım. Şu maçı da alırsak yukardaki dörtlüden kopmayız diyerek hesaplar yapmayalım.

Yok Başkan cesaretiyle şimdiye kadar yazdığı şiirin kafiyesini tamamlamak istiyorsa, Anadolunun sessiz çığlığı olmaya devam etmek istiyorsa, devre arasında yapacağı 1 tane forvet, 1 tane açıkla bu takıma bir kafiye koyabilir.
Son sözüm Carlos’a. Onun sempatisi, güler yüzü, iyi niyeti, artı futbol bilgisi, kariyeri gibi bir sürü iyi özelliğinin yanına OYUNU İYİ OKUR özelliğinin de olmasını çok isterdim. Ama bu konuda kendini geliştirmesi lazım diye düşünüyorum.

Saygılarımla…

[B]Serdar CEMEK (Serdar63972)[/B]

sefilix 24.12.2013 17:10

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
kelimesi kelimesine katıldığım bir yazı olmuş....

adres58 24.12.2013 18:04

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
Ağzına sağlık kardeş, çok iyi bir yazı olmuş. Eklenmesi gereken yerler mutlaka var ama genel kanı bu yönde. ÖZellikle Roberto Carlos tespiti ve buna mukabil yarım forvet teşbihide kafa salladığımız en önemli mevzular...

Külhan 24.12.2013 19:46

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
Iste yari bitmek üzere ama bizde hala Transfer konulu bir aciklama yok ya bizi kimse kala almiyor veya hersey gizli kapakli yürütülüyor ama bu Kadar da olmazki taraftar olarak bizim de bazi haklarimiz var su anda bizde bir karamsarlik icindeyiz bu takim bu gidisle bir yerlere varamaz varsada biseye yaramaz bunun icin bizimde merakla bekledigimiz konu Transfer dönemi ne olacak kimi ve ya nereye Transfer yapilacak biraz bilgilenmek istiyoruz.

Dua 24.12.2013 20:34

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
Maçı izleyen oldumu bilmiyorum ama macın en can alıcı noktası Kadirin Roberto Carlos' un yanına koşup Atıfı çıkarsa görmüyonmu bir işe yaramıyor dedigi noktadır.

Serdar63972 25.12.2013 08:41

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
[QUOTE=adres58;889917]Ağzına sağlık kardeş, çok iyi bir yazı olmuş. Eklenmesi gereken yerler mutlaka var ama genel kanı bu yönde. ÖZellikle Roberto Carlos tespiti ve buna mukabil yarım forvet teşbihide kafa salladığımız en önemli mevzular...[/QUOTE]

Eyvallah yöneticim...

Serdar63972 25.12.2013 13:44

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
[QUOTE=sefilix;889904]kelimesi kelimesine katıldığım bir yazı olmuş....[/QUOTE]

eyvallah.. Teşekkürler

ihtiyar yiğido 25.12.2013 23:09

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
Güzel bir yazı emeğine ve yüreğine sağlik
(Son sözüm Carlos’a. Onun sempatisi, güler yüzü, iyi niyeti, artı futbol bilgisi, kariyeri gibi bir sürü iyi özelliğinin yanına OYUNU İYİ OKUR özelliğinin de olmasını çok isterdim. Ama bu konuda kendini geliştirmesi lazım diye düşünüyorum.) yerinde tesbitler yapılmış

58svs58 26.12.2013 08:09

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
bende bişey diyeyim zaten carlosun hedefi ilk 5 üç aşağı beş yukarı o civarda geziniyoruz

Serdar63972 26.12.2013 16:51

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
[QUOTE=58svs58;890123]bende bişey diyeyim zaten carlosun hedefi ilk 5 üç aşağı beş yukarı o civarda geziniyoruz[/QUOTE]

Oyun olarak bizi tatmin etsinler sıralama çok önemli değil. Sivasspor Antep maçından sonra iyi oynamıyor.

Yiğido Elif 27.12.2013 08:07

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
Oyun olarak menmunum böyle giderse sezon sonu ilk beş veya dört neden olmasın.

Serdar63972 27.12.2013 10:47

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
[QUOTE=Yiğido Elif;890230]Oyun olarak menmunum böyle giderse sezon sonu ilk beş veya dört neden olmasın.[/QUOTE]

Akhisar maçıında 90 dakika kötü futbol vardı...
Rize maçında ilk 45 dakika iyi oynamadık...
Beşiktaş maçı ilk 45 dakika 3-4 gol yiyecek kadar kötüydük...
Antalya maçı baştan sona rezaletti...
Aldığımız puanlar ve sıralamadaki yerimiz kimseyi aldatmasın Sivasspor, Gs maçından sonra ciddi düşüşe geçti...

keko 58 27.12.2013 16:02

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
[QUOTE=Yiğido Elif;890230]Oyun olarak menmunum böyle giderse sezon sonu ilk beş veya dört neden olmasın.[/QUOTE]

:confused::confused:
[B]
sen hangi Takim bakiorsun acaba??
böyle giderse sezon sonu ilk bes veya dört neden olmasin??

bak kardesim böyle giderse ne Avrupa ne de baska bisey aliyorus.....
ancak her sene gibi LIG KALMAK BASKA BISEY YOK!!!
[/B]

Serdar63972 15.01.2014 09:47

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
Bir ay önce kaybettiğimiz maçın fotokopisi gibiydi. Yeni birşey yok

karasarlıyiğido 15.01.2014 11:49

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
çok iyi top ceviriyor rakibi baskı altına alıyoruz fakat iyi kontra oynayan takımlara karşı bu mağlubiyetleri daha çok alırız ofansadaki adamların hiçbirinin gol vuruşu yok nerdeyse sıfır atıf rafik utaka aydın kadir hakan çok iyi takım oyuncuları ama kaleye şut oranları ve gol vuruşları vasatların altında iyi top çevirmek yetmiyor acil çözüm bulunmalı forvet alınmıyorsa gole yönelik batalla veya alex tarzı bir orta saha alınmalı yoksa oyundan memnunuz

SenSetik 15.01.2014 11:53

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
çok güzel bir yazı...eline emeğine sağlık hemşerim

ozledımeskıyı 15.01.2014 15:28

Cevap: Kötü Olan Kaybetti..
 
Yalnız ufak bir düzeltme Anadolu'nun sessiz çığlığı değil Anadolu'nun yıllar süren sessizliğinin çığlığı onun dışında katlıyorum denebilir.


WEZ Format +2. Şuan Saat: 00:58.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © 2005